Dünya çapında 56 milyon kişinin saç dökülmesi sorunuyla mücadele ettiği biliniyor. Doğal ve besleyici kürler ile bu problemin önüne geçmek mümkün. İşte, saç dökülmesine iyi gelen ve sakal ile bıyıkları uzatan o mucize formüller…
Hindistan’ın Bihar eyaletinin Gaya bölgesinde gerçekleştirilen bir düğün töreni ilginç anlara sahne oldu. Nikah töreni sırasında damadın kel olduğu ortaya çıktı. Gelini ve ailesini kandırmak için peruk taktığı ortaya çıkan damat düğün gününde gelinin ailesi tarafından tekme tokat dövüldü. Düğün iptal edilirken görüntüler sosyal medyada gündem yarattı.
Saç dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin ortak problemleri arasında yer alıyor. Saç dökülmesine doğru müdahale edilmemesi kalıcı kelliğe yol açabiliyor. Saç dökülmesine neden olan etkenler arasında birçok faktör bulunuyor. Uzmanlar evcil hayvan besleyen kişileri kalıcı saç dökülmesi hakkında uyarıyor.
Saç dökülmesi nedeniyle yaşanan kelleşmenin erkeklerin yaşadığı bir sorun olduğu düşünülse de bu durum kadınlarda da sıklıkla görülüyor. Özellikle yaş ilerledikçe artan saç dökülmesi ve kelleşme çok daha yaşlı görünmeye neden oluyor. 78 yaşındaki Brenda Vickers, saç çıkartma sürecini paylaştı.
Saç dökülmesi birçok erkeğin en çok dert ettiği konular arasında yer alıyor. Saç dökülmesini önlemek için çeşitli yöntemler aranıyor. Genetik, stres ve yaşa bağlı olarak dökülen saçlar zararlı yaşam alışkanlıklarından da oldukça etkiliyor. Sık sık içtiğimiz bazı içeceklerin kellik riskini artırdığını öğrenildi.
Saç dökülmesi hem erkeklerin hem de kadınların ortak sorunları arasında bulunuyor. Saç dökülmesini engellemek ve yeni saç çıkartmak için çok çeşitli yöntemler deneniyor. Saç dökülmesine neden olan etkenlerin başında stres, genetik ve hormonal bozukluklar olduğu biliniyor. Ancak birçok evde bulunan bir bitkinin de ciddi oranda saç dökülmesine neden olabileceği bulundu.
Japonya bilim insanları, hücre kültürlerinde başarılı bir şekilde saç kökleri ürettiler. Bir zamanlar farelere implant edilen foliküller, saçın yüzde 100 verimlilikle yeniden çıkmasını sağladı. Sonuçlar heyecan verici olsa da testlerin insan hücrelerinde denenmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var.
Saç dökülmesi sorunun birden çok nedeni olabilir. Saç dökülmesi yaşlanmanın doğal bir parçasıdır. Ancak çeşitli vitamin eksikliklerinden genetik faktörlere kadar onlarca farklı sebebi de olabilir. Zamanla kelliğe neden olan saç dökülmesi sorununu önlemek için yapabileceğiniz bir şeyler olup olmadığını merak ettiniz mi hiç? Evde uygulanabilen, doğal tedavi yöntemlerinden herhangi birini deneyerek saçlarınızın yeniden çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Yıllardır kadın erkek demeden milyonlarca kişinin en büyük şikayetlerinden biri olan kellikle ilgili umut verici haber geldi. Haberi, Yale Üniversitesi'nde hekimlik yapan Doktor Mehmet Emin Adin sosyal medya hesabından paylaştı. Çalıştığı üniversitenin çalışmalarını gerçekleştirdiği ilaçla ilgili bilgi veren Dr. Adin, ilacın aynı zamanda FDA’den onay aldığını ve yakında kullanılmaya başlanacağını duyurdu.
