Konut Kredi Faizleri Dusecek Mi Haberleri

'Kredi faizlerinin düşmesiyle...' Yüzde 30'ları işaret etti! Piyasalar durgun derken konutta hareketlilik '1.4 milyon bandına...'

Piyasalardaki durgunluğun konut satışlarını etkilemesi konuşulurken açıklanan son verilerle tablonun sektör temsilcileri açısından olumlu seyrettiği belirtildi. Bir kamu bankasının 2,79, 2,89 gibi düşük kredi faiz oranları sunmasıyla bu durumun satışlara nasıl etki edeceği de merak edilirken sektör temsilcileri "Kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yıl sonunda faizlerin yüzde 30-35 bandına kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Satış adetlerine yansıması anlamında daha temkinli artış bekliyoruz" dedi

Finans 2024-09-23 12:17:16

Fed faiz kararının ardından ilk hamle onlardan geldi! Dev bankalar birer birer açıkladı: Kredi faizleri düştü

Fed faiz kararı açıklandı. 2020 yılından sonra ilk kez faiz indirimine giden Fed, faizleri 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75-5,0 seviyesine çekti. Bu gelişmenin ardından ABD'de büyük bankalar da kredi faizlerini düşürdüler. Karar ise bugünden itibaren geçerli olacak.

Finans 2024-09-19 07:18:34
Fed

Banka faizleri düşüyor...100 bin liralık kredinin maliyeti şaşırttı! Vatandaş bu düşüşün sebebini merak ediyor! İşte nedeni...

Türkiye bir süredir sıkı para politikası ile ekonomisini yönetiyor. Enflasyonu düşürüp ekonomik iyileşmeyi sağlamaya çalışan Merkez Bankası'nın parasal sıkılaşma adımlarını hızlandırması sonrası kredi faizlerinde bir düşüş görülmeye başlandı. Kredi faizlerinin düşüş sebebini merak eden vatandaşlar ise 100 bin liralık ihtiyaç kredisinin maliyetini sorguluyor. İşte cevabı...

Finans 2024-09-18 07:57:15

Primler düşük yatırılıp maaşlar eksik gösteriliyordu! Kredi kartı limitleri ve faizleri için açıklama: 'SGK tespiti gerçekçi olmayabilir...'

Bankalar kurala uymayıp kendi kafalarına göre kredi kartı limiti belirliyordu. 50 bin TL geliri olana 500 bin liralık kredi kartı limiti açan bankalar için düzenleme yolda. Bu kapsamda SGK'nın gelir tespiti ile belirlenmesi planlanan limitler için uzmanlardan açıklama geldi. "SGK’da emeklilik primlerinin daha düşük yatırılması, sigorta primlerinin daha düşük yatırılması için maaşlar çok daha düşük gösterilebiliyor" diyen uzmanlar 'gerçekçi olmayabilir' uyarısı yaptılar.

Finans 2024-09-17 08:22:13

Faizler yüksek diye ev almaktan vazgeçenler bu detayı bilmiyordu! Konut ve kirada artış frene basmıştı: “Faiz oranları düşerse kredi yapılandırılabilir”

Konutta hem satış fiyatları hem de kira fiyatları frene basarken bu gerilemenin önümüzdeki 2-3 ay daha devam etmesi bekleniyor. Fiyatlarda geri çekilmeye karşın oldukça yüksek olan konut kredi faizleri için dikkat çeken bilgiyi sektör temsilcileri paylaştı. Kredi faiz oranları yüksek diye ev almaktan vazgeçenler için , “Faiz oranları düşerse kredi yapılandırılabilir” uyarısını yaptılar.

Finans 10-09-24 08:47

Satılıkta düşüş kirayı geçti... Yatırım için en mantıklı şehir o il oldu!

Son 1 yılda konut fiyatlarında reel bazlı kayıp yaşanmaya başladı. Ancak satılık fiyatlarda reel bazlı düşüş, kira fiyatlarını da aştı. Haziran 2021'den sonra 'en kısa amortisman süresi' yaşandı. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konu ile ilgili soruları cevaplandırdı. Şu anda konut almak mantıklı mı? Konut fiyatlarında düşer mi? İşte cevabı...

