Katar Ekvador Maci Haberleri

Trabzonspor'da şok ayrılık! Trezeguet resmen Al Rayyan'da...

Şenol Güneş'in teknik direktörlüğü geçmesiyle birlikte Trabzonspor'da ilk ayrılık yaşandı. Bordo - mavililer, Mısırlı yıldızı Mahmoud Trezeguet'nin Katar ekibi Al Rayyan'a kiralandığını KAP'a bildirdi.

Spor 2024-09-03 22:19:25

Dünyada meraklısı çok! Çöpteki o ürün hayatını değiştirdi: İlkini eşine hediye etti, sonra yurt dışına satmaya başladı... Talep yağıyor

Tekirdağlı 32 yaşındaki Ozan Ökünç, evinin balkonunda farklı ağaç türlerinden ürettiği tespihleri sosyal medya üzerinden gelen talepler doğrultusunda farklı ülkelerdeki meraklılarına satıyor. Üç sene önce çöp kutusuna atılmış eski bir sandalyeyi görüp parçalarından tespih taneleri üretmeyi deneyen Ökünç, kısa sürede kendini geliştirdi. Ökünç'e Almanya, Azerbaycan, İsveç, Katar gibi ülkelerden talep yağarken Ökünç, ilk yaptığı tespihi eşine hediye ettiğini söyledi.

Finans 2024-09-01 12:25:40

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefonda görüştü. Görüşmede Gazze’deki son durumu ele alındı.

Haber 2024-08-28 18:18:29

Doha nerede? Doha'ya nasıl gidilir?

Doha, derin köklere sahip kültürel zenginlikleriyle öne çıkar. İslam Sanatları Müzesi'nin mistik atmosferi ve Katar Ulusal Müzesi'nin büyüleyici hikayeleri, ziyaretçilere unutulmaz bir yolculuk sunar. Doha, aynı zamanda dünyaca ünlü restoranları, göz kamaştıran alışveriş merkezleri ve ihtişamlı otelleriyle, konforu ve zarafeti bir araya getirir. Peki, Doha’ya nasıl gidilir?

Haber 2024-08-13 18:18:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Haber 08-08-24 16:53

Liderlerle yoğun diplomasi trafiği! Erdoğan dünyanın gözünü çevirdiği zirveden seslendi: Ses getirecek İsrail çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkent Astana’daki ikili temasları çerçevesinde Moğolistanlı mevkidaşı Ukhnaagiin Khurelsukh ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Zirve kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada Erdoğan, İsrail mesajıyla dikkat çekti.

Haber 04-07-24 11:17

Türkiye üzerinde türbülansa yakalandılar! Katar Havayolları'na ait uçakta korku dolu anlar: Yaralılar var

Londra'dan Singapur'a giden bir yolcu uçağı türbülansa girmiş ve 1 yolcu hayatını kaybederken 30 kişi yaralanmıştı. Benzer bir haber ise Katar Havayolları'ndan geldi. Katar’ın başkenti Doha’dan İrlanda’nın başkenti Dublin’e giden uçak Türkiye üzerinde türbülansa girdi. Olayda 12 kişi yaralandı.

Haber 26-05-24 17:30

Yalancı içli köfte tarifi: Yalancı içli köfte nasıl yapılır?

İçli köfte, farklı bölgelerde ve şehirlerde farklı şekillerde yapılabilir. Bir de hızlıca yapılabilen, hem pratik hem de lezzeti yalancı içli köfte tarifi vardır. Bu tarif hem sofranıza yöresel bir hava katar hem de yiyenlere yanında parmaklarını da yedirtir.

Yemek 18-05-24 18:34

Bakan Şimşek'ten Katar temasları: Ekonomik foruma da katılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Katar Ekonomi Forumu'na katılacak. Bakan Şimşek dün Brüksel'deki konuşmasında da yaz aylarında OVP'yi gözden geçireceklerini söylemişti.

Finans 15-05-24 09:35

Hamas ateşkesi kabul etti! İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılara devam kararı aldı! ABD'den açıklama geldi

Son dakika haberi: Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi. Ateşkes teklifinin detayları da ortaya çıktı. Ancak bu açıklamanın ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılara devam kararı alırken, Refah şehrinin doğusunu yoğun bir şekilde bombaladığı belirtildi. ABD yönetiminden ise " İsrail'in Refah'a kara saldırısı düzenlemesini desteklemiyoruz" açıklaması geldi.

