Incir Kuru Nasil Yapilir Haberleri

Kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Kuru incir günlük ne kadar tüketilmeli?

İnsan sağlığı için son derece faydalı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. İncir de bu meyvelerden biri olarak bilinmektedir. Bilimsel ismi Ficus olan incir, dut ailesine mensup bir meyve türüdür. İncirin kurutulmuş hâli ise kuru incir olarak tabir edilmektedir. Kuru incirin de taze incir meyvesi kadar sayısız yararı mevcuttur. Peki, kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir ve günlük ne kadar tüketilmeli?

Haber 2024-03-12 18:16:06

İbni-i Sina’nın yıllar önce önerdiği şifa kaynağı! Kanser oluşumunu önlüyor, tepeden tırnağa iyileştiriyor

İnsan sağlığı için çok faydalı önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın şifa kaynakları her derde deva oluyor. İslam'ın Altın Çağı'nın en önemli doktorlarından olan İbn-i Sina'nın birçok hastalık için çözüm önerileri günümüze kadar ulaştı. İbn-i Sina'nın reçeteleri aradan geçen bine yakın yıla rağmen günümüz hastalıklarına ışık tutuyor. Kuru incir ve zeytinyağının faydalarından dolayı kullanılması gerektiğini öneren İbn-i Sina bu karışımın tarifini kitabında belirtmiş.

Kadin 2024-01-31 09:36:51

MasterChef ödül oyununu kim kazandı? 17 Kasım MasterChef All Star 100.000 TL büyük ödül kimin oldu?

MasterChef All Star ödül oyunu dün akşam yine heyecanla izlendi. Büyük ödül için Aydın'da yapılan çekimlerde Aydın yöresine ait paşa böreği, gömme turşu, yuvarlama, etli enginar sapı ve kuru incir tatlısı yapıldı. Yarışın sonunda bir yarışmacı 100.000 TL büyük ödülün sahibi oldu. Yarışmayı kimin kazandığı, büyük ödülü hangi yarışmacının aldığı izleyiciler tarafından merak ediliyor. İşte MasterChef ödül oyununun kazananı ve 100.000 TL büyük ödülün sahibi...

Magazin 2023-11-18 12:19:08

KURU İNCİR TATLISI TARİFİ! Tatlı krizlerine birebir kuru incir tatlısı nasıl yapılır? İşte püf noktası

MasterChef kuru incir tatlısı tarifi merak edildi. MasterChef All Star'ın Aydın'da yapılan çekimlerinde yöreye özgü yemekler yapıldı. Gecenin en merak edilen yemeği ise kuru incir tatlısı oldu. Ege mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan bu tatlı için tarifi ve malzemeleri sizin için hazırladık. Peki, Aydın usulü kuru incir tatlısı nasıl yapılır? İşte malzemeler

Yemek 2023-11-17 21:59:18

Şeker ihtiyacını sağlıklı ve fit kalarak çözmek isteyenlere en iyi kuru incir çeşitleri

Sağlıklı beslenmeye dikkat edenler için şekersiz atıştırmalıklar hayat kurtarıcı olabiliyor. Tatlı krizlerinizi meyvelerin doğal şekeri ile atlatmak isterseniz kuru incir sizin için iyi bir alternatif olabilir. Her mevsim tüketilebileceğiniz ve kolaylıkla yanınızda taşıyabileceğiniz en iyi kuru incir tavsiyelerine ihtiyaç duyuyorsanız harika bir listeyle karşınızdayız. Haydi gelin, en iyi kuru incir çeşitlerinin yer aldığı listeyi birlikte inceleyelim!

Yemek 18-08-23 16:35

İncir çekirdeği yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? İncir çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

İncir, gülgiller familyasından bir bitki türüdür. Anavatanı, Orta Doğu ve Akdeniz'dir. Türkiye, İran, İtalya, İspanya, Yunanistan, Suriye, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yetişir. Meyve olarak tüketilen incir, taze ve kuru olarak tüketilir. İncir ağacı, geniş yaprakları ve güzel meyveleri ile bahçelerde ve parklarda süs bitkisi olarak yetiştirilir. En az incir kadar faydalı olan incir çekirdeğinden yapılan yağ da sıklıkla tüketilir. Peki, incir çekirdeği yağının cilde faydaları nedir?

