Makarna türleri ile meşhur olan İtalya’nın tüm dünya mutfaklarına ulaşan lezzetlerinden biri de Tortellini tarifidir. Bu tarifin hem lezzetine doyum olmuyor hem de yapılışı çok kolay. İsterseniz siz de aşağıdaki tarife göre enfes bir Tortellini yapabilirsiniz.
Türk sinema tarihinde iz bırakan filmlerden olan Cem Yılmaz imzalı G.O.R.A uzun yıllar sonra kült bir filme dönüştü. 2004 yılında vizyona giren G.O.R.A filminden sonra A.R.O.G filmini yapan Cem Yılmaz ardından Arif V 216 filmiyle devam etti. Yılmaz, gişe rekorları kıran G.O.R.A'nın GORA 4 GORA olarak izleyici ile 20 yıl sonra tekrar buluşacağının müjdesini sosyal medya hesabından verdi.
Kimileri için bir tutku, kimileri için bir hobi olan yemek pişirmenin püf noktası, doğru pişirme yöntemlerini uygulamaktan geçiyor. Pişirme tekniği ve şekli yemeğin lezzetine doğrudan etki ediyor. Bununla birlikte önemli konulardan biri alevin verimli olması ve doğru bir biçimde kullanılması. Güçlü alev ve verimlilik denilince bugün tüpgaz önemli bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle restoranlarda gördüğümüz büyük alevlerle pişen yemekler tam anlamıyla bir lezzet şöleni!
Gastronomi kenti Gaziantep'in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti ramazan kahkesi, tezgahlardaki yerini almaya başladı.
Ferah lezzet denince akla ilk gelenlerden biri de ayran aşı çorbası oluyor. Özellikle sıcak günlerde tercih edilen ayran aşı çorbası haşlanmış nohut ile yapılıyor. Pişirilmeden tüketilebilen çorbalardan biri olan ayran aşı çorbasının yapımı oldukça kolay. Peki, ayran aşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi...
Yoğun geçen bir günün ardından yemek yapma fikri oldukça zorlayıcı olsa da bazı kişiler için mutfağa girmek ve kendi yemeğini yapmak bir terapi gibi görülüyor. Yapılan yemeklerin tadını güzelleştirmek için el lezzetinin önemi biliniyor. Ancak yemeğe katılan bazı gizli malzemeler yemeği lezzetine lezzet katabiliyor.
Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Uzmanlar kansere neden olan etkenler arasında yanlış beslenmenin önemli bir yeri olduğunu vurguluyor. Farkında olmadan yapılan bazı hatalar kanser riskini çok daha fazla artırabiliyor. Uzmanlar yiyeceklerde ortaya çıkan akrilamid hakkında uyarıyor.
Fransız mutfağının eşsiz tatlıları tüm dünya tarafından sevilerek tüketiliyor. Dakuaz tatlısı da en sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Çikolata veya istediğiniz meyveyi kullanarak yapabileceğiniz dakuaz pastasının tadı enfes oluyor. Dakuaz nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu dakuaz tarifini kesinlikle denemelisiniz.
Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte pazarlarda ve manavlarda yer alan bal kabaklarıyla yapılan çok çeşitli tarifler bulunuyor. Bal kabağı çorbası bu tarifler arasında en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Sıcacık bal kabağı çorbası nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.
