Günümüz eğitim sisteminin hemen hemen her kısmında bulunan matematik, soyut bilimle ortaya çıkan ve rakamsal ifadelerle oluşturulan bir bilim dalıdır. Bilimin her aşamasında bulunan matematik sayesinde teknoloji, keşif, uzay bilimi gibi birçok alanda yenilikler meydana gelir. Somut olarak elde edilemeyen matematiksel formüller veya ispatlar, bi gereksinim olmalarından dolayı ortaya çıkmıştır. Matematik kelimesinin kökeni Eski Yunanca’dan gelir. Bilme, bilim, öğrenme gibi anlamları vardır. Günümüz teknolojisi ve icatlar, matematik bilimi sayesinde ortaya çıkmıştır. Bilgisayarlar, uzay bilimi, takvimler, birçok meslek dalı ve hatta kullanılan saatler bile matematik yardımıyla bulunmuş ve yaşamın düzenli bir yapıya sahip olmasına olanak sağlamıştır. Matematik, hem bir düşünce sistemi hem de mantıksal bir sistemdir.
Yüzde bulma formülünün birden çok versiyonunun olduğu bilinirken, işlem adımları dikkate alındığı takdirde bu formül pratik bir şekilde tamamlanabilir. Bir sayının belirli bir yüzdelik orana denk gelen karşılığının hesaplanması amacıyla "(Y/100)xZ" formülü kullanılır. Ayrıca "(YxZ)/100" formülünün oluşturulması sayesinde de aynı sonuca ulaşılabilir. Buna ek olarak hesap makinelerinde yer alan % sembolü kullanıldığı zaman birkaç basit adımda işleme konu olan sayının belirlenen yüzdesi saptanır.
Küp açılımı, iki terimli bir ifadenin küpünün genişletilmesi işlemidir. Bu işlem, bir ifadenin kendisiyle 3 kez çarpılmasıyla oluşan terimleri belirler. Küp açılımı yaparken her terim için farklı kombinasyonlar oluşturularak yeni terimleri elde edilir.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Din dersi zorunlu, matematik dersi seçmeli oldu" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada bu iddianın doğru olmadığı belirtildi.
Bursa'da yaşayan imam hatip ortaokulu öğrencisi Alperen Şirin, 39 ülkeden 10 bin 371 öğrencinin katıldığı Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda birinci oldu.
Türkçe dilinde bazı sözcüklerin yazımları ve telaffuzları farklı olabilir. Bu tür kelimelerin doğru yazılabilmesi ve doğru söylenebilmesi için Türkçe yazım ve telaffuz kuralları oluşturulmuştur. Özellikle dilimize farklı dillerden gelip yerleşmiş olan kelimelerde sık olarak hataya düşülür.
Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki müfredatta değişikliğe gidiyor. Taslağı dün açıklanan metin için 1 hafta görüş bildirme süresi bulunuyor. Müfredatta en çok konuşulan konu ise matematikte integralin kaldırılması oldu. Peki yeni müfredatla ne amaçlandı? İntegral'e neden yer verilmedi? İşte merak edilen soruların yanıtları.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredata yönelik düzenlemelerin yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini bildirerek, "2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5. ve 9. sınıflarda uygulanacak. Çalışmaların yüzde 80'i bitmiş durumda. Önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak ve kademeli olarak uygulamaya geçilecek." dedi. Bakan Tekin sosyal medyada yer alan, "matematik müfredatından bazı konuların çıktığı" iddialarına ilişkin de, 'seyreltmeler olacak' yanıtını verdi.
Dünya tarihine geçen en azılı sapıklardan biri olan Jeffrey Epstein'in '0 noktası' ortaya çıktı. Aralarında Türkiye'den kaçırılanların da dahil olduğu öne sürülen sayısız çocuğun, Epstein'in 'seks adasında' dünyaca tanınan isimlere sunulması skandalında çok ilginç bir detay gündeme geldi. Tüm bu sapkınlığa başlamadan önce Epstein bambaşka bir yoldaydı ancak her şey Epstein'in bir öğrencisinin velisinin devreye girmesiyle değişti. İşte milyonerlerin parasından seks adasına uzanan o süreç...
