En sık görülen kanser çeşitleri arasında bulunan meme kanseri, meme dokusunda bulunan hücre gruplarının kontrolsüz bir şekilde çoğalması sonucunda ortaya çıkar. Kanserli doku, memenin yakın çevresinde bulunan lenf bezlerine kadar yayılır. Son yıllarda görülme sıklığı artan bu kanser çeşidinde erken tanı oldukça önemlidir. Meme ucunda oluşan akıntı, şekil bozuklukları, meme ya da koltukaltı bölgesinde oluşan kitle, dokuda ağrı hissi, halsizlik ve yorgunluk gibi durumlar belirtiler arasında bulunur. Genetik ve çevresel pek çok faktör hastalık üzerinde etkilidir. Radyasyon maruziyeti, uzun süreli hormon kullanımı, memede azalan yağ dokusu, uzun süreli doğum kontrol hapı kullanımı, ileri yaş ve obezite hastalık nedenleri arasında yer alır.
Mamografi sonucu, memede anormallik olup olmadığını gösteren bir testin sonucudur. Genellikle 40 yaşından itibaren yapılan bu testin sonuçları 1-2 hafta içinde radyolog tarafından değerlendirilir ve hasta ya da doktoruyla paylaşılır. Mamografi sonucu, sağlık kurumundan alınır ve ilgili sağlık profesyoneli tarafından değerlendirilip yorumlanır.
Kanser taraması, erken teşhiste büyük önem taşır. Sadece şüphelenilen durumlarda değil rutin bir kontrol taraması yapılabilir. Kadınlarda meme kanserini teşhis etmekte kullanılan yöntem mamografidir. Peki, mamografi nedir, nasıl çekilir? Mamografi için hangi bölüme gidilir? Mamografi zararlı mı?
Kocaeli'de 7 yıl önce gittiği özel hastanede ileri evre meme kanseri teşhisi konulması sonucu iki memesi alınan Çiğdem Kışlalı'nın kanser olmadığı anlaşıldı. Bu süreçte tenis antrenörlüğü mesleğini yapamaz hale gelen ve eşinden boşanan Kışlalı'nın hukuk mücadelesi devam ediyor. Hayatının alt üst olduğunu belirten talihsiz kadın, "Adalete güveniyorum, bu dünyada olmazsa ahirette adalet yerini bulacak ve haklı olduğumu kanıtlayacağım" dedi.
Kadınlarda sık görülen meme kanserine dair sık sık uyarılar yapıyor. Her yıl ekim ayında gerçekleşen meme kanseri farkındalık ayı kapsamında uzmanlardan uyarılar geliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Demircan, kadınların meme kanserine karşı kendilerini kontrol etmeye 20 yaşından sonra başlaması gerektiğini belirterek, “40 yaşından sonra mutlaka düzenli olarak da mamografi yaptırılmalılar” dedi.
Meme kanserinin her 8 kadında bir görüldüğünü belirten Doç. Dr. Yavuz Pirhan, "Memede ağrısız kitle, başında kanlı akıntı, düzensiz sertlikler ve ağrı gibi durumlarda meme kanseri şüphesiyle bir hekim muayenesi yapılması gerekmektedir. Meme kanseri dünyada ve ülkemizde her 8 kadında bir görülmektedir." dedi.
Erkeklerde meme kanseri görülme oranı kadınlara göre daha düşük olsa da belirtilere dikkat etmekte fayda var. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal, erkeklerde meme kanserinin görülme oranının eski yıllara göre arttığını söyledi. Erkeklerde meme kanseri belirtileri ve bilinmesi gerekenler haberimizde.
İstanbul’da yaşayan 33 yaşındaki Çiğdem Telli, 1 yıl önce oyun oynadığı kızının kazara dirseğiyle göğsüne çarpması nedeniyle göğsünde bir kitle fark etti. Bunun üzerine doktora başvuran Telli, göğsünde tümör olduğunu öğrenerek tedaviye başladı. 1 yıl süren kemoterapi ve tedavinin ardından meme kanserini atlatan Telli, "Kızım benim kurtarıcım oldu." dedi.
