İdrar yolu enfeksiyonu, can sıkıcı belirtileriyle yaşam kalitesini oldukça düşüren, bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Boşaltım sisteminin başlıca üyeleri olan üretra, böbrekler ve mesaneyi etkilemektedir. Çeşitli yollarda insan vücuduna giren bakterilerin idrar yollarına ilerleyerek bu bölgelerde enfeksiyon oluşturması şeklinde tanımlanmaktadır. Yaş ve cinsiyet fark etmeksizin her insanda oluşabilen, bulaşıcı özellik göstermeyen bir türdür. İdrara çıkamamak, bölgede yanma ve sızı, idrarda kötü koku, ateş, bulantı, kan rengine dönen idrar, pelvik bölgede ağrı, kaburga altında veya arkasında ağrı gibi belirtilerle kendisini gösterir. Çoğunlukla idrar tahliliyle tanı konabilir, ilaçlı tedaviyle ortadan kaldırılabilir. Bunun yanında giysi ve tuvalet temizliği, bol su tüketimi, beslenme kontrolü, idrarı uzun süre tutmamak gibi önlemlerle enfeksiyon riski azaltılır.
Kadınlarda yaşanan idrar yolu enfeksiyonu sık görülen ve genellikle oldukça rahatsız edici bir durumdur. İdrar yolu enfeksiyonu idrar yollarını etkileyen bir bakteriyel enfeksiyon olarak tanımlanır ve kadınlar arasında özellikle yaygındır. Bu enfeksiyon birçok faktörden kaynaklanabilir ve hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir.
İdrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve genellikle bakteriyel kaynaklıdır. İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarını etkileyen bir enfeksiyon olduğundan, mesane, böbrekler, üretra ve üreterleri içerebilir. Hem kadınları hem de erkekleri etkileyebilir.
Uzmanlar yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gerektiğini vurguluyor. Uyku vücudun en temel ihtiyaçları arasındadır. Fakat yapılan araştırmalar, az ya da fazla uykunun kalp krizi, ve felç riskini artırdığını ortaya koydu. Uzmanlar toplumda birçok kişinin uyku sırasında yaptığı bir hataya da değindi. İşte detaylar...
Bu ilaç Urocare etken maddesine sahip, fosfomisin olan bir antibiyotik türüdür. Ülkemizde 3 gr saşe biçiminde kullanıma sahiptir. Portakal ve mandalina aroması içerir. Fosfomisine duyarlılık gösteren idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Kullanım biçiminin kolaylığı ve tek doz olması sebebiyle çok sık tercih edilen bir ilaç türüdür. Peki urocare nasıl kullanılır?
İdrar yolu enfeksiyonu idrar yollarını etkileyen yaygın ve rahatsız edici bir enfeksiyon türüdür. Bu enfeksiyon bakterilerin mesane, böbrekler veya üretra gibi idrar yolunda çoğalması sonucu meydana gelir. İdrar yolu enfeksiyonu kadın ve erkeklerde farklı semptomlar gösterebilir ve genellikle idrar yapma sırasında yanma, sık idrara çıkma, idrarda kan görünümü ve alt karın bölgesinde ağrı gibi belirtilerle kendini belli eder. Ayrıca bazı durumlarda idrar yolu enfeksiyonu ateşe de yol açabilir.
İdrar yolu enfeksiyonu toplumda sık görülen ve her yaştan insanı etkileyebilen yaygın bir sağlık sorunudur. Bakterilerin idrar yollarına yerleşmesiyle meydana gelen bu enfeksiyon genellikle kadınlarda erkeklere kıyasla daha sık görülür. Bulaşıcı bir hastalık olup olmadığı ve başkasına bulaşıp bulaşmadığı enfekte olan kişinin uygun tedavi ve önlem almasıyla doğrudan ilişkilidir.
İdrar yolu enfeksiyonu toplumda sık görülen rahatsız edici bir sağlık sorunudur. Bu enfeksiyon idrar yolunu etkileyen bakteriyel bir enfeksiyon nedeniyle meydana gelir. Bu şikayetler genellikle antibiyotik tedavisi ile kontrol altına alınırken bazı insanlar doğal ve bitkisel yöntemlere yönelmeyi tercih edebilirler. Maydanoz kürü geleneksel tıpta uzun süredir kullanılan bir yöntemdir ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı mücadelede doğal bir seçenek olarak kabul edilir.