Haber 06-05-24 19:42

Katar'da acil toplantı! CIA başkanı da katılıyor

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, Katar Başbakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile İsrail ve Hamas arasında devam eden ateşkes müzakereleriyle ilgili acil bir toplantı için Katar’a gidiyor.

Haber 05-05-24 20:54

Soğan halkası tarifi: Soğan halkası nasıl yapılır?

Doğal antibiyotik olarak da bilinen soğan girdiği çorbalara, salatalara, yemeklere ayrı bir lezzet katar. Dolması da yapılan soğanın farklı bir hâli de soğan halkasıdır. Eğer isterseniz evinizde kendi mutfağınızda kolaylıkla soğan halkası yapabilirsiniz. İşte soğan halkası tarifimiz...

Yemek 30-04-24 12:47

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Riyad’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi.

Haber 29-04-24 20:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Şeyh Al Sani ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 15-04-24 20:29

Son dakika | Netanyahu dediğini yaptı: Refah'ta kanlı saldırı! Haber bile verilmemiş, bilanço ağır

Son dakika haberi: İsrail'in uzun süredir planladığı Refah saldırısı başladı! Filistin'den ilk açıklama geldi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 14 Filistinli hayatını kaybetti. Katar, "İsrail'in olası Refah saldırısı görülmemiş bir vahşete ve büyük yıkıma yol açar" açıklamasında bulundu.

Haber 19-03-24 13:04

Osmanlı'dan sonra bir ilk: TSK'nın ayak izleri her yerde! Türkiye'nin askeri varlığı genişliyor; Irak, Libya, Suriye, Katar, Azerbaycan, Somali, Gambiya, Mali...

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye'nin dünyadaki askeri varlığının genişlediğini yazdı. Dünyanın dört bir yanındaki Türk askerinin etki alanının küresel çapta yayıldığına dikkat çekilirken, Osmanlı İmparatorluğu'ndan sonra ilk kez böyle bir durumun yaşandığı belirtildi. Söz konusu haberde bir harita da paylaşılırken; Türk askeri varlığının bulunduğu noktalar işaretlendi.

Finans 13-03-24 06:51

Katar LNG üretim kapasitesini 142 milyon tona çıkaracak

Katar Enerji Bakanı ve QatarEnergy Üst Yöneticisi Saad bin Şeride el-Kabi, Katar'ın LNG üretim kapasitesini 2030'a kadar 142 milyon tona çıkaracağını açıkladı.

Finans 25-02-24 15:46

Rusya ve ABD arasında yeni kriz! Putin’i kızdıracak hamle bu kez Ekvador’dan geldi…

Güney Amerika ülkesi olan Ekvador’dan Rusya Devlet Başkanı Putin’i kızdıracak bir hamle geldi. Elindeki Rus teçhizatını ABD’ye devretme kararı alan Ekvador’a Rusya’dan tepkiler peş peşe gelirken izinsiz gerçekleştirilen bu hamlenin sözleşmelere aykırı olduğu belirtildi. Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa ise ellerindeki Rus teçhizatlarını 'hurda' olarak nitelendirmişti. İşte detaylar…

Haber 03-02-24 07:52

Adana Demirspor ile sözleşmesini feshetmişti ismi Galatasaray ile anılıyordu! Belhanda'nın yeni takımı herkesi şaşırttı

Adana Demirspor ile olan sözleşmesini sürpriz bir şekilde fesheden ve bir süredir boşta olan Younes Belhanda Katar ekiplerinden Al Shamal'ın yolunu tuttu.

Spor 18-01-24 16:19

Hamas ile İsrail arasında yeni anlaşma! İlk açıklama Katar’dan geldi…

İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü saldırıları devam ederken önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Katar, İsrail ile Hamas arasında Gazze'deki esirlere ilaç teslimi karşılığında, bölgedeki sivillere ilaç ve insani yardım girişini içeren bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ofisi ise Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlere ilaç dağıtımının bugünden itibaren başlayacağını açıkladı.

Haber 17-01-24 07:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü! 12 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha’da resmi törenle karşılanmasının ardından Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi. Erdoğan ve Al Thani, baş başa gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite’nin 9’uncu toplantısına katıldı. Erdoğan, Al Sani ile görüşmesinde Gazze'ye insani yardımların yeterli derecede ulaştırılması için Türkiye'nin çabalarının artarak devam ettiğini belirtti. İki ülke arasında 12 işbirliği anlaşması da imzalandı.

