Iklim Tamkan Haberleri

Malatya ve Sivas depremleri herkesi tedirgin etti! AFAD Başkanı son durumu açıkladı

AFAD Başkan Okay Memiş Sivas ve Malatya depremleriyle ilgili olarak açıklamada bulundu. Deprem bölgesinde yaptıkları saha taramasında herhangi bir can kaybının olmadığını bilmelerinin kendileri için en önemli unsur olduğunu anlatarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Haber 2024-10-17 19:41:31

Bakan Kurum, Malatya depremi sonrası hasar tespit çalışmalarıyla ilgili son durumu açıkladı: Vatandaşlarımız müsterih olsun gereken tüm adımları atacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 5,9 büyüklüğündeki Kale depremi sonrası hasar tespit çalışmalarıyla ilgili son durumu paylaştı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Kurum, “Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı, Malatya’da 18 az hasarlı bina tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak gereken tüm adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

Finans 2024-10-17 09:16:27

Yarım asır sonra tekrarlanan felaket! Dünyanın en büyüğü Sahra Çölünde iklim değişikliğine bağlı sel meydana geldi

Fas'ta bulunan Sahra Çölü, son 50 yılın en yoğun yağışlarını gördü! Yağışlar tam iki gün sürdü. Tagounite köyünde yağış 24 saatte 100 mm’yi aştı, bu da nadir yaşanan su baskınına yol açtı. Meteorologlar, iklim değişikliği nedeniyle aşırı hava olaylarının artacağını belirtti. Bazı noktalarda su neredeyse ağaç boyuna eş hale geldi.

Trend 2024-10-16 09:19:35

Bakan Kurum: Sözümüz söz, sağlam yuvalara kavuşturana kadar durmayacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş depremlerinin ardından vatandaşları yeni evlerine kavuşturmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. 6 Şubat 04.17’de meydana gelen 7,7’lik depremin merkez üssü olan Pazarcık ilçesinde sağlam konutlar inşa ediliyor. Bakan Kurum evleri paylaşarak, "Sözümüz, söz! Her bir kardeşimizi sağlam yuvalarına kavuşturana kadar durmayacağız” ifadelerini kullandı.

Haber 2024-10-13 11:47:56

Bakan Kurum'dan Özgür Özel'e yanıt: 'Tavsiyem İzmir'e bak'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisine yönelik eleştirisi ile ilgili olarak "Ne söz verdiysek onu yapmak için el ele verdik. Onun için Elazığ'ın Karamurat'ı, Malatya'nın hemşerisi, Kahramanmaraş'ın evladı olduk. Sen bir yere sahip çıkmak istiyorsan tavsiyem İzmir’e bak" dedi.

Haber 11-10-24 18:25

İstanbul'da dönüşüm seferberliği! Bakan Kurum duyurdu: Anlaşıp gelin evlerinizi dirençli hale getirelim

İstanbul'da dönüşüm hareketliliği başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sunduğu destekle depreme dirençli evler yapılıyor. Bakan Kurum konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Riskli yapısını dönüştürmek isteyenlere; 700 bin TL hibe, 100 bin TL taşınma yardımı sağlayıp yeni konutları TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle inşa ediyoruz” dedi.

Finans 08-10-24 09:54

Bakan Kurum, Adıyaman ziyaretinde çocuklarla futbol oynadı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman ziyaretinde halı saha sözünü yerine getirdiği çocuklarla futbol oynadı.

Haber 05-10-24 09:29

Eğirdir Gölü eylem planı devrede! Kuraklığa karşı seferberlik başladı, özel araçlarla temizlik yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kuraklığın etkisiyle su seviyesi hızla düşen ve biyolojik kirlilik oluşan Eğirdir Gölü’nde 9 maddelik eylem planını hayata geçirdi. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Beyhan Oktar, aşama aşama uygulanacak eylem planı kapsamında, ilk olarak özel tasarlanan tekne ve amfibi araçlarla gölde temizlik başlatıldığını açıkladı.

