Konut Destegi Haberleri

Mısır ile ilişkilerde yeni dönem! 'Birçok alanı etkileyecek'

ABD'den konut maliyetlerinin pandemi öncesine döneceği ve 2025'te istenen seviyeye çekileceği yönünde pozitif haberler gelmeye başladı. Enflasyonun düşmesi beklenirken, ekonomist Eren Akgül, enflasyonun tek haneye indirilerek korunması gerektiğini vurguladı. Akgül ayrıca, Mısır ile yeniden kurulan ilişkilerin inşaat ve gıda sektörleri başta olmak üzere birçok alanda hareketliliğe sebep olacağını kaydetti.

Finans 2024-09-05 13:26:14

Satılıkta düşüş kirayı geçti... Yatırım için en mantıklı şehir o il oldu!

Son 1 yılda konut fiyatlarında reel bazlı kayıp yaşanmaya başladı. Ancak satılık fiyatlarda reel bazlı düşüş, kira fiyatlarını da aştı. Haziran 2021'den sonra 'en kısa amortisman süresi' yaşandı. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konu ile ilgili soruları cevaplandırdı. Şu anda konut almak mantıklı mı? Konut fiyatlarında düşer mi? İşte cevabı...

Finans 2024-09-02 10:40:38

Diyarbakır'da deprem sonrası 6 bin konut yapımı tamamlandı! Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimiz rahat uyuyana dek durmayacağız

6 Şubat depremlerinin en çok etkilediği illerimizden biri de Diyarbakır. Diyarbakır'da yapımına başlanan konutlarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan paylaşım geldi. Bakan Kurum'un açıklamasına göre 10 bin konuttan 6 bini tamamlandı.

Haber 2024-08-31 11:12:40

Konut satışlarında hareketlilik olabilir... Kamu bankaları düşük faiz ile kredi veriyor

Mevduat faizlerinin yüksek olması nedeniyle yatırımcılar faize yönelmişken kamu bankalarının düşük faizli konut kampanyası başlatmayı planlaması yatırımcının dikkatini gayrimenkule çevirebilir. Kaynaklar, bankaların üzerinde çalıştığı faiz oranını da açıkladı.

Finans 2024-08-27 12:08:32

OECD'e göre Türkiye zirvede yerini aldı! Kira artış oranlarında ikinci ile aramızdaki fark dağlar kadar

Temmuz ayı itibarıyla kira artış oranında yüzde 25'lik sınır kalkmış ve aylık olarak TÜFE'ye göre kira zam artışı gerçekleştirilmesine karar verilmişti. Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü'ne (OECD) üye ülkelerin Konut Fiyat Endeksi'ndeki yıllık artış oranlarını açıkladı. Buna göre Türkiye birinci sırada yerini aldı.

Finans 26-08-24 13:55

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri her tuşa basıyor... Sahte evraklar havada uçuşuyor

Konut kiralarının bedellerinin yükselmesi ise ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarını en üst seviyeye taşıdı. Ev sahipleri ise kiracısını evden çıkarmak için yeni bir yöntem buldu. Artan anlaşmazlıklar sonucu sahte tahliye taahhütnamesi gibi olaylar yaşanıyor. Bu yöntem ile "sahte imza" ile ev sahipleri kiracısını evden çıkarmaya çalışıyor.

Finans 26-08-24 10:00

Arsa veya tarla almak isteyenler dikkat! Paranız bir anda pul olabilir

Yatırımcıların kimileri sermayelerini borsa veya altında değerlendirirken kimileri ise arsa, tarla alarak değerlendiriyor. Konut fiyatlarındaki yükselişin piyasaları etkilemesiyle birlikte arsa, tarla ve arazi alımına talep arttı. Ancak arsa, tarla ve arazi alırken dikkat edilmesi gereken kriterler bulunuyor. Aksi halde paranız boşa gidebilir.

Finans 25-08-24 12:35

TOKİ'den arsa fırsatı: 32 ilde 173 arsa! Yüzde 25 peşin kalanı 48 ay vade...

TOKİ 32 ilde 173 arsayı açık artırmayla satacak. Açık artırma 29 Ağustos’ta yapılacak. Konut, ticaret, sanayi, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ile akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara yüzde 25 peşinat, 48 ay vade ile sahip olunabilecek.

