Hicaz Pilavi Haberleri

MASTERCHEF PERDE PİLAVI TARİFİ: Perde pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Lezzetli ve kolay tarifin püf noktası!

Perde pilavı tarifi, MasterChef'in 158. bölüm fragmanı nedeniyle vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Dokulumazlık oyununda imam bayıldı, papaz yahni, hünkar beğendi, katmer, ayva tatlısı ve perde pilavı yapılacak. Peki, perde pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef'te yapılan eşsiz Türk yemeği perde pilavı tarifi...

Yemek 2023-11-23 21:06:04

Kilis'te 10 bin dekar alanda yetiştirilen Hicaz narında hasat devam ediyor

Kilis'in tarımsal ihraç ürünlerinden Hicaz narının hasadı sürdürülüyor.

Yurthaber 2023-10-12 15:43:59

Hicaz pilavı tarifi: MasterChef hicaz pilavı nasıl yapılır? Tüm tarifleri unutturan lezzet!

Hicaz pilavı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Tadına doyulamayan lezzetlerden biri olan hicaz pilavını bu akşam MasterChef Türkiye’de yarışmacılar yapacaklar. Şefler bu bölümde yarışmacılardan esnaf lokantası yemekleri yapmalarını istiyor. Yarışmacıların dokunulmazlık oyunu için kıyasıya bir rekabete gireceği yeni bölüm heyecanla bekleniyor. Peki, hicaz pilavı tarifi nedir, nasıl yapılır?

Yemek 2022-12-02 14:47:30

KEPSE PİLAVI TARİFİ: Gelinim Mutfakta kepse pilavı nasıl yapılır? Hatay'ın sevilen lezzeti

Kepse pilavı tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında bugün Hatay usulü kepse pilavı yapılıyor. Yarışmacılar en başarılı pilavı yapmak için mücadele edecekler. Peki, kepse pilavı nasıl yapılır?

Yemek 2022-10-27 14:45:37

Abdülhamid'in Hicaz Demir Yolu projesinden etkilenen öğrenciler hyperloop aracı tasarladı

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, prototipini yaptıkları "Hicaz Hyperloop" isimli yeni nesil ulaşım aracıyla Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ'de ikincilik ödülü aldı - Hicaz Hyperloop Takım Kaptanı Mehmet Atsız: - "Bu sene üstüne koyarak, hatalarımızı tespit ederek, üzerine giderek TEKNOFEST'te birincilik hedefliyoruz"

Yurthaber 28-09-22 11:08

Hicaz ne demek? Hicaz kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede anlamı merak edilen kelimeler çok sayıdadır. Gündelik yaşamda olduğu kadar edebi eserlerde de rastlanan Hicaz kelimesi, TDK'da görev alan kişiler tarafından incelenerek dilimize kabul edilmiştir. Türkçe olmayan kelimelerin Türkçeleştirilmesi ile ilgili çalışmalar da yapan TDK'ya göre Hicaz kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 16:12

Üç Kuruş dizisinin Kılıç Hicaz'ı Necip Memili kimdir? Necip Memili nereli ve kaç yaşında? Evli mi?

Üç Kuruş dizisinin Kılıç Hicaz'ı Necip Memili televizyon izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Show TV ekranlarında yayınlanan dizide hayat verdiği Kılıç Hicaz karakteri ile beğeni toplayan oyuncu ile ilgili Üç Kuruş dizisinin Kılıç Hicaz'ı Necip Memili kimdir? Necip Memili nereli ve kaç yaşında? Evli mi? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte ünlü oyuncunun hayatı ve biyografisi...

Magazin 05-04-22 09:30

Kilis'in Hicaz narı Avrupa ülkeleri ve Irak'a ihraç edilecek

Kilis'in "Hicaz narı" Avrupa ülkeleri ve Irak'a ihraç edilecek

Yurthaber 11-10-21 12:14

“Ada Sahilleri” türküsünün yürekleri ısıtacak sımsıcak hikayesini biliyor musunuz?

Türk Sanat Musikisi’nin hicaz makamındaki eseri “Ada Sahilleri” günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Şarkının derinden etkileyen melodisinin yanında hikayesi de yürekleri sızlatıyor. Sizler için hala popülerliğini koruyan türkünün hikayesini araştırdık.

