Hepatit B Haberleri

Hepatit B aşısı nedir, zorunlu mu? Hepatit B aşısı kimlere, ne zaman yapılır?

Hepatit B aşısı, insanların hepatit B virüsünden koruması amacıyla yapılan bir aşıdır. İçeriğinde yer alan inaktive ve rekombinant sayesinde insan vücudunun bağışıklık sistemini uyarır. Böylece vücut virüse karşı antikor üretir ve virüsle karşılaşıldığı zaman vücudun savunma mekanizması güçlenir. Virüsün enfeksiyon yapma kapasitesini ortadan kaldıran antijen içeren aşı, vücuda enjekte edildiği zaman bağışıklık sistemi yabancı maddeyi tanıyarak buna karşı koruyucu antikor üretir.

Haber

Son dakika | Artık bu ilaçlar da aile hekiminden alınabilecek! 2 milyon vatandaşı ilgilendiriyor

Son dakika haberi: Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran düzenleme yolda. Yeni ilaç düzenlemesinden yaklaşık 2 milyon vatandaşın yararlanacağı değerlendiriliyor. Düzenlemenin detaylarıyla ilgili açıklama geldi.

Haber

Hepatit B nedir, nasıl bulaşır? Hepatit B belirtileri nelerdir? Hepatit B tedavisi ve hepatit B aşısı

Hepatit B, karaciğerde iltihaplanmaya yol açan bir virüs nedeniyle oluşan bir karaciğer enfeksiyonudur. Dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen bu hastalık, genellikle sessizce ilerler ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ancak, farkındalık ve aşı programları sayesinde hepatit B ile mücadelede önemli adımlar atılmaktadır. Peki, Hepatit B nedir ve nasıl bulaşır?

Haber

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar neler? Cinsel yolla bulaşan hastalıkların belirtileri nelerdir?

Sağlıklı bir cinsel yaşamın her insan için hem psikolojik hem fizyolojik hem de sosyolojik anlamda olumlu ve olumsuz etkileri bulunabilir. Sağlığı ilgilendiren her durumda olduğu gibi cinsel yaşam konusunda da dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Cinsel yolla bulaşabilecek olan hastalıklar ve bu hastalıklardan korunmak, bu konuların başında gelir. Peki cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir, nasıl korunulur?

Kadin

Hepatit B

Hepatit B Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hepatit B Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cinsel hastalık uzmanı belirtiyor: Önce ve sonra kesinlikle sakın yapmayın! Hastalık riski taşıyor

Cinsel ilişki hayatın bir parçası olarak görülüyor. Herkesin cinsel ilişki fikirleri değişim gösteriyor. Bu konunun fazla konuşulmaması cinsel ilişki konusunda bilinçlenmeyi önlüyor. Uzmanlar farklı cinsel ilişkiler arasında bulunan oral seks hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber

Gilead Türkiye’den hepatit B konusunda farkındalığı artıran internet sitesi

Gilead Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Toros Şahin: - "hepvar.org web sitesi, hepatit B hakkında tüm merak edilenleri öğrenmek ve doğru bilgiye ulaşmak için güvenilir bir bilgi kaynağı olacak"

Yurthaber

Dünya Hepatit Günü: Hastalıktan nasıl korunmalı?

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre her 30 saniyede bir kişi viral hepatitten ötürü hayatını kaybediyor. Geçen yıl bir milyon kişi bu yüzden hayatını kaybetti, bu sayı HIV ve sıtmadan hayatını kaybedenlerin toplamından daha fazla.

Haber

Her 2 dakikada 1 kişiyi öldürüyor! Yüz binlerce kişi taşıyıcı olduğunu bile bilmiyor: Hayatınızda en az bir kez...

