Mackolik Halka Arz Haberleri

ATM'nin açılımı nedir? ATM neyin kısaltması? ATM açılımı ve anlamı

ATM ifadesi banka müşterileri tarafından sıklıkla kullanılan elektronik bir makineyi temsil eder. Bu ifadenin ne anlama geldiğinin anlaşılması için ise ATM açılımı, kökeni ve Türkçe karşılığı gibi bilgiler derlenmelidir. Böylelikle bankacılık işlemlerinin günün herhangi bir saatinde tamamlanması bakımından önem arz eden makinelere verilen adın kısaltması olan ATM ifadesi hakkında detaylı bilgi edinilebilir.

Finans 2024-09-04 18:10:36

AK Parti'ye geçeceği konuşuluyordu! Kasım Gülpınar kararını açıkladı: 'Geçsem nasıl olur diye halka sordum'

Son dakika haberi: Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nden istifa etmesi geniş yankı uyandırdı. Gülpınar'ın istifasıyla birlikte AK Parti'ye geri döneceği iddiaları gündeme geldi. Gülpınar iddialara canlı yayında yanıt verdi. Halka "AK Parti'ye geçsem nasıl olur" diye sorduğunu belirten Gülpınar aldığı yanıtla birlikte kararını açıkladı.

Haber 2024-09-04 16:53:14

Anıtkabir'deki törene katılmamıştı! Özgür Özel Dumlupınar'dan Bakan Yerlikaya'ya tepki gösterdi: Burası babasının yeri değil

Devlet erkanının 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlediği Anıtkabir ziyaretine CHP lideri Özgür Özel katılmamıştı. Dumlupınar'da halka seslenen Özgür Özel, buradaki törende ise muhalefete konuşma hakkı verilmediğini belirterek tepki gösterdi. Bakan Yerlikaya'ya yüklenen Özel, "Ana muhalefet partisi protokolde üçüncü sırada. Yerlikaya, çocuğunun düğününe çağırsa misafir gideyim de burası babasının yeri, evladının cemiyeti değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin yeri" diye konuştu.

Haber 2024-08-30 13:38:56

İnanılır gibi değil! Kocaelispor şampiyonluk kupasını kaybettiğini açıkladı... Başkandan halka çağrı Yerini bilen bize ulaşsın

Kocaelispor’un 2019-2020 sezonunda 3. Lig şampiyonu olarak kazandığı kupası kayboldu. Göreve geldiklerinde kupanın eksik olduğunu tespit eden kulüp başkanı Recep Durul, “Geçmişe yeterince saygı duymamışlar. Her gelen kendini ön plana çıkarmış. Kupayı bulmak için taraftarımızdan ve Kocaeli halkından destek istiyoruz. Bilgisi olan bize ulaşsın” ifadelerini kullandı.

Spor 2024-08-25 17:20:31

Teminat mektubu nedir, nasıl alınır? Teminat mektubu şartları

Hem tüzel hem de gerçek kişilerin teminat göstermeleri gereken bir iş, teslimat ya da hizmet olması durumunda bankalardan teminat mektubu talep etmeleri mümkündür. Bu belge, işin tamamlanmasını, ödemenin yapılmasını ya da malın teslim edilmesini güvence altına alma konusunda önem arz eder. Bankaların yurt içinde veya yurt dışında bulunan müşterileri için belirli koşullara göre hazırladığı teminat mektubu komisyon ücreti karşılığında süreli veya süresiz olarak oluşturulur.

Finans 22-08-24 16:19

Kredi kartının limiti aşılırsa ne olur? Kredi kartı limit aşımı kredi notunu düşürür mü?

Kredi kartı sahipleri için bu ödeme araçlarının maksimum limitlerinin nasıl belirlendiğini öğrenmek önem arz eder. Bu limitler kişinin gelir seviyesi gibi temel unsurlara göre bankalar tarafından belirlenir. Kredi kartı limitini aşan bir kişi ise dönem borcu ile kredi notunun bu durumdan nasıl etkilendiğini öğrenmek ister. Dolayısıyla "kredi kartı limiti aşıldığında ne olur, ceza ödenir mi?" gibi sorular cevaplanmalıdır.

