Kredi Faiz Hesaplama Haberleri

Dünya Altın Konseyi: Altının ons fiyatı çoğu varlık sınıfını geride bıraktı

Dünya Altın Konseyi, altının ons fiyatının yılın ilk yarısında yıllık bazda yüzde 12 artarak çoğu ana varlık sınıfını geride bıraktığını bildirdi. Enflasyon oranlarının "nispeten" yüksek kaldığına ancak merkez bankalarının faiz indirimlerine hazırlandığına işaret edilen raporda, “Ancak işler nadiren planlandığı gibi gider ve altın gibi küresel ekonomi de bir itici güç bekliyor gibi görünüyor.” ifadesine yer verildi.

Finans 2024-07-02 17:38:11

Dünya bu açıklamaya odaklanmıştı! Fed Başkanı'ndan 'faiz indirimi' açıklaması!

Küresel piyasalar bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın vereceği sinyallere odaklandı. Powell dezenflasyon sürecine değindi ve faiz indirimine ilişkin konuştu. Powell, "Faizleri indirmeden önce daha fazla güven duymalıyız, şu anda gördüğümüze benzer daha fazla veri görmeye ihtiyacımız var" değerlendirmesini paylaştı.

Finans 2024-07-02 16:50:23

KOBİ kredilerinde zayıf seyir: Büyüme yüzde 30'un altında!

Merkez Bankası'nın kredi politikasıyla kredi faizleri yükselirken kredilerde de daralma gözleniyor. Hazirandan krediler hızlansa da geçen yılın aynı ayına göre KOBİ kredilerinde büyüme yüzde 30’un altına geriledi.

Finans 2024-07-02 15:44:46

Küresel piyasalar Fed Başkanı'na odaklandı

Küresel piyasalarda gözler Fed Başkanı Powell'a çevrildi.Dünya genelinde bazı merkez bankaları uzun bir aranın ardından yılın ilk yarısında faiz indirimi adımı atarken, yılın ikinci yarısında söz konusu adımların ne sıklıkla atılacağı sorusu varlık fiyatlarını etkiliyor.

Finans 2024-07-02 09:32:03

Nakit ihtiyacı olana kredi gibi uygulama! Bugün başlıyor, şartlar belli oldu: Aylık asgari ücretin en az 5 katı ödeme...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında devreye alacağı Kısmen Ödeme Uygulaması bugün başlıyor. Bu kapsamda başvuru şartları, ödeme miktarı ve gerekli belgeler gibi konularda detaylar netleşti. Ancak verdiği taahhütnameyi yerine getiremeyenler ise aldığı parayı faiziyle geri ödeyecek.

Finans 01-07-24 08:47
BES

Kredi ile araba alana kasko dayatması! Bankalar haber bile vermeden binlerce lira zarara uğrattı: ‘Krediyi geri çağırırız…’

Kredi ile araç alanları ilgilendiriyor. Bankaların kasko poliçesi için yaptığı uygulama araç sahiplerini isyan ettirdi. Bazı bankalar taşıt kredisi kullanan müşterilerine binlerce lira daha yüksek rakamdan kasko yapmaya zorladı. Hatta müşterilerine bilgilendirme bile yapmadılar. Uzmanlar böyle bir durumda mahkeme yolunun açık olduğunu kaydederek, “Tüketici bunu kabul etmeyip, istediği ve uygun gördüğü acenteden poliçesini kestirip bankaya mail yoluyla ya da elden ulaştırabilir” dedi.

Finans 01-07-24 08:16

Kredi kartları için 2 yıl sonra değişiklik! Bugün resmen uygulamaya geçiyor: 750 liradan 1500 liraya çıkıyor

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiren değişiklik bugün başlıyor. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 33 oranında artış yaşayan kredi kartı ile temassız ödeme işlemleri 2 yıl aranın ardından değişiyor. Bu kapsamda 750 TL olan kredi kartı temassız işlem limiti iki kat artırılarak 1500 TL’ye çıkarılıyor.

Finans 01-07-24 07:14

Dünyaca ünlü dev bankalardan Merkez Bankası tahmini! İşte faiz indiriminde işaret edilen tarih!

