Küresel piyasalarda, Orta Doğu'da tırmanan gerilimin etkisiyle negatif bir seyir izlenirken, bugün ABD'de açıklanacak ADP özel sektör istihdamı verisi yatırımcıların odağına yerleşti.
Küresel piyasalar, başta ABD'deki istihdam raporu olmak üzere yoğun makroekonomik veri takviminin takip edileceği haftaya temkinli başladı.
Küresel piyasalar, makroekonomik veri takviminin takip edileceği haftaya temkinli başladı. Fed'in sıkı para politikasını bu aydan itibaren yavaş yavaş gevşeteceği fiyatlanırken, yıl sonuna kadar atılacak adımların büyüklüğü belirsizliği koruyor.
ABD'de bu hafta düzenlenecek olan Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu yatırımcuların odağına yerleşti. Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerinden alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor. Bu hafta küresel piyasalar ise karışık başladı.
Küresel piyasalar haftanın son gününe başlarken Adün ABD'de açıklanan verilerin kapsamında pozitif seyretmeye başladı. ABD'de resesyon endişelerinin azaldığı gözlemlendi.
ABD Merkez Bankasının (Fed) yarın politika faizini son kez yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, politika metni, ekonomik projeksiyonlar ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin varlık fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.
Geçen hafta ABD'de yoğunlaşan bilanço takviminin hisse ve sektör bazlı etkileri dünya geneline yayılırken açıklanan büyüme verilerinin ardından ülkede güçlenen "yumuşak iniş" beklentisi ise kayıpların kısmen telafi edilmesine yardımcı oldu. Küresel piyasalar gözünü Fed'in faiz kararına çevirdi.
ABD ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 ile beklentilerin üzerinde büyürken, beklentileri aşan büyüme verisi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadeleyi "yumuşak iniş" ile sonlandırabileceği ve ekonomiye zarar vermeyeceği öngörüsünü destekliyor.
Yoğunlaşan bilanço sezonunda önemli teknoloji şirketlerinin finansal sonuçlarının beklentileri karşılayamaması yatırımcı kararlarını etkilemeye devam ediyor. Küresel piyasalarda negatif seyir hakim.
ABD'de seçim sürecine ilişkin gelişmeler yatırımcıların odağındaki yerini korurken, bilanço sezonu da yoğunlaşıyor. Küresel piyasalarda karışık seyir hakim.
Küresel piyasalar, ABD başkanlık seçimlerinde Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle ortaya çıkan belirsizliklerin ardından yeni haftaya temkinli başladı.
Merkez bankalarının şahin politikalarında sona yaklaşılırken, ABD seçimlerinin sonuçlarının oluşturacağı olası belirsizlikler küresel piyasalarda risk iştahını törpüledi. Dünya genelinde ABD merkezli hava yolu şirketleri başta olmak üzere şirketler, havalimanları, bankalar, bazı medya kuruluşları ve Londra Borsası'nda, Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike sistemlerindeki yazılım sorunu da küresel piyasalarda risk algısını artırdı.
Dünya genelinde internet sistemlerinde yaşanan yazılım arızası küresel piyasaları da etkiledi. Küresel iletişim kesintisinin ardından küresel piyasalarda satış baskısı arttı. Yazılım sistemi arızalanan Microsoft'un hisselerinde de yüzde 2'yi aşan düşüşler görüldü.
Merkez bankalarının şahin politikalarında sona yaklaşılırken, ABD seçimlerinin sonuçlarının oluşturacağı olası belirsizlikler risk iştahını törpülemeye devam ediyor. Teknoloji hisselerindeki düşüş ve belirsizlik nedeniyle küresel piyasalarda negatif seyir hakim.
Küresel piyasalarda teknoloji şirketleri etkisi sürerken gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildi.
Küresel piyasalar ABD'nin enflasyon verilerinin ardından karışık seyrediyor. Dün ülkede açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı.
ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7 olurken mortgage başvuruları yüzde 0,2 azaldı. MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan, son dönemde mortgage faizlerindeki artışın, talebi yavaşlattığını belirtti. Kan, satın alma başvurularının bazı destek programlarının etkisiyle hafif artış gösterdiğini, yeniden finansman başvurularının ise artan faiz oranlarına paralel olarak art arda dördüncü haftada azalış gösterdiğini kaydetti.
