Mb Faiz Karari Haberleri

Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi! Dolar, enflasyon ve faiz tahminini açıkladı! 'Dezenflasyon yolunda engel değil'

Türkiye'nin ekonomi politikalarını değerlendiren Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, dolar / TL, enflasyon ve faize ilişkin de tahminlerini açıkladı. Morales, yıl sonunda dolar TL kuru için 36 TL, enflasyon için yüzde 43 beklediklerini söyledi. Merkez Bankası'nın faiz indirimine bu yıl gidebileceğini aktaran Morales 250 baz puanlık bir düşüşün olabileceğini söyledi.

Finans 2024-07-04 17:36:54

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerinde

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldı. Hem yeni hem de ikinci el konut stoku son birkaç ayda artsa da haziran ayının son haftasında satın alma başvurularının azaldığını ifade eden Fratantoni, yeniden finansman faaliyetinin de durgun kaldığını kaydetti.

Finans 2024-07-03 17:32:17

Enflasyon üzerindeki yukarı yönlü riskler bir kez daha PPK metninde! Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, "Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir." denildi.

Finans 2024-07-03 14:16:29

Fed Başkanı konuştu, altında rota yeniden oluştu! (3 Temmuz 2024 güncel gram altın çeyrek altın fiyatları)

Son dakika: Küresel piyasaların yakından takip ettiği açıklama dün gerçekleşti. ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın dezenflasyon ve faiz indirimi açıklamalarının ardından piyasalar hareketlendi. Altın fiyatları için de açıklamalar öncü oldu. (3 Temmuz 2024 Çarşamba güncel gram altın çeyrek altın ne kadar oldu?)

Finans 2024-07-03 12:28:25

Küresel piyasaların gözü yoğun veri gündeminde!

Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi. Yılın geri kalanın önemli merkez bankalarının faiz indiriminin büyüklüğü ve hızıyla ilgili belirsizlik varlık fiyatlarını etkilemeye devam ederken, açıklanan veriler ve banka yetkililerinin sözle yönlendirmeleri piyasalarda oynaklığı artıyor.

Finans 03-07-24 09:11

En düşük ve en yüksek mevduat faizi oranları belli oldu: Bankalar arasında uçurum kadar fark… 32 ve 46 gün vadeye dikkat!

Merkez Bankası TL mevduat faizleri için takipte oldukları mesajını vermişti. TCMB’nin kararının ardından bankalarda güncel mevduat faizi oranları belli oldu. Bu kapsamda en düşük faizi yüzde 35 ile Halkbank verdi. ING ise yüzde 52 ile listenin başında yer aldı. Akbank yüzde 37, Vakıfbank yüzde 41, Ziraat Bankası yüzde 42, İş Bankası yüzde 43, Yapı Kredi yüzde 46, Garanti BBVA yüzde 57 ve Denizbank ise yüzde 50 TL mevduat faizi verdi. Bu da bankalar arasında faiz makasının açıldığına işaret etti.

Finans 03-07-24 07:43

Dünya Altın Konseyi: Altının ons fiyatı çoğu varlık sınıfını geride bıraktı

Dünya Altın Konseyi, altının ons fiyatının yılın ilk yarısında yıllık bazda yüzde 12 artarak çoğu ana varlık sınıfını geride bıraktığını bildirdi. Enflasyon oranlarının "nispeten" yüksek kaldığına ancak merkez bankalarının faiz indirimlerine hazırlandığına işaret edilen raporda, “Ancak işler nadiren planlandığı gibi gider ve altın gibi küresel ekonomi de bir itici güç bekliyor gibi görünüyor.” ifadesine yer verildi.

Finans 02-07-24 17:38

Dünya bu açıklamaya odaklanmıştı! Fed Başkanı'ndan 'faiz indirimi' açıklaması!

Küresel piyasalar bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın vereceği sinyallere odaklandı. Powell dezenflasyon sürecine değindi ve faiz indirimine ilişkin konuştu. Powell, "Faizleri indirmeden önce daha fazla güven duymalıyız, şu anda gördüğümüze benzer daha fazla veri görmeye ihtiyacımız var" değerlendirmesini paylaştı.

