Bir işletme açma hevesinde olan herkesin aklına ilk gelen seçenek KOSGEB, 20 Nisan 1990 tarihinde kurulmuştur. KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı adının kısaltılmış halidir. Bu işletmelerin ekonomiye katılmasını sağlama, rekabet ortamına uyum sağlaması için destekleme, ekonomik gelişmeleri takip ederek etkinliklerini artırma gibi amaçlar üzerine kurulmuştur. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı olan başkanlık, imalat, üretim, hizmet ve ticaret alanlarının tamamında sektöre giriş yapmayı amaçlayanlara yardım eder. Özel bütçeli tüzel kişilik KOSGEB, çeşitli alanlarda destek programlarına sahiptir. Girişimcilik destekleri, AR-GE Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri, İşletme Geliştirme Büyüme ve Uluslararasılaştırma Destekleri, İŞGEM/TEKMER Programı, KOBİ Finansman Destekleri, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri alanlarında faaliyet göstermektedir. Prof. Dr. Cevahir Uzkurt başkanlığında destek programları yürütmektedir.
KOSGEB Düzce İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, Düzce’de 12 bin 500 firmaya destek verdiklerini belirterek “İş kurma desteklerine bir yıl, iş geliştirme desteğine üç yıl içerisinde başvuru yapmanız gerekiyor” dedi. Şahin "Bir iş yeri açmadan mutlaka bize uğrayın, bilgi alın" ifadelerini kullandı.
Trabzon'da fındık üreticisi Nurcan Yılmaz, iki yıl önce Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) katkısıyla kurduğu atölyede hem kendi ürettiği hem de müşterilerinin getirdiği fındığı işliyor.
Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere sermaye desteği oluşturabilmek için KOSGEB yeni bir programı hayata geçiriyor. Bu kapsamda fikirlerini geliştirmek isteyen girişimcilere 1.5 milyon TL faizsiz kredi desteği sağlanacak.
KOBİ’ler ya da yeni girişimciler için KOSGEB desteklerine başvurarak büyüme ve gelişme fırsatı bulmak önem arz eder. Bu kurumun bünyesinde bulunan farklı programlarla çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletmeye destek sunulur. Peki, KOSGEB destekleri kimlere verilir?
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2024-2028 döneminde KOBİ düzeyindeki işletmelere, çok çeşitli konularda destek sağlayacak.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te ulaştırmadan madenciliğe, inşaattan imalata kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB, 2024'te 300 bin işletmeyi ziyaret ederek destek programları hakkında bilgi verecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, şu an 40 destek paketi bulunduğunu dile getirerek, bunları yalınlaştıracaklarını kaydetti. “Bunun da ilk işaret fişeği, 13 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlandı” dedi.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) destek programları, kalkınma planları, orta vadeli programlar, Cumhurbaşkanlığı yıllık programları, diğer üst politika belgeleri ve KOSGEB Genel Kurulunun belirlediği politika, amaç ve hedefler dikkate alınarak düzenlenecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği 11 ilde KOBİ'ler için sunulan desteğe başvurunun 45 bine ulaştığını bildirdi.
İstanbul'daki selden etkilenen KOBİ'ler için "Acil Destek Kredisi Programı" devreye alındı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “KOBİ'lerimizin kullanacakları 1 milyon liraya kadar krediler, faizsiz, 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli olacak” diyerek yeni kredi paketinin detaylarını anlattı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Malatya'nın kuru kayısı ihracatını artırmak istediklerini belirterek, "Malatya'mızın kayısıdan elde ettiği yaklaşık 650 milyon dolara erişen bir ihracat geliri var ama hedefimiz, bunu inşallah hızla 2 milyar dolar seviyesine çıkarmak." dedi.
Kısa ismi ile KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’dır. Ülkemizdeki tüm küçük ölçekli ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki yerlerini genişletmek, faaliyetlerini ve güçlerini arttırmak amacı ile oluşturulmuş bir kamu kuruluşudur. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterir. KOSGEB’e başvuru yapabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir.