ABD Merkez Bankası Jerome Powell'ın faiz açıklamasının ardından küresel piyasalarda karışık seyir takip ediliyor. Dün ABD Senatosu'nda Fed'in Para Politikası Raporu'nu sunan Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir şekilde hareket ettiğine dair daha fazla güven kazanana kadar politika faizini düşürmenin uygun olmayacağını belirtti.
Son dakika haberi... Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Senato Bankacılık Komitesi'nde altı aylık para politikası sunumunu yapıyor. Altın, dolar, borsa... Küresel piyasaların gözü bu açıklamadaydı. Powell'dan faiz indirimine ilişkin açıklama geldi. Powell, "Olası yön, doğru zamanda politikayı gevşetmeye başlamamızdır. Bir sonraki politika hamlesinin faiz artışı olması olası değil" diye konuştu.
Küresel piyasalarda, gelecek hafta gözler bu ülkede açıklanacak enflasyon verileri ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'dan gelecek değerlendirmelere çevrildi.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,34 yükselişle 10.909,45 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,18 ile gıda içecek olurken, en çok kaybettiren yüzde 0,03 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı ve kimya oldu.
Küresel piyasalar, dünya genelinde yoğunlaşan seçim takvimi ve makroekonomik verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izleniyor. Piyasalar bugün ABD'de açıklanacak istihdam verilerini takip ediyor.
ABD'de açıklanan veriler soğumaya işaret etti. Küresel piyasalarda pozitif seyir hakim oldu. Dünya genelinde seçimler nedeniyle siyasi gündemin yoğunlaşacağı bir döneme girilirken, önemli merkez bankaların para politikalarında atacağı adımlar belirsizliğini korumaya devam ediyor.
Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi. Yılın geri kalanın önemli merkez bankalarının faiz indiriminin büyüklüğü ve hızıyla ilgili belirsizlik varlık fiyatlarını etkilemeye devam ederken, açıklanan veriler ve banka yetkililerinin sözle yönlendirmeleri piyasalarda oynaklığı artıyor.
Küresel piyasalarda gözler Fed Başkanı Powell'a çevrildi.Dünya genelinde bazı merkez bankaları uzun bir aranın ardından yılın ilk yarısında faiz indirimi adımı atarken, yılın ikinci yarısında söz konusu adımların ne sıklıkla atılacağı sorusu varlık fiyatlarını etkiliyor.
ABD'de son dönemde açıklanan veriler karışık sinyaller verirken, Fed yetkililerinin politika faizini düşürmek için aceleci davranmayacaklarına yönelik açıklamalarının devam etmesi, pay piyasalarında yatırımcıların "bekle-gör" tutumunu benimsemesine neden oluyor.
Pay piyasalarında, teknoloji hisseleri düşüş eğilimini üst üste üçüncü işlem gününe taşımasına karşın söz konusu eğilimin diğer sektörleri etkilemediği görülüyor. ABD Merkez Bankası'ndan da gelen sinyaller sonrası küresel piyasalarda karışık seyir hakim.
Küresel piyasalarda ABD'den gelen veriler ve ABD Merkez Bankası yetkililerinin değerlendirmeleri sonucu karışık seyir hakim. ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verisi ile bu hafta açıklanan perakende satışlar verisi Fed'in bu yıl faiz indirmine gideceğine yönelik beklentilerini desteklemesine karşın dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisi karışık sinyaller verdi.
Küresel piyasalar BoE'nin faiz kararına odaklandı. İngiltere'de yıllık enflasyon son üç yılın en düşük noktasına ulaşırken, Temmuz 2021'den beri ilk kez enflasyon BoE'nin resmi enflasyon hedefiyle aynı seviyede kayıtlara geçti.
ABD'de enflasyonu sonrası piyasalarda pozitif seyir hakimken ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz indirimi beklentisini bire düşürmesinin ardından piyasalarda karışık seyir hakim. ABD'de dün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda yüzde 3,3 artışla beklentilerin altında kaldı. Böylece, ülkede enflasyon mayısta, Temmuz 2022'den bu yana ilk kez aylık bazda değişim göstermedi.
Küresel piyasalar bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına odaklandı. Fed'in bugün faizi sabit bırakması beklenirken Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasındaki sinyaller de önümüzdeki döneme işaret verecek. Veriler ve faiz kararı öncesinde para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 57, kasımda ise yüzde 88'te bulunuyor.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,05 yükselişle 10.003,41 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,66 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren yüzde 2,15 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.
