Memur Eyt Sartlari Haberleri

2008'den sonra memur olanlara 'iki kere düşünün' dedi... Özgür Erdursun emekli olacakları madde madde sıralayarak uyardı...

Emekli olmayı düşünenler 2024 yılında mı 2025 yılında mı dilekçelerini vermeleri gerektiğini düşünüyor. Maaş farkının yüzde 30 olmasından dolayı 2024 yılında dilekçelerin arttığından dolayı hükümetten düzenleme bekleniyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emekli adayı için açıklamalarda bulundu. Erdursun, "Zarar ederler" diyerek madde madde değerlendirdi.

Finans 2024-10-17 14:54:41

Bedelli askerlik ücretine zam geliyor! İşte artış beklenen rakam... Daha düşük ücret ödemek isteyenler için kritik süreç

Emekli ve memur maaş zamları, asgari ücrete gelecek zammın yanı sıra vatandaşlar tarafından yeni yılla beraber vergi, harç ya da diğer ücretlere gelecek zamlar da araştırılıyor. Bunlardan bir tanesi de çok sayıda kişiyi ilgilendiren bedelli askerlik ücreti. Bedelli askerlik ücretinin, 2025 yılının ilk yarısında 25 bin TL artarak 242 bin 555 TL olacağı öngörülüyor. Böylece askerliğini bedelli askerlik olarak yapmayı düşünenler için daha düşük ücret ödemek adına kritik süreç de başlamış oldu.

Finans 2024-10-15 11:29:00

Memurların gözü oradaydı! Memur-Sen açıkladı: Bakanlıkla görüşmelerimiz sonuç verdi

Tasarruf tedbirleri kapsamında memurların kaldırılması planlanan servis hakkıyla ilgili yeni açıklama geldi. Memur-Sen bakanlıklarla yapılan görüşmeler sonrasında servis hizmetinin devam edeceğini duyurdu.

Finans 2024-10-14 10:44:47

Ocak ayına sayılı gün kaldı... Asgari ücret için o rakamın üstü artık konuşulmuyor! Emekli aylıkları için 0 zam tehlikesi... Murat Göktaş: O taraf masada olmayabilir

Ocak ayına günler kala emeklinin, asgari ücretlinin, memur ve memur emeklisinin dikkati yapılacak zamlara çevrildi. Birçok rakam konuşuluyorken artık ne kadar zam alınacağı şekillenmeye başladı. SGK Uzmanı Murat Göktaş emekliden asgari ücretliye kadar masada konuşulan rakamları tek tek açıkladı.

Finans 2024-10-14 08:01:51

IMF'ten Türkiye'ye 'çalışanları üzecek' çağrı! Asgari ücret, memur ve emekli maaşları için zam hesabı sürerken...

Bir yandan yeni vergiler diğer yandan 2025 zamlı maaş hesapları sürerken, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) dikkat çeken bir 'Türkiye' değerlendirmesi geldi. Zam hesabı yapan asgari ücretliyi, memur ve emekliyi üzecek açıklamada ücret artışlarında sıkılaştırma politikalarından taviz verilmemesi gerektiği belirtildi. Enflasyon tahmini de yapılan açıklamada Türkiye'nin gerekirse daha fazla sıkılaştırmaya hazır olması gerektiği kaydedildi.

Finans 12-10-24 07:34

Valilikten Eda Nur'un ölümüne ilişkin İBB'deki 3 memur için soruşturma izni

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan 3 memur hakkında soruşturma izni verdi.

Haber 11-10-24 11:30

TBMM'de kabul edildi! Binlerce öğretmeni ilgilendiriyor: Milli Eğitim Akademisi kurulacak

Binlerce öğretmeni ilgilendiren kanun teklifi, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezalar yarı oranda arttırılacak. Öğretmen adaylarına 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilecek.

