Araç sahiplerinin ve sürücülerin belli dönemlerde yapmakla yükümlü oldukları bazı işlemler bulunur. Periyodik bakımlar, güncellenmesi gereken belgeler bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Ayrıca lastik değişimi ve takibi de bu sorumluluklar arasında yer alır. Peki, kış lastikleri ne zaman takılır? Kış lastiği zorunlu mu?
Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kira ödemelerinin elden teslim edilmesi artık yasaklandı. Ödemelerini banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil edilmeleri zorunlu hale getirildi. Karara uymayan ev sahipleri ve kiracılara cezai işlem uygulanacak. İşte detaylar…
100 cc ve altı motosikletler için vergi zorunlu mu? soruları merak konusu oldu. Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi içerisinde 100 cc ve altı motosikletlerden vergi alınması detayı motosiklet sahibi olan vatandaşların gündeminde yer aldı. Peki vergi ne kadar olacak? 50 cc ve 100 cc motosikletlerden vergi alınacak mı? İşte detaylar...
İkinci el araç alım satımında yeni dönem başlıyor. Bir süre önce kademeli olarak hayata geçirilen 'Güvenli Ödeme Sistemi' 27 Eylül'den itibaren artık zorunlu olacak. Alıcı ve satıcının güvenli araç satışı yapabilmesi için' ortak bloke havuz' sistemi devreye girecek. Peki Güvenli Ödeme Sistemi nedir? Kimler Güvenli Ödeme Sistemi'yle araç alım satımı yapacak? Herkese zorunlu mu? İşte tüm detaylar...
Hepatit B aşısı, insanların hepatit B virüsünden koruması amacıyla yapılan bir aşıdır. İçeriğinde yer alan inaktive ve rekombinant sayesinde insan vücudunun bağışıklık sistemini uyarır. Böylece vücut virüse karşı antikor üretir ve virüsle karşılaşıldığı zaman vücudun savunma mekanizması güçlenir. Virüsün enfeksiyon yapma kapasitesini ortadan kaldıran antijen içeren aşı, vücuda enjekte edildiği zaman bağışıklık sistemi yabancı maddeyi tanıyarak buna karşı koruyucu antikor üretir.
Kira fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ev sahibi ile kiracı arasındaki uyuşmazlıklar gündemden düşmüyordu. Sürekli olarak mahkemelik olan iki taraf için 1 Eylül itibarıyla iki tarafı tek masada oturtacak arabuluculuk yöntemi başladı. Çözüm yöntemi daha bu hafta uygulanmaya başlasa da birçok kişi sorunlarını halledebildi. Türkiye Arabulucular ve Arabuluculuk Merkezleri (TURAMEP) Sözcüsü Dr. Umut Metin, alınan kararları açıkladı.
Türkçeye Fransızcadan ödünçlenen kuver sözcüğüyle genellikle restoranlarda karşılaşılır. Çünkü bu sözcüğün iki ayrı tanımıyla restoranlarda yapılan servisle ilişkili olan hususları ifade ettiği bilinir. Kuver ücretinin neden alındığı, zorunlu olup olmadığı ve nasıl hesaplandığı ise pek çok kişi tarafından merak edilen konulardandır. Bu nedenle kuver ücretinin hangi durumlarda alındığı üzerine detaylı bilgi sunulmalıdır.
Ticaret Bakanlığı konut kredisi çekmek isteyen vatandaşları, bankaların hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi isteklerinden korumaya yönelik bir adım attı. Tüketicinin talebi olmadan zorunlu deprem sigortası DASK hariç herhangi bir işlem yapılamayacak. Peki kredi çekerken hayat sigortası yaptırmak zorunlu mu? Kredi sözleşmesinde dayatılan finansal ürün ve hizmetler için nereye şikayette bulunulur? İşte detaylar…
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralarda fahiş artışın önüne geçmek için uygulanan yüzde 25 sınırlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Temmuz'da dolacak uygulamayla ilgili Bakan Tunç "1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" dedi.
Karekodlu plaka dönemi resmen başladı. 1 Ocak 2024'te yürürlüğe giren yeni plaka düzenlemesiyle artık yeni tescil edilen ya da bastırılan plakalar karekodlu olacak. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar sonrası herkes, "Karedkodlu plaka zorunlu mu? Plakasını karekodlu yapmayanın cezası var mı?" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte 2024 ile hayatımıza giren karekodlu plakalarla ilgili tüm detaylar...