Hamilelik dönemi bir kadının hayatında oldukça özel ve hassas bir süreçtir. Ancak maalesef hamilelik süreci vücutta bazı sağlık sorunlarının da ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir. Bu sorunlardan biri de hamilelikte idrar yolu enfeksiyonlarıdır. İdrar yolu enfeksiyonları anne adaylarını tedirgin eden ve bebeğin sağlığını endişelendiren önemli bir konudur. Anne ve bebeğin sağlığını korumak adına bu hassas konuyu anlamak ve tedavi edilmesi gereken belirtileri bilmek son derece önemlidir.
İdrar yolu enfeksiyonları idrar yolundan yukarı doğru yükselen bakterilerin sebep olduğu yaygın enfeksiyonlardır. Antibiyotik tedavisi genellikle etkili bir yol olsa da bazı kişiler doğal ve bitkisel yöntemlerle de bu tür enfeksiyonlarla başa çıkmayı tercih ederler. Bu yöntemler arasında öne çıkan sirkeli su gibi bazı ev ilaçları idrar yolu enfeksiyonunun semptomlarını hafifletebilir.
İdrar yolu enfeksiyonları kadınların sıklıkla karşılaştığı rahatsız edici ve yaygın bir sağlık sorunudur. Bu enfeksiyonlar idrar yapma sırasında yanma hissi, sık sık idrara çıkma isteği, idrar renginde ve kokusunda değişiklikler gibi belirtilerle kendini gösterir. Tedavi edilmediğinde ise ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonunun belirtilerini hafifletmek ve iyileştirmek için bir dizi etkili yöntem ve tedavi seçeneği bulunur.
İdrar yolu enfeksiyonu hem çocuklarda hem de yetişkinlerde yaygın bir sağlık sorunudur. Bu enfeksiyonu yaşayan bireyler genellikle hafif semptomlarla başa çıkmaya çalışabilirler. Ancak idrar yolu enfeksiyonunun ciddi sonuçlara yol açabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle idrar yolu enfeksiyonu belirtileri fark edildiğinde bir doktora başvurmak büyük önem taşır. İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri gözlemlendiğinde, bir doktora başvurmak hayati önem taşır.
Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve hızlı bir şekilde tanınması ve tedavi edilmesi gereken önemli bir durumdur. İdrar yolu enfeksiyonu genellikle bakteriyel bir enfeksiyon sonucunda ortaya çıkar ve idrar yolunu etkiler. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri bazen belirsiz olabilir ve bebeklerin kendilerini ifade edememesi nedeniyle tanı koymak zor olabilir.
İdrar yolu enfeksiyonu kadınların sık karşılaştığı bir sağlık sorunudur ve ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Kadınların anatomik yapısı idrar yolunun kısa olması ve idrar yolunun anüse yakın olması nedeniyle enfeksiyon riskini artırır. Bakterilerin idrar yoluna ulaşması ve çoğalması sonucunda enfeksiyon gelişebilir. İdrar yolu enfeksiyonu genellikle idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, idrarda kan görülmesi gibi belirtilerle kendini gösterir.
İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yolunda yer alan bakterilerin üreme ve çoğalma sonucunda meydana gelen enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar kadınlar arasında daha sık görülse de erkeklerde de ortaya çıkabilir. İdrar yolu enfeksiyonu belirtiler arasında sık idrara çıkma, idrarda yanma hissi, bulanık veya kanlı idrar, karın veya kasık ağrısı gibi rahatsızlık verici semptomlarla kendini gösterir. İdrar yolu enfeksiyonları antibiyotik tedavisi ve uygun hijyen önlemleriyle başarıyla tedavi edilebilir.
Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu genellikle kadınlara kıyasla daha az yaygın olsa da önemli bir sağlık sorunudur. İdrar yolu enfeksiyonu üretra, mesane veya böbreklerde oluşan bakteriyel bir enfeksiyondur. Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu genellikle alt idrar yolları enfeksiyonlarına bağlı olarak ortaya çıkar. Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonunun belirtileri sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma veya acı hissi, bulanık veya kanlı idrar, idrar kesesinde dolgunluk hissi olabilir.
İdrar yolu enfeksiyonu günümüzde insanların sıkça karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur. Bu enfeksiyon, idrar yoluna giren bakterilerin sebep olduğu bir hastalıktır. İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi enfeksiyon türüne, hastalığın şiddetine ve hastanın genel sağlık durumuna göre farklılık gösterebilir. İdrar yolu enfeksiyonu tedavisinde temel olarak enfeksiyon kontrol altına alınarak ve semptomları hafifletilir. İdrar yolu enfeksiyonlarının çoğu antibiyotikler kullanılarak tedavi edilir.
İdrar yolu enfeksiyonu (İYE), idrar yolunda yer alan organların (mesane, üretra) bakteriyel enfeksiyonudur. Genellikle bakterilerin idrar yoluna girişiyle oluşur. Kadınlarda, üretranın kısa olması ve anüs bölgesine yakın olması nedeniyle idrar yolu enfeksiyonları daha yaygındır. İYE'nin belirtileri arasında sık idrara çıkma, idrara çıkarken yanma hissi, idrarda kan veya pus, karın veya kasık bölgesinde ağrı, bulanık idrar ve genel halsizlik bulunur.
İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarını etkileyen oldukça yaygın bir enfeksiyon türüdür. Bu tür enfeksiyonlar genellikle bakterilerin idrar yoluna girmesiyle ortaya çıkar ve idrar kesesi, idrar kanalı veya böbrekleri etkileyebilir. Kadınlarda daha sık görülmesine rağmen erkeklerde de meydana gelebilir. İdrar yolu enfeksiyonunun belirtileri arasında sık idrara çıkma isteği, idrar yaparken yanma veya acı hissi, idrarda bulanıklık veya kan görülmesi olabilir.
Uyku vücudumuzun en temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalarda az ve fazla uykunun kalp krizi, felç riskini artırdığı öğrenildi. Sağlık için uykunun süresinin düzenlenmesinin yanı sıra nasıl uyuduğumuzda önem taşıyor. Uzmanlar toplumda birçok kişinin uyku sırasında yaptığı bir hatayı paylaşarak bu hatanın meydana getirdiği hastalıkları sıraladı.
Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve ciddi sonuçlar doğurabilir. İdrar yolu enfeksiyonları idrar yollarının enfeksiyonla enfekte olması sonucu meydana gelir. Bebeklerde bu enfeksiyonlar genellikle bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyon türüdür. Bebeklerin idrar yolu enfeksiyonlarına yatkın olmalarının birçok nedeni vardır ancak bu durum önlenebilir ve tedavi edilebilir. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?
Cinsel ilişki sonrasında özellikle kadınların hemen tuvalete gidip idrarlarını yapmaları tavsiye ediliyordu. Ancak, uzmanlar yaptıkları son açıklamayla o kadar da gerekli olmadığını söyleyerek şaşırttı. Cinsel ilişki sonrasında yapılan idrarın hastalıklara karşı bir önlem olduğu söyleniyordu. Başta idrar yolu enfeksiyonları olmak üzere birçok hastalığa karşı etkili olduğu belirtiliyordu. Şimdi ise idrar yolu enfeksiyonlarından bu şekilde kaçınılamayacağı söyleniyor.
Genellikle idrar çıkışı sırasında ağrı ve yanma ile kendini gösteren idrar yolu enfeksiyonu, son derece rahatsızlık verici bir sağlık problemi olarak tanımlanır. Farklı belirtiler ile ortaya çıkabilen idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilecek bazı uygulamalar bulunur. Bu rahatsızlık için evde yapabileceğiniz tedaviler, bilinmesi gereken detaylar ve daha fazlasını paylaştık. İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, doğal ve bitkisel tedavi ile nasıl geçer?