Haber 04-12-23 20:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na katılmak üzere Katar'a gitti. Erdoğan, Katar Emiri Al Sani'nin Dönem Başkanı olduğu Körfez İşbirliği Konseyi 44. Zirvesi'ne de resmi ziyaret kapsamında iştirak edecek.

Haber 04-12-23 13:26

Katar Emiri ile Almanya Cumhurbaşkanı bir araya geldi! Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier karşısında yetkili göremeyince uçaktan inmeyi reddetti... Dakikalarca öylece bekledi

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri ele almak için bir araya geldi. İkilinin görüşmesinin başlangıcında ilginç anlar yaşandı. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier karşısında yetkili göremeyince uçaktan inmeyi reddetti. Almanya Cumhurbaşkanı kendisini karşılayacak bir kişinin gelişini uçağın kapısının önünde dakikalarca bekledi.

Trend 30-11-23 09:22

Geçici ateşkeste 5. takas! 10 İsrailli esir daha yetkililere teslim edildi

Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de bulunan 10 İsrailli esirin ülkelerine getirilmek üzere Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini duyurdu. Öte yandan serbest bırakılacak 30 Filistinli esirin isim listesi yayımlandı.

Haber 28-11-23 21:49

Son dakika: Gazze'de ateşkes 2 gün daha uzatıldı

Son dakika haberine göre, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilen 4 günlük "insani aranın" dördüncü ve son gününde yeni bir gelişme yaşandı. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari, arabuluculuk çalışmaları kapsamında Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Haber 27-11-23 19:18

İsrail'le Hamas arasındaki rehine takası krizi Katar arabulucuğunda aşıldı!

Kassam Tugayları yaptığı açıklamada, İsrail'in, esirlerin serbest bırakılması ve insani yardım mutabakatına uymadığını ifade ederek esir takasının ertelendiğini duyurmuştu. Katar'ın arabuluculuğuyla İsrail ile Hamas arasındaki engeller kaldırıldı ve rehine krizi sona erdi. Kriz sonrası Hamas, 13 İsrailli ve 7 yabancı rehineyi Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim ettiğini belirtti.

Haber 25-11-23 19:22

Son dakika: Katar duyurdu! Ateşkesin saati belli oldu

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ateşkes yarın 8'de başlayacak ve Rehinelerden 13 kişilik ilk grup saat 17.00'de bırakılacak" denildi.

Haber 23-11-23 17:19

Gözler bugüne çevrilmişti! Katar'dan İsrail ve Hamas arasındaki esir takasına ilişkin açıklama: 'Yakında olacak'

Gazze'de İsrail ordusu, Endonezya Hastanesi'ne saldırdı. Gelen son bilgilere göre saldırıda en az 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Hastaneyi abluka altına alan İsrail güçlerinden çevredeki yüksek binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancıların, hastane kapısı önünde her türlü harekete kurşunla karşılık verdiği aktarıldı. Öte yandan Katar, esir takasına ilişkin 'Yakında olacak' açıklamasını yaptı.

Haber 20-11-23 08:03

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'ten ikinci Körfez çıkarması! '200'ün üzerinde...' diyerek duyurdu

Bakan Şimşek, BAE, Katar ve Suudi Arabistan'ın aralarında bulunduğu Körfez ülkelerine yatırım turuna çıktı. Şimşek, "Türkiye: Your Resilient Partner programında 200'ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık" açıklamasını yaptı.

Finans 24-10-23 13:57

Hamas'ın serbest bıraktığı rehine yaşadıklarını anlattı! Islak tünellerde yürüdük

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğu sonrasında iki rehineyi serbest bıraktı. Rehinelerin kimlikleri 79 yaşındaki Nurit Cooper ve 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz olarak belirlendi. İki hafta boyunca Hamas tarafından tutulan ve Pazartesi gecesi serbest bırakılan Yocheved Lifshitz yaşadıkları koşulları anlattı.

Trend 24-10-23 13:49

Son dakika! Katar Emiri 'Artık yeter!' diyerek dünyaya mesaj verdi: İsrail'in sınırsız bir şekilde insan öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı

Son dakika haberi: İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ederken Katar Emiri'nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Katar Emiri, dünyaya mesaj vererek 'Artık yeter! İsrail'in sınırsız bir şekilde insan öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı' dedi.

Haber 24-10-23 10:06

Hamas, 2 rehineyi daha serbest bıraktı! Katar ve Mısır arabulucu oldu

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğu sonrası 2 rehineyi daha serbest bıraktığını açıkladı.