Merkez Bankası, 27 Haziran'da yapılan son Para Politikası Kurulu toplantısında beklentilerle paralel faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Dünyaca ünlü bankalardan da Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin yeni tahminler geldi. Merkez Bankası faiz indirimine en yakın ne zaman gider? Piyasaların odaklandığı tahminler...

Finans 30-06-24 11:48

'Oranda ciddi artış sağlayacak...' Bahşiş ve servis ücretlerine ilişkin açıklama geldi

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından takip ve talep edilen ve sektör çalışanlarının da faydasına olan kredi kartları ile bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme çalışmasını desteklediklerini bildirdi.

Finans 29-06-24 11:54

Kredi ve mevduat faizlerindeki düşüş ipucu verdi: Merkez Bankası için dönüm noktası olacak tarihi açıkladılar! O iki ihtimal güçlendi

Merkez Bankası faiz kararı beklentiler dahilinde yüzde 50 seviyesinde sabit bırakıldı. Uzmanlar bankanın piyasayı aylardır doğru yönlendirdiğine vurgu yaparken faiz artışlarının sonuna gelindiğini açıkladı. Faiz indirim ihtimali için Eylül ihtimali öne çıkarken bazı uzmanlar ise Aralık ayına dikkat çekti.

Finans 29-06-24 08:28

Düşük kredi faizi, vergi indirimi, ucuz konut… 3 bakanlık birden çalışmalara başladı: Sosyal yardımlara yeni düzen geliyor

Emekliye sadece enflasyon zammı verme ve asgari ücretliye zam yapmama kararı alan hükümetin refah artırıcı adımları belli oldu. Dar gelirli emekli ve asgari ücretli için sosyal yardımlar konusunda yeni bir düzenlemeye gidilecek. 3 bakanlık ortaklaşa çalışma yaparken AK Partili isimler detayları anlattı. Bu kapsamda üç çocuktan sonra vergi indirimi ile bu kişilere ucuz kredi sağlanacak. Ayrıca ucuz konut için de düğmeye basılıyor.

Finans 29-06-24 07:22

Merkez Bankası'ndan yeni kredi hamlesi! Kredi ödemesini erken kapatanlar bu adıma dikkat

Merkez Bankası tarafından yeni bir kredi düzenlemesi geldi. Bu düzenlemede kredisini erken ödeyenlerin ücretlerine ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. Bu kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Erken dönemde kredi ödemesini kapatanlar bu detaya dikkat edin. İşte yeni kredi hamlesi...

Finans 28-06-24 18:52

Faiz indirimi beklenirken IMF'den dikkat çeken Fed yorumu: 2024 sonuna kadar mevcut seviyede tutmalı

Küresel piyaslarda faiz indirimi beklentisi takip edilirken IMF'den "Fed politika faizini en azından 2024 sonuna kadar mevcut seviyede tutmalı" değerlendirmesini yaptı.

Finans 28-06-24 08:54

Merkez Bankası faiz kararı için sürpriz yapmadı! Mevduat faizi ve enflasyon mesajı: 'Gerektiğinde çeşitlendirilecek...'

Son dakika haberi… Türkiye’nin bugünkü en önemli gündemi olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı belli oldu. Artırımlarının ardından iki aydır yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılan politika faizinin bu ay da değişmesi öngörülmemişti. İşte Merkez Bankası’nın Haziran ayı faiz kararı ve PPK metninde yer alan o ifadeler…

Finans 27-06-24 14:00

Hande Erçel'in eniştesi kredi kartını düşürdü... Yaşadıklarını böyle anlattı! 'Karımdan daha insaflı'

Hande Erçel'in ablası Gamze Erçel'in eşi Caner Yıldırım, Paris'te kredi kartını düşürdü. Kredi kartını bulan kişinin yaptığı harcamaları sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla anlatan Yıldırım 'karımdan daha insaflı harcama yaptığını fark etmişimdir' ifadelerini kullandı. Yıldırım'ın o paylaşımları kısa sürede gündem oldu.

Magazin 27-06-24 10:39

Gece telefonunu şarja takıp yattı! Uyurken hem paraları gitti, hem de borçlandı... Sabah gelen mesajları görünce dondu kaldı: Adıma kredi bile çekmişler!

