Hatay'da yaşayan depremzede Şeyda Yapıcan, el emeği göz nuru örgü bebekleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. İlk ördüğü bebekleri konteyner kentteki çocukları hediye eden 3 çocuk annesi Yapıcan, daha sonra el emeği ürünlerini satışa sundu.
Aktif yaşam ve wellness şirketi Herbalife, doğrudan satışla kadınlara ve gençlere ekonomik özgürlüklerini elde etme fırsatı sunuyor. Türkiye çapında 100 binden fazla Distribütörüyle aktif yaşam çözümlerini tüketicilere ulaştıran Herbalife, her Distribütörünü girişimcilik yolculuğunda destekleyerek, toplumsal kalkınmaya da katkı sağlıyor.
Nevşehir'de Ressam Zeliha Bazoğlu'nun yaklaşık 100 yıllık kanaviçe ve danteller ile yaptığı tablolar uluslararası sergilerde ilgi odağı oldu.
Mesleğe servis şoförlüğünden başlayan Elif Akdağ şimdilerde takside direksiyon sallıyor. Kadıköy'de yaşayan Elif Akdağ geçimini taksi şoförlüğü yaparak sağlıyor. "Neden olmasın? İsterseniz siz de yapabilirsiniz." diyen Akdağ, kadınların kendilerine inanmaları ve güvenmeleri gerektiğini ifade etti.
Konya'da gazete sayfasında gördüğü iş ilanıyla oto yıkamacıda işe başlayan ve mesleğe olan ilgisiyle hayallerinin peşinden koşarak kendi iş yerini açan Ayşenur Gündoğdu, Konya'nın ilk 'oto yıkamacı abla'sı olarak çalışmaya devam ediyor.
Kadın girişimcilerin liderlik gösterdiği şirketler, genellikle daha insancıl ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip organizasyonlar olma eğilimindedir. Topluma ve çevreye duyarlı iş modelleri oluştururlar ve sürdürülebilirlik gibi önemli konularda örnek teşkil ederler. Bu durum yalnızca kadınların değil, aynı zamanda tüm toplumun yararına olan bir iş dünyasının inşa edilmesine olanak sağlar.
Hatay'da yaşayan Nezahat Yeni, ‘Destan' isimli atlarına yular yaparak çıktığı yolda evinin odasında eyer üretip Türkiye'nin 81 iline satarak para kazanmaya devam ediyor.
Ülkemizde birçok kadın girişimci bulunuyor. Aile ekonomilerine katkıda bulunmak isteyen kadınlardan kimisi kendi iş yerini açıyor kimi ise evden ürün satışı yapıyor. Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde evinde yaptığı yemeklerin çok beğenilince kendi lokantasını kuran kadın, ilçedeki kadınları da istihdam ederek gelirlerine katkı sağlıyor.
3 yıl önce kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden eşinin koltuk döşeme işini devralan Elvide Elif Işık, yapamazsın diyenlere inat başardı.
SPK ile KAGİDER finansal okuryazarlık için işbirliğine odaklandı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, finansal okuryazarlık seviyesi artırıldığında toplumsal ilerlemeye en büyük katkıyı kadınların sağlayacağını ifade etti. KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu da "Türkiye'de iki kadından birinin banka hesabı yok. Finansal kapsayıcılığın, finansa erişimin kadın girişimcilerin önünde aşmaları gereken ana sorunlardan biri olduğu hepimiz için aşikar" şeklinde konuştu.
Edirne'de, kadın girişimci Didem Devrim Ünver, 2 yıl önce kapanan 51 yıllık hamamı devralıp yaklaşık 10 milyon liraya tadilat yaptırarak Keşan ilçesinin ilk ve tek 'Kadınlar Hamamı'nı hizmete açtı. Ünver, "Trakya bölgesinde böyle bir adım hiç atılmamış. Bölgede bir örneği yok. Özellikle hizmetimizle, temiz ve titizliğimizle ilgili çok güzel geri dönüşler alıyoruz" dedi.
Bayburtlu ev hanımı Emine Makili, Bayburt'un coğrafi işaretli tarhununu, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tarhanayla birleştirerek, 'tarhunlu tarhana' yapıp, satmaya başladı. Ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ev yemekleri yapıp satan, Makili'nin tarhunlu tarhanası yiyenlerden tam not alırken Makili, "Evde ne yapabilirim" diyerek bir hevesle başladığı işinde şimdilerde siparişlere yetişemiyor.
Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Sibel Öztürk, çocuğu için alamadığı oyuncak sayesinde hem meslek hem de işyeri sahibi oldu. İşte o şaşırtan hikaye...
Malatya'da yaşayan 46 yaşındaki Handan Baydoğan, 4 yıl önce kaybettiği eşinden kendisine kalan ekmek fırınının başına geçti, azmi ile herkese örnek oldu. Kısa sürede ekmek yapımını öğrenen Baydoğan, aynı zamanda kentin de tek kadın fırıncısı oldu.
Mikro kredi olarak adlandırılan kadın girişimcilere destek programının belirli kuruluşlar tarafından planlandığı bilinir. Bu yardımdan yararlanmak isteyen kadın girişimci adaylarının ilk olarak iş fikirlerini belirlemeleri ve bunu başvuru sürecinde net bir şekilde sunmaları gerekir. Mikro kredi başvuru şartları ve adımları ise bu hizmetin hangi kuruluştan alınacağına göre değişkenlik gösterse de temel koşullar incelenerek işlemlerin nasıl yapıldığı anlaşılır kılınabilir.
Hatay'ın Defne ilçesinde yaşayan Gülhan Hüzmeli, eşi ve 3 çocuğuyla kaldığı konteynerde el işi ürünler yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.
Malatya’da yaşayan kadın girişimci Gülnaz Alp, 20 yıl önce devletten teşvik olarak aldığı 10 küçükbaş hayvan ile işini büyüterek kendi işinin patronu oldu. Yaklaşık 2 bin hayvan yetiştirip satan kadın girişimcinin başarı öyküsü takdir topluyor. Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın kadın girişimcilerin de her zaman yanında olduğunu ifade ederek özellikle yerel yöneticilerin de bu konuda kendilerine destek vermesini istedi.
Kocası harçlık vermeyince kendi dükkanını açan kadın, 36 yıldır mesleğini icra ediyor. Daha sonra eşinden ayrılan kadın 3 çocuğunun üniversiteyi bitirmesine katkı sağladı. "Herkes bana, 'Başaramazsın, yapamazsın, tek başına bir bayansın' dedi. Ben de 'Neden, ben de yapabilirim' dedim." ifadelerine yer veren kadın hikayesiyle alkış topladı.
Trabzon'da çocukluk hayalini gerçekleştirmek için 13 yıl önce pastane açan Sevgi Uzuncan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteği ile işletme sayısını üçe çıkartarak 19'u kadın 22 kişiye iş imkanı sağladı.
Manisalı kadın girişimci Süreyya Çalışır, yurt içinde ve yurt dışındaki kurumsal firmalarda satın alma konusunda geliştirdiği kariyerini bırakarak babasının kapanmak üzere olan besi çiftliğinin başına geçti ve hayvancılık yapmaya başladı.
Sakarya'da 180 kadın girişimcinin gıda, sanat ve tekstil alanında yaptığı el emeği ürünler, bu yıl ikincisi düzenlenen açık hava fuarında satışa sunuldu.
İstanbul'da bir firmada insan kaynakları uzmanlığı görevinden ayrılan Elif Tekkol, büyükşehir yoğunluğundan uzaklaşmak için yaptığı yatırımla Çanakkale'de lavanta üreticisi oldu.
Erzincanlı çiftçi Sema Eren: - "Herkesin 'üniversite mezunu bir bayan domates üretemez, çiftçilik yapamaz' dediği bir köyde ben bu üretimi Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün desteği ile yapmaya çalıştım"
Antalya 2. Kadın Kooperatifleri Festivali başladı
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: - "Türkiye’nin girişimci kadınlara, her iş insanı gibi kadın girişimcilerin de işlerinde başarılı olabilmek için finansal desteğe ihtiyacı olduğunun bilinciyle hareket etmekteyiz" - "Doğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik olarak gelişiminde, bankamız destekleriyle hayata geçen yeni işletmelerin büyük payı olacağına inanmaktayız"
KADEM'in İnovasyonda Kadın 2022 Projesi'ne başvurular başladı