Haber 03-10-24 10:54

TOKİ 47 ilde 369 gayrimenkulü satışa çıkardı! Ayrıntıları belli oldu: Başvurular internet üzerinden

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 47 ilde 151 konut, 218 iş yeri olmak üzere toplamda 369 gayrimenkulü satışa çıkardığını duyurdu. Bunu duyan vatandaşlar ise ayrıntıları merak etmeye başladı. Peki, satışa çıkarılan bu gayrimenkullerden almak için ne yapılmalı? Ödeme planları nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

Finans 01-10-24 14:52

Bartın'daki çöp görüntüleri bakanlığı harekete geçirdi: Yola döküldü, inceleme başlatıldı

Bartın'da yoldaki çöp görüntüleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını harekete geçirdi. Vahşi depolama alanı dolunca çöpler Bartın Irmağı kenarındaki depolama alanına giden yola dökülmeye başladı. Bakanlık yetkilileri olay yerine geldi, inceleme başlatıldı.

Haber 30-09-24 15:36

La Nina nedir, kaç yılda bir olur? La Nina Türkiye'yi etkiler mi? La nina etkisi ve La Nina kışı

La Nina, Pasifik Okyanusu'nda oluşan yüzey su sıcaklıklarının normalden daha soğuk olmasıyla oluşan ve hava koşullarını etkileyen bir durumdur. Özellikle kış mevsiminde belirgin hâle gelir ve dünyanın farklı bölgelerinde farklı iklim olayları ile görülür. La Nina genel olarak 2 ile 7 yılda bir ortaya çıkar ve etkileri birkaç yıl sürebilir.

Haber 30-09-24 14:24

Bakan Kurum 100 bininci deprem konutuna misafir oldu:Her buluşmamız ailemizden birini ziyaret etmek gibi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay temasları kapsamında 100 bininci konutu teslim alan Damlı ailesini yeni evlerinde ziyaret etti.

Finans 30-09-24 13:36

İstanbul’un göbeğinde 180 aile ücretsiz sahip oldu! Hak sahipleri kura ile belirlendi

Ataşehir Belediyesi tarafından uygulanan “Kent Bostanı” projesi 180 aileyi ücretsiz bostan sahibi yaptı. Barbaros Mahallesi'nde açılışı yapılan projeyle, ilçe sakinlerine şehrin ortasında ücretsiz tahsis edilen alanlarda tarımsal üretim yapma imkânı sunulurken, Antalya'dan getirilen 5 bin adet fidenin de dağıtımı yapıldı. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, uygulamanın organik tarımı hayata geçirme ve iklim krizine karşı yerel çözümler üretme hedefinde önemli bir adım olduğunu belirtti.

Haber 30-09-24 08:40

Bakan Kurum'dan İstanbul ve Ankara açıklaması! Onayladık diyerek açıkladı: 'Artık bahanelerin arkasına saklanmak gibi bir lüksleri yok'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin personel taleplerinin onaylandığını ve bekleyen bir talep olmadığını ifade etti. Bakan Kurum açıklamasının devamında "Artık belediyelerimizin bahanelerin arkasına saklanmak gibi bir lüksü yok" dedi.

Haber 26-09-24 17:29

Bakan Kurum depremden etkilenen Hatay'da toplu konutları inceledi!

Kahramanmaraş depreminin yaraları sarılmaya devam ediyor. Kimsenin unutamadığı o tarih 6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli birçok çevre ili etkileyen depremde binlerce yurttaş hayatını kaybederken, geriye yalnızca enkaz kalmıştı. Depremden etkilenen illerden biri olan Hatay’a Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gitti. Kurum, konutların inşası hakkında açıklamada bulundu.

Haber 26-09-24 16:59

Dere kenarına çöp döküp üstünü toprakla kapatmaya çalışan belediyeyi bakanlık affetmedi: 1 milyon 299 bin TL ceza!

Rize'de Pazar Belediyesi'nde toplanan çöplerin dere kenarına döküldüğü ihbarı üzerine harekete geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından açıklama geldi. Buna göre belediyeye 1 milyon 299 bin TL idari ceza uygulandı. Geçtiğimiz günlerde de Trabzon Ortahisar Belediyesi'ne 150 ton çöpü yol kenarına döktüğü gerekçesiyle ceza uygulanmıştı.

