Yaz mevsiminin bitmesi ile beraber kışlık hazırlıkları yapılmaya başlandı. Kışlık konserve hazırlıkları hem yaz boyu hem de yaz sonunda yapılabiliyor. Özellikle de domates konservesi en sık yapılan kışlıklardan biri. Peki, ev yapımı kışlık domates konservesi nasıl yapılır?
Ekonomi verilerindeki son yıllardaki değişiklik, dövizdeki hareketlilik ve maliyetlerin artması gibi bazı nedenler köklü şirketlere zor günler yaşatıyor. Son olarak sektörün köklü şirketlerinden 70 yıllık dev konserve markası Tamtad iflas ettiğini duyurdu.
Kimi yaz ayları boyunca kim de yazın bitmesine doğru kış hazırlıklarına başlar. Mevsiminde tezgahlarda taze taze bulabileceğiniz meyvelerle, sebzelerle çeşit çeşit reçeller, turşular yapabileceğiniz gibi ev yapımı domates konserveleri de hazırlayabilirsiniz. İşte ev yapımı domates konservesi tarifimiz!
Yazın bereketini kış sofralarınızda görmek istiyorsanız mevsimin taze sebze ve meyvelerini uzun süre saklayabilmek için konserve hazırlıklarına zamanında başlamanız çok önemli. Domates soslarından reçellere, turşulardan kompostolara kadar birçok lezzeti konserve kavanozlarına hapsetmek hem mutfakta zaman kazandırır hem de ailenizin sağlıklı beslenmesine yardımcı olur. İşin sırrı ise doğru ürünleri kullanmaktan geçer. İşte kaliteli bir konserve hazırlamak için gerekli olan kullanışlı ürünler...
Ev hanımlarının en büyük mesailerinden biri olan konserve hazırlığı başladı. Yaz sebzelerini kışın da tüketmek için yapılan konserve hazırlığı oldukça zorlu bir süreç. Konserve yapılırken olmazsa olmaz bazı kurallar var. Eğer bu kurallara uyulmazsa işin ucu zehirlenmelere hatta ölüme kadar gidebiliyor. Basit sanılan ama aslında titizlikle yapılması gerekilen konserve hazırlığında dikkat etmeniz gerekenler bazı noktalar var.
Tokat’ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay’da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat’ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi.
Marketten alışveriş yaparken fark etmeden ölümcül tehlike ile karşı karşıya kalıyor olabilirsiniz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, şişen ambalajlı ürünlerin sağlık açısından tehlikeli olabileceğini söyledi. İşte haberin detayları...
Astroloji günlük yaşamımızın her alanını yakından ilgilendiriyor. Kasım ayının gelmesi ile beraber her ay yakından takip edilen astrolojik takvim de gündeme geldi. "Bu ay hangi gün nelere dikkat etmeliyiz, hangi tarihlerde planımızı gerçekleştirmeliyiz?" diye soruyorsanız cevabı haberimizde.
Iğdır'daki evlerinde yaptıkları ev tipi sebze konservesini tüketen 4 çocuk sahibi H.Y. (68) ve C.Y (67) çifti; çift görme, konuşma bozukluğu ve solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurdu. Zehirlenen kadın hayatını kaybetti, eşi yoğun bakım tedavisiyle hayata tutundu.
Yaz mevsiminin birbirinden lezzetli yiyeceklerini kışın da tüketmek isteyenler konserve hazırlığına başladılar bile. Ancak yapılan bu konserveleri hazırlarken çok dikkatli olunması gerekiyor. Kışlık konserve doğru yapılmazsa hayati riske neden olabiliyor.
Çeşit çeşit meyve ve sebzelerin pazar tezgâhlarında bolca yer alması sebebiyle artık konserve dönemi de geldi diyebiliriz. Turşulardan salçalara, reçellerden kompostolara kadar birbirinden lezzetli kışlık ürünleri hazırlarken bazı belli başlı malzemelere de ihtiyaç duyacaksınız. Kış boyunca keyifli yiyebileceğiniz konserveleri doğru ve sağlıklı şekilde hazırlayabilmek için size yardımcı olacak ürünlerin hangileri olduğunu merak ediyorsanız okumaya devam edin!
Çağımızın yaygın hastalığı olan kanser ölümcül hastalıkların başında geliyor. Kanser birçok farklı türüyle insanın hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Dünyada en sık görülen 4. kanser türü mide kanseri olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımının da tetiklediği bu sinsi hastalığa yakalanmamak için bazı besinleri tüketirken bir kez daha düşünmeniz gerekiyor.