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar sürerken 1 Eylül'de devreye giren ve anlaşmazlıklara çözüm olması amaçlanan arabuluculuk sistemiyle birçok uyuşmazlık dava yoluna gitmeden çözümlendi. Yeni yılda da arabuluculuk fiyat tarifeleri güncellendi. Başvurularda arabulucuğa ücret ödeniyor mu? İşte o tarife ve ücretlerle ilgili tüm detaylar...
Türkiye'de konutlardaki yüksek kira fiyatlarından son olarak Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da şikayetçi oldu. İstanbul'daki ev kiralarının yüksekliğinden dert yanan Erkan, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" diyerek ev bulamadıklarını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı.
Kira uyuşmazlıklarında 1 Eylül itibarıyla arabuluculuk sistemi devreye alınmıştı. Sistem şimdiye kadar büyük ölçüde başarı sağlarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Az kişi tarafından bilinen Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi, kiracı – ev sahibi arasında yaşanan uyuşmazlıklarda yeni bir döneme kapı aralayacak. Sözleşmelerdeki ihlallerin, bildirimlerin ispatı niteliğinde sayılacak.
MEB ortak sınav tarihleri merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklama ile ortak sınav haftası tarihlerinde değişikliğe gidildiği öğrenilmişti. Ortak yazılı sınavlara devlet okullarının yanı sıra özel öğretim kurumlarında eğitim alan öğrenciler de katılacak. Peki, Ortak sınavlar ne zaman, saat kaçta? MEB 1. Dönem ortak sınavlar zorunlu mu, hangi sınıflar katılacak?
1 Eylül itibarıyla ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarında zorunlu hale getirilen arabuluculuk olumlu sonuçlar verdi. Yasanın yürürlüğe girmesinde bu yana 6 haftalık sürede Türkiye genelinde aylık kira davası sayısı 20 binden 3 bine gerilerken, yüzde 60’lık anlaşma oranına ulaşıldı. Arabuluculukta toplam anlaşma rakamı 7 bine yaklaştı.
Trafikte güvenliği sağlamak herhangi bir kaza durumunda yaşanan zararları karşılayarak mağduriyetlerin önüne geçmek gibi sebeplerle 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile trafik sigortası uygulaması oluşturulmuştur. Araba sigortası olarak da bilinir ve Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (ZMMS) olarak her yıl belirlenen limitlerde düzenli olarak yaptırılması gereken, takip gerektiren bir uygulamadır.
Ülkemizde 2000 yılından bu yana uygulanan DASK Doğal Afet Sigortaları Kurumu anlamına gelir. Sorumluluğu Türkiye’de zorunlu olarak yapılan Zorunlu Deprem Sigortası uygulama, edindirme ve yönetme üzerinedir. Tüzel kimlikli bir kamu kuruluşu olan DASK, tüm ülkede bazı sigorta şirketleri, banka şubeleri ve bunlara bağlı olan acenteler ile birlikte hizmet verir.
Ev sahibi ve kiracı arasındaki davalar, mahkemelerin iş yükünü bir hayli artırdı. Bunun önüne geçmek için getirilen zorunlu arabuluculuk yöntemi de tam anlamıyla çözüm olamadı. Kira anlaşmazlığında arabulucuya gidenlerin yarısı uzlaşma sağlayamıyor.
Ekim ayı kira artış oranı da dahil olmak üzere memur ve emekli maaşı zamlarına da yön verecek olan enflasyon oranı açıklaması TÜİK tarafından yapılacak. Ev sahibi ve kiracıların merakla beklediği Ekim ayı kira artış oranı da böylelikle belli olacak. Birçok kişi internette "TEFE - TÜFE kira artış oranı ile kira zammı belli oldu mu? sorusuna yanıt arıyor. Peki, kira artışı hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylar...
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün başlayan ara buluculuk uygulamasına 494 başvuru olduğunu açıkladı. Tunç, "Kira uyuşmazlığında 438 başvuru, ortaklığın giderilmesi ve uyuşmazlıklardan kaynaklı 19, kat mülkiyeti anlaşmazlıklarında 32, komşuluk hukuku anlaşmazlıklarından 4, tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklı 1 başvuru olmuş" bilgisini verdi.
