Hitit Bilgisayar Hizmetleri Haberleri

BIOS pili nedir? BIOS pili biterse ne olur?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş hayatında ve günlük yaşamda bilgisayar kullanımı büyük bir artış göstermiştir. Bu artışla birlikte, bilgisayar sistemlerinin karmaşıklığı ve kullanıcıların karşılaşabileceği potansiyel sorunlar da artmaktadır. Bu nedenle, bilgisayar sistemleri ve içerdikleri bileşenler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak ve sorunlara çözümler geliştirmek önemlidir. Bu bağlamda, BIOS gibi bilgisayarlar için kritik bir yazılım sistemini anlamak ve yönetmek önem arz eder.

Haber 2024-06-25 19:25:06

Şapkalı a (â) nasıl yapılır? Windows ve Mac'te klavyede şapkalı a (â) yapma

Türkçe'de kelimelerin anlamlarını ve telaffuzlarını ayırt etmek için, aynı yazılışa sahip ancak farklı anlamlara gelen kelimelerin üzerine düzeltme işareti (^) konulur. Bu işaret aynı zamanda şapka işareti olarak da bilinir. En yaygın kullanılan uzun ünlü harf, şapkalı a (â) olarak adlandırılan yumuşak a harfidir. Ancak, bilgisayar ve telefon klavyelerinde diğer semboller gibi şapkalı a harfi için özel bir tuş bulunmaz. Peki, klavyede şapkalı a (â) yapma işlemi nasıl yapılır?

Haber 2024-06-25 19:17:21

TeamViewer nedir, ne işe yarar? TeamViewer nasıl kullanılır?

İnternet ve teknolojinin ilerlemesiyle, birçok iş daha kolay gerçekleştirebilir hâle gelmiştir. Teamviewer uygulaması da bu kolaylıkları sağlayan araçlardan biridir. Teamviewer aracılığıyla, uzaktan tablet, bilgisayar gibi elektronik cihazlara rahatlıkla erişim sağlanabilir.

Haber 2024-06-25 19:12:31

SQL nedir ve ne işe yarar? SQL avantajları ve dezavantajları

Görüşlere ters düşmesine rağmen, ilişkisel veri tabanlarını yönetmek için yaygın bir biçimde kullanılan SQL, sadece yazılımcıların değil, herkesin bilmesi gereken bir dil olarak kabul edilir. Bilgisayar ortamında bulunan işlenmemiş bilgilere veri denir. Yani bilgisayara girilen ve depolanan her şey veridir. Bu veriler daha sonra kolaylıkla erişilebilir ve istendiği zaman kullanılabilir hâle gelir. Peki bu sistemde SQL nedir, ne işe yarar?

Haber 2024-06-25 19:01:48

PHP nedir, ne işe yarar? PHP zor mu, öğrenmek kaç ay sürer?

Teknolojiler her geçen gün ilerlerken, web dünyası da hızla değişir. Kullanılan yazılım dilleri ve sunucular önemli ölçüde gelişim göstermektedir. Bu nedenle, web hizmetleri sunan birçok uygulama ve dil mevcuttur. Bu dillerden biri de PHP'dir. PHP, günümüzde yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir. Peki, bu kapsamda araştırılan PHP nedir ve ne işe yarar?

Haber 25-06-24 19:00

Fare imleci nasıl değiştirilir? Windows 10 ve Windows 11'de mouse imleci değiştirme

Son birkaç yıldır, bilgisayar sistemleri özelleştirilebilir bir şekilde tasarlanmaktadır, özellikle oyun sistemlerinde bu sıkça görülmektedir. Hem yazılım hem de donanım tarafında kişiselleştirilmiş bilgisayar sistemleri tasarlanabilmektedir. Özelleştirme seçenekleri arasında, Windows işletim sisteminin sunduğu gibi fare imlecini değiştirme gibi olanaklar bulunmaktadır. Peki, Windows 10 ve Windows 11’de fare imleci nasıl değiştirilir?

Haber 25-06-24 18:46

GTA 5 sistem gereksinimleri (minimum ve önerilen) nelerdir? GTA 5 kaç GB?