Finans 23-08-24 08:36

Dikkat edin bu ceza dudak uçuklatır: İzinsiz kiralamanın bedeli 100 bin TL

Yaz döneminin başlamasıyla tatilciler, tatil beldelerine akın etmeye başladı. Otel fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaş çözümü online platformlardaki ilanlardan günlük ev kiralama yöntemini tercih ediyor. Bir çok kişi için gelir kapısı olan bu yöntem için uyarı geldi. Antalya Emlakçılar, İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, “İzinsiz kiralama yapan konut sahiplerine 100 bin lira ceza uygulanır” dedi.

Finans 22-08-24 12:18

Doğrulanmış ilan sistemine aykırı davranana ceza kapıda! Düzenlemeye uymamanın bedeli belli oldu....

Ticaret Bakanlığı tarafından vatandaşı korumak için konut sektöründe "doğrulanmış ilan" dönemi 15 Eylül tarihinde başlayacak. Vatandaşların konutlarını emlakçıya verebilmek için e-Devlet üzerinden yetkilendirme yapması gerektiği düzenlemede; Bakan Ömer Bolat, mevzuata uyulmaması durumunda verilecek cezayı açıkladı.

Finans 21-08-24 12:25

Konuta ilgi yoğun... Kira getirisi yüksek olunca yatırımcı konuta yükseldi! İşte kira getirisi en yüksek 10 il...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz günlerde Konut Fiyat Endeksini yayımlamıştı. Merkez'in verilerine göre, pandemi döneminden beri ilk kez fiyatların gerilediğini görülmüştü. Yüksek faize rağmen konut satışlarında yüzde 16'lık bir artış olduğu ise gözlerden kaçmadı. Özellikle büyükşehirlerde kira kazancı yüzde 8'in üzerine çıktığı için konuta ilgi oldukça yoğun ilerliyor. Peki kira getiri 10 il hangisi? İşte kira getirisi en yüksek olan 10 şehir...

Finans 18-08-24 14:55

İzmir yangınlarında son durum! Menderes, Tire, Urla ve Çeşme... Vali Elban duyurdu: 440 konut risk altında!

İzmir yangını bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Karşıyaka'daki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürerken Menderes, Tire, Urla ve Çeşme'den de peş peşe alevler yükselmeye başladı. Gece saatlerinde bölgede incelemelerde bulunan İzmir Valisi Elban, Urla'da 440 konutunu risk altında olduğunu söyledi. Elban "Tire ve Bayındır'daki yangınlar tamamen kontrol altına alındı. Ancak Urla'daki, Menderes'teki ve Yamanlar'daki henüz aktif durumunu koruyor" dedi.

Haber 18-08-24 07:37

Ev alacaklar dikkat! İl il konut fiyat endeksi değişti! 2020’den beri ilk kez…

Son yıllarda enflasyonun etkisiyle ev ve kira fiyatları büyük bir ivme kazanması vatandaşları şoka uğratmış, ne ev almak için ne de kiradan çıkmak için adım atabilmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini yayımlayarak pandemi döneminden beri ilk kez fiyatların gerilediğini gösterdi.

Finans 16-08-24 11:26

Konut piyasasında hızlı değişim devam ediyor: Fiyatlarda reel düşüş sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini açıkladı. Buna göre, KFE nominal olarak yüzde 38,7 oranında artarken; reel olarak yüzde 14,3 oranında azalma görüldü.

Finans 16-08-24 10:28

Hisseli tapuya kredi çekilir mi? Hisseli tapuya kredi çıkar mı? Hisseli tapuya kredi nasıl alınır?

Konut kredisi gibi yüksek tutarlı bankacılık ürünlerinden yararlanırken kefil gösterme ve bir taşınmazı ipotek ettirme gibi yöntemlere başvurulur. Hisseli tapunun bankalar tarafından kredi teminatı olarak ele alınıp alınmadığı ise sıklıkla araştırılır. Normal şartlarda birden fazla kişinin hak sahibi olduğu hisseli tapular, kredi teminatı olarak değerlendirilmemekte iken bu durum belli başlı koşulların yerine getirilmesiyle değiştirilebilir.