Finans 02-09-24 10:40

Merkez'in yeni mevduat adımı sonrası gözler mevduat faizlerine çevrildi... Faizler yükselir mi?

Merkez Bankası, TL mevduatını desteklemek için bir dizi düzenlemeyi harekete geçirdi. Peki bu düzenlemeler neler? Mevduat faizleri yükselir mi? 1 milyon TL’nin aylık getirisi ne kadar oldu? İşte detaylar...

Finans 31-08-24 17:06

Konut satışlarında hareketlilik olabilir... Kamu bankaları düşük faiz ile kredi veriyor

Mevduat faizlerinin yüksek olması nedeniyle yatırımcılar faize yönelmişken kamu bankalarının düşük faizli konut kampanyası başlatmayı planlaması yatırımcının dikkatini gayrimenkule çevirebilir. Kaynaklar, bankaların üzerinde çalıştığı faiz oranını da açıkladı.

Finans 27-08-24 12:08

Okuma yazma bilmeyenler kredi kartı alabilir mi? Okuma yazma bilmeyenler nasıl kredi kartı alır?

Bankaların genel protokolleri incelendiğinde okuma yazma bilmeyen kişinin başvuru sözleşmelerini imzalamadan bu kurumlarda hesap açtırarak kredi kartı alamadığı anlaşılır. Bu nedenle okuma yazma bilmeyen kişilerin bankacılık hizmetlerinden yararlanıp kredi kartı başvurusu yapmaları için hangi yasal seçenekleri değerlendirebildiği açıklanmalıdır. Böylelikle kişinin temin ettiği noter onaylı belgelerle ya da vekalet verdiği yakınlarıyla işlem yürütüp yürütemediği anlaşılır hâle getirilecektir.

Finans 23-08-24 17:04

Okuma yazması olmayanlar kredi çekebilir mi? Okuma yazma bilmeyenler nasıl kredi çekebilir?

Kredi çekmek için bankalara başvuran ama okuma yazması olmayan kişiler doğrudan bu bankacılık hizmetinden yararlanamaz. Dolayısıyla okuma yazma bilmeyen bir kişinin hangi yöntemlerle kredi başvurusunu tamamlayabildiği açıklanmalıdır. Daha sonra bankaların protokollerine göre değişkenlik gösterebilen bu süreçte okuma yazma bilmeyen kişilerin kredi çekerken hangi belgeleri almaları gerektiği de anlaşılır hâle getirilmelidir.

Finans 23-08-24 16:25

Kredi kartının limiti aşılırsa ne olur? Kredi kartı limit aşımı kredi notunu düşürür mü?

Kredi kartı sahipleri için bu ödeme araçlarının maksimum limitlerinin nasıl belirlendiğini öğrenmek önem arz eder. Bu limitler kişinin gelir seviyesi gibi temel unsurlara göre bankalar tarafından belirlenir. Kredi kartı limitini aşan bir kişi ise dönem borcu ile kredi notunun bu durumdan nasıl etkilendiğini öğrenmek ister. Dolayısıyla "kredi kartı limiti aşıldığında ne olur, ceza ödenir mi?" gibi sorular cevaplanmalıdır.

Finans 21-08-24 17:02

Kredi kartı ile fatura, vergi, trafik cezası ödeme: Kredi kartı ile fatura, vergi, trafik cezası ödenir mi, nasıl ödenir?

Fatura, vergi borcu ve trafik cezası gibi tahsilatların fiziki şubelerin yanı sıra dijital platformlar üzerinden de yapıldığı bilinir. Bu doğrultuda vatandaşlar tarafından farklı kurum ve kuruluşlara ait olan ödemelerin kredi kartı aracılığıyla nasıl yapıldığının araştırıldığı görülür. Dolayısıyla kredi kartı bilgileriyle veya fiziksel olarak bu ödeme aracının kullanılmasıyla fatura, vergi ve trafik cezası borçlarının hangi yöntemlerle yatırılabildiği açıklanmalıdır.

Finans 17-08-24 17:28

Vefat eden kişinin kredi borcu ne olur? Vefat eden kişinin kredi borcu silinir mi?