Kimisi ev sahibinin yaptığı zammı kabul etmedi, kimi ise kiracısını evden çıkarmayı başaramadı... Kira anlaşmazlıklarında yeni dönem bugün itibarıyla başladı. Yalnızca kira konusunda değil, birçok anlaşmazlıkta devreye girecek arabuluculuk bürolarında mesainin ilk saatlerinden itibaren yoğunluk gözlendi. İstanbul Adalet Sarayı'ndaki büroya ilk 2 saatte gelen başvuruların yüzde 75'i ise şaşırtmadı. Ev sahipleri, kiracılarından dert yandı.
Taraflar arasındaki uyuşmazlıkların mahkeme öncesinde çözümünü amaçlayan arabuluculuk sistemine eklenen yeni alanlar bugün itibariyle uygulanmaya başlanırken, İstanbul Adliyesi'ne gelen başvurularda kira uyuşmazlıkları ön plana çıkıyor.
Artan enflasyon ve gelen zamlarla birlikte kira fiyatlarının da uçuşa geçmesi ev sahipleri ile kiracılar arasında çok büyük sorunlar yaşanmasına neden olmuştu. Gayrimenkul anlaşmazlıklarında bugünden itibaren ise arabulucuk dönemi başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sürecin nasıl işleyeceğini anlattı. Bakan Tunç, iki tarafın anlaşması halinde yüzde 25 sınırının aşılabileceğini söyledi. İşte detaylar…
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tarımsal üretim sözleşmesinden doğan hukuk uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının bugün itibarıyla başladığını bildirdi. Bakan Tunç açıklamasında "Arabulucu, yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren iki hafta içinde sonuçlandıracak. Bu süre, zorunlu hallerde arabulucu tarafından en fazla bir hafta uzatılabilecek" dedi.
Kira anlaşmazlığında yeni dönem yarın başlıyor. 1 Eylül itibarıyla başlayacak olan zorunlu arabuluculuk dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 ay içinde uzlaşma sağlanırsa mahkemeye gidilmeyeceğini, tarafların anlaştığı takdirde yüzde 25 sınırının aşılabileceğini söyledi. Süresiz nafaka tartışmalarına ilişkin de konuşan Adalet Bakanı, aile hukukunu sil baştan ele alacaklarını ifade ederek ''Boşanma, tazminat, nafaka sorunları ile ilgili arabuluculuk olabilir'' dedi.
Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi 1 Eylül itibarıyla resmen başlıyor. Bundan böyle uyuşmazlıklarda önce arabulucunun yolu tutulacak. Karar en geç 4 haftada çıkacak. Peki arabuluculuk ücretini kim ödeyecek? Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi nasıl işleyecek? İşte detaylar...
Kira anlaşmazlıklarına çözüm sunması hedeflenen ara buluculuk dönemi önümüzdeki hafta başlıyor. Uygulama yalnızca ev ve iş yerlerindeki kira uyuşmazlıklarıyla sınırlı kalmayacak; arabadan tarlaya hatta kiralık gelinliğe dek taşınır ve taşınmaz birçok malda yaşanan anlaşmazlıklarda ara bulucuya başvurmak zorunlu olacak.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, canlı yayında kira zammı, kira davalarında arabuluculuk sistemi ve süresiz nafaka konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, kira artışında yüzde 25 sınırlaması devam edecek mi? Süresiz nafaka kalkacak mı?
Kira davalarında arabuluculuk dönemi başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin açıklamada bulundu ve tarih verdi. Bakan Tunç, "Bu durumda mahkemelerin iş yükü de azalmış olacak." ifadesini kullandı. Peki, Kira davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi ne zaman başlıyor?
Adalet Bakanlığı'nın kira anlaşmazlıklarına ilişkin yeni çalışması 1 Eylül'den itibaren hayata geçiyor. Artık kira davalarında zorunlu arabuluculuk geçerli olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kira uyuşmazlıklarının mahkemeye intikal etmeden arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşması, tarafların daha az masrafla ve daha hızlı ve barışçıl bir yöntemle uzlaşmalarını sağlayacak, bu durumda mahkemelerin iş yükü de azalmış olacak" diye konuştu.