Finans 21-08-24 17:02

Brent petrol fiyatında düşüş sürüyor... Orta Doğu'daki ateşekes ihtimali petrol fiyatını etkiliyor(20 Ağustos 2024)

Orta Doğu'daki süren çatışmaların sonlanma ihtimalinin artması sonucu piyasalardaki arz endişelerini hafifletmesi sonrası brent petrolün varil fiyatı kapanışına göre yüzde 0,72 azalarak 77,10 dolar oldu. . Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 73,06 dolardan alıcı buldu.

Finans 20-08-24 10:02

Yüzlerce kişiye bedava dağıttılar! Duyan inanamadı... Tüm ilçe akın etti 'Olmaz denileni yaptık'

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Zafer Yalman, üretim fazlası yaklaşık 5 ton patlıcanı ilçe merkezinde halka bedava dağıttı. Yalman, "Satabildiğimizi satıyor, kalanı vatandaşa ücretsiz veriyoruz." derken Yalman’ı örnek çalışmasından dolayı tebrik eden üreticilerden İsmet Koç "Biz bugün Ereğli’de olmaz denileni yaptık. Ereğli’nin milli ve yerli patlıcanını ürettik" ifadelerini kullandı.

Haber 19-08-24 13:09

Kredi yaş sınırı - Kredi çekmek için yaş sınırı nedir? Kredi üst yaş sınırı kaçtır?

Bir mal veya hizmeti satın almak amacıyla kredi çekmeye ihtiyacı olan kişiler, temel koşulları karşıladıkları zaman bu bankacılık ürününden yararlanabilir. Günümüzde kredi türlerine yeni seçenekler eklenmeye devam ederken yaş sınırları ise genellikle aynıdır. Yani kredi başvurularında dikkate alınan üst ve alt yaş sınırının öğrenilmesi bu sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması bakımından önem arz eder.

Finans 14-08-24 16:34

Fiba Faktoring Halka arza başvurdu!

Şirket halka arz başvurusunda bulunmaya devam ediyor. Son olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunan şirket Fiba Faktoring oldu. Şirket paylarından Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. liderliğindeki halka arz izahname için SPK'ya başvuruda bulundu.

Finans 14-08-24 13:06

Mehmet Şimşek başkanlık etti: Karar alındı! Üreticiyi koruyacak adımlar belli oldu

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplandı. Komitede, küresel ve yurt içi tarımsal emtia ve gıda fiyatlarındaki son gelişmeler görüşülürken, devam eden 2024 yılı hasat sezonu da dikkate alınarak tarımsal ürünlerdeki arz ve talep durumu ile ürün bazında oluşan ihtiyaçlar ele alındı. Toplantıda, depolanabilen ürünlerde arz ve talep dengesinin korunmasını teminen mevcut depo kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı.

Finans 13-08-24 10:09

Borsada yatırımcı göçü! 1 milyon kişi çıktı!

Bir dönem yatırmcıların akın ettiği halka arzın dönemi büyük bir göçe tanıklık ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun yayımladığı son verilere göre, ‘tavan’sız kalan halka arzların ardından yaklaşık 1 milyon yatırımcı borsadan çıktı. Ancak borsadan ayrılan bu yatırımcıların küçük tasarruf sahibi olması nedeniyle portföyleri olumsuz yönde etkilemedi.

Finans 11-08-24 09:32

Ege Yapı GYO temettü dağıtmayı hedefliyor

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Halka açılmasını hedeflediğimiz EgeYapı GYO ile temettü dağıtmayı da hedefliyoruz" diye konuştu.

Finans 08-08-24 10:20

Kart şifre işlemleri nasıl ve nereden yapılır?

Müşterisi olduğu bankadan kredi kartını teslim alan bir kişi şifre belirleme işlemini en pratik ve hızlı şekilde nasıl gerçekleştirebildiğini bilmek ister. Bu bağlamda bankaların müşterilerine sunduğu fiziki ve dijital şifre belirleme kanalları sıralanmalıdır. Buna ek olarak şifre belirleme işleminin hangi adımlarla tamamlandığı ve kalıcı parolanın neden önem arz ettiği de açıklanmalıdır. Böylelikle kart şifresi oluşturulurken işlemin eksiksiz ve güvenli bir şekilde tamamlanması kolaylaşacaktır.

Finans 04-08-24 12:17

İki bakanlık harekete geçti: Süt piyasası incelemeye alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanlığı ile birlikte harekete geçti. Arz - talep dengesi bozulan çiğ süt piyasasının fiyatları tartışma yaratırken yakın takibe alınarak inceleme başlatıldı.

