Kamu Isci Sozlesmesi Haberleri

Resmi Gazete'den ormanlar için karar! Turizm amaçlı tahsis edilebilecekler

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre devlet ormanları da turizm amaçlı tahsis edilebilecek.

Finans 2024-09-28 08:06:07

EKPSS nedir, puanı nasıl hesaplanır? EKPSS puan hesaplama

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı anlamına gelen EKPSS, engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmesi için yapılan bir sınavdır. Engelli bireylerin istihdam edilmesi için yapılan bu sınav ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde dallara ayrılır. EKPSS puanı belirlenirken nelerin dikkate alındığı ve bu puanın nasıl hesaplandığı merak edilir.

Haber 2024-09-25 15:50:04

KPSS'de neler yasak? KPSS'ye su götürmek yasak mı?

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı), kamuda kariyer hedefleyenler için önemli bir adımdır. Adaylar sınavda başarılı olmak için sınav tarihine kadar düzenli olarak çalışır ve sınav içeriğine hakim olur. Sınavda götürülmesi yasak olan eşyalar da bulunur. Özellikle sınav dönemi yaklaşınca adaylar bu yasak olan eşyaları sıklıkla araştırır. ÖSYM yayınlamış olduğu kılavuz ile adaylara yasak olan her şeyi açıklar.

Haber 2024-09-25 15:18:59

EKPSS'de hangi dersler var? EKPSS ile KPSS konuları aynı mı?

EKPSS, engelli bireylerin kamu kurumlarında çalışabilmesi için düzenlenen bir sınavdır. KPSS ile bazı benzerlikler taşısa da içerik bakımından engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre uygun hâle getirilmiştir. Sınavda genel yetenek ve genel kültür başlıkları altında Türkçe ve Matematik konuları yer alır. Genel kültür bölümünde ise Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkiye coğrafyası, temel yurttaşlık bilgisi, Türk kültürü medeniyeti ve güncel olaylar gibi konular bulunur.

Haber 2024-09-25 13:48:58

'Kredi faizlerinin düşmesiyle...' Yüzde 30'ları işaret etti! Piyasalar durgun derken konutta hareketlilik '1.4 milyon bandına...'

Piyasalardaki durgunluğun konut satışlarını etkilemesi konuşulurken açıklanan son verilerle tablonun sektör temsilcileri açısından olumlu seyrettiği belirtildi. Bir kamu bankasının 2,79, 2,89 gibi düşük kredi faiz oranları sunmasıyla bu durumun satışlara nasıl etki edeceği de merak edilirken sektör temsilcileri "Kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yıl sonunda faizlerin yüzde 30-35 bandına kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Satış adetlerine yansıması anlamında daha temkinli artış bekliyoruz" dedi

Finans 23-09-24 12:17

Zonguldak'ta eğitime olumsuz hava engeli! Engelli ve hamile kamu personeli de izinli

Zonguldak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Haber 23-09-24 00:56

SANA duyurdu! Beşşar Esed kısmi af kararı aldı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, 22 Eylül 2024 tarihinden önce ülke içinde ve dışındaki asker kaçakları, işlenen kabahatler ve diğer bazı suçlar için kısmi af kararı çıkardığı bildirildi. "Topluma ve devlete şiddetli saldırı mahiyetindeki kabahatler", rüşvet, bazı sahtecilik suçları, kamu ahlakına aykırı fiiller ve bazı hırsızlıkların af kapsamı dışında tutulduğu belirtildi.

Haber 23-09-24 00:26

Ekonomik refah için kemerler sıkılıyor... Kamuda tasarrufta yeni adım: Proje yok!

Ekonomik refaha erişebilmek için hükümet tasarruf tedbirlerini genişletmeye devam ediyor. Buna göre, 2025-2027 dönemi için planlanacak kamu yatırımlarına ve kamu yatırım harcamalarına çok sayıda sınırlama ve yeni kurallar getirildi. Bütçeyle ilave yük oluşturacak faaliyet genişlemesine ve yeni artışlara gidilmeyecek.

Finans 22-09-24 08:27

KPSS'ye kalem-silgi götürmek gerekir mi? KPSS'de kalem-silgi veriliyor mu?