QNB Türkiye çalışanları tarafından meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen Pembe Top Tenis Turnuvası'nda erken teşhisin önemine dikkat çekildi.
Her sene 1-31 Ekim'de meme kanserine olan farkındalığı arttırmak adına çeşitli etkinlik ve hatırlatmalar yapılmakta. Bu hatırlatmalar kişinin sağlığı ve hayati önemini bizzat gözler önüne sürecek uzun soluklu bir dönem olmakla birlikte pek çok insanın farkındalığını arttırır. Dünya çapında düzenlenen bu uygulamada, 2,3 milyon kadını etkileyen hastalığın taranmasını ve önlenmesini teşvik etmek amaçlanıyor.
TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, öldürülen kadın ve çocuklar için bir dakikalık susma eylemi gerçekleştirdi. Meme kanseriyle mücadele eden CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar da 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayına dikkat çekmek için kürsüde peruğunu çıkardı. Yontar, yaptığı konuşma sonrası meclistekiler tarafından ayakta alkışlandı.
Kadınlarda sık rastlanılan meme kanseri, geç tedaviye başlandığında hayati risk oluşturabiliyor. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinde yeni tedavi yöntemleri artmakla birlikte erken tanının hayat kurtarıcı bir rol oynadığını vurguladı.
Kanser hastalığı tüm dünyada en yaygın ölümcül hastalıklardan biri. Kadınlarda görülen meme kanserinde erken teşhisin önemi oldukça büyük. Prof. Dr. Onur Eşbah, meme kanseri bilinçlendirme ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada meme kanserinin, her sekiz kadından birinde görülen, yakalanma riski en yüksek kanser türü olduğunu vurguladı.
Kanser kendini her zaman bariz belirtilerle ve açık belirtilerle belli etmez. Aslında pek çok kişiye yalnızca rutin tıbbi muayeneler veya diğer sağlık sorunlarına yönelik araştırmalar sırasında tanı konur. Bunun nedeni, hastalığın birçok formunun erken aşamalarda sessizce gizlenmesidir. Kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmek iyileşme oranının da yükselmesini sağlıyor.
Meme kanseri dünya genelinde kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biridir ve erken teşhis önemlidir. Her yıl binlerce kadının hayatını etkileyen bu hastalık, farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak için büyük bir çaba gerektirir. Kadınlar arasında farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak, bu mücadeleyi güçlendirmek ve daha fazla hayat kurtarmak için kritik öneme sahiptir.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Denizli, özellikle erken evre kanserlerde ilk seçeneğin koruyucu cerrahi olduğunu ve meme koruyucu mastektomi ile memenin mümkün olan en küçük kısmının cerrahi sınırlarla çıkarılmasının kozmetik ve psikolojik açıdan avantajlı bir yöntem olduğunu bildirdi.
Kadınların korkulu rüyası olan meme kanseri her 8 kadından 1’inde görülüyor. Erken teşhis ve doğru tedavi sayesinde tamamen iyileştirilebilen meme kanseriyle ilgili İngiltere'deki bilim insanları çok önemli bir çalışmaya imza attı. Araştırmacıların çalışması sonucu meme kanseri riskini yüzde 10 oranında azaltan bir keşif yapıldı.
Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerin anormal büyümesi sonucu oluşan bir kanser türüdür. Genellikle kadınlar arasında en sık görülen kanserlerden biri olan meme kanseri, erken teşhis ve tedavi ile başarıyla yönetilebilir. Düzenli meme muayeneleri, mamografi taramaları ve bilinçlilik, meme kanseri ile mücadelede kritik öneme sahiptir.
Tekirdağ'da kadınlar, "meme kanseri"ne dikkati çekmek amacıyla bebeğini emziren mutlu anne yağlı boya resmi çizdi.