Haber 10-10-24 21:21

Memur ve emeklinin maaş hesabı sürerken, 'Güzel haber' diye duyuruldu: Mahkemeden TÜİK'e 30 gün süre! Enflasyon...

Milyonlarca memur ve emekli 2025 maaş zamları için geri sayıma geçerken, "Ocak'ta memur maaşı ne kadar olacak? 2025 emekli maaşı kaç TL zamlanacak?" sorularına yanıt aramaya başladı. Gözler bir yandan maaş zamlarını belirleyecek olan enflasyon rakamlarına çevrilirken, tartışmaların odağındaki TÜİK'le ilgili açılan davada, mahkeme '30 gün süre' verdi. Enflasyon hesabında kullanılan tüm belge ve bilgiler mahkemeye sunulacak.

Finans 10-10-24 07:44

Zam bekleyen memur ve memur emeklisini üzecek haber! Uzmanı kalem kalem hesapladı... Refah payı için kapıları kapattı

Ocak ayı herkesin maaşının değiştiği ay olacak. Asgari ücretle birlikte, özel sektör, işçi, memur, memur emeklileri de toplu sözleşme ve enflasyon farkı verilerine göre yeni maaşlarını öğrenecek. SGK Uzmanı İsa Karakaş da memur ve memur emeklilerinin 2025 maaşlarını hesapladı. Refah payı için söyledikleri ise beklentisi olanları hayal kırıklığına uğrattı.

Finans 09-10-24 06:44

EYT düzenlemesinde staj detayı... Mağdurlar için bir kapı resmen açıldı! SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı: O tarihe dikkat ederseniz emekli olabilirsiniz

Erken Yaşta Emeklilik 3 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girmişti. 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar bir bir emeklilik dilekçelerini verirken staj sigortası başlangıcı olanların emeklilik başlangıcı olarak sayılmadığı için EYT'den faydalanamamıştı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, EYT mağdurları için sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Finans 07-10-24 13:36

3 aylık enflasyon farkı belli oldu! Emeklinin gözü kulağı ocak ayı zammında! Uzmanı açıkladı... Bu fark gelirse işler değişebilir!

Geçtiğimiz hafta TÜİK'in eylül ayı enflasyon oranını açıklaması ile memur ve emeklilerin alacağı 3 aylık zam farkı netleşti. Ocak 2025'e son 3 ay kala milyonlarca insanın merak beklediği maaş oranları ise uzmanlar tarafından hesaplanmaya devam ediyor. Peki 3 aylık enflasyon farkı ile emekliler ne kadar maaş alacak? İşte cevabı...

Finans 07-10-24 08:35

Özgür Erdursun uyardı: EYT hakkınızı kaybedebilirsiniz! O tarihe kadar halletmeyenler için büyük risk... Tarih vererek anlattı!

Emekli olmayı bekleyen birçok emekli adayı için SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan kritik bir uyarı geldi. Erdursun, SSK'dan emekli olma hakkını kaybetme ihtimali olan vatandaşların olduğunu aktararak ne yapmaları gerektiğini anlattı. Erdursun, vatandaşların EYT hakkını kaybetmemesi için kritik uyarılar da bulundu.

Finans 06-10-24 07:38

Özgür Erdursun, asgari ücret zammı için 'İhtimal fazlalaştı' diyerek rakam verdi, memur ve emekli maaşı için 'artık belli' dedi: 2025'te çok mutlu olmayacaklar!

Asgari ücret zammı, memur ve emekli maaşları için hesaplar değişti. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 2025 zamlı maaş tabloları yeniden hesaplanırken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun 'İhtimal fazlalaştı' diyerek asgari ücret zammı için rakam verdi. "Artık belli" diyerek memur ve emekli maaşlarına kaç TL zam yapılacağını da açıklayan Erdursun "2025'e girildiği zaman memurlar, emekliler ve asgari ücretliler çok mutlu olmayacak" diye konuştu.