Haber 25-09-24 17:08

'Avrupa'yı kasıp kavuruyor' Felaket ihtimali 2 kat arttı! 'Varoluşsal bir tehdit'

Bilim insanları, insan faaliyetlerinin yol açtığı iklim değişikliğinin bu ay Orta Avrupa'daki sel felaketlerinin yeniden yaşanma ihtimalini iki katına çıkardığını ve yağış yoğunluğunu yüzde 7 arttırdığını tespit etti. Londra Imperial College Grantham Enstitüsü İklim Değişikliği ve Çevre Bölümü İklim Bilimi Kıdemli Öğretim Görevlisi Friederike Otto "İklim değişikliği Avrupa'yı kasıp kavuruyor, ancak kıtanın dört bir yanındaki politikacılar iklim taahhütlerini geri çekmeye çalışıyor" dedi.

Haber 25-09-24 09:00

Yol kenarındaki görüntüler bakanlığı harekete geçirdi! 150 ton çöp döken belediyeye dudak uçuklatan ceza

Ortahisar Belediyesi'ne ait çöp toplama araçlarının yaklaşık 150 ton evsel çöpü yol kenarına döktüğü belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Belediyeye 2 milyon 598 bin TL ceza uygulandı.

Haber 23-09-24 14:21

Bakanlık duyurdu! Deprem bölgesinde 30 bin köy evinin teslim edilmesi hedefleniyor

6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremde birçok çevre illerde yıkıma neden olurken, binlerce kişi de enkaz altında can verdi. Üzerinden bir buçuk sene geçse de yıkımın büyüklüğü nedeniyle yaralar hala sarılmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir yandan şehir merkezlerine sağlam temeller üzerinde, sosyal donatılı yaşam alanları inşa edilirken, diğer yandan da yıkıma uğrayan köylerde modern köy konutları yapılmasını hedeflediği açıkladı.

Haber 23-09-24 12:47

TOKİ'nin kampanyası başladı: Şartları ise belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim imkanı sağlayan kampanyada başvuruların 23 Eylül itibariyle başladığını duyurdu. Vatandaşların merakla beklediği bu kampanyanın ayrıntıları ise belli oldu. İşte TOKİ'nin yüzde 25 indirimli konut ve iş yeri almak için şartları...

Finans 23-09-24 11:48

Kışlık ve yazlık patates aynı anda hasat edildi... Fiyatı 4 lira birden düştü! Tüketicinin yüzü bu sene gülecek

Niğde'de kışlık ve yazlık patates hasadı aynı zamana denk gelmesi sonrası bolluk oluştu. İklim değişikliği nedeniyle 25 gün erken başlayan hasadın sonucu olarak patates fiyatlarında 4 liralık bir düşüş yaşandı. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, geçen sene patates arzının fazla olması nedeniyle üreticinin daha fazla ekim yaptığını belirtti.

Finans 22-09-24 12:03

TOKİ'den yüzde 25 indirim! Temmuz 2023 öncesi konut ve iş yerleri alanlar faydalanacak... 12 ay taksit detayı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'den yüzde 25 indirim kampanyası başlatıldığını duyurdu. 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satılmış konutların sahipleri, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran sonu itibarıyla başlayanlar ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar kampanyaya başvurabilecek.

Finans 20-09-24 09:55

Bakan Kurum 3 büyükşehir için konuştu: Parti ayırmaksızın ihtiyaçları görüşüyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin geleceği için hangi partiden olursa olsun tüm belediye başkanlarıyla görüştüğünü belirterek, "İstanbul ile depremi, İzmir’le Körfez’i, Ankara ile de kentin ihtiyaçlarını görüşüyoruz" dedi.

Finans 19-09-24 15:00

İmamoğlu'nun ardından Yavaş ile de görüştü! Bakan Murat Kurum sosyal medyadan paylaştı

Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugünse ABB Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Bakan Kurum açıklama yaptı.