Kamu Personeli Seçme Sınavı, yani KPSS oldukça önemli sınavlardan biridir. KPSS sınavına hazırlanırken pek çok çaba gösteren adaylar, sınavda nelerin yasak olup olmadığını ve sınavda yanlarında neler götürüp götüremeyeceklerini merak ederler. Sınav günü alınması gereken malzemelerin dikkatlice planlanması gerekir.

Haber 21-09-24 17:21

'İlk oraya getirdi, çok akıllıca hareket etti' Narin cinayetinde 'muhtar' ve 'köpek' detayına dikkat çekti! 'İlk günlerdeki çalışmaların başında kim var?'

Türkiye günlerdir, önce kayıp olarak aranan sonra da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'a neler olduğunu, cinayeti kim ya da kimlerin ve neden işlediğini konuşuyor. Narin olayında her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkarken emekli polis Savaş Kurtbaba, muhtar olan amca Salim Güran için 'Muhtar kollukla birlikte çalışmak zorunda, kamu görevlisi" diyerek ilk günlerdeki çalışmaların başında hep muhtarın olduğuna dikkat çekti ve "İlk aranan yer neresi" deyip detayları anlattı.

Haber 18-09-24 09:02

Narin cinayetiyle ilgili dikkat çeken sözler! Canlı yayında açıkladı: 'Çok sürpriz bir şey yaşanabilir'

Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran ile ilgili soruşturma devam ediyor. Davada her geçen gün tutuklu sayısı artarken gözler Adli Tıp'tan gelecek rapora çevrildi. Olayla ilgili canlı yayında dikkat çeken bir açıklamaya imza atıldı. Gazeteci Abdurrahman Şimşek, bir üst düzey kamu görevlisi ile görüşme yaptığını, "Çok sürpriz bir şey yaşanabilir" dendiğini aktardı.

Haber 15-09-24 22:24

40 yıl sonra yeniden fiş dönemi! Bu kez farklı, almayan müşteri de ceza ödeyecek! Uzmanlar uyarıyor: 100 bin TL'ye kadar çıkacak

Fiş dönemi 40 yıl sonra yeniden başlıyor. 80'li yılların en büyük kamu spotlarından biri olan 'bir alışveriş bir fiş' uygulaması yeniden hayata geçiyor. Vergi iadesi yazmak tarihe karışsa da Maliye, piyasadaki nakit akışını kontrol edebilmek için harekete geçti. Yeni uygulama ile birlikte artık sadece fiş vermeyen esnafa değil, fiş almayan müşteriye de ceza kesilecek. Peki fiş almamanın ya da fiş vermemenin cezası ne kadar? Uzmanlar, söz konusu cezaların 100 bin TL'yi bulacağını söylüyor.

Finans 13-09-24 08:01

Nöbetçi noter nedir, nasıl bulunur? Nöbetçi noter hangi günler, saat kaça kadar açık? Nöbetçi noter sorgulama

Hukuki açıdan güvenlik sağlamak ya da anlaşmazlıkları önleyebilmek amacıyla gerçekleştirilen tüm resmî işlemleri somut hâle getirerek kanunlara uygun belgeler düzenleyen noterlerin çeşitli görev ve sorumlulukları bulunur. Bu anlamda son derece önemli olan noterler kamu hizmeti olarak görev yapar. Peki, nöbetçi noter nedir, nasıl bulunur? Nöbetçi noter hangi günler, saat kaça kadar açık?

Haber 12-09-24 04:02

E-Nabız tahlil sonuçları: e-Nabız'dan tahlil sonuçlarına nasıl bakılır? E-Nabız tahlil sonuçları indirme

Günümüzde birçok resmî işlem, elektronik ortama taşınmıştır. Resmî evraklar internet üzerinden hazırlanıp kullanılabilmekte, birçok resmî dosya takibi ya da işlemi yine elektronik ortamda gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet sistemi sayesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları da tek bir portal üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir. E-Devlet üzerinden ulaşılıp tahlil sonuçlarına göz atılabilen portallardan biri de e-Nabız'dır.

Haber 11-09-24 19:01

Bu sene fazla fazla üretildi... Bakanlık duruma el attı! Bu sene bol bol patates yiyeceksiniz

Tarım ve Orman Bakanlığı, patates üretiminde yaşanan arz fazlalığı sebebiyle üreticinin mağdur olmaması için kamu kurumlarında patatesin daha fazla tüketilmesini istedi. Bakanlığın gönderdiği yazıda, Türkiye'nin ihracat kapasitesinin de geçtiği ifade edildi.