Küresel piyasalar Fed öncesi temkinli seyrediyor. Dünya genelinde önemli merkez bankalarının enflasyonla mücadelede sona geldiğine yönelik beklentiler artmaya devam ederken, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisine ilişkin karışık sinyaller vermesi fiyatlamaları zorlaştırıyor.
Küresel piyasalar ABD'nin tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Analistler, söz konusu verilerin, uzun zamandır güçlü duruşunu koruyan ve Fed'in faiz indirimi konusunda elini zayıflatan istihdam piyasasında soğuma sinyalleri veridiğini vurgulayarak, tarım dışı istihdam verisinin de beklentilerin altında kalması durumunda bankanın faiz indirimine eylülde başlama ihtimalinin artabileceğini söyledi.
Küresel piyasalarda Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz kararı ile Başkan Christine Lagarde'ın açıklamaları yatırımcıların odağına yerleşti. Analistler, ECB'nin 25 baz puanlık faiz indirimine gideceğine kesin gözüyle bakıldığını belirtiyor.
Küresel piyasalarda karışık seyir hakimken yatırımcılar odağını bugün açıklanacak verilere çevirdi. Dün, ABD'de açıklanan Tedarik Yönetim Enstitüsünün (ISM) imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) mayısta 48,7'ye inerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşirken, bu durum imalat sektöründeki daralmanın sürdüğüne işaret etti.
Küresel piyasalarda ABD büyüme verisi sonrası karışık seyir hakim. Analistler, büyüme verisindeki aşağı yönlü revizyonda tüketici harcamalarındaki yavaşlamanın etkili olduğunu belirterek, bu durumun Fed'in bu yıl faiz indirimine gideceğine ilişkin beklentileri destekleyebileceğini söyledi.
Küresel piyasalar ABD'nin büyüme verileri öncesinde negatif seyrediyor.
Küresel piyasalarda, ABD'de enflasyon ve ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine başlayacağı tarihe ilişkin endişeler hakim. Piyasalar karışık seyrediyor. Analistler, söz konusu verinin ekonomik aktivitedeki canlılığa işaret ettiğini belirterek, bugün yayımlanacak olan Fed'in Bej Kitap raporundan bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara dair ipuçları aranacağını söyledi.
ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine ilişkin beklentilerin iki ay ötelenmesinin ardından küresel piyasalarda da negatif seyir hakim. ABD'de açıklanan makroekonomik veriler güçlü sinyaller vermeye devam ederken, söz konusu veriler Fed yetkililerinin enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla kanıt görmek istedikleri ve faiz indirimi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğine yönelik sözle yönlendirmelerini destekledi.
Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tutanaklarındaki sinyaller ve Nvidia'nın rekor gelir açıklamasının ardından karışık seyrediyor. Yurt içinde ise gözler saat 14.00'te Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında.
Küresel piyasalarda gözler bugün açıklanması planlanan Nvidia'nın bilançosuna çevrildi. Fed yetkililerinin, faiz indirimine ilişkin aceleci davranılmaması gerektiğini vurgulamaya devam etmeleri pay piyasalarında risk iştahını kısmen törpülerken, bugün dev çip üreticisinin bilançosunu açıklamasının ardından hisse ve sektör bazlı oynaklığın artması da bekleniyor.
Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "temkinli" sözle yönlendirmelerinin ardından karışık bir seyir hakim. Nvidia yatırımcıların odağında. Şirketin hisse fiyatının yıl başından bu yana yüzde 90'ın üzerinde değer kazanması dikkati çekti.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli duruşlarını korumaya devam etmesi ve açıklanan verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izliyor. Yurt içinde veri gündemi yoğunken emekli, memur ve memur emeklileri Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı Piyasa Katılımcılar Anketi'ne odaklanmış durumda.
Altın, dolar, Euro, borsaların beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından küresel piyasalar pozitif seyrediyor.
Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerine çevrildi. Dünya genelinde enflasyon ve resesyon endişelerinin varlık fiyatlarına etkisinin sınırlı da olsa gerilediği görülürken, pay piyasaları rekor seviyelerde seyretmeye devam ediyor.
Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak istihdam verisi ve faiz indirimine gideceği beklentileri artan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını takip edecek.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) eylülde faiz indirimine gidebileceğine ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor. ABD'de dün açıklanan makroekonomik verilerin para piyasalarındaki fiyatlamaları olumlu yönde etkilemesi varlık fiyatlarına da yansıdı. Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 4 Mayıs ile biten haftada 231 bin kişiyle geçen yıl ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine bu sene başlayacağına yönelik fiyatlamaların güçlü kalması risk iştahını beslemeye devam ediyor.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Karar öncesi küresel piyasalarda pozitif seyir hakim. Enflasyonla mücadelenin beklenenden daha uzun sürebileceğine ilişkin sinyaller veren makroekonomik veriler ve Fed yetkililerinin şahin tonlu yönlendirmeleri, bankanın faiz indirimlerine daha geç başlayabileceğine yönelik endişeleri artırıyor.
Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nun raporuna göre, geçen yıl toplam 5 milyar varil petrol eş değeri gaz ve petrol keşfi yapılırken bunun 340 milyar metreküpe denk gelen yüzde 40'lık kısmını doğal gaz, yüzde 60'ını petrol oluşturdu.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede politika alanının daraldığına yönelik korkular varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor. Küresel piyasalar karışık seyrediyor.
Küresel piyasalarda, İsrail ile İran arasındaki gerilimin daha da artabileceği endişesi ve ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerle negatif bir seyir izleniyor.
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ederken, bugün yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.
Küresel piyasalarda Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması sonrası negatif seyir izleniyor. Fed'in yakın zamanda faiz indirimine başlamayacağı endişesi arttı.
Orta Doğu'da jeopolitik riskler sıcaklığını korurken, dün ABD'de açıklanan perakende satışların martta yüzde 0,7 artışla piyasa beklentilerini aşmasının ardından pay piyasalarında risk algısının arttığı görülüyor.
İsrail - İran hattındaki gerilim ve İran'ın İsrail'e yönelik İHA saldırısı sonra küresel piyasalarda da endişe hakim. Bitcoin'in fiyatı, savaş haberinin ardından büyük bir hızla 61 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Yatırımcılar saldırılar sonrası piyasaların nasıl etkileneceğini ve altın fiyatlarındaki son gelişmeleri merak ediyor.
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin, bankanın beklenenden daha az faiz indirimi yapabileceğine ilişkin sözle yönlendirmelerinin ardından negatif bir seyir izlenirken, bugün gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilere çevrildi.
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın "bekle-gör" yaklaşımı mesajlarıyla karışık bir seyir izlenirken, bugün yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.
Merkez bankalarının, bu yıl başlanması beklenen faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızına dair belirsizlikler devam ederken, açıklanan makroekonomik veriler varlık fiyatlarını etkilemeyi sürdürüyor.
Küresel piyasalar, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ekonomik aktivitenin güçlü kaldığına işaret etmesinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem atacağı adımlara ilişkin belirsizliğin artmasıyla karışık bir seyir izliyor.
Küresel piyasalarda tatil havası devam ederken, bu hafta gözler, başta ABD'de açıklanacak istihdam raporu olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.
Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam etmesine karşın pozitif bir seyir izlenirken, bugün ABD'de büyüme verileri başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.
Dünya genelinde enflasyonla mücadele kapsamında, önemli merkez bankalarının attığı şahin politika adımlarının sonuna gelindiğine kesin gözüyle bakılırken, faiz indirimlerine ne zaman başlanacağına yönelik belirsizlik ise devam ediyor.
Küresel piyasalarda, haftanın ikinci yarısında açıklanacak veriler ve önemli merkez bankalarının gelecek dönem politikalarına yönelik belirsizlikler risk iştahını törpülüyor.
Küresel piyasalar merkez bankaları haftasını rekorla kapattı. Endeksler böylece tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışlarını gerçekleştirirken aynı zamanda yeni zirvelerini test etti.BoJ, geçen hafta büyük şirketlerdeki önemli ücret artışlarının ardından 17 yıl sonra ilk kez faiz yükselterek, 2016'da başladığı negatif faiz politikasına son vermiş oldu.