Finans 02-07-24 16:50

Küresel piyasalar Fed Başkanı'na odaklandı

Küresel piyasalarda gözler Fed Başkanı Powell'a çevrildi.Dünya genelinde bazı merkez bankaları uzun bir aranın ardından yılın ilk yarısında faiz indirimi adımı atarken, yılın ikinci yarısında söz konusu adımların ne sıklıkla atılacağı sorusu varlık fiyatlarını etkiliyor.

Finans 02-07-24 09:32

Dünyaca ünlü dev bankalardan Merkez Bankası tahmini! İşte faiz indiriminde işaret edilen tarih!

Merkez Bankası, 27 Haziran'da yapılan son Para Politikası Kurulu toplantısında beklentilerle paralel faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Dünyaca ünlü bankalardan da Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin yeni tahminler geldi. Merkez Bankası faiz indirimine en yakın ne zaman gider? Piyasaların odaklandığı tahminler...

Finans 30-06-24 11:48

Kredi ve mevduat faizlerindeki düşüş ipucu verdi: Merkez Bankası için dönüm noktası olacak tarihi açıkladılar! O iki ihtimal güçlendi

Merkez Bankası faiz kararı beklentiler dahilinde yüzde 50 seviyesinde sabit bırakıldı. Uzmanlar bankanın piyasayı aylardır doğru yönlendirdiğine vurgu yaparken faiz artışlarının sonuna gelindiğini açıkladı. Faiz indirim ihtimali için Eylül ihtimali öne çıkarken bazı uzmanlar ise Aralık ayına dikkat çekti.

Finans 29-06-24 08:28

Faiz indirimi beklenirken IMF'den dikkat çeken Fed yorumu: 2024 sonuna kadar mevcut seviyede tutmalı

Küresel piyaslarda faiz indirimi beklentisi takip edilirken IMF'den "Fed politika faizini en azından 2024 sonuna kadar mevcut seviyede tutmalı" değerlendirmesini yaptı.

Finans 28-06-24 08:54

Merkez Bankası faiz kararı için sürpriz yapmadı! Mevduat faizi ve enflasyon mesajı: 'Gerektiğinde çeşitlendirilecek...'

Son dakika haberi… Türkiye’nin bugünkü en önemli gündemi olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı belli oldu. Artırımlarının ardından iki aydır yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılan politika faizinin bu ay da değişmesi öngörülmemişti. İşte Merkez Bankası’nın Haziran ayı faiz kararı ve PPK metninde yer alan o ifadeler…

Finans 27-06-24 14:00

Merkez Bankası faiz kararı sonrası gram altın için tahmin! İslam Memiş saat 14.00’ü işaret etti: ‘Yılın son düşüşleri…’

Altın fiyatları dün ons bazında yüzde 1 gerilemiş ve 2 haftanın dip seviyesini görmüştü. Yurt içinde ise altın fiyatları, bugün saat 14.00’te açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı öncesinde hafif yükseldi. Yatırımcılar faiz kararının altın fiyatlarını nasıl etkileyeceğini merak ederken Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten yeni bir değerlendirme geldi. Memiş, tepki yükselişlerinin yaşanabileceğini ancak asıl yolculuğun Temmuz ayı itibarıyla olacağını belirtti. Gram altın içinse tahminini paylaştı.

Finans 27-06-24 07:29

ABD'de mortgage faizleri geriledi

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,93'e gerilerken, mortgage başvuruları yüzde 0,8 arttı.

Finans 26-06-24 16:30

Dolar kuru yükselişte: Yeniden 33 TL'yi aştı (26 Haziran 2024 dolar kuru)

SON DAKİKA! Dolar kuru ne kadar oldu? Yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı öncesi serbest piyasada hareketlilik, 33 TL seviyesi yeniden aşıldı (26 Haziran 2024 dolar kuru)

Finans 26-06-24 10:52

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Son bir ayda 4 puanlık gerileme dikkat çekmişti... Yeni ilave tedbirler gelebilir

Merkez Bankası faiz kararı yarın saat 14.00’te duyurulacak. Faizlerin yüzde 50 seviyesinde sabit kalması beklenirken, kritik haftada mevduat faizlerinde dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Buna göre vade fark etmeksizin geçen aya göre 4 puanlık bir gerileme görüldü. Uzmanlar düşen mevduat faiz oranları için Merkez Bankası’nın yarınki toplantının ardından yeni ilave tedbirler gelebileceğinin altını çizdi.