KOSGEB tarafından deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi için yeni bir çalışma daha devreye alındı. Bu çerçevede deprem bölgesine özel olarak girişimcilik desteği limitleri arttırıldı.
Düzce'de biri öğretmen biri idareci iki arkadaş, KOSGEB'in hibe desteğiyle kurdukları atölyede hazırladıkları ürünleri Türkiye'nin birçok noktasına göndererek damakları tatlandırıyor. - Büşra Yılmaz: - "İyi ki KOSGEB'e başvurmuşuz. Buralara gelmemizdeki en büyük etken kesinlikle KOSGEB"
Üretim kapasitelerini eş zamanlı artıran battaniye imalatçılarının, üç vardiyalı çalışma sistemiyle ürettikleri yaklaşık 1,5 milyon battaniye afet bölgesine ulaştırıldı.
KOSGEB'in bölgesel ve sektörel bazda kurguladığı yeni destek modelinin ilk ayağı, mobilya sektörüne yönelik olarak Kayseri'de başlatıldı. İleri girişimcilik çağrısı çerçevesinde girişimcilere, 1 milyon liraya kadar destek verilecek. Çağrı 30 Aralık’a kadar açık olacak. Başvurular ise e-Devlet üzerinden yapılacak.
KOSGEB Antalya'da selden etkilenen esnaf ve KOBİ'ler için acil destek kredisi başlattı
KOSGEB, işletmelerin ekonomiye katılmalarını sağlamak, rekabet ortamına uyum gösterilmesi için işletmeleri destekleme ve ekonomik gelişmeleri takip ederek işletmelerin etkinliklerini artırma gibi hizmetler sunar. Sanayi ve Teknoloji Başkanlığına bağlı olarak pek çok alanda işletmelere destek ve hizmet sunan KOSGEB saat kaçta açılıyor?
Antalya'da geçen sene devlet desteğiyle suşi üretim fabrikası kuran 28 yaşındaki Ayhan Efe Ekmen, 40 otelin mutfağına suşi gönderiyor - Genç girişimci Ekmen: - "Denenmemiş bir şeyi yapmaya ve sektöre değer katacak suşi işi yapmaya karar verdim. Bu işe girişmek hiç kolay olmadı, sıfırdan bir iş kurmak sancılı bir süreç, biz de bu sancılı süreci çektik"
Leblebi üreticilerine nohut tedariki sağlayan kente katma değerli ürün kazandırmak için yola çıkan 29 yaşındaki Gökşin Akyüz, KOSGEB desteğiyle üretime başladı - Çevre yüksek mühendisi Akyüz: - "2020'de inşaata başladık, 2021'de üretime geçtik. Şu anda sarı leblebi üretimi yapıyoruz. Duble, birinci sınıf ve kırık leblebi olarak üç çeşit leblebimiz çıkıyor"
KOSGEB çok sayıda mesleği içeren Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı kapsamında 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verecek. Başvurular bugün başlarken 30 Eylül’de son bulacak. Verilecek destekler kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama gibi alanlarında kullanılacak. Ayrıca işletme sahibinin mesleki birikimini aktarması için 150 bin liraya kadar personel desteği de sağlanacak.
Son dönemde artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle toplumun bir kısmı ekonomik olarak problemler yaşıyor. Asgari ücretin artmasıyla birlikte özel sektörde de maaş düzenlemeleri yapıldı fakat kendi işini yapmak isteyenlerin sayısı da bir hayli arttı. Kendi işini yapmak isteyenler için faizsiz kredi fırsatı! 'Bana verilmez' demeden şartlara dikkat edin...
