Kadın kanserlerinin erken teşhisi ve tedavisi, hastaların hayat kalitesini artırmak açısından büyük önem taşıyor. Jinekolojik kanserlerde minimal invaziv cerrahi yöntemlerin kullanımının arttığı bu dönemde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatih Mehmet Kaya, rahim kanseri, rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri ve vulva kanserindeki tedavi yöntemlerine dair önemli bilgiler paylaştı. Merak edilen detaylar haberimizde...
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nargiz Majidova, uykusuzluğun bağışıklık sistemi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, kronik uykusuzluğun vücudu enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı savunmasız hale getirdiğini belirtti. Uyku eksikliğinin bağışıklık sisteminin, özellikle kanser hücrelerini tanıyıp yok etme yeteneğini zayıflatarak, kanser riskini artırabileceğini vurguladı. Çarpıcı açıklamaların detayları haberimizde...
Kanser, modern çağın en zorlu sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte kanserin tanı ve tedavisinde önemli adımlar atılsa da, bu hastalığın üstesinden gelmek için yalnızca tıbbi tedavilerin yeterli olmadığı giderek daha fazla anlaşılmaktadır. Son yıllarda, kanser tedavisinde ‘PBF' yaklaşımı gibi disiplinlerin de tedavi sürecine dahil edilmesi, başarı şansını artıran önemli bir faktör haline gelmiştir. ‘PBF' nedir? Detaylar haberimizde...
2008 yılında akciğer kanseri teşhisi konulan Günay Doğan, bu hastalığa karşı verdiği mücadeleyi ve tedavi sürecindeki zorlukları anlattı. Kardeşini aynı hastalık nedeniyle kaybetmenin acısını yaşayan Doğan, kanserin zamanla beyin metastazına dönüşmesiyle 2013 yılında tedaviye başladı. Depresyona girdiği dönemde psikolojik destek aldığını belirterek, “Hayata pozitif bakmak ve aktif kalmak çok önemli” dedi. Detaylar haberimizde...
Genç yaşta meme kanserine yakalanan Cansu Taşkın, 16 kür kemoterapi ve 25 seans ışın tedavisiyle sağlığına kavuştu. Taşkın, “İlk başta önemsemedim, kitle büyüyünce fark ettim. Herkes evde kendini muayene etmeli ve kontrolleri ihmal etmemeli.” dedi. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Sakin, tedavinin tümör ve hasta özelliklerine göre değiştiğini belirterek, “Geç kalınan her gün riski artırır.” uyarısında bulundu.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun, yağlı diyetlerin meme kanseri yayılmasını artırabileceği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Coşkun, obezitenin meme kanseri riskini artırdığına dikkat çekerek, bu tür diyetlerin sağlık üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerini vurguladı. Coşkun, "Fazla kilonun meme kanseri geliştirme riskini artırdığını biliyoruz," şeklinde açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...
Meme ve Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Hakan Mersin, erken teşhisin kanser tedavisindeki önemine dikkat çekerek, "Meme, rahim ağzı (serviks), prostat, kolon (kalın bağırsak), deri ve akciğer kanserleri, tarama yöntemleriyle erken evrede tespit edilebilen ve tedavi başarı oranı yüksek olan kanser türlerindendir. Erken teşhis, sadece yaşam süresini değil, aynı zamanda yaşam kalitesini de önemli ölçüde artırır" dedi.
Dünyada en yaygın görülen ölümcül hastalıklardan biri olan kanser hakkında uzmanlar tarafından sık sık uyarılar yapılıyor. Mart ayı Dünya Kolon Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında konuşan Prof. Dr. Ali Ezer de en sık görülen kanser türlerinden biri olan kolon kanseri hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Cemil Savaş, kolon kanserinden korunma konusunda önemli önerilerde bulundu. Savaş, düzenli yapılan kolonoskopi ve dışkıda gizli kan testi gibi testlerle hastalığın erken teşhis edilebileceğini belirterek, "Erken teşhis, tedavi şansını artırır," dedi. Detaylar haberimizde...
Antalya'da ilik kanseri tedavisi gören 20 yaşındaki Mehmet Özkan, hastanede geçirdiği doğum günü kutlamasında unutulmaz bir sürprizle karşılaştı. Altı ay önce, 16 yaşındaki kız kardeşinden ilik nakli olan Mehmet, doğum gününde Antalyaspor taraftarları ve yakınlarının moral desteğiyle güç buldu. Taraftarlar, hastane önünde toplanarak ellerindeki meşalelerle Mehmet'e destek verdi.
Kanser hastalığı, günümüzde giderek daha fazla bireyi etkileyen bir sağlık sorunu haline gelirken, uzmanlar beslenme biçimi ve yaşam tarzının bu hastalığı tetikleyebileceğine dikkat çekiyor. Onkoloji Bölümünden Uzm. Dr. İbrahim Hakkı Dursun, kanserin ortaya çıkmasında birçok faktörün rol oynadığını belirterek, doğru beslenme ve sağlıklı yaşam tarzı değişikliklerinin önemini vurguladı. Detaylar haberimizde…
Diz ve kalça ağrısıyla Medipol Sağlık Grubu’na başvuran 69 yaşındaki Meryem Oya Alp, hastanede yapılan tetkikler sonucunda hiç beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Bağırsaklarında polip ortaya çıkan Alp, yapılan başarılı operasyon sonucu kanserden son anda kurtuldu.
