Konaklama Vergisi Haberleri

Yeni işe başlayanlar için karar! 3 yıl vergi alınmayacak: Resmi Gazete'den duyuruldu

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile yeni iş kuranlara müjde geldi. Tebliğe göre, yeni işe başlayan mükelleflerden ilk 3 yıl boyunca asgari vergi alınmayacak. Ayrıca, mevcut yatırım teşvik belgesine sahip mükelleflerin hakları da korunacak.

Finans 2024-09-28 10:51:04

Vergilere yeni düzenleme! Bireysel kurslar, eğitimler de istisnaya dahil edildi: 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli oldu

Sosyal medya ve internette içerik üretimine yönelik gelir vergisi istisnasında kapsam düzenlemesi yapıldı. İstisnaya, elektronik ortamlarda verilen bireysel kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden sağlanan kazançlar da dahil edildi.

Finans 2024-09-26 08:53:06

Mini buzdolabı ne kadar elektrik tüketir? Mini buzdolabı çok elektrik yakar mı?

Mini buzdolabı, normal buzdolaplarına kıyasla daha küçük hacme sahip olup daha az yiyecek ve içecek depolamak için kullanılan bir buzdolabı türüdür. Genellikle otellerde veya tatil köylerinde konforlu bir konaklama deneyimi sunmak için kullanılır. Mini buzdolabının elektrik tüketimi kullanım koşullarına bağlıdır. Buzdolabının sıcak bir ortamda çalıştırılması, açılıp kapatılması gibi etkenler enerji tüketimini artırabilir.

Haber 2024-09-25 13:54:42

Yüzde 40'lık vergi dilimine daha yılın ortasından giriyorlardı! Milyonlarca çalışanın maaşını artıracak yöntemi açıkladı: 'Esnek bir mevzuata ihtiyaç var'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, çalışanların net ücretlerinin artırılması amacıyla gelir vergisi basamakları ve oranlarının yanı sıra SGK prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesini talep etti. Hisarcıklıoğlu, gelir vergisi dilimlerinin daraldığını ve orta gelirli çalışanların yılın ortasında yüzde 40’lık en yüksek vergi dilimine girdiğini belirterek, bunun adil olmadığını vurguladı.

Finans 2024-09-24 08:28:41

Rahmi Koç gelir vergisi, TEİAŞ kurumlar vergisi şampiyonu oldu! Liste ismini açıklamak istemeyen rekortmenlerle doldu

Ankara genelinde 2023 yılı vergi rekortmenleri açıklandı. Rahmi Koç, 480 milyon TL gelir vergisiyle zirveye yerleşirken, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. kurumlar vergisinde 5.8 milyar TL ile lider oldu. Listeye giren birçok mükellef ismini gizlerken, ekonominin dev oyuncuları vergi rekortmenleri arasında öne çıktı. İşte o liste...

Finans 23-09-24 13:36

96 kez değişti! Benzine bir zam daha geliyor: Akaryakıtın kendisi 23, vergisi 18 lira…

Akaryakıt fiyatları zam ve indirim haberleri ile araç sahiplerinin sıcak gündeminde kalmaya devam ediyor. Senenin başından bu yana tam olarak 96 kez değişen akaryakıt fiyatları için son dakika gelişmesi yaşandı. Bu kapsamda benzine zam geleceği öğrenildi. Benzin litre fiyatları için artışın 1,40 TL olması bekleniyor. Öte yandan akaryakıttan alınan vergilere ilişkin tablo da ortaya çıktı. Benzinin vergisiz 1 litre fiyatını duyunca inanamayacaksınız. İşte detaylar…

Finans 21-09-24 09:16

O ilçenin nüfusu 2 katına çıktı! Bir geldiler pir geldiler... Her şeyde talep arttı, esnaf memnun

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, süren fındık hasadıyla birlikte nüfus yoğunluğu iki katına çıktı. Fındık hasadı işçileri ilçenin nüfusunu arttırırken bölgede ekonomik hareketlilik de yükseldi. Esnaf nüfus artışının iş hacmine olumlu yansıdığını belirtirken konaklama ve ulaşım gibi hizmetlerde de talep artışı oldu. Ancak bu durumun hasta sayısında da artışa ve hastanelerde yoğunluğa yol açtığı da vurgulandı.

