Imar Affi Cikacak Mi Haberleri

Tapuda vatandaşı ürküten fark! Bazı alıcılar ev almaktan vazgeçiyor

Antalya'da uzun yıllar önce kent imar planında yapılan hata nedeniyle ev alacak vatandaşlar tapuda gerçekle yüzleşiyor. Hata nedeniyle alıcalarla sorun yaşayan emlakçılar da durumdan şikayetçi. Emlakçılar, "Müşteri, 'Bana gösterilen daire değil de farklı bir daire mi satıyorlar' diye kaygılanıyor" diye konuştu.

Finans 2024-02-25 15:12:00

DEVAMSIZLIK AFFI KALKACAK MI? Devamsızlıktan sınıfta kalma, sınıf tekrarı olacak mı? Bakan Tekin açıkladı

Devamsızlık affı kalkacak mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından konuya ilişkin detaylar öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. Bakan Tekin, yaptığı açıklamada devamsızlık affının da kaldırılacağını belirtti. Peki, Devamsızlıktan sınıfta kalma, sınıf tekrarı olacak mı? İşte, Bakan Tekin'in 'devamsızlık affı' açıklaması...

Egitim 2023-08-16 13:18:44

Afet Yeniden İmar Fonu nedir, yürürlüğe girdi mi? Afet Yeniden İmar Fonu'na ilişkin kanun Resmi Gazete'de!

Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasına ilişkin kanun 21 Mart 2023 Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konuya ilişkin basında yer alan haberler sonrası detaylar merak konusu oldu. Peki, Afet Yeniden İmar Fonu nedir? İşte Resmi Gazete'de yayımlanan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması Hakkında Kanun ile ilgili detaylar...

Finans 2023-03-21 06:44:57

VERGİ AFFI SON DAKİKA 10 Mart 2023: Vergi affı Resmi Gazete'de yayınlandı mı, Meclis'ten geçti mi? 2 bin TL'ye kadar olan borçlar silinecek!

Vergi affı ile ilgili son dakika gelişmeleri askerlik, köprü, köprü ve otoyol cezası, idari ceza ile öğrenim kredisi gibi borçları olan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Meclis, EYT düzenlemesinin sonuçlandırılmasının ardından borç düzenlemesine ilişkin çalışmalarına başlamıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konuya dair dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Peki, Vergi affı Resmi Gazete'de yayınlandı mı? Vergi affı Meclis'ten geçti mi?

Finans 2023-03-10 10:31:07

EHLİYET AFFI 2023 SON DAKİKA: Ehliyet affı çıktı mı, alkolü kapsıyor mu? 10 bine yakın ehliyet iade edilecek!

Ehliyet affı ile ilgili son dakika gelişmeleri dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan 'borç yapılandırma paketi' açıklaması sonrası vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Trafik cezaları da dahil 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2.000 TL’yi aşmayan borçlar ve cezalar silinecek. Buna göre yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve 10 bin vatandaşa ehliyeti geri iade edilecek. Peki, Ehliyet affı çıktı mı, trafik cezaları silinecek mi? İşte ehliyet affı açıklaması!

Finans 24-01-23 10:38

VERGİ BORCU AFFI 2023 SON DAKİKA: Vergi borçları silindi mi, vergi affı ne zaman çıkacak? Cumhuriyet tarihinde böylesi görülmedi!

Vergi borçlarının silinmesi ile ilgili ayrıntılar, geçtiğimiz gün Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 'borç yapılandırma paketi' açıklaması sonrası merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2.000 TL’yi aşmayan vergi borçları ve cezalara ilişkin müjdeyi verdi. Peki, vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak, hangi borçları kapsıyor? İşte ayrıntılar...

Finans 24-01-23 10:36

Milyonları ilgilendiriyor: İmar affı gelecek mi? 9’uncu imar barışı için gözler Meclis'te

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinin duyurulmasının ardından gözler imar affına çevrildi. Son olarak 8 Haziran 2018'de geniş kapsamlı bir imar affı getirilmişti. Bu tarihten itibaren imar affından yararlanamayanlar için heyecanlı bekleyiş başladı. 9’uncu imar barışı için gözler Meclis'e çevrildi...

Finans 20-01-23 10:04

SON DAKİKA | Milyonları ilgilendiriyor: En kapsamlı borç yapılandırma paketi geliyor! Vergi, sigorta primi, cezalar... İmar affı gelecek mi?

Son dakika haberine göre milyonları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Borçlar için kapsamlı yapılandırma paketi geliyor. Pakete göre 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan borçlar yapılandırılacak. Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için şimdi gözler kritik Kabine Toplantısı'na çevrildi. İşte son dakika haberinin detayları! İmar affı gelecek mi?

Finans 20-01-23 09:09

Bu yıl imar barışı gelecek mi? İmar affı 2023 çıktı mı, çıkacak mı?

