Kök hücre bağışına dikkati çekmek için 7 bin kilometre pedal çevirdi
Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan: - "İleri Sağlık Araştırmaları altyapı projesi kapsamında, rejeneratif tıp ve kök hücre araştırmaları gerçekleştirilecek, biyoteknolojik yöntemlerle mikrobiyal biyoaktif bileşenler üretilecek ve yapay organ üretim çalışmalarına başlayacak olmamız beni ayrıca gururlandırmaktadır" -"Sağlık hizmetleri kalitesinde ve organizasyonundaki iyileştirmeler sayesinde yabancı hastaların da ilk tercihi haline gelen hastanemizin yabancı hastalardan elde ettiği gelirler yüzde 900'den fazla artmıştır"
Tunceli’de yaşayan ve evinde kalbi durmuş halde bulunan, uzun süre beynine oksijen gitmediği için bitkisel hayata giren 26 yaşındaki Gözde Özgül'dan sevindiren haber geldi. Kök hücre tedavisi ile yeniden hayata tutunan Gözde'nin tedavi süreciyle ilgili konuşan Dr. Güneri Atalan, yemeye, içmeye ve konuşmaya başladığını söyledi.
İngiltere Hampshire'den 59 yaşındaki Jayne Bowman, cildini sıkılaştırmak için Facebook'tan iletişime geçtiği bir güzellik uzmanıyla anlaştı. 5 bin sterline (108.361,20 Türk Lirası) anlaştıktan sonra prosedür için bıçak altına yattı. Kök hücre tedavisi de denilen fibroblast tedavisi yaptıran kadının cildi operasyon sonrası pul gibi görünmeye başladı.
Tekirdağ'da 23 haftalık doğan bebeğe kök hücre nakli yapıldı
Ortopedi hastalıkları tüm yaşamı etkileyerek gündelik aktiviteleri yapmayı bile zorlaştırabiliyor. Ortopedi hastalıklarının tedavisine büyük önem vermek gerekiyor. Uzmanlar ortopedi hastaları için kök hücre tedavisinin umut ışığı olduğunu belirtiyor.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu: - "Bu hastanın karnındaki yağ dokusundan elde edilen kök hücreleri laparoskopik yöntemle yumurtalıklarına verdik. İki ay sonunda yeniden yumurta geliştirme denemesinde bulunduk" - "Tüp bebek tedavisine de ihtiyaç kalmadan hastamız kendiliğinden gebe kaldı. Şu anda 10 haftalık normal seyrinde bir gebeliği var"
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden Uzman Dr. Mustafa Törehan Aslan: - "23'üncü gebelik haftasında 5,5 aylıkken erken doğum nedeniyle dünyaya gelen 495 gram ağırlığındaki bebeğimize akciğer gelişimini daha iyi sağlamak için kök hücre naklini başarılı bir şekilde yaptık"
Son dakika haberi: Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) okul, dernek, vakıf benzeri kuruluşlardaki yapılanmasıyla, söz konusu yerleri örgüt adına nasıl kullandığını gözler önüne serdi. Kapatılan bir derneğin faaliyetleri arasında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e kök hücre nakli yapılarak ömrünü uzatmak amacıyla çalışmalar yürütülmesinin de bulunduğu ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları!
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Erdal: - "Hastalıkların insanda görülen etkilerini taklit edebilen organoidleri, tedaviye yönelik ilaç keşfi, etkinliği ve güvenilirliğinin test edilmesi için kullanmak mümkün"
Elif Azra Bulut: - "Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimime devam ediyorum. Bundan sonra yapacaklarıma odaklandım. Hastaları daha yakından anlayıp onlara destek olabilmeliyiz. İnsanlara bunu duyurarak kök hücre donörü olmalarını sağlamak istiyorum"
17 yaşındaki lösemi hastası Deniz Ünal: - "Nakil bekleyen lösemi hastalarının hayatı, uygun kök hücrenin bulunmasına bağlı oluyor. Bence imkanı olan herkesin bağışçı olması gerekiyor" - Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Namık Yaşar Özbek: - "Eğer aile ve akrabalardan uygun bağışçı bulunamazsa akraba dışı, nakil yapılabilecek uygun kişi arıyoruz"
Keşan'da böbrek yetmezliği olan "Mischa" adlı köpeğe kök hücre tedavisi yapıldı
Kök hücre ve büyüme, doku yenilemeyi sağlayan faktörlerdir. Vücudun herhangi bir yeri kesildiği zaman kanadıktan sonra kabuk bağlamasını, kabuğun düşmesini ve sonunda dokunun iyileşerek derinin rengini almasını sağlayan da bu faktörlerdir. Cildin kendini tedavi etmesi, saç dökülmeleri ve cilt yenilemeleri gibi durumlarda kullanılan doku yenileme tedavisi nasıl yapılır? İşte Medikal Estetik Hekim Dr. Emre Çiçek'in anlatımıyla merak edenler için doku yenileme tedavisinin tüm detayları...