Finans 18-09-24 10:14

Mehmet Şimşek 'istifa' iddiaları için açtı ağzını yumdu gözünü: 'Cumhurbaşkanımız davet etti' dedi: İşin aslını tek tek anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Yeni vergi gelecek mi?' sorusuyla ilgili "Genel KDV oranlarında artış gündemimizde yok. İki, kurumlar vergisinde bir artış gündemimizde yok. Gelir vergisi dilimlerine ilişkin bir artış gündemimizde yok" dedi. Enflasyonla ilgili Bakan Şimşek "2025'in ikinci yarısında rahatlama çok belirgin bir şekilde hissedilecek" diye konuştu. Ayrıca istifa söyletilerine de çok net bir yanıt verdi: 'Benim bir ünvan merakım yok...'

Finans 16-09-24 22:06

Ozan Bingöl hesapladı! 1 paket sigaranın neredeyse tamamı vergi...

Sigara ve tütün ürünleri için ÖTV oranları ile maktu vergi tutarları yeniden belirlendi. Buna göre, sigara üzerindeki nispi özel tüketim vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl ise yapılan bu düzenleme ile sigaradaki vergi oranını hesapladı.

Finans 15-09-24 14:01

Sigaraya zam sonrası yeni hamle! Peş peşe zam gelmesin diye vergide değişiklik: Resmi Gazete'den sigara ve puro kararı!

Sigara üzerindeki nispi özel tüketim vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi, paket başına alınan maktu vergi tutarı 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle enflasyonla mücadele kapsamında maliyet artışlarının daha az fiyat değişikliklerine yol açması amaçlanıyor.

Finans 14-09-24 07:53

Yunan da fırsatını buldu! Bodrum, Çeşme’de fiyatlar uçunca akın etmişlerdi: Türk’e ucuz tatil yaptırmayacaklar, vergi geliyor

Türk turizminde fahiş fiyatlar yaza damgasını vururken, vatandaşlar kapıda vize uygulaması ile yarı fiyattan daha ucuz olan Yunan Adaları’na akın etmişti. Ancak Yunanistan da fazla turizmin olumsuz etkilerini önlemek amacıyla turistlerden vergi almaya hazırlanıyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, adalara gelen tüm yolculardan ek ücret alınacağını ve konaklama vergilerinin artırılacağını da söyledi.

Finans 09-09-24 10:01

Bayraktar ailesi vergi rekortmeni oldu! Herkesin aklındaki o soru yanıt buldu: Rahmi Koç'un 100 yılda yaptığını Bayraktar ailesi nasıl 10 yılda yaptı?

2023 yılına ait gelir vergisi rekortmenleri belli oldu. Listede Türkiye'nin en zengin ailesi olarak bilinen Koç ailesi 3. sırada yer aldı. Bayraktarlar ise listenin ilk ve ikinci sırasında yer aldı. Listenin yayınlanmasının ardından vatandaşların aklında "Rahmi Koç'un 100 yılda yaptığını Bayraktar ailesi nasıl 10 yılda yaptı?" sorusu belirdi. Yatırım uzmanı Mert Başaran bu sorunun cevabını açıkladı.

