Kamu Isci Maaslarina Yuzde Kac Zam Gelir Haberleri

Emekli maaş promosyonu 24 bin lirayı buldu! Yüzde 24,73’lük zam sonrası emekli promosyonu üst dilime geçti: İşte en yüksek ödeme yapan bankalar

SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammının yüzde 24,73 olarak açıklanmasının ardından emekliye ek gelir sağlayan banka promosyonları da arttı. Bu kapsamda ilk hamle kamu bankası Vakıfbank’tan geldi. 12.000 + 12.000 TL toplamda 24 bin TL’yi bulacak. İşte yaklaşık 16 milyon emekliyi ilgilendiren güncel promosyon kampanyaları ve 11 banka promosyonu...

Finans 2024-07-23 12:02:30

Özel bankalardan emekli promosyonu hamlesi! En yüksek tutar değişti... 'Yüzde 50 artış daha gelebilir'

Emekliler, seçim öncesi seyyanen zam hayalleri suya düşerken gözünü bankaların verdiği emekli maaşı promosyonuna çevirdi. Kamu bankalarının ardından özel bankalar da promosyon artışına gitti. En yüksek tutar ne oldu? Daha da artış gelir mi?

Finans 2024-04-02 07:54:34

Memur zammı ile ilgili yeni talep! Ek artış ve refah payı gelir mi? ‘Enflasyon eritti’ çıkışı…

Emekli, memur, işçi, özel sektör… Neredeyse tüm çalışanların gündeminde enflasyonun sürekli artarak devam etmesi var. Son olarak memurlar da enflasyonun zamları eritmesi üzerine en artış ve refah payı beklediklerini belirterek “yeniden değerleme oranında zam” talep ettiler. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, çalışanlara 2024 yılı için kamu alacaklarına uygulanan yeniden değerleme oranı olan yüzde 58’den az olmamak üzere artış yapılmasını, buna ek olarak da refah payı verilmesini istedi.

Finans 2024-02-07 08:01:50

KAMU İŞÇİ ZAMMI SON DAKİKA: 700 bin kamu işçisi ne kadar zam alacak, maaşlarına yüzde kaç zam gelir? Kritik toplantı bugün!

Kamu işçi zammı ile ilgili son dakika açıklaması bekleniyor. Kamuda çalışan 700 bin işçiyi ilgilendiren kritik toplantı bugün yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında gerçekleşecek toplantıya Türk-iş ve Hak-iş sendikalarının başkanlarının da katılacağı aktarıldı. Peki, 700 bin kamu işçisi ne kadar zam alacak? Kamu işçisi maaşlarına yüzde kaç zam gelir?

Finans 2023-05-05 10:24:39

Kamu işçisine toplu sözleşme ile zam gelir mi? Kamu işçisine toplu sözleşme ikramiyesi!

Kamu işçilerine toplu sözleşmede süreç devam ederken devlet kurumlarında çalışan işçiler merak edilen soruya yanıt arıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Türk-İş, Hak-İş heyetleriyle yaptığı toplantının ardından yeni bir süreç başladı. Peki, Kamu işçisine toplu sözleşme ile zam gelir mi? İşte 12 Nisan 2023 Çarşamba günü itibarıyla kamu işçisine toplu sözleşmede son durum...

Finans 12-04-23 07:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Memur-Sen heyetini kabulü

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: - "Cumhurbaşkanımıza kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık"

Yurthaber 22-12-21 18:17

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Afyonkarahisar'da sendikacılara seslendi:

"En düşük ücret alan işçilerimize seyyanen 400 liranın üzerinde bir zam yaparak, onları 4000 liraya çektik ondan sonra da yüzdelik zammı konuştuk, bunu da gerçekleştirdik. Bu, Türk kamu çalışma hayatında kamu işçileri açısından sadece bir ücret artışı değil bir sosyal dengenin kurulması açısından da önemli bir adımdır" - "Türkiye ne bağımsızlığından taviz verecektir ne sosyal politikasından taviz verecektir ne de dar gelirlisini, çalışanlarını emekçilerini enflasyona mağlup edecektir. Enflasyon üstünde bir gelir dağılımını düzenleyecek sosyal politika hedefinden asla uzaklaşmayacağız"