Mısır ekmeği Karadeniz yöresine ait olan eşsiz lezzetler arasında bulunuyor. Bu ekmeğin tadına bayılan kişiler mısır ekmeğini evde yapmak istiyor. Mısır ekmeği yapmak için fırına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tavada pratik mısır ekmeği yapabilirsiniz. Mısır ekmeği nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya: - "İnsanlar Diyarbakır'a kaburga dolması yemek için geliyor. Bu aslında kaburga dolmasının nereye ait olduğunu gösteren en önemli göstergelerden biri" - Mardin Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman: - "Aslına bakarsanız Mardin kaburga dolmasında daha eski. Mardin ile özdeşmiş bir yemek. Yurt dışından gelen insanların da talep ettiği, merak ettiği bir yemek"
Bursa Fotoğrafçılar Maratonu'nda en iyi fotoğraflar seçildi
Çorba yaz aylarında fazla içilmese de baharın gelişiyle beraber çorbaların önemi artmaya başlıyor. İçimizi ısıtan çorbalar ağır yemeklerden önce en uygun tercih olarak görülüyor. Çorba yapımının basit olduğu düşünülse de bu aşamalarda yapılan ufak hatalar çorbanın tadını mahvedebiliyor.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde üzerinde zeytinyağı, domates ve turşu süslemeleriyle "soğuk meze" şeklinde servis edilen humus, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise pastırma veya sucuk eklenerek çeşitli baharatlar ve tereyağıyla hazırlanıp "ana yemek" olarak tüketiliyor - Tarsus'ta 27 yıldır humus ustası Onur Uzal: - "Tarsus humusunun lezzeti çok başka, tartışma götürmez" - Hataylı humus ustası Hannan Kahraman: - "Reyhanlı'da yapılan humusun tadı Tarsus'a göre daha güzeldir"
"Ordu galdirik kavurması" coğrafi işaret olarak tescillendi
Gaziantep'te sarımsakla, Şanlıurfa'da ise soğanla yapılan lahmacun, iki gastronomi kenti arasında lezzeti açısından tatlı bir rekabet oluşturuyor - Hem Gaziantep hem de Şanlıurfa'daki ustalar, tescilli lezzetlerinin daha iyi olduğunu savunuyor
Düzce'nin Konuralp beldesinde 3 bin dönüm alanda ata tohumuyla üretilen pirinçte dönüm başına 730 kilogram verim alınması bekleniyor - Üretici Selçuk Yıldız: - "Toprakla uğraşmak çok güzel, bu bir hastalık diyelim. Üreteceğiz, mücadele edeceğiz"
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt: - "Edirne köftesinin tadında doğada beslenen Trakya kıvırcık kuzusu ve genç dana etinin katkısı vardır. Dolayısıyla etin lezzeti köfteye geçer. Ustanın kattığı el emeği, mahareti de bunu taçlandırır" - Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel: - "Istranca Dağları eteklerinde yetişen hayvanların kesiminden çıkan etlerle elde edilen köftemizin lezzeti ne Edirne'de ne Tekirdağ'da var, hiçbir yerde yok"
Diyarbakır'da işletmeci Kemal Tarhan: - "Ciğer kebabı, artık Diyarbakır'ındır, tescillendi. Artık hiçbir il bizim ciğere sahip çıkamayacak" - Şanlıurfa Lokantacılar, Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Şakak: - "Diyarbakır'da son yıllarda ciğer kebabı duyulmaya başlandı ama ciğerin anavatanı Şanlıurfa'dır" - Adana'da ciğer ustası Musa Akar: - "Bence, ciğer kebabı bize özgü ve bizimki daha iyi, Diyarbakır olsun, Şanlıurfa olsun oralardan müşterilerimiz geliyor ve 'Sizin ciğeriniz daha güzelmiş' diyorlar"
Türkçenin söz varlığının önemli bir bölümünü alıntı kelimeler oluşturur. Tarih boyunca Türk toplulukları göçebe yaşam şeklinin de etkisiyle farklı toplumlarla etkileşim içinde olmuştur. Bu etkileşim toplumların dillerini de etkilemiştir. Lezzet kelimesi de dilimize Arapçadan geçen kelimeler arasındadır. Peki, lezzet kelimesinin eş anlamı nedir?