Haber 24-10-23 07:36

Sosyal medya, Julian Draxler'in bu hareketini konuşuyor! Bir anda sebepsizce sahayı terk etti ve...

Katar Yıldızlar Ligi 6. hafta mücadelesinde Al Ahli Doha ile Qatar SC karşı karşıya geldi. Her iki takımın da birçok pozisyona girdiği ve tam 6 golün atıldığı maçta kazanan taraf Qatar SC oldu. Ev sahibi Al Ahli'de oyuna ikinci yarıda dahil olan Julian Draxler, bitime kısa bir süre kalan nedensizce sahayı terk etti. İşte detaylar...

Spor 23-10-23 21:05

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısına bir süre ara vererek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin bölgede çatışmaların son bulması ve bir an önce sükunetin sağlanması için her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti. Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 09-10-23 18:49

Bakan Fidan'dan peş peşe İsrail-Filistin görüşmesi!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve İran Dışişleri Bakanları ile telefonda İsrail-Filistin çatışmasını görüştü.

Haber 07-10-23 20:09

Bakan Fidan 3 ülkenin ismini verdi: Türkiye şu an bununla meşgul

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile Bakanlıktaki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi'yle ilgili, "Türkiye, şu anda bununla meşgul. Özellikle Irak, BAE, Türkiye, Katar bu konuda yoğun görüşmeler içerisinde." ifadelerini kullandı.

Haber 13-09-23 22:39

Galatasaray'ın istediği Verratti transferinde mutlu son! Katar ekibi İtalyan futbolcuya formayı giydirdi

Marco Verratti transferi için Galatasaray ile PSG arasındaki görüşmeler hızlanmıştı. Galatasaray, Marco Verratti'nin maaşının sadece küçük bir kısmını ödeyerek 1 yıl kiralamayı planlıyordu. Birçok takımın radarında olan Verratti transferinde Katar ekibi Al Arabi mutlu sona ulaştı.

Spor 13-09-23 07:47

Son dakika | Putin, Erdoğan'a açık açık söyledim diyerek duyurdu: Türkiye-Rusya-Katar iş birliğiyle yeni girişim yolda! Ukrayna çağrısını dünya konuşacak

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin Soçi'de bir araya geldi. Görüşmenin ardından Putin, akıbetini dünyanın merakla beklediği tahıl koridoruna dönme koşulunu açıkladı ve "Bunu Sayın Erdoğan'a açık açık söyledim" dedi. "Bizi aldattılar" çıkışıyla Batılı ülkelere yüklenen Putin'e Erdoğan'dan da destek geldi. Erdoğan, Ukrayna'ya "Yaklaşımlarını yumuşatmalılar" çağrısında bulundu. Liderler, Türkiye-Rusya-Katar iş birliğiyle yeni girişimin detaylarını tüm dünya ile paylaştı.

Haber 04-09-23 13:26

Marco Veratti transferinde olanlar oldu! Galatasaray'a Suudi Arabistan çelmesi, teklif yaptılar

Galatasaray'ın uzun süredir ilgilendiği isimlerin başında gelen yıldız isim Veratti için yeni gelişmeler yaşanıyor. İddiaya göre; Katar ekibi Al Arabi, Galatasaray'ın da transfer gündeminde yer alan Marco Verratti için Paris Saint-Germain'e resmi teklif sundu. İşte detaylar...

Spor 29-08-23 15:19

Galatasaray'a reddedilmesi zor teklif Katar'dan geldi! Yıldız oyuncunun kararı bu transferde belirleyici olacak

Katar ekibi Al Sadd, Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Sergio Oliveira için gemileri yaktı. Sarı-kırmızılıların kapısını çalan Al Sadd, reddedilmesi güç bir teklif yaptı ve şimdilik beklemeye koyuldu.

Spor 23-08-23 08:27

Arap turistler yola çıktı! Türkiye'den ayrılıyorlar: Sayı beklentinin altında kaldı

Başta Trabzon olmak üzere Doğu Karadeniz esnafının yüzünü güldüren Arap turistler geri dönmeye başladı. Körfez ülkelerinden çıkagelip tatillerini Karadeniz'de geçiren turistlerin dönüşe geçmesiyle Trabzon Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda oluşan yoğunluk arttı. Yaz boyunca sadece Trabzon'a gelen yerli ve yabancı turist sayısı dikkat çekti. Turistlerin geldiği adreslerin başını Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Dubai çekiyor.

Haber 20-08-23 11:22

Fito'nun kaldığı cezaevine 4 bin kişiyle baskın! Ekvador'u sarsan suikast sonrası yeni gelişme

Ekvador polisi, devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'nun suikast sonucu öldürülmesi sonrası harekete geçti. Ülkenin en büyük çetesi Los Choneros'un "Fito" lakabıyla bilinen elebaşı Adolfo Macias'ın kaldığı hapishaneye 4 bin polis ve askerle operasyon düzenlendi. Söz konusu baskın sonrası Macias, daha yüksek güvenlikli hapishaneye nakledildi.

Haber 13-08-23 10:38

Ekvador'da hapishane isyanı: 18 ölü, 11 yaralı!

Ekvador’da bir hapishanede çıkan isyanda 18 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Diğer hapishanelere de sıçrayan isyanda en az 96 gardiyan mahkumlar tarafından rehin alındı. Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso ülkedeki hapishanelerde 60 gün süreyle OHAL ilan etti.

Haber 25-07-23 23:45

Erdoğan ‘boş evlere vergi gelebilir’ demişti! Özgür Demirtaş uyardı: ‘Kötü sonuçlanır…’

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turu sonrasında dün uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, boş evlere vergi gelebileceğini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Prof. Dr. Özgür Demirtaş, polisiye tedbir dışında müdahelenin zor olduğunu dile getirerek, "Serbest ekonomiye müdahale her zaman kötü sonuçlanır" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Finans 22-07-23 11:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Sani'ye Togg hediye etti! Messi detayı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, körfez ülkelerine ziyaretinin ikinci ayağı olan Katar'da resmi törenle karşılandı. Görüşmeler başlamadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye, Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'u hediye etti. Katar Emiri Al Thani de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Katar’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası Finali’nde Arjantinli dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi’nin imzaladığı topu gösterdi.

Haber 18-07-23 20:05

Erdoğan’ın Körfez ülkeleri ziyaretinin perde arkası ortaya çıktı! Kilit nokta Ovaköy olacak…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez ülkelerini ziyareti bugün başlarken ziyarete ilişkin de önemli detaylar ortaya çıktı. Türkiye’nin Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ticari ilişkilerini üst düzeye taşıması beklenen kritik ziyaretlerin gündeminde ‘Kalkınma Yolu Projesi’ olduğu öğrenildi. Körfez ülkeleri Avrupa’ya Türkiye’deki Ovaköy Sınır Kapısı üzerinden mi ulaşacak? İşte Erdoğan’ın Körfez ziyaretinin perde arkası…

Haber 17-07-23 07:50

Zemini hazırlandı, imzalar atılacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turu başlıyor: Masada kritik 'yatırım' temasları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberinde 200'den fazla iş insanıyla yarın Körfez turuna çıkıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde bölgeye ön ziyaret gerçekleştirmişti. Erdoğan yarın başlayacağı turunda Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret edecek. Körfez turunun en önemli gündemi ise karşılıklı yatırımlar olacak. Üç ülkeye Togg hediye edilecek.

Haber 16-07-23 13:09

Otomobil fiyatlarını artırmıştı! Teklif Katar'dan: Türkiye'de atılacak yeni adımı Bakan Kacır duyurdu! Çip krizi için 'ortak yatırım' planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki günlerde Körfez turuna çıkacak. Günler öncesinde ise Bakan Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Katar'a ön ziyaret gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Katar ile Türkiye'de ortak yatırım projesi planlandığını duyurdu. Kacır'ın açıklamasına göre teklif Katar'dan geldi. Vize sorunu konusunda sanayicilere "Gönülleri ferah olsun" diye seslenen Kacır ayrıca deprem bölgesindeki KOBİ'lere 450 milyon dolar finansman sağlayacağını açıkladı.

Finans 14-07-23 09:38

Erdoğan'ın ziyaretinden günler önce 'Katar' teması! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Şimşek, Al Thani ile görüştü: 'Özellikle savunma sanayi ve enerji alanlarında...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez ülkeleri turundan günler önce Katar'a çalışma ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile görüştü. Cevdet Yılmaz'dan görüşmeyle ilgili açıklama geldi. Buna göre; ekonomik iş birliği imkanlarının ele alındığı görüşmede özellikle savunma sanayi ve enerji alanlarında iş birliğinin derinleştirilmesi hedefi vurgulandı.

Haber 09-07-23 13:15