Finans 26-06-24 08:56

Piyasalar perşembe gününe odaklandı! Merkez Bankası'ndan faiz indirimi gelir mi? TEPAV tarih verdi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 27 Haziran Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Aylık Ekonomik Değerlendirme Raporu'nda faiz indirimi için eylül ayını işaret etti.

Finans 25-06-24 12:00

Dövizden umudu kesti, Türk Lirası’na kayıtsız kalamadı: Zirveden uzaklaşmıştı: En iyi faiz veren banka bile…

Türk Lirası mevduat faizleri zirvesinden uzaklaşsa da yatırımcının gözdesi olmaya devam etti. Döviz kurunda yaşanan uzun soluklu sessizlik yatırımcıya son 2 ayda 20,9 milyar liralık çıkışa itti. Aynı süre zarfında TL mevduat hesaplarındaki artış 1,1 trilyon TL’yi buldu. Bu arada TL’ye en iyi faiz veren bankaların verdiği faiz oranı yüzde 50 ile yüzde 52 arasında değişiyor. İşte detaylar…

Finans 25-06-24 08:20

Faiz oranları nasıl belirlenir? Politika faizi, gösterge faizi ve mevduat faizi

Bir ülkede politika, gösterge, mevduat faizi gibi faiz türlerinin oranının belirlenmesinde enflasyon gibi temel unsurlar rol oynar. Birbiriyle etkileşim içerisinde olan faiz türlerinin oranları çoğu zaman ülkedeki ekonomik büyüme ve para arzı gibi durumları da etkiler. Bu nedenle faiz oranlarının belirlenmesi söz konusu olduğu zaman ortaya çıkan istihdam, enflasyon, risk primi, döviz kuru ve ekonomik büyüme gibi unsurlara ayrıntılı olarak değinilmelidir.

Finans 24-06-24 16:04

Bankalar rakamları yükseltti! FAİZSİZ KREDİ fırsatında liste belli oldu

SIFIR FAİZLİ KREDİ... İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerindeki yüksek faiz oranları konuşulurken bankaların yeni müşterileri için hazırladıkları sıfır faizli kredilerde de yeni gelişmeler yaşandı. Bankalar sıfır faizli kredide rakamları yükseltti.

Finans 21-06-24 14:07

Akbank'tan 500 milyon dolar tutarında sürdürülebilir tahvil ihracı

Akbank, 500 milyon doları tutarında yüzde 7.50 faiz oranıyla sürdürülebilir yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Finans 21-06-24 10:57

Son 3 ayın en düşük seviyesi! İhtiyaç kredisinde faiz oranları geriledi: 100 bin TL'nin geri ödemesi...

Mart ayında hem politika faizi hem de ihtiyaç kredisi oranları zirveyi görmüştü. Son günlerde gecelik faizlerdeki belirgin gerileme dikkat çekerken dün akşam da 3 ayın en düşük oranı görüldü. Yine, nisan ayında zirveyi gören mevduat faizlerinde de bariz bir gerileme söz konusu. Öte yandan bazı bankaların sunduğu en düşük ihtiyaç kredisi faizlerine bakıldığında da, 100 bin TL’nin 12 ay vadeli geri ödemesi 136 bin TL’ye geriledi.

Finans 21-06-24 10:18

Sinyaller sonrası küresel piyasalarda karışık seyir

Küresel piyasalarda ABD'den gelen veriler ve ABD Merkez Bankası yetkililerinin değerlendirmeleri sonucu karışık seyir hakim. ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verisi ile bu hafta açıklanan perakende satışlar verisi Fed'in bu yıl faiz indirmine gideceğine yönelik beklentilerini desteklemesine karşın dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisi karışık sinyaller verdi.

Finans 21-06-24 10:15

Altın fiyatlarında faiz etkisi, yükselişe geçti! İslam Memiş temmuzda altının geleceği seviyeyi açıkladı: Kuyumcularda kuyruk oluşacak

Son dakika haberi... Altın fiyatlarında faizlerde beklenen indirim ihtimaliyle yükseliş başladı. Altın fiyatları, yüzde 1'den fazla artarak iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Altın yatırımcıları ise yükselişin devam edip etmeyeceğini merakla takip ediyor. 21 Haziran Cuma günü gram altın çeyrek altın ne kadar oldu?