Zararsız olduğunu düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuz için çok riskli durumlara sebep oluyor. Yemeklerin içerisine kattığımız gıdalar sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Kalp krizi riskini arttıran zararlarını bilmediğimiz yiyecekler bulunuyor.
Deprem çantası enkaz altında hayat kurtarabiliyor. Uzmanlar doğru bir şekilde hazırlanan deprem çantasının hayati önemi olduğunu belirtiyor. Deprem çantasına konulan yiyeceklere oldukça dikkat etmek gerekiyor. İşte deprem çantasında bulunması gereken yiyecekler...
Sağlıklı olarak düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuza zarar verebiliyor. Kansere neden olabilen ve kalp sağlığı için büyük risk oluşturan yiyecekler bulunuyor. Uzmanlar aşağıda bulunan yiyeceklerin tüketimi hakkında uyarılarda bulunuyor.
Sağlıksız beslenme sağlık için çok riskli durumlar yaratmaktadır. Sağlıksız beslenmenin artışı kanser ve kalp hastalıkları vakalarını da artırmıştır. Masum sanarak yediğimiz bazı yiyecekler tehlikeli hastalıklara neden olabilmektedir. Bilmediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde mısır nişastası bulunur. Uzmanlar mısır nişastası içeren gıdaların tüketilmesi hakkında dikkat etmeniz gerektiğini söylemektedir.
Kanser en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Oldukça ciddi sonuçlara neden olan kanserin etkilerini azaltmak için doğru beslenmek önem taşıyor. Bilerek veya bilmeden yediğimiz birçok yiyecek kansere davetiye çıkarıyor. Mide kanserinin oluşmasına yol açabilen etkenlerden olan tuzlu yiyecekleri düşündüğümüzden çok daha fazla tüketiyoruz.
Her yıl milyonlarca insan kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp hastalıkları ve kalp krizi hayati risk oluşturuyor. Kalp krizine neden olan birçok etken bulunuyor. Yanlış beslenme kanser gibi tehlikeli hastalıkların riskini artırdığı kalp krizi riskinde de önemli rol oynuyor. İşte kalp krizi riskinizi artıran yiyecekler ve davranışlar...
Yediklerimiz ve içtiklerimiz sağlığımızı doğrudan etki altına alıyor. Daha sağlıklı olmak adına yediğimiz yiyecekler kalp krizi, felç, tansiyon gibi hastalıkların riskinin artmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre bu tehlikeli hastalıkların riskini artırabilecek sağlıklı diyerek yediğimiz sık tüketilen 4 gıda bulunuyor.
Taze domatesler kışa girmeye hazırlanırken yavaş yavaş pazarlardan, manavlardan çekilmeye başlıyor. Birçok kişi bu domatesleri kışın da kullanabilmek içi konserve yapıyor. Ancak kışlık konservelerin yapımında yapılan ufak yanlış sağlığınız için ölümcül etkiler oluşturabiliyor.
Yenişehir ilçesinde belediye ve kaymakamlıkça yapılan çalışma kapsamında ADEM bahçesinde kadınların el emeğiyle hazırladığı konserve ve turşular tespit edilen ailelerin evlerine ulaştırılacak - Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Meryem Kaya: - "300 aileye konserve, 500 aileye de turşu göndereceğiz"
Mutfakta kullandığımız ev aletleri hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Bu aletler arasında en sık kullanılanlar arasında buzdolapları ve derin dondurucular yer alıyor. Ancak derin dondurucuya her yiyeceğin konulmaması gerekiyor. Konulan bazı yiyecekler hem sağlığı tehdit ediyor hem de erkenden bozularak bütçenize zarar veriyor. İşte dondurucuya asla koymamanız gereken yiyecekler...
Samsun'da kış hazırlığı yapan kadınların salça ve konserve mesaisi
Domates yemeklere lezzetini veren sebzelerden. Domates kullanılmadan yapılan yemeklerin tadı bir yavan oluyor. Mutfağın olmazsa olmazı olan domatesi kışın da yiyebilmek için domates konserveleri yapılıyor. Domates konservesi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız püf noktalarına dikkat ederek aşağıdaki aşamaları uygulayabilirsiniz.
Yazın sebzelerinin lezzeti bir farklı oluyor. Tazecik sebzeler ile yapılan konserveler sayesinde yaz sebzelerini kışında yiyebiliyorsunuz. Közlenmiş biber konservesinin tadını seviyorsanız evde yapmayı mutlaka denemeniz gerekiyor. Oldukça kolay bir yapımı olan bu tarif damaklarda nefis bir tat bırakıyor.