Trend 10-03-21 14:28

İki haftadır haber alınamayan kayıp kız bulunarak ailesine teslim edildi

Başkent’te 31 Aralık tarihinde ailesinin yanında kaçan ve 2 haftadır haber alınamayan Elif Keskin polis ekipleri tarafından bulundu.Alınan bilgiye göre, ikamet ettiği Altındağ ilçesinin Yıldıztepe Mahallesi Hicaz Caddesi’inden kayıplara karışan Elif Keskin, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Kayıp Şahıslar Bürü Amriliği’nin yaptığı arama çalışmaları sonucunca Çankaya bölgesinde bulundu.

Haber 12-01-21 18:01

Sular çekildi! Tarihi Hicaz Demiryolu hattı göründü

Gaziantep İslahiye'de sulama amaçlı olarak 1967 yılında yapılan Tahtaköprü Barajı'nda kuraklık nedeniyle su seviyesinin yüzde 5'e düşmesiyle; su altında kalan demiryolu köprüsünün ayakları ile Hicaz Demiryolu hattı ortaya çıktı.

Haber 11-01-21 14:06

Baba ve oğlunun ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

Konya’da kaldırımda yürürken çarptığı baba ile 5 yaşındaki oğlunun ölümüne neden olan otomobil sürücüsü tutuklandı.Kaza, dün saat 16.30 sıralarında Hocacihan Mahallesi Hicaz Caddesi üzerinde meydana geldi.

Haber 19-10-20 18:11

Kazada ölen baba ve oğlu son yolculuğuna uğurlandı

Konya’da kaldırımda yürürken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden baba ile 5 yaşındaki oğlu son yolculuğuna uğurlandı.Kaza, dün 16.30 sıralarında Hocacihan Mahallesi Hicaz Caddesi üzerinde meydana geldi.

Haber 19-10-20 13:59

Baba ve oğlunun öldüğü kaza kamerada

Konya’da otomobilin kaldırımda yürüyen aileye çarpması sonucu baba ve oğlunun hayatını kaybettiği, annenin de yaralandığı kaza güvenlik kameralarına yansıdı.Kaza, Hocacihan Mahallesi Hicaz Caddesi üzerinde meydana geldi.

Haber 19-10-20 10:53

Otomobilin çarptığı baba oğul hayatını kaybetti, anne yaralandı

Konya’da otomobilin kaldırımda yürüyen aileye çarpması sonucu babayla oğlu hayatını kaybetti, anne yaralandı.Kaza, Hocacihan Mahallesi Hicaz Caddesi üzerinde meydana geldi.

Haber 18-10-20 18:20

Türk Sanat Müziği korosu çalışmalarını telekonferansla sürdürüyor

Giresun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün Türk Sanat Müziği Korosunu çalıştıran bestekar sanatçı Cihan Unat, virüs salgını nedeniyle koro çalışmalarına görüntülü telefonlar vasıtasıyla evlerde de devam ederek Giresun’da bir ilki gerçekleştirdi.İstanbul TRT Saz sanatçıları ile Giresun’da birçok konserlere imza atan Unat bu defa da koro üyelerinden, Teoman Alpay’ın Hicaz makamında bestelediği “Nasıl geçti habersiz o güzelim yılları” adlı şarkıyı okuyarak kaydı whatsapp grubuna atmalarını istedi.Koro katılımcılarının kendi telefonları ile evde kayıt ettikleri icraları birleştirilerek ortaya güzel bir koro çalışması çıktı.

Yurthaber 19-05-20 13:31

Şanlıurfa’da dar gelirli ailelere meyve ikramı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kendi fidanlığında organik olarak yetiştirdiği meyveleri dar gelirli ailelere ikram ediyor.Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün önemle üzerinde durduğu proje kapsamında büyükşehir belediyesi kontrolünde bulunan Şehit Nusret Fidanlığında 900 Hicaz Nar türü ağaçtan toplanan narlar önceden tespit edilen ailelerin adreslerine teslim ediliyor.Büyükşehir belediyesi bünyesinde bulunan yaklaşık 200 dönüm üzerine kurulu olan Şehit Nusret Fidanlığında her yıl mevsimine bağlı olarak organik üzüm, elma, nar, kayısı ve zeytin gibi birçok meyve çeşidi yetiştiriliyor.