Sabah saatlerinde faturalarını ödemek için ATM'den işlem yapan 70 yaşındaki adam, gece telefonunu şarja takıp uykuya daldı. Sabah, yağmur gibi yağan mesajlarla şaşkına dönen Haydar Demir, tüm banka hesaplarının boşaldığını ve adına kredi çekildiğini gördü. "Esnek hesap kredisi çekiyor. Yetmiyormuş gibi adıma 113 bin TL kredi çekiyor." diyerek isyan eden Demir, dakikalar içinde 245 bin TL'sinin yok olduğunu söyledi.

Finans 27-06-24 07:57

Merkez Bankası faiz kararı sonrası gram altın için tahmin! İslam Memiş saat 14.00’ü işaret etti: ‘Yılın son düşüşleri…’

Altın fiyatları dün ons bazında yüzde 1 gerilemiş ve 2 haftanın dip seviyesini görmüştü. Yurt içinde ise altın fiyatları, bugün saat 14.00’te açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı öncesinde hafif yükseldi. Yatırımcılar faiz kararının altın fiyatlarını nasıl etkileyeceğini merak ederken Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten yeni bir değerlendirme geldi. Memiş, tepki yükselişlerinin yaşanabileceğini ancak asıl yolculuğun Temmuz ayı itibarıyla olacağını belirtti. Gram altın içinse tahminini paylaştı.

Finans 27-06-24 07:29

ABD'de mortgage faizleri geriledi

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,93'e gerilerken, mortgage başvuruları yüzde 0,8 arttı.

Finans 26-06-24 16:30

Dolar kuru yükselişte: Yeniden 33 TL'yi aştı (26 Haziran 2024 dolar kuru)

SON DAKİKA! Dolar kuru ne kadar oldu? Yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı öncesi serbest piyasada hareketlilik, 33 TL seviyesi yeniden aşıldı (26 Haziran 2024 dolar kuru)

Finans 26-06-24 10:52

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Son bir ayda 4 puanlık gerileme dikkat çekmişti... Yeni ilave tedbirler gelebilir

Merkez Bankası faiz kararı yarın saat 14.00’te duyurulacak. Faizlerin yüzde 50 seviyesinde sabit kalması beklenirken, kritik haftada mevduat faizlerinde dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Buna göre vade fark etmeksizin geçen aya göre 4 puanlık bir gerileme görüldü. Uzmanlar düşen mevduat faiz oranları için Merkez Bankası’nın yarınki toplantının ardından yeni ilave tedbirler gelebileceğinin altını çizdi.

Finans 26-06-24 08:56

Ek tedbirler alınmıştı ama... Tüketici kredilerinde yükseliş!

Merkez Bankası'nın kredilere yönelik tedbirlerine karşın tüketici kredilerinde artış devam etti. Bankacılık sektörünün kredi hacmi, 14 Haziran haftası 150 milyar 665 milyon lira artarak 13 trilyon 683 milyar liraya yükseldi.

Finans 25-06-24 14:45

Fitch, Türk bankalarının görünümünü güncelledi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörünün görünümünü “iyileşiyor” olarak güncelledi.

Finans 25-06-24 14:16

Piyasalar perşembe gününe odaklandı! Merkez Bankası'ndan faiz indirimi gelir mi? TEPAV tarih verdi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 27 Haziran Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Aylık Ekonomik Değerlendirme Raporu'nda faiz indirimi için eylül ayını işaret etti.

Finans 25-06-24 12:00

Dövizden umudu kesti, Türk Lirası’na kayıtsız kalamadı: Zirveden uzaklaşmıştı: En iyi faiz veren banka bile…

Türk Lirası mevduat faizleri zirvesinden uzaklaşsa da yatırımcının gözdesi olmaya devam etti. Döviz kurunda yaşanan uzun soluklu sessizlik yatırımcıya son 2 ayda 20,9 milyar liralık çıkışa itti. Aynı süre zarfında TL mevduat hesaplarındaki artış 1,1 trilyon TL’yi buldu. Bu arada TL’ye en iyi faiz veren bankaların verdiği faiz oranı yüzde 50 ile yüzde 52 arasında değişiyor. İşte detaylar…

Finans 25-06-24 08:20

Bankalar rakamları yükseltti! FAİZSİZ KREDİ fırsatında liste belli oldu

SIFIR FAİZLİ KREDİ... İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerindeki yüksek faiz oranları konuşulurken bankaların yeni müşterileri için hazırladıkları sıfır faizli kredilerde de yeni gelişmeler yaşandı. Bankalar sıfır faizli kredide rakamları yükseltti.