İsmi açıklanmayan 62 yaşındaki adam, doktora danışmadan kullandığı ilaçlar yüzünden hayatı karardı. Aslında idrar yolu enfeksiyonu olan adam doktora gitmek yerine iyi geleceğini düşündüğü bir ilaç almaya başladı. Sadece üç gün kullandığı ilaçlar yüzünden cilt ülseri oldu.
Cinsel birliktelik yaşarken daha fazla haz almak ve konfor sağlamak için farklı pozisyonlar deniyor olabilirsiniz. Ancak birçok pozisyon sağlığınızı tehdit ediyor. Özellikle kadınların cinsel organları enfeksiyona çok açık olduğu için seks pozisyonlarına karşı oldukça dikkat etmeleri gerekiyor.
İdrar yolu enfeksiyonları özellikle yaz aylarında oldukça can sıkıcı olabiliyor. Kadınların sıklıkla yaşadığı bu durum idrar yaparken yanmalara ve acıya sebep olabiliyor. Uzun süren idrar yolu enfeksiyonlarının mutlaka tedavi ettirilmesi gerekiyor.
Anne adayları gebelik sürecinde oldukça zorlu aşamalardan geçebiliyorlar. Bazı etkenler gebelikte düşük ihtimalini artırıyor. Düşüğe neden olan en büyük neden arasında enfeksiyonlar bulunuyor. Uzmanlar gebelikte oluşan enfeksiyonlara karşı uyarıyor.
Yaz aylarında enfeksiyon hastalıklarında artış görülüyor. Özellikle havuz ve ortak kullanılan duşlar, tuvaletler idrar yolu enfeksiyonlarına yol açıyor. Oldukça ağrılı sonuçlara yol açabilen idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için hijyene dikkat etmek gerekiyor. İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelecek tedaviler arasında bitkisel kürler bulunuyor.
İdrar yaparken ağrı ve sancı yapan ve genellikle kadınların şikâyet ettiği idrar yolları enfeksiyonu için doktora gitmeden önce doğal yöntemlere deneyebilirsiniz. Mesane enfeksiyonu olarak da bilinen idrar yolu enfeksiyonu Genellikle bakterilerin mesaneden çıkıp üretraya geçtikten sonra tekrar yukarı taşınması nedeniyle oluşur. İdrar yolu enfeksiyonu ağrını çekmemek için mükemmel üçlüyü deneyebilirsiniz.
Yazın çocuklarda sıklıkla görülen hastalıklar olabiliyor. Özellikle bunaltıcı sıcakların etkisini gösterdiği bu dönemde çocuklar serinlemek için havuza veya denize giriyor. Ancak dikkati elden bırakmamak şart. Çünkü bazı durumlarda çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları veya kulak iltihabı görülebiliyor. Ayrıca, ishal, sıcak çarpması ve döküntülere karşı da ailelerin dikkatli olması gerekiyor.
Covid-19 pandemisi nedeniyle zorlu geçen kış döneminin ardından nihayet yaz mevsimi geldi. Ancak sıcakların artması, insanların daha çok havuzlar gibi ortak kullanım alanlarında bir arada bulunuyor olmaları, su ve besin hijyeninin daha zor sağlanması, kene ile sivrisinek gibi etkenlerle temas, akut bağırsak enfeksiyonundan legionella enfeksiyonuna kadar pek çok enfeksiyon riskini de beraberinde getiriyor.
Yazın gelmesiyle birlikte tatile giden kişilerin sayısı artmaya başladı. Bunaltıcı sıcaklıklarla başa çıkmak için serinletici çözümler arayan insanlar havuza girmeyi sıklıkla tercih ediyor. Ancak havuzun temizliğinin tam olarak yapılmaması enfeksiyonlara yol açıyor. Uzmanlar yaz aylarının hastalıkları hakkında uyarıyor.
Cinsel uyarılma ve zevk için kadınların ve erkeklerin genelde yalnız başına yaptığı mastürbasyonun sağlığa olan faydaları şaşırtıyor. Cinsel anlamda zevk vermenin yanı sıra ruh halini ve özgüveni artıran mastürbasyon aynı zamanda uyku düzenini iyileştirir. Mastürbasyonun erkeklerde prostat kanseri riskini azalttığı da ortaya çıktı.