Finans 11-09-24 09:32

KPSS puan türleri - KPSS P1-P2-P3 nedir? KPSS P1, P2, P3 puan türüne göre alım yapan kurumlar nelerdir?

KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın kısaltmasıdır. KPSS puan türleri sınava giren adayların hangi alanda sınava girdiğine ve sınavda testlerden aldıkları puanlara göre değişir. P1, P2 ve P3 en yaygın puan türleri olarak bilinir. Her bir puan türü testlerden alınan puanların ağırlıklı olarak hesaplanmasıyla elde edilir.

Haber 10-09-24 21:22

Kamu kurumlarına atama kararları Resmi Gazete'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 07-09-24 01:26

Kamu için yeni sistem... OVP döneminde tasarruf odaklı ilerleniyor! işe alımlarda bu düzen kullanılacak

Dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program kapsamında bazı yenilikler konuşulmaya devam ediyor. OVP kapsamında kamu alımlarının detaylı analizi için yeni bir sistem kurulması kararlaştırıldı.

Finans 06-09-24 16:36

'Kamu personeliyim' dedi, polise yaptığı anlamsız teklif kameralara yansıdı! İstediğini alamayınca yaptığı hareketle pes dedirtti

Aksaray'da bir genç polisin dur ihtarına uymayıp kaçtı. Ekipler genci kısa sürede yakaladı. Genç, yanına hemen tanıdıklarını çağırdı. Gelenlerden bir kadın polise kamu personeli olduğunu söyleyip cezanın kendi ehliyetine yazılmasını istedi. Anlamsız talebi yerine getirilmeyince de basın mensuplarına hakaret edip hareket çekti.

Haber 06-09-24 07:02

İŞKUR kayıt belgesi nedir, nasıl alınır? İŞKUR kayıt belgesi alma şartları

İŞKUR (Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü) idari ve mali açıdan özerk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olan, özel hukuk hükümlerine göre çalışan tüzel kişiliği bulunan bir kamu kurumudur. Kökleri 2. Dünya Savaşı yıllarına dayanan kurum, ülkedeki işsizlikle mücadeleyi hedeflemiş bir kuruluştur.

Haber 06-09-24 05:32

Esnek çalışma nedir? Esnek çalışma nasıl olur?

Özel ya da kamu alanında çalışan iş yerlerinde geçerli olan, bazen iki tür için de kullanılan bazı terimler bulunur. İşçilerin olduğu kadar işverenlerin de haklarının korumayı hedefleyen kanunlar doğrultusunda hazırlanan ve takip edilen bu terimler, farklı durumları tanımlamak için oluşturulmuşlardır.

Haber 05-09-24 23:27

Cumhurbaşkanına yeni yetki: Üst düzey kamu yönetiminde atama usulleri değişti

Üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama usulleri önemli ölçüde değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre cumhurbaşkanının atama yetkisi genişledi.

Haber 31-08-24 10:12

İŞKUR tarafından devreye alınacak! Kamuda 3 gün istihdam fırsatı! Günlük 566 TL verilecek

Kamuda işsizlere yönelik olarak yeni bir işgücü uyum programı başlatılıyor. Eğitimini tamamlayan kişiler haftanın 3 günü, toplam 22 buçuk saat kamu kurumlarında çalışacak. Günlük cep harçlığı olarak 566 TL verilecek. Eğer bir aydır işsizseniz bu habere dikkat! 10 aylığına kamu kurumlarında çalışıp para kazanabilirsiniz... İşte İŞKUR’un o yeni programının detayları...

Finans 31-08-24 08:13

10 banka emekli promosyonlarını güncelledi... Kamu bankalarından özel bankalara yeni promosyon ayarı

Emekli maaşlarının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltimesinin ardından bankalar, promosyonlarını yenilemeye başladı. Müşterisini kaybetmek istemeyen bankalar promosyonlarını artırırken emekliler de hangi bankanın daha iyi bir ödeme yaptığını araştırmaya başladı. Peki hangi banka en fazla promosyonu veriyor? İşte yanıtı...

Finans 27-08-24 16:37

Konut satışlarında hareketlilik olabilir... Kamu bankaları düşük faiz ile kredi veriyor

Mevduat faizlerinin yüksek olması nedeniyle yatırımcılar faize yönelmişken kamu bankalarının düşük faizli konut kampanyası başlatmayı planlaması yatırımcının dikkatini gayrimenkule çevirebilir. Kaynaklar, bankaların üzerinde çalıştığı faiz oranını da açıkladı.

