Memur Refah Payi Haberleri

2008'den sonra memur olanlara 'iki kere düşünün' dedi... Özgür Erdursun emekli olacakları madde madde sıralayarak uyardı...

Emekli olmayı düşünenler 2024 yılında mı 2025 yılında mı dilekçelerini vermeleri gerektiğini düşünüyor. Maaş farkının yüzde 30 olmasından dolayı 2024 yılında dilekçelerin arttığından dolayı hükümetten düzenleme bekleniyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emekli adayı için açıklamalarda bulundu. Erdursun, "Zarar ederler" diyerek madde madde değerlendirdi.

Finans 2024-10-17 14:54:41

Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, depreme basın toplantısında yakalandı! Yerinden bile kıpırdamadı...

Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek bağımsız olarak görevini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki depreme basın toplantısı sırasında yakalandı. O anlar ise kameraya yansıdı.

Haber 2024-10-16 12:53:59

Bedelli askerlik ücretine zam geliyor! İşte artış beklenen rakam... Daha düşük ücret ödemek isteyenler için kritik süreç

Emekli ve memur maaş zamları, asgari ücrete gelecek zammın yanı sıra vatandaşlar tarafından yeni yılla beraber vergi, harç ya da diğer ücretlere gelecek zamlar da araştırılıyor. Bunlardan bir tanesi de çok sayıda kişiyi ilgilendiren bedelli askerlik ücreti. Bedelli askerlik ücretinin, 2025 yılının ilk yarısında 25 bin TL artarak 242 bin 555 TL olacağı öngörülüyor. Böylece askerliğini bedelli askerlik olarak yapmayı düşünenler için daha düşük ücret ödemek adına kritik süreç de başlamış oldu.

Finans 2024-10-15 11:29:00

Memurların gözü oradaydı! Memur-Sen açıkladı: Bakanlıkla görüşmelerimiz sonuç verdi

Tasarruf tedbirleri kapsamında memurların kaldırılması planlanan servis hakkıyla ilgili yeni açıklama geldi. Memur-Sen bakanlıklarla yapılan görüşmeler sonrasında servis hizmetinin devam edeceğini duyurdu.

Finans 2024-10-14 10:44:47

Ocak ayına sayılı gün kaldı... Asgari ücret için o rakamın üstü artık konuşulmuyor! Emekli aylıkları için 0 zam tehlikesi... Murat Göktaş: O taraf masada olmayabilir

Ocak ayına günler kala emeklinin, asgari ücretlinin, memur ve memur emeklisinin dikkati yapılacak zamlara çevrildi. Birçok rakam konuşuluyorken artık ne kadar zam alınacağı şekillenmeye başladı. SGK Uzmanı Murat Göktaş emekliden asgari ücretliye kadar masada konuşulan rakamları tek tek açıkladı.

Finans 14-10-24 08:01

IMF'ten Türkiye'ye 'çalışanları üzecek' çağrı! Asgari ücret, memur ve emekli maaşları için zam hesabı sürerken...

Bir yandan yeni vergiler diğer yandan 2025 zamlı maaş hesapları sürerken, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) dikkat çeken bir 'Türkiye' değerlendirmesi geldi. Zam hesabı yapan asgari ücretliyi, memur ve emekliyi üzecek açıklamada ücret artışlarında sıkılaştırma politikalarından taviz verilmemesi gerektiği belirtildi. Enflasyon tahmini de yapılan açıklamada Türkiye'nin gerekirse daha fazla sıkılaştırmaya hazır olması gerektiği kaydedildi.

Finans 12-10-24 07:34

Valilikten Eda Nur'un ölümüne ilişkin İBB'deki 3 memur için soruşturma izni

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan 3 memur hakkında soruşturma izni verdi.

Haber 11-10-24 11:30

TBMM'de kabul edildi! Binlerce öğretmeni ilgilendiriyor: Milli Eğitim Akademisi kurulacak

Binlerce öğretmeni ilgilendiren kanun teklifi, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezalar yarı oranda arttırılacak. Öğretmen adaylarına 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilecek.