Milyonlarca kişinin merak ettiği KOSGEB destekleri ile ilgili yeni gelişme yaşandı. KOSGEB, genç istihdamını kolaylaştıran "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı"nın dördüncü başvuru döneminde destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı. İşte kredi desteğinin detayları…
Türkiye'nin birçok dalış noktasında eğitim ile turlar gerçekleştiren Asiye ve Emrah Ekeröz çifti, oluşturdukları web portalıyla dalış alanında tanıtım ve operasyon faaliyetleri ile rezervasyon ve ekipman satışı gibi hizmetler sunuyor - Emrah Ekeröz: - "Hayata başka pencereden bakmak ve su altında nefes almak isteyenler için bambaşka bir dalış deneyimi yaşatacak, su altını keşfe çıkaracağız"
Isparta'da KOSGEB'in işletmelere desteği sürüyor
"KOBİ'lerimiz 100 milyar dolar civarında ihracat yapıyor. Türkiye genelinde 100 bin KOBİ bu ihracatı gerçekleştiriyor"
Milyonlarca kişinin merak ettiği KOSGEB destekleri ile ilgili yeni gelişme yaşandı. KOSGEB, mobilya üretip satmak isteyen girişimciler için çok önemli destekler sağlıyor. KOSGEB, mobilya üretip satmak isteyen girişimcilere 50 bin TL'lik hibe desteği verileceğini duyurdu. Daha fazla hibe desteğine ihtiyacı olanlar ise geri ödemeli faizsiz 100 bin TL kredi alabilecek. İşte faizsiz geri ödemesiz kredi desteğinin detayları…
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, KOSGEB'den aldığı finansmanla kendi işini kuran girişimci Erman Erduran, Hollanda, Almanya ve Belçika gibi ülkelerden karavan siparişi aldı - Erduran: - "Devlet imkanlarıyla çok güzel işlere imza attık. Daha da başaracağımıza inanıyorum. İstihdamı her geçen gün ileri taşıyoruz. Talep çoğalıyor, üretim artıyor. Aylık 2 karavan çıkartıyoruz"
KOSGEB, enerji verimliliğine yönelik yapılacak yatırımlar için harekete geçti. KOSGEB, enerji verimliliğine yönelik yapılacak yatırımlara 400 bin liraya kadar hibe desteği verecek.
Kahramanmaraş'ta yıllarca kuaförlük yapan Songül Emektar, KOSGEB desteğiyle açtığı dükkanını yine devlet desteğiyle büyüttü - KOSGEB İl Müdürü Yasin Yüksek: - "Girişimcilerimizden özellikle işlerine odaklanmalarını ve çok çalışmalarını bekliyoruz"
KOSGEB kendini işini kurmak isteyen gençler için harekete geçti. KOSGEB kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar için 65 bin TL'lik hibe ile girişimlere finans desteği sağlayacak. İşte başvuru şartları...
KOSGEB aracılığıyla Küçük ve Orta Boy İşletmeleri (KOBİ) Yeşil Dönüşüm Destek Programı hayata geçirildi. Buna göre, yıllık enerji tüketimi 10-99 TEP(Toplam Eşdeğer Petrol) aralığında olan işletmeye 100 bin TL, yıllık enerji tüketimi 100-500 TEP olanlara ise 400 bin TL destek sağlanacak.Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Destekten yaklaşık 100 bin işletmenin faydalanacağı belirtildi. İşte destek programının detayları...
OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali Osman Adıgüzel: - "Ürettiğimiz gübre toprağa zarar vermiyor, aynı zamanda mevcut içeriğinden dolayı toprağı besliyor ve topraktaki doğal bakteri türlerinin daha iyi gelişmesini sağlıyor"
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Helal Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen kuruluşlardan alınacak belgeler için verdiği belgelendirme destek üst limiti 2 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.
BTSO Enerji Verimliliği Merkezinden hizmet alan KOBİ'lere KOSGEB desteği
İş kurmak isteyenler 65 bin TL'ye kadar geri ödemesiz kredi desteği! Tüm şartlar açıklandı! KOSGEB tarafından yeni iş kurmak isteyen kişilere yönelik olarak verilen kredi desteğinden faydalanmak isteyenler başvuru şartlarını ve detayları merak ediyor. Kuruluş desteği, performans desteği, sertifika desteği olmak üzere 3 ayrı alanda parasal destek veriliyor.
