Imece Uydusu Ne Zaman Uzaya Firlatilacak Haberleri

Uzaya çıkan ilk insan kimdir, ne zaman uzaya çıkmıştır? Uzaya çıkan ilk insan nereli?

İnsanlık tarihinin başından itibaren keşfetmek öğrenmek, icat etmek gibi eylemlerin peşinde koşulmuştur. Uzak diyarlar keşfedilmiş, bölgeler, ülkeler, topluluklar kurulmuş ve nihayetinde konu uzaya kadar çıkmıştır. Uzayda hayat olup olmadığını başka gezegenlerin varlığını araştırmak için bilim insanları uzun bir süredir çeşitli çalışmalar yapmaktadırlar.

Haber 2024-09-09 20:34:43

Bakan Uraloğlu duyurdu! Türksat 6A'nın uzaya fırlatılma tarihi belli oldu

Türksat 6A uydusunun ne zaman uzaya fırlatılacağı merak ediliyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu uydunun Mart 2024'te yerde teslimini planladıklarını belirterek "Sonrasında bu uydunun fırlatılmak üzere Space X firmasıyla yapılan anlaşma gereği fırlatma alanına gönderilerek muhtemelen haziran ayı içinde gerekli fırlatma işlemlerini yapmayı planlıyoruz" dedi.

Haber 2023-09-16 18:16:54

Güney Kore Nuriyi uzaya gönderemedi! Teknik sebepler nedeniyle fırlatma ertelendi

Güney Kore, uzaya göndereceği "Nuri" adlı yerli üretim roketinin fırlatılışını teknik sebepler nedeniyle erteledi. 200 ton ağırlığındaki roketin, ne zaman fırlatılacağına karar vermek üzere tekrar toplantı yapılacağı belirtildi.

Haber 2023-05-25 10:17:48

SON DAKİKA | Yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE uzaya fırlatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin tarihi anlarına şahitlik ediyoruz

Türkiye'nin yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, bugün uzaya fırlatıldı. Dün, uçuşa 27 saniye kala ertelenen İMECE'ye Türkiye'den 3 uydu daha eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törene video mesajla katılarak "Deprem afetiyle sarsıldığımız zor bir dönemde uzayda ülkemizin tarihi anlarına şahitlik ediyoruz" dedi. Bakan Varank, uydunun yörüngesine yerleştiğini ve ilk sinyalin alındığını belirtti.

Haber 2023-04-15 09:48:23

İMECE UYDU fırlatma töreni ertelendi mi, neden ertelendi? İMECE uydu fırlatma töreninde son dakika gelişmesi!

İMECE uydusu fırlatma töreni canlı olarak kurumun YouTube kanalında yayınlandı fakat, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu uzaya gönderilemedi. Geçtiğimiz günlerde 2 kez ertelenen törene dair yeni bir gelişme yaşandı. Peki, İMECE uydu fırlatma töreni ertelendi mi? İMECE uydu fırlatma töreni neden ertelendi?

Haber 14-04-23 09:57

Türkiye için kritik gün! İMECE uydusu bugün uzaya fırlatılacak

Türkiye’nin beklediği kritik günlerden biri daha geldi. TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin fırlatma operasyonu bugün yapılacak.

Haber 14-04-23 07:22

Geri sayım başladı! İMECE uydusu yarın uzaya fırlatılacak

TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması için geri sayım başladı. İMECE'nin fırlatma operasyonu yarın yapılacak.

Haber 13-04-23 17:12

İMECE UYDUSU fırlatma töreni ertelendi mi? 11 Nisan 2023 İMECE uydusu fırlatma töreni neden ertelendi? TÜBİTAK VE SpaceX açıkladı!

İMECE uydusu fırlatma töreni konusunda fakat hem SpaceX'ten hem de TÜBİTAK tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Fırlatma töreni bugün TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilecekti ama yeni bir gelişme yaşandı. Peki, İMECE uydusu fırlatma töreni ertelendi mi? 11 Nisan 2023 İMECE uydusu fırlatma töreni neden ertelendi, ne zaman yapılacak?

Haber 11-04-23 07:57

İMECE uydusu fırlatma töreni ertelendi mi? İMECE uydusu ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? İmece nedir? TÜBİTAK duyurdu!

İMECE uydusu fırlatma töreni için TÜBİTAK'tan son dakika açıklaması geldi. İMECE uydusunun nereden fırlatılacağı merak konusu olurken birçok kişi de arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Fırlatma töreni bugün TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilecekti, fakat yeni bir gelişme yaşandı. Peki, İMECE uydusu fırlatma töreni ertelendi mi? İMECE uydusu ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? İmece nedir?

