İnternete bağlanan her tür teknolojik cihazın kendine özgü bir IP adresi vardır. Farklı sayılardan meydana gelen bu IP adresleri yerel ağ ya da internetteki herhangi bir cihazın tanımlanmasında önemli bir role sahiptir. Bu adreslerin bir internet ağındaki cihaza otomatik olarak atanabilmesi için bazı ağ protokollerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ağ protokollerinden biri DHCP kısaltmasıyla bilinmektedir. Peki, DHCP nedir, ne işe yarar ve kapatılırsa ne olur?
Teknolojinin gün geçtikçe daha da gelişmesi ve internetin hayatın her alanına girmesiyle birlikte çeşitli teknolojik terimler ve internet dünyasına özel kavramlar da günlük hayata girmiş ve sık olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bir internet terimi olan ve internet dünyasında son derece önemli bir yere sahip olan IP de sanal dünyanın olmazsa olmazları arasında yer alır.
IP Adresi, internet ile ilişkili olan aletler için verilen bir dizi rakam sıralamasıdır. Bu IP Adresleri tamamen birbirinden farklı, kendine has numaralardır. Aslında bu adreslere; tablet, bilgisayar ya da telefon gibi farklı cihazların kimlik numarası demek de mümkündür. DNS ise internet sağlayıcısı ile çalışan cihazların birbirleriyle etkileşim içinde olmasını sağlar. IP adresleri kolay ezberlenebilen sayı toplulukları olmadığı için DNS’ler günlük yaşamda kolaylık sağlamaktadır. IP adresi sıfı
İngilizce domanin name system sözcüklerinin kısaltılmış hali olarak bilinen DNS, özel bir ağa bağlı herhangi bir kaynak için dağıtılmış bir adlandırma sistemidir. Bölümler arasında kurulan iletişimi organize eder. Peki DNS ne işe yarar, nasıl değiştirilir?
Bilgisayardan, tabletten veya akıllı telefondan internete bağlanmanız için bir IP adresinizin olması gerekir. IP adresiniz cihazınızı her açtığınızda değişirken, modeminizin IP adresi her zaman aynı kalmaktadır. Kullanıcılar bazı durumlarda başkalarının IP adresini bulma yöntemlerine başvurabilir.
Her bilgisayarın, tabletin, akıllı telefonun kendine özel bir IP adresi mevcuttur. Cihazların kimlik numarası olarak tanımlanan IP adresleri, noktalarla ayrılan dört sayıdan meydana gelmektedir. Bu adresler olmadan internete bağlanılması mümkün değildir. İnternet servis sağlayıcısı (İSS) tarafından size atanan IP adresini kolay bir şekilde öğrenebilmeniz mümkündür.
Sorunsuz modem ayarları ve internet bağlantısı için modem resetleme işlemi gerekebilir. Resetleme işlemi sonrasında tüm ayarlar yeniden yapılandırılacaktır. Modem resetleme adımlarını takip ederek bağlantınızı sorunsuz hale getirebilir, hataları ortadan kaldırabilirsiniz.
Modemde DSL ve internet ışığı yanmıyor hatası, internet kullanımını engellemektedir. Işığın yanmaması servis sağlayıcısından ya da yanlış yapılandırmalardan yaşanabilir. Servisi sağlayıcısından kaynaklanan bir hata olmadığı zamanlarda duruma müdahale edilerek çözüm bulunabilir. Modemde DSL ve internet ışığı yanmıyor hatası, çözüm adımları takip edilerek ortadan kaldırılabilir. Aynı şekilde sık karşılaşılan sorunlardan modemde internet ışığı kırmızı yanıyor ise çözümü nedir?
Modem ismi değiştirme, modem kullanıcı arayüzünden yapılabilir. Modem ayarları üzerinden Wi-Fi adı değiştirme işleminden modem şifre değiştirme işlemine kadar tüm işlemler yapılmaktadır. Modem kullanıcı adı değiştirme için ise modem kullanıcı arayüzüne ulaştıktan sonra belirtilen adımları izlemek gerekir. Bu adımlar istenilen sonucu elde etmeyi sağlayacaktır. Modem ismi (kulanıcı adı) / Wi-fi adı değiştirme nasıl yapılır? Türk Telekom modem ve modem şifre değiştirme adımları nelerdir?
Modem ışıkları yanıyor ama internet yok ise sorun, kullanılan cihazdan kaynaklanmaktadır. İnternet bağlantısı sağlanamadığı durumlarda neler yapılması gerekir? Modem ışıkları yanıyor ama internet yok hatası yaşanıyorsa izlenebilecek bazı adımlar vardır. Modemi yeniden başlatma ve sıfırlama, uçak modunu kontrol etme, Wi-Fi ve LAN ayarlarını kontrol etme, Ağ ayarlarını düzeltme, ağ komutlarının kullanılması ve sürücü güncelleme gibi adımlar izlenebilir.
Modem üzerinden internet bağlantısı sağlanabilmesi adına modemin IP alması gerekir. Modem IP almadığı durumlarda modem IP almıyor sorunu ve çözümü için rehberdeki adımlar takip edilebilir. Bu noktada kullanıcıların modemi yeniden başlatması, ayarlarını kontrol etmesi ve yeniden kurulum yapması istenebilir. Modem IP almıyor, neden olabilir? İşte sorunun çözümü...
ABD askeri gücü siber saldırı ihtimaline iyice açık hale geldi. Küresel çapta siber saldırılar ise giderek artış gösteriyor.
Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda Lojistik AŞ'ye yönelik siber saldırının gerçekleştiği yurt dışı kaynaklı IP adresleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından belirlendi.