Haber 10-10-24 21:21

Memur ve emeklinin maaş hesabı sürerken, 'Güzel haber' diye duyuruldu: Mahkemeden TÜİK'e 30 gün süre! Enflasyon...

Milyonlarca memur ve emekli 2025 maaş zamları için geri sayıma geçerken, "Ocak'ta memur maaşı ne kadar olacak? 2025 emekli maaşı kaç TL zamlanacak?" sorularına yanıt aramaya başladı. Gözler bir yandan maaş zamlarını belirleyecek olan enflasyon rakamlarına çevrilirken, tartışmaların odağındaki TÜİK'le ilgili açılan davada, mahkeme '30 gün süre' verdi. Enflasyon hesabında kullanılan tüm belge ve bilgiler mahkemeye sunulacak.

Finans 10-10-24 07:44

Zam bekleyen memur ve memur emeklisini üzecek haber! Uzmanı kalem kalem hesapladı... Refah payı için kapıları kapattı

Ocak ayı herkesin maaşının değiştiği ay olacak. Asgari ücretle birlikte, özel sektör, işçi, memur, memur emeklileri de toplu sözleşme ve enflasyon farkı verilerine göre yeni maaşlarını öğrenecek. SGK Uzmanı İsa Karakaş da memur ve memur emeklilerinin 2025 maaşlarını hesapladı. Refah payı için söyledikleri ise beklentisi olanları hayal kırıklığına uğrattı.

Finans 09-10-24 06:44

Milyonlarca asgari ücretli bunu bekliyordu! Emin Yılmaz rakamlarla konuştu: Yüzde 50'ye yakın zam gelebilir... Refah payı için son noktayı koydu

Yıl sonuna doğru yaklaşıyorken asgari ücretli gözünü ocak ayı zammını çevirdi. Temmuz, ağustos ve eylül enflasyonlarının belli olmasıyla tablo az da olsa belli olmaya başladı. OVP toplantısında da yıl sonu enflasyonun tahmininin yüzde41.5 olarak revize edilmesiyle asgari ücretli acaba maaşım ne kadar olacak diye merak etmeye başladı. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, asgari ücretliye ne kadar zam gelebileceğini söyledi.

Finans 07-10-24 12:23

3 aylık enflasyon farkı belli oldu! Emeklinin gözü kulağı ocak ayı zammında! Uzmanı açıkladı... Bu fark gelirse işler değişebilir!

Geçtiğimiz hafta TÜİK'in eylül ayı enflasyon oranını açıklaması ile memur ve emeklilerin alacağı 3 aylık zam farkı netleşti. Ocak 2025'e son 3 ay kala milyonlarca insanın merak beklediği maaş oranları ise uzmanlar tarafından hesaplanmaya devam ediyor. Peki 3 aylık enflasyon farkı ile emekliler ne kadar maaş alacak? İşte cevabı...

Finans 07-10-24 08:35

Özgür Erdursun, asgari ücret zammı için 'İhtimal fazlalaştı' diyerek rakam verdi, memur ve emekli maaşı için 'artık belli' dedi: 2025'te çok mutlu olmayacaklar!

Asgari ücret zammı, memur ve emekli maaşları için hesaplar değişti. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 2025 zamlı maaş tabloları yeniden hesaplanırken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun 'İhtimal fazlalaştı' diyerek asgari ücret zammı için rakam verdi. "Artık belli" diyerek memur ve emekli maaşlarına kaç TL zam yapılacağını da açıklayan Erdursun "2025'e girildiği zaman memurlar, emekliler ve asgari ücretliler çok mutlu olmayacak" diye konuştu.