Finans 15-08-24 17:57

İlan sitelerinde düzen sil baştan! 1 Ocak'tan itibaren tamamen başlıyor:

Konut satışlarında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor. Yeni düzenleme ile vatandaşlar, e-Devlet üzerinde kendisine ait gayrimenkulü seçerek, açılacak pencereden emlakçısını yetkilendirecek, emlakçılar da bu yetkiyle emlak portallarına ilan girebilecek. Emlak işletmelerinin, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nde (EİDS) yetki doğrulamasının devreye alınması sonrasında ilan verirken sorun yaşamamaları ve idari yaptırıma maruz kalmamaları için yetki belgesi almaları gerekecek.

Finans 15-08-24 11:27

Merkez Bankası'ndan hesaplamada değişiklik! Revizyona gitti: Konut fiyatları artık...

Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi hesaplama yönteminde revizyon yapıldığını, zamanlılığı artan güncellenmiş serilerin tarihinde değişiklik olmadan 16 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanacağını bildirdi.

Finans 15-08-24 10:42

Emlakta yeni dönem başlıyor: Bakanlık tüm kuruluşlara yazı gönderdi! işte detaylar...

Gündemden düşmeyen konut düzenlemesinin tüm detayları belli oldu. Ticaret Bakanlığı tarafından sivil toplum kuruluşlarına gönderilen yazıda 15 Eylül itibarıyla devreye girecek olan "doğrulanmış ilan" sisteminin ayrıntıları açıklandı. Buna göre, sistemin devreye girmesiyle yetki belgesi olmayan emlak işletmeleri ilan girişi yapamayacak. Peki düzenlemenin diğer ayrıntıları neler? İşte detaylar...

Finans 14-08-24 17:30

ABD'de mortgage faizleri gerilerken başvurularda artış yaşandı

Mortgage Bankalar Birliği (MBA), 9 Ağustos ile biten haftaya ilişkin mortgage verilerini açıkladı. Buna göre konut kredisine başvurularda önceki haftaya kıyasla yüzde 16,8'lik bir artış kaydedildi.

Finans 14-08-24 16:47

Kredi ile ev alma dönemi bitti, büyük sürpriz! Yüzde 25 sınırı sonrası harekete geçtiler: '7 aydır ilk kez oluyor'

Konut satış istatistiklerinin açıklanması ile emlak sektöründeki tablo ortaya çıktı. Bu kapsamda dün beklenmedik bir sürpriz yaşandı. Konut satışları yüzde 25 kira zam sınırının kalkması ile 1 ayda yüzde 60 arttı. Sektör temsilcileri elinde biraz da olsa nakit parası olanların kredi değil de şirketlerin yaptığı kampanyalara yöneldiğini söyledi. Yatırımlık konutlara talep yeniden artarken, “Nakit parası olan getirisi yüksek evlere yöneliyor” yorumunu yaptılar.

Finans 14-08-24 07:23

Konut satışlarında yılın zirvesi geldi! Kredi ile ev alanların sayısı yarı yarıya düştü

Türkiye genelinde konut satışları temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,0 artarak 127 bin 88 oldu. İpotekli yani kredili satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53'ten fazla gerileme yaşandı. İşte detaylar...

Finans 13-08-24 10:26

Fuzul Topraktan, Kadıköy'deki 98 yıllık tarihi vapur iskelesi üzerinde etkileyici bir çalışma yaptı!

Türkiye’de Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi’nin kurucusu olan Fuzul Topraktan, yenilikçi ve vizyoner çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kadıköy'deki 98 yıllık tarihi vapur iskelesi üzerinde etkileyici bir üç boyutlu reklam çalışması yayınlayan Fuzul Topraktan, yaratıcı ve dikkat çekici pazarlama stratejileriyle de fark yaratıyor.

Haber 07-08-24 12:50

Son dakika: Hem konut hem işyerleri… Yüzde 25 sınırı bitmişti, milyonlarca kişi için yeni oran: Ağustos ayı kira zammı enflasyon rakamları ile netleşti

Son dakika haberleri… Milyonlarca kiracı ve ev sahibinin gözü TÜİK’ten gelecek haberdeydi. Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması sonrası Temmuz ayı enflasyonu ile Ağustos 2024 kira zam oranı belli oldu. Açıklanan rakamlar kontrat süresi dolan ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor. Peki TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu, kira zammı ne kadar? İşte 2024 Ağustos ayı kira artış oranı...