Kredi borcunun tamamını ödeyemeden vefat eden bir kişinin geriye kalan borç tutarına nasıl bir işlem uygulandığı hayat sigortası kavramıyla birlikte açıklanmalıdır. Çünkü kişinin hayat sigortasının mevcut olup olmaması yasal varislerin borçtan etkilenip etkilenmeyeceğini belirleyen hususlardandır. Vefat eden kişinin hayat sigortasının mevcut olmaması durumunda bu borcu üstlenmek istemeyen yasal varislere ise mirasın reddi seçeneğinden söz edilmesi gerekir.

Finans 16-08-24 15:18

Hisseli tapuya kredi çekilir mi? Hisseli tapuya kredi çıkar mı? Hisseli tapuya kredi nasıl alınır?

Konut kredisi gibi yüksek tutarlı bankacılık ürünlerinden yararlanırken kefil gösterme ve bir taşınmazı ipotek ettirme gibi yöntemlere başvurulur. Hisseli tapunun bankalar tarafından kredi teminatı olarak ele alınıp alınmadığı ise sıklıkla araştırılır. Normal şartlarda birden fazla kişinin hak sahibi olduğu hisseli tapular, kredi teminatı olarak değerlendirilmemekte iken bu durum belli başlı koşulların yerine getirilmesiyle değiştirilebilir.

Finans 15-08-24 17:57

ABD'de mortgage faizleri gerilerken başvurularda artış yaşandı

Mortgage Bankalar Birliği (MBA), 9 Ağustos ile biten haftaya ilişkin mortgage verilerini açıkladı. Buna göre konut kredisine başvurularda önceki haftaya kıyasla yüzde 16,8'lik bir artış kaydedildi.

Finans 14-08-24 16:47

Kredi ile ev alma dönemi bitti, büyük sürpriz! Yüzde 25 sınırı sonrası harekete geçtiler: '7 aydır ilk kez oluyor'

Konut satış istatistiklerinin açıklanması ile emlak sektöründeki tablo ortaya çıktı. Bu kapsamda dün beklenmedik bir sürpriz yaşandı. Konut satışları yüzde 25 kira zam sınırının kalkması ile 1 ayda yüzde 60 arttı. Sektör temsilcileri elinde biraz da olsa nakit parası olanların kredi değil de şirketlerin yaptığı kampanyalara yöneldiğini söyledi. Yatırımlık konutlara talep yeniden artarken, “Nakit parası olan getirisi yüksek evlere yöneliyor” yorumunu yaptılar.

Finans 14-08-24 07:23

Konut satışlarında yılın zirvesi geldi! Kredi ile ev alanların sayısı yarı yarıya düştü

Türkiye genelinde konut satışları temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,0 artarak 127 bin 88 oldu. İpotekli yani kredili satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53'ten fazla gerileme yaşandı. İşte detaylar...

Finans 13-08-24 10:26

Kredi taksidi geç ödenir mi, ödenirse ne olur?

Bankalara başvurularak belirli limitlere kadar kullanılabilen krediler için geri ödeme planı oluşturulur. Kredinin geri ödeme planı için faiz, taksit tutarı, vade, son ödeme tarihi gibi detayların önceden belirlenmesi söz konusudur. Kredi taksidinin ödemesi aksatıldığı takdirde ise gecikme faizi gibi cezai yaptırımlar ortaya çıkar. Bir kredinin taksitleri gecikme faiziyle birlikte son ödeme tarihinin ardından tahsil edilmediğinde ise bankanın yasal süreç başlatma hakkı vardır.

Finans 11-08-24 11:31

Milyonlarca araç sahibi için süre sona eriyor! Bugünü kaçırana faizli ceza... (MTV ikinci taksit ödemeleri nereden yapılıyor?)

2024 MTV 2. Taksit ödeme dönemi bugün sona eriyor. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber sonrası, ‘kim ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV nereye ödenir? Kredi kartı ile MTV ödenir mi?’ soruları merak ediliyordu. Tüm hepsi yanıt buldu. İşte kalem kalem o liste ve haberin detayları…

Finans 31-07-24 07:08
MTV

SON DAKİKA: Ev almak isteyenleri sevindirecek haber SGK'dan geldi! 400 bin TL faizsiz kredi desteği! İşte şartlar...