İzmir'deki bir hastanede sağlık memuru olarak görev yapan 30 yaşındaki Seden Baş, "Şans" isimli kedisinden kaynaklandığını düşündüğü göğsündeki şişlik için başvurduğu hastanede meme kanseri olduğunu öğrenip aldığı tedaviyle hayata tutundu. Kedisinin sürekli, daha sonra tümör olduğu belirlenen sağ göğsüne yattığını dile getiren Baş, başta doktorlara gittiğinde kedi tırmığı olarak nitelenen bir hastalık olabileceğini söylediklerini belirtti. Baş, "Şans benim gerçekten şansım oldu" dedi.
İzmir'deki bir hastanede sağlık memuru olarak görev yapan 30 yaşındaki Seden Baş, "Şans" isimli kedisinden kaynaklandığını düşündüğü göğsündeki şişlik için başvurduğu hastanede meme kanseri olduğunu öğrenip aldığı tedaviyle hayata tutundu.
Faydaları saymakla bitmeyen bu besin günde sadece 2 kaşık tükettiğinize vücudunuzu onarıyor. Özellikle sporcuların bu favori besini protein, yağ, lif, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin içeriklere sahip.
Kocaeli'de bir özel hastanedeki yanlış teşhis, Çiğdem Kışlalı'nın (51) hayatını kabusa çevirdi. İleri evre meme kanseri teşhisi konulan ve göğüsleri ameliyatla alınan Kışlalı'nın kanser olmadığı anlaşıldı. Hastaneye ve doktorlara açtığı davanın 6 yıldır devam ettiğini belirten Kışlalı, artık dosyanın karara bağlanmasını istediğini söyledi. Hayatının alt üst olduğunu belirten Kışlalı, bu süreçte tenis antrenörlüğü mesleğini yapamaz hale geldiğini ve eşinden boşandığını söyledi. İşte detaylar...
İzmir'de ikinci çocuğuna hamileyken meme kanseri teşhisi konulan 37 yaşındaki Sema Günalay, uygulanan tedaviyle sağlıklı şekilde bebeğini dünyaya getirdi.
Kanser her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Kanseri erken teşhis etmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Erken teşhis için kanserin ilk belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. Yürüme sırasında ortaya çıkan bir durumun üç tehlikeli kanserin ilk belirtisi olduğu öğrenildi.
Günlük hayatta yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar işlenmiş gıdaların zararlarını belirterek onların tüketimini azaltmamız gerektiğini açıklıyor. Ancak sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz ve içtiğimiz gıdalarda kanser riskini artırabiliyor.
Kanser nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olan kanseri etkileyen birçok faktör bulunuyor. Zararlı yaşam alışkanlıkları ve çeşitli hastalıklar kanserin oluşmasında, ölüm riskini artırmakta önemli rol oynuyor. Uzmanlar sıklıkla görülen bir hastalığın kanserden ölüm riskini iki kat artırdığını açıkladı.
Meme kanseri, kadınlarda en çok rastlanan kanser türlerinin başında yer alıyor. Meme kanseri ile ilgili yapılan çalışmalardan dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Göğüslerinde 'zararsız' yumrular ve şişlikler olan kadınların kansere yakalanma olasılığı neredeyse iki kat daha fazla. Araştırmacılar, meme kanseri belirtileri arasına eklenmesi gerektiği yönünde tavsiyede bulundu.
Meme kanserinde ölümleri azaltmak için girişim başlatan İzmirli doktorlar, internet sitesi üzerinde kurdukları bilgi hattı ile hastalığa karşı farkındalık oluşturuyor.
Şırnak’ın Cizre ilçesi Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde meme kanserinde farkındalık standı açıldı.
Aydın’ın Efeler ilçesinde bir araya gelen Aydın Ağır Pedallar Bisiklet Grubu, bu kez meme kanserine dikkat çekmek için pedalladı.Aydın Ağır Pedallar Bisiklet Grubu 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı çerçevesinde bisiklet turu düzenledi.
Kanser herhangi bir zamanda herhangi birinde ortaya çıkabilir. Ancak tamamen bu sinsi hastalığın insafına kalmış değilsiniz. Yeme içme düzeninize dikkat edip, hayatınızdan alkol ve sigarayı çıkararak kanser riskini önemli oranda düşürebilirsiniz. Bunların yanı sıra her evde bulunan temizlik ürünlerine karşı da çok dikkatli olmalısınız. Çünkü bazı temizlik ürünleri dört kanser türüne davetiye çıkarıyor.