Yurthaber 25-10-19 11:50

Burhaniye’de sonbahar konseri coşturdu

Burhaniye ilçesinde, Körfez Gönül Dostları Musiki Derneği Türk Sanat Müziği korosunun konseri büyük ilgi gördü.Ali Osman Çakır’ın şefliğini yaptığı 33 kişilik koronun, 3 aylık bir çalışmanın sonunda düzenlediği konserde kürdilihicazkar ve hicaz makamında 24 eser seslendirildi.

Yurthaber 16-10-19 15:41

Ürdün'de “Belgelerle Tarihi Hicaz Demiryolu” sergisi açıldı

Ürdün'de “Belgelerle Tarihi Hicaz Demiryolu” sergisi açıldı

Haber 08-10-19 03:41

Hicaz Demir Yolu'nun restore edilmesi planlanıyor

Hicaz Demir Yolu'nun restore edilmesi planlanıyor

Haber 28-09-19 21:31

Denizli'nin Hicaz narı yurt dışından büyük talep görüyor

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde bu yıl toplam 28 bin dönüm alanda, 55 bin ton Hicaz türü nar hasadı bekleniyor.

Haber 25-09-19 09:57

Denizli'nin Hicaz narı yurt dışından büyük talep görüyor

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde bu yıl toplam 28 bin dönüm alanda, 55 bin ton Hicaz türü nar hasadı bekleniyor.

Haber 25-09-19 09:45

Bakan Ersoy'dan Hicaz Demiryolu ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hicaz Demiryolu Amman İstasyonunda TİKA tarafından sürdürülen restorasyon çalışmalarını inceledi - Ersoy, Osmanlı döneminden kalan ve restore edilerek, eski günlerine döndürülen bir vagonla kısa süreli seyahat etti

Haber 17-09-19 17:54

GRAFİKLİ - Sultan 2. Abdülhamid'in büyük projesi: Hicaz Demir Yolu

Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1 Eylül 1900'de temeli atılan, Şam'dan Medine'ye kadar uzanan Hicaz Demir Yolu, 1 Eylül 1908'de hizmete açıldı - Hicaz Demir Yolu'nun inşa maliyetleri için Hindistan'dan Güney Afrika'ya, Rusya'dan ABD'ye kadar dünyanın birçok bölgesindeki Müslümanlar bağışta bulundu - Toplam bin 750 kilometrelik demir yolu hattı bölge ekonomisinin gelişmesine büyük katkılar sağlamasının yanı sıra askeri, siyasi ve sosyal olarak önemli sonuçlar doğurdu

Haber 01-09-19 11:05

Hicaz Demir Yolu tüm Orta Doğu'nun ortak mirası

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz: "Hicaz Demir Yolu tüm Orta Doğu halklarının ortak mirası"

Haber 25-06-19 19:09

Hicaz Derneği Sudan'da 20 su kuyusu açtı

Hicaz Derneği Sudan'da 20 su kuyusu açtı

Haber 17-05-19 23:46

Suriyeli öğrencinin Türk müziği aşkı

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve ortaokul öğretmenleri tarafından müzik yeteneği keşfedilen, ardından katıldığı yarışmalarda dereceye giren Suriye uyruklu Amir Raejocha, Türk din ve sanat musikisine ait eserleri büyük tutkuyla icra ediyor - Raejocha: - "Ney öğreniyorum. Türk müziğinde, Arap makamına yakın olduğu için 'Hicaz' makamını seviyorum" - "İstanbul'a hiç gitmedim, gitmek istiyorum. İstanbul Boğazı'nda 'Aziz İstanbul' eserini seslendirmek isterim"

Haber 16-05-19 11:23

Çocuk korosu geçmişe götürdü

Sivas Belediyesi “Eski Şarkılarmızı Bugüne Taşıyan Çocuklarımız” isimli çocuk korusu konseri büyük beğeni topladı.Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere; Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve eşi İlkay Bilgin başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.Mustafa Akpınar’ın şefliğinde düzenlenen konserin ilk bölümünde koro tarafından hicaz eserler seslendirildi.