Haber 07-04-23 15:39

İncirin faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? Kuru ve yaş incir nelere, hangi hastalıklara iyi gelir?

İncir insanlık tarihi boyunca beslenme ve sağlık için önemli bir yere sahip olan bir meyvedir. İlk olarak Ortadoğu ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen incir, günümüzde dünya genelinde yaygın olarak tüketilir. Hem taze hem de kuru olarak tüketilebilen incir, lezzetli tadı ve besin değeri yüksek içeriğiyle birçok kişinin favori meyvesi arasında yer alır. Aynı zamanda incirin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olduğu bilinir. Peki, kuru ve yaş incirin faydaları nelerdir?

Haber 28-03-23 17:27

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 21-02-23 08:56

Kuru incir ihracatı 258 milyon dolar kazandırdı

Kuru incir ihracatı 258 milyon dolar kazandırdı

Yurthaber 11-10-22 15:37

Kuru incir ihracatı sezona tatlı başladı

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık: - "Geçen yıla göre daha iyi bir üretimimiz var. Ürün sağlıklı olunca ihracat da arttı" - Germencik Tariş İncir Birliği Başkanı Tu: - "Türkiye geneli 300 milyon dolarlık bir ihracata ulaşabiliriz. Çünkü dünya, Aydın incirini çok seviyor"

Yurthaber 11-10-22 11:35

İncir nasıl kurutulur? Evde en kolay taze incir kurutma yöntemleri

İncir kurusu nasıl yapılır? Yaz aylarında hasat edilen İncir meyvesinin kurusu her mevsim tüketilebilmektedir. Sevilen atıştırmalıklar arasında yer alan kuru incir sağlığa faydalarıyla da bilinmektedir. Peki, incir nasıl kurutulur? Evde en kolay incir kurusu yapma yöntemleri...

Yemek 14-09-22 11:01

2022 YKS EK TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR? YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih süreci ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından 7 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerine yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. YKS ek tercih süreci ile ilgili son dakika açıklaması 7 Eylül 2022 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yapıldı. Peki, YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır, YKS ek tercih ücreti ne kadar?

Egitim 08-09-22 09:18

Kuru incir ihracatında hedef 70 bin ton

Kuru incir ihracatında hedef 70 bin ton

Yurthaber 02-09-22 12:56

Masterchef Zeytinyağlı İncir Dolması nasıl yapılır? Şaşırtan efsane lezzet zeytinyağlı kuru incir dolmasının tarifi

Duyanların şaşırdığı tarif zeytinyağlı incir dolması, sevilen yemek yarışması MasterChef'te duyulmasıyla merak konusu oldu. Ege yöresine ait bu lezzet davet sofralarına şıklık katıyor. Az zahmetli ama bol lezzetli olan bu tarifi sizler için haberimizde derledik. İşte zeytinyağlı incir dolması tarifi..

Yemek 22-07-22 17:22

Rüyada incir yemek ne anlama gelir? Rüyada kuru, siyah incir yemek ne demek?

Rüyada incir yemek, olumlu değerlendirilerek yorumlanan rüyalardandır. Rüya sahibinin bu simgeyi gördükten sonra şansının döneceğine inanılır. Dertlerin geride bırakılacağı yorumu da yapılır. Ayrıca rüya sahibini sıkıntıdan uzak, huzur dolu günlerin beklediği yorumu yapılır.

