I. Abdülhamid Haberleri

Adile Naşit ile Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid arasındaki bağa çok şaşıracaksınız

Adile Naşit ile Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid arasındaki aile bağı duyanları çok şaşırttı.

Haber

II. Abdülhamid'in saatinin 1 milyon 100 bin TL'ye satıldığı açıklanmıştı! Yeni gelişme

II. Abdülhamid'in açık artırmayla 1 milyon 100 bin liraya alıcı bulan saatinin satılmadığı açıklandı.

Haber

II. Abdülhamid'in altın cep saatine rekor ücret!

İstanbul'da II. Abdülhamid'in 180 bin liraya satışa çıkarılan altın cep saati 1 milyon 100 bin liraya alıcı buldu.

Haber

Paris'te Osmanlı şehzadelerinin mezarlarına ziyaret

Devlet-i Aliyye Ocaklarının temsilcileri, TİKA tarafından restore edilen II. Abdülhamid Han'ın oğulları Şehzade Ahmed Nureddin Efendi ile Şehzade Abdürrahim Hayri Efendi'nin kabirlerini ziyaret etti

Haber

I. Abdülhamid

İ Abdülhamid Hakkındaki Haberler Mynet'te. İ Abdülhamid Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

II. Abdülhamid’in torunundan çok sert dizi tepkisi

Sultan II. Abdülhamid'in dönemini konu edinen televizyon dizisine padişahın üçüncü kuşak torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars'tan "O benim için bir facia" tepkisi geldi.

Haber

2. Abdülhamid padişah olmasa dünya markası olurdu

Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid" etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta konuştu - Ortaylı: - "Sultan Abdülhamid Han tahta çıktığı zaman kendisinin istemediği ve çok vatanperver fakat yanlış bir politikayla sürüklendiğimiz bir harple karşılandı. Bunu önlemek durumu söz konusu değildi" - "(Meclisi Mebusan) Hiçbir büyük imparatorlukta idare edilen halklar bu kadar rahat temsil edilmezdi. 1905'te kurulacak ilk Rusya dumasında sadece 3 tane Müslüman mebus vardı, Yahudi mebus hiç yoktu. Biz 3'te 1 miktarda gayrimüslim üyeyle parlamentoyu topladık" - "(2. Abdülhamid) birinci sınıf bir sanatkar, padişah olmasa herhalde milyarder olurdu. Dünyanın her yerinde marka olurdu"

Haber

Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid

2. Abdülhamid dönemini yansıtan fotoğraf, resim ve gravürlerin yer aldığı "Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid" sergisi Sultanahmet'teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu - Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: - "O fırtınalı dönemde 33 sene gemiyi karaya oturtmadan yüzdürebilme becerisini göstermiş olan Sultan Abdülhamid Han'ın daha yakından anlaşılması amacıyla bu etkinliklerin yararlı olmasını ümit ediyorum" - "Bizim esas gayemiz, geçmişte yaşananlardan aldığımız dersle, ilhamla bugünü daha iyi yapmak, bugün daha güçlü olmak ve bugün ortaya koyacağımız güçle, bu milletin ileride daha büyük bir millet olma yolunda hızla yol almasını temin etmektir"

Haber

Arapça Kitap Günleri'nde 2. Abdülhamid anılacak

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi (TYB), Hâlidî Maarif ve Haşimî Yayınevi’nin düzenlediği, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen 3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri 2-11 Mart tarihleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapılacak. Organizasyonda yazar Ozan Bodur’un kaleme aldığı ‘II. Abdülhamid Han’ın Hayatı ve Hizmetleri’ ile ‘Operasyon 1915’ adlı kitapların Arapçası, II. Abdülhamid’in vefatının 100. yılı nedeniyle hem etkinlik boyunca misafirlere hediye edilece

Magazin

II. Abdülhamid'in dev mirasında flaş gelişme

Sultan II. Abdülhamid’in 7 bin 756 tapu kaydından oluşan miras davasında yaklaşık 100 hissedarın paylarına düşen miktarın bilirkişi vasıtasıyla hesaplanmasına karar verildi. Abdülhamid'in 32 varisi 7 yıl önce İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne mirasçı olduklarını ve paylarına ne kadar hisse düştüğünün tespiti için dava açmıştı. Davanın açılmasından sonra bu sayı 250'ye kadar çıktı.

