Anemi yani kansızlık toplumda oldukça yaygın bir sağlık sorunudur. Baş dönmesi, aşırı yorgunluk, kalp çarpıntısı, baş ağrısı gibi belirtilere yol açabilir ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Kansızlığın tedavisinde demir bakımından zengin gıdaların tüketimi büyük önem taşır. Kırmızı et, ıspanak gibi gıdaların demir kaynağı olduğu bilinmektedir, ancak Lokman Hekim'in yıllar önce geliştirdiği özel karışım, neredeyse demir madenine dönüşmüş gibi ve birçok hastaya şifa sağlamıştır.
Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, sofraların vazgeçilmezi olan şalgamın insan sağlığına da birçok etkisinin olduğunu söyleyerek özellikle bağışıklık seviyesini arttırdığı için gribal enfeksiyona karşı birebir olduğunu söyledi. İşte Lokman Hekim'in yılda en az bir kez yenilmesi ya da bu mümkün olmazsa hiç değilse şalgam tarlasını yanından geçilmesi şeklinde bir tavsiyesinin bulunduğunun geleneksek halk anlatılarında belirtildiği mucize besin şalgamın faydaları...
Tıp alanında hekimliğin atası olarak bilinen Lokman Hekim'in binlerce yıl önce verdiği tavsiyeler günümüzde de kullanılıyor. Lokman Hekim'in 'Bunu yiyen hasta olmaz' ve 'Tüketildiği yerde hekime gerek yok' dediği bir besin var ki faydaları saymakla bitmiyor.
Tıp alanında hekimliğin atası olarak bilinen Lokman Hekim'in şifa ve gençlik için önerdiği besin ortaya çıktı. Lokman Hekim'in 'Bunu yiyen hasta olmaz' ve 'Tüketildiği yerde hekime gerek yok' dediği rivayet edilir. İşte gençleştirici etkisi ve sayısız faydası ile bilinen o besin...
Lokman Hekim, çeşitli hastalıklar için önerdiği doğal şifa kaynaklarıyla hem yaşadığı dönemde hem de günümüzde popüler olan hekimler arasında yer alıyor. Vücuttaki kansızlığı gidermek için yüksek demir içeren karışımın tüketilmesini hastalarına tavsiye eden Lokman Hekim, doğal tarifiyle günümüze ışık tutuyor.
Lokman Hekim, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen ve ünü tüm dünya tarafından bilinen bir hekim. Lokman Hekim'in binlerce yıl önce verdiği tavsiyeler günümüzde de kullanılıyor. Günlük hayatta çok sık tüketmediğimiz bir meyvenin hastalıklara karşı koruduğunu belirten Lokman Hekim "Bunu yiyen hasta olmaz" diyerek o meyveyi tüketmenin ne kadar önemli olduğunu açıklamış.
Kızılcık meyvesinin tam mevsimi gelmişken kızılcık şerbeti yapmak isteyenler tarifini arama motorlarında sorguluyor. Sadece eylül ve ekim aylarında taze olarak tüketilebilen kızılcığın dört mevsim tüketilebilmesi için reçeli, marmelatı ve tarhanası yapılıyor. Bunların yanında katkısız ve doğal içecek sevenlerin tercih ettiği kızılcık suyu ve kızılcık şerbeti de oldukça seviliyor. Kızılcığın faydaları da saymakla bitmiyor. Peki, Kızılcık şerbeti nasıl yapılır? Kızılcık faydaları nelerdir?