28 Temmuz Dünya Hepatit Günü öncesi bir araya gelen uzmanlar, önemli mesajlar vererek Türkiye'de yaklaşık 2 milyon kişinin Hepatit B virüsü taşıyıcısı olduğunu, bunlardan sadece 400 bininin bilindiğini kaydetti. Ayrıca, her 2 dakikada bir kişinin ise hepatit virüslerine bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Uzmanlara göre, "gizli hepatit" vakalarının tespit edilebilmesi için her erişkinin hayatında en az bir kez hepatit B ve C tarama testlerini yaptırması gerek.

Haber

Ebeveynlere uyarı! Çocuklarda hepatit belirtileri

Hepatit ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Gizemli hepatit vakaları özellikle çocukları tehlike altına alıyor. Ebeveynler gizemli hepatit hakkında endişe ve korku yaşıyor. Gizemli hepatitin yol açtığı ciddi sonuçlardan korunmak için hepatit belirtilerine dikkat etmek ve mutlaka doktora görünmek gerekiyor.

Haber

Gizemli hepatit nedir? Gizemli hepatite karşı dikkat edilmesi gerekenler...

Dünyayı etkisi altına alan Covid- 19 pandemisinden sonra farklı ülkelerde çocuklarda ortaya çıkan, gizemli hepatit olarak bilinen, etkeni bilinmeyen hepatit hastalığı endişeye yol açıyor. Şu ana kadar 169 çocukta görülen etkeni bilinmeyen hepatit hastalığının tam olarak nedeni belirlenemiyor. Ancak yapılan incelemelerde hastaların 20’sinde Covid-19, 74’ünde de ise adenovirüs tespit edildiği bildiriliyor.

Haber

Çocuklarda gizemli hepatit vakalarının sayısı artıyor

En çok 10 yaş altı çocuklarda görülen, kaynağı bilinmeyen hepatit vakaları hızla artıyor.

Haber

Gizemli hepatit endişe verici şekilde yayılıyor! Bir ülkeye daha sıçradı

Japonya'da 1 kişide, enfeksiyon kaynağı belirlenemeyen "gizemli" hepatit virüsünün tespit edildiği bildirildi. İlk olarak İngiltere’de görülen gizemli hepatit hakkında araştırmalar sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son açıklamada vakaların 11 ülkeye yayıldığı ve en az 169'a yükseldiği belirtilmişti.

Haber

Hepatit ve HPV belirtileri nelerdir? Hepatit ve HPV tedavisi ilaçlarla mümkün mü?

Hepatit ve HPV belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak, bu iki hastalığın cinsel yolla bulaşan hastalıklar olması nedeniyle, tedaviyi geciktirmemek için hızlı dönüş alınabilmesini sağlar. Hepatit ve HPV belirtilerinin görülmesi halinde doktora başvurulmaması durumunda hastalıklar ilerleyerek başka sorunlara neden olabilir. Hepatit ve HPV tedavisinde hızlı hareket etmek bu sebeplerle önem taşır.

Haber

Anti HBS nedir? Anti HBS pozitif çıkması ne anlama gelir?

Hepatit B hastalığı, insanlar için ciddi biçimde tehlike arz eden hastalıkların başında gelmektedir. Bu hastalığın teşhisi ve tanımı konusunda da pek çok farklı test yapılmaktadır. Bunlardan biri de anti HBS testidir. Peki, anti HBS ne demek? Anti HBS normal değeri kaç olmalıdır?

Haber

Karaciğer istilası: Hepatit B nedir?

Halk arasında sarılık ismi verilen Hepatit B hafife alınmaması gereken bir hastalıktır. Sağlık açısından ciddi sonuçlar doğurabilen hepatit B nedir? Nasıl bulaşır? İşte en sık merak edilen rahatsızlıklardan olan hepatit B hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Haber

28 Temmuz Dünya Hepatit Günü’nde büyük uyarı! Hepatit nedir? Nasıl bulaşır ve korunma yöntemleri nelerdir?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle adı sık duyulmaya başlayan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu seferde başka bir virüs için uyarıda bulundu. 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü çerçevesinde hepatit hastalığından bahseden Dünya Sağlık Örgütü vatandaşları dikkatleri olmaya davet etti. Yıllardır hastalık hakkında farkındalık yaratmak isteyen Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Hepatit Günü için 2020 yılında sloganını “gizli milyonları bulalım” olarak seçti.