Yurthaber 17-04-19 13:07

Çorum Belediyesi TSM Korosu’ndan bahar konseri

Çorum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu verdiği "Bahar Konseri" ile dinleyicileri mest etti.Türk Sanat Müziği Korosu "Nihavent makamında 6 eser, kürdili hicazkar makamında 9 eser, hüzzam makamında 4 eser ve hicaz makamında 6 eseri seslendirdi.

Yurthaber 10-04-19 19:50

Emektar futbol adamı Akay hayatını kaybetti

Kilisspor’un uzun süre kaptanlığını yapan, Hicaz Akay 81 yaşında hayatını kaybetti.Kilis’te uzun süre Kilisspor’un kaptanlığını yapan, Kilis Şehit Stadı Müdürlüğü görevinden emekli olan spor camiasının içerisinde çok sevilen Hicaz Akay, hayatını kaybetti.

Yurthaber 23-03-19 11:50

Adını söylediğimizde içimizi sızlatan bir hikaye Sarıkamış

"Sarıkamış Beyaz Hüzün" oyunu, 10 Mart'ta Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde izleyiciyle buluşacak - Oyunbozan Atölye Sanat Yönetmeni Yaşar Elmas: - "İlkini 10 yıl önce yapmıştık, bu da ikincisi. Adını bile telaffuz ettiğimizde içimizin sızladığı bir hikaye Sarıkamış. Yemen, Hicaz, Çorum, Kayseri, Afyon, Uşak ve Diyarbakır'dan insanların eksi 45 derecede yaşam mücadelesi" - "Edebi anlamda bizim edebiyatçılarımızın, şair ve yazarlarımızın, öykücülerimizin bir Fransız, İtalyan ya da Alman tiyatro yazarlarından asla bir eksik tarafı yoktur. Fazlası vardır eksiği yoktur" - "Cumhurbaşkanımızın büyük büyük dedesinin Sarıkamış'ta şehit olduğunu biliyoruz. Bizim hikayemizde Sarıkamış'ta nöbette donan bir asker hikayesi vardı. Biz onu Rizeli Kemal karakterine dönüştürdük"

Haber 09-03-19 13:01

Burhaniyeli amatörlerin konseri izleyenleri coşturdu

Burhaniye Kültür Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu muhteşem konseri ile izleyenleri coşturdu.Reha Yurdakul Kültür Merkezi’ndeki konseri, Belediye Başkan Vekili Cemil Bahadır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni ile yaklaşık 250 müziksever izledi.Ali Özcan’ın şefliğini yaptığı konserde, hüzzam ve hicaz şarkılar seslendirilirken, seyirciler de sanatçılara eşlik etti.

Yurthaber 03-03-19 15:10

TİKA Orta Doğu'daki ecdat yadigarına sahip çıkıyor

TİKA, 2. Abdülhamid Han döneminin önemli projelerinden Hicaz Demiryolu'nun Amman İstasyonu'ndaki tarihi demir yolunun geçmişinin anlatılacağı müzenin yapımı ve istasyondaki 3 tarihi binanın restorasyonunu sürdürüyor

Haber 18-02-19 16:22

Taşlıgeçit Arkeoloji Parkı sular altında kaldı

Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA) Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Tahta Köprü Barajı'nda, su seviyesinin düşmesiyle 8 yıl sonra gün yüzüne çıkan Taşlıgeçit Arkeoloji Parkı ile tarihi Hicaz Demiryolu hattı son zamanlardaki yoğun yağışın ardından yeniden tekrar su altında kaldı.

Haber 21-01-19 11:59

TİKA'nın Makedonya'daki projeleri 900'ü aştı

Makedonya'da 2005'te faaliyete başlayan TİKA, eğitim, sağlık, tarım, hayvancılık, kırsal kalkınma, idari ve sivil altyapıların güçlendirilmesi, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve ecdat yadigarı kültürel mirasın korunması alanlarında 900'den fazla projeyi hayata geçirdi - TİKA, 24'ü onarım, 14'ü inşaat olmak üzere, 38 ilköğretim okulu ve lise ile üniversiteleri yenilerken, yaklaşık 15 bin öğrenciye hizmet veren bu okullar bölgelerinin seçkin eğitim kurumları haline geldi - Tarımsal kalkınmaya destek projeleri kapsamında, 560 aileye seracılık ekipmanları ve tohum desteği, 200 aileye arı kovanı ve ekipman desteği, 320 aileye ceviz, kiraz, erik, badem ve Hicaz narı fidan desteği sağlandı