Finans 04-10-24 07:57

SON DAKİKA: Eylül ayı enflasyonu açıklandı! Emekli ve memur maaşlarını da etkiliyor! TÜİK duyurdu, tablo değişti ve tek tek hesaplandı

Son dakika... Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon oranını açıkladı. TÜİK dokuzuncu ayın enflasyonunu açıklaması sonrası 2025 ocak zammı için üçüncü veride belirlenmiş oldu. 3 aylık zam oranı ile SSK ve Bağ-Kur emekli maaş tablosu belli olurken, memur ve memur emeklisi için de tablo değişti. Peki 3 aylık enflasyon rakamlarını göre memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Finans 03-10-24 10:43

Devlet 4 kişiden 1'ine maaş ödüyor... 21 milyon kişi çalışmadan para alıyor! EYT ile tutarlar yükseldi!

Türkiye'nin nüfusu 85.3 milyon olmasına karşın devletten maaş alan kişi sayısı 21.7 milyon. Bu orana bakıldığında ise her 4 kişiden 1'i devletten maaş alarak geçiniyor. Sosyal Gü­venlik Kurumu (SGK) verileri­ne göre Türkiye’de 16 milyon 437 bin 571 kişi emekli maaşı alıyor.

Finans 01-10-24 12:58

Canlı yayında Emin Yılmaz tek tek hesapladı... Emekliler 0 zam ile karşı karşıya! Toplu sözleşme ile memur emeklileri o rakamın altına düşmüyor!

Ocak ayına son 3 ay kala emekliler gözlerini 2025'in ilk ayına çevirdi. Rakamların konuşulduğu ve sürekli olarak hesaplamaların yapıldığı bugünlerde emekliler alacakları zam oranını merak ediyor. Yüzde 0 zam oranı ile karşı karşıya olan emekliler için SGK Uzmanı Emin Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yılmaz, yıl sonu enflasyon tahminlerine göre tek tek maaş zamlarını hesapladı.

Finans 30-09-24 16:07

Emekliye kampanya! Yarı fiyatına düşürdü... EYT'liye indirim yok '55 yaş altını kabul etmiyorum'

Ankara'da bir berberin yaptığı kampanya gören herkesi şaşkına çevirdi. Berber yıkama dahil 200 TL olan tıraş ücretini emekliler için 100 TL'ye düşürdü. Ancak berberin dükkanının camına astığı yazı da bir de dipnot vardı: EYT dahil değildir. Berber, yaptığı bu kampanyaya EYT'lileri dahil etmedi. Gerekçesini de "Onları emekli olarak saymıyorum. 38 yaşında emekli olduğu zaman 55 yaşındakinin hakkını da yemiş oluyor benim gözümde" sözleriyle açıklarken 55 yaş altını kabul etmediğini söyledi.

Finans 30-09-24 07:43

3 aylık enflasyon farkı ile memur zammı ve emekli zammı hesabı! 10 bin lira bile zor... Bu rakamlara dikkat, sizin de maaşınız tabloda olabilir!

Temmuz 2024’te açıklanan yüzde 24,71 SSK ve Bağ-Kur zammı ile yüzde 19,31 memur zammı sonrası Ocak 2025 için gözler yeniden zamlarda. Eylül enflasyon rakamları ve TÜİK’in yapacağı açıklamalar, memur ve emekli maaşlarını etkileyecek en önemli faktörler arasında. Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri, 2025 yılı için yüzde 10-15 aralığında bir zam olacağını öngörüyor. Peki, 2025 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı 15 bin TL olur mu? İşte milyonlar için zamlı maaş tablosu...