Finans 02-08-24 17:17

Kredi kartı teslim almadan aktif olur mu, kredi kartı teslim edilmeden kullanılır mı?

Günümüzde online hizmet alınan platformlardan alışveriş merkezlerine varan pek çok alanda kullanılan kredi kartları başvurusu süreci olumlu bir şekilde tamamlandığı zaman müşterilere teslim edilir. Bu ödeme araçlarının teslim sürecinden sonra kullanılması ise güvenlik sorunlarının önlenmesi bakımından önem arz eden hususlardandır. Kart kullanımına hangi durumlarda teslim sürecinden önce başlanabildiği ise banka politikaları ve kart türü gibi ayrıntılara göre anlaşılır kılınabilir.

Finans 02-08-24 15:32

Borsa İstanbul'da gong DCT Trading için çaldı

Borsa İstanbul'da halka arz rüzgarı devam ediyor. Bir şirket daha Borsa İstanbul'a katıldı. DCT Trading Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, "Bugün, DCT Trading için yeni bir sayfa açıyoruz. Çalmış olduğumuz gong ile hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören 544. şirket olacağız. 2,41 kat talep ile 400 bini aşan yeni ortağımız oldu" dedi.

Finans 31-07-24 12:49

Milyonların katılımdan binlere çakıldı: Halka arzda aradıklarını bulamadılar! Dikkat çeken detay!

Borsa İstanbul'da peş peşe şirketlerin halka arzları gerçekleşse yatırımcı halka arzlara önceki dönemler kadar ilgi göstermiyor. Halka arza katılım 400 bin rakamına kadar düştü.

Finans 31-07-24 09:45

Market raflarında yeni dönem! Peynire düzenleme geliyor! Bundan sonra...

SETBİR Başkanı İsa Coşkun, Tarım ve Orman Bakanlığınca görüşe açılan peynir tebliği taslağına ilişkin olarak, "Gıda güvenliğinin sağlanmış olacağını ve haksız rekabetin önüne geçileceğini düşünmekteyiz. Eritme peynirinin, tulum, örgü, çeçil, dil, tel, kaşar ve Abaza peyniri gibi geleneksel ve yöresel peynirlerimizi çağrıştıracak ve tüketiciyi yanıltacak şekilde üretilerek piyasaya arz edilmesi yasaklanacak" görüşünü dile getirdi.

Finans 30-07-24 11:49

Üstsüz halde herkesin gözü önünde süs havuzuna girdi! Turist kadının yaptıklarını görenler küplere bindi: Siz de gelmez misiniz?

Halka açık alanda üstsüz vaziyette süs havuzuna girip çevredekileri de "Gelmeyecek misiniz?" diye suya çağıran turist kadını görenler gözlerine inanamadı. İtalya'nın Floransa kentinde yaşanan olayın görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Trend 29-07-24 14:23

Uzmanlar uyarıyor: Son 10 yılda 7 kat arttı! 'Giderek artıyor' Ölümle sonuçlanabilen tehlikeye dikkat! Herhangi bir yerde karşınıza çıkabilir

Son yıllarda besin alerjisinin giderek artıyor. Konuya dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, besin alerjilerinin son 10 yılın alerji salgını olarak adlandırıldığını belirtti. Alerjik şok, yani anafilaksinin son 10 yılda 7 kat arttığını söyleyen Nacaroğlu, bu durumun giderek artmaya devam ettiğinin altını çizdi. Ölümle sonuçlanabilen alerjik şok tehlikesi hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önem arz ediyor.

Haber 22-07-24 15:08

Bu kez petrol fiyatı tahmini! Morgan Stanley tarih vererek açıkladı: Ağustos'ta zirve, Temmuz 2025'e kadar...

Morgan Stanley petrol piyasasının gelecek yıl arz fazlası vermesini bekliyor. Ayrıca petrol fiyatlarının 2025 yılında 70 dolar seviyelerine gerileyebileceği kaydedildi.

Finans 22-07-24 13:56

RAM modeli nasıl öğrenilir? RAM bilgisi öğrenme

Akıllı telefon, tablet veya bilgisayarlarda RAM modeli ile kapasitesi gibi temel bilgiler birkaç pratik yöntemin uygulanması ile kolaylıkla öğrenilebilir. RAM bilgisi öğrenme adımlarını keşfetmek özellikle ikinci el cihaz satın alacak olan kişiler için önem arz eder. Yine kullandığı cihazın RAM donanım birimini yenilemesi gereken bir kişinin de bilgisayarın marka, model ve bellek bilgilerine hakim olması gerekir.