Finans 01-09-24 15:38

Bakan Şimşek duyurdu! Küçük işletmeye enflasyon düzeltmesi... Cironuz 50 milyonun altındaysa dikkat edin

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, iş dünyasının talepleri kapsamında enflasyon muhasebesi uygulamasında küçük işletmelere kolaylık sağlamak amacıyla yeni düzenlemelerin devreye alınacağını aktardı. Şimşek, "Yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefini geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarıyoruz" dedi. Bakan Şimşek, konu ile ilgili de X hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Finans 29-08-24 11:50

Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu! Selçuk Bayraktar ilk sırada! İkinci sırada kardeşi Haluk Bayraktar var, Rahmi Koç 3. sırada yer aldı

2023 gelir vergisi rekortmenleri Anadolu Ajansı tarafından paylaşıldı. Türkiye'nin vergi rekortmeni Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar olurken, ikinci sırada Haluk Bayraktar, üçüncü sırada Mustafa Rahmi Koç yer aldı.

Finans 28-08-24 10:20

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu.... Gelir vergisi beyannamesi süresi uzatıldı: Vatandaş istemişti

Gelir İdaresi Başkanlığı, kurum vergi beyannemeleri ve geçici gelir konularına ilişkin açıklama yayınladı. Başkanlığın duyurusuna göre, kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 6 Eylül Cuma gününe kadar uzatıldı.

Finans 24-08-24 11:23

Çinli otomobil üreticilerinden 'vergi'ye itiraz! Yüzde 37,6 olarak belirlenmişti: 'Muazzam riskler yaratıyor' diyerek anlattılar

Çinli otomobil üreticileri, AB'nin Çin üretimi elektrikli otomobillere yönelik gümrük vergisi taslağının 'muazzam riskler' yarattığını açıkladı. Çin Otomobil Üreticileri Birliği'nden (CAAM) yapılan açıklamada, uygulamaların Avrupa'da faaliyet gösteren ve yatırım yapan Çinli işletmelerin güvenini zedelediğini vurgulandı.

Finans 23-08-24 10:09

Mali Müşavirlerden gündem olan eylem! Hazine Bakanlığının önüne bilgisayar fırlattılar: 'Bıçak kemiğe dayandı'

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önünde toplanarak eylem yaptı. Bakanlığın önüne bir bilgisayar fırlatan muhasebeciler, "Enflasyon muhasebesi kolaysa, gel kendin yap!" sözleriyle Bakan Şimşek'e tepki gösterdi. Oda Başkanı Turgut Bahadır yaptığı açıklamada, "Yakında nefes alma vergisi getirirlerse hiç şaşırmayalım." ifadelerini kullandı.

Haber 19-08-24 16:33

Volvo'dan sedan modelleri ile ilgili yeni açıklama! Gümrük vergisi iddiası doğru mu? 'Son verilmedi, ara verildi'

Volvo, Türkiye'de uygulanan son gümrük vergileri nedeniyle Türkiye’deki sedan modellerinin satışına son verdi. İsveçli otomotiv markası Volvo'nun Türkiye'deki operasyonlarının başına Çekya genel müdürü Alican Emiroğlu'nu getirdi. Emiroğlu, yıl sonu hedeflerini açıklarken aynı zamanda bazı araçların artık Türkiye'de satılmayacağını da duyurması üzerine Volvo'dan konu ile ilgili açıklama geldi.

Finans 19-08-24 11:40

Emlak vergisi sonrası inşaat maliyetleri belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, mesken için inşaat maliyeti bedeli 370 lira ile 16 bin 968 lira arasında değişecek.

Finans 16-08-24 11:23

Bodrum'a gidenden bir de vergi alacaklar! Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan 'hasar vergisi' önerisi: İki bakanlığa başvuru hazırlığı

Bodrum'daki fiyatlar bu yazın en çok konuşulan konuları arasında yer alırken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda dikkat çeken bir öneride bulundu. Aras, Muğla'ya gelen turistlerin bıraktığı hasar için bir vergi ödemesi gerektiğini söyledi. Bu verginin talep edilmesindeki sebebi de açıklayan Aras yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ya da Hazine Bakanlığı'na çalışmalarını sunacaklarını kaydetti.