Finans 27-08-24 12:08

KPSS sonuçları bugün açıklandı

Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları açıklandı. Adayların büyük bir heyecanla beklediği sonuçlar bugün ÖSYM tarafından erişime açıldı. Adaylar, TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile osym.gov.tr üzerinden görüntüleyebilecek.

Haber 23-08-24 10:06

Kamu bankaları evlenecek çiftler için düğmeye bastı... Çeyiz hesabı ile kolaylık sağlanacak

Kamu bankaları genç yaşta evlenecek çiftler için çeyiz desteği yapmaya başladı. Genç çiftlerin bu yardımdan faydalanabilmesi için herhangi bir devlet bankasından çeyiz hesabı açması yeterli. Çiftlerin, açtıkları hesaba düzenli para yatırması karşılığında bu destekten faydalanabilecek. Peki kamu bankaları en az ne kadar yardım yapacak? İşte cevabı...

Finans 20-08-24 16:12

Mesai saatlerini kısaltmak için çalışmalar başladı! Memuru da özel sektör çalışanını da 'maaşım düşer mi?' korkusu sardı: 270 saat detayı...

Birçok ülke mesai saatlerinde kısaltmaya giderken bu durum Türkiye’yi de harekete geçirdi. Teknik çalışmaları başlayan çalışma saatleri için formül de belli oldu. Buna göre sektörler ve meslekler arasında uygulama farklılığı olsa da çalışma zaman dilimi 'esnek zaman ve çekirdek zaman' olarak ikiye ayrılacak. Hem kamu hem de özel sektör çalışanları ise ‘mesai saati kısalırsa maaşım düşer mi?’ diye merak ediyordu. Peki Uzaktan ve esnek çalışma ne zaman gelecek? İşte yeni modelin detayları...

Finans 20-08-24 07:58

'Tüm deprem dosyaları bakımından emsal mahiyette' Avukat Rezan Epözdemir kararı duyurdu: Kusuru olan kamu görevlilerinin yargılanmasının önü açıldı

Kamuoyunda 'Ezgi Apartmanı Davası' olarak bilinen dosyayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Mağdur Aileler Vekili Av. Dr. Rezan Epözdemir, yaptığı açıklamada "İtirazlarımız kabul edilmiş ve aralarında Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili’nin de bulunduğu 7 kişi hakkında soruşturma izni verilmiştir" dedi. Epözdemir, bu kararın tüm deprem dosyaları bakımından emsal mahiyette olduğunu söyledi.

Haber 16-08-24 15:45

’Kamuda işe yerleştirme’ vaadiyle dolandırıcılık yapan 31 yıl hükümlü şahıs yakalandı

Samsun’da polis ekipleri, ’kamu kurumlarında işe yerleştirme ve adliyede dosya takibi yapma’ vaatleri ile insanların kandıran ve 31 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlüyü yakaladı.

Yurthaber 16-08-24 10:51

Emekliye promosyon müjdesi! En iyi ödemeyi o banka yapıyor...

Kök emekli maaşı 10 bin TL'den temmuz ayında yüzde 25'lik bir zam ile 12.500 TL olmuştu. Emekli maaşındaki bu iyileştirme sonrası ise bankalar promosyon tutarlarını güncellemeye başladı. Bir kamu bankası ise emekliyi kendi bünyesine dahil edebilmek için çift promosyon vereceğini duyurdu. Peki hangi banka ne kadar ödeme yapıyor? İşte ayrıntılar...

Finans 16-08-24 09:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukukun dışına çıkanın gözünün yaşına bakmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Hukuka, kanuna riayet eden kimseyle sorunumuz yok ama hukukun dışına çıkanın, kendini devletten, kamu otoritesinden üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız." dedi.

Haber 15-08-24 20:17

Emeklilere promosyonun yanı sıra yeni avantajlar geliyor! Ücretsiz HGS, para transferi... Banka kampanyayı duyurdu

Emekli banka promosyonu, vatandaşların en çok araştırdığı konulardan bir tanesiydi. Bankalar sık sık emeklilere yönelik promosyon ve kampanya duyurularını yaparken bir kamu bankasından buna ek olarak yeni avantajlar yapılacağını duyurusu geldi. Buna göre arabası olan emeklilere HGS ve dijital para transferi ücretsiz olacak. Ayrıca kiralık kasada da yüzde 25'lik indirim yapılacağı belirtiliyor. İşte o kampanyanın tüm detayları ve sağlayacağı avantajlar...