Haber

Hayrettin'den Hepatit B hastalığına özel farkındalık

Geçtiğimiz sene toplumda Hepatit B bilincini oluşturmak ve hastalıktan korunma yollarını daha çok kişiye anlatmak için başlatılan “Hayata Sarı Not Bırak” projesinin yüzü olan ünlü sanatçı Hayrettin, bu sene 28 Temmuz Dünya Hepatit B Günü’nde büyük bir sürprize hazırlanıyor. Hayrettin sosyal medya hesabından ‘Ne taşıyor olabilirsin?’ sorusu ile Instagram’a özel filtresiyle viral hastalığa viral farkındalık yaratarak hastalığı daha geniş çevrelere duyurmayı amaçlıyor.

Haber

Uzmanlardan Hepatit C uyarısı! 'Sinsice ilerliyor'

Viral hepatitlere dikkat çekmek için farkındalık yaratma amaçlı paylaşılan bilgiler doğrultusunda hepatit C enfeksiyonuna dikkat çeken uzmanlar, hepatit B gibi hepatit C'den korunma şansı olunmadığının altını çizdi. Sinsi ilerleyen hepatit C enfeksiyonuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ramazan İdilman, kayıp hastaların tedaviye erişiminin önemli olduğunu söyledi.

Haber

Nijerya, Hepatit B hastalığının en fazla görüldüğü ülke

Dünya Hepatitle Mücadele Komisyonu Nijerya Başkanı Dr. Mike Omotosho: - "Nijerya, dünyada Hepatit B hastalığının en fazla görüldüğü ülke konumunda"

Haber

HBV aşısıyla yeni enfeksiyon olgularında düşüş izlendi

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Başaranoğlu: - "Hepatit B virüsü (HBV) aşısının yaygın biçimde kullanılmasıyla yeni HBV enfeksiyonu olgularında düşüş izlenmiş, böylece HBV enfeksiyonuna bağlı siroz veya karaciğer kanseri gelişiminin azaldığı görülmüştür" - "Global sağlık sektörü stratejisi, 2030 yılı itibarıyla viral hepatitlerin halk sağlığını tehdit eden bir risk olmaktan çıkarılmasını, yeni enfeksiyon riskinin yüzde 90 azaltılmasını, tedavi olabilecek hepatit hastalarının yüzde 80 azalmasını ve hepatite bağlı ölüm oranının da yüzde 65'e düşürülmesini öngörmektedir"

Haber

Türkiye’de 3 milyon hepatit B’li kişi var

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2018 verilerine göre dünyada 325 milyon viral hepatit B ve C’li hasta bulunmakta. Bu rakamlara her yıl yaklaşık 3 milyon kişi daha ekleniyor. Türkiye’de ise kronik hepatit B virüsü enfeksiyonlu 2,5-3 milyon kişi bulunuyor. Hepatit C’li kişi sayısı ise 500 bin civarında. Bunların ancak yüzde 20'sine tanı konulduğu tahmin ediliyor.

Trend

Türkiye'de 3,5 milyon kişi hepatit B

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü: - "Türkiye, hepatit B virüsü görülme sıklığı açısından orta düzeydeki ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye nüfusunun yaklaşık 1/3'ünün hepatit B virüsü ile karşılaştığı ve yaklaşık 3,5 milyon kişinin virüs ile infekte olduğu tahmin ediliyor" - "Sağlık Bakanlığı 'Türkiye Viral Hepatit Önleme ve Kontrol Programı (2018-2023) hazırladı. Program ile viral hepatit yeni vaka sayısı ve ölümlerin azaltılması, tanı alan hastaların bakımının iyileştirilmesi amaçlanıyor"

