Imece Uydusu Uzaya Firlatildi Mi Haberleri

Türksat 6A ile TV yayıncılığından alınan pay artacak

Türkiye'nin 9 Temmuz'da uzaya göndermeye hazırlandığı yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A ile ülkenin TV yayıncılığındaki payının da artması bekleniyor.

Finans 2024-07-01 11:41:48

Bakan Kacır tarih vererek duyurdu: Türksat 6A uydusu uzaya çıkacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A'nın 8 Temmuz haftasında uzaya gönderilmek üzere hazırlandığını duyurdu.

Finans 2024-03-23 11:23:11

Şişedeki Mesaj NASA, uzaya 'isminizi' götürecek! İşte yapmanız gerekenler ve kaydolabileceğiniz son tarih...

2024'te Europa Clipper adlı bir uzay aracının Jüpiter'in uydusu Europa'ya doğru bir yolculuğa çıkması planlanıyor. Bu yolculuk, Europa hakkında heyecan verici yeni bilgiler elde etmemizi sağlayacak. Ancak bununla da sınırlı kalınmayacak ve aynı zamanda dünyanın dört bir yanından NASA'nın ücretsiz "Şişedeki Mesaj" programına kayıt yaptıranların isimleri uzaya taşınacak. İsminiz, Jüpiter'in uydusu Europa'ya yapacağı yolculukta uzun bir yol kat edecek olan Europa Clipper'ın üzerinde yer alacak.

Haber 2023-11-27 18:28:16

Çin durmuyor! Şimdi de internet test uydusu fırlattılar

Çin, internet uydu ağlarında kullanılacak teknolojilerin uygulamasını test etmek üzere uzaya uydu gönderdi.

Haber 2023-11-24 18:03:19

NASA'nın teleskobu James Webb görüntüledi: Uzaya fışkıran 6 bin 600 kilometrelik dev su buharı sütunu... Bizi heyecanlandırıyor

James Webb Uzay Teleskobu'nun kaydettiği görüntüleri inceleyen astronomlar, Satürn'ün buzla kaplı uydusu Enceladus'tan uzaya fışkıran ve kulağa oldukça ilginç gelen 6 bin 600 kilometrelik dev su buharı sütununu tespit etti. İskoçya Kraliyet Astronomu Prof. Catherine Heymans, görüntülere ilişkin yaptığı açıklamada, "Enceladus'taki büyük su buharı sütunlarını görmek bizi heyecanlandırıyor" dedi.

Haber 01-06-23 17:57

Çin, küresel konumlama uydusu BeiDou'yu uzaya yolladı

Çin, BeiDou Uydu Konumlama Sistemi'nin (BDS) parçasını oluşturan bir uyduyu Long March (Uzun Yürüyüş) 3B taşıyıcı roketiyle uzaya gönderdi. Uydunun, yörünge testlerinin yapılmasının ardından BeiDou ağına bağlanacağı bildirildi.

Haber 17-05-23 11:36

SON DAKİKA | Yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE uzaya fırlatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin tarihi anlarına şahitlik ediyoruz

Türkiye'nin yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, bugün uzaya fırlatıldı. Dün, uçuşa 27 saniye kala ertelenen İMECE'ye Türkiye'den 3 uydu daha eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törene video mesajla katılarak "Deprem afetiyle sarsıldığımız zor bir dönemde uzayda ülkemizin tarihi anlarına şahitlik ediyoruz" dedi. Bakan Varank, uydunun yörüngesine yerleştiğini ve ilk sinyalin alındığını belirtti.

Haber 15-04-23 09:48

İMECE UYDU fırlatma töreni ertelendi mi, neden ertelendi? İMECE uydu fırlatma töreninde son dakika gelişmesi!

İMECE uydusu fırlatma töreni canlı olarak kurumun YouTube kanalında yayınlandı fakat, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu uzaya gönderilemedi. Geçtiğimiz günlerde 2 kez ertelenen törene dair yeni bir gelişme yaşandı. Peki, İMECE uydu fırlatma töreni ertelendi mi? İMECE uydu fırlatma töreni neden ertelendi?