Boyner, "Pembe Top Sahada" projesinin destekçisi olmaya devam ediyor
Meme kanseri dünyada kadınlarda görülen kanserlerde ilk sırada yer alıyor. Ülkemizde de kadınlarda gelişen kanserlerin yüzde 25’ini oluşturuyor ve birincilik sırasını koruyor. Yürekleri ferahlatan haber ise tedavide yaşanan büyük gelişmeler sayesinde erken tanı konulduğunda meme kanserinde tam şifa sağlanabilmesi!
Genç Birikim Derneği ve bir otobüs firmasının "1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı" dolayısıyla hayata geçirdiği proje ile pembe tasarımla giydirilen bir otobüs yıl sonuna kadar Diyarbakır-Van arası karşılıklı sefer yapacak
Koç Üniversitesi Hastanesi Meme Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ece Dilege: - "Ne yazık ki ülkemizde kadınlar, taramalara yeteri kadar katılmıyor"
AKM meme kanserinde farkındalık için pembe renge büründü
Genetik faktörler, çevresel etkenler ve sağlıksız yaşam tarzı günümüzde meme kanserinin görülme sıklığını artırıyor. Yapılan çalışmalar; ülkemizde 80 yaşına kadar yaşayan her 8 kadından 1’inin hayatının bir döneminde meme kanseriyle tanıştığını ortaya koyuyor.
Edirne'de köy sakini kadınlara meme kanseri taraması yapıldı
Meme kanserinde "Kontrol Senin Elinde" etkinliği
Günümüzde anne olma yaşı çok daha geç yaşlardan başlıyor. Kadınlar erken yaşta anne olmanın sorumluluğundansa daha geç yaşları tercih ediyorlar. Ancak geç anne olmak çeşitli sağlık sorunlarına neden oluyor. Gebelikte artan meme kanseri riskini artırıyor.
Edirne'de meme kanserine dikkat çekmek için yaya geçidi pembeye boyandı
Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında üst sıralarda yer alıyor. Her yıl binlerce kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Kadınlar yıllardır sütyenlerin meme kanseri yaptığı bilgisinin doğruluğunu merak ediyor. Sürekli olarak dar sütyen giymek gerçekten meme kanserine neden oluyor mu?
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Irmak Durur Subaşı: - "Erken teşhisle kolay tedaviye başlangıcın ilk adımı ayda bir yapılacak elle kontroldür. Ayrıca meme kanserinde ölüm oranını düşüren tarama ihmal edilmemeli, yılda bir kez dahi olsa tarama yapılmalıdır"
Kanser Biyolojisi ve İmmünolojisi Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Dizdar: - "Meme kanseri ve beslenme ilişkisi ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda; yüksek yağ içeren, kızarmış, tütsülenmiş, tuzlanmış veya salamura yapılmış ya da doğrudan ateşte pişirilmiş besinlerin tüketilmemesi önerilmektedir" - Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı: - "Kanserden korunmak için dengeli bir tabak modelinin ana unsurları olan sebzeler, meyveler, proteinden zengin besinler, tam tahıllar ve sağlıklı yağlara günlük diyette mutlaka yer verilmelidir"
Meme ve Endokrin Cerrahı Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay: - "Kadınlarımıza Akdeniz tipi beslenme, yürüyüş, spor ve 2 ila 2,5 yıl emzirme ve kendi kendilerine meme muayenesi tavsiye ediyoruz" - "Halk arasında 'kansere bıçak vurulmaz' diye yanlış bir inanış var. Oysa öyle bir şey yok. Kanser kanserdir. Memede şişlik, kitle ve olası değişiklikte doktora gidilmeli"
Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman: - "2020'de yaklaşık 2,3 milyon yeni meme kanseri vakası ile meme kanseri, akciğer kanserini geçerek dünya genelinde en yaygın tanı konulan kanser olmuştur" - "Kaydı alınan vatandaşlarımızı bulunduğu ildeki en yakın anlaşmalı olan özel hastanelere taramaları için gönderiyoruz ve bu taramaları ücretsiz yaptırabiliyorlar"
Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "En yaygın kullanılan radyolojik tarama testi olan mamografik tarama, meme kanserini erken evrede yakalayarak meme kanserine bağlı ölüm oranlarını azaltıyor"
Mobil tırdaki mamografi taramaları yarın akşama kadar sürecek
Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Kansere yakalanan kişi sayısında her geçen gün artış görülüyor. Kanserin tehlikeli etkilerinden korunmak için özellikle risk altında olan kişilerin düzenli olarak muayene olması gerekiyor. Diğer kanserlerde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis hayat kurtarıyor.
Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "Birçok çalışma orta düzeyde alkol alımının meme kanseri insidansında yüzde 30 ila yüzde 50 artışa neden olduğunu belirtiyor" - "Mamografi ile tarama çalışmalarının sonucunda meme kanserinin erken yakalanabileceği ve meme kanserinden ölümlerin azaltılabileceği gösteriliyor"
Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Koyuncu: - "Çalışma sonucunda akrep zehrinin en güçlü anti-kanser etkiyi meme kanseri üzerinde apoptozis dediğimiz ölüm mekanizmasını tetikleyerek gösterdiği, ayrıca normal meme hücrelerine de zarar vermediği tespit edildi"
Günümüzde en sık görülen hastalıklardan olan kansere yakalanan kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Değişen yaşam koşulları kanserin oluşmasında büyük rol oynuyor. Yapılan araştırmalara göre beslenme düzeniniz kanser riskini artırıyor. Kanser riskini düşürmek için yaşam alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor.
Vitamin eksiklikleri oldukça göz ardı edilen sağlık sorunları arasında bulunuyor. Vitaminler daha sağlıklı ve zinde olmamız, hastalıklardan korunmamız için büyük önem taşıyor. Uzmanlar özellikle D vitamini eksikliğinin yol açtığı hastalıklar hakkında uyarıyor.
En tehlikeli hastalıklardan olan kanser her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Kanser riskini artıran önemli faktörler arasında kötü yaşam koşulları bulunuyor. Özellikle son yıllarda artan evden çalışmak kanser riskini artıran faktörler arasında bulunuyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, meme kanseri ve bu hastalıkta erken tanıya dikkati çekmek amacıyla hastaneye gidemeyen kırsaldaki kadınlara ulaşmak amacıyla çalışma başlattı - Meclis üyeleriyle kırsal mahallelere giden Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay: - "Dünyada 8 kadından biri bu hastalığa yakalanıyor. Erken teşhis ve uygun tedaviyle kadınlarımızın tamamen meme kanserinden kurtulma şansı var"
Ülkemizde meme kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanserleri rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri oluşturuyor. Jinekolojik kanserler son derece sinsi olduğundan teşhis edilmesi zor oluyor. Kanser türlerinin çoğunda olduğu gibi kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor. Uzmanlar jinekolojik kanserlerde doğru bilinen yanlışlara karşı uyarıyor.
Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenfödem hastalığı son yıllarda görülme sıklığı artan hastalıklar arasında bulunmaktadır. Yaşamı oldukça etkileyen bu hastalığı önceden teşhis etmek önemlidir. Vücudun belirli yerlerinde bulunan şişkinliklere dikkat ederek fil hastalığını erken teşhis edip doğru tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz.
Sarımsak mutfakta sıklıkla kullanılan gıdalar arasında yer alıyor. Yemeklerin lezzetine lezzet katan sarımsağın sağlık için sayısız faydası bulunuyor. Sarımsağın sağlık üzerindeki etkilerini artırmak için çiğ şekilde tüketilmesi öneriliyor. Peki sarımsağın faydaları nelerdir? İşte cevabı…
Dani Trops isimli bir kadın meme kanserini yendikten sonra TikTok’ta hastalığa dair farkındalık yaratmak için paylaşımlar yapmaya başladı. Kendi tedavisinden ve hastalığı yenme sürecinden bahseden Trops, mastektomi geçirdikten sonra göğüs uçlarının olmadığını söyledi ve takipçileriyle transparan bir bluz giyerek bunu paylaştı.