Van'da geçen yıl hayata geçirilen "Van MAT-BİL: Bugünün Bilimi Yarının Teknolojisi Projesi" kapsamında yapılan sınavda başarılı olan 300 öğrenci, uzman öğretmenlerin verdiği eğitimle TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'na hazırlanıyor.
Sosyal medyada kısa sürede viral olan bir matematik sorusu kullanıcıları adeta ikiye böldü. Pek çok kişinin zor olarak nitelendirdiği bu soru, insanlar çözmeye çalıştıkça viral hale geldi. Peki siz cevabı bulabilecek misiniz?
Muş'ta Ali Kuşçu Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda eğitim gören otizmli Seyit Çelik, öğrendiği telefon numaralarını ve araç plakalarını unutmuyor.
Kimimizin korkulu rüyası olan matematik kimimizin de en eğlenceli aktivitesi! Farklı şekillerde hayatımızın her anında bizimle olan matematikle eninde sonunda barışmak zorunda kalıyoruz. Peki, senin için matematik korkulu rüya mı yoksa en eğlenceli aktivite mi? Sorunun cevabı için testi çöz!
Sivas Valiliği, okullarda uygulayacağı projelerle öğrencilere matematik dersini sevdirmeyi amaçlıyor.
Matematik, insanlık tarihinin en temel ve önemli bilim dalıdır. Evrendeki düzeni anlamak, problemleri çözmek ve keşifler yapmak için matematik hayati bir role sahiptir. Matematik, analitik düşünceyi geliştirir, mantıklı ve sistematik bir yaklaşım sunar. Hayatın her alanında matematik kullanılır. Finans, mühendislik, tıp, bilgisayar bilimi ve daha birçok alanda matematiksel düşünme becerileri gereklidir. Peki, sen matematiği sevdiğini ve matematik sorularında başarılı olduğunu düşünüyor musun?
Isparta'da 3. sınıf öğrencisi Havva Ebrar Can, çevrim içi yapılan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda birincilik elde etti.
Öğrencilerinin matematik ve İngilizce öğrenmede zorlanmasından yola çıkan Ersin Çine ve takımı, yapay zekayla çalışan "Dersilyon" adlı uygulamalarıyla, öğrenmenin önündeki zorluğu oyunla aşmayı amaçlıyor - Ersin Çine: "Uygulamayı en yakın zamanda bütün mobil uygulama marketlerinde paylaşmayı hedefliyoruz. Matematik, kodlama ve İngilizce başta olmak üzere, zamanla diğer dersleri de ekleyerek insanlara tamamen ücretsiz ve reklamsız bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz"
Üniversitelerin akademik kadrolarında araştırma görevlisi ya da öğretim görevlisi olmak isteyenlerin katıldığı ALES sınavlarının ikincisi bugün gerçekleşti. Sınava giren adaylar sınav soruları hakkında fikirlerini sosyal medya üzerinden paylaştı. 2022 ALES/2 sınavı ile ilgili yorumlar…
Sadece iki pozitif tam sayı böleni olan doğal sayılar, asal sayı olarak tanımlanır. Asal sayılar yalnızca 1'e ve kendisine kalansız olarak bölünebilir. Öklid'den beri var olan asal sayıların en küçüğü 2'dir. Asal sayılar, sonsuza kadar devam eder. Asal sayı nedir? İşte 1'den 100'e kadar asal sayılar tablosu...
Sayılar kendi arasında bölümlere ayrılmıştır. Bunlardan biri olan asal sayılar ile işlemleri daha hızlı bir şekilde çözebilmek mümkündür. Üç basamaklı en büyük asal sayı kaçtır? İşte üç basamaklı asal sayılar...
Matematikte sayılar ile ilgili birçok kavram vardır. Bunlardan bir tanesi de asal sayılardır. Bir sayının, asal sayı olarak değerlendirilmesi için bazı kurallara uygun olması gerekir. Peki, asal sayı kuralı nedir? 1 asal sayı mıdır?
Bir sayı sadece kendisine ve bire kalansız bölünüyorsa, asal sayı olarak tanımlanır. Peki, 26 asal mı? 26 sayısı asal sayı kurallarına uyup uymadığı incelendiğinde başka bölenlerinin de olduğu anlaşılır. Dolayısıyla 26 sayısı asal sayı kuralları taşımadığı için bu gruba dahil değildir.