Finans 21-06-24 08:41

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Son dakika haberi... İngiltere Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 5,25'te sabit tuttu. BoE'nin politika faizini sabit tutma kararı, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu ayın başlarında faiz indirimine başlama kararının ardından geldi.

Finans 20-06-24 14:06

Merkez Bankası'nın TL depo alım ihalesine verilen teklif belli oldu

TCMB'nin TL depo alım ihalesine 329 milyar 87 milyon liralık teklif geldi. İhalede, minimum faiz oranı yüzde 48,2, maksimum faiz oranı yüzde 50 olarak ilan edildi.

Finans 20-06-24 12:22

Son 3 ayda ikinci kez: İsviçre'den faiz indirimi kararı

İsviçre Merkez Bankası politika faizini beklentilerin aksine 25 baz puan indirimle yüzde 1,25'e çekti. SNB, son 3 aydaki ikinci faiz indirimini gerçekleştirdi.

Finans 20-06-24 12:19

Çin'de kredi faiz oranları sabit kaldı

Çin Merkez Bankasının bu hafta başında politika faizini sabit tutacağını açıklamasının ardından ülkede gösterge faizi işlevi gören 1 ve 5 yıllık kredi faiz oranlarında (LPR) da değişiklik olmadı.

Finans 20-06-24 09:48

Fed'den sonra sıra BoE'de! Küresel piyasalar faiz kararına odaklandı

Küresel piyasalar BoE'nin faiz kararına odaklandı. İngiltere'de yıllık enflasyon son üç yılın en düşük noktasına ulaşırken, Temmuz 2021'den beri ilk kez enflasyon BoE'nin resmi enflasyon hedefiyle aynı seviyede kayıtlara geçti.

Finans 20-06-24 09:13

Kredi kartı limitleri ve taksitler için düzenleme! Faiz oranı artışı da durduramadı: Maaşın 4 ila 8 katı arasında belirlenecek

Kredi kartı nakit avans çekim faizlerinin yükseltilmesi gibi adımlar paraya ihtiyacı olan vatandaşı engelleyemedi. Kredi kartı kullanımındaki verilere yansıyan bu hızlı artış sonrası ekonomi yönetiminin yeni bir adım atacağı iddia edildi. Bu kapsamda kredi kartı kullanımı için kısıtlayıcı bazı adımların atılması beklenirken detaylar da ortaya çıktı. Uzmanlar öncelikli olarak kredi kart limitlerinin sınırlandırılması ve taksit sayılarının azaltılmasına yönelik düzenleme bekliyor.

Finans 20-06-24 07:22

‘Altında daha farklı fiyatlamalar gündeme gelebilir…’ Bir günde tüm ihtimaller değişti: Altın fiyatlarına tatil arası…

Altın fiyatları bir ileri bir geri dalgalı bir seyirde hareket etmeye devam ediyor. Ons altın fiyatı yurt içinde gram altın fiyatı üzerinde de etkili oluyor. Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Piyasalar hem ABD’de hem de Türkiye’de tatil arasına girerken uzmanlardan dikkat çeken bir yorum geldi. Analistler “Sonbaharda ise faiz beklentileri ve ABD seçimlerinin de devreye girmesiyle birlikte ons altında daha farklı fiyatlamalar gündeme gelebilir” dediler.

Finans 19-06-24 07:41

Kimi masrafsız kimi ertelemeli… Geri ödemede zorlanan için 9 maddelik yol haritası: İşte banka banka güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları…

Güncel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum birçok kişinin yakın takibinde bulunuyor. Kredi faizleri yüzde 4,50’nin altında seyrederken kredi çekecekler için 9 maddelik yol haritası çıkarıldı. Geri ödemelerde zorluk yaşanmaması adına dikkat edilmesi gerekenler tek tek sıralandı. Peki, 12 ay vadeli 100 bin TL’nin faiz oranı, aylık taksit miktarı ve toplam geri ödeme tutarı ne kadar? İşte banka banka güncel faiz oranları...