Finans 28-09-24 07:51

Emekli, memur ve asgari ücret zammında istenmeyen tablo! SGK Uzmanı Özgür Erdursun kalem kalem rakamları ortaya döktü: 7 oranlı zam senaryosu

Ocak 2025'te yapılacak zamlar milyonların gündeminde. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşından memur zamlarına ve asgari ücret artışına kadar tüm detayları açıkladı. Memur maaşlarında yüzde 10, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ise yüzde 15 artış bekleniyor. En düşük emekli maaşının 15 bin TL'yi bulabileceği, asgari ücretin ise yüzde 20 ila yüzde 50 arasında artabileceği senaryolar tartışılıyor.

Finans 26-09-24 16:05

Sapık katil Yunus Emre Geçti'yi sahiplenip küstahça paylaşım yaptılar: Sizde memur casperlarda kardeş bitmez

Türkiye, Ümraniye'de sapık hırsız Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilen polis Şeyda Yılmaz'a ağlarken sosyal medyada yine kendini bilmez hesaplardan akıldışı paylaşımlar yapıldı. Bunlardan en tepki çekeni ise kendilerine 'Casperlar' diyen gruptan geldi. Yunus Emre Geçti'yi sahiplenen illegal oluşum, "Sizde memur Casperlarda kardeş bitmez" paylaşımı yaptı. İnfial yaratan paylaşım kullanıcılar tarafından şikayet yağmuruna tutuldu.

Haber 25-09-24 12:20

Polis katili sapık Yunus Emre Geçti olayında ihmal üstüne ihmal! Kendi imzaya gitmiyor, polis savcılığa bildirmiyor

Kahraman polis memur Şeyda Yılmaz'ın Ümraniye'de bir suç makinesi tarafından şehit edilmesi akıllarda birçok soru işareti bıraktı. Bu kadar sabıkası olan biri nasıl hapiste olmaz? Olayın detayları incelendiğinde ihmaller gün yüzüne çıktı. Sapık katil Yunus Emre Geçti'nin 15 kez adli işlem gördüğü tespit edildi. Devam eden 5 davasıyla birlikte haftada iki kere imzaya gitmesi gereken Geçti bu görevini bile yerine getirmedi. Polisin de bu ihlali savcılığa bildirmediği ortaya çıktı.

Haber 25-09-24 08:26

EYT sonrası emeklilik yaşı değişti: 4 yıl birden düştü! Aktif çalışan sayısında ise beklenmedik gelişme... 12 şehir aday oldu!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi geçen yıl mart ayında yürürlüğe girdi. SGK'nın verilerine göre ise bazı şehirlerde emekli sayısı çalışan sayısını geçti. Ayrıca emeklilik yaşının 4 yıl azalarak 49'a düşmesi ise dikkat çekti.

Finans 24-09-24 10:12

Kademeli emeklilik çıkacak mı, ne zaman? 23 yıldır çalışıyorlar, 9 bin prim günleri de var ama… SGK Başuzmanı İsa Karakaş tarih vererek anlattı

EYT kapsamına girmeyen çalışanlar kademeli emeklilik beklerken, ‘kademeli emeklilik gelecek mi? Ne zaman gelir?’ gibi sorulara yanıt arıyorlar. Milyonlarca kişi bu değişiklikleri yakından takip ederken SGK Başuzmanı İsa Karakaş tarih vererek düzenlemenin yapılmasının bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. Uzman isim, “Adil değil. Eninde sonunda bunun yumuşatılması gerekiyor ki insanların sisteme inancı olması gerekiyor” dedi. 2027 yılını işaret etti.

Finans 24-09-24 08:52

Gözler ocak ayında... SGK uzmanı hesapladı: Emekli ve memur maaşı için 3 farklı rakam söyledi! Yapay zekaya da sordu

Yıl sonuna yaklaştıkça memur, asgari ücretli ve emekli ocak ayında gelecek zamları merak ediyor. Birçok uzmanın açıklamalarda bulunduğu bu dönemde ocak zammını bekleyenler sıkı bir şekilde tahminleri takip etmeye devam ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, ocak ayı zammı için 3 senaryo söyleyerek açıklamalarda bulundu. Erdursun, "Benim görüşüm asgari ücretin 20 bin TL ile 21 bin 250 TL arasında olacağı" ifadelerini kullandı.

