Mef Universitesi Haberleri

Muhammed Şahin kimdir, kaç yaşında? MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin'in bulunduğu görevler

Muhammed Şahin Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. MEF Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi'ne rektör atamaları gerçekleştirildi. MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin oldu. Peki, Muhammed Şahin kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber 2023-01-28 08:57:51

Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir, kaç yaşında? Kadir Has Üniversitesi Rektörü Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz'in bulunduğu görevler

Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kadir Has Üniversitesi ve MEF Üniversitesi'ne rektör atamaları gerçekleştirildi. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz oldu. Peki, Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber 2023-01-28 08:48:33

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Kadir Has Üniversitesi ve MEF Üniversitesi'ne rektör atamaları yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Arzu Gür ise görevden alındı.

Haber 2023-01-28 02:57:47

Zorlu-MEF YetGen Öğretmen Eğitimi Programı başladı

Program kapsamında, öğretmenlerin, öğrencilerine rehberlik ederken yeni dünyanın ihtiyaçlarına paralel yetkinliklerinin ve farkındalıklarının pekiştirilmesi amaçlanıyor

Yurthaber 2022-05-07 13:08:05

Doç. Dr. Halit Yerebakan kimdir ve nerelidir? Halit Yerebakan nerede çalışıyor?

Türkiye’de kalp-damar cerrahisi alanında yaptığı çalışmalarla adını duyuran Doç Dr. Halit Yerebakan, severek başladığı tıp fakültesinden dereceyle ayrıldı. Yurtiçi ve yurtdışında eğitimlerini sürdüren Dr. Halit Yerebakan, dünyada sadece 25 kalp cerrahının aday olduğu 2013 Evarts Graham ödülüne Columbia Universitesi tarafından, çalışmaları göz önünde bulundurularak aday gösterildi.

Haber 19-03-21 16:02

Geleceğin meseleleri geleceğin meslekleri olacak

Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen ’Değişen Dünya Düzeninde Kariyer Planlaması’ başlıklı çevrim içi söyleşiye katılan MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.

Yurthaber 12-02-21 10:52

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Koronavirüs marketlerde böyle yayılıyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınıın yayılma hızına ilişkin Finlandiya'dan çarpıcı bir araştırma geldi. Aalto Universitesi, bir hapşırıktan ve öksürükten etrafa saçılan mikrodamlacıkların dakikalar boyunca kapalı ortamlarda nasıl havada kalabildiğine ilişkin görüntülü simülasyon yaparak, tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Haber 09-04-20 15:56

Canlı yayında sıkışıklık endeksine göre en tehlikeli illeri sıraladı!

Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan MEF Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Başer, sıkışıklık endeksine göre koronavirüsün yayılma hızının en tehlikeli olduğu illeri sıraladı. Başer, koronavirüs vakalarının en fazla görüldüğü İstanbul ve Ankara'da en riskli ve az riskli ilçeleri açıkladı.

Haber 01-04-20 16:57

GAÜN’de ‘İyi Aile Yoktur’ konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fikir Akademisi Topluluğu tarafından hazırlanan konuşmacılığını MEF Üniversitesi Dr.

Yurthaber 21-02-20 17:20

Dünya Sağlık Örgütü: ‘Henüz Etkili Bir İlaç Bulunmadı’ 

Çin basını Zhejiang Universitesi araştırmacılarının virüse karşı etkili bir ilaç buldukları haberlerine yer vermiş, İngiliz Sky News de aşı geliştirilmesinde önemli bir dönemecin aşıldığını duyurmuştu. Ancak Dünya Sağlık Örgütü virüse karşı bilinen etkin bir ilacın henüz olmadığı açıklamasını yaptı

Haber 05-02-20 19:05

Beşiktaş’ta çevresel dönüşüm protokolü imzalandı

Beşiktaş Belediyesi ile MEF Okulları arasında Çevresel Dönüşüm Protokolü düzenlenen tören ile İmzaladı.

Yurthaber 07-01-20 13:07

Başkan Rıza Akpolat’tan çevre bilincini artıran proje

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüşebilen malzemelerden maksimum fayda sağlamak amacıyla Mef Okulları ile yarın Çevresel Dönüşüm Protokolü imzalayacak.Yerel yönetimlerin çevre bilinci oluşturma ve farkındalık oluşturma noktasındaki önemine inanan bu doğrultuda strateji geliştiren Beşiktaş Belediyesi Mef Okulları’nın yemekhanesinden çıkan organik atıkları kaynağında kompost cihazı ile gübreye dönüştürecek.

