Konut kredisinde geri ödeme nasıl? Konut kredisi aylık taksit tutarı ne kadar? 500 bin TL ve 1 milyon TL'lik konut kredisi geri ödemesi ne kadar olur? Konut almayı düşünenler konut kredisinde son durumu araştırıyor. Merkez Bankası'nın aralık ayında faiz indirimine gitmesi sonrası konut kredisi faiz oranların azalma görüldü. 14 Ocak 2025 itibarıyla 120 ay vadeli konut kredisi veren bankaların güncel faiz oranları ve ödeme planları da belli oldu.
Sıfır faizli kredilerde rakam yükselse de ihtiyaç kredilerine başvurulardaki yoğunluk sürüyor. Bankalarda en uygun kredi, en ucuz kredi kampanyaları sürerken faiz oranları da değişiklik gösteriyor. 50 bin TL için 12 ayda yüzde 2,99 olan “kampanyalı” en düşük faiz oranı, 24 ay vadede yüzde 3,66’ya yükseliyor. İşte 50 bin TL’lik kredinin bir ve iki yıllık vade oranları sonrasında geri ödemesi…
Yeni yıla girerken kredi aramaları hızlandı. Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı öncesinde otomobil satışlarında son 1 ayda 1,5 milyar liralık taşıt kredisi kullanıldı. Vatandaşlar 2024'ün son günlerinde "En uygun, en düşük taşıt kredisi hangisi ve "En ucuz otomobil kredisini hangi banka veriyor?" sorularına yanıt ararken; 12 ve 24 ay için en ucuz taşıt kredisinin faiz oranı yüzde 3,72 olarak öne çıkıyor.
Türkiye'den konut sahibi olmak için en sık kullanılan yöntemlerden biride konut kredisi. Son yıllarda konut kredisine ulaşmanın zorlaşması, ev fiyatlarının yükselmesi eskiye göre kullanımı da azalttı. Son oranlara göre 1 milyon lira konut kredisi çeken bir kişinin geri ödeyeceği tutar ise duyanları şaşırttı. Düşük faizden bile kredi çekilse ödenen toplam tutar ana paranın 3 katından fazla.
Ev sahibi olmayı düşünenler için sürpriz gelişmeler yaşandı ve konut kredisi faizinde indirime gidildi. İlk kez ev sahibi olacaklar için kredi faizleri 3'ün altına çekilirken 1 milyon liralık kredinin 120 ay vadede yüzde 2,79 oran ile aylık taksitleri 28 bin 966 TL'ye kadar düştü. Yani 13 bin TL'lik indirime gidildi. Kredi kolaylığı konut satışlarını da arttırdı.
Sicil affının yeni dönemde TBMM'nin gündemine gelmesi bekleniyor. Geçmişte ödenmemiş borçlar sebebiyle bozulmuş olan kredi sicilinin belirli koşullar altında temizlenmesi ya da yeniden yapılandırılması anlamına gelen sicil affının torba yasada yer alıp almayacağı Meclis'in görüşmelerinde netlik kazanacak. Gündeme alınması planlanan devlet destekli borç kapatma kredisinde, 100 bin TL’ye kadar kredi sağlanması ve borçların kamu bankalarına daha uygun faiz oranlarıyla taşınması hedefleniyor.
Konutta hem satış fiyatları hem de kira fiyatları frene basarken bu gerilemenin önümüzdeki 2-3 ay daha devam etmesi bekleniyor. Fiyatlarda geri çekilmeye karşın oldukça yüksek olan konut kredi faizleri için dikkat çeken bilgiyi sektör temsilcileri paylaştı. Kredi faiz oranları yüksek diye ev almaktan vazgeçenler için , “Faiz oranları düşerse kredi yapılandırılabilir” uyarısını yaptılar.
İhtiyaç kredisi faizlerinde 7 haftada düşüş 5,7 puana ulaştı. Faiz oranları yüzde 77,9'dan yüzde 72,2'ye geriledi. Türk Lirası Mevduat faizlerinde ılımlı bir seyir izlense de 1-3 ay vadelide faiz oranları ortalama yüzde 59,3 olarak gerçekleşti.