Kanser çağımızın ölümcül hastalıklarından. Kanser korkutucu olsa da önceden teşhis ve yeni tedavi yöntemleri ile tedavi sürecini çok daha iyi geçirmek mümkün olabiliyor. Kanseri erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Uzmanlar 8 ölümcül kanserin en yaygın belirtilerini söyleyerek bilinçli olmanız hakkında uyarılarda bulunuyor.
Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Meme kanserine neden olan birçok faktör vardır. Meme kanserinden korunmak için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek ve sağlıklı beslenmek gerekmektedir. Uzmanlar meme kanserine yakalanma riskini düşürmek için beslenme düzeninizi değiştirmeniz hakkında önerilerde bulunuyor.
Kabak çekirdeği sevilerek tüketilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Kabak çekirdeğinin öyle faydaları var ki duyanlar şaşırıyor. Birçok hastalığa karşı koruma sağlayan kabak çekirdeğini yeme miktarına dikkat etmek gerekiyor. Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir diye merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.
Kimyon yemeklere yoğun bir tat veren baharatlar arasında yer alıyor. Kimyon sadece yemeklere tat vermesiyle değil faydalarıyla da biliniyor. Saymakla bitmeyen faydası bulunan kimyonu yoğurtla karıştırıp yiyince etkilerini çok daha arttırabileceğinizi biliyor muydunuz? Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri için bu haberi okuyabilirsiniz.
Doktorlar her seferinde su içmenin önemini vurguluyor. Su içmek başta böbrekler olmak üzere organlarımız için hayati önem taşıyor. Ancak içilen sulara dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar araçta beklemiş suları içmemeniz gerektiğini belirtiyor.
Üzülürsün, İpe İpe şarkılarıyla bir döneme damga vuran Hilal Cebeci kötü haberi takipçileriyle paylaştı. Hilal Cebeci, patoloji raporunu paylaşarak, meme kanserine yakalandığını duyurdu. İşte bir döneme damga vuran şarkıcının yaptığı açıklama...
Meme kanseri hakkında yapılan çalışmanın sonuçları yayımlandı. Bilim insanları meme kanseri hücrelerinin gece boyunca daha agresif ilerlediği konusunda uyarıda bulundu. Meme kanserine neden olan kanserli hücrelerin uyurken başka bir kütle oluşturmak için daha agresif hareket ettiği ortaya çıktı. İsviçreli akademisyenler, geceleri numune alınırsa meme kanserini daha hızlı teşhis edebileceklerini söyledi.
23 yaşındaki Siobhan Harrison kıyafetlerini giyerken vücudunda yumru olduğunu fark etti. Bu yumruyu sivilce sanan Harrison yumruyu patlatmaya çalıştı. Ancak sivilce sandığı şişkinliğin ölümcül bir tümör olduğunu öğrenerek hayatının şokunu yaşadı.
Hastalıkların erken teşhis edilmemesi tedavi sürecini zorlaştırarak ölüme sebep oluyor. Erken teşhis edilmesi çok büyük önem taşıyan hastalıklardan olan venöz tromboembolizm nedeniyle her 37 saniyede bir kişi hayatını kaybediyor. Bu hastalık hakkında bilinçli olmak ve erken teşhis edebilmek hayat kurtarıyor.
Sempozyumda eş zamanlı olarak ameliyat yapıldı
57 yaşındaki Susan Dabson saçını kuruturken sol göğsünün altında olağandışı bir duruma rastladı. Kolunu kaldırdığında gördüklerinden şüphelenen Susan Dabson bu konuyu göz ardı etmeyerek doktora gitti ve kanser olduğunu öğrendi.
Meme kanseri özellikle kadınların en sık yaşadığı kanser türleri arasında üst sırada yer alıyor. Genetik faktörlerin oldukça etkili olduğu meme kanseri ailede prostat kanseri olma riskini de arttırıyor. Erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olan prostat kanseri riski ailede meme kanserine yakalanan varsa artıyor.