Sebze meyve kurutma girişimindeki başarısıyla Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni'nde 2022 yılı girişimcilik ödülüne layık görülen Aydınlı Yasemin Korkut, yöresinin ürünlerini dünya pazarlarıyla buluşturuyor - Yasemin Korkut: - "Kadının kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi, bunu kırsal alanda başarabilmesi ve örnek olması benim için gerçekten çok büyük bir mutluluk"
KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt'tan MÜSİAD İzmir Şubesi'ne ziyaret
Niğdeli girişimci Gökhan Ayaz, devlet desteğiyle kurduğu işletmede ürettiği 21 çeşit dondurma aromasını iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da gönderiyor - Gökhan Ayaz: - "Elimden geldiğince istihdam sağlayıp, ihracat yaparak KOSGEB'in sağladığı desteklerin karşılığını vermeye çalışıyorum"
Pandemi döneminde zarar gören işletmelerin istihdamlarını korumak ve istihdam sayısını arttırmak için sunulan 100 bin TL faizsiz kredi destek başvuruları 31 Mart’ta sona erecek. İşte projeye başvuru şartları...
Afyonkarahisar'da yaptığı hamur işleriyle aile bütçesine katkı sağlayan Nazlı Karayel: - "Ev hanımlarına sesleniyorum, çalışmak çok güzel. İsteyen varsa gelsin çalışalım. İşimi büyütmek istiyorum" - "Her kapıya bir ekmek olsun. Kadınlar evde oturmasınlar. Para kazanmak güzel bir şey"
Siirt'te devlet desteğiyle iş yeri açan 22 yaşındaki Melek Yasak, plaket, kutu tasarımı, baskı ve reklam kataloğu yaptığı iş yerini açtı. İş fikri kabul edilen Yasak, 100 bin lira makine ekipman ve 60 bin lira da personel ve kuruluş hibe desteğiyle baskı, reklam ve ürün katalog üretiminin yapıldığı iş yerini kurdu.
Siirt'te genç kadın girişimci devlet desteğiyle iş yerini kurdu
Tekirdağ'da KOSGEB'den aldığı destekle açtığı kalibrasyon laboratuvarında 5'i kadın 18 kişiye istihdam sağlayan girişimci Melek Şen: - "Kadınlar isterse çok güzel işler başarabilir. Çok iyi yerlere gelebilir. Bulunduğu ortamı da çiçek bahçesine çevirir. Ben kendime güvenimi bu iş yerini kurmakla, büyütmekle sağladım"
Kırıkkale'de KOSGEB'in hibe desteğiyle atölye açan Munise Canbolat: - "KOSGEB bize çok yardımcı oldu, yol gösterdi. Onlara çok teşekkür ediyorum" - "Kadınlarımız önce karar versinler ve hiçbir şeyden korkmasınlar. Her şeyin başı cesaret"
Yeliz Kalkan: - "Yıllarca eşim bize baktı, şimdi ben aileme ve biri üniversiteli 3 çocuğuma bakıyorum" - Veysel Kalkan: - "Eşim gerçekten girişimci. İstihdam ve iş konusunda çok hevesli. Onunla iftihar ediyorum"
TESK Başkanı Palandöken, girişimcilik desteklerinin artırılmasını talep etti
Daha önce farklı sektörlerde çalışan iki çocuk annesi 35 yaşındaki Düzgün, kendi işini kurmaya karar verdi. Eşi Cem Düzgün'den hobi olarak uğraştığı ahşap süs eşyası üretimini öğrenen Düzgün, KOSGEB'ten aldığı yaklaşık 300 bin liralık destekle 2020 yılında kendi işini kurdu. Açtığı iş yeriyle ekonomiye ve istihdama katkı sağlıyor.
Gaziantep'te yaşayan Berivan Kızılcık, yaklaşık 4 yıl önce üstüne kaynar su dökülen kızının vücudunda yanık oluşmasının ardından aldığı eğitimler sonucu kendi markasıyla ürettiği sabun ve kremleri, birçok ildeki müşterilere ulaştırıyor - Berivan Kızılcık: - "Şu anda ihracat için Kıbrıs, Katar ve İngiltere ile görüşmelerimiz var. Bu ülkelere numune ürün gönderdim. Çok beğenildi. Şimdi ise yurt dışı sertifikalar hazırlıyorum"
Malatya'daki fabrikanın ortaklarından Asım Ayazgil: - "Hedefimiz bu yıl firmamızdan 2 milyon doların üzerinde dış satım yapmak. İlk etapta iç piyasaya satım yaptık, alıcılar Çin'den aldıklarıyla kıyasladı ve bizi tercih etti" - "Türkiye'de birçok firma bunu yurt dışından getirtiyordu, artık Çin'den ithal etmiyorlar"
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından pandemi döneminde zarar gören işletmelerin istihdamlarını korumak ve istihdam sayısını arttırmak için 100 bin TL faizsiz kredi desteği veriliyor.
KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu destek paketi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Kurt, genç istihdamına Katkı sağlayacak destek paketi için başvuru sayısının 10 bine yaklaştığını belirtti. Aynı zamanda Kurt, peyderpey işe alımların başladığını ve Ocak ayında istihdama ciddi bir katkıda bulunacağını belirtti. Öte yandan KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, istihdam sağlayan firmalara da 100 bin liralık destek sağlanacağını açıkladı.
Son dakika kararına göre esnafa faizsiz kredi imkânı sunacak olan Halkbank kredilerine yüzde 50 faiz indirimi yapacak, bazı iş kollarında da indirim desteği yüzde 100 olacak. Halkbank tarafından esnafa kullandırılmış ve bakiyesi bu yıl ve 2023, 2024 yılına devreden krediler için iki yıllık dönemde yüzde 50 faiz indirimi uygulanacak. İşte Halkbank faizsiz kredi ve yüzde 50 faiz indirimli kredi haberinin detayları…
Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası müjdeleri tek tek sıraladı. KOSGEB destekleriyle ilgili yeni düzenlemenin yanı sıra enerji desteğini de duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımıza yapılan kömür yardımlarının yeni yıl ile birlikte, altını şimdi çiziyorum, doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğinin haberini sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı o müjdelerin detayları...
Erzurum'da yaklaşık 2 yıl yemek fabrikasında çalışan 3 çocuk annesi Yasemin Bülbül, devletin verdiği 70 bin lira hibe desteğiyle kurduğu lokanta ve kafeteryasında kadınlara da istihdam sağlıyor - Yasemin Bülbül: - "Kadınların hiç beklemeden ticarete atılmalarını tavsiye ediyorum. Ticaret çok güzel, özellikle KOSGEB desteğiyle müthiş işler yapılabiliyor. Devletimiz bu anlamda her türlü desteği kadınlara ve girişimcilere sağlıyor"
Düzce'de KOSGEB desteğiyle geliştirilen yazılım sayesinde Türkiye, Arabistan, İngiltere, Rusya, İtalya ve Almanya gibi ülkeler sanal ortamda gezilerek çeşitli mekanlarda kurulan diyaloglar sayesinde yabancı dil öğrenilebiliyor - Yazılım şirketinin yönetim kurulu başkanı İbrahim Aydın: - "Bir ülkeye gitmeden o ülkeyi bire bir tanıma imkanı, o ülkenin kültürünü tanıma imkanı ve o ülkede konuşulan dili bire bir konuşma imkanı sunuyor"
Aydın'da tıp fakültesini kazanan kızının desteğiyle medikal forma üretmek üzere atölye kuran kadın girişimci, 5 kadına istihdam sağlıyor - Kendi markasıyla önlük diken Cevriye Muratoğlu: - "Bana 'Bu zamanda atölye açılır mı?' dediler. Doktor, hemşire forması salgın sürecinde de ihtiyaç olan bir şeydi. O yüzden kimseyi önemsemedim. 'Bu işi yapacağım' diyerek inat ettim"
Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan ve KOSGEB desteğiyle kendi iş yerini kuran emekli muhasebeci Berzechan Jale İzgin: - "Kadınlar hayallerinin peşinden gitsinler. Çok arzu ettikleri bir şeyler varsa hiç bırakmadan, eğitimlerini alarak devam etmelerini öneririm. Bir de çok araştırma yapmaları gerekiyor. Ben hala araştırıyorum, sürekli denemeler yapıyorum"
Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Serhat Soyhan ve ekibince tasarlanan, KOSGEB destekli cihazla elektrikli araçların satış sonrası servis ihtiyacına yönelik hizmet verilmesi hedefleniyor - Prof. Dr. Hakan Serhat Soyhan: - "Motokont sayesinde, araçta meydana gelebilecek arızaları online olarak anında ve konum belirterek tespit etmek mümkün olacak. Bunu kullanabilecek kişileri de eğiterek istihdama da katkıda bulunmasını hedefliyoruz"
Ülkemizde iş kurmak ve işini büyütmek isteyenlere çeşitli destekler verilmektedir. Bu desteklerin verenlerin başında KOSGEB gelmektedir. KOSGEB Tam 11 ayrı alanda karşılıksız olarak 480 bin TL destek verecek.
KOSGEB desteğinden yararlanarak 10 metre derinliğe kadar tarama yapan jeoradar cihazı geliştiren mekatronik mühendisi Yasin Sarıkaya: - "Cihazımız, yer altında bulunan kablo ve kanalların tespiti, derinliklerin hesabı ve haritalandırılması konusunda, coğrafi bilgi sistemlerine entegre edilerek insanlara yardımcı olacak"
KOSGEB, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerde bulunanlara destek yağdırdı. Tam 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz olarak sunulan desteğe başvuru için yapılması gereken adımlara çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Banka, tarladan son kullanıcıya ulaşana kadar oluşan sebze ve meyve kaybının önlenmesi için KOBİ'lere soğuk hava depoları ve frigorifik araçlarda taşınan soğutma ünitelerinin finansmanına destek olacak
Bingöl'de yaşayan girişimci Elvan Bayram, KOSGEB'den aldığı destekle kurduğu karton bardak üretim merkezinde günde 50 bin bardak üretiyor - Elvan Bayram: - "Salgın sürecinde olduğumuz için tek kullanımlık bardaklara çok fazla ilgi oluyor. Şu an işlerimiz çok iyi"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yarın (bugün) itibarıyla KOSGEB ile sebze-meyve zayiatını azaltacak Soğuk Zincir Finansal Destek Programı'nı başlatıyoruz" dedi. Bakan Varank ayrıca 750 bin liraya kadar destek verileceğini de belirtti.
Şırnak'ta yaşayan Hayal Erkan'ın (40) eşi Abdi Erkan (40), kömür ocağında çalışırken geçirdiği kaza sonrası çalışamaz duruma geldi. 5 çocuklu ailenin bütün yükü üzerine kalan Hayal Erkan, ilkel yöntemlerle menengiç kahvesi yapıp, satarak geçimlerini sağlamaya başladı. KOSGEB'in hibe desteğiyle 3 makine alan Erkan, eşinin patronu oldu ve beraber Türkiye'nin birçok kentine ve Irak'a menengiç kahvesi göndermeye başladı.
KOSGEB desteğiyle iş hayatına atılan ve açtıkları 3 fabrikada üretilen elektrikli ulaşım araçları 43 ülkede kullanılan Mustafa İnci ve Fatih Bayraktar, 400 kişiye istihdam sağlıyor - Şirketin Genel Müdürü Mustafa İnci: - "Önemli olan yerli ve milli üretim yapmayı istemek. Dışarıda fırsat kovalamak yerine 'Burası bizim ülkemiz, bizim vatanımız.' diyerek bir şeyler yapmak gerekiyor. Genç beyinler bir şeyler yapmazsa kim yapacak? Burada tabii ki KOSGEB destekleri, girişimci destekleri olsun, bir sürü yöntem var. İlk başlangıç eskisi gibi zor değil"
Çankırı'da 7 ay önce annesi ile birlikte tekstil atölyesi açan Fatma Tuğçe Özyılmaz (27), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) hibe desteği ile büyüttüğü iş yerinde şimdi 7 kişiye istihdam sağlıyor.
