Kabakulak Haberleri

Kabakulak belirtileri nelerdir? Yetişkinlerde, çocuklarda ve bebeklerde kabakulak belirtileri ve tedavisi

Kabakulak, paramiksovirüs adı verilen bir virüsün neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Genellikle çocukları etkileyen bu hastalık, tükürük bezlerinin iltihaplanmasına ve şişmesine yol açar. Kabakulak, aşı ile önlenebilen bir hastalık olmasına rağmen, dünya genelinde hâlâ görülmektedir.

Haber

Kabakulak Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Kabakulak hastalığına kış ve bahar aylarında daha sık rastlanır. Hapşırma, öksürme esnasında ya da başkaları ile öpüşme veya selamlaşma sırasında yayılarak kişiyi hasta eder.

Haber

Kabakulak kısırlığa neden olabiliyor

Ergenlikten sonra kabakulak geçiren erkeklerin testislerde farklı belirtiler hissettiklerinde zaman kaybetmeden bir üroloji uzmanına gitmeleri gerektiği, aksi taktirde kabakulağın kısırlığa sebep olabileceği belirtildi.

Haber

Van'da kabakulak tatili

Van'ın Gürpınar İlçesi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) 226 öğrencinin kabakulak hastalığına yakalanması üzerine kaymakamlık eğitim ve öğretime 9 gün ara verdi.

Haber

Kabakulak

Kabakulak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kabakulak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kabakulak teşhisi konan çocuk öldü

Çorum'da, özel bir klinikte kabakulak teşhisi konan 2 yaşındaki çocuk, 'Lenfopati Hastalığı' nedeniyle Ankara'da hayatını kaybetti

Haber

Kabakulak hastalığında artış

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, kabakulak teşhisiyle hastanelere başvuran hasta sayısında son bir ay içinde önceki dönemlere göre en az 10 kat artış olduğunu söyledi.

Haber