Tuvalete her çıktığınızda idrar rengi farklı olabilir. İdrar rengi dikkat etmeseniz de sağlığınız hakkında önemli ipuçları verebilir. En sağlıklı idrar rengi soluk saman renginde olanıdır. Eğer bir hastalığınız varsa veya vücudunuzu susuz bıraktıysanız idrar renginden durumu anlayarak müdahale edebilirsiniz.
İdrar yolu enfeksiyonu kadınların hayatını deyim yerindeyse işkenceye çeviriyor. Doğal tedavi yöntemleri sayesinde idrar yolu enfeksiyonunu ve enfeksiyondan kaynaklı ağrıları dindirebilirsiniz. Üriner sistem enfeksiyonları olarak da adlandırılan idrar yolu enfeksiyonları, idrar yolunun herhangi bir bölümünde, böbrekler ve üreterlerden mesaneye ve idrar yoluna kadar olan enfeksiyonlardır. Sağlıklı bir insanın idrarında bakteri (mikrop) yoktur.
Erkekleri pisuvarda idrar yaptıktan sonra bekleyen birçok risk var. Özellikle kişisel hijyenine önem vermeyenler daha büyük tehlike altında. İdrar yaptıktan sonra pantolon fermuarını kapatmadan önce son idrar damlalarının penisinizden damlamasına izin vermek için birkaç saniye daha ayırmak sizi bazı çok kötü enfeksiyonlara yakalanmaktan kurtarabilir.
İdrar yolu enfeksiyonuna hem kadınlarda hem de erkeklerde sıklıkla rastlanıyor. Eğer düzenli olarak su içmiyorsanız idrar yolu enfeksiyonuna yakalanma riskiniz çok daha yüksek. İdrar yolu enfeksiyonu sık idrara çıkma ihtiyacı ve alt karında ağrı belirtileriyle meydana geliyor. Düzenli su içerek idrar yolu enfeksiyonlarından korunabilirsiniz.
Sindirim sisteminin doğal akışından biri olan tuvalete çıkmak, sağlığınız hakkında birçok ipucu veriyor. Bu ipuçlarını kaçırmamak için tuvalet rutininizle ilgili her şeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Günlük hayatın bir parçası olan tuvalete gittiğinizde idrar kokusuyla ilgili farklılıklara özellikle dikkat etmelisiniz. Sağlığınızla ilgili risk altına olabileceğinizin ilk sinyalleri idrar kokusuyla ortaya çıkabilir.
İdrar, vücudun atık ürünlerini içeriyor. İdrarın rengine ve kokusuna dikkat edilerek pek çok hastalık teşhis edilebiliyor. Normalde açık sarı renkte olması gereken idrarın rengi vücuda alınan sıvı miktarına bağlı olarak değişebiliyor. Vücuda bol su alındığında bile değişik renklerde olan hangi idrarın hangi hastalığın habercisi olduğunu öğrenmek için bu haberi okuyabilirsiniz.
İdrarda yanma hissi neden olur diye merak ediyorsanız çikolata kistinden şüphelenmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Tedavi edilmediğinde böbrek yetmezliğine varan sonuçlara yol açabilen bu durumla ilgili görülen belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Kanser Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mert Göl konu hakkında bilgiler verdi.
İdrar yolu enfeksiyonunda altta yatan pek çok neden bulunduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Bülent Çelik, idrar yolu enfeksiyonu tedavisi için şikayetlerin göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekti.
Yaz hastalıkları sıcak havalar nedeniyle geçmek bilmeyen günlerin art arda yaşanmasına neden olabilir. Kış aylarına göre daha dayanılmaz olarak görülen yaz hastalıkları, genelde yapılan tatiller ya da seyahatlerden kaynaklanır. Yaz hastalıkları deyince akla ilk olarak klima nedeniyle yaşanan ısı değişimlerinden dolayı soğuk algınlıkların gelse de düşünülenden farklı bir sıralamayla karşılaşmak mümkündür. Peki en sık görülen yaz hastalıkları nelerdir, nasıl önlem almak gerekir?