Günümüzde oyunseverlerin GTA 5'i oynuyor olması, oyuncuların "Bilgisayarım GTA 5'i çalıştırabilir mi?" sorusunu sormasına yol açmaktadır. Hem bilgisayar hem de konsol platformlarına Rockstar Games tarafından sunulan oyun, online modu ve Role Play modları sayesinde hâlâ popülerliğini korumaktadır. Peki, GTA 5 sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 25-06-24 18:40

Euro işareti nasıl yapılır? Klavyede Euro işareti yapma

Bilgisayar klavyelerinde yer alan tuşlar pek çok kişi tarafından çeşitli görevleri kısayoldan gerçekleştirmek için kullanılmaktadır. Euro işareti de günümüzde yaygın olarak kullanılan işaretler arasında yer almaktadır. Avrupa Birliği’nin resmî para birimi olarak karşımıza çıkan euro para biriminin sembolünü bilgisayar klavyesi üzerinden birkaç tuşa basarak yapmak mümkündür. Peki, euro işareti nasıl yazılır ve klavyede Euro işareti yapma işlemi için hangi tuşlar kullanılır?

Haber 19-06-24 18:17

Dolar işareti nasıl yapılır? Klavyede dolar işareti yapma

Bilgisayar cihazları birçok önemli temel bileşenden meydana gelmektedir. Bu temel bileşenlerden biri yazı yazmaya, komut vermeye ve daha pek çok işlemi yerine getirmeye yarayan klavyedir. Klavyelerin üzerinde rakamlar ve çeşitli sayılar bulunmaktadır. Bu rakam ve sayılar kullanılarak farklı semboller elde edilmektedir. Bu sembollerden biri de dolar işaretidir. Peki, dolar işareti nasıl yapılır ve klavyede dolar işareti yapma işlemi için hangi tuşlar kullanılır?

Haber 19-06-24 18:16

Metrekare işareti nasıl yapılır? Klavyede metrekare işareti yapma

Arsa, tarla ve benzeri yerleri ölçmek için kullanılan birçok farklı alan ölçü birimi bulunmaktadır. Bu alan ölçü birimleri çeşitli işaretlerle gösterilmektedir. Metrekare işareti de bu ölçü birimleri arasında kullanılan bir işaret olarak bilinmektedir. Metrekare işaretini bilgisayar üzerinden klavye aracılığıyla yapmak için farklı tuş kombinasyonları kullanılmaktadır. Peki, metrekare işareti nasıl yapılır ve klavyede metrekare işareti yapma işlemi için hangi tuşlar kullanılır?

Haber 19-06-24 18:16

UDF dosyası nedir, UDF dosyası nasıl açılır? UDF dosyası açma programı

Bilgisayar sistemleri bünyesinde bulunan uygulamaların hangi işletim sistemi ya da program ile çalıştığını bilmek için dosya uzantısının ne olduğunu öğrenmek gerekir. Bilgisayar kullanan kişilerin karşılarına yaygın olarak çıkan pek çok farklı dosya biçimi bulunmaktadır. Bu dosya biçimlerinden biri de UDF dosya uzantısıdır. Bu dosya uzantısı daha çok UYAP sistemi tarafından kullanılmaktadır. Peki, UDF dosyası nedir ve nasıl açılır?

Haber 19-06-24 18:14

Hac kurasında hile iddiası! VIP hacılara daha kolay çıktığı öne sürülüyordu; Diyanet'ten yanıt geldi

Hac kuralarıyla ilgili iddialar son günlerde gündemde. 'VIP hacıların' kurada daha kolay çıktığı, kura-katsayı sisteminde ayrı torbalardan hacı adayları belirlendiği, hile yapıldığı öne sürülüyordu. Diyanet'ten iddialara yanıt geldi. İddiaları kesin bir dille reddeden Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan, Türkiye'deki sistemin detaylarını açıkladı.

Haber 19-06-24 10:32

Borsa İstanbul'da üç hisseye kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul'da üç hisseye kredili işle getirildi. Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret, Link Bilgisayar Sistemleri Yazılım ve Donanım Sanayi ve Ticaret ile Uşak Seramik Sanayi olmak üzere üç hissenin paylarına 11 Temmuz tarihine kadar açığa kredili işlem yasağı geldi.

Finans 12-06-24 10:57

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan karar: Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği değişti

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; finansman ve tasarruf finansman şirketleri ile ödeme ve elektronik para kuruluşları; Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi’ne (BSMV) tâbi işlemleri için dekont, BSMV’ye tabi olan işlemleri dışında kalan KDV'ye tâbi teslim ve hizmetleri için fatura düzenleyecek.