Finans 21-06-24 14:07

Akbank'tan 500 milyon dolar tutarında sürdürülebilir tahvil ihracı

Akbank, 500 milyon doları tutarında yüzde 7.50 faiz oranıyla sürdürülebilir yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Finans 21-06-24 10:57

Son 3 ayın en düşük seviyesi! İhtiyaç kredisinde faiz oranları geriledi: 100 bin TL'nin geri ödemesi...

Mart ayında hem politika faizi hem de ihtiyaç kredisi oranları zirveyi görmüştü. Son günlerde gecelik faizlerdeki belirgin gerileme dikkat çekerken dün akşam da 3 ayın en düşük oranı görüldü. Yine, nisan ayında zirveyi gören mevduat faizlerinde de bariz bir gerileme söz konusu. Öte yandan bazı bankaların sunduğu en düşük ihtiyaç kredisi faizlerine bakıldığında da, 100 bin TL’nin 12 ay vadeli geri ödemesi 136 bin TL’ye geriledi.

Finans 21-06-24 10:18

Sinyaller sonrası küresel piyasalarda karışık seyir

Küresel piyasalarda ABD'den gelen veriler ve ABD Merkez Bankası yetkililerinin değerlendirmeleri sonucu karışık seyir hakim. ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verisi ile bu hafta açıklanan perakende satışlar verisi Fed'in bu yıl faiz indirmine gideceğine yönelik beklentilerini desteklemesine karşın dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisi karışık sinyaller verdi.

Finans 21-06-24 10:15

Altın fiyatlarında faiz etkisi, yükselişe geçti! İslam Memiş temmuzda altının geleceği seviyeyi açıkladı: Kuyumcularda kuyruk oluşacak

Son dakika haberi... Altın fiyatlarında faizlerde beklenen indirim ihtimaliyle yükseliş başladı. Altın fiyatları, yüzde 1'den fazla artarak iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Altın yatırımcıları ise yükselişin devam edip etmeyeceğini merakla takip ediyor. 21 Haziran Cuma günü gram altın çeyrek altın ne kadar oldu?

Finans 21-06-24 08:41

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Son dakika haberi... İngiltere Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 5,25'te sabit tuttu. BoE'nin politika faizini sabit tutma kararı, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu ayın başlarında faiz indirimine başlama kararının ardından geldi.

Finans 20-06-24 14:06

Merkez Bankası'nın TL depo alım ihalesine verilen teklif belli oldu

TCMB'nin TL depo alım ihalesine 329 milyar 87 milyon liralık teklif geldi. İhalede, minimum faiz oranı yüzde 48,2, maksimum faiz oranı yüzde 50 olarak ilan edildi.

Finans 20-06-24 12:22

Son 3 ayda ikinci kez: İsviçre'den faiz indirimi kararı

İsviçre Merkez Bankası politika faizini beklentilerin aksine 25 baz puan indirimle yüzde 1,25'e çekti. SNB, son 3 aydaki ikinci faiz indirimini gerçekleştirdi.

Finans 20-06-24 12:19

Ev almak başka bahara kaldı: Krediyi beşe katladı! 1 milyon TL'nin geri ödemesi dudak uçuklattı

Türkiye'de konut kredisiyle ev almak isteyenleri üzecek haber... Konut kredilerinde maliyet yükselince geri ödeme kredi tutarını ortalama beşe katladı. Ev almak da başka bahara kaldı. 1 milyon TL'nin geri ödemesi dudak uçuklattı.

Finans 20-06-24 10:20

Çin'de kredi faiz oranları sabit kaldı

Çin Merkez Bankasının bu hafta başında politika faizini sabit tutacağını açıklamasının ardından ülkede gösterge faizi işlevi gören 1 ve 5 yıllık kredi faiz oranlarında (LPR) da değişiklik olmadı.