Haber

Hepatit virüsüne sahip her 10 kişiden 9'u hastalığından habersiz

Dünya Sağlık Örgütüne göre, dünya genelinde 325 milyon kişinin Hepatit B ve Hepatit C virüsüyle yaşıyor - Hepatit virüsü taşıyan 300 milyon kişi ise hastalığından habersiz - Hepatit virüslerinden en çok ölüme yol açanlarını Hepatit B ve Hepatit C oluşturuyor - Hepatit B en sık Batı Pasifik ve Afrika'da görülürken, Hepatit C'ye en çok Doğu Akdeniz ve Avrupa'da rastlanıyor

Haber

Türkiye Hepatit B sıklığının düşürülmesinde hedefe ulaştı

Türkiye, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin başarı göstergelerinden biri olan "5 yaş altı çocuklarda akut Hepatit B hastalığı görülme sıklığının 100 binde 1'in altına indirilmesi" hedefini yakaladı - Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de 5 yaş altı çocuklarda 1990'da 100 binde 6,2 olan akut Hepatit B hastalığı görülme sıklığı, geçen yıl 100 binde 0,1'e geriledi - Sağlık Bakanlığınca yürütülen Hepatit A aşı uygulamaları sonucunda, hastalık görülme sıklığı da 2018'de 100 binde 0,33 olarak belirlendi

Haber

Hepatit hastalarının yüzde 1'i tedaviye ulaşmış durumda

KLİMİK Viral Hepatit Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk: - "Türkiye'de Hepatit B ve Hepatit C hastalığının farkında olan insanların sadece yüzde 1'i tedaviye ulaşmış durumda. Bu son derece düşük bir oran" - "Bu konu esasen hastaların bilinçsizliğinden kaynaklanıyor. Hastalığın belirgin olarak bir şikayeti yok. Hasta, son aşamada siroz ve kansere gidene kadar hepatitin ciddi bir hastalık olduğunun farkına varmıyor. Tesadüfen tespit edilse bile hasta 'Benim hiçbir şeyim yok' diyor, tedaviye başlamıyor" - "Türkiye'de sosyal güvenceleri olan Hepatit C hastaları, 2016 yılından beri ilaçlara rahatlıkla ulaşabiliyor. KLİMİK, Hepatit C'li bin 400 hastada bir tedavi çalışması yürüttü. Bu hastaların yüzde 99'unda tam iyileşme elde ettik. Türkiye'de 7 bin civarında hasta tedavi edilebilmiş durumda. Bu da yüzde 1 oranına denk geliyor. Onun için hastalara ulaşmamız ve tedaviyi gerçekleştirmemiz son derece önemli"

Haber

Hepatit hastalarının yüzde 1'i tedaviye ulaşmış durumda

KLİMİK Viral Hepatit Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk: - "Türkiye'de Hepatit B ve Hepatit C hastalığının farkında olan insanların sadece yüzde 1'i tedaviye ulaşmış durumda. Bu son derece düşük bir oran" - "Bu konu esasen hastaların bilinçsizliğinden kaynaklanıyor. Hastalığın belirgin olarak bir şikayeti yok. Hasta, son aşamada siroz ve kansere gidene kadar hepatitin ciddi bir hastalık olduğunun farkına varmıyor. Tesadüfen tespit edilse bile hasta 'Benim hiçbir şeyim yok' diyor, tedaviye başlamıyor" - "Türkiye'de sosyal güvenceleri olan Hepatit C hastaları, 2016 yılından beri ilaçlara rahatlıkla ulaşabiliyor. KLİMİK, Hepatit C'li bin 400 hastada bir tedavi çalışması yürüttü. Bu hastaların yüzde 99'unda tam iyileşme elde ettik. Türkiye'de 7 bin civarında hasta tedavi edilebilmiş durumda. Bu da yüzde 1 oranına denk geliyor. Onun için hastalara ulaşmamız ve tedaviyi gerçekleştirmemiz son derece önemli"