Finans 12-06-24 07:05

SGK iletişim bilgileri: SGK telefon numarası, müşteri hizmetleri

SGK açılımı ile Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışanların ve işverenlerin sosyal güvenliklerini ve haklarını takip eden bir kurumdur. Sosyal güvenlik, insanların gelirlerinin ne olduğu fark etmeksizin sahip olduğu haklar ile devlet görevlisi ya da özel sektör olmak üzere primli ve primsiz sistemler içinde devlet güvencesinde çalışmalarını ve yaşamalarını sağlar.

Haber 11-06-24 22:49

Rekabet Kurumu'ndan Google'a ağır fatura! Cezası belli oldu: 482 milyon TL ödeyecek...

Rekabet Kurumu, yerel arama hizmetleri soruşturmasında Google'ın süreli para cezası durdu. Google'a otel sorguları bakımından tedbir önerilerini yerine getirmediği süre için toplam 482 milyon TL para cezası verildi.

Finans 10-06-24 10:49

Sağlık ocağı çalışma saatleri: Sağlık ocağı kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan sağlık hizmetleri arasında yer alan sağlık ocaklarında her vatandaşın kayıtlı olduğu aile hekimleri hizmet verir. İlk aşama müdahaleyi, muayeneyi ya da tedaviyi yapan aile hekimleri belli saatler içinde hasta kabul eder.

Haber 09-06-24 20:57

Aile hekimi randevusu nasıl alınır? Aile hekimi randevu saat kaçta açılıyor?

Aile hekimleri, vatandaşlara yönelik verilen sağlık hizmetleri doğrultusunda tedavi edici sağlık hizmetlerini veren, bakanlığın öngördüğü eğitimleri almış doktorlardır. Aile hekimleri çeşitli görev ve sorumluluklar kapsamında çalışırlar. Her bireye atanmış bir aile hekimi bulunur.

Haber 09-06-24 18:48

FN tuşu nedir, ne işe yarar? FN tuşu nasıl kapatılır? FN tuşu kapatma

Masaüstü veya dizüstü bilgisayar fark etmeksizin bu teknolojik cihazların insan hayatındaki yeri oldukça önemlidir. Bilgisayarlar sayesinde birçok işlem internet üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Özellikle klavye üzerinde yer alan tuşlar, pek çok farklı işlemin kısa yoldan yapılmasında etkin bir role sahiptir. Bu tuşlardan biri de FN tuşu olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, FN tuşu nedir, ne işe yarar ve FN tuşu nasıl kapatılır?

Haber 08-06-24 19:43

NPU nedir, ne işe yarar? NPU’nun açılımı, özellikleri ve avantajları

Son dönemlerde yapay zekâ teknolojisi alanında birçok önemli gelişme yaşanmaktadır. Bu yapay zekâ teknolojisi sayesinde akıllı telefonlar, bilgisayar gibi pek çok cihaz daha hızlı ve daha yüksek performansta çalışmaktadır. Bu teknolojik cihazlara yeni bir özellik getiren donanım parçalarından biri de NPU denilen donanım parçasıdır. Peki, NPU nedir, ne işe yarar, NPU’nun açılımı nedir, özellikleri ve avantajları nelerdir?

Haber 08-06-24 19:42

Rahatınız için tasarlandı! 2024 yılının en iyi dikey mouse modelleri

Bilek ağrıları artık geçmişte kalıyor! Ergonomik yapılarıyla teknoloji severlerin gözdesi haline gelen dikey fareler özellikle uzun saatler bilgisayar başında çalışanlar için büyük bir kurtarıcı haline geldi. Bilek ve kol sağlığını korumada da oldukça iddialı olan dikey mouse modelleri aynı zamanda hem şık tasarımı hem de rahat kullanımı ile öne çıkıyor. Kablosuz ve şarj edilebilir seçenekleriyle de kullanıcı dostu olan en iyi dikey mouse modellerinden oluşan bir seçki yaptık.

Haber 07-06-24 19:17

Verimli çalışmanın 10 sırrı

Gün boyu masanın başında oturup işlerinizle boğuşuyor ama bir türlü bitiremiyor musunuz? Yoksa sadece bilgisayar ekranına bakarak hipnotize mi oluyorsunuz? Belki de verimli çalışmanın sırlarını henüz keşfetmediniz!