Finans 14-08-24 10:27

'Yüzde 30'u memura gidiyor' dediği anlar bir kez daha gündemde: 'Siz az kazanıyorsunuz diye memur çok kazanıyor olmuyor...'

Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, katıldığı bir programda kamu bütçesine dair görüşlerini paylaştığı bölüm yeniden gündem oldu. Memur ve vekil sayısına değinen Türkmen her ikisinin de fazla olduğunu söyledi. O açıklamalar tepki toplarken bir X kullanıcısı, 'Siz az kazanıyorsunuz diye memur çok kazanıyor olmuyor' yorumunu yaptı.

Finans 13-08-24 15:04

Kamu alacakları gecikme faizine zam! Resmi Gazate'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil oranlarının yükseltilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. ayrıca amme alacaklarında yıllık yüzde 36 olarak uygulanan tecil faizi oranı 21 Mayıs'tan itibaren yüzde 48 oldu.

Finans 13-08-24 09:32

Kamuda sürekli işçi nedir, Kamuda sürekli işçi ne iş yapar? Kamuda sürekli işçi maaşları

Çalışanlar tek bir çatı altında toplandıkları Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) kapsamında, hangi sektörde, özel ya da kamu alanında çalışıyor olmaları fark etmeksizin aldıkları görevlere göre farklı sigorta türleri ile sınıflandırılmışlardır. Her çalışanın çeşitli haklara sahip olduğu bu sigorta türleri çalışma alanlarına göre belirlenir.

Haber 09-08-24 18:52

Tutanak nedir, nasıl yazılır veya tutulur? Tutanak yazma rehberi

Çeşitli resmî işlemler sırasında düzenlenen bazı belgeler vardır. Bu belgeler devlete ait olan kamu ve kuruluşlar ya da özel sektör işyerleri tarafından çalışanlardan ya da farklı işlemler için kurumlara başvuran vatandaşlardan talep edilebilir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi sayesinde bu tür belgelerin bazıları da dijital ortamda hazırlanabilmekte ya da teslim edilebilmektedir.

Haber 07-08-24 17:59

Sürekli işçi ne demek, ne iş yapar? Sürekli işçi işten çıkarılabilir mi?

Uzun süredir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında birleşmiş olan ve özel sektör ya da kamu alanında çalışıyor olması fark etmeksizin tüm çalışanların çalıştıkları göreve göre sigortalandıkları çeşitli sigorta türleri vardır. 4A, 4B, 4C ve 4D olarak sınıflandırılan bu sigorta türlerinin her biri farklı bir çalışma grubunu kapsar.

Haber 07-08-24 01:40

Sağlık raporu alma: Sağlık raporu nasıl ve nereden alınır?

Her çalışanın ve işveren kişinin özel sektör ya da kamu sektöründe çalışıyor olması fark etmeksizin çeşitli hakları bulunur. Hastalık izni, doğum izni ve çeşitli ek ödemeler gibi sağlık raporu almak da bu haklar arasında yer alır. Sağlık raporu da işe giriş ya da farklı geçerli nedenlerle işverenin çalışmak için başvuru yapan kişiden isteme hakkı olan bir rapor türüdür.

Haber 07-08-24 01:08

En düşük emekli maaşından kamu görevlisi ikramiyelerine... Meclis milyonlarca kişiyi ilgilendiren kararları peş peşe aldı: Her ay 641 lira ek ödeme yapılacak

Meclis’ten milyonların gelirini ilgilendiren düzenlemeler peş peşe geçti. En düşük emekli maaşı 12.500 TL oldu. Çalışan emekliye prim desteği son buldu. Kamu görevlileri için de son dakika gelişmesi yaşandı. Alınan karara göre bugünkü karşılığı 641,81 TL olan ikramiyeden sendika üyesi olan tüm kamu görevlileri yararlanacak. Ödeme her ay yapılacak. Şimdi ise gözler Resmi Gazete’de.

Finans 29-07-24 09:31

SON DAKİKA: Bir devir sona erdi! Kamuda birden fazla maaş alma dönemi kapandı

Son dakika haberi: Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerinin yasal çerçevesini oluşturan yasal düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda kamuda birden fazla maaş uygulamasına son verilecek ve kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak.