Finans 18-06-24 14:06

Para politikası nedir?

Para politikası araçları geleneksel dönemde karşılıklar ve faiz politikasıyla açık piyasa işlemleri olarak ele alınmıştır. Ancak küresel krizin yaşandığı dönemde bu araçların çeşitlenip değişik stratejilerle birleştirilerek uygulandığı görülür. Dolayısıyla günümüzde temel olarak ara hedefleme ve doğrudan enflasyon hedeflemesi şeklinde iki ayrı başlıkta açıklanan para politikası araçlarının ne gibi uygulamaları içerip merkez bankalarınca hangi durumlarda hayata geçirildiği belirtilmelidir.

Finans 16-06-24 12:55

İTO Başkanı Avdagiç: Bu yıl içinde bile faiz indirimi konusunu konuşabiliriz

"Dezenflasyon sürecini hızlandırmak elimizde" diyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, faizlere ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Avdagiç, "Bu yıl içinde bile faiz indirimi konusunu konuşabiliriz" düşüncesini dile getirdi.

Finans 14-06-24 11:06

SON DAKİKA | Merkez Bankası yayımladı! İşte yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini! Beklentiler bu ay da geriledi

Son dakika haberi... Merkez Bankası, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren haziran ayı anketini yayımladı. Katılımcıların yıl sonu dolar kuru beklentisi 37,75 TL oldu. Enflasyon beklentisi ise yüzde 43,52... Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar kuru beklentisinde bu ay da düştü.

Finans 14-06-24 10:02

Altın fiyatları kırılmanın eşiğindeydi! Fed kararını verdi, tüm dünyanın beklediği açıklama sonrası son durum! (13 Haziran Perşembe güncel gram altın çeyrek altın fiyatları)

Küresel piyasaların gözü kulağı dün açıklanan ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarındaydı. ABD enflasyonunun beklentilerin altında yüzde 3.3 gelmesinin ardından yükselen altın için yön belli oldu. Tüm dünyanın beklediği açıklama sonrası ons altın, gram altın, çeyrek altın fiyatları hareketlendi. Altında ibre aşağıya döndü. (13 Haziran Perşembe güncel gram altın çeyrek altın fiyatları)

Finans 13-06-24 10:11

Fed faiz kararını açıkladı, küresel piyasalar böyle etkilendi!

ABD'de enflasyonu sonrası piyasalarda pozitif seyir hakimken ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz indirimi beklentisini bire düşürmesinin ardından piyasalarda karışık seyir hakim. ABD'de dün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda yüzde 3,3 artışla beklentilerin altında kaldı. Böylece, ülkede enflasyon mayısta, Temmuz 2022'den bu yana ilk kez aylık bazda değişim göstermedi.

Finans 13-06-24 09:42

Zirveler sonrası rüzgar terse döndü! İhtiyaç kredisinde bayram sürprizi! Bankalar frene bastı: Yüzde 4,5’in altında...

Kredi çekecekler için bayram öncesi son dakika gelişmesi... Merkez Bankası'nın faiz artışı kararı sonrası zirveler görülen ihtiyaç kredi faizlerinde düşüşler sürüyor. Bankalar ihtiyaç kredisi faizlerinde frene bastı. İhtiyaç kredilerinde faiz oranı yüzde 4,5’in altına indi. Faizlerde düşüş bayram sonrasında da devam eder mi? İşte detaylar...

Finans 13-06-24 09:08

Son dakika: Piyasalar merakla bekliyordu! Fed faiz kararını açıkladı! Powell: 'Para politikasında kısıtlayıcı duruşumuzu sürdürüyoruz'

Son dakika haberi... Küresel piyasaların gözü kulağı, ABD Merkez Bankası Fed'in vereceği faiz kararına çevrilmişti. ABD Merkez Bankası Fed, merakla beklenen faiz kararını 21.00'de açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell ise "Enflasyonist baskıları azaltmak amacıyla para politikasındaki kısıtlayıcı duruşumuzu sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı.

Finans 12-06-24 21:00

ABD'de mortgage faizleri düştü, başvurular arttı

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,02'ye gerilerken, mortgage başvuruları yüzde 15,6 arttı. Ülkede, 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,07'den yüzde 7,02'ye geriledi.