Yurthaber 06-01-20 11:49

NATO'nun gelecek dönemde enerji güvenliğine odaklanması bekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney: - "Önümüzdeki yıllarda NATO'nun Uluslararası Enerji Ajansı'ndan özel enerji sektörüne kadar tüm aktörlerle ilişkilerinin yoğunlaşmasını beklemek gerekir" - MEF Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kibaroğlu: - "900 milyondan fazla insana güvenlik sağlayan NATO'nun enerji konusunda uzmanlaşmış bir yapısı mevcut değil" - "Enerji güvenliği, NATO'nun güvenlik konusundaki kapsamlı yaklaşımının meşru bir parçasıdır"

Finans 03-12-19 11:16

MEF Okulları, Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, Türkiye’deki eğitim kurumları arasında yaygınlaşmaya devam ediyor.

Finans 15-11-19 10:34

NEVÜ, Çin Jiangsu Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşması imzaladı

Çin’in önemli üniversiteleri arasında gösterilen Jiangsu Universitesi heyeti NEVÜ’yü ziyaret etti.Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jiangsu bölgesinde 1902 yılında kurulan ve 2018 yılında Times Yüksek Öğrenim tarafından yapılan sıralamada Çin Halk Cumhuriyeti’nde 2.914 üniversite arasında 45.

Yurthaber 02-07-19 17:45

MEF eğitim kurumları araştırma proje yarışması

MEF Okulları tarafından düzenlenen “28’inci Uluslararası Dr.

Yurthaber 14-05-19 12:28

Prof. Dr. Mehmet Y. Yahyagil’in son kitabı Küreselleşme Girdabında Kültür: Modern Zamanlarda Mutluluk Arayışı üzerine söyleşi

Yeditepe Universitesi profesörlerinden, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Yahyagil, son kitabında küreselleşmenin ve dijital dönüşümün kültürlere olan etkilerinin gün geçtikçe daha da belirgin hale geldiği günümüzde, bireyin risklerle dolu yaşamındaki mutluluk arayışını inceliyor

Trend 13-05-19 13:49

Rektör Şahin duyurdu: 23 Haziran'a sınav koyduk, girmeyenlere mazeret sınavı olmayacak

İstanbul'da bulunan MEF Üniversitesi'nin Rektörü Muhammed Şahin, 23 Haziran'da okulun tüm öğrencileri için bir sınav olacağını açıkladı.

Trend 09-05-19 07:10

ABD-Çin rekabeti daha sık gündeme gelecek

Dünyanın yeni ekonomik devi Çin'in askeri harcamalarını son 10 yılda yüzde 83 artırmasına dikkati çeken uzmanlar, Çin ile ABD arasındaki rekabetin yakın gelecekte daha sık gündeme geleceğini iddia etti - MEF Üniversitesi İİSBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kibaroğlu: - "Önümüzdeki 10 yıl ABD-Çin rekabeti daha sık gündeme gelecek. ABD, Çin'i uzun vadeli ve ciddi bir rakip olarak görüyor" - TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nihat Ali Özcan: - "Çin önümüzdeki yıllarda ABD ile rekabetini her alanda sürdürecektir" - "Türkiye gibi ateş çemberi içinde varlığını sürdüren bir ülkenin güçlü bir ordusunun olması zorunluluktur"

Haber 30-04-19 11:02

SPIN Accelerator programında kazananlar belli oldu

1907 Fenerbahçe Derneği, MEF Üniversitesi ve HYPE Sports Innovation işbirliği ile hayata geçen sporda ilk İnovasyon Hızlandırıcısı - SPIN Accelerator® programında kazanan girişimler belli oldu.

Spor 28-02-19 22:10

Prof. Dr. Mustafa Özcan, güzel sanatlar lisesi öğrencileriyle buluştu

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.

Yurthaber 25-02-19 08:30

“Eğitimde Onur Ödülü” Fahamettin Akıngüç’ün oldu

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Fark Yaratanlar” ödül töreninde “Eğitimde Onur Ödülü”nün sahibi İstanbul Kültür Üniversitesi Onursal Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Fahamettin Akıngüç oldu.Liseliler tarafından toplumdaki duruşlarıyla fark oluşturdukları düşünülen 50’den fazla isim, MEF Okulları’nın Ulus Kampüsünde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Haber 20-02-19 17:44

Elindeki fotoğrafı gösterip üniversite öğrencilerini korkuttu!