Matematik biliminin yapı taşını sayılar oluşturur. Matematiğin temelini oluşturan sayılar gruplara ayrılır. Bu grupların içinde asal sayılar da yer alır. Peki, asal sayıların kuralları kapsamında incelenen sayılar arasında bulunan 997 asal mıdır?
Asal sayılar yalnızca kendisine ve bire kalansız bir şekilde bölünen sayılardır. Bu doğrultuda asal sayı olup olmadığı incelenen sayılar arasında 87 de vardır. 87 asal mı? 87 sayısı; bir ve kendisinin haricinde 3’e de bölünür. 87 sayısı 3’e bölündüğü için asal sayı değildir.
Bir sayı sadece kendine ve bire kalansız bölünüyorsa asal sayı adını alır. Peki, 3 asal mıdır? Matematik biliminin temel taşları arasında asal sayılar da yer alır. Bu nedenle birçok sayı incelenerek asal sayı olup olmadıkları anlaşılmaya çalışılır.
Sonsuza kadar devam ettiği düşünülen asal sayılarla ilgili, iki önemli kural mevcuttur. Bu kurallardan ilki asal sayıların pozitif tam sayılardan oluşmasıdır. Diğeri ise bir sayının asal olduğunu söyleyebilmek için yalnızca 1'e ve kendisine kalansız şekilde bölünmesi gerekliliğidir.Bu kurallar doğrultusunda 223 asal mıdır?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: - "Dergideki tüm uygulamalar öğrencilerin matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak, verileri okuyarak analitik düşünmeye sevk etmek amacıyla başlattığımız 'Matematik Seferberliği' çalışmalarını destekler nitelikte hazırlandı" - "Öğrenciler etkinliklerle farklı ülkeler, kültürler, değerler ve yaşam tarzları hakkında fikir edinecek ve bu konuda İngilizce konuşma becerilerini geliştirecek"
Bir sayının sadece kendine ve 1 sayısına bölünmesi, asal sayı olduğunu gösterir. Bununla birlikte asal sayılar, yalnızca pozitif tam sayılardan oluşur. Negatif tam sayılar, -1'e kalansız bölündüğü için asal sayılar arasında yer almaz. Peki, 5 asal mı?
Asal sayıların temel özelliği, yalnızca kendilerine ve 1 sayısına kalansız olarak bölünmeleridir. Asal sayı özelliği taşıyan sayılar 2'den başlayarak sonsuza kadar gider. 197 sayısı da taşıdığı özellikler sebebi ile bir asal sayıdır.
Asal sayılar yalnızca kendisine ve 1 sayısına bölünen sayılardan oluşur. 181 sayısı da bir asal sayıda olması gereken özellikleri taşıdığı için asal sayılar içinde yer alır. 181, sadece kendine ve 1 sayısına bölünür.
Asal sayılar kendinden ve 1'den başka böleni olmayan sayılara verilen isimdir. 151 sayısı asal sayı kurallarına uyan sayılardan biridir. Bu özelliği sayesinde sonsuz asal sayılar içinde yer alır.
Asal sayılar, pozitif tam sayılardan oluşur. Ayrıca bir sayının asal sayı olduğunu söyleyebilmek için o sayının yalnızca 1'e ve kendisine kalansız olarak bölünmesi gerekmektedir. 15 sayısının da asal sayılardan olup olmadığı araştırılır. 15 asal sayı mıdır?
Asal sayıların en önemli özelliği yalnızca kendine ve 1'e kalansız bir şekilde bölünebilmesidir. 343 sayısının 1, 343, 7, 49 sayılarından oluşan bir asal çarpanlar kümesi vardır. Dolayısıyla 343 asal mı sorusu hayır olarak yanıt bulur.
61 sayısı yalnızca bir ve kendisine bölünebilen bir sayı olduğu için asal sayılar arasında yer alır. Asal sayıların en büyük özelliği, kendisi ve 1'den başka çarpanı olmamasıdır. 61 sayısı da bu özelliklere sahip olan bir asal sayıdır.
Asal sayılar ile belirli işlemler daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Bu sebeple asal sayıların hangileri olduğu ve asal sayıların nasıl bulunabileceği sıkça araştırılmaktadır. Bir sayının asal sayı olduğunu söyleyebilmek için belirli kurallara uyması gerekir. 113 asal mı?