Sıcaklıkların yükselmesi ile birlikte artan havuz ve deniz kullanımı, bazı kadın hastalıklarını tetikliyor. Konu ile ilgili uyarılarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, yaz aylarında yaşanan kadın hastalıklarından korunmak için neler yapılması, nasıl önlem alınması gerektiğini anlattı.
Koronavirüs salgını nedeniyle aylardır tüm zamanlarını neredeyse evin içinde geçirmek zorunda kalan çocuklar, yaz mevsimiyle birlikte açık havada vakit geçirmeye başladı. Pandemiye yönelik tedbirlerin kademeli olarak kaldırılmasıyla çocuklar, havaların ısınmasını fırsat bilerek artık açık havada oynayabilmenin, denize ve havuza girmenin keyfini yaşayacaklar. Ancak bu mutlu tablonun bir de diğer yüzü var; sıcakların etkisiyle pek çok enfeksiyon hastalıklarının kapımızı çalması gibi!
İdrar kaçırma neden olur diye merak edenlere bu sorunun şeker hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığın öncüsü olabileceğini söyleyebiliriz. Sosyal hayatı olumsuz etkileyen idrar kaçırma probleminin en kısa sürede tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Opr. Dr. Sultan Şalk, idrar kaçırmaya iyi gelecek yöntemleri anlattı.
18 Ekim Dünya Menopoz Günü’ne özel konuşan Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, menopozla idrar kaçırma arasında net bir ilişkinin henüz ispatlanmadığını ancak başka idrar yolu semptomlarıyla anlamlı bir bağlantısı olduğunu söyledi.
İdrar yolu enfeksiyonu, ülkemizde her 100 erkekten 14'ünde, her 2 kadından 1'inde rastlanan bir rahatsızlık. Özellikle yaz aylarında artış gösteren idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili bilgi veren uzmanlar, idrar yolu enfeksiyonu nedenlerinin başında ıslak mayo ile kalmanın geldiğini söyledi. Kimi zaman hafife alınan idrar yolu enfeksiyonu konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, tedavinin aksatılmaması gerektiğine dikkat çekti.
Çok tuvaletiniz olduğunu düşünüyorsunuz ancak tuvalete gittiğinizde birkaç damla idrarınız oluyor, aynı zamanda acı duyuyor ve idrarınız bulanık bir hal alıyorsa idrar yolu enfeksiyonu yaşıyor olabilirsiniz. Bu can sıkıcı durumu bazı kadınlar nadiren bazıları da sıklıkla yaşayabilir. Bu listeye bir göz attığınızda enfeksiyona neyin neden olduğunu görebilirsiniz.
Her birimizin ömründe bir kere de olsa yakalandığı bir hastalık olan idrar yolları enfeksiyonunun ne illet bir şey olduğunu yaşayanlar bilir. Özellikle umumi tuvaletleri çok sık kullanmak zorunda kalanların bu hastalığa yakalanma olasılığı artar. Peki, idrar yolu enfeksiyonu nedir, neden olur, belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir? İşte tüm merak edilenler...
Yüzmek, yaz aylarının en keyifli aktivitelerinin başında geliyor. Yüzmek için deniz suyunu tercih etmek sağlık açısından çok daha uygun olsa da, yüzme havuzları da serinleme ihtiyacını karşılamak için iyi bir alternatif olabiliyor. Fakat bu keyifli aktivite için seçilen havuzun hijyeni oldukça önem taşıyor. Aksi takdirde birçok bakteri, virüs ya da mantar, çeşitli enfeksiyonlara yakalanmak mümkün olabiliyor.
Yüzmek, yaz aylarının en keyifli aktivitelerinin başında geliyor. Yüzmek için deniz suyunu tercih etmek sağlık açısından çok daha uygun olsa da, yüzme havuzları da serinleme ihtiyacını karşılamak için iyi bir alternatif olabiliyor. Fakat bu keyifli aktivite için seçilen havuzun hijyeni oldukça önem taşıyor. Aksi takdirde birçok bakteri, virüs ya da mantar, çeşitli enfeksiyonlara yakalanmak mümkün olabiliyor.