Finans 10-08-24 14:38

Milyonlarca araç sahibi için süre sona eriyor! Bugünü kaçırana faizli ceza... (MTV ikinci taksit ödemeleri nereden yapılıyor?)

2024 MTV 2. Taksit ödeme dönemi bugün sona eriyor. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber sonrası, ‘kim ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV nereye ödenir? Kredi kartı ile MTV ödenir mi?’ soruları merak ediliyordu. Tüm hepsi yanıt buldu. İşte kalem kalem o liste ve haberin detayları…

Finans 31-07-24 07:08
MTV

Yüz binlerce emekli! Biri indirimli biri ücretsiz… 15 Ağustos’a kadar vakit var: KYK yurtlarına akın ettiler

2024 yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Emekliler Yılı" ilan edildi. Bu kapsamda, emeklilere özel olarak tanınan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yaz aylarında ücretsiz konaklama imkanı sağlanırken, uygulama 15 Ağustos’a kadar sürecek. Öte yandan indirimli seyahat imkanından faydalananların sayısı da belli oldu.

Finans 18-07-24 13:35

Mehmet Şimşek yeni vergilerin kimleri kapsayacağını açıkladı: Düzenleme Meclis’te! İşte madde madde değişiklikler…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Meclis’e gelen yeni vergi yasa tasarısı hakkında merak edilen soruya yanıt verdi. Bakan Şimşek, vergide yeni düzenlemelerin dar gelirli vatandaşları kapsamadığını dile getirdi. Vergi paketinde yer alan maddeler de belli oldu. Düzenleme kapsamında küresel ve yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulanacak. Yurt dışına çıkış harcı artırılacak. İşte detaylar...

Finans 16-07-24 14:50

Kimisi fiyat güncellemeye hazırlanıyor, kimisi 100 bin TL zam yaptı! Otomobilde yeni dönem başladı: 27 yıl sonra ilk kez...

Türkiye'de Çin otomobillerine yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulanmaya başlandı. Bu vergiden etkilenen Çinli markaların başında gelen Chery, satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptı. Öte yandan dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD’nin imzasıyla, 27 yıl sonra Türk otomotiv sektörüne ilk kez doğrudan yabancı yatırım geldi.

Finans 09-07-24 08:21

700 bin lira birden artabilir! Önce yarın sonra Pazartesi... Yepyeni dönem tüm dengeleri değiştirecek

Sıfır otomobilde beklenen tarih geldi! Otomotiv sektörü bu iki güne dikkat kesildi! Önce yarın AB’nin zorunlu hale getirdiği 'Genel Güvenlik Yönetmeliği'nin (GSR) devreye alınacak. Ardından 8 Temmuz Pazartesi ise Çinli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulanmaya başlayacak.

Finans 06-07-24 07:46

Son dakika | Başvurular başladı! Gençlere ücretsiz konaklama imkanı: Bakan Bak'tan 'Seyahatsever' açıklaması

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunan Seyahatsever projesi için başvurular başladı. Proje 8 Temmuz'dan 25 Ağustos tarihine dek sürecek.

Haber 05-07-24 10:49

Türkiye'den sonra AB de harekete geçmişti: Ek vergi kararı tartışmalara neden olmuştu! Fiyatlara da yansıyacak

Avrupa Birliği'nin (AB) Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere 38,1'e varan oranlarda ilave gümrük vergisi kararı karşında büyük üreticiler fiyatları artırmaya hazırlanıyor. Ek vergi kararı ise bugün yürürlüğe girdi.

Finans 04-07-24 16:32

ÖTV zammı belli oldu! Alkol ve sigaraya zam geldi

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu'nun üretici enflasyonunu açıklamasıyla Özel Tüketim Vergisi de güncellendi. Altı aylık üretici enflasyonu olan yüzde 19,49 oranında zam geldi. Bir paket sigaranın fiyatı 7,80 TL, 70'lik rakı fiyatı 78 TL arttı. Öte yandan bir sigara grubuna zam geldi.