Asal sayılar özellikleri bakımında birbirinden ayrılmaktadır. Bir sayının asal olup olmadığını bazı kurallara bakarak öğrenmek mümkündür. Asal olup olmadığı incelenen sayılar arasında yer alan 111 asal mıdır? 11 sayısı asal sayı olma özelliği taşır mı?
Sayıları birbirinden ayıran bazı özellikler vardır. Bunlardan biri olan asal sayılar, çarpanları ve bölenlerine göre ayırt edilmektedir. Asal sayılar ile matematiksel işlemler daha kolay bir şekilde çözülmektedir. 51 asal mı? 51 sayısı asal mıdır?
21 sayısının, asal sayılar içinde olup olmadığı araştırılır. 21 sayısı kendisi dışında 3 ve 7 asal çarpanlarına sahip olduğu için asal sayı değildir. Asal sayılar sadece kendine bölünebilen sayılardır.
Asal sayılar kendisinden ve 1 sayısından başka sayıya kalansız bir şekilde bölünmeyen sayılardır. 187 sayısı da asal sayı olup olmadığı araştırılan sayılardan bir tanesidir. 187, 11 ve 17 asal çarpanları olan ve asal olmayan bir sayıdır.
Hangi sayıların asal olduğunu bilmek matematiksel işlemleri daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmesini sağlamaktadır. Asal sayılar tek basamaklı olan 2 rakamı ile başlamaktadır. Peki 143 sayısı asal mıdır?
Asal sayılar, matematiğin en temel konularından biridir. Matematikte sayıları birbirinden ayıran bazı tanımlar vardır. Asal sayı kuralları, mutlaka bilinmesi gereken konular arasındadır. Asal sayı kurallarına göre 101 sayısı asal mıdır? 101 sayısının asal sayı kurallarına uyup uymadığı nasıl anlaşılır?
Matematikte sayılar ile ilgili farklı kurallar bulunmaktadır. Asal sayılar ile birlikte birçok işlem daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bir sayının asal sayı olup olmadığını kolay bir şekilde öğrenmek mümkündür. Matematik işlemleri sırasında en sık kullanılan asal sayılar; tek, iki ve üç basamaklı asal sayılardır.
Matematikte bilinmesi gereken en temel konulardan biri olan sayılar, kendi içinde bölümlere ayrılmaktadır. Asal sayılar da bu konulardan bir tanesidir. Asal sayılar ile birlikte birçok matematiksel işlem daha hızlı bir şekilde çözülmektedir.
TYT matematik soruları yayımlandı mı? 18-19 Haziran'da yapılan YKS sınavının ardından vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Birçok kişi internet arama motorlarında '2022 YKS TYT matematik cevap anahtarı açıklandı mı?' sorusunun yanıtını öğrenmek için sorgulama yapıyor. İşte YKS TYT matematik soruları ile ilgili merak edilenler...
Öğrencilerin dönem boyu, iyi bir puan almak için ter döktükleri LGS sınavı bugün tamamlanıyor. Sınava girecek öğrenci sayısının yaklaşık 1 milyon 200 bin olduğu açıklanmıştı. Peki LGS matematik soruları yayınlandı mı? 2022 LGS matematik soruları cevap anahtarı yayınlandı mı? İşte konuya ilişkin ayrıntılar...
Asal sayılar, tek basamaklı sayılardan başlar ve sonsuza kadar devam eder. Yalnızca 1 ve kendisine bölünebilen asal sayıların en küçüğü, 2'dir. Peki, iki basamaklı en büyük asal sayı kaçtır? İki basamaklı asal sayılar hangileridir?
Asal sayılar, sadece iki pozitif tam sayı böleni olan doğal sayılardır. Bu da asal sayıların, sadece kendisine ve 1 sayısına kalansız bölünebildiği anlamına gelir. Peki, asal sayılar nasıl bulunur, asal sayı tablosu oluşturma yöntemi nedir? İşte asal sayılara örnekler ve diğer detaylar...
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "matematik seferberliği" projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Matematik dersini öğrencilere sevdirmek için başlatılan program kapsamında çalışmalarda sona gelindiğini belirten Özer, gelecek hafta eylem planını açıklayarak projeyi resmi olarak başlatacaklarını bildirdi.
