MacBook ve iMac cihazlarda yer alan Ekran Resmi uygulaması sayesinde çalışma sayfasının tamamının veya belirli bir bölümünün görüntüsü yakalanabilir. Ardından alınan ekran görüntüsünün düzenlenmesi ve cihaz sistemindeki herhangi bir klasöre kaydedilmesi mümkündür. Bu bağlamda Mac bilgisayarlarda klavye kısayollarının kullanılmasıyla nasıl ekran görüntüsü alındığı açıklanmalıdır. Böylece pratik kısayollarla bir pencerenin veya ekranın tamamının görüntüsü anında yakalanıp kaydedilebilir.
Mac bilgisayarları kullanan kişiler, Safari tarayıcısı aracılığıyla internet ortamında güvenli bir şekilde gezinebilir. İlgili uygulamanın ana ekranındaki Safari ve Geçmiş başlıkları ise web tarayıcısına yönelik olan çeşitli verilerin görüntülenmesini ve düzenlenmesini sağlar. Böylece Safari geçmişi görüntüleme ve temizleme işlemleri birkaç dakika içerisinde kolaylıkla tamamlanabilir.
Mac cihazlarda Etkinlik Monitörü ve Mission Control gibi bölümlerden açık uygulamalar ya da pencereler görüntülenebilir. Etkinlik Monitörü uygulamasının Görüntü menüsünde birçok başlık yer alır. Bu başlıklar uygulamaların son 12 saatte çalışan, GPU ile ilişkilendirilen veya uykuda olanlarının görüntülenmesini kolaylaştırır. Mission Control menüsüne ise farklı kısayollarla ulaşılması ve ilgili bölümden pencerelerin yönetilmesi uygundur.
MacBook ve iMac kullanıcıları, cihaz sisteminde yer alan ilgili menüden RAM performansını görüntüleyebilir. Söz konusu menüye erişim sağlandığında Bellek Sıkıntısı, Fiziksel Bellek ve Kullanılan Takas gibi farklı başlıklara rastlanır. Bu başlıklar sayesinde ise cihazın toplam RAM miktarından geçici bellek performansının detaylı analizine varan birçok veri incelenebilir. Dolayısıyla Mac bilgisayarlarda RAM kullanımını görüntüleme menüsünün nasıl yorumlandığı ayrıntılı olarak açıklanmalıdır.
MacBook ve iMac gibi cihazlarda kayıtlı olan şifrelerle geçiş kodları pratik bir şekilde görüntülenebilir. Bunun için genellikle Apple cihazların sisteminde mevcut olan bir uygulama kullanılır. Aynı zamanda Safari tarayıcısından internet sitelerinde kayıtlı olan şifrelerin bulunması da mümkündür. Ayrıca kayıtlı parolaları sorgulama işleminin pratik yöntemlerinden biri de Siri'ye erişilmesini içerir. Bu bağlamda Mac cihazlarda farklı yöntemlerle parolaları görüntüleme adımları açıklanmalıdır.
Windows veya macOS bilgisayarlardan Instagram hesabının silinmesi için birkaç temel adımın takip edilmesi gerekir. Bunların başında kullanılan tarayıcıya giriş yapılması yer alır. Ardından Instagram hesabını kalıcı olarak silme linkinin adres çubuğuna yapıştırılması beklenir. Bu sayede kullanıcı profiline ulaşan kişiler sistemdeki soruyu yanıtlayarak işlem onayı verebilirler. İlgili sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması amacıyla arama motoruna güncel ve doğru linkin aktarılması ise mühimdir.
Yeni bir bilgisayar satın alacağı zaman cihazın donanımsal özellikleri arasında FreeDOS terimine rastlayan kişiler bu sözcüğün ne anlama geldiğini araştırır. FreeDOS bilgisayarların diğer modellere göre daha düşük fiyata sahip olması da kullanıcıların bu konuda bilgi edinmek istemelerinin temel nedenlerindendir. Bu bağlamda açık kaynaklı bir işletim sistemi olan FreeDOS’un özellikleri, ne işe yaradığı ve diğer işletim sistemlerinden ne gibi farkları olduğu belirtilmelidir.
Özellikle iOS 17'nin ne zaman yayınlanacağı merak edilirken, düzenlediği etkinlikle iPhone 15 modellerini tanıtan Apple, yeni yazılım güncellemeleri iOS 17, iPadOS 17 watchOS 10 ve macOS Sonoma'nın çıkış tarihlerini açıkladı. İşte OS 17, iPadOS 17 watchOS 10 ve macOS Sonoma'nın çıkış tarihleri ve yeni güncellemelerle uyumlu cihazlar!
iPhone, Mac, Apple Watch, iPad ve Apple TV gibi ürünlerin arkasındaki Apple her yıl yazılımlara odaklanan WWDC (Dünya Geliştiriciler Konferansı) adında bir etkinlik düzenliyor. Bu yılki etkinlik bu akşam yapılacak açılış konuşmasıyla başlayacak. Apple'ın bu akşam tanıtacağı ürün veya ürünler için dedikodu kazanı ise uzun bir süredir kaynıyor. Peki etkinliğe az bir süre kalmışken, son söylentilere göre Apple bu akşam neler tanıtacak, nasıl sürprizler yapacak?