Haber 11-04-23 07:53

İMECE uzaya fırlatıldı mı? İMECE gözlem uydusu ne zaman uzaya fırlatılacak? Gözler o tarihte!

İMECE gözlem uydusu ile ilgili geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda yerli ve milli gözlem uydusunun uzaydaki yörüngesine fırlatılacağı tarihi duyurdu. Peki, İMECE uzaya fırlatıldı mı? İMECE gözlem uydusu ne zaman uzaya fırlatılacak? İşte detaylar...

Haber 10-04-23 08:37

Artemis 1 uzay aracı nedir, ne zaman uzaya gönderildi? NASA Ay test uçuşu için Artemis 1'i uzaya fırlattı!

Artemis 1 uzay aracı, NASA (ABD Havacılık ve Uzay Ajansı) tarafından uzaya fırlatıldı. Artemis 1 roketi 29 Ağustos ve 3 Eylül olmak üzere toplamda 2 kez gerçekleştirilen denemelerin ardından bugün uzaya gönderildi. Peki, Artemis 1 uzay aracı nedir? İşte NASA'nın Florida'daki merkezinden başarılı bir şekilde uzaya fırlatılan Artemis 1 hakkında ayrıntılar...

Haber 16-11-22 10:28

ÇİN ROKETİ CANLI TAKİP: Çin roketi düştü mü, nereye düştü? Çin roketi canlı izle

Çin roketi canlı izleme ekranı yoğun ilgi görüyor. Çin, Cadılar Bayramı'nda 21 tonluk roketi uzaya fırlattı. Ancak roket kontrolden çıktı ve yeryüzüne doğru inişe geçti. Vatandaşlar heyecanla roketin ne zaman ve nereye düşeceğini araştırmaya başlamışlardı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Peki, Çin roketi düştü mü, nereye düştü?

Haber 04-11-22 14:58

Çin roketi kontrolsüz bir şekilde düşüşe geçti! Çin roketi Türkiye'ye düşebilir! Ne zaman, nereye düşecek?

Çin roketinin düşüş haberleri vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Çin'in Cadılar Bayramı'nda uzaya fırlattığı 23 tonluk roketi kontrolden çıktı. 31 Ekim'de fırlatılan Çin roketinin Dünya'ya düşmesi bekleniyor. Roketin düşme ihtimali olan koordinatları arasında Türkiye'de bulunuyor. İşte kontrolden çıkan Çin roketi ile ilgili detaylar...

Haber 04-11-22 09:18

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! İMECE ve Türksat 6A, 2023'te uzaya fırlatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde son dakika açıklamalarında bulundu. Önümüzdeki sene 2 uydunun daha fırlatılacağını söyleyen Erdoğan Türk mühendislerce geliştirilen İMECE ile Türksat 6A'nın da fırlatılmasıyla uzaydaki uydu sayısının 10'a yükseleceğini belirtti. Erdoğan ayrıca, THY uçaklarında artık Türkiye Hava Yolları yazacağını da açıkladı.

Haber 14-06-22 13:54

İmece günü bulutlu, görmeyene ne mutlu ne demek? İmece günü bulutlu, görmeyene ne mutlu TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Imece günü bulutlu, görmeyene ne mutlu de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Imece günü bulutlu, görmeyene ne mutlu ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:32

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan milli gözlem uydusu İMECE paylaşımı! Tarih verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milli gözlem uydusu İMECE için dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Bakan Varank, paylaşımında, "Türkiye'nin sıfırdan tasarlayıp ürettiği ilk metre altı çözünürlükteki milli gözlem uydusu İMECE, 2022'nin son çeyreğinde uzaya gönderilmek üzere hazır olacak." ifadesini kullandı.

Haber 07-01-22 16:59

Türksat 5A uydusu ne işe yarıyor? Türksat frekansları değişecek mi? Ne zaman aktif olacak?

Türksat 5A uydusu ne işe yarıyor? Türksat frekansları değişecek mi? Ne zaman aktif olacak? soruları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla gündem oldu. Türksat 5A, 8 ocak 2021 tarihinde uzaya gönderilen haberleşme uydusudur. Bu uydu SpaceX tarafından uzaya gönderilmiştir. İşte ayrıntılar...

Haber 28-06-21 15:35

Çin roketi düştü mü? Çin roketi nereye düştü, ne zaman düştü? Pentagon açıkladı!