Finans 03-07-24 16:38

MTV ikinci taksit ödeme dönemi geldi! Araç sahibi herkesi ilgilendiriyor: 31 Temmuz'u kaçırana yüzde 4,5 gecikme faizi var

Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yılda 2 kez ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemesi 1 Temmuz’da başladı. MTV 2024 ücreti bu yıl Yeniden Değerleme Oranı (YDO) kadar yani yüzde 58,46 oranında zamlanmıştı. Peki kim ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? İşte kalem kalem o liste ve haberin detayları…

Finans 03-07-24 15:51
MTV

Suriyelilere vergi muafiyeti var iddiası… Açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bir televizyon programında öne sürülen, Suriyelilere vergi muafiyeti olduğu ve KDV ile Emlak Vergisi vermediklerine ilişkin iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Haber 02-07-24 13:02

Önce izmarit vergisi sonra gençlere satış yasağı! Sigara düzenlemesi için gündeme geldi: İncelemeler başladı

TBMM'nin tütün ürünlerinin yasaklanmasını düzenleyen kanun ile tütün ve alkol piyasasını düzenleyen kanunda değişikliğe gideceği iddia edildi. Bu kapsamda tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli vergisi ödemesi gündeme geldi. Diğer ülkelerdeki uygulamalar incelemeye alınırken yeni doğan nesil için sigara satışının tümden yasaklanması gibi konuların da öneriye açık olduğu kaydedildi.

Finans 02-07-24 11:24

Borsada vergi için tarih belli oldu! Bakan Şimşek duyurmuştu: Süre 2 yıldan 5 yıla çıkacak, KDV istisna oranı düşecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketinde sona geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Borsaya vergi geliyor" açıklamasının ardından BIST 100 endeksi dün çakıldı. Bakan Şimşek'in açıklamasının ardından verginin tarihi merakla takip ediliyordu. Borsa kazanç vergisi sonbahara bırakıldı. Paketle ilgili detaylar da netleşti.

Finans 02-07-24 11:17

'Borsaya vergi geliyor' dedi: BIST 100 bir anda çakıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, sonraki vergi paketlerinde borsaya kazanç vergisi getirmek üzere çalışma başlattıklarını açıklamasının ardından, Borsa İstanbul yüzde 2,5 değer kaybetti.

Finans 01-07-24 15:28

Kur korumalı mevduatta vergi istisnası sona eriyor

Kur korumalı mevduat ve katılım hesaplarına uygulanan kurumlar vergisi istisnası yarın itibarıyla sona eriyor. KKM hesaplarının sınırlı düşüşü ise sürüyor.

Finans 30-06-24 15:29

Fatih Altaylı ortaya çıkardı: Aylardır medyada boykot çağrısı yapıp, Coca Cola sponsorluğunda otele, ulaşıma tek kuruş ödemeden Almanya'ya gidip maçı izlediler!

Fatih Altaylı bugünkü programında çok konuşulacak bir bilgiyi paylaştı. Yöneticisi oldukları internet sitelerinde, Youtube kanallarında İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapıp vatandaşı Coca Cola almamaya davet ettiler. Gün sonunda ne oldu? Bu medya mensupları Coca Cola sponsorluğunda Almanya'ya gitti! Üstelik uçak bileti, konaklama ve maç bileti dahil 1 TL bile ödemeden! Hükümete yakın isimler arasında hem çok şaşıracağınız hem de hiç şaşırmayacağınız kişiler var.

Haber 28-06-24 13:28

ASO Başkanı'ndan asgari kurumlar vergisi yorumu! 'Sektörü zorlayacak'

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketi hazırlıkları tamamlandı. Paketin yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi bekleniyor. Sektör temsilcilerinden de paketle ilgili değerlendirmeler geldi. ASO Başkanı Ardıç, "asgari kurumlar vergisinin sektörü zorlayacağını söyledi.