ABD'de bulunan Towson Universitesi ilginç bir olaya sahne oldu. Elindeki telefondan bir erkeğin fotoğrafını gösteren kadın genç üniversite öğrencilerinin yolunu kesmeye başladı. Olayın aslı daha sonra ortaya çıktı.

Trend 12-02-19 14:35

Ummanlı öğrencilere Eyüpsultan anlatıldı

Umman GuTech Alman Universitesi Mimarlık son sınıf öğrencileri ve beraberlerinde bulunan Ummanlı yetkililer Eyüpsultan’ı gezdi.İstanbul’un mimari yönden incelenmesi adına mimari, kültürel ziyaret ve gezi düzenleyen Ummanlı 24 öğrenci, 4 Umman bakanlık görevlisi ve yine Ummanlı 2 yetkiliden oluşan heyet Eyüpsultan’ı gezdi.Tarihi mekanlar tanıtıldıÖğrencilere ve beraberlerindeki heyete öncelikle ESTAM sunumu ve mimari saha gezisi yapıldı.Eyüpsultan uzmanı, profesyonel ESTAM rehberi eşliğinde gerçekleşen gezide kültürel ve tarihi mekanlar tanıtıldı, Eyüpsultan’da hali hazırda devam eden ve tamamlanan restorasyon projeler yerinde incelendi.Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’a bir çok ödül kazandıran ESTAM Projesi hakkında bilgiler alan Ummanlı öğrenciler ve akademisyenler ardından EYSAM binası da ziyaret etti.

Yurthaber 23-11-18 14:35

INESEC 2018 Konferansı başladı

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin: - "Bugün dünyanın önde gelen bazı şirketleri 3-5 yıl önce kuruldu. Türkiye'nin de böyle bir şirket kurabilecek potansiyeli var"

Haber 14-11-18 13:57

SPIN Accelerator programı için başvurular devam ediyor

1907 Fenerbahçe Derneği, MEF Üniversitesi ve HYPE Sports Innovation işbirliği ile hayata geçen ilk Spor İnovasyonu - SPIN Accelerator programı için başvurular devam ediyor.

Spor 17-10-18 16:30

27. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

MEF Eğitim Kurumları tarafından, 1991 yılından bu yana, lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl ilk defa eğitimci ve MEF Eğitim Kurumlarının Kurucusu Dr.

Finans 12-05-18 16:42

27. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

MEF Eğitim Kurumları tarafından, 1991 yılından bu yana, lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl ilk defa eğitimci ve MEF Eğitim Kurumlarının Kurucusu Dr.

Finans 12-05-18 15:49

Genç yetenekler Dr. İbrahim Arıkan Araştırma Projeleri Yarışması’nda

MEF Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen 'Dr.

Haber 11-05-18 10:41

Genç yetenekler Dr. İbrahim Arıkan Araştırma Projeleri Yarışması’nda

MEF Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen 'Dr.

Haber 11-05-18 10:21

İŞ VE EKONOMİ DÜNYASININ GÜNDEMİ

Seçim, Demokrasi ve Seçim Sistemleri Yer     : MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü Tarih  : 2 Mart Saat   : 09:00 Borusan Holding "Vizyon Paylaşım Toplantısı" Yer    : SALT Galata Tarih  : 2 Mart Saat   : 10:30 ZTT Cable ‘Hep Birlikte Yarınlara, Buluşma Noktası Türkiye!’ Kurumsal Lansmanı Yer    : Swiss Otel Ankara Tarih  : 2 Mart Cuma Saat   : 18:45 2.

Haber 02-03-18 09:02

Eğitimde Gelecek Konferansına Büyük İlgi

Boğaziçi Üniversitesi, MEF Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakülteleri iş birliği ile MEF...

Yurthaber 17-11-17 14:01

Güneş Vakfı’ndan Kerkük Ve Türkmenler Adına Önemli Organizasyon

Güneş Vakfı, Erzurum ve Kerkük gündemine Atatürk Universitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğu “Kuzey...

Yurthaber 11-11-17 17:56

Özel Sanko Okulları Öğrencileri Başarıya Abone Oldu

Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, MEF Üniversitesi ve MEF Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen...