Finans 20-09-24 09:20

En düşük emekli aylığı, asgari ücret ve memur maaşları ne kadar olacak? Daha önce de bilmişti, 3 senaryo... Özgür Erdursun rakam açıkladı: Yapay zeka da tahminde bulundu

2025'te memur, emekli ve asgari ücretlinin maaşı ne kadar olacak? Yılın bitmesine 3,5 ay kala memur, emekli ve asgari ücretliye yapılacak zamlar konuşulmaya başlandı. Daha önce de doğru tahminde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında memur, emekli ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. 3 farklı senaryo çizen Erdursun, memur, emekli ve asgari ücret rakamlarını açıkladı.

Finans 19-09-24 23:51

2025 maaş zamları: Asgari ücret için 20 bin TL iddiası! Memur zammını hesaplandı, en düşük emekli maaşını açıkladı... %44 zam gündemdeyken, Mehmet Şimşek'e çağrı

2025 maaş zamları için geri sayıma geçildi. Asgari ücret zammı için 20 bin TL iddiasının hükümetin masasında olduğu belirtilirken, 2025 memur zammı ve en düşük emekli maaşlarını kalem kalem canlı yayında hesaplandı. Milyonlar "Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? 2025 en düşük emekli maaşı kaç TL?" sorularına yanıt ararken; yüzde 44 zam iddialarıyla ilgili Bakan Mehmet Şimşek'e çağrı geldi.

Finans 19-09-24 15:44

Memur maaşı yoksulluk sınırına yetmedi! Rakam 73 bin lirayı da aştı: Yüzde 80'i kiraya gidiyor

BES-AR açlık ve yoksulluk sınırı tutarını duyurdu. Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi'ne göre dört kişilik memur ailesinin açlık sınırını hesaplandı. Bu kapsamda dört kişilik bir memur ailesinin açlık sınırı 27 bin 270 lira, yoksulluk sınırı ise 73 bin 651 lira oldu. Memurların maaşlarının yüzde 80'ini kiraya harcadığı raporda yer aldı.

Finans 17-09-24 15:20

Bilal Erdoğan'ın EYT çıkışına AK Partili belediye başkanı Faruk Özlü'den destek: Ekonominin temeline konulan dinamittir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, dün yaptığı açıklamada geçen sene uygulamaya konulan EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesini eleştirerek, 'Büyük bir felaketti' ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'a Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'den destek açıklaması geldi. Özlü EYT için, "Cumhuriyet tarihinde Türk ekonomisinin temeline konulan en büyük dinamittir." ifadelerini kullandı.

Haber 17-09-24 11:17

Bilal Erdoğan'ın EYT ve Suriyeli çıkışına Özgür Özel'den tepki: Her şeyi ortaya dökmüş! Senin vicdanın, insafın kurumuş!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilal Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan'ın 'EYT çok büyük hataydı' sözlerini hatırlatan Özel, "Babasının diyemediğini demiş. Her şeyi ortaya dökmüş, Bilal Erdoğan'ın mümkünse elinden mikrofonu eksik etmeyelim. Kameraların karşısında hep Bilal kardeşim olsun" dedi. Özel, iktidara seçim çağrısını da yeniledi: Hodri meydan!

Haber 16-09-24 14:04

Gençlere de emeklilik güvencesi! EYT ile yaş şartı kaldırılmıştı: Ne kadar prim ödenmesi gerekiyor? Detaylar netleşti

18 yaşını dolduran herkes çalışmadan sosyal güvence ve emeklilik imkanına kavuşabiliyor. Üniversite öğrencileri de bu sayede ilk sigortalarını yaptırıp emekliliğe adım atabilir. Şartlar belli oldu. İşte detaylar...