Konya'da 10 metrekarelik dükkanda mutfak malzemeleri satışıyla başladığı işini, KOSGEB desteğiyle büyüten 48 yaşındaki Emine Altındağ, ihracata başladı - Altındağ: - "Ülkede bütün şehirlere kargoyla ürünlerimizi gönderiyoruz. Şehirden bir iz taşıması adına da paketlerimizin içine hediyelik, 'Mevlana şekeri' koyuyoruz. Bugün zaman zaman yurt dışına da ürün gönderiyoruz"
Yerli ve milli girişimi artırmak amacıyla KOSGEB kolları sıvadı. Üretim yapana tam milyon TL destek verilecek. KOSGEB tarafından bu desteğin şartlarını ve desteğin kimlere verildiğini haberimizden öğrenebilirsiniz.
Girişimciler, yeni yatırımlar yapmak ve işini büyütmek isteyenler için KOSGEB para musluklarını açıyor. KOBİ’lere 6 başlıkta 14 destek veriyor. 365 bin Türk lirasına kadar destek olacak...
KOSGEB tarafından işletmelere verilen acil durum kredisi limiti artırıldı. Önceden 100 bin liraya kadar verilen KOSGEB destek limiti alınan yeni kararla 250 bin liraya kadar çıkarıldı. Kararda son zamanlarda yaşanan sel ve yangın felaketleri etkili oldu.
Gaziantep'te hobi amaçlı ahşap, seramik, cam boyama kurslarına giden Sibel Coşkun, KOSGEB desteğiyle 5 yıl önce açtığı sanat tasarım merkezinde hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de kendisi gibi hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara gönüllü eğitim veriyor - Sibel Coşkun: - "Bütün kadınların da benim gibi bir şeyler başarabilmesini istiyorum. Hiçbir şey için geç olmadığını düşünüyorum. İnsan istedikten sonra her şeyi başarır"
Covid salgını her sektörden birçok işyerini olumsuz etkiledi. Birçok işletme hem gelir hem de istihdam kaybı yaşadı. Hal böyle olunca zaten sınıra yaklaşmış olan işsizlik bu süreçte daha da arttı. İşten çıkarılan kişilere işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği gibi destekler sunulurken işletmeler de bu süreçte desteksiz bırakılmadı.
İşsizliğin üst sınıra dayandığı şu günlerde herkes kendi işinin patronu olmayı hayal ediyor. Ancak bir iş kurmak ciddi bir sermaye, emek ve zaman gerektiriyor. Emek ve zaman kısmı kişinin kendisi tarafından çözülebilse de sermaye kısmı hep havada asılı kalıyor. Bu durumda da iş kurmak isteyenler için KOSGEB destekleri devreye giriyor.
KOSGEB kredi başvuruları için 9 Temmuz son tarih olarak açıklandı. Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında yapılan birinci dönem başvuruları tamamlandı. KOSGEB ikinci dönem başvuruları ise 9 Temmuz’da (bugün) sona erecek. KOSGEB kredi desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, ‘KOSGEB kredi başvuru sayfası’ hakkında araştırma yapıyor. KOSGEB kredi başvurusunda küçük işletmeler aylık 25 bin lira olmak üzere toplam 75 bin lira destek alacak.
Kendi işinin patronu olmak isteyenlere büyük müjde! KOSGEB 65 bin TL’den 365 bin TL’ye kadar maddi destek sağlarken, 5 alanda da iş kuracakları destekleyecek. İş bulamayan, yıllarca bir işte çalışıp patronundan şikâyet eden, asıl hayalinin kendi işini kurmak olduğunu söyleyen pek çok kişi bulunuyor.