Finans 26-06-24 16:01

Birer gün ara ile peş peşe değişecek! Sıfır otomobil ve ikinci el araba fiyatlarını etkileyecek: Zamlar için tarih verdiler

Hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatlarını etkileyecek iki önemli değişiklik 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde hayata geçirilecek. Önce bazı güvenlik özellikleri bulunmayan sıfır araçların satışı yasaklanacak. Ardından ise Çinli araçlara ilave gümrük vergisi uygulanacak. Sektör temsilcileri şu anda otomobilde kampanyaların oran düşse bile yıl sonuna kadar devam edeceğini dile getirirken, yeni yıldan itibaren zamların etkisini hissettireceğini kaydettiler.

Finans 25-06-24 08:51

'Bahşişe vergi' gündem olmuştu! Hazine ve Maliye Bakanlığı kapsama girecek sektörleri açıkladı: Tamamı çalışanlara dağıtılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı sektörden gelen talep üzerine bahşiş gelirleri ile motokurye faaliyetlerinin vergilendirme usulünde değişikliği de vergi paketi hazırlıklarına dahil etti. Bu alanlarda yeni vergi ihdas edilmeyeceği belirtilirken kapsama girecek sektörler de netleşti. Asgari ücretin aylık brüt tutarına kadar çalışanlara dağıtılan paralar, normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve tarife yerine sadece yüzde 10 gelir vergisi tevkifatına tabi olacak. İşte detaylar…

Finans 22-06-24 10:24

Reform paketinin ayrıntıları belli oldu! Çok uluslu şirketlerden sermayeye, asgari gelir vergisinden kurumlar vergisine... Hepsi yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan vergi reformunda sona gelindi. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasını amaçlayan düzenlemeler yolda. Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi yanında, doğrudan vergilerin payını artırmak için yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi modeli getirilecek. Yap-işlet-devret modeli ile kamu-özel işbirliği projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan yüzde 30 kurumlar vergisi alınacak.

Finans 20-06-24 12:54

Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Avrasya Tüneli… O şirketlere de ek vergi geliyor: Yıllık 5 milyar lirayı bulacak

Hükümetin vergi paketi taslağından dev şirketlere ek kurumlar vergisi çıktı. Buna göre Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) ve Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle hayata geçirilen projeleri yöneten Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden alınacak kurumlar vergisi artırılıyor.

Finans 19-06-24 14:21

Maliyeden yeni hamle! Sahillere iniyorlar! Bakan Şimşek'ten ilk açıklama

Kayıt dışılıkla mücadelede Hazine ve Maliye Bakanlığı denetimlerine yaz aylarında da devam ediyor. Bakanlığa bağlı ekipler, Antalya, Muğla ve İzmir'in tatil beldelerinde eğlence ve konaklama sektörlerine yönelik saha denetimlerini yoğunlaştıracak. Günübirlik kiralanan konutlara yönelik yoklama yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de ilk açıklama geldi.

Finans 17-06-24 13:23

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den bazı medya çalışanlarına bayram tatili! Uçak bileti, konaklama hepsi var, İmamoğlu detayı…

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, vedasına kısa zaman kala bazı basın mensuplarını Almanya’daki EURO 2024’ye götürerek ödüllendirecek. Bir hafta sürecek seyahatte konaklama, uçak biletleri TFF tarafından karşılanacak. İmamoğlu ayrıntısı da dikkat çekti.

Spor 16-06-24 09:37

9 günlük tatil başlıyor! Fiyatlar ise el yakıyor: 89 bin yerine 12 bin ödemek isteyenlerin tercihi o il oluyor

Hem okulların sona ermesi hem de bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla tatil yapmak isteyenler gözünü sıcak memleketlere çevirdi. Ancak fiyatlar herkese göre yüksek. Daha düşük maliyetle tatil yapmak isteyenler için de alternatifler bulunuyor. Gözde şehirlerde 3 gün konaklama 89 bin lirayken bazı tatil beldelerinde fiyatlar 12 bin liraya kadar düşüyor.