Annesiyle babası matematik öğretmeni olan 11 yaşındaki Ali Erdem Akkuş, 39 ülkeden 10 bin 979 kişiyle yarıştı
Diyarbakırlı matematik öğretmeni Nazım Yokuş, matematikte birçok veri hatası gördüklerini belirterek, geometride nokta ile doğrunun varlığını ispatlayana 50 bin lira ödül vereceklerini söyledi.
Gözleriniz çoğu zaman sizlere büyük bir oyun oynar. “Bakmakla görmek arasındaki farka dikkat edin” sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. Bu sözden hareket ederek sizleri eğlenceli bir bulmacaya davet ediyoruz.
İlkokul döneminde çoğu insanın en zorlandığı ve sevmediği ders matematiktir. Oyun oynamanın masumiyeti içinde geçen zamanlarda ders çalışmak özellikle matematik problemleri çözmek çoğunlukla işkence gibidir. Sizler için ‘matematik ne işimize yarayacak’ sözünü unutturacak bir mantık bulmacası hazırladık.
İlkokul sıralarında çoğu kişinin en zorlandığı ve sevmediği ders matematiktir. Özellikle matematik dersi üzerinde oluşan bu algı lise dönemine geçildiğinde formüllerinde devreye girmesiyle beraber içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Pek çok kişinin aklına ‘İyi de bunlar ne işimize yarayacak’ sorusu gelmiştir. Sizler için dört işlemin bütün cazibesini konuşturan bir bulmaca hazırladık. Hazırsanız başlıyoruz.
Göz ve beyin çoğu zaman koordine bir şekilde ilerler. “Bakmakla görmek arasında fark vardır” sözü koordinasyonun en önemli özelliğidir. Bir görsele ilk baktığınızda genellikle detayları göremezsiniz. Gözün algılamasından hemen sonra beynin bu durumu anlamlandırma süresi vardır. Sizleri bu durumu test etmek için eğlenceli bir bulmacaya davet ediyoruz.
İlkokul döneminde çoğu insanın en zorlandığı ve sevmediği ders matematiktir. Oyun oynamanın masumiyeti içinde geçen zamanlarda ders çalışmak özellikle matematik problemleri çözmek çoğunlukla işkence gibidir. Sizler için ‘matematik ne işimize yaracak’ sözünü unutturacak bir mantık bulmacası hazırladık.
Görme becerinize ne kadar güvenirsiniz? Bu soru tamamen odaklanma ve konsantrasyonla ilgilidir. Çoğu kişi bir görsele baktığında içinde saklanan küçük detayları anında fark edemez. Gözler kısıldığında ya da daha yüksek bir konsantrasyon ile odaklanarak bakıldığında ayrıntılar netleşir. Peki siz görseldeki farklı olan kadını ne kadar sürede fark edebilirsiniz?
Afyonkarahisar’da üniversiteye hazırlanmak için gittiği eski dershanedeki öğretmenleri ile yaptıkları piknik dönüşü meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ezgi Aslanbek, İzmir’in Bergama ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Zekayı eğitmek ve sağlıklı bir zihin için hayati önem taşır. Gözlem becerilerinizi ve beyin gücünü zorlayacak bir bulmaca zihinsel aktivitelerin potansiyelini arttırır. Böylece hem hafızanız güçlenir hem de zihinsel yorgunluğunuzu atmış olursunuz.
Görsel algılama yetisi sürekli geliştirilmesi gereken bir unsurdur. Aslında bu yetenek bir nebze de olsa odaklanma ve konsantrasyon ile ilgilidir. Bir görsele baktığınız anda detayları fark edemeyebilirsiniz. Bazen ise çok kısa bir sürede farklılık gözünüzün önünde belirir. Peki siz gizlenen ayrıntıları ne kadar sürede fark edebilirsiniz?
Görme ve görsel algılama yetisi tamamen odaklanma ve konsantrasyon ile alakalıdır. Bir görsele baktığınız anda detayları fark edemeyebilirsiniz. Bu durum odaklanma ve konsantrasyona bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Peki siz gizlenen ayrıntıları ne kadar sürede fark edebilirsiniz?