Trend 06-07-22 17:54

Kuru incir ne demek? Kuru incir birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Kuru incir birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Kuru incir ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 15:33

Cinsel isteksizliğe son veriyor! Afrodizyak etkisi var…

Kuru incir ve cevizin ayrı ayrı birçok faydası olduğu biliniyor. Peki ikisinin birlikte kullanımının bu faydaları maksimum seviyeye çıkartarak afrodizyak etkisi yarattığını biliyor muydunuz? İşte kuru incir ve cevizin saymakla bitmeyen faydaları…

Haber 09-03-22 17:19

İbni Sina'nın her derde deva olan işte o muhteşem şifa kürü!

Bilim dünyasının öncü isimlerinden İbni Sina; doğada var olan bitki, sebze ve meyvelerden karışımlar elde ederek hastalıkların tedavisinde kullanılacak reçeteler hazırlamış çok önemli bir isim. Hazırladığı kürlerle doğal tedavi yöntemlerinin önünü açan İbni Sina'nın kuru incir ve zeytinyağı ile oluşturduğu mucizevi kür her derde deva olarak biliniyor. Karşınızda İbni Sina şifa kürü tarifi!

Yemek 28-02-22 15:28

Kaynamış süte atıp içince ne öksürük kalıyor ne de boğaz ağrısı

Tam bir şifa dolusun olan incir, kaynamış sütle buluşunca inanılmaz faydaları ortaya çıkıyor. Yüzyıllardır hem çiğ hem de kuru olarak uzmanların ısrarla önerdiği incir soğuk algınlığından öksürüğe, boğaz ağrısından bronşite onlarca hastalığa iyi geliyor.

Haber 15-02-22 08:45

Kuru incir fiyatları üreticiyi memnun etti

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Günaydın: - "İncir fiyatları, rekoltenin düşük olmasından dolayı yükselişe geçti. Kuraklıktan dolayı rekoltesi az olsa da fiyatlar o açığı kapatıyor" - Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu: - "Özellikle perakende satışlarda incirin kilogramı 60 ile 100 lira arasında değişiyor"

Yurthaber 19-10-21 11:57

Türkiye, kuru incir ihracatından 256 milyon 915 bin dolarlık gelir elde etti

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep: - "ABD en çok kuru incir ihraç ettiğimiz ülkeler sıralamasında üçüncülükten birinciliğe yükseldi. Önümüzdeki yıllarda ABD'ye kuru incir ihracatında 50 milyon doları geçmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 11-10-21 16:25

Kuraklık vurdu! Kilosu 100 liraya yükseldi

Kuru incirde 47 bin tonluk üretim ile dünyada birinci sırada yer alan Aydın'da, ürünün hasat öncesi dalında kuruması nedeniyle fiyatlar tavan yaptı. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi ve incir üreticisi Kazım Günaydın, yemelik süzme kuru incirin kilosunun 80 ile 100 lira arasında değiştiğini, tane fiyatının ise 2,5- 3 liraya denk geldiğini söyledi.

Finans 27-09-21 15:31

Kuru incir ihracatının 6 Ekim'de başlatılması planlanıyor

Kuru incir ihracatının 6 Ekim'de başlatılması planlanıyor

Yurthaber 02-09-21 11:42

Dünya sofralarını süsleyen Aydın incirinde hasat heyecanı

Aydın'da kurutulmaya başlanan 55 bin ton kuru incir, 80 ülkeye ihraç ediliyor - Germencik Ziraat Odası Başkanı Çapakçıoğlu: - "Kuraklıktan dolayı rekolte düşük olsa da fiyatların yüksek seviyede izlemesinin dengeyi sağlayacağına inanıyoruz. En azında çiftçinin kaybı fazla olmaz"

Yurthaber 25-08-21 11:05

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda dünyaya gelen yavru fil ilk kez bahçeye çıkarıldı

Yaklaşık 2 yıllık gebelik sürecinin ardından 17 Haziran'da 124 kilogram ağırlığında dünyaya gelen yavru fil, annesi ve iki kardeşiyle bahçede vakit geçirerek ziyaretçilerin ilgi odağı oldu - İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin: - "Aile olarak çok mutlu bir tablo çiziyorlar, onlara burada doğal ortamlarını oluşturduk. Sıcak aylarda havuzları kullanarak serinliyorlar. Özellikle kuru incir en sevdikleri meyve."