Son dakika haberi... Türkiye konut fiyatları ve faizleri uçuşa geçmişken vatandaşlara nefes aldıracak haber Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. SGK, faizsiz kredi desteğini duyurdu. Peki faizsiz kredi desteğinde şartlar neler, herkes yararlanabilecek mi? İşte detaylar...

Finans 30-07-24 14:48

Bazen 2, bazen 5 kişi… Alternatif yöntem arıyorlardı: Kurbanlık değil, ‘ortak konut kredisi’ ile ev alma dönemi

Yükselen faizler konut kredisi kullanımını sert düşürdü. Vatandaşlar ise hem yüksek ev fiyatları hem de kredi faizleri karşısında yeni bir yola başvurdu. Bir kamu bankası ortak konut kredisi kampanyası başlattı. Böylece bir evi 5 kişinin birden tek bir kredi ile almasına imkan tanındı. Peki kampanya nasıl olacak, aylık taksitler ne kadar? İşte detaylar...

Finans 18-07-24 07:58

ABD'de mortgage faizleri yüzde 7'yi gördü, başvurular gerilemeye devam etti

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7 olurken mortgage başvuruları yüzde 0,2 azaldı. MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan, son dönemde mortgage faizlerindeki artışın, talebi yavaşlattığını belirtti. Kan, satın alma başvurularının bazı destek programlarının etkisiyle hafif artış gösterdiğini, yeniden finansman başvurularının ise artan faiz oranlarına paralel olarak art arda dördüncü haftada azalış gösterdiğini kaydetti.

Finans 10-07-24 17:50

Çalışmayan bir kişi kredi kartı alabilir mi, nasıl alır?

Modern dünyada kredi kartları günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası hâline gelmiştir. Kredi kartları beklenmedik durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Ancak düzenli bir gelir kaynağı olmadan çalışmayan kişiler için kredi kartı çıkartmak ve taksitleri ödemek oldukça zor olabilir.

Finans 08-07-24 14:20

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerinde

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldı. Hem yeni hem de ikinci el konut stoku son birkaç ayda artsa da haziran ayının son haftasında satın alma başvurularının azaldığını ifade eden Fratantoni, yeniden finansman faaliyetinin de durgun kaldığını kaydetti.

Finans 03-07-24 17:32

En düşük ve en yüksek mevduat faizi oranları belli oldu: Bankalar arasında uçurum kadar fark… 32 ve 46 gün vadeye dikkat!

Merkez Bankası TL mevduat faizleri için takipte oldukları mesajını vermişti. TCMB’nin kararının ardından bankalarda güncel mevduat faizi oranları belli oldu. Bu kapsamda en düşük faizi yüzde 35 ile Halkbank verdi. ING ise yüzde 52 ile listenin başında yer aldı. Akbank yüzde 37, Vakıfbank yüzde 41, Ziraat Bankası yüzde 42, İş Bankası yüzde 43, Yapı Kredi yüzde 46, Garanti BBVA yüzde 57 ve Denizbank ise yüzde 50 TL mevduat faizi verdi. Bu da bankalar arasında faiz makasının açıldığına işaret etti.

Finans 03-07-24 07:43

KOBİ kredilerinde zayıf seyir: Büyüme yüzde 30'un altında!

Merkez Bankası'nın kredi politikasıyla kredi faizleri yükselirken kredilerde de daralma gözleniyor. Hazirandan krediler hızlansa da geçen yılın aynı ayına göre KOBİ kredilerinde büyüme yüzde 30’un altına geriledi.

Finans 02-07-24 15:44

Düşük kredi faizi, vergi indirimi, ucuz konut… 3 bakanlık birden çalışmalara başladı: Sosyal yardımlara yeni düzen geliyor

Emekliye sadece enflasyon zammı verme ve asgari ücretliye zam yapmama kararı alan hükümetin refah artırıcı adımları belli oldu. Dar gelirli emekli ve asgari ücretli için sosyal yardımlar konusunda yeni bir düzenlemeye gidilecek. 3 bakanlık ortaklaşa çalışma yaparken AK Partili isimler detayları anlattı. Bu kapsamda üç çocuktan sonra vergi indirimi ile bu kişilere ucuz kredi sağlanacak. Ayrıca ucuz konut için de düğmeye basılıyor.