Kira artış oranı ile ilgili son dakika açıklamasının bugün TÜİK tarafından yapılması bekleniyor. TÜİK'in Temmuz ayı kira zam oranları ile memur ve emekli maaşı gibi birçok kaleme yön verecek enflasyon oranı açıklamasını için geri sayım sürüyor. Son 6 ayın enflasyon verileri ile TEFE-TÜFE de belli olacak. Ev sahibi ve kiracıların gözü TÜİK'ten gelecek açıklamada. Peki TÜİK Temmuz ayı kira zammı yüzde kaç oldu? Kira artış sınırı devam ediyor mu?
Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu? Merak edilen soru, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri ile yanıt buldu. Bilindiği üzere milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yüzde 25 kira sınırı son olarak 2023 yılının temmuz ayına kadar uzatılmıştı. Peki, yüzde 25 kira zam sınırı uzatıldı mı, ne zaman bitecek? Yüzde 25 kira artış sınırı uzatıldı mı?
Kiralarsa yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu, sorusunun yanıtı merak edildi. Bilindiği üzere TÜİK tarafımdan enflasyon oranı verileri sonrası TEFE-TÜFE kapsamında 2023 Haziran kira artış oranı belli oldu. Yüzde 25 kira artış uygulamasının 1 Temmuz tarihi itibarıyla sona ermesi beklenirken Adalet Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Peki, Yüze 25 kira sınırı uzatıldı mı, devam ediyor mu? Kiralarda %25 zam sınırı ne zaman bitecek?
TYT sınavı YKS'ye sayılı saatler kala gündem oldu. YKS TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilecek. TYT sınavı 17 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 10.15'te, AYT 18 Haziran 2023 Pazar günü saat 10.15'te YDT ise 15.45'te başlayacak. ÖSYM'den YSK'ye 3,5 milyonun üzerinde başvuru gerçekleştirildiği aktarıldı. YKS'de TYT oturumuna girmek zorunludur. İşte merak edilenler...
Oy vermek için gerekli evraklar dair sorgulamalar hız kazandı. 13. Cumhurbaşkanı Genel Seçimleri ikinci turu için vatandaşlar ilgili sandık numaralarına giderek oylarını kullanabilecekler. Seçim sonuçları, YSK seçim yasaklarının kalkmasının ardından ilan edilecek. Vatandaşlık görevini yerine getirecek seçmenler oy kullanırken gereken belgeleri merak ediyor. Peki, oy vermeye giderken hangi belgeleri almalıyız?
Oy kullanmama cezası Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. turun 28 Mayıs'ta yapılacak olması nedeniyle merak konusu oldu. Birçok kişi internette "Oy kullanmazsam ne olur?" sorusuna yanıt arıyor. Konuya ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki, Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?
Oy kullanmama cezası hakkında araştırmalar hız kazandı. Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimi için sandık başına gitti. Ancak bazı vatandaşlar oy kullanmamanın cezasını araştırıyorlar. Peki, oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmama cezası 2023 ne kadar, kaç TL? İşte tüm merak edilenler...
Seçim görevi iptal kararı YSK tarafından alınmaktadır. 2023 genel seçimleri, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri yaklaşırken konuya dair araştırmalar da hız kazandı. Birçok kişi, "Seçim görevi nasıl iptal edilir? Seçim görevi öğretmenlere zorunlu mu?" gibi sorulara yanıt arıyor. YSK'dan merak edilen soruyu yanıt geldi. İşte ayrıntılar...
Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılıp kullanılamayacağı 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Seçmen bilgi kağıdı olmayan kişiler, "Nerede oy kullanacağım?" sayfasından oy verecekleri sandığı öğrenebilecekler. Oy kullanacak olan milyonlarca vatandaş arama motorlarında 'Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı, seçmen kağıdı zorunlu mu?' sorularına yanıt arıyor.
Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında yılda 126 bin dosyayı arabulucu çözecek. Bu uyuşmazlıklarda, 1 Eylül'den itibaren taraflar dava açmadan önce arabulucuya başvuracak. Arabuluculuk görüşmeleri en fazla dört hafta sürecek, anlaşma sağlanamaması halinde dava açılabilecek.
İstanbul'da artan kira konut bedelleri, kiracıların belini büküyor. Pandemi süreci ile başlayan ve barınma maliyetlerinin artması ile devam eden zorunlu göç, İstanbul’un alternatifi ikinci kademe şehirlere kaçışı artırdı. İstanbul yeni Londra olmaya hazırlanıyor...
Son dakika haberi: Kira, komşuluk ve kat mülkiyeti ihtilafları için yeni dönem başlıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 7'nci Yargı Paketi'yle, bu tip ihtilafların "arabuluculuk kapsamına alıyoruz" diye konuştu.
Genel sağlık sigortası kaydı, kaza ve sağlık sorunlarına karşı kişinin yararınadır. GSS yaptırırken hastanın, hastane ve tedavi masrafları gibi tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanır. Zorunlu olarak yapılan bu sigortanın iptal edilebilmesi için belirli şartların sağlanması ve gerekli beyanların yapılması gerekir. Kişinin isteğine bırakılmadığı için sistem üzerinden sigortadan çıkış yapılamaz. Peki, işe başlayınca GSS iptal olur mu?
Genel Sağlık Sigortası, Türk vatandaşlarını koruyan bir sigorta sistemidir. Genel sağlık sigortası, 2012 yılında hayata geçirilen ve sağlık sigortası olmayan kişilerin de sağlık hizmetlerine erişimini sağlayan, zorunlu sigorta türlerinden birisidir. Bu sistemle birlikte tüm vatandaşlar genel sağlık sigortası kapsamında ücretsiz muayene ve tedavi hizmeti alabilir. Peki, genel sağlık sigortası borç sorgulaması işlemleri nasıl yapılır ve ödemek zorunlu mu?
İhbar tazminatı, süresi belli olmayan iş sözleşmelerinde hem işverene hem de çalışana tanınan yasal bir haktır. İşveren herhangi bir gerekçe göstermeden çalışanıyla yaptığı iş akdini sonlandırırsa ve kanunda belirtilen ihbar sürelerine uymazsa karşı tarafa ihbar tazminatı öder. Çalışan da hiçbir neden sunmadan işi bırakırsa ve ihbar süresi içerisinde bu talebini karşı tarafa bildirmezse işverene ihbar tazminatı ödemek zorunda kalır. Peki, işçi ihbar süresi dolmadan işten ayrılabilir mi?
İstanbul'da kira fiyatlarındaki artış, kiracılara büyük zorluk yaşatmaya devam ediyor. Özellikle bazı ev sahiplerinin yüzde 25 zam kuralına uymadığı da ifade edilirken ev sahiplerinin kiracılara yeni şartlar koşmaya başladığı da belirtiliyor. Buna göre ev sahipleri kiracılardan kefil istiyor. Hatta bazı ev sahiplerinin biraz daha ileri giderek memur kefil şartı koyduğu aktarılıyor. Peki, bu durum yasaya uygun mu? Avukatlar konuyla ilgili değerlendirmelerini aktardı. İşte detaylar...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtüsü teklifine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konunun önümüzdeki hafta Meclis'e gelebileceğini belirten Yazıcı, "Referandum için sandığa gidilir mi?" sorusuna "Referandumsuz yasalaşma şeklinde destek alırsa herhalde referanduma gerek kalmaz. Ama 360-400 arasında olursa Anayasa gereği zorunlu olarak bir referandum gerekli." dedi.
Son dakika haberi: EYT için geri sayım başladı. Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Meclis'ten gelecek habere çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaklaşık 4,5 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinde sona gelirken "EYT ile emeklilik zorunlu mu? Şartları sağlayan herkes hemen emekli mi olacak?" sorusu da yanıt buldu. İşte EYT ile ilgili son detaylar...
Biyometrik fotoğraflar yeni kimlik kartları, uluslararası evlilik cüzdanı, vize, pasaport ve ehliyet gibi belgelerde kullanılmaya başlandı. Resmî kurum ve kuruluşlarda gerekli olan belgelerde biyometrik fotoğraf kullanılması zorunlu hâle geldi. Bu sebeple belgelerin reddedilmemesi için biyometrik fotoğrafların kurallarını bilmek gerekir. Peki, biyometrik fotoğraf sakallı olur mu?
Okulların açılmasına kısa bir süre kala maske zorunluluğu detayları merak edilmeye başlandı. İlkokul 1. sınıflarda yeni eğitim öğretim yılına bir hafta önceden başlarken, pandeminin hala sürmesi akıllara maske konusunu getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan ise konu ile ilgili açıklama geldi. Peki okullarda maske takmak zorunlu mu? Okullarda maske zorunluluğu geri gelecek mi? İşte merak edilenler...