Finans 12-06-24 17:33

SON DAKİKA: ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı ne olacak? Altın fiyatlarında hareketlilik başladı: ‘Duyduklarımıza çok benzeyecek…’

Son dakika haberi... Fed faiz kararı açıklanıyor. Küresel piyasalarda hareketli saatler başladı. ABD Mayıs ayı enflasyonunun açıklanması ile gözler bir kez daha paranın patronu Jerome Powell’ın 21.30’da yapacağı konuşmaya çevrildi. Peki Fed faiz kararı ne olur? Ekonomistlerden dikkat çeken tahminler geldi. Öte yandan altın fiyatlarında da yükseliş başladı. İşte güncel altın fiyatları ile ABD Merkez Bankası faiz kararının detayları…

Finans 12-06-24 16:08
Fed

Fed'in faiz kararı öncesi büyük önem taşıyor: ABD enflasyonu beklentilerin altında!

Son dakika haberi… Altın fiyatları ABD enflasyon verisi ve ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı için bekleyişine başlamıştı. İlk veri saat 15.30'da açıklandı. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda yüzde 3,3 ile beklentilerin altında arttı.

Finans 12-06-24 15:31

Küresel piyasaların gözü Fed'in faiz kararında

Küresel piyasalar bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına odaklandı. Fed'in bugün faizi sabit bırakması beklenirken Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasındaki sinyaller de önümüzdeki döneme işaret verecek. Veriler ve faiz kararı öncesinde para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 57, kasımda ise yüzde 88'te bulunuyor.

Finans 12-06-24 09:16

SON DAKİKA: Fed faiz kararı, ABD enflasyonu… Hepsi bugün peş peşe açıklanacak: Altın fiyatları kırılmanın eşiğinde! Saat 21.30 sonrası için çifte senaryo

Son dakika haberi… Altın fiyatları ABD enflasyon verisi ve ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı için bekleyişine başladı. Piyasada gözler TÜFE rakamlarının Fed faiz kararını nasıl etkileyeceğine ve Fed Başkanı Powell’ın 21.30’da yapacağı açıklamaya çevrildi. Uzmanlar altın fiyatları için Fed faiz kararı sonrası oluşabilecek tabloyu anlattı. İslam Memiş ise gram altın fiyatı tahminini açıklayarak, ‘Yılın son düşüşleri’ ifadesini kullandı.

Finans 12-06-24 07:47

Altın fiyatlarında geri sayım başladı! Yarın saat 21.30'dan sonra yön netleşiyor, 'Fiyatlamaları üç ayak belirleyecek' diye duyurdu! ( 11 Haziran gram altın çeyrek altın ne kadar oldu?)

Altın fiyatlarında kritik gün yarın. Geri sayım başladı. Altın yatırımcıların yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına odaklandı. Altın fiyatlarında düşüş devam edecek mi yoksa ibre yukarı yönlü mü hareket edecek? Veriler sonrası altında yön bulunacak. 11 Haziran gram altın, çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Finans 11-06-24 10:54

İngiltere'de işsizlik yükseldi

İngiltere'de işsizlik şubat-nisan döneminde yüzde 4,4'e yükseldi. İşsizlik verileri iş gücü piyasasının soğumaya devam ettiğini gösterirken, maaşlarda artış yapışkan olmayı sürdürüyor. Maaş artışları, İngiltere Merkez Bankası'nın politika faiz kararları açısından önem arz ediyor.

Finans 11-06-24 10:13

Emtia piyasasında düşüş eğilimi devam ediyor

Emtia piyasasında düşüş eğilimi, ABD Merkez Bankasının faiz indirim zamanlamasına yönelik belirsizlikler ile ABD'de imalat sanayisine ilişkin endişelerin etkisiyle geçen hafta da devam etti.

Finans 10-06-24 11:34

Petrol fiyatları toparlanma çabasında

Petrol fiyatlarının gözü ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararına çevrildi. Geçtiğimiz hafta düyük bir kayıp yaşayan petrol fiyatları aynı zamanda piyasanın OPEC+'nın arzı yeniden canlandırma kararını hâlâ değerlendirmesiyle haftalık düşüşünün ardından sakinleşti.

Finans 10-06-24 08:10