Kadin 03-06-24 23:51

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı! Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı: Ciddi manada hizmetleri oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Özer Uçuran Çiller için "Özellikle ekonomi alanında ciddi manada ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdi" ifadelerini kullandı.

Haber 03-06-24 14:00

Ekran kartı olmadan bilgisayar çalışır mı? Ekran kartı olmadan oyun oynanır mı?

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte bilgisayarlar başta olmak üzere pek çok teknolojik cihaz daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle bilgisayarlar gerek iş hayatında gerekse günlük yaşamda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bilgisayarların verimli bir şekilde çalışabilmesi için bazı donanımlara ihtiyacı vardır. Bu donanımlardan biri ekran kartıdır. Peki, ekran kartı olmadan bilgisayar çalışır mı ve ekran kartı olmadan oyun oynanır mı?

Haber 30-05-24 16:31

Indie oyun nedir? Indie oyunların özellikleri

Günümüzde bilgisayar üzerinden video oyunu oynamayı seven çok fazla kullanıcı vardır. Kimi video oyunları orta veya büyük ölçekli ekipler tarafından geliştirilirken kimi oyunlar ise daha küçük ekipler tarafından geliştirilip piyasaya sürülmektedir. Son dönemlerde adına sıkça rastlanılan video oyunlarından biri de Indie oyunlarıdır. Peki, Indie oyun nedir ve Indie oyunların özellikleri nelerdir?

Haber 30-05-24 16:30

Araç muayene hizmetleri için karar! Resmi Gazete'den duyuruldu: Özelleştirme kapsamına alındı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, araç muayene hizmetlerini özelleştirme kapsam ve programına aldı.

Finans 29-05-24 07:12

Dikey mouse nedir, ne için kullanılır? Dikey mouse - normal mouse farkı

Bilgisayarlar günlük yaşamdaki her türlü iş için kullanılan vazgeçilmez araçlardır. Dolayısıyla, bilgisayar kullanırken geçen zaman konforlu ve ergonomik olmalıdır. Peki, bilgisayar kullanırken sıklıkla tercih edilen dikey mouse nedir?

Haber 21-05-24 23:15

Chromecast nedir, nasıl kullanılır? Chromecast özellikleri ve faydaları

Bir akış cihazı olarak tanımlanan Chromecast, akıllı olmayan televizyon ve monitörlerin bir akıllı TV gibi kullanılmasına olanak sağlar. Peki, mobil cihazlardan ve bilgisayar üzerinden de kontrol edilebilen Google Chromecast nedir, ne işe yarar?

Haber 21-05-24 22:52

Migrene yeni tedavi umudu: Hap olarak alınacak ilaç İngiltere'de kullanıma sokuluyor

Migren için önleyici tedavi yöntemleri arasında son dönemde öne çıkan atogepant sınıfı haplar, İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) kapsamında uygulamaya sokuluyor.

Yurthaber 20-05-24 08:06

1970'li yıllarda bir bilim kurgu yazarı, ChatGPT’nin gelişini nasıl tahmin etti?

İngiliz bilim kurgu yazarı Ballard ve arkadaşlarının 1960 ve 1970'li yıllarda bilgisayar ile ürettiği şiirler, üretken yapay zekanın yaratıcılığa olan etkisiyle ilgili bugünkü tartışmalara da ışık tutuyor.

Yurthaber 20-05-24 07:47

Bakan Göktaş açıkladı! 878 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mayıs ayında 878 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını bildirdi. Bakan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetleri çeşitlendirdiklerini belirtti.

Finans 19-05-24 13:23

Kamuda yeni dönem başladı! Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte alınan kararlar

Geçtiğimiz günlerde ayrıntıları açıklanan kamuda tasarruf dönemi başladı. Tasarruf Tedbirlerine dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tasarruf tedbirleri paketine göre; bakanlıklarda en fazla 3 araç makam hizmetlerinde kullanılabilecek. Savunma ve güvenlik hizmetleri hariç, kamu kurumları, toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmetini sonlandıracak. Öte yandan 'fazla mesai' kararı da dikkat çekti.