Teknoloji devi Apple, 2022 Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC22) 6 Haziran Pazartesi ile 10 Haziran Cuma tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu. Geçen yıl olduğu gibi WWDC22 de yüz yüze değil online olarak gerçekleştirilecek. Etkinlikte iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, tvOS 16 ve watchOS 9'un tanıtılması bekleniyor.
Apple 14 Mart'ta macOS 12.3 güncellemesini yayınlamıştı. Ancak bazı Mac kullanıcıları yeni yazılımı yükledikten sonra oyun kollarıyla ilgili sorunlarla karşılaştığını bildirmeye başladı.
Apple yaptığı açıklamada “MacOS’u güncelledikten sonra kullanıcıların Mac’lerini başlatmasını engelleyen Apple T2 güvenlik yongasındaki ürün yazılımıyla ilgili bir sorunu düzelttiğini söyledi.
macOS Monterey önceki yıllara göre daha mütevazı bir güncelleme olsa da, işletim sisteminin bazı alanlarında önemli değişiklikler var. Yeniden tasarlanan Safari, birçok kullanıcı için en belirgin değişiklik olabilir.
Apple, 2021'in sonbaharındaki ikinci etkinliğini bu akşam düzenleyecek. Şirket, Eylül ayında düzenlenen ilk etkinlikte iPhone 13 ve yeni iPad modelleri ile birlikte, Apple Watch Series 7'yi tanıtmıştı. Peki Apple'ın duyurusunda "Güç, iki, bir." dediği ikinci etkinliğinde hangi ürünler karşımıza çıkacak, yeni MacBook Pro modellerini görebilecek miyiz?
Rapora göre şirket şok edici rakamlara ulaşmış. Tüm ürün segmentleri (iPhone, Mac, iPad, hizmetler ve giyilebilir/ev/aksesuarlar) yıldan yıla artan gelirle 81,4 milyar dolarlık toplam gelir oluşturmuş.
ABD merkezli teknoloji devi Apple genellikle güvenli bir platform olarak biliniyor. Hem iOS hem de iPadOS ve macOS gibi tüm işletim sistemlerinde bazen güvenlik açıkları ortaya çıkabiliyor.
Apple, 2021 yılı için WWDC (Dünya Geliştiriciler Konferansı) adlı yıllık geliştirici konferansını başlattı. Açılış konuşmasında Cupertino merkezli teknoloji devi, işletim sistemlerinin en son sürümünü, yani iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey ve watchOS 8’i tanıttı. Dilerseniz, yeni güncellemeye hak kazanan cihazların listesine bir göz atalım.
Apple, WWDC 2021 etkinliğinin sonunda MacOS Monterey'i duyurdu. Peki M1'li modeller de dahil olmak üzere pek çok Mac ve MacBook modelinde yeni bir dönemi başlatacak olan MacOS Monterey neler sunuyor? Gelin yakından bakalım.
WWDC 2021 (Dünya Geliştiriciler Konferansı) için artık nefesler tutuldu. Peki iOS 14'ün tanıtıldığı WWDC 2020 gibi çevrim içi olarak düzenlenecek olan konferansta nelerle karşılaşacağız hiç merak ettiniz mi? İşte iOS 15, MacBook Pro ve daha fazlası hakkında söylentilerin olduğu etkinlik için gelen son bilgiler.
Apple'ın Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, Apple ile Epic Games arasındaki davada ifade verdi. Ancak davaya, Federighi'nin Mac'te kötü amaçlı yazılım sorunu olduğuna yönelik itirafı damga vurdu.
WhatsApp masaüstü sürümü ile görüntülü görüşme yapmak artık mümkün. WhatsApp'ın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bilgilere göre WhatsApp masaüstü sürümüne sesli ve görüntülü görüşme özelliği geldi.
Apple'ın ürettiği 30 bin civarında Mac bilgisayara gizemli bir zararlı yazılım bulaştığı ortaya çıktı. Silver Sparrow (Gümüş Serçe) adlı yazılım 150'den fazla ülkedeki bilgisayarlarda tespit edildi. Güvenlik şirketi Red Canary'den uzmanların araştırmaları sonucu fark edilen yazılımın amacı henüz çözülemedi.