Finans 05-08-24 10:09

Emlak ve araba satışına yeni düzenleme! 15 Eylül’de devreye alınacak: E-Devlet’ten yetki zorunluluğu geliyor

Konut satışı ve otomobil piyasası için fahiş artışların önüne geçecek en etkili adımlardan biri 15 Eylül’de atılıyor. Hükümet ilan piyasasında dolandırıcılığın önüne geçecek hamleyi yapıyor. Konunun detaylarını Ticaret Bakanı Ömer Bolat anlattı. Bolat, konut satışı öncesinde e-Devlet üzerinden emlakçı yetkilendirilmesi zorunluluğu getirileceğini açıkladı. Otomobil sektöründe de benzer bir uygulamanın hayata geçirilmesi bekleniyor.

Finans 05-08-24 07:20

454 binden fazla konut! Tapuda 35 milyarlık gelir

Yılın ilk yarısında tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 28,5 artarak 35 milyar 106 milyon liraya ulaştı. Bu dönemde tapu dairelerinde 8 milyon 559 bin 509 işlem yapılırken, gayrimenkul satış sayısı 1 milyon 223 bin 47 olarak gerçekleşti. Gayrimenkul satışlarının 545 bin 74'ünü konutlar, 677 bin 973'ünü ise arsa, tarla ve iş yeri gibi konut dışı taşınmazlar oluşturdu.

Finans 31-07-24 13:37

Asgari ücret arttıkça o da artıyordu: Kiraya zam sınırının kalkmasının ardından Meclis'e geldi! Apartmanda, sitede oturan herkesi ilgilendiriyor...

Son dönemlerde konut ya da işyeri almak isteyenlerin en çok dikkat ettikleri konularında aidatlar geliyor. Özellikle merkezi ve lüks yapılarda gerçekleşen aidat zamları sonrası site yönetimleri ve vatandaşlar arasında yeni sorunlar yaşanıyor.

Finans 30-07-24 14:54

SON DAKİKA: Ev almak isteyenleri sevindirecek haber SGK'dan geldi! 400 bin TL faizsiz kredi desteği! İşte şartlar...

Son dakika haberi... Türkiye konut fiyatları ve faizleri uçuşa geçmişken vatandaşlara nefes aldıracak haber Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. SGK, faizsiz kredi desteğini duyurdu. Peki faizsiz kredi desteğinde şartlar neler, herkes yararlanabilecek mi? İşte detaylar...

Finans 30-07-24 14:48

Konutta yatırım fırsatı arayanlar bu dairelere dikkat! Hem daha ucuz hem getirisi fazla!

Türkiye'de konut fiyatları özellikle büyükşehirlerde yüksek fiyatlı seyrederken konut satışları ve fiyat artış hızı da yavaşladı. Bu dönemde konuta yatırım yapmak isteyenler ise en doğru yerde en doğru konutu satın almak istiyor. Gayrimenkul uzmanları hem düşük fiyatlı hem de getirisi daha yüksek konutlar için bazı lokasyonlara işaret etti. İşte detaylar...

Finans 30-07-24 12:32

Hem fiyat artacak hem zor bulacağız! Eylül ve Ekim ayını işaret etti: Ev almak isteyenlere kazanç kapısı olacak

Konut fiyatları reel olarak azalış gösterdi. Müteahhitler satılamayan evleri artık maliyetine ilanlara koyarken kiralık ev arayanlar için dikkat çeken bir açıklama geldi. Eylül ve Ekim aylarına dikkat çeken gayrimenkul sektörü temsilcileri bugünden ev alanların bu aylarda iyi bir kira geliri elde edebileceklerini dile getiriyor.

Finans 29-07-24 08:00

Şiddetli yağışlar 56 can aldı

Şiddetli yağışların olduğu Hindistan’da 56 kişinin yaşamını yitirdi, 100 konut ise kullanılamaz hale geldi. Meteoroloji şiddetli yağışların, gelecek günlerde de etkili olacağına dair uyarıda bulundu.

Haber 28-07-24 12:33

Ev alacakları sevindirecek haber! Maliyetin gerisinde kaldı! Elinizi çabuk tutun, indirim yüzde 20'yi buluyor: Uzmanlar 'fırsat' diyerek duyurdu!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış ve kredilerdeki daralma sonrası alımlar azalırken ev almak isteyenleri sevindirecek bir haber geldi. İnşaat maliyetleri yükselmeye devam ederken, konut fiyatlarında artış maliyet artışının gerisinde kaldı. Uzmanlar durumu fırsat olarak değerlendirdi.