Kocaeli'de yaşayan ve 2018'de kök hücre bağışlayarak nakil bekleyen bir bebeğin hayatını kurtaran Buket Demirkol, 3 yıl sonra başka bir bebeğe daha umut olmanın sevincini yaşıyor - Buket Demirkol: - "Verdiğim kanla beraber hayata tutunacak bebek için çok mutluyum. Hayatta yaşadığım en güzel duygulardan biri. Beni çok mutlu ve huzurlu hissettiriyor"
Yaş almak kaçınılmaz bir son olsa da güzelliğimizi koruyarak yaşlanmanın izlerini saklamak yaşadığımız çağda mümkün oluyor. Her geçen gün gelişen estetik alanı, özellikle kadınlar için birçok çözüm sağlıyor. Yakın zamanda oldukça popüler olan kök hücre tedavisi de bu çözümlerin içinde yer alıyor.
İngiltere'de Harefield hastanesinden bir grup bilim adamının, kök hücreden kalp kapakçığı dokusu geliştirdiği açıklandı.
Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi'nde 6 yıllık bir çalışması sonucu hücresel tedavi yöntemi, 56 yaşındaki bir erkek hastaya uygulandı.
Kopyaladığı ceninlerden kök hücre elde ettiği yolundaki makalesi bilimsel dergi Science'da yayımlanan ancak, meslektaşlarınca sahtekarlıkla suçlanan Güney Koreli bilim adamı Hwang Woo-suk, bu makalede konu edilen hücrelerin öldüğünü ancak, elindeki başka hücreler üzerinde yapılacak testler sonucunda çalışmasının bilimselliğinin teyit edileceğini söyledi.
Amerikalı araştırmacılar, ceninlere zarar vermeden cenin kök hücresi elde etmek amacıyla iki yöntem geliştirdi.
ABD Temsilciler Meclisi, insan embriyonundan alınan kök hücre çalışmalarına daha çok federal sermaye ayrılmasını öngören yasayı onayladı.
Günümüzde kan ve lenf kanserleri, bazı çocukluk kanserleri ve irsi kan hastalıkları yanında kalp krizi sonrası ölü kalp dokusunun onarımı için kök hücre tedavisi yapılıyor. Üstelik kök hücrelerin, bugün için tedavisi zor olan birçok kronik hastalıkta gelecek yıllarda kullanılabilmesi yönünde araştırmalar sürdürülüyor.
Başta kanser, diyabet, parkinson olmak üzere günümüzde tedavisinde güçlükler yaşanan birçok hastalığa karşı kök hücre transplantasyonun gelecekte en uygun tedavi yöntemi olacağı öngörülüyor.
Burun mukozasından alınan yetişkin hücrelerin, tedavi amacıyla ceninden elde edilen kök hücrelerin yerini tutabileceği bildirildi.
Kök hücrelerin, omurilik zedelenmesinin neden olduğu felç vakalarının tedavisinde kullanılmasına yönelik araştırmalarda yeni bulgular elde edildiği bildirildi.
Bilim adamları kök hücrelerin omurilik zedelenmesinin neden olduğu felç vakalarının tedavisinde kullanılmasına yönelik araştırmalarını sürdürüyor.
Kök hücre denen, genetik yollardan insan hücresi üretme deneylerinde insan dişi üretmek için 1 milyon dolar fon ayrıldı. Fareler üzerinde başarıya ulaşan çalışmalar, insanlar üzerinde de denenecek.