Günlük hayatının yorucu geçen temposu içinde kimi zaman tüm bedeninizin stresle yüklendiğini hissedebilirsiniz. Böyle anlarda zihninizi rahatlatmak ve stres atmak için birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli olur. Üstelik bu eğlenceli bulmaca sayesinde beyin kaslarınızı harekete geçirerek fark etmeden egzersiz yapmış dahi olacaksınız.
Görme yeteneğinize ve algılama düzeyine ne kadar güvenirsiniz? Herhangi bir sağlık sorununuz bulunmuyorsa muhtemelen bu soruya olumlu cevap verirsiniz. Ancak görsel algılama düzeyi tamamen odaklanma ve konsantrasyon ile alakalıdır. Çoğu kişi aslında görselin içinde saklanan küçük detayları ilk aşamada fark edemez. Peki siz gizlenen ayrıntıları ne kadar sürede bulabilirsiniz?
İlkokul yıllarında çoğu kişinin en zorlandığı ve sevmediği ders matematiktir. Özellikle lise döneminde devreye formüllerin girmesiyle beraber işler daha da karmaşıklaşır. Sizleri çok fazla zorlamadan ilkokul yıllarındaki sıralarınıza geri götürüyoruz. Dört işlemin bütün cazibesini konuşturan bir bulmaca hazırladık. Hazırsanız başlayalım.
Büyük bir resme baktığınızda detayları görme konusunda kendinize ne kadar güvenirsiniz? Herhangi bir göz sağlığı probleminiz yoksa bu sorunun cevabı muhtemelen ‘Güvenirim’ olacaktır. Ancak görsel algılama düzeyi sağlık sorunlarından bağımsız olarak değişkenlik gösterir. Yeteneklerinizi test etmeye hazır mısınız?
Algılama, farklı duyu organlarının çevreden aldığı bilgileri zihinde yorumla yeteneği olarak isimlendirilir. Algılama aşamaları ve süresi beynin işlevselliği ve kişilerin deneyimlerinden yola çıkarak oluşur. Algılamanın sonrasında ise hazırda var olan bilgilerle yorumlama aşaması başlar. Sizlere görsel algılama yeteneğinizi test edeceğiniz bir bulmaca hazırladık.
Kaligrafi, el yazısını geliştirmenin harika bir yoludur. Bununla birlikte, çok çarpıcı, güzel ve resmi gibi görünse de kimi zaman bakmak oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Sizlerden resim içerisine saklanan farklı harfi bulamanızı rica ediyoruz.
Benzer iki görüntü arasındaki farklara bulmaya yönelik olan bulmacalar 7’den 70’e herkesin ilgisini çeker. Algılama yeteneği ve dikkat becerisine adeta meydan okuyan bu bulmaca türü konsantrasyon seviyesini de maksimuma çıkartır. Rahat bir koltuk bulun ve konsantrasyonunuzu test etmeye hazırlanın.
Birbirine oldukça benzeyen iki görsel arasındaki farklılıkları görmenize yardımcı olan bulmaca oyunları aslında her yaştan kişinin ilgisini çeker. Algılama yeteneğinize ve dikkat becerilerinize meydan okuyan bu bulmacalar konsantrasyon seviyenizi maksimuma çıkartır. Rahat bir koltuk bulun ve konsantrasyonunuzu test etmeye hazırlanın.
Benzer iki görüntü arasındaki farklılıkları görmenizi yardımcı olan bulmaca oyunları çocuk ya da yetişkin herkesin ilgisini çeker. Algılama yeteneğinize ve dikkat becerilerinize meydan okuyan bu bulmacalar konsantrasyon seviyenizi maksimuma çıkartır. Rahat bir koltuk bulun ve konsantrasyonunuzu test etmeye hazırlanın.
Beyin jimnastiği, sağlıklı bir beden için olmazsa olmaz detaylardan biridir. Sizleri oldukça karışık olan bir çocuk odasına götürüyoruz. Görseldeki bu çocuk dışarıya çıkmaya hazırlanıyor ancak çorabının tekini bir türlü bulamıyor. Çorabın tekini saklandığı yerde bulabildiniz mi?