Finans 20-06-24 09:48

Fed'den sonra sıra BoE'de! Küresel piyasalar faiz kararına odaklandı

Küresel piyasalar BoE'nin faiz kararına odaklandı. İngiltere'de yıllık enflasyon son üç yılın en düşük noktasına ulaşırken, Temmuz 2021'den beri ilk kez enflasyon BoE'nin resmi enflasyon hedefiyle aynı seviyede kayıtlara geçti.

Finans 20-06-24 09:13

Kredi kartı limitleri ve taksitler için düzenleme! Faiz oranı artışı da durduramadı: Maaşın 4 ila 8 katı arasında belirlenecek

Kredi kartı nakit avans çekim faizlerinin yükseltilmesi gibi adımlar paraya ihtiyacı olan vatandaşı engelleyemedi. Kredi kartı kullanımındaki verilere yansıyan bu hızlı artış sonrası ekonomi yönetiminin yeni bir adım atacağı iddia edildi. Bu kapsamda kredi kartı kullanımı için kısıtlayıcı bazı adımların atılması beklenirken detaylar da ortaya çıktı. Uzmanlar öncelikli olarak kredi kart limitlerinin sınırlandırılması ve taksit sayılarının azaltılmasına yönelik düzenleme bekliyor.

Finans 20-06-24 07:22

Bakan Şimşek yeniden Londra'da! Yüzlerce yatırımcı ile buluşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yatırımcı toplantılarına katılmak için Londra'ya gitti. Bakan Şimşek, bugün başlayacak temaslarında portföy yatırımcıları, başlıca küresel yatırım fonları ve kredi derecelendirme kuruluşlarıyla bir araya gelecek

Finans 19-06-24 12:02

‘Altında daha farklı fiyatlamalar gündeme gelebilir…’ Bir günde tüm ihtimaller değişti: Altın fiyatlarına tatil arası…

Altın fiyatları bir ileri bir geri dalgalı bir seyirde hareket etmeye devam ediyor. Ons altın fiyatı yurt içinde gram altın fiyatı üzerinde de etkili oluyor. Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Piyasalar hem ABD’de hem de Türkiye’de tatil arasına girerken uzmanlardan dikkat çeken bir yorum geldi. Analistler “Sonbaharda ise faiz beklentileri ve ABD seçimlerinin de devreye girmesiyle birlikte ons altında daha farklı fiyatlamalar gündeme gelebilir” dediler.

Finans 19-06-24 07:41

Steam hesap değeri nasıl öğrenilir, Steam hesabı ne kadar eder? Steam hesap değeri öğrenme ve hesaplama

Steam dünya genelinde oldukça popüler bir dijital oyun platformu olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok sayıda oyunsever bu platform aracılığıyla oyun alabilmekte ve bu oyunları oynayabilmektedir. Bu oyunların belirli bir maddi karşılığı olduğundan insanlar Steam hesap değerinin ne kadar olduğunu öğrenmek isteyebilir. Peki, Steam hesap değeri nasıl öğrenilir, Steam hesabı ne kadar eder, Steam hesap değeri öğrenme ve hesaplama nasıl yapılır?

Haber 18-06-24 19:12

Kimi masrafsız kimi ertelemeli… Geri ödemede zorlanan için 9 maddelik yol haritası: İşte banka banka güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları…

Güncel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum birçok kişinin yakın takibinde bulunuyor. Kredi faizleri yüzde 4,50’nin altında seyrederken kredi çekecekler için 9 maddelik yol haritası çıkarıldı. Geri ödemelerde zorluk yaşanmaması adına dikkat edilmesi gerekenler tek tek sıralandı. Peki, 12 ay vadeli 100 bin TL’nin faiz oranı, aylık taksit miktarı ve toplam geri ödeme tutarı ne kadar? İşte banka banka güncel faiz oranları...