Haber 17-09-24 16:02

Şahan Gökbakar'a büyük şok! Marmaris'teki kaçak villası mühürlendi

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar bir süredir Marmaris Delikyol Koyu'ndaki ruhtsatsız yapısıyla gündemde. Muğla’nın Marmaris ilçesinde Şahan Gökbakar’a ait ruhsatsız yapı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından mühürlendi.

Magazin 13-09-24 19:56

Bakan Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı kabul etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’yı kabul etti.

Haber 12-09-24 19:54

Bakan Murat Kurum, Türkiye'nin ilk yüksek hızlı asansörü için çalışmalara başladıklarını duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından EKA’nın Konya’daki fabrikanın ve üretim bandının görüntülerini paylaştı. Bakan Kurum, “İleri teknolojiyle tecrübe ve birikim birleşince ortaya çok iyi işler çıkıyor. Türkiye’nin ilk yerli asansör fabrikasında, Emlak Konut Asansör ile dünyaya açılıyoruz. İnşaat sektöründe yüzde 100 yerli üretim hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

Finans 12-09-24 10:12

Bakan Kurum ve İmamoğlu görüştü! Depreme hazırlık mesajı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Bakan Kurum "Bakanlık olarak çok önemsediğimiz İstanbul’umuzun depreme hazırlığı kapsamında kentsel dönüşüm ile İstanbul ve Boğaz’ın doğal zenginliğinin korunması konularında görüş alışverişinde bulunduk." açıklamasında bulundu.

Haber 10-09-24 20:07

Çevre Bakanlığı 53 ilde 747 arsayı satışa çıkardı... Yüzde 25 peşinat ile 24 ay vade seçeneği var!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın yaptığı duyuruya göre, 53 ilde 747 arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satışı için ise açık artırma bugün başlıyor. Peki hangi illerde arsa satışı yapılıyor? Şartları neler? İşte detaylar...

Finans 10-09-24 11:08

İzmir’e 1.8 milyon lira ceza! Oksijen seviyesi sıfır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde İzmir Körfezi'nde meydana gelen kirlilik ve balık ölümlerinin nedeni bulundu. İncelemeler sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 1.8 milyon TL ceza uygulandı.

Haber 10-09-24 10:48

Bakan Kurum'dan İBB'ye çağrı: Boğazda yapılan kaçak yapı varsa müsaade etmeyin, varsa durdurun ve yıkın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yaptı. Bakan Kurum, "Buradan İBB'yi uyarıyorum. Boğaz'da yapılan kaçak yapı varsa müsaade etmeyin. Kaçak yapı varsa durdurun ve yıkımını gerçekleştirin. Biz yıkıma gittiğimizde bizim peşimizden gelmeyin. Onlar sahip çıkmazsa biz boğazın talan edilmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Haber 06-09-24 21:32

Bakan Kurum: İstanbul’un şanına yaraşır çok daha modern bir spor kompleksini inşa ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerinde inşa edilen İstanbul Basketbol Gelişim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile birlikte tesisi gezip, basketbol oynadı. Bakan Kurum, “İstanbul’un şanına yaraşır çok daha modern bir spor kompleksini inşa ettik” dedi.

Haber 06-09-24 16:44

Aronya bitkisi nedir? Aronya Türkiye'de nerede yetişir?

Bitkiler yapı ve çeşitlerine göre farklı familyalara ayrılır. Aronya ise gülgiller familyasına ait bir bitkidir. Koyu mor ya da siyah renkli küçük meyveleri vardır. Aronya bitkisi dayanıklı bir yapıya sahiptir. Çeşitli iklim koşullarına uyum sağlayabilen bu bitki, kış soğuklarına ve kuraklığa karşı dayanıklıdır. Bu durum aronya bitkisinin geniş bir coğrafyada yetiştirilebilmesini sağlar.

