Harnup adı ile de bilinen keçiboynuzu, aktarlarda kolaylıkla bulunan, türlü formlarıyla birçok yararı olduğu kabul edilen bir bitkidir. Peki keçiboynuzu unu faydaları nelerdir? Keçiboynuzu unu ne işe yarar?
Baklagiller ailesinden olan keçiboynuzu, harnup ismiyle de bilinen faydalı bir bitki çeşididir. Yaygın olarak Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde rastlanılan bu bitkinin tohum olan kısımları tüketilmektedir. Keçiboynuzu pekmez yapımından tatlı yapımına kadar birçok farklı alanda kullanılan bir bitkidir. İçerisinde hiçbir katkı maddesi barındırmayan keçiboynuzunun insan sağlığı üzerinde çok sayıda yararı vardır. Peki, keçiboynuzunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir?
Farklı formlarda tüketilebilmesi ve kullanılabilmesi, çeşitli açılardan yararları ile bilinen keçiboynuzu, eylül ayında başlayıp kasım ayına kadar açan bir bitkidir. Kabukları ve tohumları kakao türündeki ürünlerde ya da unlu ürünlerde kullanılabilmektedir. Birçok rahatsızlığın tedavi süreçlerinde de destekleyici özelliği bulunan keçiboynuzu, doktorların da uygun gördüğü durumlarda önerdikleri bir besindir.
Sağlıklı ve doğal bir besin kaynağı arıyorsanız keçiboynuzu unu doğru tercih olabilir. Keçiboynuzu Akdeniz bölgesinde yetişen tatlı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyvenin kurutulup öğütülmesiyle elde edilen keçiboynuzu unu besleyici değeri yüksek bir gıda olarak öne çıkar. Sağlık dostu özellikleriyle dikkat çeken keçiboynuzu unu pek çok sağlık faydası sunar.
Doğal gıdaların faydaları sağlık için büyük önem taşıyor. Keçiboynuzu da faydaları saymakla bitmeyen gıdaların içinde bulunuyor. Doğal antibiyotik etkisi yaratan keçiboynuzu kan temizleme, cinsel gücü artırma gibi etkiler yaratıyor. İşte keçiboynuzunun saymakla bitmeyen faydaları...
Birleşik sözcükler arasında bitki isimleri ya da fiiller ile oluşturulan kelime öbekleri yer alabilir. Dolayısıyla birleşik sözcüklerin TDK’ye göre doğru yazılışlarının nasıl olduğu mutlaka incelenmelidir. Bu kapsamda yazılı dilde nasıl kullanılması gerektiği merak edilen sözcüklerden birinin keçiboynuzu olduğu söylenebilir. Keçiboynuzunun doğru kullanımına yönelik en çok araştırılan husus ise bu kelimenin ayrı mı bitişik mi yazılması gerektiğidir. Peki, keçiboynuzu yazımı nasıl olmalıdır?
Keçiboynuzu tozu son yıllarda popüler bir besin takviyesi hâline gelmiştir. Keçiboynuzu ağacının meyvesinden elde edilen bu toz, yüksek lif ve antioksidan içeriği nedeniyle sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak kullanılabilir. Smoothie'lerde, yoğurtta, tatlılarda veya diğer yiyecek ve içeceklerde yerini alan keçiboynuzu tozunun faydaları oldukça fazladır. Peki, keçiboynuzu tozu faydaları nedir, kilo aldırır mı?
Keçiboynuzu, Akdeniz ikliminde yetişen bir meyvedir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça yüksek değerlere sahip olmasının yanı sıra besleyici özelliğiyle de ön plana çıkar. İçerdiği bileşenler sayesinde besleyiciliği ve besin değerleri açısından zengin olan keçiboynuzu kadar yine keçiboynuzundan elde edilen öz de faydalıdır. Doğal tatlandırıcı ve enerji kaynağı olarak kullanılan keçiboynuzu özünün faydaları nedir, ne işe yarar?
Geçmişi 4 bin yıla uzanan keçiboynuzu, şifalı bitki türleri arasında yer alıyor. Keçiboynuzu tozu, besin değeri bakımından çok zengindir. Bağışıklığı güçlendiren etkisiyle dikkat çeken antioksidan içeriyor. Keçiboynuzu direkt olarak tüketilebildiği gibi pekmez, şurup ya da toz hâlinde kullanılabilir. Peki, tatlı tada sahip olan keçiboynuzu tozu sütle içilir mi?
Keçiboynuzu içerisinde farklı bileşenleri ve vitaminleri bulundurur. Fosfor, kalsiyum, mineral, potasyum ve çinko bunların başında gelir. Yüksek miktarda K ve E vitaminleri içerir. Genel olarak pekmez şeklinde tüketildiği bilinse de kurumuş hâli de tercih edilir. Karamelimsi bir tadı anımsatan keçiboynuzu hem sağlık açısından hem de cildimiz açısından çok faydalıdır. Peki, keçiboynuzunu kaynatıp içmek hangi hastalıklara iyi gelir?
Keçiboynuzu Anadolu’nun en eski tatlarından birisidir. Harnup adıyla da bilinen bu meyve şeker gibi tadıyla birçok tarifte de yer alır. Antik Yunan kazılarında bulunan en eski kek tariflerden birinde de ismi geçer. Keçiboynuzu toz hâlinde birçok tarifte yerini alır. Keçiboynuzunun kurutulup öğütülmesiyle elde edilen keçiboynuzu tozu günde ne kadar tüketilmeli?
Doğal gıdaların sağlık üzerindeki etkileri çok eski zamanlardan günümüze kadar sık sık kullanılıyor. Bazı besinler var ki vücutta birçok sağlık sorununa karşı etkili çözümler sunuyor. Keçiboynuzu bu besinler arasında bulunuyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun da tavsiye ettiği keçiboynuzu kürü akciğerleri tertemiz yapıyor, cinsel gücü artırıyor ve vücuda sayısız fayda sağlıyor. Keçiboynuzu ile ilgili öğreneceğiniz bilgiler sayesinde bu şifalı besini mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz.
Doğal gıdalar sağlık için çok etkili sonuçlar alınmasını sağlayabiliyor. Sağlık açısından övülen gıdalar, ilk akla gelen en büyük faydası ile bilinse de daha birçok faydaları bulunabiliyor. Keçiboynuzu da cinsel sorunlara olan çözümleriyle biliniyor ancak keçiboynuzunun şifası sadece cinsellikle alakalı değil. Keçiboynuzu düzenli kullanımda vücutta mucizevi etkilere yaratıyor.
Yediklerimiz, gün içerisinde yaptıklarımız sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Olumlu ve olumsuz birçok sonuca neden oluyor. Özellikle cinsel sağlık problemleri giderek artış gösteriyor. Değişen yaşam koşulları spermlerin güçsüzleşmesine bu da kısırlığa neden olabiliyor. Uzmanlar günlük yapılan bazı hareketlerin değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.
"Her şeyin başı sağlık." derler. Sağlıklı bir yaşam sürdüğünüz müddetçe yaşadığınız her olumsuz durumu bir şekilde atlatabilirsiniz. Sağlıklı yaşamın yolu da yediğiniz gıdalara dikkat etmekten geçer. Vücudunuza en fayda sağlayan gıdalardan biri de keçiboynuzu özü. "Bu gıdayı nereden bulabilirim?" diye kaygılanmanıza gerek yok. En iyi keçiboynuzu özü ve markaları için listemize göz atın!
Sağlığımız için sağlıklı beslenme oldukça etkili. Keçiboynuzunun her derde devası bulunuyor. Harnup adıyla da bilinen bu bitkiyi suya katarak faydalarını artırmanız mümkün. Keçiboynuzu suyunun faydalarını öğrenmek istiyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.
Mersin’in Silifke ilçesinde, bölgede keçiboynuzu olarak bilinen harnup hasadı öne çekildi. Sebebi ise 30 ila 40 lira arasında değişen fiyatlarla satılması ile hırsızların hedef tahtası haline geldi. Keçiboynuzunun pekmez ve unu yapılarak ekonomiye kazandırılıyor.
Antalya'da keçiboynuzu hırsızlığı şüphelileri yakalandı
3 yıldır Mersin'in Aydıncık ilçesindeki ormanlık alanda bulunan keçiboynuzu ağaçlarındaki meyveler hasat zamanı hırsızlar tarafından toplanıyor ve hırsızlar kayıplara karışıyordu. Bu sene nöbet tutmaya karar veren vatandaşlar, bahçeye baskın yaparak keçiboynuzu (harnup) hırsızlarını yakaladı ve jandarmaya teslim etti.
Akciğer sağlığını korumanın birçok yolu var. Bunlardan ilki ve en önemlisi sigara tüketmemek ve sigara dumanına maruz kalmamaktır. Vücudun temel organlarından biri olan akciğeri koruyarak genel sağlığınızı da koruma altına alabilirsiniz. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun tarifini verdiği mucize kür ile akciğerinizi toksinlerden arındırarak temizleyebilirsiniz.
Akciğer sağlığını korumak genel sağlığı da korumak için oldukça önemlidir. Yapılan yanlış alışkanlıklar ve çeşitli faktörler akciğerin kirlenmesine sebep olabilmektedir. Bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ise akciğer hastalıklarından korunmak ve sağlığınızı korumak adına keçiboynuzu kürünün önemini vurguluyor. Saraçoğlu, kür sayesinde akciğerlerin ciddi oranda temizlendiğini belirtiyor.
Keçiboynuzu, doğada bulunan en faydalı besinlerin başında yer almaktadır. Adeta doğal antibiyotik olan keçiboynuzu, kaynatılıp içildiğinde mucize gibi faydalar sağlamaktadır. Antioksidan özelliğiyle özelliği olan keçiboynuzu, kalp ve damar sağlığına faydalıdır. Kanı temizleme ve damar tıkanıklıklarını giderme özelliği vardır. Keçiboynuzu cinsel gücü artırır, enerji verir ve öksürüklere karşı çok etkilidir.
Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman: - "Yanan alanlara 177 bin keçiboynuzu, 10 bin badem, 8 bin civarında da fıstık çamı fidanı diktik" - "Önümüzdeki kasım ayında geriye kalan 700 hektarlık alanı da tamamlamış olacağız"
Keçiboynuzu faydaları saymakla bilmeyen yıllardır etkisi kanıtlanmış doğal besinlerin başında gelir. Yapılan araştırmalarda ön plana çıkan besinlerin başında ise keçiboynuzu özü geliyor. Keçiboynuzu özünün faydaları saymakla bitmezken hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından da sevilerek tüketiliyor.
Yoğurt, içeriğindeki probiyotikler sayesinde sağlığa inanılmaz faydalar sağlar. Vitamin ve mineral dolu yoğurdu keçi boynuzu pekmeziyle karıştırdığınızda ise ortaya adeta ilaç gibi etkili bir süper besin çıkıyor. Anadolu’nun şifası keçi boynuzu pekmezi hem sağlığa faydalıdır hem de enerji verir. Yoğurtla keçi boynuzu pekmezini karıştırıp düzenli olarak tükettiğinizde akciğer tertemiz olur, öksürüğü keser, kemikleri güçlendirir...
Sperm kalitesinin düşüklüğü çocuk sahibi olma konusunda zorluk yaratabiliyor. Sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklar sperm sayısının düşüklüğüne neden olabiliyor. Daha kolay çocuk sahibi olmak isteyen erkeklerin spermlerini arttırmaları gerekiyor. Bunun için uygun beslenme düzenleri oluşturmak spermi oldukça arttırıyor. İşte spermi arttıran o besinler…
Sağlıklı bir yaşam sürmek için yeterli uyku, spor ve dengeli beslenme çok önemli. Tüm bunların yanında takviye edici bazı kürlerle vücudunuzu destekleyebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü de bunlardan biri! Birçok hastalığın tedavi sürecine destek sağlayan ve bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlardan koruyan keçiboynuzu kürünü nasıl yapacağınızı öğrenmek ister misiniz?
Baklagiller familyasına ait olan keçiboynuzunu yemeninin birçok faydası bulunmaktadır. Yüksek besin değerleri bulunan keçiboynuzu hem dünyada hem de ülkemizde sağlıklı beslenenler ve kilo vermek isteyenler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Özellikle kış aylarında vücut direncinizi korumak adına mutlaka tüketmeniz gereken keçiboynuzunun bilinmeyen faydaları...
Faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezi, tam bir vitamin deposu. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilmesi gereken keçiboynuzu pekmezinin çocuklara ve yetişkinlere birçok fayda sağladığı biliniyor. Peki, en kaliteli keçiboynuzu pekmezinin hangisi olduğunu merak ediyor musunuz? İşte organik ve faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezleri!
Baklagiller ailesinden olan keçiboynuzu, genellikle güneydoğu Anadolu ve Akdeniz'de yetişen ve uzunluğu ise, 6-10 metre arasında değişen bir ağaç türünün meyvesidir.
Keçiboynuzu veya bilinen diğer adıyla harnup, Akdeniz ikliminde yetişen ve özünden, tohumundan, tozundan her türlü şekilde faydalanılan bir bitkidir. Keçiboynuzunun faydaları ile birlikte keçiboynuzu pekmezi faydaları da çoktur. İçeriğinde bulunan maddeler nedeniyle keçiboynuzu ve pekmezinin sağlımıza yararları pek çoktur. Peki keçiboynuzunun faydalarından yararlanmak için nasıl yemeli, nasıl tüketmeli? Haberimizde keçiboynuzu, faydaları ve merak edilenleri hazırladık.
Baklagiller familyasına dahil olan keçiboynuzu, Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde doğal olarak yetişen ve her mevsim yeşil çalı ya da ağaç şeklinde bulunan meyveli bir bitkidir. Maki türü bir ağaç olan keçiboynuzu, 10 metre uzunluğa kadar ulaşabilmektedir ve yaprakları ise hem sert hem de koyu yeşil renklerdedir.
Erzurum'da bugün açılışı yapılan Bölgesel Sanayi İhtisas Fuarı'nda en fazla ilgiyi keçiboynuzu ürünlerinin sergilendiği stand gördü.
Halk arasında keçi boynuzu olarak bilinen harnut bitkisinden yapılan pekmez, Kayseri'de büyük rağbet görüyor.