Yetkililer, ABD’de bir araştırma tesisinden kaçan 43 maymun nedeniyle bölge halkını uyardı.
Afrika, geçtiğimiz aylarda maymun çiçeği virüsü nedeniyle acil durum ilan etmiş ve dünyada korku ve paniğe neden olmuştu. Hızla yayılmaya devam eden bu virüs, İsveç, Tayland, Pakistan’ın ardından son olarak Hindistan’da da görüldü. Almanya'da M çiçeği (Mpox) virüsünün yeni varyantının ilk kez tespit edildiği bildirildi.
Geçtiğimiz aylarda Afrika, maymun çiçeği virüsü nedeniyle acil durum ilan etmişti. Dünya’da korku ve paniğe neden olan bu virüs, İsveç, Tayland, Pakistan’ın ardından Hindistan’da da görülmüştü. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'M Çiçeği' virüsünün Türkiye'de yayılması halinde eldiven kullanımının artacağını söyledi.
Adana'da bir çocuğu ısıran Hint Şebeği cinsi maymun doğa koruma yetkililerine teslim edildi.
Avrupa'dan sahibinin Adana'ya ziyarete gelirken getirdiği maymun mahallede zor anlar yaşattı. Maymun, kendisini sevmeye gelen ve tişörtünde maymun resmi olan çocuğa saldırdı.
İngiltere'nin Cornwall kontluğunda bulunan Penzace bölgesinde yaşayan 33 yaşındaki Megan Christian isimli bir kadın evcil hayvanının sık sık dışarıdan getirdiği ürünlerle şaşkına dönüyor. Son olarak 'Monkey (Maymun)' adını verdiği kedisi bir kazı kazan kartıyla eve geldi. Christian kedisinin ağzından kartı aldığında ise 10 sterlin (454 TL) kazanç olduğunu fark edince şaşırdı.
Yusuf Güney son günlerde Maymun Çiçeği uyarısıyla gündemdeydi. Maymun çiçeği virüsü için aylar önce uyarılarda bulunduğu ortaya çıkan Yusuf Güney yine tarih verdi.
Dubai’de bir turist uygulama üzerinden ilginç bir şekilde Uber çağırdı. Turist maymun şoförlü lüks spor araba çağırdı. Bu uygulama için 5000 Euro (yaklaşık 191 bin TL) ödeyen turist gördüklerine inanamadı.
Dünya’da korku ve paniğe neden olan yeni bir virüs salgını günden güne diğer ülkelere de sıçramaya devam ediyor. İsveç, Tayland, Pakistan’ın ardından Hindistan’da bir kişi de ilk kez Maymun çiçeği virüsü görüldü.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği (mpox) virüsüne karşı aşı çalışmalarında olumlu sonuç "MVA-BN" için ön yeterlilik alan ilk aşı olduğunu duyurdu.
İstanbul'da dün yaşanan maymun çiçeği virüsü paniği üzerine olayın detayları netleşti. Sosyal medyada gündem olan görüntülerde sağlık ekiplerinin söz konusu adama kollarını gösterttiği, ardından adamın ambulansa bindiği anlar yer alıyordu. Sağlık Bakanlığı incelemeler sonucu ortaya çıkan tespitleri açıkladı.
Dünya’yı maymun çiçeği salgını endişesi sarmışken, Bitlis’te şarbon hastalığının tespit edilmesiyle bazı bölgeler karantinaya alındı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü konu hakkında açıklama yaparak, insana bulaşma riskini ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar başlatıldığını bildirdi.
Tüm dünya, giderek yayılan Maymun Çiçeği hastalığı endişesine kapılırken ABD'den gelen haber ise daha da korkuttu. Ülkede dokuz kişi listeria virüsü sebebiyle hayatını kaybetti. Virüsü taşıyan 57 kişi ise hastanede tedavi altına alındı. Peki bu hastalık nasıl bulaştı? İşte tüm detaylar...
Çorum’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Evden kaçan bir maymunun dizinden ısırması sonucu yaralanan genç kız, hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edilirken Bölgeden uzaklaşan maymunun yakalanması için çalışma başlatıldı.
Geçtiğimiz yıllarda "Astral seyahatle Ay'a gittim, geldim" çıkışıyla uzun süre adından söz ettiren ünlü şarkıcı Yusuf Güney son günlerde Maymun Çiçeği uyarısıyla gündemdeydi. Maymun Çiçeği virüsü için aylar önce uyarılarda bulunduğu ortaya çıkan Yusuf Güney şimdi de 'Ne alimim ne dervişim' diyerek yeni tehlikeyi açıkladı...