Saç birçok etkenden dolayı dökülebiliyor. Kaybedilen saçları geri kazandırmak için saç ekimi yapılıyor. Oldukça yaygın bir operasyon olan saç ektirmenin ardından yapılacak bakımlar merak ediliyor. Saç ektirdikten önce ve sonra ekimin başarılı olması adına bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor. Bu kuralları uygulamak hayati önemler taşıyabiliyor. İşte o kurallar…
Hull'da yaşayan bir üniversite öğrencisi olan Pranav Biji, parlak saçları sosyal medyanın dikkatini çekmeyi başardı. Sadece birkaç yıl öncesinde kel olan Biji, saçlarının muhteşem bir şekilde uzamasının tüyolarını sosyal medya hesabından paylaşıyor.
Uzun, dolgun, bakımlı saçlara sahip olmak birçok kadın için oldukça önemlidir. İlerleyen yaşla birlikte saç köklerinde güçsüzlük ve yer yer kellik görülebilir. Kellik sorunu günümüzde sadece erkeklerin değil kadınların da sorunudur. Peki kellik için alınabilecek önemler nelerdir?
ABD’li bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışmada “androjenetik alopesi” (erkek tipi kellik) sahip erkeklerin şiddetli koronavirüse yakalanma ihtimalinin diğer yaşıtlarından 2 buçuk kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.
Trabzon’da saçı çıkmayan vatandaş ilginç ve komik bir yola başvurmuş, kafasını buzağıya yalatmıştı. Sosyal medyada fotoğraflarının paylaşılması üzerine tekrar gündeme gelen Ali Suiçmez adlı kişi, ''Avrupa’dan bile arayan var. Aynaya bakınca sanki saçım çıkmış gibi hissediyorum. Sonucu zaman gösterecek'' dedi.
Trabzon'da saçı çıkmayınca kafasını buzağıya yalayan Trabzonlu Ali Suiçmez, izleyenleri güldürdü. Saçının çıkması için kafasını buzağıya yalattığını söyleyen Suiçmez, 'Saç ektirmeyin, yazıktır paranıza' dedi.
Son yapılan bilimsel araştırmalara göre koronavirüse yakalandıktan 6 ay içinde kelliğe neden olabilir.
Japonya’da yapılan bir araştırma saç köklerini yenileme tedavisi fikrinin gerçek olabileceğini gözler ününe serdi. Söz konusu yöntem ilk testlerden başarı ile geçti.
Bilim adamları, genç erkeklerde saç dökülmesinin ilerleyen yıllarda prostat kanseri riskini artırdığını belirlediler.
Sigaranın erkeklerde kellik sürecini hızlandırabileceği bildirildi. Tayvan'da yaş ortalaması 65 olan 740 erkek üzerinde yapılan araştırmada, günde en az bir paket sigara içiminin "orta düzeyde veya hızlı" saç kaybında önemli bir rol oynadığı tespit edildi.
Beş Avrupa ülkesinden1 729 erkeği kapsayan araştırmaya göre 3 erkekten 2'si saçın, kişinin kendi gözündeki imgesinin önemli bir yönü olduğunu düşünüyor. Bunların yüzde 62'si saç kaybının erkeklerin kendilerini beğenmesini olumsuz etkilediği fikrine katılıyor.
Dünyada saç bakımının en son teknolojisi olan "Lazer Saç Tarağı" ile kellerin 2 ayda saçlarına kavuştuğu bildirildi.
Stres ve sigaranın, damarlarda daralmaya yol açarak saç köklerinde beslenmeyi bozduğu, bunun sonucunda da saç uzamasında yavaşlama sorunuyla karşılaşıldığı belirtildi.
Stres ve sigaranın, damarlarda daralmaya yol açarak saç köklerinde beslenmeyi bozduğu, bunun sonucunda da saç uzamasında yavaşlama sorunuyla karşılaşıldığı belirtildi.
Avustralyalı araştırmacılar, erkeklerin kellik probleminin maddi gelirle ilgili olduğunu öne sürdü. Ülkede yapılan bir araştırma, erkeklerin para kazandıkça saçlarını kaybettiklerini ortaya çıkardı. 2 bin 200 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre ayda 8 bin dolardan fazla para kazananların yüzde 95'i saçlarının dökülmesinden şikayetçi olurken, ayda 2 bin dolardan az para kazananların sadece yüzde 35'i bu durumdan şikayetçi.