Haber 21-07-24 21:44

SPK onayladı: Bir şirket daha halka arz oluyor!

Borsa İstanbul'da halka arz rüzgarı devam ediyor. SPK, DCT Trading Dış Ticaret AŞ'nin halka arzını onayladı.

Finans 20-07-24 09:34

Suikast girişiminin ardından bir ilk! Trump başkan adayı olmayı resmen kabul etti

Eski ABD Başkanı Donald Trump 13 Temmuz'da miting sırasında suikast girişimine uğramış ve kulağından yaralanmıştı. O saldırının ardından ilk kez halka seslenen Trump Kasım seçimlerinde başkan adayı olmayı resmen kabul ettiğini dünyaya ilan etti.

Haber 19-07-24 06:21

Tarihin en büyük animasyon serisine yeni halka! Minyonlar 3 filminin vizyon tarihi belli oldu

Universal "Minions 3 (Milyonlar 3)" filmini resmen duyurdu ve vizyon tarihini açıkladı. Çılgın Hırsız serisinde Gru’nun sarı yardımcıları olarak beyazperdede boy gösteren Minyonlar'ın yeni filmi hayranlarını heyecanlandırdı.

Trend 13-07-24 15:50

Bakanlıktan güvensiz ürüne 12.6 milyon liralık ceza

Ticaret Bakanlığı, yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdiği denetimlerde, güvensiz ürünleri piyasaya arz edenlere 12 milyon 695 bin 594 lira idari para cezası uyguladı.

Finans 13-07-24 10:08

Dikkat! Karpuzdan zehirlenmeyin: Uzmanlar uyarıyor! Karpuz seçerken bilmeniz gerekenler...

Yazın en güzel meyvelerinden biri de karpuz. Hem lezzeti hem de faydası nedeniyle yediden yetmişe herkesin severek tükettiği meyvelerden biri ancak doğru seçim yapılmadığında gıda zehirlenmesine yol açabiliyor. Dolayısıyla doğru karpuz seçimi sağlığınız açısından önem arz ediyor. İşte tadınızın kaçmaması için dikkat etmeniz gerekenler...

Haber 13-07-24 07:40

Ankara Palas Müzesi nerede? Ankara Palas Müzesi'ne nasıl gidilir? Ankara Palas Müzesi ziyaret günleri ve saatleri

Ankara'da yer alan Ankara Palas, cumhuriyetin ilk yıllarında inşa edilmiş ve mimari özellikleri ile dikkat çeken önemli bir tarihi yapıdır. Ankara Palas Müzesi'nin nerede olduğu ve nasıl gidilebileceği merak konusu olup, bu bilgiler müzeyi gezmek isteyenler için önem arz etmektedir. Peki, Ankara Palas Müzesi'ne nasıl gidilir?

Haber 12-07-24 17:28

Borsaya akın etmişlerdi ama tablo değişti! 'Tavanı' göremeyen küçük yatırımcı kaçtı!

Peş peşe halka arzlar sonrası Borsa İstanbul'a akın eden küçük yatırımcılar için tablo değişti. Halka arzlarda aradığını bulamayanlar borsayı terk etmeye başladı.

Finans 12-07-24 12:57

Bir şirket daha halka arz başvurusunda bulundu!

BinBin halka arz başvurusunda bulundu.1000 Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Abdik, "Mikro mobilite sektöründe öncü konumumuzu daha da pekiştireceğimize ve uluslararası pazarlarda daha da güçlü bir varlık göstereceğimize inanıyoruz" dedi.

Finans 10-07-24 13:00

iPhone 13 Pro ne zaman çıktı? iPhone 13 Pro ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

iPhone 13 Pro, 6.1 inç büyüklüğündeki ekranıyla 5 ayrı renk seçeneğine sahip olacak şekilde üretilip piyasaya sürülmüştür. iPhone 13 Pro modelinin yakından incelenmesi için ise cihazın teknik özellikleriyle satış fiyatlarına değinilmesi önem arz eder. Peki iPhone 13 Pro ne zaman çıktı, çıktığında ne kadardı ve özellikleri nelerdi?