9 Ağustos Salı akşamı Masterchef programında yapılan sardalya balığı izleyenler tarafından tam not aldı. Eğer balık seviyorsanız ve bu leziz balığın daha da lezzetli olması için nasıl pişirileceğini merak ediyorsa aşağıda yer alan tarifi mutlaka denemelisiniz.
Yazın hazırlanan konserveler kışın tüketilir. Böylece leziz ve sağlıklı yemekler pişer. En sevilen konservelerden birisi de patlıcan konservesidir. Peki patlıcan konservesi nasıl yapılır? Patlıcan konservesi malzemeleri neler? İşte merak edilenler...
Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı birçok açıdan etki altına alıyor. Sağlığımız için meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Zararlı yiyecekler birçok hastalığa neden olurken bazı yiyecekler egzamanın tetiklenmesine sebep oluyor. Egzamanın tetiklenmesini önlemek, belirtilerini azaltmak için bu gıdalardan uzak durulması gerekiyor.
Bazı besinler, son zamanların en korkulan hastalıklarından biri olan kansere yol açıyor. Üstelik bu besinleri kanser başta olmak üzere birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor. İşte zehir saçan 7 besin...
Sağlıklı yaşam, düzenli beslenme kurallarına uygun yaşayan ya da yaşamak isteyen herkesin gözden kaçırdığı bazı noktalar bulunmaktadır. Sağlıklı olmasına rağmen yanlış ya da fazla tüketildiğinde bazı besinler ters etki ediyor. Aynı zamanda vücudun en büyük düşmanı olan tuz tüketimi de göz ardı edilmektedir. Tuz, günlük alınması gereken miktarın üzerine çıkıldığında ise damar tıkanıklığı gibi çok ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. İşte dikkatli tüketilmesi gereken besinler…
Gıda zehirlenmesine sebep olan bu tablo sinir sisteminde kalıcı hasar veya ölüm ile sonuçlanabilir bakterisi çoğunlukla saklama koşulları uygun olmayan konservelerde ortaya çıkıyor. Diyetisyen Melisa Karataş da, ''Kapağı bozuk ya da şişmiş konservelerin tüketilmemesi uyarısında bulundu. Karataş, ''Belirtiler 12 ile 72 saat arasında görülebilir. Bulanık görme, ışığa hassasiyet gibi durumlar ortaya çıkabilir. Zamanında müdahale edilmezse ise sinir sisteminde kalıcı hasar veya ölüm olabilir'' dedi.
Bu sene Türkiye’de kavanoz kapağı sıkıntısı yok. Fiyatlar ucuz, fakat kapak satışları azaldı. Sebze fiyatlarının yüksek olması sebebiyle konserve yapanlar azalınca, kapaklar elde kaldı.
Kışlık yiyecek ve konserve hazırlığında hayatımızı kolaylaştıran mutfak malzemeleri ile kışa hazırlığınız kolaylaşsın.
Yaz mevsiminin sonuna geldik. Havalar da iyiden iyiye soğumaya başladı. Yazın en kıymetli sebzelerinden biri olan domatesler de kış için hazırlanmaya başladı. Yazın satın aldığınız domateslerden konserve salça ve domates sosu yapımı için harika ipuçlarımız var. Haydi, malzemeleri hazırlayın ve gelin.
Her gıdanın doğru bir şekilde işlem görmesi gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, konserve hazırlanırken yapılan bilinçsiz işlemlerin, ölümcül bir zehirlenme türü olan ‘Botulismus’ vakasına neden olabileceğini söyledi. Rahatsızlık, konservenin tüketilmesini takiben kişinin direnci, ortam koşulları gibi etmenlere bağlı olarak 12 ila 72 saat sonra şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma, görmede bozukluk gibi şikayetlerle kendini gösteriyor.
Süt mısırın her halini çok seviyoruz. Haşlama, közleme ya da konserve haliyle en güzel garnitürlerden biri oluyor. Son birkaç yılın sokak lezzeti haline gelen konserve mısırları artık evinizde yapmanız mümkün. Üstelik böylesinin çok daha sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz, çünkü içine koyduğumuz malzemelerin hepsi elimizden geçiyor. İşte ev yapımı mısır konservesi tarifi ve detaylarıyla yapımı. Merak edenler için mısır konservesi kalori oranını da yazımıza ekledik.
Kış mevsiminde konservenin çok miktarda tüketildiğine dikkat çeken Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Serteser, tümsek kutular içerisindeki konservelerin zehir içerebileceğini söyledi.