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Daha önceden uygulamaya alınan ve bir çok kişinin de faydalandığı imar affında bekleyiş sürüyor. İmar barışı düzenlemesi son olarak 11 Ekim’de TBMM Komisyonuna sevk edilmişti. Peki, imar affı 2023 çıktı mı, çıkacak mı? Bu yıl imar barışı gelecek mi? İşte konu hakkında tüm ayrıntılar...

Finans 13-01-23 09:31

Son Dakika: Kanal İstanbul projesi iptal mi edildi? Bakan Kurum'dan flaş açıklama

Son dakika haberi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin iptal edildiği haberini yalanladı. Bakan Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'ni tabi ki iptal etmedik. İmar planları yürürlükte. Gurur projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Yapılan, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği" ifadelerini kullandı.

Haber 27-08-22 12:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (5) - "Eğer savunma sanayimiz yerli ve milli olmamış olsaydı, biz terörle mücadeleyi bu kadar başarılı yapamazdık. Aynı şeklide Suriye'deki operasyonu başarılı bir şekilde sürdüremezdik. Şu anda bizim özellikle insansız hava araçlarımız, silahlı insansız hava araçlarımızın yerli ve milli olması bizi rahatlattığı gibi zırhlı taşıyıcılarımız bunlar artık ülkemizde üretiliyor. Bunlar ciddi manada bizi rahatlatıyor" - "(Suriyelilerin kendi vatanlarına dönmesi) Nihai bir oran yok, ama şimdi zaman zaman söylüyorum, Avrupa'nın eğer kapılarını açarsak çok ciddi oranda bir gidiş olur diye düşünüyorum" - "8 buçuk yıl oldu, dünya, bu Suriye trajedisine duyarsız kaldı. Bakalım şimdi bizim terörden temizleyeceğimiz bölgede imar çalışmalarını hala bekliyoruz, destek verecekler mi?" - "Merkez Bankası bağımsızdır' diyorlar ya, tamam ama 'Merkez Bankası bağımsızdır' derken, benim milletime bu işin hesabını Merkez Bankası mı ödeyecek?"

Haber 25-10-19 00:04

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden 1 milyar 250 milyon liralık yatırım

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen yatırımların açılışı törenle yapıldı - Vali Hasan Basri Güzeloğlu: "Şüphesiz ortaya konulan büyük hizmetler Diyarbakır’ın hak ettiği geciken hizmetlerdir. Şimdi önümüzde 5 yıl var. Diyarbakır iradesini ortaya koyacak. Bu hizmet kervanı devam mı edecek yoksa ihanet odaklarının zihniyetiyle kesintiye mi uğrayacak?" - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Cumali Atilla: - "Milletin parasını yine millete harcadık. Bu hizmetleri yaparken de belediyemizi bir kuruş borçlandırmadık" - "İnşa etmek, imar etmek, belediyeciliğin en güzel örneklerini ortaya koymak bizim boynumuzun borcudur"

Haber 20-03-19 21:11

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden 1 milyar 250 milyon liralık yatırım

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen yatırımların açılışı törenle yapıldı - Vali Hasan Basri Güzeloğlu: "Şüphesiz ortaya konulan büyük hizmetler Diyarbakır’ın hak ettiği geciken hizmetlerdir. Şimdi önümüzde 5 yıl var. Diyarbakır iradesini ortaya koyacak. Bu hizmet kervanı devam mı edecek yoksa ihanet odaklarının zihniyetiyle kesintiye mi uğrayacak?" - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Cumali Atilla: - "Milletin parasını yine millete harcadık. Bu hizmetleri yaparken de belediyemizi bir kuruş borçlandırmadık" - "İnşa etmek, imar etmek, belediyeciliğin en güzel örneklerini ortaya koymak bizim boynumuzun borcudur"

Yurthaber 20-03-19 21:11

ANALİZ - Güvenli bölge mi, tampon bölge mi?

Türkiye, güvenli bölge fikrini Obama döneminden beri dile getiriyor. Güvenli bölge konusunda Türkiye’nin önceliği her ne kadar sınır hattının terörden temizlenmesi olsa da, bölgenin imar edilmesiyle birlikte mültecilerin geri dönüşünün sağlanması da büyük önem arz ediyor - Suriye sahasında oluşturulacak güvenli bölge için muhtemel rotanın, Ayn el Arab’tan Malikiye’ye kadar uzanan Türkiye-Suriye sınır hattında, asgari 32 km derinlikte oluşturulması söz konusu. Önemli yerleşim yerlerinin bulunduğu bu bölgeye ciddi sayıda mültecinin geri döneneceği söylenebilir - İstikrar güçlerinin oluşturulması, DEAŞ’ı var eden nedenlerin ortadan kaldırılması, demografik düzenin korunması, zorla silah altına alınan gençlerin özgürlüğüne kavuşması, demografik yapıya uygun yerel yönetimlerin oluşturulması Türkiye’nin güvenli bölgeyle amaçladıkları olarak sayılabilir. - ABD bürokrasisinde yer alan tampon bölge fikrinin sahada uygulanabilirliğinin bulunmadığı ve aynı zamanda Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde bir nevi güvenli bölge modeli oluşturarak istikrarı sağladığı açıkça görülmektedir. Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda da güvenli bölge anlayışını ortaya koyarak sonuç alması muhtemeldir

Haber 29-01-19 13:03

DHA YURT BÜLTENİ 11

Rize'de dere yatağındaki 7 katlı apartmanın yıkımına başlandı (2) GÜRGEN: İMAR BARIŞI, İMAR AFFI DEĞİLDİR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen, Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek ve Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, yıkım çalışmalarını inceledi.