Finans 28-07-24 10:42

Burası Barcelona değil Beşiktaş! Yüzde 1025'lik artış 'yok artık' dedirtti: Ne olduysa son 6 yılda oldu

İPA Başkanı Buğra Gökce, İstanbul’da 2018-2024 döneminde ortalama satılık konut bedelinin yüzde 888, kira bedelinin yüzde 1025 arttığını belirtti. Sosyal medya hesabından grafikleri paylaşan Gökce, İstanbul’da Beykoz, Sarıyer, Beşiktaş’taki ortalama satılık konut fiyatlarının Barcelona’nın tüm bölgelerinden daha pahalı olduğunu söyledi.

Finans 27-07-24 13:38

Arsa, konut, iş yeri alan oraya koşuyor: Tapu harç geliri 426 milyon TL’yi aştı!

Arsa, konut, iş yeri alanların ilk adresi tapu daireleri. Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yılın ilk 6 ayında 426 milyon 183 bin TL gelir elde edildi.

Finans 26-07-24 10:04

Hatay bunu konuşuyor! 424 TOKİ konutunda hatalı imalat vakası! Böyle savundu

Hatay’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın devraldığı 424 konut inşaatının hatalı imalatı iddiası sosyal medyayı sallamıştı. TOKİ iddialar üzerine, hatalı imalatı gerçekleştiren yüklenici firma ve müşavir firma hakkında tahkikat başlatıldığı açıkladı.

Haber 26-07-24 09:30

Konut kredisi çekmek isteyen şaştı kaldı! Bankalardan bir ücret kesintisi daha: İşte ödenen miktar

Türkiye'de konuttaki yüksek fiyatlar devam ederken vatandaşların da tercihinde konut kredileri yer alıyor. Yüksek faizleriyle gündemde olan konut kredileri bu kez bankaların EFT ücreti oyunuyla konuşuluyor. Bankalar ücret kesintilerinden birini daha ekledi. İşte 1 milyon TL'de ödenen miktar...

Finans 25-07-24 11:49

Su faturası ortaya çıkardı! 600 bin tanesi bomboş duruyor… Konut alım, satım ve kiraya ek vergi geliyor

Meclis’in tatil dönüşü ikinci vergi paketi için harekete geçmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha geniş kapsamlı bir paket için sonbahar aylarını işaret ederken boş tutulan konutlar için vergi düzenlemesinin de burada yer alacağı öğrenildi. İstanbul’da su faturalarından tespit edilen yaklaşık 600 bin konutun boş olduğu belirtiliyor. Gayrimenkul uzmanları verginin, fiyat hızını yavaşlatsa da yatırımı caydırabileceğine dikkati çekiyor.

Finans 23-07-24 09:59

Konut piyasasında şaşırtan tablo: 1 Temmuz'dan sonra tam tersi bekleniyordu! Yüzde 50 düştü!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye ve kira artışı davaları devam ederken yüzde 25 kira artış sınırı da iki yılın ardında 1 Temmuz'da kaldırılmıştı. Emlak piyasası 1 Temmuz sonrası kiralık evlerin sayısında artış beklerken tablo terse döndü. Kiralık daireler yüzde 50 azaldı. Uzman isim, "Mayıs, haziran ve temmuz aylarında fiyatlar yükselişe geçti" değerlendirmesini yaptı.

Finans 20-07-24 10:09

Bazen 2, bazen 5 kişi… Alternatif yöntem arıyorlardı: Kurbanlık değil, ‘ortak konut kredisi’ ile ev alma dönemi

Yükselen faizler konut kredisi kullanımını sert düşürdü. Vatandaşlar ise hem yüksek ev fiyatları hem de kredi faizleri karşısında yeni bir yola başvurdu. Bir kamu bankası ortak konut kredisi kampanyası başlattı. Böylece bir evi 5 kişinin birden tek bir kredi ile almasına imkan tanındı. Peki kampanya nasıl olacak, aylık taksitler ne kadar? İşte detaylar...