Haber 09-07-24 14:22

Borsada 'dalgalı seyir' etkisi! Halka arza katılımda dikkat çeken düşüş

Borsada halka arz rüzgarı eserken katılımcı sayısında ise dikkat çeken düşüş yaşandı. i. Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleştirilen halka arzlarda katılımcı sayısı 540 binleri gördü.

Finans 07-07-24 10:27

İlkokulunda nasıl yazılır? İlkokulunda mı ilkokulu’nda mı, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi meydana getiren sözcüklerin her birinin kendine özgü yazım şekilleri bulunmaktadır. Dil bilgisi açısından en önemli konuların başında yazım kuralları konusu gelmektedir. Bu kuralları çok iyi bir şekilde kavramak, yazılı iletişimlerde mana bozukluklarının engellenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Dilimizde yaygın olarak yazımında hata yapılan sözcüklerden biri ilkokulunda kelimesidir. Peki, ilkokulunda nasıl yazılır, TDK’ye doğru yazılışı nedir?

Egitim 06-07-24 18:40

Altın gümüş rasyosu nedir? Altın gümüş rasyosu neyi ifade eder?

Altın gümüş rasyosu bu iki ayrı değerli metalin alım-satım işlemlerine yönelik olan önemli bir hususu temsil eder. Altın gümüş rasyosunu belirleyen temel faktörlerden biri ise bu iki metale yönelik olan arz- talep seviyesidir.

Finans 06-07-24 15:00

Göz ağrım nasıl yazılır? Göz ağrım ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizi meydana getiren bazı sözcükler, birleşik kelime sınıfına dâhil olmaktadır. Birleşik sözcüklerin bazıları ayrı, bazıları ise bitişik olarak kullanıldığından bu noktada ciddi yazım hatalarına rastlanılır. Yazılı iletişimlerde kelimeleri doğru bir şekilde yazmak anlatılmak istenilen konunun doğru aktarılması adına büyük önem arz etmektedir. Dilimizde sıklıkla yazım hatası yapılan sözcüklerden biri göz ağrım kelimesidir. Peki, göz ağrım nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 05-07-24 21:00

Borsada halka arz rüzgarı devam ediyor! Gong bu kez Efor Çay için çaldı

Borsa İstanbul'da halka arzlar devam ediyor. Efor Çay, bugün düzenlenen gong töreninin ardından şirket hisseleri bugün itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da, #EFORC koduyla işlem görmeye başladı.

Finans 05-07-24 15:12

Borsa İstanbul'da gong Seğmen Gıda için çaldı

Borsa İstanbul'da gong Seğmen Gıda için çaldı. Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Seğmen Gıda gibi üretim yapan reel sektör şirketlerimizin büyümelerinin finansmanını sağlayabilmeleri için halka açılmayı tercih etmelerini çok değerli buluyoruz" dedi.

Finans 04-07-24 14:24

Yatırımcı talebinde yüzde 137 artış! İlk yarıda 22 şirket halka arz edildi

Halka arzlar şirketler için alternatif finansman kaynağı, yatırımcının ise ilgi odağı olmaya devam ediyor. İlk yarıda talep toplama işlemini tamamlayan 22 şirketin 6'sı ana pazarda, 14’ü yıldız pazarda işlem görmeye başladı. Haziran sonunda talep toplayan 2 şirket ise temmuz başında yıldız pazarda işleme açıldı.

Finans 04-07-24 12:02

Önce yüzde 25 sınırı bitti sonra yüzde 65 artış geldi: Uygun fiyata bulan şanslı! Temmuz gerginliği dört bir yanı sardı

Türkiye genelinde Haziran 2022'den bu yana devam eden kiralara yüzde 25 sınırlaması uygulaması, 1 Temmuz itibarıyla son buldu. Kiracılar arasında ise Temmuz tedirginliği başladı. Emlakçılar, arz talep dengesinde bir sorun olmadığını ancak fiyatların yüksek olduğunu vurgulayarak, "Birçok kiracı endişeli. Artan fiyatları karşılayamayacak kiracılar ev arayışına başladı” dedi.

Finans 04-07-24 09:46

Son dakika: Bakan Mehmet Özhaseki sağlık sorunları nedeniyle istifa etti

Son dakika haberi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Özhaseki sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Bundan sonraki dönemde kuracağımız aile vakfında sağlığım elverdiğince hizmet vermeye devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Haber 01-07-24 23:16

Duşta önce saç mı yıkanır cilt mi? Doğru cilt bakım sıralaması

Pürüzsüz ve temiz bir cilt için doğru bakım sıralamasına uymak gerekiyor. Özellikle duşta cilt bakımı yapılırken şampuan kalıntılarının yüzünüzde tahriş ve aknelere sebep olabileceğinden cilt bakımı sıralamasını doğru yapmak önem arz ediyor.