Finans 29-06-24 07:22

ABD'de mortgage faizleri geriledi

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,93'e gerilerken, mortgage başvuruları yüzde 0,8 arttı.

Finans 26-06-24 16:30

Bankalar rakamları yükseltti! FAİZSİZ KREDİ fırsatında liste belli oldu

SIFIR FAİZLİ KREDİ... İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerindeki yüksek faiz oranları konuşulurken bankaların yeni müşterileri için hazırladıkları sıfır faizli kredilerde de yeni gelişmeler yaşandı. Bankalar sıfır faizli kredide rakamları yükseltti.

Finans 21-06-24 14:07

Ev almak başka bahara kaldı: Krediyi beşe katladı! 1 milyon TL'nin geri ödemesi dudak uçuklattı

Türkiye'de konut kredisiyle ev almak isteyenleri üzecek haber... Konut kredilerinde maliyet yükselince geri ödeme kredi tutarını ortalama beşe katladı. Ev almak da başka bahara kaldı. 1 milyon TL'nin geri ödemesi dudak uçuklattı.

Finans 20-06-24 10:20

Kimi masrafsız kimi ertelemeli… Geri ödemede zorlanan için 9 maddelik yol haritası: İşte banka banka güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları…

Güncel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum birçok kişinin yakın takibinde bulunuyor. Kredi faizleri yüzde 4,50’nin altında seyrederken kredi çekecekler için 9 maddelik yol haritası çıkarıldı. Geri ödemelerde zorluk yaşanmaması adına dikkat edilmesi gerekenler tek tek sıralandı. Peki, 12 ay vadeli 100 bin TL’nin faiz oranı, aylık taksit miktarı ve toplam geri ödeme tutarı ne kadar? İşte banka banka güncel faiz oranları...

Finans 18-06-24 14:06

Konutta kredi etkisi: Satışlarda düşüş sürüyor

Türkiye genelinde konut satışları yıllık bazda yüzde 2,4 gerilerken aylık bazda yüzde 46,3 arttı.Konut satışları Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 azalışla 465 bin 761 olarak kaydedildi. İpotekli konut satışları 9 bin 909 olarak gerçekleşti.

Finans 13-06-24 11:19

Zirveler sonrası rüzgar terse döndü! İhtiyaç kredisinde bayram sürprizi! Bankalar frene bastı: Yüzde 4,5’in altında...

Kredi çekecekler için bayram öncesi son dakika gelişmesi... Merkez Bankası'nın faiz artışı kararı sonrası zirveler görülen ihtiyaç kredi faizlerinde düşüşler sürüyor. Bankalar ihtiyaç kredisi faizlerinde frene bastı. İhtiyaç kredilerinde faiz oranı yüzde 4,5’in altına indi. Faizlerde düşüş bayram sonrasında da devam eder mi? İşte detaylar...

Finans 13-06-24 09:08

ABD'de mortgage faizleri düştü, başvurular arttı

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,02'ye gerilerken, mortgage başvuruları yüzde 15,6 arttı. Ülkede, 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,07'den yüzde 7,02'ye geriledi.

Finans 12-06-24 17:33

Mevduat faizleri bankada parası olanı üzdü! Türk Lirası ihtiyacı azaldı, faiz oranları düştü: ‘Yeterli seviyede…’ diyerek açıkladılar

Mevduat faizlerinde düşüş hızlandı. Bankada parası olan yatırımcılar iki haftada 6 puandan fazla düşen mevduat faizi oranlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyordu. Uzman isim faizlerde düşüşün sebebini açıkladı. Ekonomist Muhammet Bayram, “Bankaların mevduat toplama ihtiyaçları azaldı” diyerek altın mı, dolar mı, borsa mı, mevduat faizi mi? sorusuna da yanıt verdi.