Finans 17-05-24 00:46

Yenilenmiş telefon nedir, alınır mı? Yenilenmiş telefonda garanti var mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeler sayesinde her geçen gün yeni bir ürün piyasaya çıkmaktadır. Bu ürünlerin kimisi bilgisayar, tablet gibi ürünlerken kimisi ise akıllı cep telefonu gibi ürünlerdir. Özellikle mobil dünyada her sene önde gelen markaların bir üst modeli kullanıcılara sunulmaktadır. Ancak bazı kullanıcılar yeni modellere yönelmek yerine yenilenmiş telefonlara yönelmektedir. Peki, yenilenmiş telefon nedir, alınır mı ve yenilenmiş telefonda garanti var mı?

Haber 16-05-24 19:12

VDSL modem nedir? Modemin VDSL olup olmadığı nasıl anlaşılır? ADSL, VDSL modem farkı

Gündelik yaşamda en sık kullanılan cihazlar arasında akıllı cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi teknolojik cihazlar bulunmaktadır. Bu cihazların yaygın olarak kullanılmasının en temel nedeni ise internet bağlantısının olmasıdır. Günümüzde telefon bağlantısına gereksinim duyulmadan kullanılan birçok farklı modem türü vardır. Bu modem türlerinden biri ADSL, bir diğeri ise VDSL modem türüdür. Peki, VDSL modem nedir, modemin VDSL olup olmadığı nasıl anlaşılır ve ADSL, VDSL modem farkı nedir?

Haber 16-05-24 19:09

Rekabet Kurulundan Google kararı! Günlük para cezası uygulanacak

Rekabet Kurulu, Google'a 2021'de alınan yerel arama hizmetleri kararı doğrultusunda getirilen yükümlülükleri otel sorguları bakımından karşılamadığı gerekçesiyle günlük para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Haber 16-05-24 11:16

Rekabet Kurulu'ndan Google kararı: Günlük para cezası uygulanacak

Rekabet Kurulu,“yerel arama hizmetleri” kararındaki yükümlülükleri yerine getirmediği gerekçesiyle Google'a idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Finans 16-05-24 10:59

Sultanbeyli'de park halindeki otomobilden hırsızlık yapan 2 zanlı tutuklandı

Sultanbeyli'de park halindeki otomobilden bilgisayar çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan yabancı uyruklu 2 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 14-05-24 10:22

Access point nedir, ne işe yarar? Access Point modem yerine kullanılır mı?

Access Point, Türkçe'de “Erişim Noktası” biçiminde adlandırılır. AP cihazları, bilgisayar, telefon gibi internete erişebilen tüm cihazları internete bağlayan bir teknolojik cihaza verilen ortak addır. Peki, Access point nedir ve ne işe yarar?

Haber 10-05-24 19:31

Hakkında çokça dava var! Türkiye'nin konuştuğu doktor için karar verildi: Hastalarının ölümüne neden olduğu öne sürülüyordu

Prof. Dr. Alper Çelik hakkında özellikle diyabet ameliyatı yaptığı hastaların ölümüne neden olduğu iddiasıyla pek çok dava açılmıştı. Türkiye'nin gündemine gelip geniş yankı uyandıran doktor Alper Çelik hakkında Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Meslekleri Kurulunca verilen karar belli oldu. Çelik'in avukatı ise Çelik hakkında suç duyurusunda bulunan aile hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Haber 10-05-24 16:38

GBT nedir, ne anlama gelir? GBT’de neler çıkar? GBT açılımı

Devletlerin, ülkelerin, halkın güvenliğini sağlamak ve mevcut güvenliği korumak gibi amaçlara yönelik olarak oluşturduğu ve geliştirdiği güvenlik önlemleri ve güvenlik sistemleri vardır. Ülkemizde bu kamu hizmetleri İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterir.

Haber 10-05-24 02:02
gbt

İnternet siteleri üzerinden sahte ilanla dolandırıcılıkta yeni gelişme! 7 tutuklama

İzmir’de çeşitli alım satım hizmetleri veren internet siteleri üzerinden sahte ilan vererek vatandaşları dolandırma olayıyla ilgili 7 şüpheli tutuklandı.

Haber 04-05-24 13:07

Son dakika | Sanal alemde pedofili sapkınlığı! Müstehcen çocuk görüntüleri indiriyorlardı... 77 ilde yakalandılar

Son dakika haberi: Çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizine yönelik önemli bir operasyon gerçekleşti. Pedofili sapkınlığı için 77 ilde düğmeye basıldı, bilgisayar ortamında o fotoğraf ve videoları indiren 156 kişi yakalandı.