Haber 21-12-18 11:05

İsrail Osmanlı'nın Hicaz Demir Yolu fikrini çaldı

Suriyeli araştırmacı Semir Hafız: - "İsrail, 100 yılı aşkın geçmişe sahip İslami bir proje olan Hicaz Demir Yolu fikrini çaldı. Bu, çok kötü niyetli bir girişim ve arkasında birçok komplo var" - Yazar ve siyasi analist Mahmud Osman: - "İsrail'in projesi, bölge ülkeleri arasındaki çatlağı ve her ülkenin kendi içinde meydana gelen krizi, fitneyi, bölünmeyi derinleştiriyor"

Haber 10-11-18 13:39

Barajda su çekildi, tarihi Hicaz Demiryolu hattı göründü

GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, tarımsal sulama amaçlı kullanılan ve 22 farklı türde 6 bin 447 kuşa ev sahipliği yapan Tahtaköprü Barajı'nda, su seviyesi gözle görülür derecede düştü.

Haber 01-11-18 15:12

Baraj suları çekilince tarih ortaya çıktı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, tarımsal sulama amaçlı kullanılan ve 22 farklı türde 6 bin 447 kuşa ev sahipliği yapan Tahtaköprü Barajı'nda, su seviyesi gözle görülür derecede düştü. Suyun çekilmesiyle tarihi Hicaz Demiryolu hattı ve menfezler ortaya çıktı.

Haber 01-11-18 13:37

DHA YURT BÜLTENİ-10

1)BARAJDA SU ÇEKİLDİ, TARİHİ HİCAZ DEMİRYOLU HATTI GÖRÜNDÜ GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, tarımsal sulama amaçlı kullanılan ve 22 farklı türde 6 bin 447 kuşa ev sahipliği yapan Tahtaköprü Barajı'nda, su seviyesi gözle görülür derecede düştü.

Haber 01-11-18 12:44

Barajda su çekildi, tarihi Hicaz Demiryolu hattı göründü

GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, tarımsal sulama amaçlı kullanılan ve 22 farklı türde 6 bin 447 kuşa ev sahipliği yapan Tahtaköprü Barajı'nda, su seviyesi gözle görülür derecede düştü.

Haber 01-11-18 12:16

Dalında satılan Hicaz narı çiftçinin yüzünü güldürdü

Türkiye'nin nar üretiminin yaklaşık yüzde 15'inin gerçekleştirildiği Denizli'de Hicaz cinsi nar, bu yıl ağırlıklı olarak yurt dışı pazarlarında boy gösterecek - Bölgede bu sezon 1 milyon 659 bin 772 ağaçtan yaklaşık 50 bin ton nar elde edilmesi bekleniyor - Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici: - "Şu anda yoğun bir talep gözleniyor. Narımız bu yıl üreticisini sevindirdi. Tarlalardaki narların tamamı daha kesim başlamadan dalında ihracatçıya satıldı"

Yurthaber 04-10-18 11:15

Dalında satılan Hicaz narı çiftçinin yüzünü güldürdü

Türkiye'nin nar üretiminin yaklaşık yüzde 15'inin gerçekleştirildiği Denizli'de Hicaz cinsi nar, bu yıl ağırlıklı olarak yurt dışı pazarlarında boy gösterecek - Bölgede bu sezon 1 milyon 659 bin 772 ağaçtan yaklaşık 50 bin ton nar elde edilmesi bekleniyor - Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici: - "Şu anda yoğun bir talep gözleniyor. Narımız bu yıl üreticisini sevindirdi. Tarlalardaki narların tamamı daha kesim başlamadan dalında ihracatçıya satıldı"