Kredi notu olarak adlandırılan ölçüt sayesinde bir bireyin finansal risk durumunun analiz edilmesi mümkün hâle gelir. Bu nedenle kredi notunun bankacılık, sigortacılık ve diğer finansal alanlarda önemli bir gösterge olarak nitelendirildiği bilinir. Kredi puanının yükseltilmesi amacıyla çeşitli finansal alışkanlıkların edinilmesi gerekir. Bunlar arasında ödeme planına sadık kalma ve çeşitli hesapları kontrol altında tutma gibi hususlar bulunur.
Güncel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum birçok kişinin yakın takibinde bulunuyor. Kredi faizleri yüzde 4,50’nin altında seyrederken kredi çekecekler için 9 maddelik yol haritası çıkarıldı. Geri ödemelerde zorluk yaşanmaması adına dikkat edilmesi gerekenler tek tek sıralandı. Peki, 12 ay vadeli 100 bin TL’nin faiz oranı, aylık taksit miktarı ve toplam geri ödeme tutarı ne kadar? İşte banka banka güncel faiz oranları...
Nakit para ihtiyacını kredi ve kredi kartı ile sağlayan vatandaş sıkı para politikası kapsamında alınan kararların ardından rotasını bankalardan tefecilere çevirdi. Ancak bu durumu fırsat bilen tefeciler taksit ödemeleri devam ederken ‘faizler arttı yeni sözleşme yapacağız’ gibi dayatmalarla vatandaşları mağdur ediyor. Mahkemelerde davalar artarken hukukçular vatandaşları bu kişilere karşı uyarıyor.
Sıkılaşma adımlarının yoğunlaştığı bankacılık sektöründe yükselişe geçen ticari kredi faizlerinde artışın sürmesi beklenirken, bazı bankalar ticari kredi limitlerini 100 bin TL'ye kadar düşürdü.
İhtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 7,32’ye kadar yükseldi. Piyasadaki en düşük faiz ise yüzde 3,37 oldu. Yıllık maliyet ise yüzde 200’e kadar dayandı. Vatandaşlar kredi kullanımında zorlanırken, bankaya gidip 36 ay vade ile 10 bin lira kredi çekmek isteyenin yüzde 3,37 faiz oranı ile geri ödemesi 21 bin lirayı aştı. Bu oran yüzde 7,32 olduğunda ise 30 bin liraya dayanan geri ödeme maliyeti ortaya çıktı. İhtiyaç kredisinden kaçan vatandaş sabit faiz uygulaması olan kredi kartına yöneldi.
Merkez Bankası’nın faizleri 2,5 puan arttırması ile bankalarda mevduat faizlerinden ihtiyaç kredisi faiz oranlarına, konut kredisinden taşıt kredisi faizlerine kadar değişim yaşandı. Bankanın yüzde 50 ile faizde pik seviyeyi gelecek yıl sonuna kadar göreceğini kaydeden uzmanlar, kredi çekmek isteyenlere uyarıda bulundu. Mevduat faizi oranları yüzde 50’lere dayanırken, Kur Korumalı Mevduat hesabından Türk Lirası’na dönenlere yüzde 60-65 oranında faiz sağlanıyor.
Kredi kartından nakit avans mı yoksa ihtiyaç kredisi mi? Acil nakit ihtiyacında avantaj krediden yana dönmeye başladı. Kredi kartından nakit avans veya kredili mevduat hesabından (KMH) artı para kullanmanın maliyeti haziranda aylık yüzde 1.36’ya kadar inmiş ve krediye göre oldukça avantajlı hale gelmişti. Ancak 1 Kasım itibarıyla bu oran yüzde 4.42’ye çıktı. Ancak yüzde 2.49-3.49 faizle kredi bulmak da mümkün. Peki hangisi daha avantajlı? Kuruşu kuruşuna hesap yapıldı. İşte detaylar...