Yurthaber 04-07-21 11:16

Kuru üzüm, incir ve kayısıda ihracat 798 milyon dolara ulaştı

Kuru üzüm, incir ve kayısıda ihracat 798 milyon dolara ulaştı

Yurthaber 01-06-21 12:37

Aydın Ticaret Borsası Korbey Salonu’nda Kuru İncir Satış seansı gerçekleşti

Aydın Ticaret Borsası Korbey Salonu’nda Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Aydın Ajans Amirliği stoklarında bulunan A3-A4-A5 boy kuru incir stoklarının satış seansı gerçekleşti.Aydın Ajans Amirliği stoklarında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’ne ait A3 - A4- A5 boy kuru incirler teklif alınmak suretiyle Aydın Ticaret Borsası Korbey Salonu’nda satışa sunuldu.

Yurthaber 24-03-21 16:47

GEKA desteğiyle hayata geçen soğuk hava deposunda çiftçiler tasarruf sağlıyor

GEKA desteğiyle hayata geçen Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu Güdümlü Projesi ile beraber başta kuru incir olmak üzere soğuk muhafaza gerektiren gıda ürünlerinin sağlıklı ortamda depolanması için olanak sağlandı.Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu Güdümlü Projesi, GEKA’nın desteğiyle hayata geçti.

Yurthaber 22-03-21 14:57

Türk kuru meyveleri ABD pazarında payını artırıyor

Tanıtım kampanyalarının yürütüldüğü ABD'ye bu sezon, geçen sezona göre kuru kayısı ihracatı yüzde 25, kuru incir ihracatı yüzde 21 arttı - Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep: - "Gelecek, Asya-Pasifik ülkeleri ve Afrika'da. Şu anda parlayan yıldız ABD ancak bundan sonraki hedefimiz bu ülkeler olmalı"

Yurthaber 17-03-21 11:07

Sahte alkol üretilen eve baskın! Litrelerce sahte alkol ele geçirildi

Konya'da jandarma tarafından sahte alkol üretilen eve yapılan operasyonda, 25 litre kullanıma hazır alkol, 40 litre mayalanmış şarap, 50 litre incir mayası, 80 kilo kuru incir ve 1 adet alkol damıtma düzeneği ele geçirildi.

Haber 10-03-21 22:53

Türkiye'nin kuru incir ihracatı 158 milyon dolara ulaştı

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep: - "Mevcut şartlar kuru incirimize talebi artırıyor ve kuru incir ihraç fiyatlarındaki artışın da sürmesini bekliyoruz"

Yurthaber 04-03-21 11:18

Türkiye 2 yılda 472 milyon dolarlık kuru incir ihraç etti

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüs insanların sağlıklı gıdaya olan eğilimlerini de arttırdı.

Yurthaber 21-01-21 10:35

EİB’den yapılan tarım ürünleri ihracatı 5 milyar doları aştı

Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, tütün, pamuk, zeytin, zeytinyağı, su ürünleri, kanatlı eti, yumurta, süt ürünleri, bal, taze meyve sebze, meyve sebze mamulleri, odun dışı orman ürünleri, narenciye, haşhaş tohumu, yağlı tohumlar ve baharat başta olmak üzere pek çok tarım ürününde Türkiye’nin lideri olan Ege Bölgesinde yetişen tarım ve hayvansal ürünleri dünyanın dört bir tarafına ihraç eden Egeli ihracatçılar, 2020 yılında 5 milyar 98 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandırdı.Pandemi nedeniyle dünya mal ticaretinin yüzde 7 daraldığı 2020 yılında, Ege İhracatçı Birliklerinin tarım ürünleri ihracatı yüzde 4 artış gösterdi.

Yurthaber 13-01-21 15:11

Yiyen yaşadı! Hastalıkların baş düşmanı kuru incir faydaları nelerdir?