Henüz yeni yeni covid-19 salgınının etkilerinden kurtuluyorken, Dünya maymun çiçeği salgını ile yeniden diken üstündeydi. Dünya Sağlık Örgütü Afrika’dan yayılarak bazı ülkelerde görülmeye başlanan mpox virüsü hakkında yaptığı açıklamada, ‘‘Maymun çiçeği virüsü salgınları durdurulabilir’’ dedi.
Geçmişte, çiçek hastalığı nedeniyle çiçek aşısı rutin aşı takviminde yer alırdı. Ancak, 1980 yılında çiçek hastalığının dünya genelinde yok edilmesiyle birlikte bu aşı, rutin uygulamadan kaldırıldı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), maymun çiçeği virüsü (mpox) konusunda alarm vermesiyle birlikte, çiçek aşısının geçmişi yeniden araştırılmaya başlandı.
Maymun çiçeği, Mpox olarak bilinen bir virüsün yol açtığı, genellikle kaşıntılı deri döküntüleri, ateş, lenf düğümlerinde şişme ve kas ağrıları gibi belirtilerle kendini gösteren bir enfeksiyondur. Bu virüs, insandan insana doğrudan temas yoluyla bulaşabilir. Hastalık, hem ciltteki döküntüler hem de başka belirtilerle ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Peki, maymun çiçeği tedavisi var mı? Maymun çiçeği tedavisi nasıl yapılır?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 21 yıl sonra ilk kez Ankara dışında toplanıyor. Ahlat'ta Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle etkinlikler düzenlenecek. Kabine toplantısı da Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek. Toplantıda maymun çiçeği virüsü ile ilgili son gelişmeler ele alınacak. Orman yangınları ve İsrail ile Filistin arasındaki ateşkes müzakereleri de toplantının gündeminde.
Kenya'da yaşayan bir Türk maymun çiçeği virüsü (MPox) hakkında sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Afrika kıtasındaki son durum hakkında bilgi veren genç kadın, "Haberlerin abartıldığını, korku salınmaya çalışıldığını düşünüyorum." dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, M çiçeği (mpox) hastalığına ilişkin merak edilen bazı soruları ve cevaplarını paylaştı. "M çiçeği belirtileri nelerdir?", "M çiçeği belirtileri olan kişi ne yapmalı?", "Evcil hayvana bulaşır mı?" gibi soruların yanıtlarını paylaştı. İşte detaylar...
Dünya’da endişeye neden olan ilk Afrika’da görülen yeni salgın Maymun çiçeği virüsü hakkında birçok uzmandan açıklamalar geliyor. Türkiye’nin kapısına dayanan maymun çiçeği virüsü için Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikroboloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Bakır, ‘Paniğe gerek yok’ dedi.
Dünyada daha önceleri maymun çiçeği olarak bilinen M çiçeği (mpox) virüsünün sık görüldüğü Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile çevresindeki 11 Afrika ülkesinden İstanbul'a yapılan uçuşlar, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekiplerince yakın takibe alındı.
Tüketiciler Birliği, katıldığı çeşitli televizyon programlarında, M çiçeği (mpox) virüsüyle ilgili açıklamaları sebebiyle, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında Kayseri'de suç duyurusunda bulundu.
Son günlerde Dünya’da endişe yaratan Maymun Çiçeği virüsü beklerden, Türkiye’de ilk kez 2010 yılında görülen ve son 2019’da salgına yol açan Batı Nil virüsü yeniden görülmeye başlandı. “Culex" türü sivrisineklerden bulaşan ve Batı Nil ateşine yol açan virüs salgınına karşı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz uyarılarda bulundu.
Tüm dünyayı alarma geçiren 'Maymun Çiçeği' virüsüyle ilgili Ankara'dan gelen 'karantina' iddiası endişe yaratmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü "4 kişi karantina" haberlerini yalanlarken, uzman isimden de rahatlatan bir açıklama geldi. Hastalıkta kimlerin riskli ve kimlerin güvende olduğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Rahmet Güner, 1980'den önce doğanlarla ilgili 'çiçek aşısı' detayını paylaştı.