İhtiyaç kredisinde 70 bin lira üst sınırının devam ettiği ifade edilirken, kredi faiz oranları ise yıllık yüzde 61’in üzerine yükselmiş durumda. Ancak Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki Merkez Bankası yönetiminin aldığı kararlar sonucunda kredi ve mevduat faizlerinde hareketlenme bekleniyor.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından kıdem tazminatını ödeyecek firmalar için devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi’nde devlet bankaları tarafından uygulanan değişken faiz oranı firmaları zorlamaya başladı. Sektör temsilcileri yüzde 10'dan yüzde 34 seviyelerine yükselen faizler için çağrıda bulunarak sabit faiz uygulamasına geçilmesini talep etti.
Kredi faiz oranlara atılan adımlarla yüzde 50’ler seviyelerine yükselince talep bir anda durma noktasına geldi. Vatandaşların ucuz krediye alıştığını dile getiren Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, yüzde 50’nin altında faizlerle kredi vermenin artık mümkün olmadığını dile getirdi. Baştuğ, “Şimdi buna alışan kesim bunu istiyor fakat artık mümkün değil” dedi.
Merkez Bankası’nın sıkılaşma adımları ihtiyaç kredisi faiz oranları ve Türk Lirası mevduat faizine rekor getirdi. İhtiyaç kredi faizi 21 yılın, 3 aya kadar vadeli TL mevduat faizi de 20 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Bankanın dün aldığı TL özendirici kararlar ile TL mevduat faizinin yüzde 50’yi aşabileceği kaydedildi. Bankacılık kaynakları, bu oranın büyük mevduat tutarı gerekmeden ulaşılabilecek faiz olacağını kaydettiler.
Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e çıkarmasının ardından ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi faiz oranları yükseliş ivme kazandı. Seçim öncesi yüzde 20 seviyelerinde bulunan taşıt kredilerinde faiz yüzde 46’ya yükselerek 2 kattan fazla artmış oldu. konut kredisi faizi yüzde 16'dan yüzde 38'e, ticari kredi faizi ise yüzde 14'ten yüzde 40'a çıktı.
Merkez Bankası faiz kararı sonrasında bankalarda kredi iştahı durma noktasına geldi. Ticari kredilerde 25 ay sonra ilk kez küçülme yaşandı. Tüketici kredisi faiz oranları yükselmeye devam ederken aynı durum orada da yaşandı. Hem ticari hem tüketici kredi büyümelerinin yavaşlamasıyla beraber bankacılık sektöründe toplam kredi büyümesi yüzde 31,9'a, kamuda yüzde 42,2'ye, özel bankalarda ise yüzde 22,6'ya geriledi.
İhtiyaç kredisi faizleri limiti Merkez Bankası faiz kararı ardından 1 Temmuz’dan itibaren değişecek. Son verilere göre yıllık oranı yüzde 41,68 seviyesinde bulunan ihtiyaç kredisi faizlerinin de artması beklenirken, bankaların 70 bin liraya kadar kredi kullandırma sınırlamasının ise devam edebileceği belirtiliyor.
Ortalamada yüzde 37,39’a ulaşan TL mevduat faizleri ihtiyaç kredisi faiz oranları için de artışa neden oluyor. Bu kapsamda Türk Lirası mevduat faiz oranları 2022 başından bu yana yüzde 13 arttı. Merkez Bankası verilerine göre tüketici kredisi faizleri ise yüzde 40’ı aşarak Eylül 2003’ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
Düşük faizli kredi bulmak neredeyse imkansız oldu. İhtiyaç kredisi faizleri Mayıs ayında adeta şahlanırken, sadece bir ayda 12 puanlık artış kaydeden kredi faizleri yıllık yüzde 60’a dayanmış durumda. 14 Mayıs seçimleri öncesinde aylık yüzde 3,99 olan faizler seçim sonrası önce 4,49’a ardından hafta başında da yüzde 4,99’a yükseltildi. Hatta bazı bankalarda bu oran yüzde 6’ya yaklaştı. Kamu bankaları ise yarı yarıya daha ucuz kredi almak mümkün ancak orada da 70 bin TL sınırı bulunuyor.
Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları için araştırmalar hız kazandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası"na ilişkin detayları, çarşamba günü saat 10.00’da Ankara’da düzenlenecek ortak basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Peki, Ziraat Bankası kredi faiz oranı ne kadar, düştü mü?
Vakıfbank konut kredisi faiz oranı bugün TOKİ'nin orta Gelirliye Konut kampanyasına yönelik Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılacak açıklama öncesi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bakan Nebati daha önce açıklamasında kredi faiz oranları ile ilgili bir müjde paylaşmıştı. Peki Vakıfbank kredi faiz oranı ne kadar, düştü mü? İşte detaylar...
Konut kredi faizlerine gelire göre kademeli model uygulamasına geçileceğini geçtiğimiz gün Hazine Bakanı Nureddin Nebati duyurmuştu. Nebati’nin açıklamasının ardından piyasada 3 beklenti oluştu. Yeni uygulamanın 5 milyon liralık konutları kapsaması gerektiğinin altını çizen sektör temsilcileri, kredi faiz oranlarının 0,69 ila 0,79 arasında olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca borç vadesi dolana kadar da konutların satışının engellenmesi isteniyor.
Son dakika haberi: Esnafların kullandığı kredilerin faiz karşılama oranında düzenleme yapıldı. Gelişmeyi Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50'den 76'ya yükseltildi. Bakanlık ayrıca uygulamanın 2022-2024 döneminde de devam edeceğini açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den sektörlere sağlanan düşük maliyetli kredi için son dakika açıklaması geldi. Nebati Twitter’dan yaptığı paylaşımda ticari kredi faiz oranlarının yüzde 18’lere gerilediğini anımsatarak, “Küresel resesyon beklentilerine rağmen ekonomik canlılığımızı sürdürülebilir kılmak için ihtiyatlı teşvik politikalarını uygulamaya devam edeceğiz” dedi.
Kredi faizleri yükselince nakit para ihtiyacını karşılamak isteyenler yeni yollar araştırmaya başladı. Bu noktada düşük faizli nakit avans alternatifi gündeme geldi. Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları aylık yüzde 2 ila 3 arasında değişirken, kredi kartından nakit avans kullanmanın faizi 1 Kasım’dan itibaren yüzde 1,63’ten 1,50’ye çekildi. İşte haberin detayları…
Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank 50 bin, 100 bin ve 200 bin TL ihtiyaç, taşıt, konut kredisi faiz oranları paraya ihtiyacı olan ve acil kredi çekmek isteyen kişiler tarafından merak edildi. Vatandaşlar; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi devlet bankalarının faiz oranlarını öğrenmek için araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank 50 bin, 100 bin ve 200 bin TL ihtiyaç, taşıt, konut kredisi faiz oranları...
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 50 bin, 100 bin ve 200 bin TL ihtiyaç, taşıt, konut kredisi faiz oranları paraya ihtiyacı olan ve acil kredi çekmek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu sebeple Ziraat Bankası da dahil olmak üzere Halkbank, Vakıfbank gibi devlet bankalarının faiz oranları araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin detaylar merak ediliyor. İşte Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 50 bin, 100 bin ve 200 bin TL ihtiyaç, taşıt, konut kredisi faiz oranları...
Düşük kredi faizli ve 60 ay vade imkanı sunan destek paketini dünkü Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. 0,99 kredi faiz oranı ile sunulacak destek paketi binaların yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere 50 bin liraya kadar olan kısım için geçerli olacak. Enerji Bakanı Fatih Dönmez ise 3 bakanlığın konuya ilişkin çalışma başlatacağını duyurdu. İşte bina yalıtımı için düşük faizli kredi desteğine ilişkin son dakika haberinin detayları…
Son dakika: Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamındaki yapıları sahip, kiracı ve ayni hak sahibi olmaksızın kullananlara, alacakları banka kredilerinde faiz desteği ve kira yardımı yapılacak. Karar Resmi Gazete'den duyurulurken
Düşük faizli kredi ile ev almak isteyen vatandaşlar için kolaylık sağlayacak yeni destek paketini Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrasında açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını duyurduğu yeni konut destek paketinde, kamu bankaları üzerinden 10 yıl vade ile yüzde 1'in altında faizle geri ödeme imkânı sağlanıyor. Konut almak isteyenler kredi taksit oranlarını araştırıyor? Peki kim ne kadar kredi faizi ödeyecek? Kredi taksit tutarları ne kadar olacak? İşte detaylar...