Kuru incir, kabızlık şikayeti olanların sıklıkla başvurduğu bir kuru meyvedir. Kuru incir, fisin denilen bir madde içermektedir. Fisin, proteinlerin sindirimine yardımcıdır. Dolayısıyla tatlı ihtiyacını karşılayan ve sindirime yardımcı bir kuru meyvedir. Kuru incirin diğer faydalarına gelin birlikte bakalım.

Haber 08-01-21 14:59

Kuru incirde 1,5 ayda 70 milyon dolarlık ihracat

Türkiye'den ihracat sezonunun başladığı 1,5 aylık dönemde 81 ülkeye 70 milyon 220 bin dolarlık ürün gönderildi - Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep: - "İhracatımız dört nala devam ediyor. İncirimiz sürdürülebilir bir şekilde her durumda, her yıl artarak tüketilmeye devam edecek. Pandemi dolayısıyla da doğal ürünlere büyük talep var" - Germencik Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan: - "Pandemiden dolayı hem satışlarımızda bir artış oldu hem de yeni müşteriler geldi. Şu anda taleplere yetişmek için mesai yapıyoruz"

Yurthaber 15-11-20 10:58

Kuru incir hırsızları tutuklandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kuru incir çalan ve daha sonra polis ekiplerince yakalanan 2 şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Edinilen bilgilere göre, Kahta ilçesi Çobanlık Mahallesi Küme Evleri mevkiinde yaklaşık 1 ton adet incir gece saatlerinde çalındı.

Yurthaber 29-10-20 18:19

Kuru incir ihracatında hedef 60 bin ton

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep: - "Türkiye geçen yıl yaklaşık 70 bin ton kuru incir ihraç etti. Bu sene de 60 bin ton civarında bir beklentimiz var" - "Kuru incir perakende 70 liraya kadar satılıyor. İhracatta Türk incirinin kilogram fiyatının 7-8 dolar seviyesinde olması gerekiyor"

Yurthaber 07-10-20 11:52

Aydın’da kuru incir ihracatı başladı

Aydın’ın coğrafi işaret alan ilk ürünü olan kuru incirde ihracat başladı.

Yurthaber 01-10-20 13:39

TMO müdahale alımlarıyla üreticinin yüzünü güldürüyor

Hububat ve bakliyatın dışında 2006'de fındıkla başlayıp, 2017 yılında kuru üzümle devam eden müdahale alımlarıyla devreye giren TMO, yıllarca piyasa sorunları yaşayan başta üreticiler olmak üzere pek çok kesimi memnun etti - TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal: - "Fındıkla başlayıp kuru üzümle devam eden müdahale alımlarıyla Türkiye'nin bu ürünlerde yaptığı ihracata ciddi katkı sunduk" - "Alım yaptığımız ürün gruplarının artmasından dolayı hiçbir endişemiz yok. Çünkü fındık, üzüm, incir ve kayısı gibi ürünlerimiz bizim en çok ihracat yaptığımız, dünyada lider olduğumuz ürünlerin başında geliyor"

Yurthaber 25-09-20 11:10

Ufresh, virüs düşmanı kuruyemişlerde indirim kampanyası başlattı

Geçtiğimiz yıllarda kuruyemiş sektörüne giren ve on-line satışları ile Tükiye’nin önde gelen firmaları arasında yerini alan Ufresh pandemi süreci nedeniyle virüs düşmanı olarak bilinen kuruyemişlerde indirim kampanyası başlattı.Vücut direncini arttırıcı özelliği ile bilinen Aydın’ın milli ürünü incir ve zeytinyağı dahil olmak üzere tüm ürünlerde Eylül ayı sonuna kadar indirim kampanyası başlattıklarını belirten Ufresh Satış Müdürü Üsame Boz, “Eskiden keyif ve damak tadı için tüketilen pek çok kuru yemiş, pandemi sürecinde hekim tavsiyesi ile de tüketilmeye başlandı.