Haber 03-05-24 08:09

Kimi sigara basıyor kimi kolonya döküyor: Bu yöntemler ölüme götürüyor! Çıplak elle dokunmayın

Sivas ve çevresinde sıklıkla görülen kene vakaları ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ömer Tamer Doğan, “Sigara basılması, benzin dökülmesi, kolonya dökülmesi gibi yöntemler tamamen yanlış yöntemler. Bunlara dikkat edelim, asla kendimiz çıkarmayalım” dedi.

Haber 01-05-24 20:30

Muğla’da eleman temininde en fazla güçlük çekilen 5 meslek belli oldu

Muğla’da İŞKUR tarafından yapılan 2023 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması, eleman temininde en fazla güçlük çekilen ilk beş mesleğin, kat hizmetleri elemanı/kat görevlisi, garson (servis elemanı), özel güvenlik görevlisi (silahsız), resepsiyon görevlisi (ön büro elemanı) ve kompozit ürün üretim elemanı (devamlı levha) olduğunu ortaya koydu.

Yurthaber 29-04-24 14:02

Aman dikkat bu hatayı yapmayın! Çocuklarda göz sağlığı için 30 kuralı

Teknolojinin gelişmesiyle beraber telefon, tablet ve bilgisayar gibi aletlerin kullanım yaşı da düşmeye başladı. Göz sağlığını tehdit eden bu duruma karşı önlemler alınması gerektiğine dair uzmanlar tarafından uyarılar yapılıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Gülhan Konuk, "30 saniye kuralımız var. 30 dakikada bir 30 saniye 30 metre ileriye bakmak şeklinde." dedi.

Kadin 27-04-24 15:52

OneDrive nedir, OneDrive'a nasıl giriş yapılır? OneDrive giriş

İnternet ve bilgisayar kullanımının dünya genelinde yaygınlaşmasıyla birlikte verilerin saklanması ve korunması da fazlasıyla önemli hâle gelmiştir. Kullanıcılar, belgelerini ve dosyalarını güvenli bir biçimde depolayıp daha sonra ise bu belgelere ulaşabilmek istemektedir. Belgelerin saklamasına ve istenildiği zaman ulaşılabilmesine olanak sağlayan uygulamalar arasında OneDrive bulunmaktadır. Peki, OneDrive nedir? OneDrive'a nasıl giriş yapılır?

Haber 23-04-24 22:24

Serhat Aslan Orkestrası, Türkiye ve yurt dışındaki tüm organizasyonlarda tercih edilmeye devam ediyor

İstanbul Müzik Tenor Serhat Aslan tarafından kurulmuş olup müzik sektörü üzerine profesyonel olarak hizmet vermeye başlayan Serhat Aslan Orkestrası, tüm Türkiye ve yurt dışında düğün orkestra ve diğer tüm organizasyonlar için konsept orkestra hizmetleri sunmaya devam ediyor. Sektördeki yüksek iş deneyimi ve özgün hizmet anlayışı sayesinde dikkatleri çeken firma, iş ilişkilerindeki olumlu referansları en büyük kazanç olarak görüyor.

Trend 23-04-24 10:11

Ekran kartı resetleme: Ekran kartı nasıl resetlenir? Ekran kartı resetlemek FPS artırır mı?

Ekran kartı, bilgisayar kullanımındaki en önemli unsurlardan biridir. Ekran kartıyla ilgili yapılacak işlemler de bu kapsamda merak edilenler arasındadır. Ekran kartı sıfırlama işlemi kısaca ekran kartının kapatılıp tekrar açılmasıdır. Ekran kartı resetleme işleminin ise kolay bir yolu bulunur. Peki, ekran kartı nasıl resetlenir? Ekran kartı resetleme ne işe yarar?

Haber 18-04-24 23:25

Gmail toplu mail silme: Gmail'de toplu mail silme nasıl yapılır?

Mail hizmetleri günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiştir. Gmail de bu mail hizmetlerinden biridir. Gmail, Google tarafından geliştirilmiş olan ve dünya çapında en çok kullanılan mail sistemlerden biri olarak bilinmektedir.

Haber 17-04-24 01:07