Meme kanseri en sık meydana gelen kanserler arasında yer alıyor. Uzmanlar meme kanseri hakkında sürekli olarak uyarılarda bulunuyor. Meme kanserinden ölme riskini azaltmak ve tedavi sürecini iyileştirmek için erken teşhis çok büyük önem taşıyor. Bazı hastalar memelerinde çürüme meydana gelene kadar doktora gitmiyor.
Meme kanseri her yaştan kadını tehdit eden en önemli sağlık sorunlarının başında gelir. Her kanser türünde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis hayat kurtarıyor. Uzmanlar, kadınların kendilerinin muayene etmesinin önemini vurgularken, bazı kişilerin memeden çürüme oluşana kadar doktora gitmediği konusunu dile getiriyor.
Yaygın erkek hastalıkları arasında bulunan prostat kanseri endişeye sebep oluyor. Özellikle belirli yaşın üzerinde olan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riski artış gösteriyor. Prostat kanserinde yeni tedavi yöntemleriyle daha etkili ve daha az yan etkili tedaviler bulunuyor. Prostat kanserinde erken teşhis etmek için düzenli kontrollerin yapılması gerekiyor.
Radyasyon onkoloğu Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, kanserin elinden 3 kez aldığı hastası Çiğdem Beşkardeş ile meme kanserliler yararına kurulan dernekte diğer hastalara umut olmak için çalışıyor - Çiğdem Beşkardeş: - "Doktorlarımızın hepsi çok iyi ama erişilebilir, iyi kalpli ve farkındalıklı bir doktor olmanın daha başka olduğunu deneyimlerim sırasında anladım"
Trans yağların zararları artık dünya çapında bilinen bir gerçek. İnsan sağlığına onlarca zararı olan trans yağların kullanımı maalesef devam ediyor. Kalp hastalıklarından obeziteye kadar birçok hastalığın sebebi olan trans yağların akciğer, kolon, meme ve prostat kanseri gibi kanser türleriyle ilişkili olduğu ortaya çıktı.
Zaman geçtikçe gerçekleşen yaşlılıktan vücut sağlığı olumsuz etkileniyor. Yaşlanmayla birlikte birçok hastalığa yakalanma riski artıyor. Yaşlanmanın önüne geçilmese de sağlıklı bir şekilde yaşlanmak mümkün olabiliyor. Uzmanlar sağlıklı yaşlanmak için zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın, sağlıklı beslenmenin ve düzenli fiziksel aktivitenin önemini vurguluyorlar.
Meme kanseri kadınların en riskli olduğu kanser türleri arasında yer alıyor. Meme kanserini çok ciddi sonuçlara yol açsa da erken tanı sayesinde çok daha hızlı ve etkili bir iyileşme süreci sağlanabiliyor. Meme biyopsisi ile ameliyatsız bir şekilde meme kanseri tanısı konulabiliyor.
Salam ve sosis gibi işlenmiş etlerin sağlıksız olduğu bilinen bir gerçek. Kuru et, tuzlanmış et, konserve etler de aynı şekilde. Çok sayıda kalp hastalığı ve kanser rahatsızlıklarını işlenmiş etlerin tetiklediği araştırmalarla ortaya çıktı. Taze görünmesi için kimyasal ürünlerle harmanlanan bu etlerin zehir dolu içeriklerini öğrenince uzak duracaksınız.
4 Şubat Dünya Kanser Günü bu hastalığa dikkat çekip kanser bilincinin artırılması için etkinlikler düzenleniyor. Bugün Dünya Kanser Günü olması nedeniyle 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedir? Nasıl ortaya çıktı? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Öte yandan konuya ilişkin araştırılan bir başka husus da 4 Şubat Dünya Kanser Günü mesajları oldu. İşte 4 Şubat Dünya Kanser Günü ile ilgili detaylar...
TÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Sezer: - "Uygunsuz ve sağlıksız beslenmeden uzak durulmalı. Alkol kullanımıyla meme kanseri arasında da ilişki var"
Kadınların en büyük sorunlarından biri olan meme kanseri riski yediğimiz gıdalarla, dışarıdan aldığımız radyasyonlarla daha da artıyor. Son yapılan araştırmalara göre özellikle hamur işlerinde oldukça kullanılan margarinin de meme kanseri riskini arttırabileceği öğrenildi. İşte detaylar…
Kanserde erken tanının ve rutin kontrollerin hayat kurtaracağı gerçeği İzmir’de yaşanan bir vakayla vücut buldu. 47 yaşındaki Gökçe Yağcı, yaşıtı olan kuzeni Gülsen Yılmaz’ın yanında olmak, ona eşlik etmek isterken yaşamını alt üst edecek sürecin başladığını belirtti. Yapılan kontrollerde Yılmaz'ın kanser olmadığı ancak Yağcı'nın ''gelmişken ben de muayene olayım'' demesiyle kanser olduğu ortaya çıktı.
Tedavisi süren ikizlerden Çiğdem Serfiçeli: - "Genetikle alakalı bir durum olabilir diye kardeşimi de hastaneye yönlendirdim. Aynı hastalık çıkınca tedavimiz başladı"
Hamileliğinin 18’in haftasında meme kanseri olduğunu öğrenen Gülcan Parmaksız, kızı Öykü’yü kucağına aldı. 40 yaşındaki kadın gebelik sürecinde operasyon geçirip 5 kür kemoterapi aldı. Tedavisi sürerken kızı Öykü’yü kucağına alan Parmaksız, "Adına 'Öykü' dedik. İsminin anlamının bu kadar derin olacağını bilemezdim. Gerçekten de öyküsüyle dünyaya geldi. Anne-kız savaşımızı kazandık" dedi.
Antalya'da Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan'ın ameliyatıyla tümörden kurtulan Bulatova, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Ömer Özkan'ın operasyonuyla da protez memeye kavuştu - 52 yaşındaki Nadejda Bulatova: - "Türkiye'ye geldiğim için çok mutluyum. Türk hekimlerine minnettarım. Sağlığıma kavuşturdukları için çok teşekkür ediyorum"
Rutin meme kontrolü için gönderilen uyarı mesajı üzerine mamografi çektiren ve bir gün sonra meme kanseri tanısıyla hayatının şokunu yaşayan Sevinç Özcan (63) yeni yıla sayılı günler kala doktorundan tedavisinin başarıyla sonuçlandığı müjdesini aldı. Özcan, “O mesaj hayatımı kurtardı. Sonucu öğrendiğim gün artık benim doğum günüm. 2022 benim için yeni bir hayatın başlangıcı" dedi.
Meme kanserli hastalarda öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, halsizlik, çarpıntı gibi şikayetle kendini gösteren ‘Meme Kanserinde Göğüs Kafesi ve Kalp Zarı İçinde Sıvı Birikimi’ rahatsızlığı ihmal edilmemeli. Uzmanlar meme kanserli hastalarda şikayetler başladığında mutlaka göğüs cerrahisi hekimine başvurmaları gerektiğini vurguluyor. Konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan anlattı.
Meme kanseri belirtileri ile ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal, meme ucunda içe çekilme, akıntı, damarların belirginleşmesi gibi durumlarda mutlaka doktora başvurulması gerektiğini söyledi. Beyne kadar yayılabilen meme kanserinde erken tanı ve tedavi kanserini seyrini değiştirebilmek adına büyük önem taşır. Bu nedenle belirtilerin görmezden gelinmemesi ve yılda 1 kez mutlaka kontrole gitmek önem taşır. Kadınlar gibi erkekleri de etkileyen hastalık ile ilgili bilgiler.
Sefaköy Medipol Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Doç. Dr. Fatma Ümit Malya: - "Her 8-10 kadından biri ömrü boyunca meme kanserine yakalanma riski taşır ve bu risk yaşla birlikte artar" - "40 yaşından itibaren yılda bir kez mamografi ve klinik meme muayenesi yapılmalıdır" - "Genetik ve değiştiremeyeceğimiz faktörlerin yanı sıra değiştirebileceğimiz en önemli faktör yaşam alışkanlıkları ve beslenmedir"