Kadin 29-06-24 09:50

Bir şirket daha halka arz oluyor! Efor Çay talep toplamaya başladı

Borsa İstanbul'da halka arz rüzgarı devam ediyor. Bir şirket daha halka arzda talep toplamaya başladı. Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, "Markalaşmaya 2014'te başladık ve 2019'da hikayemizi devam ettirdik. Hem iç pazarda hem dış pazarda Türk çayını markalaştırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Finans 26-06-24 09:49

BIOS pili nedir? BIOS pili biterse ne olur?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş hayatında ve günlük yaşamda bilgisayar kullanımı büyük bir artış göstermiştir. Bu artışla birlikte, bilgisayar sistemlerinin karmaşıklığı ve kullanıcıların karşılaşabileceği potansiyel sorunlar da artmaktadır. Bu nedenle, bilgisayar sistemleri ve içerdikleri bileşenler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak ve sorunlara çözümler geliştirmek önemlidir. Bu bağlamda, BIOS gibi bilgisayarlar için kritik bir yazılım sistemini anlamak ve yönetmek önem arz eder.

Haber 25-06-24 19:25

Yurt dışına çıkış harcı nedir, ne işe yarar? Yurt dışına çıkış harcı nasıl ödenir?

İlk defa 1 Ağustos 2001 tarihinde uygulanmaya başladığı bilinen yurt dışı çıkış harcı ödemesinin günümüzde pek çok kanal üzerinden tamamlanması mümkündür. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebilen yurt dışına çıkış harcı pasaport kontrolünde herhangi bir sorun oluşmaması için dikkate alınması gereken vergilerdendir. Bu nedenle pul harcı ödemesinin hangi amaçla yapıldığı ve nasıl tamamlandığı hakkında bilgi sunulması önem arz eder.

Finans 25-06-24 17:32

3D Secure nedir? 3D Secure ne işe yarar? 3D Secure ile nasıl ödeme yapılır?

Pek çok ülkede aktif olarak kullanılan 3D Secure güvenlik protokolü hem kredi kartı kullanıcıları hem de banka ve e-ticaret firmaları için önem arz eder. Bu nedenle kredi kartı kullanıcılarına 3D Secure sisteminin faydaları, aktifleştirilmesi ve kullanımı hakkında detaylı bilgi sunulmalıdır. Böylelikle kısa sürede aktif hâle getirilebilen 3 boyutlu güvenlik protokolünden faydalanan kart kullanıcıları özel bilgilerini riske atmadan ödeme yapabilir.

Finans 21-06-24 15:02

Borsa İstanbul yatırımcılarında dikkat çeken detay! 0-14 yaş aralığında...

Halka arzlarla birlikte yatırımcılarına arttığı Borsa İstanbul'da dikkat çeken bir değişim yaşandı. 1 milyon lira ve üzeri portföye sahip yatırımcıların sayısı yılın ilk beş ayında yaklaşık yüzde 30 yükseldi. Borsa İstanbul'un büyük kısmını 10 milyon ve üzeri yatırım sahipler oluşturuyordu. Borsa İstanbul verilerinde dikkati çeken bir diğer unsur ise yatırımcıların yaş aralığında oldu.

Finans 17-06-24 13:58

Bir şirket daha halka arz oluyor! Efor Çay'ın talep toplama tarihleri 26-27-28 Haziran

Borsada halka arz rüzgarı... Bir şirket daha halka arza katılıyor. Efor Çay'ın halka arzında 26-27-28 Haziran tarihlerinde talep toplanacak. Halka arz büyüklüğü 1 milyar 305 milyon TL, payların satışının ardından halka açıklık oranı yüzde 24,8 olacak.

Finans 17-06-24 08:31

SPK 2 şirketin ilk halka arzını onayladı

Sermaye Piyasaları Kurumu'ndan onay geldi. İki şirket daha halka arz oluyor. Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi AŞ'nin pay başına 30 liradan ve Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay başına 14,50 liradan arz olacak.

Finans 14-06-24 09:07