Küresel piyasalar, ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceği ve yıl sonuna kadar toplamda 3 faiz indirimine gidebileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izlerken, güçlenen dolar, Asya'da risk iştahının güç kaybetmesine neden oluyor.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının ardından pozitif seyir hakim. Yurt içinde yatırımcıların gündeminde ise Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyor.
Piyasaların gündeminde bugün ABD Merkez Bankası'nın para politikası kararları var. Piyasalarda pozitif seyir hakimken Fed'in politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Küresel piyasalar yarın ABD Merkez Bankası'nın açıklayacağı kararlara gözünü çevirmişken negatif seyir hakim. Dünya genelinde enflasyonla mücadele kapsamında önemli merkez bankaları politika faizlerini son yılların en yüksek seviyesinde tutmayı sürdürürken, makroekonomik verilerden alınan sinyaller, merkez bankalarının ne zaman faiz indirimine başlayabileceğine ilişkin soru işaretlerinin artmasına neden oluyor.
ABD TÜFE ve ÜFE verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından küresel piyasalarda negatif seyir hakim.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına dair yaşanan belirsizlik küresel piyasalarda etkili olmaya devam ediyor. Karışık seyir izlenen küresel piyasaların gündeminde bugün ABD'den gelecek ÜFE verileri var. ÜFE'nin ise enflasyon verilerini destekleyip desteklemeyeceği yatırımcıların odağında.
ABD enflasyon rakamlarının beklentileri aşmasına rağmen küresel piyasalarda FED faiz indirimi beklentilerinin etkisi sürüyor. Piyasalarda pozitif seyir hakim.
Küresel piyasalarda, ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izleniyor.
Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisine çevrildi. FED Başkanı Powell'ın faiz indirimi mesajları sonrası piyasalarda pozitif seyir hakim.
Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın açıklamalarının ardından pozitif seyrediyor. Powell faiz indirimi için ilk sinyalini verdi.
Küresel piyasaların takip ettiği ABD'de özel sektör istihdamı verisi açıklandı. ABD'de özel sektör istihdamı şubatta 140 bin kişi arttı.
Küresel piyasalarda teknoloji hisselerinde görülen kar satışları öncülüğünde negatif bir seyir izleniyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın sunumu da yatırımcıların odağında.
Küresel piyasalarda yoğun veri gündemi takip ediliyor. Analistler, ABD'de istihdama ilişkin açıklanacak verilerin, ülkenin iş gücünde yumuşamaya işaret etmesi durumunda, Fed'in faiz indirimlerine yılın ilk yarısında başlayabileceğine yönelik beklentilerin artabileceğini dile getirdi.
Küresel piyasalarda yoğun veri gündemi takip edilirken pozitif seyir hakim. Verilerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in ilk faiz indirimine gitme ihtimali mayısta yüzde 25 ve haziranda yüzde 70'e yükseldi.
Küresel piyasalar ABD'nin büyüme verisi öncesi karışık seyrediyor. Analistler, makroekonomik verilerin Fed'in gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçları verebileceğini dile getirdi.
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) ne zaman faiz indirimine başlayacağına yönelik belirsizliğin devam etmesiyle temkinli bir seyir izleniyor.
Küresel piyasalarda, geçen hafta Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın son çeyrekte beklentilerin üzerinde kar açıklaması risk iştahını artırırken, gözler gelecek hafta ABD'de açıklanacak büyüme verilerine çevrildi.
Küresel piyasalarda teknoloji rüzgarı esiyor. Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın son çeyrekte beklentilerin üzerinde kar açıklamasının ardından şirketin hisse fiyatı dün yüzde 16 artışla günü tamamladı.
Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde pozitif seyrediyor. Dünya genelinde yapay zeka ile ilgili teknoloji şirketleri piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor.
Küresel piyasalarda teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif bir seyir izleniyor. Yatırımcılar bugün yoğun veri gündemini takip ediyor.
Küresel piyasalar, beklentileri aşan ABD enflasyon verileri sonrası negatif seyrediyor.
Küresel piyasalarda karışık seyir izlenirken bugün 16.30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri takip ediliyor.
Küresel piyasalarda bilanço dönemi iyimserliği etkili olmayı sürdürüyor. ABD Merkez Bankasının (Fed) bu sene alacağı para politikası kararlarına ilişkin belirsizlikler devam ederken, dünya genelinde açıklanan bilançolarda şirket karlılıklarının beklentileri aşması hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırıyor.