Lenfödem Haberleri

Ayakkabınız ve yüzüğünüz dar gelmeye başladıysa dikkat! Fil hastalığının erken uyarıcı işareti

Fil ayağı hastalığı sivrisinek ısırması sonucu hayatını kaybeden hastanın gündem olmasıyla sıklıkla araştırılan konular arasında yer aldı. Vatandaşlar fil hastalığı nedir ve belirtileri nelerdir araştırmalarında bulundu. Fil hastalığının erken teşhis edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan doktorlar bu hastalığın belirtilerine karşı bilinçli olmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber

Bir bacağının ağırlığı tam 7 kilo! Bir gören bir daha baktı... “Bana ucube diyorlar”

Sosyal medyadan beden pozitifliğine yönelik olarak yaptığı paylaşımları sayesinde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Maun Geter, bacaklarından birinin ağırlığını 7 kilo civarında olduğunu söyledi. Eskiden hakkındaki olumsuz yorumlardan dolayı kendisini gizlemeyi seçtiğini belirten Geter, şimdilerde ise sosyal medyadan büyük bir gururla dış görüntüsünü paylaşıyor.

Trend

45 kiloluk bacağı olan model farklılığın güzelliğini paylaştı! Birçok kez tek başıma ağladım

Bazı hastalıklar görünüşte büyük değişikliklere yol açabiliyor. Bu değişimler hem fiziksel hem de psikolojik problemlere neden olabiliyor. 24 yaşındaki Maun Geter, nadir görülen hastalığı nedeniyle yaşadıklarını anlatarak bedeniyle olan barışma sürecini paylaştı.

Kadin

Önceden önleminizi alın: Bu kişiler risk altında! Lenfödem hastalığında dikkat edilmesi gerekenler

Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenfödem hastalığı son yıllarda görülme sıklığı artan hastalıklar arasında bulunmaktadır. Yaşamı oldukça etkileyen bu hastalığı önceden teşhis etmek önemlidir. Vücudun belirli yerlerinde bulunan şişkinliklere dikkat ederek fil hastalığını erken teşhis edip doğru tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz.

Haber

Lenfödem nedir, kimlerde görülür? Nelere dikkat edilmeli?

Vücudumuzda kan dolaşımı dışında, dokular arasındaki boşluklardaki sıvıları toplayan ve bu sıvıları sürekli olarak yenileyen lenfatik dolaşım bulunur. Lenfatik dolaşım tüm vücutta dokularımızda bulunan sıvıları gözle görülmeyecek kadar küçük ve ince kanallar ile toplar ve bu toplanan sıvılar vücudumuzda belirli noktalarda nod (düğüm) adı verilen bölgelerde birikirler.

Haber

Sol bacağı sağ bacağının iki katı! “İnsanlar durup saatlerce inceliyorlar”

İngiltere’de yaşayan 19 yaşındaki Didi Okoh, lenfödem teşhisi konulduktan sonra hayatının bir anda değiştiğini ifade etti. Aşırı sıvı toplanması nedeniyle sol bacağının sağın iki kayı büyüklüğünde olduğunu söyleyen Okoh, gelecekte Paralimpik Olimpiyatlara katılmak için çalışma yaptığını söyledi.

Trend

Sadece bir bacağı 98 kiloydu! Trafik kazasından sonra 10 yıl yatağa bağımlı olan adam yeniden yürümeye başladı

40 yaşındaki Amit Kumar isimli Hintli bir adam, 2010 yılında yaşadığı trafik kazasından sonra ameliyat olmak zorunda kaldı. Ancak ameliyat sırasında oluşan komplikasyon nedeniyle oldukça nadir görülen fil hastalığına (lenfödem) yakalandı. Kumar, 10 yıldan fazla bir süredir yatağa bağımlı olduktan sonra yeniden yürümeye başladı.

Trend

Sosyal medyada hastalığıyla savaşını anlatıyor! Cara Cruz eleştirilere rağmen güzellik tabularını yıkıyor 

Yaklaşık 100 bin takipçisi bulunan Cara Cruz, sosyal medya hesabından sık sık lipödem ve lenfödemle mücadelesini anlatıyor. Kalın ve şiş bacaklarının nedeni olarak fazla kilolarını görenlere inat Cruz hastalığı hakkında bilgi vermeyi sürdürüyor.

Trend

Lenfödem hastaları hayatlarını zorlaştıran şişliklerden tedaviyle kurtulabiliyor

Doğuştan, cerrahi müdahale veya radyoterapi sonrası görülebilen ve vücudun belli bölgelerinde şişlikle ortaya çıkan lenfödemde hastalar, uygun tedaviyle eski görünümüne ve sağlığına kavuşuyor - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Küçükçakır: - "Ameliyat sonrasında gelişen şişlik oluşursa hastalarda, mutlaka acilen bir hekime başvurmaları gerekiyor çünkü erken dönemde yaptığımız tedaviler oldukça başarılı. Eğer o şişlik çok ilerlerse tedavi etmemiz de uzun zamanlar alabiliyor gerçekten"

Yurthaber

Önemli uyarı! Kolda ağırlık ve ağrı hissi ile ortaya çıkıyor

Özel Denizli Cerrahi hekimlerinden olan Doç. Dr. Nilgün Şimşir Atalay, lenfödem hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu. Hastalığın doğuştan olabileceğini belirten Dr. Atalay, hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen hastalığın, hastalık hakkında bilgili ve tecrübeli uzman hekimler tarafından tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber

Sıkan ayakkabı ve takılara dikkat! Fil hastalığı bir diğer adıyla Lenfödem belirtisi olabilir

Halk arasında ‘fil hastalığı’ olarak da bilinen lenfödemin sinsice ilerlediğini vurgulayan Anadolu Lenfödem Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar Borman, kol ve bacakta görülen şişliklerden sonra muhakkak fizik tedavi bölümlerine başvurulması gerektiğini söyledi. Borman, “Ayakkabınız, takınız, kıyafetleriniz sıkıyorsa, lenfödem belirtisi olabilir” dedi.

Kadin

Yaşadıklarını böyle anlattı: Halk içinde dışlanıyorum, benimle alay ediyorlar

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Lenfödem Uygulama Merkezi'nde, 'Dünya Lenfödem Farkındalık Günü' kapsamında hastalara eğitim veridi. Merkez Müdürü Prof. Dr. Pınar Borman, "Hiçbir lenfödem hastası tedaviye geç kalmış değildir. Ne kadar 'fil ayak' da olsa hepsi eskisinden çok daha iyi hale gelebiliyor" dedi.

Trend

Bu hastalığa dikkat! Yeterince bilinmiyor ama çok çektiriyor!

Meme kanseri tedavisinde kullanılan cerrahi, kemoterapi ve radyoterapi sayesinde bugün tedavide son derece yüz güldürücü sonuçlar alınabiliyor. Ancak, hastalar için uzun ömür imkanı sunan bu tedaviler bazı yan etkiler de yaratabiliyor. Bunlardan biri de her 4 meme kanseri hastasından birinin karşılaştığı lenfödem.

Haber

Lenfödem tedavisinde erken teşhis önemli

Fil hastalığı olarak bilinen ve tedavi edilmezse cilt altında oluşan enfeksiyon ataklarıyla hayat kalitesini düşüren lenfödem hastalığı, Kompleks Dekonjestif Terapi yöntemiyle tedavi edilebiliyor.

Haber