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Fikirlerini hayata geçirmek isteyen tüm girişimcilerimize 6 farklı girişimci modeline yönelik finansman desteğini uygun koşullarda devreye alıyoruz" açıklamasında bulundu. Buna göre, Halkbank aracılığıyla avantajlı faiz oranları ve azami 12 ay anapara ödemesiz dönem, 60 aya kadar vade imkanı tanınarak girişimcilere ihtiyaç duydukları finansmana erişim geniş bir yelpazede sunuluyor.
Acil paraya ihtiyacı olan vatandaşlar bu ihtiyaçlarını bankaların sunduğu kredi imkanlarıyla gideriyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi nakit ihtiyacını gidermek isteyenler için bankalar uygun faizli kredi vermek için yarışıyor. Bazı özel bankaların kredi teklifleri kamu bankalarından daha düşük düzeye geldi. Yüzde 1,49’a kadar düşen ihtiyaç kredilerinden faydalanmak için internet üzerinden de başvuru sağlanabiliyor. İşte, tüm bankaların sunduğu en güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları…
Merkez Bankası aldığı son dakika kararı ile kredi kullanımında yeni bir düzenlemeye gitti. Esnaf kredileri, ihracat ve yatırım kredileri, tarımsal krediler ve kurumsal kredi kartları için zorunlu karşılıkların kapsamı genişledi. İşte son dakika kredi kararının detayları…
Kredi faizleri ve kredi kartları için çok kritik bir karar alındı. TBMM, tüketici haklarına ilişkin en çok şikâyet alınan konularda bir düzenlemeye gitti. Buna göre kredi kartlarındaki bilgilendirmeden yapılan sigorta işlemleri yasaklandı. Ayrıca tüketici lehine olan faiz indirimleri de hemen yansıtılacak ve vatandaşın parası cebinde kalacak. İşte haberin detayları…
Kredi faiz oranları listesi vatandaşların gündeminde yer alıyor. Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Ziraat Bankası ve tüm bankaların kredi faiz oranlarını incelenmeye başladı. Düşük faizli ve uzun vadeli en uygun seçeneği bulmak isteyen vatandaşlar oranları araştırmaya koyuldu. Peki kredi faiz oranları ne kadar? İşte 2022 Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Akbank ve tüm bankaların kredi faiz oranları listesi!
Zorlu pandemi şartlarında özellikle makul kredi olanaklarından yararlanmak isteyen vatandaşların gündeminde faizsiz kredi fırsatları bulunuyor. Ziraat Bankası tarafından başlatılmış olan kampanya ile köyde yaşam sürdürmek isteyen vatandaşlara kredi önceliği de veriliyor. Başlatılan bu proje sayesinde, başvurularını yapan vatandaşlar 150 bin TL’ye kadar kredi fırsatından yararlanabilecek. İşte detaylar ve başvuru şartları...
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 17 Mart Perşembe (bugün) duyuracağı Mart ayı faiz kararı ile birlikte bankaların kredi faiz oranları güncel listesi de merak konusu oldu. Bu kapsamda İhtiyaç, taşıt ve konut da dahil birçok konu sebebiyle acil nakit ihtiyacı olan vatandaşlar Kredi faiz oranları düştü mü? Ne kadar oldu? sorularının yanıtını öğrenmek için araştırma yapıyor. İşte Kredi faiz oranları listesi ve konuya ilişkin ayrıntılar...