Yurthaber

Türkiye'nin yüzde 7'si Hepatit B taşıyıcısı

KLİMİK Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk: "Toplumumuzun yaklaşık yüzde 7’si Hepatit B taşıyıcısı. 750 bin civarında da kronik Hepatit C hastamız var" - "Kronik Hepatit C günümüzde tam olarak tedavi edilebilen bir enfeksiyondur. Bu hastalıkta yüzde 100 kür sağlayabiliyoruz. Hepatit B'de ise aşıyla korunma şansımız var"

Yurthaber

Türkiye'nin yüzde 7'si Hepatit B taşıyıcısı

KLİMİK Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk: "Toplumumuzun yaklaşık yüzde 7’si Hepatit B taşıyıcısı. 750 bin civarında da kronik Hepatit C hastamız var" - "Kronik Hepatit C günümüzde tam olarak tedavi edilebilen bir enfeksiyondur. Bu hastalıkta yüzde 100 kür sağlayabiliyoruz. Hepatit B'de ise aşıyla korunma şansımız var"

Haber

Ne hepatit B ne de polio aşısıyla ilgili sıkıntı yaşanmıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Ne hepatit B ne de polio aşısıyla ilgili sıkıntı yaşanmıyor, yaşatmayacağız" - "Önümüzdeki 1 yıl içerisinde özellikle kuduz ve benzeri anti serumları yerlileştirme, yani ruhsat verme sürecini başlattık"

Haber

Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebiliyoruz

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Süda Tekin: - "Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebiliyoruz. Annede eğer hepatit B hastalığı varsa, doğuma yakın anneye bir tedavi veriyoruz. Doğar doğmaz, bebeğe hem aşı hem de bir serum uyguluyoruz. Anneden bebeğe geçişini tamamen azaltarak, bebeğimiz kurtulmuş oluyor" - "Bu yıl mart ayında iki yeni hasta, kemik iliği nakliyle HIV'den kurtuldu. Bunlar güzel gelişmeler ama herkese uygulanması şu an söz konusu değil"

Yurthaber

Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebiliyoruz

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Süda Tekin: - "Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebiliyoruz. Annede eğer hepatit B hastalığı varsa, doğuma yakın anneye bir tedavi veriyoruz. Doğar doğmaz, bebeğe hem aşı hem de bir serum uyguluyoruz. Anneden bebeğe geçişini tamamen azaltarak, bebeğimiz kurtulmuş oluyor" - "Bu yıl mart ayında iki yeni hasta, kemik iliği nakliyle HIV'den kurtuldu. Bunlar güzel gelişmeler ama herkese uygulanması şu an söz konusu değil"

Haber

Iğdır'da fuhuş operasyonu

Bir iş yerine düzenlenen baskında 12 yabancı uyruklu kadın ile 5 şüpheli gözaltına alındı - Zanlılardan 3'ünün tutuklandığı operasyonda yakalanan kadınlardan 5'inde Hepatit B ve Hepatit C virüsüne rastlandı

Haber

Tedaviye erişimin önündeki engellerin kalkması önemli

"Türkiye Hepatit C Eliminasyon Yol Haritası Raporu"nda, dünyada ve Türkiye'de hastalığı tamamen bitiren tedavilerin kullanıma sunulduğu ancak tedavilere erişimin önündeki bürokratik ve fiziksel tüm engellerin kalkmasının, halk sağlığı açısından çok önemli olumlu sonuçlar doğuracağı belirtildi - VHSD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak: - "Hastalarımızın yüzde 100'e yakınını tedavi ediyoruz. Bazı engeller var. Şehirlerin yarısında ancak hekimler ilaç yazabiliyor. Bunun bir an evvel tüm şehirlere yayılmasında fayda var. Yüzde 20'lik tanıdığımız hasta grubunun yüzde 80-90'larda tanınır hale gelmesi lazım. Tanıdığımız zaman tedavi edeceğiz, tedavi ettiğimiz zaman bulaşma engellenecek" - TKAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan İdilman: - "Ülkemizde her yıl 4 bin 500-5 bin 500 arasında yeni vaka çıkıyor, ancak farkındalık yüzde 20'lerin altına kadar düşmekte, tedaviye erişim ise yüzde 1-5 arasında değişmekte. Çok kolay tedaviye rağmen yılda 5 bin 600-6 bin hasta arasında tedavi edebiliyoruz"

Haber

Önce haber, sonra aşı

Edirne'de "Dünya Hepatit Günü" dolayısıyla açılan aşı standını haber yapan gazeteciler, daha sonra "hepatit B" aşısı oldu - Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan: - "Hepatitten korunmanın en etkili yollarından birisi aşılanmaktır. Bu anlamda aşılanma Sağlık Bakanlığı birimlerimizde ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir"

Haber

Türkiye’de yaklaşık 3,5 milyon hepatit B hastası bulunuyor

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü: - "Türkiye'de yaklaşık 3,5 milyon hepatit B hastası bulunuyor. Türkiye, hepatit B virüsünün görülme sıklığı açısından orta düzeydeki ülkeler arasında yer almakta" - "Hepatit B ile mücadelede aşı gibi koruyucu önlemlerin alınması, risk gruplarının taranarak belirlenmesi, değişik toplum katmanlarında ve sağlık çalışanlarında farkındalığın artırılarak hastalığın erken tespiti ve uygun tedavi ile takibinin sağlanması büyük önem taşımaktadır"

Haber

Hepatit C nedir? Hepatit C belirtileri nelerdir? Hepatit C tedavisinde bunlara dikkat

Hepatit C nedir? Kolayca bulaşabilen Hepatit C tedavisi nasıl olur? Hemen fark edilmeyen Hepatit C belirtilerinin bilinmesi oldukça önem taşımaktadır. Hepatit C bulaşma yolları hastalıktan kendinizi korumanız için genel bilgiye sahip olmak kadar önemlidir. İşte sinsice ilerleyen Hepatit C hastalığı için alınması gereken önlemler...

Haber

GRAFİKLİ - Yaklaşık 300 milyon kişi hepatitle yaşadığından habersiz

Hepatit virüsleri nedeniyle dünya genelinde milyonlarca insan, kronik karaciğer hastalıkları ve kanserden ölüm riskiyle karşı karşıya - Dünya genelinde yaklaşık 325 milyon kişinin viral hepatitle yaşadığı tahmin ediliyor - Bunların 300 milyonu, Hepatit B ya da Hepatit C virüsleriyle yaşadığından habersiz - Hepatitten en etkili korunma yöntemlerinin başında Hepatit A ve Hepatit B aşısı gelirken, Hepatit C virüsü için ise henüz bir aşı bulunmuyor

Haber

Hepatit B ve D'ye aşı kalkan oluyor

Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilek Oğuz: - "Şu anda elimizde bulunan ilaçlar mikrobu karaciğerden tamamen atamıyor ve ya da uzun yıllar sonra atabiliyor. En doğru olanı mikrobu vücuda almamak. Bunun için aşılanmak önem taşıyor" - "Aşılama programı ile Türkiye'de de hepatit B oranlarında düşüş kaydedildi. Önceki yıllarda yüzde 5 olan hepatit B taşıyıcılığı yüzde 4'ler civarına doğru hafif düşmüştür" - "Mikrobu sessiz taşıyanlar ve hastalara bakıldığında Türkiye'de hepatit B ile karşılaşma oranı yüzde 35'lerin üzerinde. Bu ise toplumda nerdeyse her 3 kişiden birinin hepatit B virüsü ile karşılaştığını gösterir" - "Hepatit B önlenirse D de ortadan kalkar. Korunmak için hepatit B'ye karşı aşı yaptırılmalı"

Haber

Hepatitte erken teşhis hayati önem taşır

Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Çakaloğlu: - "Hepatit B ve C'de erken tedavi şarttır. Siroz veya karaciğer kanseri gelişmiş hastalarda tedaviye rağmen istenen iyileşme tam olarak sağlanamayabilir ve bazı riskler ortadan kaldırılamaz. Bu hastaların bazıları ancak karaciğer nakli ile hayatta kalabilir. Bu nedenle siroz oluşmadan gerekli önlemleri almak, erken tanı ile tedaviyi sağlamak yaşamsal önem taşır"

Haber

Kayıp hepatitli kalmasın

İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaymakoğlu: - "Hepatit C sinsi bir hastalık olduğu için hastalar virüsü taşıdıklarının farkında değil. Hastalığın ileri evrelerinde sağlık kuruluşlarına başvurdukları için de tedavi süreçleri daha uzun ve ağır olabiliyor"

Haber

Bu buluş tıp tarihini değiştirecek! Gerçeği 4500 yıllık kalıntılar ortaya çıkardı

Almanya'da bulunan 4500 yıllık iskeletten tıp tarihini değiştirecek kalıntılar ortaya çıktı.

Haber

FETÖ'den subaylara Hepatit B tuzağı

FETÖ'nün kendinden olmayan subayları TSK'dan atmak için 'Hepatit B' kumpası kurduğu belirlendi. Tabip Albay Gürkan M., mahrem imamın, 15 subayın Hepatit B hastalığını gösteren bir liste verdiğini belirterek, "Bunları çürüğe çıkar” talimatı verdiğini anlattı.

Haber

Hepatit B araştırması korkunç gerçeği gözler önüne serdi

Viral Hepatitle Savaşım Derneği ve Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği'nin hazırladığı veriler korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye’de erişkin yaş grubundaki Hepatit B hastalarının yalnızca yüzde 12’sinin hastalığından haberdar olduğu ortaya çıktı.

Haber

Gereksiz ilaç kullanımı karaciğer kanseri riskini arttırıyor

Dünyada yılda 1 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan karaciğer kanserine gelişmiş ülkelerde daha az rastlanıyor.

Haber

Gereksiz ilaç kullanımı karaciğer kanseri riskini arttırıyor

Dünyada yılda 1 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan karaciğer kanserine gelişmiş ülkelerde daha az rastlanıyor.

Haber

Ülkemizde 3 milyon kişi Hepatit B virüsü taşıyor

Hepatit B hem tüm dünyada yaygın olarak görülmesi, hem siroz ve karaciğer kanseri gelişim riskini arttırması açısından önemli bir toplum sağlığı problemi. Dünyada yaklaşık 400 milyon kişinin Hepatit B virüsüyle enfekte olduğu ve tedavisiz kalmaları durumunda her dört hastadan birinin siroz, karaciğer yetmezliği ve karaciğer kanseri gibi komplikasyonlarla hayatlarını kaybedecekleri düşünülüyor. Ülkemizde de 3 milyon kişinin bu virüsü taşıdığı belirtiliyor.

Haber

Dikkat! Hepatit B olabilirsiniz

Hastalığın başlarında herhangi bir gribal enfeksiyonda görülebilecek belirtilere sahip olduğu için, bazı hastalar hepatit B olduğunu fark edemiyor.

Haber

“Türkiye’de 2 ile 4 milyon Hepatit B hastası var”

6. Ulusal Viral Hepatit Sempozyumu Başkanı Prof.Dr. Reşit Mıstık, Türkiye genelinde 2 ile 4 milyon kişinin Hepatit B virüsü taşıdığını söyledi.

Haber

Seyahat enfeksiyonuna dikkat!

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkmasıyla birlikte pek çok kişi bayramı yurtdışında geçirmeyi planlıyor.

Haber

Karaciğer Kanserlerinde takip önemli

Karaciğer vücudumuzda çok önemli görevlerde rol oynar ve karaciğerin rahatsızlanması ciddi sağlık sorunlara neden olabilir.

Haber

Suçiçeği aşısı da artık aşı takvimine eklendi

Hepatit A aşısından sonra çocukluk dönemi aşı takvimine suçiçeği aşısı da eklendi.

Haber

300 milyon kişi bu hastalığı taşıyor

Dünyanın En Yaygın Virüs Kaynaklı Hastalıkları Olan AIDS ve Hepatit B’den Sonra 2013 Yılında Alerji ve Astım Konuşulacak…

Haber

Doğu’da nüfusun yüzde 15’i hepatitli

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan nüfusun yüzde 15’ine yakın kısmının Hepatit B taşıyıcısı olduğu belirtildi.

Haber

Sağlıkta büyük skandal!

Kanada'daki bir klinikte hastalara virüs bulaştırıldığı iddiasıyla 6 bin 800 kişiye, Hepatit-B, Hepatit-C ve AIDS virüsü taraması yapılacak.

Haber

Hepatit hastalarına müjde

MSD’in araştırma aşamasındaki yeni hepatit ilacı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından öncelikli İncelemeye ve Avrupa İlaç Dairesi (EMEA) tarafından hızlandırılmış değerlendirmeye alındı.

Haber

Hepatit B ve C ilacı piyasadan çekiliyor

Sağlık Bakanlığı, Hepatit-B ve Hepatit-C hastalıklarının tedavisinde kullanılan ''Peg İntron Pen'' adlı ilacın tüm serileri için piyasadan geri çekme kararı aldı.

Haber

Hepatit B ikinci kanser sebebi

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Çelen, Hepatit B'nin sigaradan sonra ikinci sırada kanser sebebi olduğunu bildirdi.

Haber

Diş tedavisinde bulaşıcı hastalıklara dikkat

Diş Hekimi Mustafa Tuncer, diş tedavisinde bulaşıcı hastalıklara karşı sterlizasyona önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber

5 milyon Hepatit B taşıyıcısı var

Türkiye'de 5 milyon insanın Hepatit B taşıyıcısı olduğu bildirildi.

Haber

Enfeksiyonlu hastalıklara 10 milyon kurban

AIDS, tüberküloz, sıtma, kızamık, dizanteri, çocuk ishali, viral hepatit B gibi enfeksiyonlu hastalıklar, yılda 10 milyondan fazla insanın ölümüne neden oluyor.

Haber

Hepatit-B'nin ilacı patates

Amerikalı bilim adamları, genetik yapısı değiştirilmiş patatesin, ölümcül karaciğer hastalığı Hepatit B'ye karşı, vücuda bağışıklık kazandırabileceğini ortaya çıkardı.

Haber

Hepatit B'ye dikkat

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşit Mıstık, çapkın insanların Hepatit (Sarılık) B hastalığına yakalanma ihtimalinin, diğer insanlara göre yüzde 100 daha fazla olduğunu söyledi.

Haber

5 milyon kişi hepatit virüsü taşıyor

Eskişehir Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Bölge Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Hasan Yavuz, Türkiye'de yaklaşık 5 milyon kişinin taşıdığı Hepatit B ve Hepatit C virüsünden korunmak için vatandaşların yılda en az bir kere test yaptırmalarını tavsiye etti.

Haber

5 milyon Hepatit B taşıyıcısı var

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünyada yaklaşık 2 milyar kişinin Hepatit B'ye yakalandığını belirtirken, Türkiye'de her yıl ortalama 45 bin dolayında Hepatit B enfeksiyonu meydana geldiğinin tahmin edildiğini kaydetti. Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, Türkiye'de 5 milyon dolayında taşıyıcı olduğunun sanıldığını açıkladı.

Haber