Yurthaber 20-09-20 13:58

Uzmanlardan incir üreticilerine ’depolama’ uyarısı

Anne sütünden sonra en faydalı yiyecekler arasında gösterilen ve vücut direncini arttırdığı için pandemi döneminde daha fazla tüketilmesi önerilen kuru incirin, kalitesini koruması için muhafaza ederken belli kurallara uyulması gerektiği belirtildi.Dünya’da liderliği elinde bulundurduğu ürünlerin başında gelen ve Aydın’ın milli meyvesi olarak adlandırılan incirin hasat sezonunun tamamlanmak üzere olduğunu belirten Ufresh Satış Müdürü Üsame Boz, incir meyvesinin her aşamasında özen ve itina istediğini belirterek, “Maalesef yılın 11 ayı özen gösterilen incirler, bir aylık saklama ve depolama süresinde gereken özeni görmez ise tüm emekler boşa gidebiliyor.

Yurthaber 09-09-20 13:41

AK Partili Yavuz; “Pamuk üretimini destekleyeceğiz”

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’un Aydın programı kapsamında ziyaret ettiği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantı sonrası, pamuk üreticilerinin yanlarında olduklarını belirtti.Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, TMO 2020 Yılı Kuru İncir Alım Sezonu Açılış Töreni’ne katılmak üzere Aydın’a geldi.

Yurthaber 08-09-20 09:45

Aydın’ın milli ürünü kuru incirin ihracat yolcuğu 30 Eylül’de başlayacak

Cennet meyvesi, Hristiyanların noel sofralarının vazgeçilmezi Türk kuru incirinin, dünya sofralarını süslemesi için 2020/21 sezonundaki ilk ihracat yolculuğu 30 Eylül 2020 tarihinde başlayacağı belirtildi.Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, ilk yükleme tarihi olarak da bilinen bu tarihin oy birliği ile alındığını belirterek sezonun tüm incir üreticisi ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Yurthaber 04-09-20 14:26
Yurthaber 04-09-20 12:47

Aydın’ın milli meyvesi kuru incir tezgahlardaki yerini aldı

Aydın’ın milli meyvesi kuru incir tezgahlardaki yerini aldı.

Yurthaber 01-09-20 08:55

Arslan’dan incir tüccarlarına ziyaret

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, 2020 kuru incir sezonunun başlaması nedeniyle ilçede faaliyetlerini sürdüren incir tüccarlarına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.Nazilli Ticaret Odası her yeni sezonda olduğu gibi incir sezonunun başladığı bu günlerde yeni sezonun hayırlı ve bereketli geçmesi dileği ile sektörde faaliyet gösteren üyelere ziyaretler gerçekleştirdi.Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler ve Meclis Üyesi Birol Karadağlı tarafından yapılan işyeri ziyaretlerinde aynı zamanda incir işletmeciliğinde yaşanan sorunlar ile incir işletmelerinin beklentileriyle ilgili talepler alındı.

Yurthaber 31-08-20 16:59

Başkan Özcan ilk kuru incir alım törenine katıldı

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 2020-2021 yılı ilk kuru incir alım törenine katıldı.Menderes Et ve Balık Restoran’da düzenlenen törene; Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Barış Altıntaş, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile incir üreticileri katıldı.Nazilli’de yetiştirilen tarım ürünlerinin ülke ekonomisinde ciddi katkı sağladığına dikkat çeken Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Dünya’da kuru incir üretiminin yüzde 36’sını gerçekleştiriyoruz.

Yurthaber 14-08-20 17:13

Aydın’da sezonun ilk kuru inciri Borsaya teslim edildi

Aydın’da sezonun ilk kuru inciri, üreticiler tarafından kilosu 150 TL’den Aydın Ticaret Borsası’na teslim edildi.Kuru incir sezonunun başlaması ile birlikte Aydın Ticaret Borsası’nda Kuru İncir Alım töreni düzenlendi.

Yurthaber 13-08-20 13:08

Aydın’da incir hasadı başladı

Dünyanın en kaliteli en fazla kuru incirinin üretildiği Aydın’da taban arazilerde incirler erdi.

Yurthaber 10-08-20 11:59