Finans 18-07-24 07:58

Arapların Trabzon talanı! Ekipler bile işlem yapamıyor... 3 yılda aldıkları evin parasını böyle çıkardılar

Son yıllarda Antalya, İzmir, Muğla ve Trabzon’da konut alım sayısını artıran yabancılar şimdiden aldıkları evin parasını çıkardı! Otellerden daha ucuza kendi vatandaşlarına evlerini günlük kiraya veren yabancılar yasak tanımadı. Vatandaşın şikayeti ile denetime gelen ekiplere ise, ‘akrabamızın evi’ diyerek yalan söyledikleri ortaya çıktı.

Finans 18-07-24 07:23

4 ayın en düşük seviyesi! ABD'de mortgage faizi yüzde 6,87

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,87 ile mart ayından bu yana en düşük seviyesine inerken, mortgage başvuruları yüzde 3,9 arttı.

Finans 17-07-24 17:26

ABD'de konut başlangıçları haziranda beklentileri aştı

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, haziranda yüzde 3 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Finans 17-07-24 16:21

Konut fiyatlarında reel gerileme: Oran yüzde 15'e dayandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) konut fiyat endeksine göre, Mayıs ayında konut fiyatlarındaki artış gerilemeyi sürdürdü. Konut fiyatları yıllık olarak yüzde 45 oranında artarken reel olarak yüzde 14,9 oranında azaldı.

Finans 17-07-24 10:28

SON DAKİKA: TÜİK açıkladı: Haziran ayında satılan konut sayısı belli oldu

Son dakika haberi... Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayına ilişkin konut satış verilerini açıkladı. Türkiye genelinde konut satış sayısı, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 azalarak 79 bin 313 oldu.

Finans 17-07-24 10:16

Bakan Kurum'dan deprem konutları açıklaması! Yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da incelemelerde bulunurken, "Şu ana kadar 76 bin konutumuzun tüm deprem bölgesinde teslimlerini gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar inşallah 200 bin konutun teslimini gerçekleştiriyor olacağız" dedi.

Finans 12-07-24 15:48

ABD'de mortgage faizleri yüzde 7'yi gördü, başvurular gerilemeye devam etti

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7 olurken mortgage başvuruları yüzde 0,2 azaldı. MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan, son dönemde mortgage faizlerindeki artışın, talebi yavaşlattığını belirtti. Kan, satın alma başvurularının bazı destek programlarının etkisiyle hafif artış gösterdiğini, yeniden finansman başvurularının ise artan faiz oranlarına paralel olarak art arda dördüncü haftada azalış gösterdiğini kaydetti.

Finans 10-07-24 17:50

Murat Kurum gelir gelmez görevden aldı! Cengiz Erdem dönemi sona erdi

Geçtiğimiz hafta yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı koltuğuna oturan Murat Kurum, bakanlığına bağlı Emlak Konut GYO Genel Müdürü Cengiz Erdem’i görevden aldı.

Haber 10-07-24 08:11

Geçen yıl 600 liraydı bu yıl 5.300 TL! Her dört konuttan birinde var: Bankalar bunu yaparken haber bile vermiyor…

Son dönemde Türkiye'de konut sigortasına artan ilgi dikkat çekiyor. Ülke genelinde her dört evden birinde konut sigortası bulunuyor ancak primlerde de ciddi artışlar yaşanıyor. Geçen yıl ortalama 600 lira olan poliçe ücretleri, bu yıl 5 bin 300 liraya kadar yükselirken, bazı banka ve sigorta şirketlerinin müşterilere bilgi vermeden taahhütlerini yenilediği öğrenildi.

Finans 06-07-24 12:39

Taşıt kredisi, konut kredisi, bireysel krediler… Merkez Bankası o tarihi işaret etti: Sona eriyor!

Merkez Bankası’nın son yayımladığı ankette bireysel krediler, konut kredisi ve taşıt kredisi için dikkat çeken bir detay fark edildi. Bu kapsamda yılın 3. Çeyreğine işaret edilerek kredilerde sıkılaşmanın sona ereceği işaret edildi. Ayrıca taşıt kredisi talebindeki artışın yeniden düşüşe geçeceği tahmin ediliyor.

Finans 06-07-24 08:07

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerinde

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldı. Hem yeni hem de ikinci el konut stoku son birkaç ayda artsa da haziran ayının son haftasında satın alma başvurularının azaldığını ifade eden Fratantoni, yeniden finansman faaliyetinin de durgun kaldığını kaydetti.

Finans 03-07-24 17:32