Haber 06-09-24 14:35

Bakanlık'tan İmamoğlu'na 'kaçak villa' yanıtı! Ejder Batur sosyal medyadan paylaştı: Üzülmeyin! Gıptayla takip edin

Üsküdar Vaniköy'de bulunan kaçak villa gündemdeki yerini korurken, Bakanlık söz konusu yapının yıkımına başlamıştı. Konuyla ilgili "Sosyal medya bakanlığı... Hüzünle izliyorum arkadaşları" diyen İBB Başkanı İmamoğlu'na Bakanlık'tan yanıt geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ejder Batur yaptığı açıklamada "Hüzünle izlemeyin, üzülmeyin! Çalışmalarını gıptayla takip edin" ifadelerini kullandı.

Haber 05-09-24 15:25

İzmir Körfezi için 'ölüyor' dedi, Cemil Tugay'ı canlı yayında eleştirdi! Murat Kurum'dan olay gönderme: Demek ki daha önemli meseleleri var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, balık ölümlerinin yaşandığı İzmir Körfezi'yle ilgili endişelendiren açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum "İzmir Körfezi ölmektedir. Denizde oksijen kalmamış, bazı noktalarda yaşam yok" dedi. Bakan Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı hedef alırken; kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Haber 05-09-24 12:24

Bu sabahki yıkım İmamoğlu'na da soruldu: Hüzünle izliyorum! Tam da bu talimatı veren bakana yakışır

İstanbul Boğazı'ndaki kaçak villa bu sabah yıkımına başlanmasıyla bir kez daha gündemde. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri yıkıma devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi. Bakanlık için "sosyal medya bakanlığı" ifadesini kullanan İmamoğlu, "'Bir oyuncak bulduk, üstünde ne yaparız' diye hareket etme anlayışı tam da bakanlığa ve bu talimatı veren bakana yakışıyor" diye konuştu.

Haber 04-09-24 14:51

SON DAKİKA | Vaniköy'deki kaçak villa için yıkım kararı! Tartışma yaratmıştı, Bakanlık harekete geçti...

Son dakika haberi: İstanbul Boğazı'ndaki kaçak villa için karar çıktı. Üsküdar Vaniköy’de İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde bulunan izinsiz villa için yıkım kararı alındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan yıkım faaliyetinin ise sabah saatlerinde başladığı görüldü.

Haber 04-09-24 08:11

Bin 700 antik virüs keşfedildi! 40 bin yaşında… Ya buzul erirse…

Bilim insanları iklim değişikliğiyle birlikte korkunç bir detayı ortaya çıkardı. Guliya Buzulu'nda yapılan araştırmalarda yaklaşık 40 bin yıl öncesine dayanan bin 700 antik virüs tespit edildi.

Haber 03-09-24 15:39

Kentsel dönüşüm için çalışmalar sürüyor... Bakan Kurum Yarısı Bizden Kampanyası için isim isim duyurdu

İstanbul depremi için uzmanların sürekli olarak uyarılarda bulunduğu bu dönemde İstanbul için çalışmalar dört koldan devam ediyor. Olası 7 ve üzerinde bir sonrasında yaklaşık olarak 600 bin konutun hasar alacağı tehlikesi ile karşı kaşıya olunduğu için kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Yarısı Bizden kampanyası ile dönüşümü başlatılan binaların sahiplerini paylaştı.

Finans 03-09-24 10:59

Bakan Kurum'dan o il için 'Bilim Kurulu' kararı! Rapor hazırlanmıştı: Harekete geçiliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi’nde yaşanan toplu balık ölümleri ve yaygın kirliliği mercek altına aldı. Bakan Murat Kurum, bununla ilgili incelemeleri içeren raporlar hakkında Bakanlık yetkililerinden bilgi aldı. Toplantı sonrası İzmir Körfezi Bilim Kurulu Heyeti’nin oluşturulması kararlaştırıldı. Bilim Kurulu ilk toplantısını perşembe günü İzmir'de Bakan Kurum'un başkanlığında gerçekleştirecek.

Haber 01-09-24 13:00

Engin Altan Düzyatan'ın nasıl seçildiği belli oldu! İklim değişikliği konferansı için Türkiye'yi temsil etmesi çok konuşulmuştu

Engin Altan Düzyatan bu kez bir dizi, film projesiyle değil, Türkiye'yi temsil edeceği iklim değişikliği konferansıyla gündemde. Oyunculuğuyla şöhret olan, özellikle Diriliş Ertuğrul dizisindeki Gazi Ertuğrul rolüyle hafızalara kazınan Düzyatan'ın temsilcimiz olmasına Fatih Altaylı, Özgür Demirtaş gibi isimler tepki göstermişti. Düzyatan'ın nasıl, neden seçildiğine ilişkin İklim Değişikliği Başkanlığından açıklama geldi.