Merkez Bankası verilerine göre 25 Şubat haftasında TL bazlı ticari kredilerin faiz oranı bir önceki haftaya göre 7 baz puan azalışla yüzde 20,68’e indi. TL bazlı konut kredi faizleri 9 baz puan azalışla yüzde 17,78; taşıt kredi faizleri 80 baz puan azalışla yüzde 25,76 ve ihtiyaç kredi faizleri 32 baz puan azalışla yüzde 28,92’ye geriledi.
Faiz oranlarının düşmesi ile birlikte kredi kullanımı ile ilgili de dikkat çeken veriler ortaya çıktı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın kullanılan kredilerde başı çektiği görüldü. Kamu mevduat bankaları günde 4,6 milyar lira kredi kullandırırken kredilerin yüzde 46’lık kısmını temin etti. İşte kredi kullanımı ile ilgili son dakika haberinin detayları…
KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç bankalara düşük faizli kredi çağrısı yaptı. Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, KOBİ'lerin kredi alamadığını belirterek, bankaların Merkez Bankasının politika faizinde düşüşe paralel ihtiyaç, ticari ve konut kredilerinde faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini belirtti.
21 Aralık kredi faiz oranlarının miktarı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bankaların güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları son dönemde çokça araştırılan konulardan biri. İşte 21 Aralık Salı güncel Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, ING, Yapı Kredi ihtiyaç kredisi faiz oranları...
Merkez Bankası kredi faiz oranlarını indirmesinin ardından kamu bankaları indirime gitti. Vatandaş, otomobil kredilerinde de bir değişiklik olup olmadığını merak ediyor. İşte banka banka kredi faiz oranları…
Faiz oranlarının düşürülmesi ve buna bağlı olarak döviz piyasalarında yaşanan âni değişimlerin en çok etkilediği sektörlerin başında gelen gayrimenkul sektörü yeni bir çıkmaza girdi. Ev almak isteyen vatandaşların en çok karşılaştığı sıkıntıların başında ise satılık daire fiyatlarının mülk sahipleri tarafından günlük olarak değiştirilmesi geliyor.
Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası kredi faiz oranını düşürme kararını açıklamasının ardından vatandaş ihtiyaç kredilerinin yeni faiz oranlarını araştırmaya başladı. Sizler için banka banka ihtiyaç kredisindeki son durumu bir araya getirdik.
Merkez Bankasının politika faizin bir puan indirmesinin ardından kamu bankaları son dakika açıklaması yaparak, ürün ve vade yapısına göre 100 baz puana kadar değişen oranlarda indirim yaptı.
Kredi çekme planları yapan vatandaşlar, Merkez Bankası tarafından verilecek faiz kararını bekliyordu. Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı. Buna göre faizlerde 100 baz puanlık indirime gidildi. Konut, taşıt, ihtiyaç ve ticari kredi faiz oranları ile ilgili açıklama yapıldı. İşte merak edilenler...
Çeşitli ihtiyaçlar için 2021 banka kredi faiz oranları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Acil nakit ihtiyaçları bulunan vatandaşlar tarafından özellikle düşük faiz ve uzun vadeli krediler dikkatleri üzerine çekiyor. Peki 2021 yılı kredi faiz oranları ne kadar? İşte 2021 Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve diğer bankaların konut kredisi faiz oranları...
İhtiyaç, konut veya taşıt kredisi çekme planı olan vatandaşlar bankaların kredi faiz oranlarını araştırmaya başladı. Merkez Bankası tarafından açıklanan faizin indirildiği bilgisinin ardından kredilere talep arttı. İşte Vakıfbank, Ziraat, İş Bankası faiz oranları...
Merkez Bankasının geçtiğimiz hafta politika faizini 200 baz puan düşürmesinin ardından, Halkbank'ın kurumsal kredi faizlerini düşürdüğünü iddia edildi. Halkbank konuya ilişkin açıklama yapmadan ortak kamu bankaları açıklama yaparak indirimi doğruladılar.
Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun politika faizini 200 baz puan indirerek, yüzde 18'den yüzde 16'ya düşürmesinin ardından Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın kredi faiz oranlarını düşüreceği iddia edildi.