Diş ağrısı yaşayan 78 yaşındaki adam dişinin aynı zamanda sallandığını fark edince soluğu diş hekiminde aldı. Yapılan muayenenin ardından dişi çekilen adam çenesi şişmeye başlayınca sağlığı hakkında endişe duydu. Soluğu tekrar hastanede alan adam bu kez acı gerçek ile yüzleşti.
Araştırmacılar, prostat kanseri vakalarıyla tutarlı bir şekilde ilişkilendirilen 22 pestisit tespit ettiler ve bu pestisitlerden dördü aynı zamanda prostat kanseri ölüm oranıyla da ilişkilendirildi. Bulgular Cancer dergisinde yayınlandı.
PET çekimi vücuttaki çeşitli aktiviteleri görüntüleyerek hastalıklara teşhis konulmasında kullanılır. Özellikle kanser ve kalp hastalıkları gibi ciddi hastalıkların teşhisinde kullanılır. 20 ila 40 dakika tarama süresi vardır, ancak bekleme süreciyle daha uzun bir işlemdir.
Kanser teşhisi konan Amy Lou isimli bir kadın başlangıçta semptomlarını görmezden geldi ve bunları uyku ihtiyacı ve daha iyi egzersiz yapma ihtiyacı gibi diğer sorunlara bağladı.
Göğüs, rahim ağzı, kolon, prostat ve akciğer kanserinin tarama ile erken teşhis edilebilen hastalıklar olduğunu belirten uzmanlar, fazla önemsenmeyen bir belirtiye dikkat çekti. İşte kanserin fazla bilinmeyen belirtileri...
Kanser insanlığın karşılaştığı en karmaşık sağlık sorunlarından biridir. Bu hastalık sinsi bir şekilde hayatlarımıza girebilir ve birçok insanın yaşamını etkileyebilir. Ancak kanserle baş etmek yalnızca bir tıbbi mücadele değil aynı zamanda insan dayanıklılığının ve bilimin sınırlarının keşfi anlamına gelir. Kanser sadece bir hastalık değil aynı zamanda bir toplumsal bilinçlenme ve dayanışma çağrısıdır.
Uzmanlar, gece terleyerek uyananlar ile sabah kalktıklarında benzer sıkıntıdan muzdarip olan kişileri uyardı. Buna göre; bazı nadir durumlarda çarşaf ve yastıkların sırılsıklam olmasına sebep olan terlemenin kanser hastalığının erken belirtisi olabileceği aktarıldı.
Kanser ölümcül sonuçlar doğurabilen en ciddi hastalıklardan. Kanserin belirtileri hakkında bilinçli olup bu hastalığı erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Uzmanlar geceleri artış gösteren kanser belirtilerine karşı uyarılarda bulunuyor. İşte kanserin bilinmeyen belirtileri...
Kanserin belirtilerini önceden tespit etmek ve tedaviye erken başlamak hayat kurtarabiliyor. Uzmanlar kanserin göz ardı edilen belirtileri hakkında uyarılarda bulunuyor. Bir doktor uykuda sıklıkla yaşanan sağlık sorununa karşı uyararak bu durumun kanserin en yaygın belirtisi olduğunu açıkladı.
Kanser, çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak biliniyor. Birçok farklı türü bulunan kanserin belirtileri vücutta bulunduğu yere göre değişim gösterebiliyor. Sinsice ilerleyen kanser türlerinden olan karaciğer kanserinin ilk belirtisinin yemek sırasında yaşanan ve genellikle göz ardı edilen bir sağlık sorunu olduğu öğrenildi.
Kanser her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Kanseri erken teşhis etmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Erken teşhis için kanserin ilk belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. Yürüme sırasında ortaya çıkan bir durumun üç tehlikeli kanserin ilk belirtisi olduğu öğrenildi.
Kanser tüm hayatı etkisi altına alan ölüme sebep olabilen tehlikeli hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Değişen yaşam koşulları kanser vakalarının artmasına sebep oluyor. Uzmanlar kanserin tehlikeli etkilerini azaltmak için erken teşhis etmenin hayati önemi olduğunu vurguluyor. Kanserin bazı belirtileri var ki genellikle sabahları görülüyor. Bu belirtileri sürekli olarak görüyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekiyor.
Kanser, çağımızın vebası! Organ ve dokulardaki hücrelerin hızlı ve düzensiz şekilde büyüyüp çoğalmasıyla ortaya çıkan kanserde erken teşhis hayati önem taşıyor. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Kanseri hızlı bir şekilde tespit edebilmek için en ufak belirtide bile önleminizi almalısınız. Yaygın şekilde görülen kanser belirtileri arasında birini bile yaşıyor veya şüpheleniyorsanız koşarak doktora gitmelisiniz.