Magazin 31-08-24 17:45

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 53 ilde 747 arsayı satışa çıkardı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye’deki 53 ilde 747 muhtelif arsanın satışa çıkarıldığını duyurdu. 51 şehirde online olarak yapılacak müzayede 10-11-12 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Finans 31-08-24 13:15

Karadeniz'de yepyeni tehlike: Ekonomik kayba da yol açıyor! İki ilde son 5 yılda büyük artış gösterdi

İklim değişikliği ve kirlilik bu kez Karadeniz'de yepyeni bir tehlike doğurdu. Son 5 yıla 'rhizostoma' türü denizanası popülasyonunda yüksek artış görüldü. Bu durum avlanan balıkların kalitesini azaltıyor, böylece ekonomik kayba da yol açıyor. Uyarılarda bulunan Doç. Dr. Zekiye Birinci Özdemir "Denizanalarının yoğun olarak arttığı zamanlarda balıkçılar içinde zor bir avcılık operasyonu beraberinde gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Haber 31-08-24 13:08

Diyarbakır'da deprem sonrası 6 bin konut yapımı tamamlandı! Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimiz rahat uyuyana dek durmayacağız

6 Şubat depremlerinin en çok etkilediği illerimizden biri de Diyarbakır. Diyarbakır'da yapımına başlanan konutlarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan paylaşım geldi. Bakan Kurum'un açıklamasına göre 10 bin konuttan 6 bini tamamlandı.

Haber 31-08-24 11:12

Eğirdir Gölü'nün temizliği için 9 maddelik eylem planı hazırlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Isparta'da yer alan Eğirdir Gölü'nün temizliği için harekete geçti. Kuraklık ve iklim değişikliği sonucu su derinliği 4 metreye yakın düşen Eğirdir Gölü’ndeki alg patlaması ve biyolojik kirliliğe karşı 9 maddelik eylem planı hazırlandı. Hazırlanan planla birlikte "Kıyıda ve suda temizlik, özel araç alımı, oksijen seviyesinin artırılması, dip çamuru temizliği ve su takviyesi" gibi adımlar atılacak.

Haber 27-08-24 15:27

Kanallar işe yaradı, toplu ölümler yaşanmadı! Bakan Kurum: Anadolu’nun en nazlı misafirleri bize emanet

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde (ÖÇKB) su takviyesi flamingolara can suyu oldu. Bu yıl kreş ve yuva noktasında toplu yavru ölümüne rastlanmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Anadolu’nun en nazlı misafirleri bize emanet. Flamingo yavrularına gözümüz gibi baktık. Bu yıl 4 bin 300 misafirimizi uğurluyoruz” dedi.

Haber 25-08-24 18:02

Bakanlık'tan İzmir Körfezi'ndeki balık ölümlerine ilişkin inceleme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi'nde meydana gelen balık ölümlerine ilişkin inceleme başlattı. TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi de balık ölümlerinin görüldüğü İzmir Körfezi'nde çeşitli noktalardan numune alacak.

Haber 25-08-24 08:03

Bakanlıktan Vaniköy'deki yer alan yapıyla ilgili açıklama! 2 ayrı konuda suç duyurusu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Üsküdar ilçesinin Vaniköy mahallesinde yer alan bir yapıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakanlık açıklamada, söz konusu yapının imar kirliliğine neden olduğu ve 'Tescil Edilen SİT Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanları'nın zarar görmesine sebebiyet verme' gibi konular özelinde suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Haber 23-08-24 18:04

Bakan Kurum o anları paylaştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 78 yaşındaki Adıyamanlı depremzedeyle telefonla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 78 yaşındaki Adıyamanlı depremzede Zeliha Yıldırım ile telefonla görüştü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Haber 22-08-24 19:38