Yurthaber 31-05-17 12:07

Erzurumlu Genç Mucitler İçin Yarış Heyecanı Başladı

MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile bu yıl 26’ncısı gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Araştırma Projeleri...

Yurthaber 24-05-17 16:00

Ilgaz Enerji Çalıştayı

Southern İllinois Universitesi Edwardsvılle tarafından Çankırı Karatekin Üniversitesinin desteğiyle düzenlenen “Sürdürülebilir Anadolu” temalı Ilgaz Enerji...

Yurthaber 13-05-17 19:52

Stanford Universitesi Dekanı Açıklıyor: 18 Yaşına Gelen Herkesin Sahip Olması Gereken 8 Beceri

Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri sayılan Stanford Üniversitesi eski dekanı Julie Lythcott-Haims Quora adlı websitesinde 18 yaşına gelen herkesin sahip olması gereken 8 özelliği saydı.

Haber 21-04-16 14:24

2016 Bina Enformasyonu Modellemesi Çalıştayı Hkü Ve Ytü’de Gerçekleşti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Salford Üniversitesi ve Cardiff Universitesi işbirliğiyle disiplinlerarası dört günlük...

Yurthaber 16-04-16 14:10

İş adamı İbrahim Arıkanlı hayatını kaybetti

Arıkanlı Holding'in kurucusu İbrahim Arıkanlı hayatını kaybetti. İbrahim Arıkanlı'nın kurduğu Arıkanlı Holding bünyesinde MEF Okulları ve Yurtiçi Kargo gibi şirketler yer alıyor.

Finans 02-02-16 15:16

Arıkanlı Holding'in kurucusu İbrahim Arıkan hayatını kaybetti

Yurtiçi Kargo ve MEF okullarını da bünyesinde barındıran Arıkanlı Holding'in kurucusu Dr. İbrahim Arıkan yaşamını yitirdi.

Finans 02-02-16 13:47

İbrahim Arıkan hayatını kaybetti

Yurtiçi Kargo ve MEF Dershaneleri’nin bağlı olduğu Arıkanlı Holding’in kurucusu İbrahim Arıkan hayatını kaybetti.

Haber 02-02-16 13:30

25 Ülkenin Genç Mucitleri Mef Üniversitesi’nde Yarışacak

‘24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması’ için uluslararası organizasyona, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 25 farklı ülkeden...

Yurthaber 21-04-15 16:07

Agü Talks Söyleşisinin Konuğu Prof. Dr. Erhan Erkut Oldu

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, AGÜ Talks söyleşisinin 6’ıncı konuğu oldu.AGÜ Rektörlük...

Yurthaber 01-04-15 16:13

Boston Universitesi Başkanından Gto’ya Ziyaret

GTO Başkanı Eyüp Bartık, “İleriye baktığımızda bizim için en önemli pazarların Irak, Suriye ve İran...

Yurthaber 19-02-15 12:50

İmam Abdullah: ‘Hunharca Cinayetleri Lanetliyoruz’

Amerika’nın önde gelen üniversitelerinden Duke Universitesi İslam Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Abdullah Antepli Amerika’nın Sesi’nin canlı yayınına katıldı ve İslamofobi’ye karşı Müslüman dünyasının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyle

Haber 10-01-15 17:51

Enderun Öğrencisinin Büyük Başarısı

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi 6’ncı sınıf öğrencisi Furkan Kalkan, MEF Matematik Maratonu’nda ilk...

Yurthaber 28-12-14 12:37

Harvard Universitesi birincisi ‘dahi Türk’

22 yaşındaki Türk Levent Alpöge, dünyanın en önemli okullarından biri olarak kabul edilen Harvard Üniversitesi’ni 4 üzerinden 4 not ortalaması alarak ‘Valedectorian’ derecesiyle mezun oldu.

Haber 30-05-14 09:12

İzmir Fatih Koleji Öğrencilerinden Büyük Başarı

MEF Okulları’nın Düzenlediği 23. Lise Öğrencileri Proje Yarışması’nda İzmir Fatihli Öğrenciler iki önemli derece yaptı....

Yurthaber 24-05-14 13:47

Gkv Liseliler’nin Biyoloji Projesi Uluslararası Platformda Büyük İlgi Gördü

23. MEF Okulları Uluslararası Araştırma Proje Yarışmasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Liseleri öğrencileri,...

Yurthaber 20-05-14 18:32