Finans 03-06-24 08:47

Kredi ucuz ev pahalı! Yeni konut kampanyası için 6 soruda detayları anlattı: '100 bin TL’yi geçen taksitler olacak'

Emlak Konut, düşük faizli konut kredisi kampanyası ile ev almak isteyenleri sevindiren bir duyuruyu paylaşmıştı. Ucuz kredi ile ev almanın hayalini kuranlar için tüm detaylar netleşti. Peki proje hangi şehirlerde yapılacak? Kampanyadan kimler faydalanacak? Başvuru için bir sınırlama var mı? Evler ne zaman teslim edilecek?

Finans 30-05-24 08:51

ABD'de mortgage faizleri yükseldi

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı geçen hafta yüzde 7,05'e çıktı. Ülkede 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,01'den yüzde 7,05'e yükseldi. Aynı dönemde, 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,42'den yüzde 6,66'ya çıktı.

Finans 29-05-24 16:38

Son dakika: Konut kredi faizi 1,29 olacak! İstanbul, İzmir dahil 16 şehirde kampanya başladı: 4 koşullu ödeme

Son dakika haberi... Emlak Konut, konut satışlarındaki düşüşü tersine çevirmek için yeni bir kampanya başlatmaya hazırlanıyor. Faizlerdeki yükseliş ve artan konut fiyatlarına karşın yeni kampanyada düşük faizli kredi desteği sağlanacak. Dev konut kampanyasında konut kredi faizleri yüzde 1,29’a inerek, 72 ay vade imkanı sunuyor. Kampanya İstanbul ve İzmir dahil 16 şehirde geçerli olacak. İşte detaylar...

Finans 29-05-24 11:15

Kurbana girer gibi ev almak! Bankalarda ortak konut kredisi dönemi... Bir ilk: 4 tanıdığını getirene kredi kolaylığı

Türkiye'de bir ilk oldu, artan faiz oranları sonrası harekete geçen bankalar ortak kredi uygulamasına başladı. Gelir durumu ya da başka bir sebeple kredi verilmeyen kişiler artık en az iki en çok da dört kişiyle birlikte ortak ev kredisi çekebilecek. Gelirlerini birleştirerek bankaya beyan eden kişiler, aylık ödemeleri de kendi aralarında bölecekler.

Finans 28-05-24 07:34

Üst üste üçüncü hafta: ABD'de mortgage faizleri düşmeye devam etti

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,01'e inerek, üst üste üçüncü haftada düşüş kaydetti. Aynı dönemde, 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,61'den yüzde 6,42'ye indi.

Finans 22-05-24 16:24

TESK Başkanı da eleştirmişti! İddialar sonrası Halkbank'tan esnaf kredisi açıklaması! 'Faiz oranları...'

Halkbank'tan esnaf kredi faiz oran güncellemesiyle ilgili açıklama geldi. Banka, haberlere yansıtıldığı gibi faiz oranı değişikliğinin geçmiş döneme yönelik uygulanmadığını belirtti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken daha önce, "Kredi faizleri yüzde 7.5’tu, yüzde 30’lara varan bir rakama yükseldi. Daha evvel taahhütnamede almış oldukları oranla sınırlandırılmış olsaydı esnaf açısından bu kadar tepki olmayacaktı” demişti.

Finans 22-05-24 12:15

Prim, vergi, kredi kartı, KYK borçlularını ilgilendiriyor! Borç yapılandırması gelecek mi? TESK'ten hükümete çağrı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yeni bir yapılandırma kanununun ihtiyaç olduğunu söyledi. Palandöken, "Şu ana kadar kesinleştiği halde ödenmeyen borçlar tahsil edilirse yeni bir vergi artışına gerek kalmaz" yorumunu yaptı.

Finans 19-05-24 10:04

Kredi kartı sınırlaması, mevduat faizleri… Bankalar 'Herkes nasibini alacak' diyerek çağrı yaptı

Kredi kartı kullanımı, eflasyonla mücadelede hükümetin öncelendirdikleri listesinin en başlarında yer alan konulardan bir tanesi. Nakit çekim ve gecikme faizleri halihazırda artırılmış olan kredi kartı kullanımı için bankalardan çağrı geldi. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, tüketimin sakinleşmesi için kredi kartlarına sınırlama getirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca mevduat faizleri hakkında da ‘Mevduat faizleri ortalama bir banda oturdu” yorumunu yaptı.

