İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Çetkin: - "Geliştirdiğimiz teknoloji batarya kısmında hem elektrikli araçların kullanım ömrünü artıracak hem de her koşulda hızlı şarj yapabilmeye olanak sağlayarak menzil kaygısını ortadan kaldıracak"
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Serkan Dikici, hücreden arındırılmış ıspanak yapraklarının insan vücudu tarafından tamamen kabul edilebilir yapıda olduğu ve yaraların iyileştirilmesine yönelik çalışmalarda kullanılabileceğini ispatladığı çalışması ile İngiltere'den ödül kazandı - Serkan Dikici: - "Hücresizleştirilmiş ıspanak yapraklarının insan vücudu tarafından tamamen kabul edilebilir yapıda olduğunu biliyoruz. Bu sayede üç boyutlu yapıları kullanarak yapay damar çalışmaları yürütebilir ya da kendi kendine iyileşme göstermeyen kronik yaraların tedavisinde yara iyileşmesine yardımcı olan yara örtüleri geliştirebiliriz"
Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhan Özdemir: - "Yerli bir lityum iyon batarya simülatörünün eksikliği çok uzun zamandır hissedilmekteydi. Hem bu alandaki boşluğu doldurmak, hem de bir temel enstrümanı öncelikle kendi laboratuvarımıza kazandırmak için ilk yerli prototipi çıkarmış bulunuyoruz" - "Cihazın temel amacı şarj devrelerinin test edilmesi ve pil davranışının incelenmesi. Tüm bunları gerçek şarj süreleri olan saatler yerine sadece 3-4 dakikada bitiriyor. Bu cihazla tüm pil araştırmacıları, şarj devresi tasarımcıları veya kullanıcıları, elektrikli araç üreticileri ilgilenecektir"
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, yerleşkeye ait alan içerisinde bulunan tarihi hamamdaki restorasyon çalışmalarını birkaç ay içerisinde tamamlayacak - İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran: - "İnşallah en kısa zamanda bu bölgenin turizme ve kullanıma açılmasını hedefliyoruz. Restorasyon sorası birtakım düzenlemeler yaparak jeotermal suyun bulunduğu bu bölgenin en güzel şekilde değerlendirilmesini istiyoruz"
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinden akademisyenler, kanser hastalarının bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik çalışmada, geven bitkisinden elde edilen molekülün başarılı sonuç verdiğini açıkladı - İYTE Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Bedir: - "Patentini almış olduğumuz moleküller, bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser kemoterapisine destek verebilecek veya direkt kanser aşısı bileşeni olarak kullanılabilecek alternatif doğal kaynaklı molekülleri temsil etmektedir" - "Hedeflerimizden biri, moleküllerimizi ülkemizin katma değeri yüksek ürünleri olarak adjuvan pazarına ve dolayısıyla aşı sektörüne sunabilmek"
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Baran, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı
Türkiye'de üretilen ruhsatlı ilk bitkisel ilacın ham maddesi olan şevketibostan üzerinde başlatılan bilimsel çalışmalarda, bu türün başta kanser olmak üzere farklı hastalıklar üzerindeki etkisi ortaya konulacak - İYTE Gıda Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Güleç: "Bu bitki için 1930'lu yıllarda ülkemizde ruhsat alınmış. O dönem taş düşürmek için kullanılmış. Daha sonra ürün yetersizliğinden dolayı unutulup gitmiş. Şimdi bu bitkinin kanseri önleyici, yara iyileştirici etkisini araştırıyoruz" - "İlk tespitlerimize göre 'kolon kanser hücrelerinin büyümesine direkt bir etkisi var veya hemen öldürüyor' diyebileceğimiz sonuçlar tam olarak yok ancak yaptığımız çalışmalarda kolon kanserinde hücre büyümesine bir etkisinin olduğunu gözlemledik"
İYTE'de Moleküler Biyoloji laboratuvarlarında topraktaki tuzluluğa ve kuraklığa dayanıklı domates türü geliştirildi - Moleküler Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Doğanlar: - "Bu geliştirdiğimiz çeşit, stresi gördüğünde kendini korumak için aromayı artırıcı kimyasallar salgılıyor. Bir taraftan tuza dayanıklı olurken bir taraftan da tat ve aromasını da geliştiriyor. Standart çeşitler dönümde 12 ton verirken bu çeşitle 17 ton domates hasat edebiliyoruz"
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde geliştirilen yazılım ile cep telefonları, özel bir kağıt üzerine damlatılan kandan hastalıkları tespit edebilecek.