Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı maden sahasında devam eden çalışmalarda kamyonet bulundu.
Erzincan'da 9 işçinin toprak altında kalmasına yol açan maden faciasının sorumlularıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak olayla ilgili soruşturma kapsamında 2 kişi daha tutuklandı. Tutuklu sayısı 8'e yükseldi.
İliç'teki maden faciasında kaybolan 9 işçiden 8 gündür haber yok. Yeni heyelan tehlikesi nedeniyle bölgedeki çalışmalara da ara veriliyor. Bölgedeki durum KTÜ'den gelen heyeti de ürküttü. Prof. Dr. Hakan Ersoy, Anagold Madencilik'in işlettiği maden sahasında tespit edilen 257 metre yükseklikteki liç yığınına dünyada rastlamadıklarını belirtip "Bu inanılmaz bir rakam" dedi. Ayrıca bu seviyenin 'kontrol edilebilir'in üzerinde olması da ihmaller zincirini ortaya koydu.
Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kayması meydana gelen maden ocağında arama kurtarma çalışmalarında dördüncü güne girilirken son dakika haberleri de gelmeye devam ediyor. Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin gözaltına alınan, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Zonguldak’ta 17 Mayıs 2010’da meydana gelen 30 işçinin öldüğü, 11 işçinin de yaralandığı grizu faciasıyla ilgili Yargıtay Cezalar Genel Kurulu, 3 sanık hakkında verilen hapis cezasının para cezasına çevrilmesi gerektiği gerekçesiyle bozduğu dava, Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü. Duruşmaya, ölen maden işçisi Şeref Akdoğan’ın eşi Nezahat Akdoğan'ın sözleri damga vurdu.
Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Gelişmeye göre; işçilere "Ayağı boşaltın, boşaltın komple" şeklinde talimatın iletildiği ses kaydı ortaya çıktı. Ses kaydını CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz paylaştı. Yavuzyılmaz, "2 operatör olsaydı daha fazla can kurtulabilirdi" dedi.
Bartın’ın Amasra ilçesinde 42 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada savcılık, 4 yönetici hakkında 1080’er yıl hapis cezası talep etti. Fezlekede 4 yönetici hakkında yapılan değerlendirme dikkat çekti. İşte Türkiye'yi yasa boğan maden faciası ile ilgili davada son gelişmeler...
Bartın'da 14 Ekim'de meydana gelen maden faciasında 42 işçi hayatını kaybetmişti. Acı olay sonrası madenin ilgili bölümü özel alaşımlı betonla kaplanırken yapılan çalışma ve ölçümlerde yangının devam ettiği belirlendi. Tespitlere göre yangının, oksijen sızıntısından kaynaklı olarak sürdüğü belirlenirken yeni bir "köpük barajı" yapılacağı belirtildi.
Türkiye Taş Kömürleri (TTK) Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğünde 42 madencinin hayatını kaybettiği grizu patlamasının ardından müesseseye 2 yeni atama yapıldı.
Bartın Amasra'da 42 madencinin öldüğü faciaya ilişkin tutuklanan şüphelilerin ifadeleri kan dondurdu. Müessese müdür yardımcısı Salih Atmaca ifadesinde, "2020 Ağustos ayından sonra iş icabı ocağa girmem, bana bağlı birimlere emir vermem, bilgi almam hem şifaen hem de yazılı olarak yasaklanmıştır. Sadece oturdum. Maaşımı aldım." dedi. İşletme başmühendisi Mehmet Tural ise "Müessese müdür yardımcısı yeraltı işçisini çaycı olarak yanına aldığını söyledi, lambası ocakta gezdiriliyordu" diye konuştu.
Bartın'daki maden kazasının ardından getirildiği Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybeden Taner Şen'in (30) cenazesi yakınları tarafından alınarak, memleketi Bartın'a gönderildi.
Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında 41 işçi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından aralarında jeofizik, jeoloji, maden, makine, elektrik mühendisleri ve iş güvenliği uzmanının yer aldığı bilirkişi heyeti, ön raporu açıkladı. Raporda dikkat çeken ifadeler yer aldı. Rapordaki "Metan drenajı uygulaması hayata geçirilmiş olsaydı kaza önlenebilirdi" cümlesi ise yürekleri dağladı.
Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Mahir Ünal'ın grup başkanvekilliğinden istifası, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında yeni gelişme, Rusya'dan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin açıklama, Nüfus Genel Müdürlüğünden 'randevu' kararı, Kıraç'tan profesör Özgür Demirtaş'a sitem, Instagram'da hesap sorunu...
Türkiye'nin hafızasına acı bir hatıra olarak geçen Amasra'daki maden faciasının acıları sürerken yaşamını yitiren madencilerin aileleleri bir yandan yas tutarken diğer yandan yaşama tutunmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlamanın ardından Amasra'ya giderek aileleri ziyaret etmişti. Erdoğan'ın hayatını kaybeden madenci Selçuk Ayvaz'ın (33) bebeği ile ilgili isteği gerçekleşti.
Türkiye günlerdir Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasının yasını tutuyor. Her geçen gün, patlamada hayatını kaybeden işçilerin ve ailelerinin dramlarıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Kazada bir oğlunu yitiren, bir oğlu yaralanan anne Fadime Ak'ın patlama yaşanmadan önce oğullarından ayrı vardiyalara gitmesini istediğini anlattığı anlar kahrederken tedavisi süren İzzet Ak'ın annesine verdiği yanıt yürekleri paraladı.
Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'daki maden patlamanın yaşanmasının ardından gündeme getirilen denetim iddialarına yanıt verdi. İşletmenin en son ağustosta denetlendiğini söyleyen Dönmez, herhangi bir sorun tespit edilmediğini söyledi. İşletmede uçaklardaki gibi karakutu olduğunu açıklayan Bakan Dönmez, "Hepsi kayıt altında, incelemeye ve denetime tabi olacak" diye konuştu. Bakan Dönmez'in konuşması sırasında ve öncesinde ise Meclis'te gerginlik yaşandı.
Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'yi yasa boğan, Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen feci patlamada yaşamını yitiren madencilerin çocuklarının eğitimlerini bugün itibarıyla MEB'in üstlendiğini duyurdu.
Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin yaşamını yitirdiği madende yaşanan patlama sonrası çıkan yangının büyük oranda kontrol altına alındığını duyurdu. Dönmez ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK), şehit ailelerine ödemelere bugün başlayacağını açıkladı.
Bartın'daki maden kazası Türkiye'yi kahretti. 41 madencinin hayatını kaybettiği faciaya neyin sebep olduğu tüm yönleriyle araştırılırken, soruşturmayı 5 cumhuriyet savcısı yönetiyor. TMMOB Maden Mühendisleri Odası da kazayla ilgili hazırladığı ilk raporda 'Metan sensörü'ne dikkat çekti. Madende biriken gazı ölçen sensörlerle ilgili 'Sistem arızalı mıydı?' sorusu gündeme geldi.
Son dakika haberi: Bartın'daki maden ocağında meydana gelen ve 41 madencinin şehit olduğu maden kazasıyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez son durumu açıkladı. Bakan Dönmez "Alanı kapatma kararı aldık" derken, Adalet Bakanı Bozdağ soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
Türkiye, Bartın Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin yasını tutuyor. Yaşananları ise maden faciasından yaralı kurtulan maden işçisi Kemal Berberoğlu anlattı. Berberoğlu, "O anda çok korktuk. İlk aklıma gelen çocuğumdu. 'Gittim ben' dedim, çamur topuna döndüm" dedi.
Amasra'daki maden kazasının acısını tüm Türkiye paylaşıyor. Yaşamını yitiren işçilerin yakınlarının yürekleri yanarken yaralı işçilerin yakınlarının umut dolu bekleyişi devam ediyor. Olay yerinden açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de konuşması sırasında 3 hafta önceki ziyaretine değinirken gözyaşlarını tutamadı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da 3 hafta önceki ziyarete dikkat çekerek "Maalesef aradan 3 hafta geçti ve bugün de bu olayla ilgili buradayız" dedi.
Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden patlamasından sonra maden işçilerinin yakınlarıyla birlikte tüm Türkiye hayatını kaybedenlerin yasını tutarken yaralı olarak kurtarılan işçilerden gelecek iyi haberleri bekliyor. İşçilerin 6'sının tedavisinin devam ettiği Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin başhekimi Prof. Nurettin Yiyit, "Uzun süre sıcak havaya teneffüs ettiler, o yüzden vücudun içindeki tahribatın etkisini bilmiyoruz" diye konuştu ve biraz daha zaman ihtiyaç olduğunu belirtti.
Son dakika haberi: Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazasından sonra olay yerine bakanların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geldi. Facianın yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında madendeki son işçiye ulaşıldığını, işçinin şehit olduğunu duyurdu. Faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili mesaj paylaştı. Yaşamını yitiren işçilere baş sağlığı dileyen Bahçeli, mesajında "feci patlama Türk milletini derin bir acıya maruz bırakmıştır. İzah ve ifadesinde kelimelerin yetersiz kaldığı söz konusu maden faciası hepimizi ve herkesi hüzne boğmuştur" ifadelerini kullandı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan facia Türkiye'nin yüreğini yaktı. 40 kişinin yaşamını yitirdiği trajedinin ardından akrabalarını, komşularını, en yakınlarını arayanların bölgedeki umutlu bekleyişi sürüyor. Yardım için gelen bir kişinin olay yerinde yeğeniyle ilgili öğrendiği gerçek neticede sevinç kaynağı oldu. Eşinin çizmesiyle iyi haber bekleyen kadının görüntüsü ise yürekleri burktu.
Bartın’daki maden faciasında yürek yakan görüntüler devam ediyor. Madendeki patlamada mahsur kalan babasından iyi bir haber bekleyen gencin görüntüleri yürek yaktı. Babasından gelecek müjdeli haberi bekleyen gencin 15-20 saniyelik bir görüntüsünde kısa bir yürüyüşün ardından madenci olduğu anlaşılan bir kişiye sarılarak ‘ben bu acıya dayanamam’ sözleri sonrası gözyaşı döktüğü görülüyor.
Türkiye dün akşamdan bu yana Bartın’dan gelen acı haberi yakından takip ediyor. Bartın'daki maden patlamasında hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükselirken olay yerindeki ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden madencilerin kimlikleri de belli oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazada yaşamını yitiren madencilerin isimlerini açıkladı. İşte Bartın'daki maden faciasında vefat eden işçilerin isimleri…