Finans 16-09-24 10:18

Bilal Erdoğan'dan EYT açıklaması: 'Büyük bir felaketti'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Ben de EYT'ye hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti" dedi.

Finans 15-09-24 21:43

Merkez Bankası anketi ile 2025 emekli ve memur zammı tahmini! Ocak'ta en düşük maaş ne kadar olacak? İşte en yeni tablo

Emekli zammı ve memur maaş zammı için dün yeni bir ipucu geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yıl sonu enflasyon tahminini de paylaştığı Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. Böylece SSK (4A), Bağ-Kur (4B), Emekli Sandığı (4C) için Ocak 2025 zammında yeni rakamlar ortaya çıktı. İşte en düşük emekli maaşı için formül ve meslek meslek zamlı maaş tablosu!

Finans 14-09-24 07:34

Milyonların alacağı paraya memur zammı dokunuşu! 65 yaş aylığı, engelli aylıkları, evde bakım maaşı… 10 bin TL’ye dayanacak

Memur zammı sosyal yardım ödemelerini de değiştirecek. Yüzde 41,5’lik yıl sonu enflasyon tahminine göre memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme dahil edildiğinde ortaya çıkan yüzde 9,3’lük artış milyonların maaşını yukarı yaşıyacak. Peki 2025 OCak memur maaşları ile 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ne kadar olacak? Rakam 10 bin TL’ye dayanıyor. İşte en yeni hesap…

Finans 09-09-24 08:54

Son dakika: En yeni memur maaş zammı ve emekli zammı tahmini! Daha bugün açıklandı: En düşük emekli maaşı için 15 bin TL formülü

Son dakika haberi… Emekli zammı, memur zammı ne olacak? Milyonlarca kişi için bugün Orta Vadeli Program’da (OVP) açıklanan yılsonu enflasyon tahmini Ocak 2025 zam dönemine bir kez daha fener tuttu. 2 aylık enflasyon rakamları netleşmişken yeni zamlı emekli ve memur maaş tablosunda dikkat çeken değişim yaşandı. Peki kim ne kadar zam alacak? En düşük emekli maaşı ne olacak? İşte en yeni liste…

Finans 05-09-24 14:48

‘Yüzde 15-20 civarında olacak…’ SGK Uzmanı canlı yayında oran verdi: Yüzde 5,78’i şimdiden garanti

Geçtiğimiz günlerde TÜİK ağustos ayı enflasyonunu yüzde 2,47 olarak açıklamıştı. Yıl sonuna doğru yaklaşıyorken emekliler ocak ayında gelecek zammı merak etmeye başladı. SGK Uzmanı Melis Elmen, emekli zammı ve memur maaş zammı için tahminini paylaştı. Bu kapsamda Ocak 2025 memur ve emekli maaş zammının yüzde 15-20 civarında olmasını beklediklerini dile getirdi.

Finans 05-09-24 09:37

Yeni emekli maaş zammı ne kadar olacak? Uzman isim hesapladı! Memur ve emekli maaşı zammında 2 oran netleşti

Emekli ve memur zammı için Ocak 2025 zam takvimi işliyor. Ağustos ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Memur ve emekli maaşında 2 oran netleşti. Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, Temmuz ve Ağustos enflasyon oranlarıyla birlikte gelecek 4 aydaki rakamları da işaret ederek maaş zamlarında beklenilen artış oranını açıkladı.