Çin'in fırlattığı Long March-5 isimli roketi 29 Nisan'da uzaya gönderilmişti. Fırlatmanın ardından roket kontrolden çıkmıştı. Tüm dünyanın ilgiyle merak ettiği ve gece boyu takip edilen roketin akıbeti sabaha karşı yanıt buldu. Peki Çin roketi düştü mü? Çin roketi nereye düştü, ne zaman düştü? İşte son detaylar...

Haber 09-05-21 12:37

Yuri Gecesi nedir? Yuri Gecesi nedir? Yuri Gagarin gecesi ne zaman kutlanır?

İlk Yuri Gecesi Vostok 1’in uzaya fırlatıldığı tarihten tam 40 yıl sonra 12 Nisan 2001 tarihinde kutlandı. 12 Nisan 1962 yılından 2011 yılına kadar 12 Nisan tarihi Kozmonotluk Günü olarak kutlanırken, 2011 yılında bu tarih İnsan Uzay Uçuşu Uluslararası Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Yuri Gecesi’nde uzay temalı eğitici ve öğretici partiler düzenlenir. NASA merkezlerinde de etkinlikler düzenlenir; müzelerde, okullarda ve diğer yerlerde partiler yapılarak kutlanır.

Haber 12-04-21 00:49

Yer gözlem uydusu İMECE uzay yolculuğuna hazırlanıyor

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, yapımı devam eden yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE'nin gelecek yıl uzaya fırlatılacağını bildirdi.

Haber 31-03-21 11:31

TÜRKSAT uyduları ne zaman uzaya gönderilecek? Tarih belli oldu

Son dakika haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Türksat 5A 2020'nin son çeyreğinde, Türksat 5B 2021'in ikinci çeyreğinde, Türksat 6A 2022'de uzaya gönderilecek" dedi.

Haber 03-06-20 12:29

PKK beka sorunudur, PYD/YPG beka sorunudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: - "PKK beka sorunudur, PYD/YPG beka sorunudur, FETÖ beka sorunudur, emperyalizm beka sorunudur, siyasi ve ekonomik suikastlar beka sorunudur" - "CHP Genel Başkanı 'Beka sorunu yok' diyor. Nasıl bir gaflet ve dalalet, ne büyük bir felaket. PKK/YPG'nin saldırılarına inanmayan, Türkiye'nin güvenliğini hedef alan yakın tehditleri göremeyen bir şahsın Atatürk'ün koltuğunda oturuyor olması başlı başına melanet ve rezalettir" - "S-400 Hava Savunma Sistemleri hususunda ABD'nin dayatması, biteviye süren şantaj ve yaptırım tehditleri milli sabırları zorluyor. Türkiye sömürge ülke değil, ABD'nin uydusu ve uşağı asla değil. Hangi silahı, kimden ve ne zaman alacağımızı ABD'ye mi soracağız"

Haber 07-03-19 19:47

MHP Genel Başkanı Bahçeli: S-400 Hava Savunma Sistemleri hususunda ABD’nin dayatması, biteviye süren şantaj ve yaptırım tehditleri milli sabırları zorluyor. Türkiye sömürge ülke değil, ABD’nin uydusu ve uşağı asla değil. Hangi silahı, kimden ve ne zaman

IHAAW184254-SIY/07-03-2019 - MHP Genel Başkanı Bahçeli: "S-400 Hava Savunma Sistemleri hususunda ABD’nin dayatması, biteviye süren şantaj ve yaptırım tehditleri milli sabırları zorluyor. 07.03.2019 18:42:54 TSI NNNN

Haber 07-03-19 18:49

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den ABD'ye sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "S-400 Hava Savunma Sistemleri hususunda ABD’nin dayatması, biteviye süren şantaj ve yaptırım tehditleri milli sabırları zorluyor. Türkiye sömürge ülke değil, ABD’nin uydusu ve uşağı asla değil. Hangi silahı, kimden ve ne zaman alacağımızı ABD’ye mi soracağız? Olacak şey mi bu?" açıklamasını yaptı.

Haber 07-03-19 18:46

Kanlı Ay Tutulması nedir? Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Dünya'nın uydusu olan Ay'ın kırmızı göründüğü tam Ay Tutulması ile gerçekleşen Kanlı Ay Tutulması ne zaman gerçekleşecek? Kanlı Ay tutulması nedir, hangi ülkelerden izlenecek?

Haber 12-07-18 14:14