Haber 14-04-23 09:57

Son dakika: Yerli uydu İMECE'nin uzay yolculuğu 27 saniye kala ertelendi! ABD'deki fırlatmaya hava koşulları engel oldu

Son dakika haberi: Türkiye'nin ilk yerli ve milli, yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması için tüm hazırlıklar tamamlandı. Uydunun ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden SpaceX tarafından uzaya fırlatılması için geri sayım sürerken 27 saniye kala fırlatma hava koşulları nedeniyle ertelendi.

Haber 14-04-23 09:44

Türkiye için kritik gün! İMECE uydusu bugün uzaya fırlatılacak

Türkiye’nin beklediği kritik günlerden biri daha geldi. TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin fırlatma operasyonu bugün yapılacak.

Haber 14-04-23 07:22

Geri sayım başladı! İMECE uydusu yarın uzaya fırlatılacak

TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması için geri sayım başladı. İMECE'nin fırlatma operasyonu yarın yapılacak.

Haber 13-04-23 17:12

İMECE UYDUSU fırlatma töreni ertelendi mi? 11 Nisan 2023 İMECE uydusu fırlatma töreni neden ertelendi? TÜBİTAK VE SpaceX açıkladı!

İMECE uydusu fırlatma töreni konusunda fakat hem SpaceX'ten hem de TÜBİTAK tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Fırlatma töreni bugün TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilecekti ama yeni bir gelişme yaşandı. Peki, İMECE uydusu fırlatma töreni ertelendi mi? 11 Nisan 2023 İMECE uydusu fırlatma töreni neden ertelendi, ne zaman yapılacak?

Haber 11-04-23 07:57

İMECE uydusu fırlatma töreni ertelendi mi? İMECE uydusu ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? İmece nedir? TÜBİTAK duyurdu!

İMECE uydusu fırlatma töreni için TÜBİTAK'tan son dakika açıklaması geldi. İMECE uydusunun nereden fırlatılacağı merak konusu olurken birçok kişi de arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Fırlatma töreni bugün TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilecekti, fakat yeni bir gelişme yaşandı. Peki, İMECE uydusu fırlatma töreni ertelendi mi? İMECE uydusu ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? İmece nedir?

Haber 11-04-23 07:53

Space X duyurdu: İMECE'nin uzay yolculuğunda son anda karar değişti: ‘Bugün yapılması mümkün değil’

Yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu ''İMECE''nin fırlatma operasyonunun ertelendiği duyuruldu. SpaceX'in, fırlatmayı bugün yapmanın mümkün olmadığını bildirmesi üzerine fırlatma 1 gün ertelendi. Kesin tarih ve saat daha sonra bildirilecek.

Finans 11-04-23 07:37

İMECE uzaya fırlatıldı mı? İMECE gözlem uydusu ne zaman uzaya fırlatılacak? Gözler o tarihte!

İMECE gözlem uydusu ile ilgili geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda yerli ve milli gözlem uydusunun uzaydaki yörüngesine fırlatılacağı tarihi duyurdu. Peki, İMECE uzaya fırlatıldı mı? İMECE gözlem uydusu ne zaman uzaya fırlatılacak? İşte detaylar...

Haber 10-04-23 08:37

Bu fiyata da ayakkabı mı olur? diyeceğiniz, telefonlarla yarışan, 10 bin TL üstü spor ayakkabılar

Birçok kişi gibi siz de alışveriş yaparken fiyat performans ürünlerini seçmeye çalışıyor olabilirsiniz. Sonuçta neye, ne kadar ihtiyacınız olsa da bütçenizi düşünmek zorundasınız, değil mi? Aynısı spor ayakkabılar için de geçerli. Fiyatına göre en iyi performansı sergileyen modeller arasından en doğru seçimi yapmaya çalışırsınız. Ancak öyle ayakkabılar var ki "Hayırdır, bizi uzaya mı çıkaracak?" dememek elde değil. İşte, 10 bin TL üstü fiyatlarıyla sizi çok şaşırtacak o modeller!