Kars'ta ata tohumu kavılca ile bir köyde kaz yemeğinin yanında verilen pilavla tanışan Hümeyra Hanım Baki (42), tadına doyamadığı bu buğdayı üretmek için 6 yıl önce eşi ile tarla kiralayıp, ekmeye başladı. Baki, buğdayı kendilerinin işlemesi için de geçen yıl KOSGEB destekli değirmen kurdu. Hümeyra Hanım Baki, "Kavılcanın 13 bin yıllık bir geçmişi var. Köy halkı bunu işlemekte zorluk çektiği için unutulmaya yüz tutulmuş bir tohum. Şimdi biz bunu yeniden üretmeye başladık" dedi.
Pandemi döneminde işsiz kalan milyonlarda vatandaşa yaklaşık olarak 55 milyar TL yardım yapan hükümet, normalleşme dönemiyle birlikte istihdam alanları açmak için çalışma yapmaya başladı. Buna göre hükümet 5 yeni düzenlemeye gidiyor. İşte ayrıntılar...
KOSGEB üç yıl faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır? sorusu araştırılıyor. Koronavirüs pandemisi nedeni ile ekonomik sıkıntılar yaşayanlara KOSGEB kredi desteği sağlanıyor. KOSGEB faizsiz kredi başvurusunda bulunmak isteyenler, nereden ve nasıl başvuru yapabileceklerini arama motorları üzerinden yoğun bir şekilde araştırıyor. İşte, detaylar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni pandemi destek paketi ile birlikte, KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz 75 bin TL kredi başvurularının 3 Mayıs tarihinde başlayacağını duyurmuştu. Belirtilen tarihin gelmesiyle başvuru yapmaya başlayan vatandaşlar, KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz 75 bin TL kredisine başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı.
KOSGEB vasıtasıyla 5 milyar TL’lik bir destek paketinin verileceği müjdesini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından, vatandaşlar kredi ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Yapılan açıklamada KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi desteğinden; mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler ise 75 bin liraya kadar yararlanabiliyor. Peki KOSGEB geri ödemesiz kredi başvurusu nasıl yapılır?
Esnafa KOSGEB tarafından verilecek 5 milyar bütçeli yeni destek paketine başvurular bugün başladı. Destek paketinden 130 bin işletmenin faydalanacağı öngörülüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar TL bütçeli bir destek programının başlatılacağı haberini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrası, KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi başvuruları da vatandaşın gündemine düştü. Bunun üzerine pek çok vatandaş kredi başvurusunun detaylarını araştırmaya başladı. Yapılan açıklaya göre mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar geri ödemesiz kredi alabilecekler.
Vatandaşlar KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi hakkındaki detayları merak ediyor. KOSGEB faizsiz kredi başvurusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından gündeme geldi. Milyonlarca kişinin merak ettiği destek paketi ile ilgili değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar TL bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz." ifadelerini kullandı. Peki KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz krediye nasıl başvurulur?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank KOSGEB destek programı ile ilgili, "Başvurular pazartesiden itibaren e-Devlet aracılığıyla yapılabilecek. Girişimcilerimizi başvurmaya davet ediyorum" dedi.
Niğde OSB'de 29 yaşındaki girişimcinin kurduğu fabrikada günlük ortalama 10 bin çift ayakkabı üretiliyor - Girişimci Hakan Sayiner: - "Vulkanize tarzı ayakkabı üreterek, Avrupa'ya daha yakın olduğumuz için cazip hale geldik ve Çin'e rakip olduk"
Haşimoğlu Mamatlar Makine Sanayi Müdürü Enes Yıldırım: - "Projemiz KOSGEB'in İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında değerlendirildi ve onaylandı. İlk ürünü başarılı şekilde ortaya çıkardık"
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), spor hizmetlerine ilişkin de destek verecek.