Finans 18-05-24 10:43

Kredi kartı faizleri artırılmıştı: Merkez Bankası’nın planı işe yaradı: Karttan nakit çekime sert fren

Kredi kartı nakit çekim faiz oranları Mart ayının ortasında yüzde 5 seviyesine yükseltilmişti. Merkez Bankası’nın aldığı karar sonrası Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verilerinde dikkat çeken bir değişim yaşandı. Buna göre Mart ayına bir önceki aya göre kredi kartından nakit çekim yüzde 26.3 oranında geriledi. Ancak kredili mevduat hesaplarının bakiyesinde büyüme devam ediyor.

Finans 15-05-24 07:47

Kredi muslukları kesilince bakın ne oldu: Ev satışlarında yok böyle bir indirim!

Merkez Bankası'nın tedbirleri sonrası krediler daraldı. Yüksek faizler nedeniyle vatandaşlar konut ve araç kredisi kullanmaktan vazgeçti. Kredi musluklarının kapanması ise elinde nakit parası olana yaradı. Ev sahipleriyle alıcılarla yapılan pazarlıklarda rekor düzeyde indirim geldi.

Finans 14-05-24 11:25

Emlak satışları düştü, kârı duyan onu tercih etti! Para oraya aktı!

Türkiye'de konut fiyatları tartışması devam ederken kredi musluklarının da kesilmesiyle emlak satışları düştü. Nakit parası olanlar mevduat faizlerini tercih etti, konut yatırım olarak tercih edilmemeye başladı. Artan emlak fiyatları, emlak satışlarını düşürdüğü için vatandaşlar kadar müteahhitleri de endişelendiriyor.

Finans 12-05-24 07:51

Banka kartından nakit avans çekilebilir mi?

Nakit avans, bankalar tarafından müşterilere farklı limitlerle sunulan bir hizmettir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin mobil bankacılık uygulaması gibi pratik başvuru kanallarını kullanmaları mümkündür. Günlük yaşamda aniden gelişen nakit ihtiyacını karşılama konusunda etkili olan bu seçenekten nasıl yararlanıldığı ise merak konusudur. Bu doğrultuda pek çok kişinin yanıt aradığı “Nakit avans banka kartından mı kredi kartından mı çekilir?” gibi bir sorunun ele alınması gerekir.

Finans 11-05-24 20:01

SON DAKİKA: Fed faiz kararı sonrası ons altın, gram altın ne kadar, kaç TL? Tüm dünyanın beklediği açıklama geldi: 'İyi değerlendirmek lazım...'

Son dakika haberi… Altın fiyatları için kritik açıklama geldi. Ons altın ve gram altın fiyatında yaşanan düşüş sonrası gözler ABD Merkez Bankası Fed faiz kararına çevrilmişti. Fed faizleri sabit bıraktı. Peki altın fiyatları faiz kararı sonrası ne oldu? Altın gram fiyatı düşer mi yükselir mi? Piyasa Uzmanı İslam Memiş ve Şirin Sarı dikkat çeken iki değerlendirmede bulundu. İslam Memiş gram altın için tahminini açıkladı.

Finans 01-05-24 22:26

Ev fiyatları ve konut kredisi faizleri uçtu, gayrimenkulde takas dönemi başladı! 35 yıldır böylesini görmedim diyerek anlattı: Otomobil, arsa, dükkan karşılığı...

Gayrimenkul satışları neredeyse durdu. Evini satmak isteyenler müşteri bulamazken, ev almak isteyenler de yüksek fiyatlar ve kredi faiz oranlarından şikayetçi. Emlak sektöründeki durgunluk ise piyasada yeni bir dönemi başlattı. Artık evler; otomobil, arsa, dükkan karşılığı 'takas' yöntemiyle de satılıyor. İnternet sitelerindeki takaslı ev ilanları yaygınlaşıyor.

Finans 22-04-24 07:54