Finans 18-06-24 14:06

Fitch Ratings raporu yayımlandı! Türkiye için olumlu senaryo, rakam revize edildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiyle olan beklentilerine ilişkin raporunu yayımladı. Fitch, küresel ekonomi için büyüme rakamını bu yıl için yüzde 2,4'ten yüzde 2,6'ya yükseltti. Raporda, Türkiye ekonomisinin büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 2,8'den yüzde 3,5'e çıkarıldığı bildirildi.

Finans 17-06-24 22:17

Klima BTU nedir, ne işe yarar? Klima BTU hesaplama

Klimalar yaz ve kış mevsiminde ortamı soğutmak veya ısıtmak için tercih edilen bir iklimlendirme cihazıdır. Klima sayesinde insanların yaşam alanları daha konforlu bir hâle gelir. Günümüzde pek çok farklı işleve ve performansa sahip klima modelleri bulunmaktadır. Cihazın özelliklerinden tam verim alınabilmesi için BTU denilen değer dikkate alınmaktadır. Peki, klima BTU nedir, ne işe yarar ve BTU hesaplama nasıl yapılır?

Haber 17-06-24 18:51

Ödül törenindeki karesi gündem olmuştu! Zuhal Olcay yüzündeki değişimin sebebini açıkladı

Tiyatronun en prestijli ödüllerinden olan Afife Jale Tiyatro Ödülleri bu yıl Yapı Kredi sponsorluğunda 26. kez düzenlendi. Yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülünü “Kel Diva”daki performansıyla Zuhal Olcay aldı. Ödül töreninden bir karesini sosyal medyada paylaşan Olcay'ın yüzündeki değişim dikkat çekti. Ünlü ismi görenler tanıyamadı.

Magazin 15-06-24 12:25

SON DAKİKA: SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine son hesap! En düşük emekli maaşı için alınan karar ortaya çıktı: ‘Asgari ücretin altında olması aykırı değil'

Son dakika haberi… Emekli zammı için geri sayım başlarken Merkez Bankası milyonların maaş hesabı için yeni veriyi duyurdu. 6 aylık enflasyon farkı ile emekli maaş zammı tahminleri değişti. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı için de düzenleme beklenirken 2022 yılında alınan karar gün yüzüne çıktı. Peki en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olur mu? İşte TİHEK’in gündem yaratacak o kararı ile yeni emekli maaş hesaplama tablosu…

Finans 15-06-24 08:41

Fitch: Çinli otomobil ithalatına ek vergi getirilmesi Avrupa pazarını etkilemez

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa Birliği'nin (AB), Çin'de üretilen elektrikli otomobillere ek vergi getirilmesini değerlendirdi.

Finans 14-06-24 15:25

İTO Başkanı Avdagiç: Bu yıl içinde bile faiz indirimi konusunu konuşabiliriz

"Dezenflasyon sürecini hızlandırmak elimizde" diyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, faizlere ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Avdagiç, "Bu yıl içinde bile faiz indirimi konusunu konuşabiliriz" düşüncesini dile getirdi.

Finans 14-06-24 11:06

SON DAKİKA: Emekli zammı ve memur zammı için son ipucu! 6 aylık enflasyon farkı ne olacak? Merkez Bankası günler kala duyurdu

Son dakika haberi… Memur ve emekli maaş zammı için sayılı günler kaldı. SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memurlar 6 aylık enfasyon rakamlarını beklerken Merkez Bankası Temmuz zammı için son ipucunu açıkladı. Peki yeni oran sonrası maaşlar nasıl değişti? En düşük emekli ve memur maaşı ne olacak? İşte milyonlara yeni maaş hesaplama tablosu…

Finans 14-06-24 10:28

SON DAKİKA | Merkez Bankası yayımladı! İşte yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini! Beklentiler bu ay da geriledi

Son dakika haberi... Merkez Bankası, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren haziran ayı anketini yayımladı. Katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentisi 37,75 TL oldu. Enflasyon beklentisi ise yüzde 43,52... Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar kuru beklentisinde bu ay da düştü.

Finans 14-06-24 10:02

Gözler onu aradı ama yoktu... Haldun Dormen'e tören izni çıkmadı

Bu sene 26'ncısı gerçekleştirilen 'Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri' sahiplerini buldu. Ev sahibi olan Haldun Dormen'e ise törene katılma izni çıkmadı.

Magazin 14-06-24 08:21