Haber 01-03-23 17:53

2 bin 500 kiloluk NASA uydusu ERBS için endişeli bekleyiş! Bazı parçalarının Dünya'ya düşebileceği belirtiliyor

NASA'nın radyasyon uydusu ERBS'nin Dünya atmosferine girmesi bekleniyor. 1984'te uzaya fırlatılan ve 2005'te görevini tamamlayan uydunun büyük kısmının atmosferde yanacağı düşünülse de yine de endişeli bir bekleyiş yaşanıyor. Yıllar boyu atmosferdeki değişimleri gözlemleyip ölçümler yapan 2 bin 500 kiloluk uydunun bazı parçalarının Dünya'ya düşebileceği kaydediliyor.

Haber 09-01-23 13:39

Roketi, dünyayı paniğe sokmuştu! Çin, şimdi de yeni iletişim uydusunu fırlattı

Geçtiğimiz günlerde bir Çin roketi kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya doğru düşüşe geçmiş ve paniğe yol açmıştı. Çin'in Dünya yörüngesinde kurduğu uzay istasyonuna laboratuvar modülünü taşıyan Long March 5B roketi neyse ki Pasifik Okyanusu üzerinden atmosfere girmiş ve korkulan olmadığı için tüm dünya nefes almıştı. Roketin Dünya'ya kontrolsüz geri dönmesi tartışma konusu olurken, Çin, şimdi de yeni iletişim uydusu "ChinaSat 19"u uzaya gönderdi.

Haber 07-11-22 18:12

Türkiye'de gökyüzünde görülen parlak cisimler heyecan yaratmıştı! Elon Musk'ın şirketi SpaceX uzaya 54 Starlink uydusu daha gönderdi!

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX firması tarafından uzaya fırlatılan Starlink uyduları, geçtiğimiz ay Türkiye'de pek çok bölgeden izlenmiş ve heyecan yaratmıştı. Gökyüzünde sıra sıra hareket eden ışıkları gören vatandaşlar heyecan yaşamış ve o anları cep telefonlarıyla kaydetmişti. SpaceX, binlerce uydusuna ek olarak Falcon 9 roketi ile uzaya 54 Starlink uydusu daha fırlattı. Böylece SpaceX'in yörüngeye fırlatılan Starlink uydu sayısı 3 bin 500’ü aştı.

Haber 20-10-22 22:49

SpaceX uzaya 53 Starlink uydusu daha gönderdi! İstanbul semalarında da görülmüş ve heyecan yaratmıştı

Elon Muks'ın sahibi olduğu SpaceX firması tarafından uzaya fırlatılan Starlink uyduları önceki akşam İstanbul semalarında görülmüştü. Gökyüzünde sıra sıra hareket eden ışıkları gören vatandaşlar heyecan yaşamış ve o anları cep telefonlarıyla kaydetmişti. Sosyal medyada da hızla yayılan görüntülerin Starlink uydularına ait olduğu ortaya çıkmıştı. Önümüzdeki yıllarda sıkça konuşulacak olan küresel internet sistemi Starlink için Falcon 9 roketiyle 52 adet uydu daha uzaya fırlatıldı.

Haber 24-07-22 22:37

SpaceX yine görevde! Falcon 9 roketini bu kez Alman keşif uydusu için havalandırdı

Elon Musk'ın üst yöneticisi olduğu ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Falcon 9 roketini bu kez Alman uydusu için uzaya gönderdi. Şirket, Kaliforniya'dan Alman ordusunun ihtiyaçları için bir keşif uydusu fırlattı. Alman ordusu için Airbus tarafından geliştirilen SARah-1 uydusunun fırlatılışı SpaceX'in internet sitesinden yayınlandı.

Haber 19-06-22 09:54

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! İMECE ve Türksat 6A, 2023'te uzaya fırlatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde son dakika açıklamalarında bulundu. Önümüzdeki sene 2 uydunun daha fırlatılacağını söyleyen Erdoğan Türk mühendislerce geliştirilen İMECE ile Türksat 6A'nın da fırlatılmasıyla uzaydaki uydu sayısının 10'a yükseleceğini belirtti. Erdoğan ayrıca, THY uçaklarında artık Türkiye Hava Yolları yazacağını da açıkladı.

Haber 14-06-22 13:54

Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor! Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Geçtiğimiz yıl aralık ayında uzaya fırlatılan Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor. Açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi. Bakan Karaismailoğlu, salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda uydunun hizmete alınacağını açıkladı.