Yurthaber 11-10-21 14:08

Memur-Sen, kamu görevlileri için 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17 artış talep etti

Genel Başkan Ali Yalçın: - "Bayramda ayrım yapılmamalı, kamu görevlilerine de bayram ikramiyesi verilmeli. Vergi gelir kaybı üretmemeli, gelir vergisinde yüzde 15 oranını aşan kısım kamu işverenince ödenmeli" - "Zaman ve enerji kaybına mahal vermemek adına kamu işvereninden en geç 2 Ağustos'ta ilk oturumda masaya teklif sunmasını istiyor ve bekliyoruz"

Yurthaber 26-07-21 11:21

Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Miran: ‘400 lira seyyanen zam istiyoruz’

Kamu görevlilerinin maaş artışının yetersiz olduğunu ileri süren Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 2021 yılının başından itibaren 400 lira seyyanen zam istediklerini, bu sayede geçmiş kayıpların önleneceğini ve gelecekte enflasyona yenilme riskinin biteceğini kaydetti.Kamu işvereninin ve siyasi iktidarın öngörüleriyle 2021 yılı enflasyon tahmini beklentisinin yüzde 11 seviyesinde olduğunu hatırlatan Başkan Miran, bu durumun hakem kurulunun 2021 yılı için kararlaştırdığı 3+3’lük artışın yetersiz kalacağının, enflasyon farkı oluşacağının itirafı olduğunu söyledi.Bu itirafın gereğinin yapılarak, 400 TL’lik seyyanen zammın 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere maaşlara yansıtılmasını talep ve teklif ettiklerinin altını çizen Eyüp Bülent Miran, " Bu adım, hem gelir dağılımında hem de sosyal kulvarda adaletin sağlanması, sosyal maliyet ihtimalinin de ortadan kaldırılması gibi önemli sonuçlar üretecektir.

Yurthaber 15-01-21 18:11

(Özel) Bir dünya protesto

Dünya genelinde birçok ülkede yolsuzluk, zam, gelir dağılımındaki eşitsizlik, işsizlik, kamu hizmetlerindeki yetersizlik ve siyasi boşluk sonucu patlak veren gösteriler her geçen gün yeni bir ülkeye sıçrıyor.

Haber 31-10-19 15:04

Arjantin'de neler oluyor? Devlet Başkanı Macri ekonomi paketi açıkladı, peso yine değer kaybetti

Pazar günü yapılan ön seçimlerde yüzde 32 oyla ikinci olan Mauricio Macri, yeni bir ekonomi paketi açıkladı. Macri, çalışanların maaşlarından kesilen gelir vergisini indirmeyi, kamu yardımlarının artırmayı, benzin fiyatlarına 90 gün zam yapmamayı vadetti. Açıklama sonrası Arjantin Pesosu, Amerikan Doları karşısında güne yüzde 12 değer kaybederek başladı.

Finans 14-08-19 18:23

Memur ve memur emeklilerinin zam pazarlığı başladı (4)

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci: - "2020 yılı için yüzde 10+10, 2021 için de yüzde 8+8 zam talep ediyoruz. Gelir dağılımının iyileşmesi, memur ve emeklilerin alım gücünün yükselmesi amacıyla da her yıl ayrıca yüzde 3 oranında refah payı artışı talep ediyoruz" - KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz: - "Bizim önerimiz, kamu emekçilerinin asgari ücret tutarında ve asgari ücrete vergi dışı bırakılmasıdır. Asgari ücret oranında vergi dışına bırakıldığı takdirde yüzde 15 diliminin zaten üzerine çıkmamız mümkün değil"

Haber 01-08-19 18:11