Beyin jimnastiğine hazır mısınız? Sizleri bir doğum günü partisine götürüyoruz. Oldukça eğlenceli gözüken bu parti doğum günü çocuğu hediyelerini açmış gözüküyor. Sadece bir tane hediye paketlenmiş şekilde kutusunda duruyor. Hediye kutusunu saklandığı yerde bulabildiniz mi?
Beyin jimnastiğine hazır mısınız? Sizleri bir evin salonuna götürüyoruz. Dağınık ve bir hayli eşyaya sahip bu salonda ev sahibi köpeğini bulma konusunda sorun yaşıyor. Ona yardımcı olmaya ne dersiniz? Sevimli dostumuzu saklandığı yerde bulabildiniz mi?
İlkokul yıllarında çoğu kişinin en zorlandığı ders matematiktir. Özellikle lise döneminde devreye giren formüllerle beraber pek çok kişinin aklına ‘İyi de ne işimize yarayacak’ sorusu gelmiştir. Sizleri ilkokul yıllarındaki sıralarınıza geri götürüyoruz. Dört işlemin bütün cazibesini konuşturan bir bulmaca hazırladık. Hazırsanız başlayalım.
Zeka testleri, bulmaca ve bilmeceler dünya genelinde insanların ilgisini çeken aktivitelerin başında gelir. Hem zihinsel gelişimi arttıran hem de eğlence fırsatı sunan bir matematik bulmacasını sizler için hazırladık. Dört işlemin cazibesini konuşturan bu bulmaca beyin jimnastiği yapmanıza yardımcı olacak. Hazırsanız başlıyoruz.
İlkokul yıllarında çoğu kişinin en zorlandığı ders matematiktir. Özellikle lise döneminde devreye giren formüllerle beraber pek çok kişinin aklına ‘İyi de bunlar ne işimize yarayacak’ sorusu gelmiştir. Sizler için dört işlemin bütün cazibesini konuşturan bir bulmaca hazırladık. Hazırsanız başlıyoruz.
Matematikte bilinmeyen denklemlerin çözümünde x harfi sıklıkla kullanılır. Alfabemizde olmamasına rağmen neden x harfinin kullanıldığını merak ettiniz mi? Bilinmeyenin tanımı x harfinin hikayesi Ömer Hayyam’a kadar uzanıyor.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirilen 10. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil eden liseli Zeynep Ebrar Karadeniz, 213 kız öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girmenin mutluluğunu yaşıyor - Karadeniz: - "Zorlandığım sorular oldu ancak son ana kadar sakin bir şekilde odaklandım ve soruları çözmeyi başardım. Sınav bitiminde sonucun nasıl geleceğini bilemiyordum ama iki üç gün içerisinde açıkladılar ve çok mutlu oldum"
Algılama farklı duyu organlarının çevreden aldığı bilgileri zihinde yorumlama yeteneğini tanımlar. Bu bilgiyi yorumlama biçimi ise beynin işlevsel süreci ve deneyimlerden yola çıkarak oluşur. Hali hazırda sahip olunan bilgi birikimiyle doğru orantılı olarak ilerler.
Algılama görsel ya da işitsel olarak duyu organlarının çevreden edindiği bilgileri zihinde yorumlama süreci anlamına gelir. Bilginin yorumlanma süresi ve kalitesi aslında beynin belirli bilişsel süreçleri nasıl işlettiği ve halı hazıra sahip olunan bilgi birikimiyle doğru orantılıdır. Bu nedenle beynin düzenli ve sağlıklı çalışabilmesi için sürekli olarak egzersize ihtiyacı vardır.
Görsel ya da işitsel algılama duyu organlarının çevreden edindiği bilgileri zihinde yorumlama sürecini ifade eder. Bilginin yorumlanma süresi ve kalitesi aslında beynin belirli bilişsel süreçleri nasıl işlettiği ve halı hazıra sahip olunan bilgi birikimiyle doğru orantılıdır. Bu nedenle beynin düzenli ve sağlıklı çalışabilmesi için egzersize ihtiyacı vardır.
Algılama kısaca farklı duyu organlarının çevreden aldığı bilgileri zihinde yorumlama yeteneği olarak ifade edilir. Bilgiyi yorumlayabilme becerisi ise beynin belirli bilişsel süreçleri nasıl işlettiği ve halı hazıra sahip olunan bilgi birikimiyle doğru orantılıdır.