Afyonkarahisar'da "4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali" düzenlenecek
Vali Süleyman Elban: - "Önümüzdeki hafta 3 gün boyunca hem ülkemizin dört bir yanından hem de dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirleri ağırlayacağız"
7. Çağlayancerit Ceviz ve Kültür Festivali, Simge Sağın konseriyle sona erdi
Un kurabiyesi, kıyır kıyır kurabiye denince ilk akla gelenlerdendir. Un kurabiyesinin en sevilen yönleri hem pratik oluşu hem de uzun süre dayanabilmesi. Kolay un kurabiyesi yapımında pudra şekeri elenerek servis edildiği için tarifinde çok az miktarda şeker kullanılır. Un kurabiyesini denemek istiyorsanız en pratik ve lezzetli un kurabiyesi tarifi ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz.
Baklava ustası Levent Aktaş: - "Birçok ülkeden ünlü şefler gelecek. Kentin tanıtımına çok büyük faydası olacak. Şehrimize ne kadar ziyaretçi gelirse işlerimiz o kadar artıyor" - Kebap ustası Mustafa Altun: - "Yurt dışından gelecek şeflerden biz bir şeyler kaparsak ve biz de bir şeyler öğretebilirsek ne mutlu bize"
Bu kış yaklaşık 350 bin kazın kesime alınması beklenen Kars'ta, kaz yetiştiriciliği yöre halkı için önemli bir gelir kapısını oluşturuyor - Yetiştirici Tükezziban Pastutmaz: - "Kaz bizim için çok önemli. Hem satıyoruz hem de kışın kavılca pilavı ile tüketiyoruz. Yumurtadan çıkmasından itibaren resmen bir bebek gibi bakıyoruz"
Simit en sevilen sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Kahvaltılarda sıklıkla tüketilen gevrek simit herkes tarafından seviliyor. Simidi dışarıdan almak istemiyorsanız ve evde simit nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.
Tatlı krizlerinize çözüm arıyorsanız oturtma tatlısını mutlaka denemeniz gerekiyor. Bu tatlının yapımının zor olduğu düşünülse de oldukça pratik olan bu tatlıyı mutlaka denemeniz gerekiyor.
Kuzu kellesinden çıkarılan etlerle lavaşa sarılarak soğuk servis edilen söğüş, içine soğan, maydanoz, domates ve baharat eklenerek tüketiliyor
Kırklareli'ndeki Istranca Dağlarının eteklerinde zengin bitki çeşitliliğinden beslenen coğrafi işaret tescilli kuzulardan elde edilen kokoreç, lezzetiyle ön plana çıkıyor - Kokoreççi Gürel Külsan: - "Kışın çok soğuk, herkes aracının içinden seslenip siparişini veriyor. Yazın ise tezgahımın önünde kuyruk oluyor"
Kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan ciğer kebabı, tarihi Sur ilçesinde akşam saatlerinde cadde ve sokaklara kurulan tezgahlarda hazırlanıyor - Esnaf İhsan Önalan: - "25 yıldır sokakta ciğer kebabı satıyoruz. Tezgahı akşam saat 16.00'da açıyoruz, mangal saat 17.30'da yanmaya başlıyor ve sabah saat 05.30'da kapatıyoruz"
Kebapçı Yusuf Akgüler: - "Tablacı kebabının özelliği, el kıyması ve erkek kuzu eti olması, sinirlerinin iyi alınması, salatanın sipariş geldikçe taze doğranmasıdır" - Kebapçı Yusuf Antekeli: - "Tezgahta etler günlüktür"
Yaz aylarında sıcaklığın 40 dereceyi aştığı Aydın'da halkın serinlemek için tercih ettiği ürünler arasında yer alan kar helvası, Madran Dağı'nın zirvesindeki kuyularda biriktirilen karın meyve sularıyla tatlandırılmasıyla yapılıyor - Seyyar tezgahlarda bardak içinde satılan kar helvası, Nazilli Ticaret Odasının başvurusu sonrası coğrafi işaret tesciliyle koruma altına alındı