Özellikle küçük yaştaki çocukların ısırılması vakalarıyla zaman zaman gündeme gelen sokak köpekleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarıyla toplantı yaptığı, Erdoğan'ın toplantıda “Bu iş çığırından çıktı. Neyi bekliyoruz? Bir an önce halledin artık” diye tepki gösterdiği öne sürüldü. Gazeteci Nevşin Mengü'nün söz konusu haberle ilgili "Bol kanlı bir katliama hazırlanılıyor" ifadelerini kullandığı sosyal medya paylaşımı geniş yankı uyandırdı.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde görenleri şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Kısırlaştırılmak için barınağa getirilen bir kedi, hafif ticari aracın camını başıyla kırıp kaçtı. O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. Aracın camının sağlam olduğunu belirten Mehmet Ülker, "Bir insanın bile kıramayacağı camı, bir kedinin başıyla kırmasına çok şaşırdım. Aracın kırılan camı 30 bin lira ama önemli değil. Önemli olan kaçan kedinin iyi olması, umarım yaralı değildir" dedi. İşte ilginç olayın detayları...
Zaman zaman üzücü olaylara yol açıp tüm Türkiye'nin gündemine yeniden yerleşen sahipsiz hayvanlarla ilgili Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. "Şu andaki sayı artık kabul edilebilir ve başa çıkılabilir olmaktan çıktı. Bu durum sadece insanlar için değil, hayvanlar için de sorun" değerlendirmesinde bulunan Arslan ayrıca kısırlaştırmanın tek başına asla yeterli olmayacağını ifade etti.
Trabzon'da son bir yılda sahipsiz 3 bin 317 köpek ve bin 332 kedi kısırlaştırıldı
İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan: - "Sahipsiz hayvanların sağlığının korunması yetkisi yerel yönetimlere, belediyelere verilmiştir. Çalışmalar istenen sonucu ortaya çıkarmamaktadır" - Veteriner Hekim Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ: - "Öncelikle yoğun kısırlaştırma programıyla kedi sayısındaki artışın önlenmesi gerekiyor"
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi: - "Son 4 ayda 3 bin 600 hayvan, barınağımıza getirildi. Hayvanların tedavileri gerçekleştirildikten sonra aşı, kısırlaştırma, iç-dış parazit işlemi yapılıp mikroçip takılıyor"
Kanada genelinde yaşayan binlerce yerli kadının, kendi istekleri dışında kısırlaştırıldıkları belirtildi. Edinilen bilgiye göre doğum için hastaneye giden yerli kadınların operasyon sırasında kısırlaştırıldığı ortaya çıktı.
Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde bir veteriner hekimin köpeğe anestezisiz kısırlaştırma operasyonu uyguladığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. İddialar üzerine valilik olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. İşte tepki çeken olayın detayları!
Çubuk'ta sokak hayvanları için Can Dostlar Kliniği kuruldu
Geçtiğimiz günlerde yaşanan köpek saldırıları sonrası 'Tehlikeli ırk' olarak belirlenen köpekler için kısırlaştırma kararı alınmıştı. Bu hayvanlara sahip olan vatandaşlar tarafından son kısırlaştırma tarihi merak ediliyor. Peki 'Tehlikeli ırk' belirlenen köpeklerin son kısırlaştırma tarihi ne zaman? İşte detaylar...
Türkiye'de beslenmesi yasak olan köpek ırklarına çıkan kanunla kısırlaştırma, mikro çip ve kayıt zorunluluğu getirildi. Kurallara uymayanlara para cezası kesilecek. Kayıt ve kısırlaştırma süresi ise 6 ay olarak belirlendi. Kurallara riayet etmeyen hayvan sahiplerine ilkinde 11 bin TL ceza kesilecek. Aynı kuralı ikinci ihlal de ise 11 bin TL para cezası ve hayvanına el koyulacak. Hayvanların sokağa terki halinde ise 30 bin TL idarî para cezası verilecek.
ABD'nin California eyaleti, çocuk sahibi olmaya uygun olmadığı gerekçesiyle kısırlaştırılan binlerce kişiye tazminat ödemeye hazırlandığı bildirildi.
Eski Peru Devlet Başkanı Fujimori'nin "zorla kısırlaştırılma kampanyası"na ilişkin dava görülmeye başlandı.
Diyarbakır Demokrasi Platformu ve İnsan Hakları Derneği, kadınların Valilik tarafından zorla kısırlaştırdığını iddia ederek bir basın toplantısı düzenledi.
Kütahya Belediyesi'nin Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ndeki 700 köpek, İngiltere'den gelen 4 veteriner tarafından kısırlaştırılıyor.