Haber 09-06-22 11:08

Türkiye’nin ilk ticari uydusu Plan-S, SpaceX tarafından uzaya fırlatıldı

Türkiye’nin ilk ticari uydusu Plan-S, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundan SpaceX firmasının Transporter 5 görevi kapsamında Falcon-9 roketiyle uzaya fırlatıldı.

Haber 25-05-22 22:09

Voyager 1 uzay aracında NASA'yı şaşırtan gizemli sorun! Başka bir sistem mi engel oluyor?

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), tarafından 1977'de uzaya fırlatılan ve Güneş sistemi dışına çıkan ilk uzay aracı olan Voyager 1'de, bilim adamlarını endişelendiren gizemli bir sorun çıktı. 45 yıldır görevine devam eden, Dünya'dan 23,3 milyar kilometre uzakta olan Voyager 1 isimli keşif aracındaki gizemi çözmeye çalışan NASA yetkilileri, uzay aracından gelen verilerdeki uyumsuzluğa başka bir sistemin neden olup olmadığını araştırıyor.

Haber 19-05-22 20:06

Almanya göndermişti! İlk görevinde İstanbul Boğazı'nı böyle mercek altına aldı: Çarpıcı klorofil detayı...

Almanya Uzay Ajansı DLR’nin 1 Nisan’da uzaya fırlattığı çevre uydusu EnMAP, ilk görevinde İstanbul Boğazı’nı görüntüledi. Görsellerden biri, "klorofil" detayı ile dikkat çekti. Alman bilim insanları ise ilk göreve ilişkin açıklama yaptı.

Haber 05-05-22 12:06

Çin başardı: Yer gözlem uydusu Gaofın-3 03 fırlatıldı

Uzay çalışmaları ile adından söz ettiren Çin, yer gözlem uydusu "Gaofın-3 03"ü uzaya gönderdi. Uydu, Long March (Uzun Yürüyüş) 4C roketiyle ülkenin kuzeybatısındaki Ciuçüen Uydu Merkezi'nden fırlatıldı. "Gaofın-3 03"ün birçok alanda fayda sağlaması hedefleniyor.

Haber 07-04-22 17:32

ABD'ye karşı hamle! Kuzey Kore, uzaya gönderecek

Kuzey Kore'den ABD'ye karşı hamle geldi. Pyonyang yönetiminin ABD ve bölgedeki müttefiklerinin askeri eylemlerini "yakından izlemek" için bir dizi keşif uydusu fırlatacağı bildirildi. ABD, dün Pasifik'te bulunan güçlerine harbe hazırlığı artırma emri vermişti.

Haber 10-03-22 17:56

SpaceX'in 40 uydusu güneş fırtınası nedeniyle düştü

ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in Starlink projesi kapsamında uzaya gönderdiği uydulardan 40'ının güneş kaynaklı jeomanyetik fırtına nedeniyle düştüğü belirtildi.

Haber 10-02-22 00:17

Uydumuz hayatta! Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263Adan başarıyla sinyal alındı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Grizu-263 Uzay Takımı'nın tasarladığı Türkiye'nin ilk cep uydusu "Grizu-263A"dan sinyallerin başarıyla alındığı bildirildi. Yaşamını yitiren madencilerin isimlerini taşıyan Grizu-263A, dün ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden uzaya fırlatılmıştı.

Haber 14-01-22 09:14

Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263Anın uzaya fırlatılması heyecan uyandırdı

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım: - "Bunlar bizim geleceğimiz. Bizden bayrağı devralacak gençler. Bugünü yaşamaktan çok mutluyum. Hepsini tek tek tebrik ediyorum" - TÜRKSAT Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok: - "İnşallah daha büyük hedeflere de ilerlerler. Daha büyük uydularla daha büyük şeylerle ülkemize hizmet ederler"

Yurthaber 13-01-22 20:46

Son Dakika: Türkiye'nin ilk cep uydusu fırlatıldı! 4 yıl 8 ay boyunca...

Son dakika haberine göre, Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A uzaya fırlatıldı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Grizu-263 Uzay Takımı tarafından temel haberleşme olaylarının gerçekleştirilmesi amacıyla tasarlanan Türkiye'nin ilk cep uydusu, SpaceX roketiyle fırlatıldı. O anlar tüm dünyada ilgiyle takip edildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 13-01-22 18:28

Türkiye için bir ilk niteliğinde: Yitirdiğimiz madencilerin ismini taşıyacak Grizu-263A için büyük gün yarın!

Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A, SpaceX'in Falcon 9 roketiyle yarın ABD'den uzaya gönderilecek. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Grizu-263 Uzay Takımı'nın tasarladığı Grizu-263A, Zonguldak'ta 3 Mart 1992'de meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren madencilerin isimlerini uzaya taşıyacak.

Haber 12-01-22 12:14

Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A 13 Ocak'ta ABD'den uzaya fırlatılacak

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı: - "Grizu-263 takımımız, Zonguldak'ımızın, üniversitemizin ve ülkemizin gururu. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecekler" - Takımın danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi: - "Bu fırlatılma aslında bir bitiş değil, yeni başlangıç olacaktır"

Yurthaber 10-01-22 18:10

Türkiye'nin ilk cep uydusunu tasarlayan uzay takımını 13 Ocak heyecanı sardı

Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A, SpaceX Falcon 9 roketiyle 13 Ocak'ta uzaya gönderilecek - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Grizu-263 Uzay Takımı'nın danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi: - "Türkiye'den daha büyük boyutlardaki gönderilen küp uydusu standartlarında uydular var ancak bunlardan şu ana kadar çok sağlıklı sinyaller alınamadı. Bu başarılabilirse bu ölçekte ilk olmuş olacak"

Yurthaber 09-01-22 11:37

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan milli gözlem uydusu İMECE paylaşımı! Tarih verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milli gözlem uydusu İMECE için dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Bakan Varank, paylaşımında, "Türkiye'nin sıfırdan tasarlayıp ürettiği ilk metre altı çözünürlükteki milli gözlem uydusu İMECE, 2022'nin son çeyreğinde uzaya gönderilmek üzere hazır olacak." ifadesini kullandı.

Haber 07-01-22 16:59

Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A uzaya gitmeye hazırlanıyor! Elon Musk'ın şirketi ile gönderilecek

Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Grizu-263 takımının hayata geçirdiği Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A uzaya gönderilmek için geri sayıma geçti. Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in Falcon 9 roketi aracılığıyla 13 Ocak 2022 tarihinde uzaya fırlatılacak.

Haber 06-01-22 16:12

Yerli ekipmanlar kullanıldı, Elon Musk uzaya fırlattı! İşte Türksat 5B hakkında bilmeniz gerekenler

Geri sayım dün sona erdi ve Türkiye'nin yeni uydusu Türksat 5B, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in Falcon 9 roketi aracılığıyla uzaya fırlatıldı. Haziran ayında hizmet vereceği yörüngeye yerleşecek olan Türksat 5B, birçok konuda çok büyük faydalar sağlayacak.

Haber 20-12-21 10:17

Son Dakika: Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı! Türkiye'nin veri kapasitesini 15 kat arttıracak

Son dakika haberine göre Türkiye'nin 8. uydusu Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı. Amerika Birleşik Devletleri'nden fırlatılan Türksat 5B uydusu, Türkiye'nin veri kapasitesini 15 kat arttıracak. 35 yıl görev yapacak olan uydu, 37 dakika süren yolculuğunun ardından roketlerden başarıyla ayrıldı. Türkiye için tarihi bir ana şahitlik ettiğimizi belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında katkılarından dolayı Elon Musk'a teşekkür etti.

Haber 19-12-21 07:09

Uzay çalışmalarında tarihi an: NASA'nın aracı Parker ilk kez Güneş'in atmosferinden geçti

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ilk kez bir uzay aracının Güneş'in dış atmosferine girdiğini duyurdu. Bu amaçla uzaya gönderilen Parker uydusu, Güneş atmosferinin "korona" olarak adlandırılan dış tabakasına kısa bir süre girip çıktı.

Haber 15-12-21 14:57

Çin, Tienlien II-02'yi uzaya gönderdi

Son zamanlarda uzay yarışında dikkat çeken adımlar atan Çin, yeni nesil veri aktarım uydusu "Tienlien II-02"yi uzaya yolladı. Çin, geçtiğimiz günlerde ise Şicien-6 uydularının 5'nci grubunu uzaya fırlatmıştı.