Son dakika haberi: Türkiye’de ilk Maymun Çiçeği karantinası iddiası Ankara’dan geldi. Bilkent Şehir Hastanesi’nde şüphe üzerinde 3 kişinin Etlik Hastanesi’nde de 1 kişinin karantinaya alındığı iddia edildi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden ise yalanlama geldi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu son yaptığı açıklamada henüz bir vakanın olmadığını ancak tek tük ülkemizde de görülebileceğini söylemişti.
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), M çiçeği virüsü açısından Avrupa'da riskin düşük seviyede olduğunu ancak İsveç'te görüldüğü gibi "ithal vakalara" rastlanabileceğini belirterek, Avrupa ülkelerine hastalıkla mücadeleye hazırlıklı olma çağrısında bulundu.
Maymun çiçeği, bilimsel adıyla "Mpox", genellikle Orta ve Batı Afrika'da görülen bir viral enfeksiyondur. Bu hastalığa, Poxviridae ailesine ait olan Monkeypox virüsü neden olur. Başlangıçta sadece hayvanlardan insanlara bulaşan bu virüs, günümüzde insandan insana da bulaşabilir hale gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsü gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadelede kritik bir rol oynar. Peki, maymun çiçeği nedir, belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır?
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan son dakika maymun çiçeği açıklaması geldi. Bakan Memişoğlu, Türkiye'de maymun çiçeği vakasının görülmediğini kaydederek, "Şu ana kadar tanı koyulmadı. Eğer böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve gereğini yapacağız. Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Korkuya ve paniğe gerek yok." dedi. Memişoğlu açıklamasının devamında ise "Tek tük görülebilir ama salgın olmaz. Ekstra bir tedbire ihtiyaç yok" diye konuştu.
Tüm dünyanın endişelendiği ve giderek yayılan 'Maymun Çiçeği'yle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Parana Nehri'ndeki bir yük gemisi M çiçeği (mpox) virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. Mürettebatın yüzünde çıkan lezyonlar olduğu belirtilirken, gemiye kimse yaklaştırılmıyor.
Dünya’yı panik yaratan yeni salgın Maymun Çiçeği virüsü birçok ülkede görülmeye başlandı. Afrika’dan yayılan virüs, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) yıl başından beri en az 570 kişinin can aldığı bildirildi.
Tüm dünyayı alarma geçiren yeni salgın Maymun Çiçeği virüsü hakkında en çok merak edilen soruları Sağlık Bakanlığı yanıtladı. Türkiye sınırlarına dayanan Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? Tüm merak edilenler burada…
Ünlü şarkıcı Yusuf Güney şarkıcılık hayatının yanı sıra açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da maymun çiçeği virüsü nedeniyle son iki yılda ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Acil durum ilanından sonra Yusuf Güney'in daha önce katıldığı bir programdaki "Ağustos ayında çok ciddi bir pandemi geliyor" sözleri sosyal medyada gündem olmuştu. Güney, bu kez yeni uyarılarda bulundu.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Maymun çiçeği vakasına ilişkin konuşan Memişoğlu, "(M-Çiçeği) Şu ana kadar ülkemizde herhangi bir hastalıkla ilgili tanı konulmadı. Bizde şu ana kadar yok, inşallah olmaz." dedi.
Dünya bir kez daha küresel salgın endişesi içinde. Maymun çiçeği (Mpox) virüsü salgını Türkiye'de de mercek altında. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Türkiye'de 2024 yılında vaka görülmediğini bildirmişti. Bakanlık yeni bir adım atarak 2024 yılı M-Çiçeği (MPOX) Rehberi yayımladı. Peki Mpox virüsü öldürücü mü, aşısı var mı? DSÖ virüsün eskisinden daha hızlı yayıldığını ve daha yüksek ölüm oranına sahip olduğunu açıklamıştı. İşte tüm Afrika, Avrupa ve Asya'da görülen virüsle ilgili detaylar...
Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel çapta acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği virüsüyle ilgili her gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Son olarak THY'nin Afrika seferleri için önlem aldığı iddiası sosyal medyada kendine geniş yer buldu. THY'den konuyla ilgili beklenen açıklama geldi.
Sosyal medyada Sakarya'da görüldüğü iddia edilen Maymun Çiçeği vakasına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü'nden ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada maymun çiçeği olduğu iddia edilen hastanın Maymun Çiçeği olmadığı Kelebek Hastalığı taşıdığı ifade edildi.