Haber 03-10-18 13:35

Rize'de dere yatağındaki 7 katlı apartmanın yıkımına başlandı (2)

GÜRGEN: İMAR BARIŞI, İMAR AFFI DEĞİLDİR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen, Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek ve Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, yıkım çalışmalarını izledi.

Haber 03-10-18 13:16

Osmanlı'da çevre ve şehir konferansı

Tarihçi-akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı: - "(Hazine arazilerin kullanımı) Bunu halletmediğiniz taktirde bu memleketin sırtı yerden kalkmaz. Siz o arazileri parseller, açık artırmayla satar mısınız, o arazileri farklı imar düzenine çıkararak, park gibi kamusal tesislere mi dönüştürürsünüz. Bir şey yapana kadar yasak bölge mi yaparsınız bilemem. O arazinin kullanımında akıllıca hareket etmezseniz, hiçbir sorunu çözemezsiniz. Dünyada böyle bir şey yok"

Haber 01-10-18 17:43

İmar barışı için şu ana kadar 144 bin kişi başvurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: - "(İmar barışı) Umduğumuzun üstünde bir ilgiyle karşılandık. Şu ana kadar neredeyse üç gün olmak üzere bize yapılan müracaatlar 144 bin civarında" - "Türkiye'nin neredeyse yüzde 60'tan fazlası, yani yapı blok tamamı, elimizdeki yapıların tamamının yüzde 60'tan fazlası ki, bu sayı neredeyse 15 milyona tekabül ediyor, bu işten istifade edecek. Vatandaşımızın da 80 milyonluk bir ülkede 50 milyona yakın olanı bu işten istifade edecek gibi gözüküyor" - "(Büyüme rakamları) Şimdi 7,4'ü yakaladık, bundan güzel bir şey olabilir mi? Demek Türkiye gayet güzel, yerli yerinde işler yapıyor ve önüne hızla bakarak devam ediyor"

Haber 11-06-18 16:48

İMAR AFFI BAŞVURULARI BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Türkiye genelinde 13 milyon yapının imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi'ne başvurular bugün başladı.

Haber 08-06-18 16:39

EBRU GÜNDEŞ SARRAF'IN İMARA AYKIRILIK DAVASINDA İMAR AFFI BEKLENSİN TALEBİ

Haber: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA Beykoz Kanlıca’daki yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ebru Gündeş Sarraf'ın yargılanmasına devam edildi.

Haber 07-05-18 11:46

Haydarpaşa Garı alanına külliye mi yapılacak? İBB Meclisi'ni karıştıran teklif

Tarihi Haydarpaşa Garı ve çevresine ilişkin turizm ve ticaret merkezi yapılmasını öngören imar planlarının, mahkemece iptal edilmesinin ardından, Haydarpaşa Garı'nın çevresindeki alana cami projesi yapılması planlandığı öne sürüldü. İBB Meclisi'nde önceki gün gerçekleşen plan değişikliği görüşmelerinde CHP’li Meclis üyeleri yeni plan değişikliği teklifine, külliye yapılacağını belirterek karşı çıktı.

Haber 11-05-17 15:30

Eski ve yeni başkan arasında çirkin 'yataklı' tartışma

Bu tartışma çok tepki çekti. İstanbul'un Silivri ilçesi Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile eski belediye başkanı Hüseyin Turan arasında 'yataklı' tartışma arsa satışı ile alakalı bir konuda çıktı. İmar Kanunu’nun 18. maddesi ile belediyeye terk edilen çok sayıda gayrimenkule kâğıt üzerinde arsa vasfı kazandırarak satışını yapması üzerine AK Partili Turan ile CHP’li Işıklar arasındaki söz düellosunda 'Gece benimle mi yatıyorsun', 'Kollarımda mı uyuyordun' gibi çirkin sözler sarf edildi.

Haber 07-04-17 14:21

Başbakan Erdoğan'a 'imar Talimatı Ve Onayı Verdiniz Mi?' Sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Başbakan olduğunuz günden bugüne dek...

Yurthaber 30-12-13 10:46

CHP’den Başbakan’a: Ağaoğlu’nun Imar Değişikliğini De Mi Dış Mihraklar Yaptı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun basına yansıyan telefon görüşme tapelerinde,...

Yurthaber 23-12-13 14:58