Beyin anlaşılması zor ve oldukça karmaşık bir yapıdadır. Bilim insanları tarih boyunca insan beyni ve çalışma prensiplerini anlayabilmek için birçok deney gerçekleştirmiştir. Beyin kaslarının sağlıklı ve daha verimli çalışabilmesi için vücudun diğer kaslarında olduğu gibi düzenli pratiğe ihtiyacı vardır. Sağlıklı bir beyin yapısına sahip olmak için zihinsel aktivitelerin yapılması şarttır. Sizler için zihinsel algılama gücünüzü yükseltecek bir bulmaca hazırladık.
Beyin oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Beyin kaslarının sağlıklı ve daha verimli çalışabilmesi için vücudun diğer kaslarında olduğu gibi düzenli pratiğe ihtiyacı vardır. Sağlıklı bir beyin yapısına sahip olmak için zihinsel aktivitelerin yapılması şarttır. Sizler için zihinsel algılama gücünüzü yükseltecek bir bulmaca hazırladık.
İlk randevuda hesabı kimin ödeyeceği her zaman tartışma konusu olmuştur. Toplumsal normlar içerisinde hesabı erkeğin ödemesi genel bir tavırdır. Ancak bu görseldeki genç adam cüzdanını bir türlü bulamıyor. Bu genç adama yardımcı olarak kayıp olan cüzdanı bulmanızı rica ediyoruz.
Beyin oldukça karmaşık bir yapı olarak çalışır. Beyin vücudun diğer kaslarında olduğu gibi devamlı pratiğe ihtiyaç duyar. Sağlıklı bir beyin yapısına sahip olmak için zihinsel aktivitelerin yapılması şarttır. Sizler için zihinsel algılama gücünüzü yükseltecek bir bulmaca hazırladık.
Beyin, büyük bir resimle karşılaştığı zaman nesneleri algılama konusunda biraz zorluk yaşar. Pek çok detaya aynı anda odaklanan beyin bazı durumlarda nesneleri gözden kaçırabilir. Algılama biçimleri ve süreleri gündelik hayatın pratikleri içerisinde değişikliğe uğrar. Yoğun ve yorucu geçen bir günün ardından beynin algılama gücünde azalma ve konsantrasyon eksikliği baş gösterir. Sizler için zihinsel algılama gücünüzü yükseltecek bir bulmaca hazırladık.
Beyin algılama konusunda pek çok detaya dikkat eder. Algılama biçimleri ve süreleri gündelik hayatın pratikleri içerisinde değişikliğe uğrar. Yoğun ve yorucu geçen bir günün ardından beynin algılama gücünde azalma ve konsantrasyon eksikliği baş gösterir. Sizler için zihinsel algılama gücünüzü yükseltecek bir bulmaca hazırladık.
Gerçek aşk hayatta herkesin bir kez de olsa yaşamak istediği bir duygudur. Aşkın büyülü dünyası içerisinde kişiler kendisini bambaşka bir zaman diliminde hisseder. Elbette ki herkesin aşkı anlamlandırma ve yaşama dinamikleri birbirinden farklıdır. Ancak bilimsel olarak yapılan araştırmalarla gerçek aşkı bulma yaşı ortaya konuldu.
Gözler çoğu zaman ilk bakış sırasında algılamada yanılsamalara neden olabilir. “Bakmakla görmek arasındaki fark” tanımı zannediyoruz ki bu yanılsamanın sonucu olarak ortaya çıkmıştır. İlk görüşte orada olduğunu fark etmediğiniz birçok nesne konsantre olup baktığınız zaman dikkatinizi çeker.
Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda aslında beynin vücudun diğer kaslarında olduğu gibi egzersize ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştır. Bu araştırmadan hareketle sizi eğlenceli bir bulmacayı çözmeye davet ediyoruz.
İlkokul günleri çoğu insanın hayatının en güzel anılarının bulunduğu çocukluk zamanlarıdır. Oyun oynamanın masumiyeti içerisinde ders çalışmak pek çok kişi için bir işkencedir. Hele ki matematik dersleri... Sizler için matematiğe sempati duymanızı sağlayacak eğlenceli bir bulmaca hazırladık.