Finans 14-06-24 07:02

1994 ve 2003 yılları arasında doğanlar dikkat! THY'den ilan: İkinci pilot aday adayları aranıyor!

Türk Hava Yolları (THY), ikinci pilot aday adayları için iş ilanı açtı. 1 Ocak 1994 ila 31 Aralık 2003 tarihleri arasında doğan ve başvurusu onaylananlar iki yıl boyunca eğitim görecek. Eğitim sırasında adaylara 2 brüt asgari ücret maaş, konaklama, kira yardımı, yemek kartı, sigorta ve indirimli bilet hakları da tanımlanacak.

Finans 13-06-24 14:05

Ayvalık'ın masmavi plaj ve koyları bayramda misafirlerini ağırlayacak

Zeytin kokan sokaklarıyla Cunda Adası, 17 kilometre uzunluğundaki kumsalıyla Sarımsaklı Plajı, gün batımının en iyi izlendiği noktalardan Şeytan Sofrası, kamp ve dalış alanlarıyla Kuzey Ege'nin gözde tatil rotalarına ev sahipliği yapan Ayvalık'taki konaklama tesislerinde rezervasyonlar yüzde 70'e ulaştı.

Yurthaber 12-06-24 12:20

7440 SGK yapılandırma ödemesi nereden yapılır? 7440 SGK yapılandırma ödemesi gecikirse ne olur?

7440 Sosyal Güvenlik Kurumu yapılandırma ödemesi, 7440 sayılı kanun hükmünden gelmektedir. Bu kanunun "diğer hükümler" başlıklı maddesinde yer alan kurumlar vergisi mükelleflerine, yalnızca bir sürelik geçerli olmak üzere bir kereliğine istisna ve indirim bedelleri üzerinden belli bir yüzde ile ek vergi getirilmiştir.

Haber 11-06-24 21:32

Olimpos'ta 17 yıl sonra aynı felaket! Kadir'in Ağaç Evleri saatler içinde küle döndü

Antalya'nın ünlü tatil merkezi Olympos'taki 'Kadir'in Ağaç Evleri' adlı konaklama tesisinde dün gece çıkan yangın söndürüldü. Kül olan ağaç evler, 2007 yılındaki yangında da yanmış ve yeniden inşa edilmişti.

Haber 11-06-24 14:19

Otomobilde ek vergiye iş dünyasından destek! ‘Türkiye koltuğuna yaslanıp izlemeyecekti’

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ilave gümrük vergisi kararının, Çin'den ithal edilen binek otomobillere karşı "gaz-fren" dengesi kapsamında otomotiv endüstrisini koruyacak zorunlu bir adım olduğunu belirterek, "Elbette Türkiye de koltuğuna yaslanıp, otomotiv endüstrisinde onarılması güç bir hasarın oluşmasını izlemeyecekti." dedi.

Finans 10-06-24 12:05

Otomobilde ‘Chery vergisi’ne ilk açıklama: 8 Temmuz ve sonrasında fiyatlar ne olacak? Çinli markalar Türkiye planını tek tek anlattı

Çin üretimi benzinli, dizel ve hibrit otomobiller yüzde 40 ek vergi ile ülkeye giriş yapacak. Karar haftasonu Resmi Gazete’de yer aldı. Bu durum sosyal medyada ‘Chery vergisi’ olarak yorumlanmıştı. Pazar payı hızla yükselen Çinli markalardan ilk açıklama geldi. Chery, karar saygı duyguklarını ve üretimi Türkiye’ye kaydırmak istediklerini dile getirdi. MG içinse özel destek alınarak fiyatların 8 Temmuz ve sonrası için mümkün mertebe dengelemeye çalışılacağı bildirildi.

Finans 10-06-24 08:35