Afrika'da başlayan ve Avrupa ile Asya'dan gelen ilk vaka haberleriyle maymun çiçeği hastalığı tüm dünyanın gündemine oturdu. Türkiye'den yakından takip edilen 'Mpox virüsü' ile ilgili Mynet'e değerlendirmelerde bulunan Dr. Öğretim Üyesi Songül Özer, hastalığın belirtileri ve nasıl bulaştığıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. 6-12 gün içinde belirtilerin başladığını belirten Özer, söz konusu hastalığın ölümcül olabileceğini ve hangi kişilerin risk altında olduğunu da açıkladı.
İlk olarak Afrika’da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü salgını Dünya’da infial yaratırken, Dünya Sağlık Örgütü virüs nedeniyle acil durum düğmesine bastı. Birçok Afrika kökenli öğrenciyi bünyesinde barından Karabük Üniversitesi’nden ilk açıklama geldi. Açıklamada, toplum sağlığını tehlikeye atacak herhangi bir duruma karşı büyük bir titizlikte incelemelerde bulunduklarını ifade etti.
Dünya yeni bir pandeminin eşiğinde... Birbiri sıra gelen maymun çiçeğinin yayılma haberleri herkesi endişelendiriyor. Dün İsveç'te kaydedilen ilk maymun çiçeği vakasıyla birlikte Avrupa'da ilk vaka görülmüş oldu. Avrupa'nın ardından bugün Asya'da da ilk maymun çiçeği vakası görülmüş oldu. Pakistan'da kaydedilen vaka sonrası Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) alarma geçmiş durumda. İşte tüm detaylar!
Covid-19 bulaşıcı salgın hastalığı ile aşina olduğumuz ‘salgın hastalık dönemine’ bir yenisi daha ekleniyor. Dünyanın alarma geçtiği son dönemlerde başta Afrika olmak üzere birçok ülkede tespit edilen ve DSÖ tarafından uyarılara konu olan Mpox salgını (maymun çiçeği) hızla yayıldığı öğrenildi. Covid-19'un ilk görüldüğü ülke olan Çin'de ise salgın hakkında dikkat çekici ek önlemler aldı.
Dünya Sağlık Örgütü, Afrika'da birçok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Acil durum ilan edilmesinden sonra sosyal medyada The Simpsons (Simpsonlar) dizisinin bir bölümü gündem oldu. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü fenomen haline gelen dizinin maymun çiçeği virüsünü de bildiğini iddia etti.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü Afrika kıtasının ardından Avrupa'da görüldü. İsveç Halk Sağlığı Kurumu, maymun çiçeği virüsünün tehlikeli bir varyantı olan Clade I'in Afrika kıtası dışında ilk kez ülkelerinde tespit ettiklerini açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü de maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmişti.
Son dakika haberi: DSÖ'nün maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmesi sonrası Sağlık Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında "Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye’de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Peki, maymun çiçeği (mpox) virüsü nedir, belirtileri nelerdir, nasıl yayılıyor ve tedavisi var mı? İşte yeniden alarma geçiren maymun çiçeği (mpox) virüsü ile ilgili tüm merak edilenler...
Dünya Sağlık Örgütü, Afrika'da birçok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Acil durum ilanından sonra Yusuf Güney'in katıldığı bir programdaki "Ağustos ayında çok ciddi bir pandemi geliyor" sözleri sosyal medyada gündem oldu.
Son dakika haberi: Dünyanın yeni endişesi olan maymun çiçeği virüsü salgını için Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) kritik bir adım geldi: Virüs nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan edildi! Peki Türkiye'de maymun çiçeği virüsü vakası görüldü mü? Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan bugün konuyla ilgili açıklama geldi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu son günlerde küresel çapta endişe yaratan maymun çiçeği virüsü hakkında açıklamada bulundu. Maymun çiçeği ve Kovid-19 ile ilgili gelişmeleri takip ettiklerini söyleyen Bakan Memişoğlu, "Şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil" dedi.
Afrika, maymun çiçeği virüsü nedeniyle acil durum ilan etti. Bu gelişmenin ardından Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) uluslararası acil durum ilan ettiği Afrika'da ortaya çıkan 'maymun çiçeği' varyantına karşı Türkiye'de de önlem alınması gerektiğini söyledi. Ceyhan, "Türkiye'de, şu anda yürütülen bir aktif sürveyans çalışması yok. Hastalığı tespit edebilmek için aktif sürveyans çalışması yapmalıyız" dedi.