Lohusalık Haberleri

Lohusa mıyım? Lohusalık belirtileri nelerdir?

Anne olan birçok kadın için hamilelik süreci nasıl ki farklıysa doğum sonraki süreçte farklı olabilmektedir. Kimi kadınlar gerek gebelik gerekse lohusalık dönemini daha hızlı ve kolay atlatırken kimi kadınlar için ise bu süreçler çok daha zor ve çekilmez bir hal alabilir. Özellikle doğumdan sonraki süreç genel olarak her kadın için son derece hassas bir dönemdir. Lohusalık süreci kendini birtakım belirtilerle göstermektedir. Peki, lohusalık belirtileri nelerdir?

Kadin

Lohusalık nedir? Lohusalık döneminde ne olur?

Anne olmak ve annelik duygusunu yaşamak her kadının hakkıdır. Bir bebek sahibi olacağının heyecanı, onu kucağına almayı bekleme, geleceğe dair hayaller kurma gibi durumlar birçok kadında görülmektedir. Gebelik sürecinde çoğu kadınlarda fiziksel değişimler söz konusu olur ve kimisi kilo alırken kimisi ise yalnızca göbek kısmından kilo almaya başlar. Gebelikte belirlenen süre bittiğinde yani doğum gerçekleştiğinde ise lohusalık dönemine geçiş yapılır. Peki, lohusalık nedir?

Kadin

Üzülmeyin bu durumu tek siz yaşamıyorsunuz! Kylie Jenner lohusalık depresyonu geçirdiğini açıkladı

Ebeveynlik oldukça stresli olabiliyor. Hamilelik süreci boyunca gerilen anne adayları bebekleri doğduktan sonra lohusalık depresyonuna girebiliyor. Birçok kadın lohusalık depresyonu yaşasa da depresyon sırasında bu durumu sadece kendileri yaşıyormuş gibi düşünerek üzülüyorlar. Oysa ki dünyanın her yerinde bu depresyonu geçiren sayısız kadın bulunuyor. Kylie Jenner'da lohusalık depresyonu sürecini anlattı.

Kadin

Plasentadan içecek yapıyor! Taleplere yetişemiyor

Kendine "plasenta uzmanı" diyen Sidney’li Virginia Maddock, plasentadan içecek yapıyor. Yeni doğum yapan kadınların özel taleplerine göre üretim yapan Maddoc, taleplere yetişemiyor. 'Anneler bana plasentalarından smoothie ve hap yapmam için para ödüyor' diyen kadın, içeceği yapmak için plasentayı badem sütü, donmuş meyve, matcha tozu ve öğütülmüş keten tohumu ile karıştırıyor.

Kadin

Lohusaları tehdit eden hastalık! Bu alışkanlığı bırakın

Anneler özellikle lohusalık döneminde oldukça stresli ve endişeli olabiliyor. Bu dönemde annenin ve bebeğin sağlığı için bilinçli hareket etmek gerekiyor. Yanlış yapılan hareketler hem bebeğin hem annenin sağlığını tehlikeye atabiliyor. Bebekleri sürekli olarak kucakta tutmak annelerin elinde tendon sıkışması hastalığına neden oluyor.

Kadin

Lohusa ve emziren anneler koronavirüs aşısı olmalı mı?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yusuf Türk, gebe, lohusa ve emziren anneler için korona virüs aşısının önemine değinerek, “Gebelik, bağışıklık sistemini baskılar ve kalp-solunum sistemlerine ek yük bindirir; bu nedenle anneyi enfeksiyona karşı korumak oldukça önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Kadin

Lohusalık döneminde kadın psikolojisi

Doğumdan sonraki 6 haftalık yani 40 günlük süreyi kapsar. Bu dönem toparlanma dönemidir. Kolay veye zor, normal veya sezeryan her ne şekilde olmuşsa doğum sonrası vücudun yenilenme ve iyileşme dönemidir.

Haber