Keten tohumu, günümüzde sağlıklı beslenmek isteyenler ve kilo vermek ya da mevcut kilosunu korumak isteyenler tarafından sıkça tercih edilir. Keten tohumu, çeşitli besinlerle birlikte tüketilen ve birçok açıdan faydası olduğu bilinen bir gıdadır. Ancak çeşitli ürünler bünyeden bünyeye farklı etkilere neden olabilir. Bu yüzden keten tohumu kullanmadan önce düzenli keten tohumu kullanımı için doktora danışılması gerekir.
Omega-3 kaynağı besinler hastalıklara karşı direnç kazanmamızı sağlamasıyla oldukça önemli gıdalar arasında yer alıyor. Omega-3 kaynağı denildiğinde ilk akla balık gelse de balık tüketmeyi sevmeyenler alternatif omega 3 gıdalarına yöneliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu balıktan 7 bin kat daha fazla omega 3 kaynağına sahip olan gıdayı açıkladı. ABD'li bilim insanları bu doğal gıdanın felç geçirme riskini yüzde 12 azalttığını tespit etti.
Keten tohumu sağlık açısından son yılların popüler gıdaları arasında yer alıyor. İçerisindeki yararlı besinler ve antioksidanlar sayesinde birçok sağlık problemine çözüm olabilecek özelliklere sahip olan keten tohumu eski çağlardan beri tıbbi amaçlarla kullanılır. Omega-3 yağ asitleri, lif, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmez.
Doğal yağlar geçmişten günümüze kadar sağlık için kullanılır. Doğanın mucizevi bitkileri arasında yer alan keten bitkisinden elde edilen keten tohumu yağ olarak da üretilen ve engin bir besin içeriği bulunan bir yağdır. Cilt üzerinde iyileştirici ve tedavi edici bir özelliği bulunan keten tohumu yağı besin içeriği açısından oldukça zengindir. Keten tohumu yağı düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman vücudu dinç tutar ve aynı zamanda pek çok hastalığa da şifa olur.
Omega-3 kaynağı balıkların tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Ancak toplumda balık sevmeyen birçok kişi bulunuyor. Balık sevmeyen kişiler alternatif omega 3 kaynaklarını arıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu balıktan 7 bin kat daha fazla omega 3 kaynağına sahip olan gıdayı açıklayarak bu mucizevi besinin faydalarını anlattı.
Bitki tohumları insanlığın en eski gıda ürünlerinden birisidir. Zamanla bitki tohumları yalnızca karın doyurmak için değil çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır. Keten tohumu da çeşitli rahatsızlıklarda bize yardımcı olabilecek bir üründür. Ancak keten tohumunun içerdiği bazı maddeler yan etkilere sebebiyet verebilir. Ayrıca kullanım çeşitliliğine bağlı olarak kimi bireylerin keten tohumu tüketmelerinde sakınca olabilir. Peki, keten tohumunu kimler yiyemez?
Mucize gibi etkileri olan bu tohum özellikle kolesterolü bitirmesi ve kan şekerini anında dengelemesiyle biliniyor. Bir çok faydası bulunan bu besini tüketmek bazı kanser çeşitlerine karşı da vücudu zırh gibi koruyor. Ayrıca içeriğindeki omega 3 yağ asidi içeriği ile faydalı besinler listesine üst sıralardan girmesini sağlayabilir.
Sağlığımızı korumak için tükettiğimiz besinlerin bazıları çeşitli bitki tohumlarıdır. Bu tohumlardan bir örnek de keten tohumudur. Keten bitkisi mavimsi veya sarı yapraklarıyla göz alıcı bir görünüme sahiptir. Bunun yanında da keten tohumu, içerdiği besinler ile sağlığımıza pek çok fayda sağlar. Faydalarından yararlanmak için keten tohumu çiğ yenirse ne olur?
Tüm bitkiler insan sağlığına faydalı olan çeşitli özellikler barındırır. Keten bitkisi de zengin bir besin değerine sahiptir. Genellikle yoğurtla birlikte tüketilen keten tohumu farklı şekillerde de tüketilebilir. Şeker hastalıklarından kanser türlerine kadar birçok durumda faydalı olduğu da bilinir. Peki, keten tohumu direkt olarak yenir mi, keten tohumunu nasıl tüketmek gerekir?
Hastalıklardan korunmak ve çeşitli rahatsızlıkları önlemek için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bazen sık yemediğimiz gıdaların faydalarını duyunca oldukça şaşırıyoruz. Pek fazla tüketilmeyen keten tohumunun faydaları da şaşırmanıza neden olabilir. Keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.