ABD'de bir Hristiyan örgütünün parçası olarak büyüyen 28 yaşındaki Elizabeth Hunter, ailesinin katı öğretilerini anlattı. Biyolojik ebeveynleri tarafından terk edildiğinde üç yaşında olan genç kadın, dokuz yaşında evlat edinildiğini sanarak büyütüldü. Yetişkin olduğunda aslında yasal olarak evlat edinilmediğini anlayan genç kadın, terapistine yaşadıklarını anlatırken bir tarikatın parçası olduğunu fark etti. Şimdi sosyal medyada hikayesini insanlarla paylaşıyor.
Ülkeler arasında Paskalya Bayramı tarihi farklılık göstermekte. Ancak genel olarak Mart ve Nisan aylarına gelen dönemlerde her sene farklı zamanlarda kutlanmakta. Dünya kiliselerinin çoğunda Pazar günü kutlanan Paskalya Bayramı ülkemizde yumurta boyama gibi etkinliklerle eğlenceli şekilde kutlanıyor. Peki 2022 Paskalya Bayramı ne zaman, kaç gün? Paskalya nedir? İşte Paskalya Bayramı tarihi ve gelenekleri...
Dünya üzerinde İslamiyet, Hristiyanlık, Yahudilik ve Budizm gibi birçok din bulunmaktadır. ABD merkezli araştırma şirketi Pew, dünyanın en az dindar 10 ülkesini açıkladı.
Fener Rum Patriği Bartholomeos: - "Bu yıl yüzleştiğimiz çevre felaketlerinin, sellerin, yangınların ve pandeminin yarattığı acıların ve kayıpların bir daha yaşanmaması adına merhamet dilemeye geldik"
Bursa'nın İznik ilçesinde yüzyılın keşfi olarak gösterilen bazilika, yeniden sular altında kaldı. 2014 yılında keşfedilen bazilika, son olarak Hristiyanların birinci konsülünün yapan senatonun burada toplandığına dair iddialarla gündeme gelmişti.
Teknoloji modern dünyanın en büyük nimetlerinden biri olarak kabul ediliyor. Teknolojik aletlerin kullanılmadığı bir zaman dilimini düşünmek neredeyse imkansız hale geldi. Ancak dünya üzerinde yaşayan bazı topluluklar teknolojik gelişmelere ve değişimlere karşı mesafeli bir tutum sergiliyor. Bu topluluklardan bir tanesi de Mennonitler olarak karşımıza çıkıyor.
Hristiyanlık inancının inanışlarından biri olan Aziz Barnabas Günü her yıl 11 Haziran tarihinde kutlanmaktadır. Kıbrıs Kilisesi'nin kurucusu olarak bilinen Barnabas’ın Kıbrıs'ta öldürüldüğüne dair inanış mevcuttur. Peki Aziz Barnabas Günü nedir? Barnabas İncili nedir? İşte ayrıntılar...
Hatay’da Antakya Ortodoks Kilisesi'nde, ‘Elem Haftası’ kapsamında Hz. İsa'nın temsili cenaze töreni için ayin yapıldı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen ayinde dualar edilirken, Hz. İsa’nın temsili tabutu omuzlara alınarak kilise içinde gezdirildi.
Hristiyanlığın dini günlerinden biri olan Paskalya Bayramı, bu yıl 4 Nisan 2021 Pazar günü kutlandı. Hz. İsa'nın dirildiği gün olduğuna inanılan kutsal gün; Kıyam Yortusu, Diriliş Pazarı, Diriliş Günü olarak da adlandırılıyor. Peki, Paskalya Bayramı nedir? Paskalya bayramı ne zaman kutlanır? Paskalya Bayramı ne zaman?
Hazreti İsa'nın yeniden dirildiğine inanılan Paskalya Bayramı için Beyoğlu'ndaki St. Antuan Katolik Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Hristiyanların en büyük bayramı kabul edilen bayramda ilahiler ve dualarla Allah'a şükredildi.
Hristiyan alemi için en önemli dini bayram olan Paskalya bu yıl 4 Nisan Pazar günü kutlanacak. Hz. İsa'nın dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı'nın önemi ise merak ediliyor. Peki, ilk Paskalya Bayramı ne zaman kutlandı? İşte, yanıtı...
Hristiyanlık dinin en önemli bayramlarından biri olan Paskalya Bayramı bu yıl 4 Nisan'da kutlanacak. Paskalya Bayramı'nın kutlanmasının nedeni Hz. İsa'nın çarmıha gerildikten sonra 3. günde dirilişidir. Peki, Paskalya nedir ve nasıl kutlanır? İşte, ayrıntılar...
Kendilerini Hristiyan ve Yahudi olarak görmeyen Yehova şahidleri, ne kan alır ne de kan verir. Kitabı Mukaddes adında bir kitapları bulunur. İlk olarak ABD’de ortaya çıkan Yehova şahidleri, Zebur, İncil ve Tevrat’ın kendilerine göre yorumladı.
Yehova Şahitleri, 140 sene önce Amerikalı Charles Taze Russell tarafından kurulmuş olan bir tarikattır. 1930 senesinden beridir ise Yehova Şahitleri olarak tanınırlar. Yehova'nın Şahitleri, binyılcı, restorasyoncu ve teslis karşıtı bir inanca sahip, ana akım Hristiyanlıktan ayrılan bir Hristiyan mezhebidir. Peki Yehova şahidi nedir? Kimler Yehova şahidi olur?
Hristiyan dünyasında çok farklı ve çeşitli bayramlar vardır. Bu bayramların bir kısmı bütün Hristiyan alemi tarafından kutlanırken bazıları sadece ortadokslara, bazıları sadece katoliklere özeldir. Müjde bayramı da bu bayramlardan biridir. Oldukça eski bir kökeni olan Müjde bayramı, katolik halk tarafından her sene kutlanılmaktadır.
Nijerya'nın Kwara eyaletindeki okullarda Müslüman öğrencilerin başörtüsü kullandığı gerekçesiyle kapatılan 10 misyoner okulunun yeniden açılmasının ardından Müslüman ve Hristiyanlar arasında çatışma çıktı.