Haber 04-10-18 11:13

Çetmili Kara Ali Çavuş’un torunları Kütahya’da

1912 yılında oğlu Mehmet 8 yaşındayken Balkan Savaşı’na katılmak için köyünden ayrılan, daha sonra sırasıyla Galiçya, Hicaz, Yemen, Kafkasya’da cepheden cepheye koşarak çarpışan, Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde karşılaştığı oğlu 19 yaşındaki Alay Sancaktarı Onbaşı Mehmet’in kollarında, Dumlupınar’da şehit düşen Çetmili Kara Ali Çavuş’un hikayesi belgesel oluyor.Kütahya Tanıtım Vakfı (KÜTAV) katkılarıyla yeniden hayat bulacak olan Çetmili Kara Ali Çavuş’un destansı hikayesinin çekimleri kapsamında Kütahya’ya gelen Çetmili Kara Ali Çavuş’un torunları Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.Ziyarette Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, KÜTAV yönetim kurulu üyeleri, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy ile yönetim kurulu üyeleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof.

Yurthaber 01-10-18 13:25

Osmanlı'nın son mega projesi: Hicaz Demiryolu

Sultan 2. Abdülhamid'in ince siyasetini, emeğini, akıl terini, İslam beldelerinde yaşayan halkların parasını ve alın terini kattığı, Osmanlı'nın son mega projesi Hicaz Demiryolu 100 yıl önce bugün hizmete açıldı - Dini açıdan sağlayacağı kolaylıklar kadar gündeme gelmese de demir yolu projesinin en önemli amaçlarından biri de asker sevkiyatını daha hızlı gerçekleştirmekti - Ülke içindeki kampanyayı 50 bin liralık bağışıyla bizzat Sultan Abdülhamid başlatırken, üst düzey yöneticiler, din adamları, memurlar ve iş adamları da demir yolu hattı için önemli bağışlar yaptı - Hattın inşası sırasında 2 bin 666 kagir köprü ve menfez, 7 demir köprü, 9 tünel, 96 istasyon, 7 gölet, 37 su deposu, iki hastane ve 3 atölye yapıldı - Mukaddes topraklarda gürültülü çalışılmasının Hazreti Peygamber'in ruhaniyetini rahatsız edeceğini düşünen Sultan Abdülhamid, ray altına keçe döşetmişti

Haber 01-09-18 12:07

ABD-Türkiye savaşını Türkler kazanır!

ABD'nin Orta Doğu'da İsrail'den sonra en büyük ortağı olan Birleşik Arap Emirlikleri'nde ‘Al-Mustaqbal' isimli araştırma merkezinin Türkiye uzmanı Abdel Latif Hicaz, ABD ile Türkiye arasında yıllardır devam eden ve ABD'nin son adımıyla soğuk bir savaş haline gelen gerilimde kazananın her zaman Türkiye olduğunu söyledi.

Haber 03-08-18 19:43

Türk müziğinin yolundan gittim

Perküsyon ve ud sanatçısı Yinon Muallem: - "Ben Türk müziğinin yolundan gittim. Benim bestelerim Türk müziği enstalasyonu oluyor. Mesela hicaz makamında Türkler gibi çalıyorum" - "Birlikte oturup, müzik yapmak her şeyden daha güzel. Bazen müzisyenler ego yüzünden anlaşamıyorlar. Amacımız sadece albüm yapmak, konserler vermek değil"

Haber 20-07-18 13:57

DÜZELTME - Türkiye Lübnan'da Hicaz Demiryolundaki bir istasyonu restore edecek başlıklı haberimizin 4, 5 ve 6'ncı paragraflarında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt'un soyadı sehven Yalçıntaş olarak geçmiştir. Haberimizi düzelterek

DÜZELTME - "Türkiye Lübnan'da Hicaz Demiryolundaki bir istasyonu restore edecek" başlıklı haberimizin 4, 5 ve 6'ncı paragraflarında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt'un soyadı sehven "Yalçıntaş" olarak geçmiştir. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla AA

Haber 27-06-18 22:16

Türkiye Lübnan'da Hicaz Demiryolundaki bir istasyonu restore edecek

Türkiye Lübnan'da Hicaz Demiryolundaki bir istasyonu restore edecek

Haber 27-06-18 21:19

’hicaz Faslı’ Konseri Beğeni Topladı

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi Müzik Topluluğu, “Hicaz Faslı” konseriyle büyük...

Yurthaber 08-06-18 16:43