Haber

2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'dan olay basın özgürlüğü açıklaması

2. Abdülhamid'in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu, İstanbul'da katıldığı bir programda "Devletin çıkarlarının başladığı yerde basın özgürlüğü bitmiştir." yorumunda bulundu.

Haber

Payitaht Abdülhamid oyuncuları ve konusu

Payitaht Abdülhamid dizisi büyük yankı uyandırdı. Peki Payitaht Abdülhamid dizisinin konusu ne? Payitaht Abdülhamid dizisinin oyuncu kadrosunda kim var? İşte oyuncuları ve dizinin detayları...

Haber

Payitaht Abdülhamid dizisinde 2. Abdülhamid kimdir işte hayatı

2. Abdülhamid kimdir? Payitaht Abdülhamid dizisiyle birlikte hayatı merak konusu haline gelen Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in hayatı ve ölümü haberimizde.

Haber

Payitaht Abdülhamid dizisinde Bidar Kadın Efendi kimdir?

Bidar Kadın Efendi kimdir? Payitaht Abdülhamid dizisinde yer alan Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamid'in eşi Bidar Kadın Efendi'nin hayatı ve ölümü haberimizde.

Haber

Payitaht Abdülhamid dizisinde Theodor Herzl kimdir?

Theodor Herzl kimdir? Politik siyonizmin kurucusu olarak bilinen ve Payitaht Abdülhamid dizisinde hayatı işlenen Theodor Herzl'in hayatı ve ölümü haberimizde.

Haber

Payitaht Abdülhamid dizisinde Damat Mahmud Paşa kimdir?

Damat Mahmud Celaleddin Paşa kimdir? Payitaht Abdülhamid dizisinde yer alan Osmanlı devlet adamı Mahmud Paşa'nın hayatı ve ölümü haberimizde.

Haber

Payitaht Abdülhamid dizisinde Hatice Sultan kimdir?

Hatice Sultan kimdir? Payitaht Abdülhamid dizisinde yer alan Osmanlı Sultanı 5. Murad'ın kızı Hatice Sultan'ın hayatı ve ölümü haberimizde.

Haber

Payitaht Abdülhamid Hatice Sultan kimdir?

Hatice Sultan kimdir? Payitaht Abdülhamid dizisiyle hayatı merak edilen Osmanlı Sultanı 5. Murad'ın kızı Hatice Sultan'ın hayatı ve ölümü haberimizde.

Haber

Payitaht Abdülhamid Damat Mahmud Paşa kimdir?

Damad Mahmud Celaleddin Paşa kimdir? Payitaht Abdülhamid dizisiyle hayatı merak edilen Osmanlı devlet adamı Mahmud Paşa'nın hayatı ve ölümü haberimizde.

Haber

Payitaht Abdülhamid Theodor Herzl kimdir?

Theodor Herzl kimdir? Politik siyonizmin kurucusu olarak bilinen ve Payitaht Abdülhamid dizisinde hayatı işlenen Theodor Herzl'in hayatı ve ölümü haberimizde.

Haber

Payitaht Abdülhamid Bidar Kadın Efendi kimdir?

Bidar Kadın Efendi kimdir? Payitaht Abdülhamid dizisiyle hayatı merak edilen Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamid'in eşi Bidar Kadın Efendi'nin hayatı ve ölümü haberimizde.

Haber

2. Abdülhamid'in torunu Bülent Osman defnedildi

Anne tarafından 2. Abdülhamid'in, baba tarafından da Plevne Fatihi Gazi Osman Paşa'nın torunu olan Bülent Osman, Fatih Sultan Mehmet'in de türbesinin bulunduğu Fatih Cami haziresine defnedildi.

Haber

Arşivdeki belgeler ortaya çıktı: II. Abdülhamid ABD'ye yardım etmiş

Prof. Dr. Cevdet Erdöl: II. Abdülhamid Han'ın yapmış olduğu yardımın belgelerini kamuoyu ile paylaşıyoruz...

Haber

İBB'den 'suikastın perde arkası' kitabı

Sultan II. Abdülhamid’e düzenlenen en önemli suikastın perde arkasını anlatan bir kitap yayımlandı.

Haber