Haber 14-12-21 09:32

Bakan Karaismailoğlu'ndan Türksat 5B açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5A'yı 28 Haziran 2021 tarihinde hizmete aldık. 5B’nin de üretimini tamamladık, 2021 yılı sonunda uzaya göndereceğiz. Türkiye'nin en büyük Ar-Ge projelerinden biri Yerli Haberleşme Uydusu Türksat 6A'yı da 2023 yılında uzaya fırlatmayı planlıyoruz" dedi.

Haber 18-11-21 11:25

Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A uzaya fırlatılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A'yı Space X fırlatacak" dedi.

Haber 17-09-21 10:37

Türksat 5B, uzaya çıkmadan ilk anlaşmasını imzaladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington'da düzenlenen dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2021’e katılan Türksat AŞ, bu yıl sonunda uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 5B için ilk anlaşmasını imzaladı. Türksat ile Inmarsat arasında imzalanan stratejik iş birliği anlaşması ile Inmarsat GX servisleri Türkiye’de Türksat 5B uydusu üzerinden sağlanacak.

Haber 09-09-21 09:59

50 yıl önce fırlatılan ve uzay çöpü olan Prospero uydusu geri getirilebilir mi?

Edinburgh merkezli roket üreticisi Skyora şirketi 1971 yılında uzaya gönderilen Prospero uydusunu geri getirmenin yollarını arıyor. İskoçya'da yürütülen girişim, uzay çöplerinin, diğer bir tanımıyla işlevsiz hale gelmesine rağmen dünyanın çevresinde dönmeye devam eden eski uzay araçları ve uyduların oluşturduğu tehditlere çözüm olabilir mi?

Haber 24-08-21 18:08

50 yıl önce fırlatılan ve uzay çöpü olan Prospero uydusu geri getirilebilir mi?

Edinburgh merkezli roket üreticisi Skyora şirketi 1971 yılında uzaya gönderilen Prospero uydusunu geri getirmenin yollarını arıyor. İskoçya'da yürütülen girişim, uzay çöplerinin, diğer bir tanımıyla işlevsiz hale gelmesine rağmen dünyanın çevresinde dönmeye devam eden eski uzay araçları ve uyduların oluşturduğu tehditlere çözüm olabilir mi?

Haber 30-07-21 22:16

50 yıl önce fırlatılan ve uzay çöpü olan Prospero uydusu geri getirilebilir mi?

Edinburgh merkezli roket üreticisi Skyora şirketi 1971 yılında uzaya gönderilen Prospero uydusunu geri getirmenin yollarını arıyor.

Haber 09-07-21 04:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuştu:

"TÜBİTAK, TÜRKSAT, Aselsan, TUSAŞ, CTECH gibi çok sayıda kurum ve kuruluşumuzun katkısıyla TÜRKSAT 6A uydumuzu ürettik. Test aşamasına gelen bu uydumuzu, önümüzdeki yıl uzaya fırlatmayı planlıyoruz" - "Faydalı yük kapasitesi bugüne kadarki uyduların tamamından fazla olacak TÜRKSAT 5B'nin hizmete girmesiyle veri iletişim kapasitemiz 15 kat artacaktır" - "Tasarım ve üretim aşamaları başarıyla tamamlanan TÜRKSAT 5B uydumuzun testleri sürüyor. Amacımız bu uydumuzu yılın son çeyreğinde uzaya göndermektir" - "(TÜRKSAT 6A'nın uzaya gönderilmesi) Böylece Türkiye, dünyada haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecektir" - "Asıl büyük tehditlerin konvansiyonel yöntemler yanında, siber uzaydan da geleceğinin bilinciyle güçlü bir siber savunma mekanizması oluşturacağız"

Yurthaber 28-06-21 15:57

Türksat 5A uydusu ne işe yarıyor? Türksat frekansları değişecek mi? Ne zaman aktif olacak?

Türksat 5A uydusu ne işe yarıyor? Türksat frekansları değişecek mi? Ne zaman aktif olacak? soruları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla gündem oldu. Türksat 5A, 8 ocak 2021 tarihinde uzaya gönderilen haberleşme uydusudur. Bu uydu SpaceX tarafından uzaya gönderilmiştir. İşte ayrıntılar...

Haber 28-06-21 15:35