Finans 26-07-24 07:48

Emekli maaş promosyonu 24 bin lirayı buldu! Yüzde 24,73’lük zam sonrası emekli promosyonu üst dilime geçti: İşte en yüksek ödeme yapan bankalar

SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammının yüzde 24,73 olarak açıklanmasının ardından emekliye ek gelir sağlayan banka promosyonları da arttı. Bu kapsamda ilk hamle kamu bankası Vakıfbank’tan geldi. 12.000 + 12.000 TL toplamda 24 bin TL’yi bulacak. İşte yaklaşık 16 milyon emekliyi ilgilendiren güncel promosyon kampanyaları ve 11 banka promosyonu...

Finans 23-07-24 12:02

Yüz binlerce kamu çalışanını ilgilendiriyor! Sözleşmedeki o detay her şeyi değiştiriyor: Kimi yüzde 24,73 zam alacak, kimi yüzde 15...

700 bin kamu işçisinin maaş zamları enflasyona yenildi. Toplu İş Sözleşmesi ile ilk yarıda yüzde 45 zam alan yüz binler için hesap yapıldı. Sözleşmesi Şubat ayında başlayan kamu işçileri, Ocak ayında başlayan işçilere göre yılın ikinci yarısında 10 puan daha düşük zam alacak. Sözleşmesi Ocak’ta başlayanlar yüzde 24,73 oranında zam alırken, Şubat’ta başlayanların zam oranı yaklaşık yüzde 15'te kalacak. İşte detaylar…

Finans 23-07-24 08:52

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan 'habercilik' yorumu: Olgusal gerçeğe uygun olması aranmaz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, habercilikle ilgili dikkat çeken bir paylaşıma imza attı. Uçum paylaşımında "Gazetecilikte kamu yararı olmak, biçim ve içerik uyumu bulunmak kaydıyla görünür gerçeğe uygun haber yapmak yeterlidir. Haberin olgusal gerçeğe uygun olması aranmaz" ifadelerini kullandı.

Haber 21-07-24 14:38

Bazen 2, bazen 5 kişi… Alternatif yöntem arıyorlardı: Kurbanlık değil, ‘ortak konut kredisi’ ile ev alma dönemi

Yükselen faizler konut kredisi kullanımını sert düşürdü. Vatandaşlar ise hem yüksek ev fiyatları hem de kredi faizleri karşısında yeni bir yola başvurdu. Bir kamu bankası ortak konut kredisi kampanyası başlattı. Böylece bir evi 5 kişinin birden tek bir kredi ile almasına imkan tanındı. Peki kampanya nasıl olacak, aylık taksitler ne kadar? İşte detaylar...

Finans 18-07-24 07:58

Maaş düzenlemesi Meclis'te! Hazine ve Maliye Bakanlığı devreye girdi: 92 bin TL'yi geçmeyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve geldiği andan itibaren üzerinde çalıştığı düzenleme artık Meclis'te. Bu kapsamda kamuda birden fazla maaş uygulamasına son verilecek ve kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak.

Finans 08-07-24 09:45

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı

Haber 03-07-24 07:54

Çift maaş bitiyor, aylıktan kesme cezası geliyor! AK Parti Meclis’e sunuyor: ‘Hiçbirinin bahanesi olmayacak…’

Kamuda tasarruf tedbirlerine uymayan kamu görevlilerine uygulanacak yaptırımlar belirlendi. Buna göre kamu kurumlarında tasarruf tedbirlerinin uygulanmasından sorumlu olan yöneticiler, tedbirlere uyulup uyulmadığını takip edecek, aksine hareket edenlerle ilgili ‘Uyarma, kınama, aylıktan kesme’ gibi cezalar verilebilecek.

Finans 02-07-24 07:59

İletişim Başkanı Altun’dan açıklama: Resmi makamlarımız başta olmak üzere yalnızca güvenilir kaynaklara itibar edilmeli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye düşmanı bazı mahfillerin kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabaları, amacına ulaşamayacaktır" dedi. Asılsız haberlere prim verilmemesi çağrısı da yapan Altun, "Resmi makamlarımız başta olmak üzere yalnızca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaşlarımızın hassas davranmasını önemle rica ederiz." açıklamasını yaptı.

Haber 01-07-24 21:17