İdrar yolu enfeksiyonları, gebelik döneminde anne adaylarının sık karşılaştığı sağlık sorunlarından biri olarak görülüyor. Ciddi hastalıklara yol açabilen bu önemli problem, belirti vermeden de ortaya çıkıp ilerleyebiliyor. Gebelik sürecindeki anne adayları için idrar yolları enfeksiyonlarından korunmada bol ve yeterli su tüketiminin yanı sıra düzenli doktor kontrollerinin de yaptırılması büyük önem taşıyor.
Türk bilim insanlarınca, üniversite-özel sektör iş birliği ile geliştirilen "akıllı bez" ile bebeklerde idrar yolu enfeksiyonları tespit edilebilecek - İstanbul Üniversitesi ile Pine firması tarafından yürütülen çalışma kapsamında geliştirilen bebek bezi, hijyen sağlamanın yanı sıra idrar yolu hastalıklarının ön tanısı için kullanılan ürün haline dönüştürüldü - İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Banu Güngör: - "Bakteriyel kaynaklı enfeksiyon varlığında bezin dış kısmından herkes tarafından rahatça görülebilecek pembe renkli bir değişim gözlemlenecek"
Gebelikle ortaya çıkan idrar yolu değişikliklerine bağlı olarak idrar yolu enfeksiyonlarında artış görülebiliyor. İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavi edilmezse böbrek enfeksiyonlarına yol açabiliyor. Gebelikte 6 ve 24. aylar arasında enfeksiyon görülmesinde artış olduğunu belirten uzmanlar, enfeksiyondan korunma yollarını anlattı.
"JAMA Internal Medicine" dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre günde 11 bardak su kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltıyor
Acıbadem Kadıköy Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gülfem Şişmanoğlu yaz aylarında en sık görülen 4 kadın hastalığını ve bu sorunlara karşı hangi önlemleri almanız gerektiğini anlattı, önemli bilgiler verdi.
Yaz aylarında kadınların hijyen açısından daha da dikkatli olması gerekiyor. İyi temizlenmeyen havuzlar ve sıcak hava sebebiyle yaşanan terlemelerden kaynaklanan kadın hastalıklarıyaz aylarını pek çok kişinin korkulu rüyası haline getirebiliyor. Peki yaz aylarında doğan kadın hastalıklarından korunmak için ne yapmak gerekiyor? İşte yaz aylarında yaşanılan kadın hastalıklarına yakalanmamak için yapılması gerekenler...
Chicago'daki Loyola Üniversitesi'nden araştırmacılar, 77 kadın üzerinde yaptığı araştırmalar sonucunda 149 bakteri türü tespit etti. Yeni yapılan araştırmaya göre bilim insanları kadınların idrarırın steril olmadığını, bakterilerin mesane ile vajina arasında olduğunu keşfetti.
Tuvaletinizi yaparken muhtemelen idrar yollarınızın sağlığını pek düşünmezsiniz. Bu nedenle idrar yolu enfeksiyonu olduğunuzda da başka hastalığınız olduğunu düşünürsünüz. Önlenmezse başka sağlık problemlerine bile yol açabilen idrar yolu enfeksiyonunun belirtilerini ve tedavi yollarını haberimizde bulabilirsiniz.
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nefroloji Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Önder Yavaşcan, “Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları kronik böbrek hastalıklarına neden olabiliyor.
Op. Dr. Murat Çeltik Bu hafta Yetişkin kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu neden sık olur konusuna değindi.
Op. Dr. Murat Çeltik kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu
İdrar yolları enfeksiyonları sık görülmeleri, her yaştan kadın ve erkekleri etkilemeleri, oluşturdukları tablolar ve bıraktıkları sekeller bakımından önemini 21. yüzyılda da koruyor. Klinik tablo, mesanenin belirti vermeyen bakteriyel kolonizasyonundan irritatif semptomların ağır bastığı bakteriyel enfeksiyona, ateşli üst üriner sistem enfeksiyonlarından sepsis ya da ölüme dek varabilen, ağır morbiditeli bakteriyemiye dek uzanabiliyor.