Finans 03-09-24 20:35

SON DAKİKA: Enflasyon rakamları açıklandı! 7’den 70’e, emeklisinden memuruna herkesi etkiliyor: TÜİK Ağustos ayı için duyurdu

Son dakika haberi… Ağustos ayı enflasyonu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyuruldu. Böylece yılın sekizinci TÜFE verisi de netleşti. Böylece emekli ve memur zammı için de Ocak 2025 zammı öncesi 2 aylık enflasyon belli oldu. Peki enflasyon Ağustos ayında ne oldu? İşte milyonların cebini ilgilendiren rakamlar ve son dakika haberinin detayları…

Finans 03-09-24 10:01

EYT, kademeli emeklilik derken ‘67 yaş’ sözleri olay oldu: 2008 sonrası sigortalı olanlar dikkat! 3 farklı yöntem var, asgari ücretli için hesap yaptı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemeye ilişkin sözleri gündem oldu. Avrupa ülkelerini örnek göstererek emeklilik yaşının yükselebileceğinin sinyalini verdi. SGK Uzmanı Dile Ete konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde 2008 sonrası sigortalı olanları ilgilendiren 3 çözüm önerisini sundu. Asgari ücretli çalışanın emekli olana kadar her ay emekli maaşından 25 lira eksildiğini dile getirdi. Emekli maaşlarındaki düşüşün nedeni ise belli oldu.

Finans 02-09-24 12:05

SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ‘sıfır zam’ vakası daha! Enflasyonda Ocak 2025 senaryosu… Kimi 417 TL kimi 1.974 TL altında kalacak

Emekli ve memur zammı için Ocak 2025 zam takvimi işliyor. Yarın TÜİK Ağustos ayı enflasyonunu saat 10.00’da açıklayacak. Böylece SSK, Bağ-Kur ve memur ile memur emekli zammında 2 aylık enflasyon rakamları belli olacak. Ancak öncesinde ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentileri milyonlar için aynı tehlikeyi gözler önüne serdi. Hesaplar yapıldı… Yeni rakamlar enflasyondaki düşüş beklentisi ile sıfır zam ihtimalini bir kez daha ortaya çıkardı. En düşük emekli maaşının altında kalacak...

Finans 02-09-24 08:05

AK Parti'de yetkili isim açıkladı: Emeklilik sistemi güncelleniyor... Kamuda 'esnek çalışma' başlatılıyor mu?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için düzenlemelerin yapılmasının ardından bütçenin zorlanmaya başladığı konuşuluyordu. Sosyal güvenlik sisteminin sağlıklı işlemesi için ortalama 4 çalışana 1 emekli düşmesi gerekirken, bugün Türkiye’de 2 çalışana 1 emekli düşmesi ise hükümetin bu konu hakkında düzenleme yapmasını gerektirdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Finans 31-08-24 09:34

Ocak ayına az bir zaman kala masada konuşulan zam oranları merak ediliyor... Memur ve memur emeklisinin zamlı maaşı için hesaplamalar başladı

Ocak ayına çok az bir zaman kaldı. Memur ve memur emeklisinin gözü ise ocak ayında yapılacak zamma odaklandı. Vatandaş gelecek zammı merak ederken masada konuşulanlar ise hesaplanmaya başladı. İşte detaylar...

Finans 27-08-24 11:47

TÜRK-İŞ'ten 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması! Memur çok almıyor biz az alıyoruz

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, ‘zordayız, geçinemiyoruz, sıkıntıdayız, huzurumuz yok’ başlıklı basın toplantı düzenlendi. Ekonomik zorluklara dikkat çeken Atalay, 'Memur çok almıyor, biz az alıyoruz' dedi ve 'Türkiye’nin en büyük mitingini yapacağız haberiniz olsun' ifadelerini kullandı.

Finans 20-08-24 20:58

Öğretmenlerin gözü kulağı oradaydı! Ek ders ücretlerine zam!

Temmuz ayı itibariyle memurların beklediği maaş zammının ardından, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler de ek ders ücretleri hakkında gelecek zam haberini bekliyorlar. Temmuz 2024 itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılan zamları, memur maaşlarına yapılan %19,31’lık yeni orana göre olarak belirlenecek.

