D dimer, kan test, sonucunda ölçülebilen ve kanın parçalanma ve pıhıtlaşma sürecinde oluşan protein parçacığına denir. Vücut içerisinde pıhtılaşma olduğu zaman fibrin üretilir ve vücut tarafından parçalanması sağlanır. Bu süreç esnasında da D dimer ortaya çıkar. Özellikle kalp rahatsızlıklarında ortaya çıkan D dimer, koroner arterlerin daralması sonucunda ortaya çıkar.
Günümüzde birçok resmî işlem, elektronik ortama taşınmıştır. Resmî evraklar internet üzerinden hazırlanıp kullanılabilmekte, birçok resmî dosya takibi ya da işlemi yine elektronik ortamda gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet sistemi sayesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları da tek bir portal üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir. E-Devlet üzerinden ulaşılıp tahlil sonuçlarına göz atılabilen portallardan biri de e-Nabız'dır.
Erken teşhis, pek çok hastalığın tedavisinin başarılı sonuçlanması için büyük önem taşır. Herhangi bir sağlık sorununuz ve hastalık belirtiniz olmasa dahi belirli aralıklarla sağlık kontrolünden geçmeniz erken teşhis yapmanızı ve bir hastalığınız varsa hızlıca önlem almanızı sağlar. Yıl içinde en az bir defa yaptıracağınız bu testler sağlığınız hakkında oldukça detaylı bilgiler veriyor.
Hastanede ya da sağlık ocağında yapılan tüm tahlillerin sonucu, sonuç çıktıktan belli bir süre sonra e-Nabız sisteminde görülebilir. Tüm tahlillerin sonuçlar farklı sürelerde çıkabilir. Bu değişikliğin nedeni tahlilin ya da testin içeriği ve yapılış amacı ile ilgili olabilir. Bazı tarihlerin daha da uzaması tahlilin ya da testin yapıldığı yerdeki yoğunlukla da ilgilidir. Kan ve idrar tahlili sonucu ne kadar sürede çıkar
Tüm tahlil sonuçları gibi kan tahlili sonuçları da çıktığı zaman e-Nabız sisteminde görülebilir. Vatandaşlar kimlik numarası ve şifre ile e-Nabız hesaplarına girerek yaptırdıkları tahlillerin sonuçlarına hızlıca ulaşabilir. Kan tahlili sonuçları yapıldığı günden itibaren genellikle 24 saat içinde çıkar. Ancak kan tahlilinde istenilenlere göre bu süre uzayabilir. e-Nabız ile kan tahlili sonucu nasıl öğrenilir? Kan tahlili sonuçlarını öğrenme işlemi nasıldır?
Gen testleri ile 7 bini aşkın genetik hastalığın tespit edilebildiğini söyleyen Tıbbi Genetik Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yeşilyurt, anne-baba olmadan önce bu testleri yaptırmanın önemine dikkat çekti. Çocuk sahibi olmadan önce yaptırılan gen testleri sayesinde dünyaya gelecek bireyde görülebilecek hastalıklardan genle ilgili olanların tedavi edilerek önlenebileceğini söyleyen Yeşilyurt, bu yöntemle genetik hastalıkların sonraki kuşaklara geçişinin engellenebileceğine dikkat çekti.
Vücut için önemli hormonlardan biri olan estradiol nedir? Estradiol hormonunun fazlalığı ve eksikliği ne gibi sorunlara yol açar? Bu konuyu sizler için yazımızda derledik.
Lipaz değeri; normal kabul edilen aralığın altında ya da üstünde tespit edildiğinde; bu durum sağlık açısından bir problem anlamına gelebilir. Peki lipaz nedir ve olması gereken değeri kaçtır?
Vücudun enfeksiyonlara karşı korunmasında etkili olan BAS, beyaz kan hücrelerinden biridir. Peki BAS kan değeri nedir? Bazofilin kısaltması olarak bilinen BAS, beyaz kan hücresinin bir türüdür.
Böbrek rahatsızlıkları için doktora başvurulduğunda istenen testin adı GFR’dir. GFR testi kapsamında gerçekleşen GFR hesaplaması sonucunda bulunan değerin, düşük veya yüksek olmasının böbrek sağlığı açısından önemini ve çözümlerini bu yazıda bulabilirsiniz.
Gran kan değeri nedir sorusu kan tahlili yaptıran pek çok kişinin, sıklıkla karşılaştığı sorulardan birisidir. Kısaltılmış ismi gran olan granülosit akyuvarların içinde bulunan bir bölüm hücreye verilen isimdir. Normal değeri bireyin yaşına ve cinsiyetine göre uzmanlar tarafından yorumlanır.
AFP testi olarak bilinen alfa fetoprotein testi gebeliğin 16 ile 20. haftalarında yapılması gereken önemli bir kan testidir. Peki, AFP Testi Neden Yapılır?
Eski CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Karaosmanoğlu, tahlil için kan vermeye hazırlandığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybetti - Karaosmanoğlu'nun cenazesi Kırşehir'de toprağa verildi
Eski CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Karaosmanoğlu, tahlil için kan vermeye hazırlandığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybetti - Karaosmanoğlu'nun cenazesi Kırşehir'de toprağa verildi
Belçika'da kanseri 15 dakikada teşhis edebilen çip geliştirildi
Dr. Behrad Vahidi, geliştirdikleri 'lucid biopes' teknolojisi ile sadece bir tüp kanın kanser tedavisinin teşhisinde yeterli olacağını söyledi.
Türkiye'de, kanserden şeker hastalığına, romatizmadan obeziteye kadar birçok hastalığın araştırılmasında kullanılabilecek yeni bir kan tahlili parametresi geliştirildi.
Doç. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk, meme kanserinin kan tahlili ile teşhis edilebileceğini bildirdi.