Haber 19-08-24 16:57

Merkez Bankası'na göre yüzde 15'i bile yakalayamadı! 'Emekliye, memura, asgari ücretliye yüzde 20 zam' planını yalanladılar

Emekli maaşı zammı ve memur zammı için sırada Ocak ayında yapılacak artış var. Milyonlarca memur ve emekli için hesaplar ise iç açıcı değil. Yüksek enflasyon ile yüzde 50 artışları gören maaşlar Ocak ayında enflasyonun Merkez Bankası tahmini doğrultusunda gelmesi halinde zar zor yüzde 15'e yaklaşacak. Ancak hem çalışan hem de emeklinin maaşı için TCMB Başkanı Karahan'ın 'en fazla yüzde 20 zam gelecek' dediği iddiası yalanlandı. Peki Ocak 2025'te kim ne kadar zam alacak? İşte en yeni hesap...

Finans 17-08-24 14:38

Milyonları ilgilendiren haber! Memur ve memur emeklisi bu haberi bekliyordu… Maaş zammı hesabında ‘enflasyon’ tarifesi

Son günlerde kademeli emeklilik ve tamamlayıcı emeklilik gündemdeki yerini korurken, memur ve memur emeklilerin beklediği maaş zammı beklentilerine enflasyon tarifesiyle yeniden el atıldı. Merkez Bankası maaş zammı için hesapları yeniden değiştirecek enflasyon tahminini açıkladı. Memur ve memur emeklilerinin 2025 Ocak ayında alacağı zam oranı değişerek, enflasyon farkıyla beraber yüzde 10,71'e çıkması bekleniyor.

Finans 16-08-24 14:57

Emeklinin gözü ocak ayı zammına çevrildi! SGK Uzmanı net rakamı verdi

Emekli kök maaşı geçtiğimiz ay yüzde 25'lik bir zam ile 12.500 TL oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 oranında zam verilirken, memur emeklileri de yüzde 19,31 zam gerçekleşmişti. Yapılan zamların farkları ise 7 Ağustos tarihinde hesaplara yatırılmıştı. Emekli temmuz ayı zammından sonra ocak ayı zammını merak etmeye başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, ocak ayındaki zam ile ilgili net bir rakam verdi.

Finans 16-08-24 13:18

AK Partili isimden çok konuşulacak 'EYT' ve 'emekli maaşı' sözleri! '25 bin TL verilerek çözülse...'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ekonomiye dair değerlendirmelerinde çarpıcı ifadeler kullandı. Zeybekci emekli maaşı artırmanın sorunların çözümü olmadığını belirtirken "Emekliye 25 bin lira verilerek çözülse dünyada fakir ülke kalmazdı, herkes bolca para verir problemler biterdi. Çözüm ürünü, malı, istihdamı artırmak. Topyekün ülkece bir karar vermeliyiz" dedi. EYT için de çok konuşulacak ifadeler kullanan Zeybekci "EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demek" dedi.

Finans 14-08-24 16:07

Memur maaşına ek 641 TL ikramiye! Yarın hesaplarınızı kontrol edin, aylık olarak yatacak: İşte toplu sözleşme ikramiyesi ödeme tarihi

Toplu sözleşme ikramiyesi hakkının yasal düzenlemeye alınmasıyla 2 milyonu aşkın memura ödeme yapılacak. Bu kapsamda sendikalı tüm memurlar her ay 641 lira alacak.

Finans 14-08-24 13:15

'Yüzde 30'u memura gidiyor' dediği anlar bir kez daha gündemde: 'Siz az kazanıyorsunuz diye memur çok kazanıyor olmuyor...'

Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, katıldığı bir programda kamu bütçesine dair görüşlerini paylaştığı bölüm yeniden gündem oldu. Memur ve vekil sayısına değinen Türkmen her ikisinin de fazla olduğunu söyledi. O açıklamalar tepki toplarken bir X kullanıcısı, 'Siz az kazanıyorsunuz diye memur çok kazanıyor olmuyor' yorumunu yaptı.

Finans 13-08-24 15:04