Finans 04-10-24 07:57

SON DAKİKA: Eylül ayı enflasyonu açıklandı! Emekli ve memur maaşlarını da etkiliyor! TÜİK duyurdu, tablo değişti ve tek tek hesaplandı

Son dakika... Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon oranını açıkladı. TÜİK dokuzuncu ayın enflasyonunu açıklaması sonrası 2025 ocak zammı için üçüncü veride belirlenmiş oldu. 3 aylık zam oranı ile SSK ve Bağ-Kur emekli maaş tablosu belli olurken, memur ve memur emeklisi için de tablo değişti. Peki 3 aylık enflasyon rakamlarını göre memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Finans 03-10-24 10:43

Yeniden Refah Partisi’nden 2 belediye başkanı daha istifa etti

Fatih Erbakan’ın liderliğini yaptığı Yeniden Refah Partisi’nden 2 belediye başkanı daha istifa etti. Batman'da, Yeniden Refah Partisi’nden Beşiri İlçe Belediye Başkanı olarak seçilen Alpaslan Karabulut ile Balpınar Belde Belediye Başkanı İmadeddin Ekmiş, partilerinden istifa ederek görevlerini bağımsız olarak sürdüreceklerini söyledi.

Haber 02-10-24 14:04

Canlı yayında Emin Yılmaz tek tek hesapladı... Emekliler 0 zam ile karşı karşıya! Toplu sözleşme ile memur emeklileri o rakamın altına düşmüyor!

Ocak ayına son 3 ay kala emekliler gözlerini 2025'in ilk ayına çevirdi. Rakamların konuşulduğu ve sürekli olarak hesaplamaların yapıldığı bugünlerde emekliler alacakları zam oranını merak ediyor. Yüzde 0 zam oranı ile karşı karşıya olan emekliler için SGK Uzmanı Emin Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yılmaz, yıl sonu enflasyon tahminlerine göre tek tek maaş zamlarını hesapladı.

Finans 30-09-24 16:07

3 aylık enflasyon farkı ile memur zammı ve emekli zammı hesabı! 10 bin lira bile zor... Bu rakamlara dikkat, sizin de maaşınız tabloda olabilir!

Temmuz 2024’te açıklanan yüzde 24,71 SSK ve Bağ-Kur zammı ile yüzde 19,31 memur zammı sonrası Ocak 2025 için gözler yeniden zamlarda. Eylül enflasyon rakamları ve TÜİK’in yapacağı açıklamalar, memur ve emekli maaşlarını etkileyecek en önemli faktörler arasında. Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri, 2025 yılı için yüzde 10-15 aralığında bir zam olacağını öngörüyor. Peki, 2025 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı 15 bin TL olur mu? İşte milyonlar için zamlı maaş tablosu...

Finans 28-09-24 07:51

Emekli, memur ve asgari ücret zammında istenmeyen tablo! SGK Uzmanı Özgür Erdursun kalem kalem rakamları ortaya döktü: 7 oranlı zam senaryosu

Ocak 2025'te yapılacak zamlar milyonların gündeminde. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşından memur zamlarına ve asgari ücret artışına kadar tüm detayları açıkladı. Memur maaşlarında yüzde 10, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ise yüzde 15 artış bekleniyor. En düşük emekli maaşının 15 bin TL'yi bulabileceği, asgari ücretin ise yüzde 20 ila yüzde 50 arasında artabileceği senaryolar tartışılıyor.

Finans 26-09-24 16:05

Sapık katil Yunus Emre Geçti'yi sahiplenip küstahça paylaşım yaptılar: Sizde memur casperlarda kardeş bitmez

Türkiye, Ümraniye'de sapık hırsız Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilen polis Şeyda Yılmaz'a ağlarken sosyal medyada yine kendini bilmez hesaplardan akıldışı paylaşımlar yapıldı. Bunlardan en tepki çekeni ise kendilerine 'Casperlar' diyen gruptan geldi. Yunus Emre Geçti'yi sahiplenen illegal oluşum, "Sizde memur Casperlarda kardeş bitmez" paylaşımı yaptı. İnfial yaratan paylaşım kullanıcılar tarafından şikayet yağmuruna tutuldu.

Haber 25-09-24 12:20

Polis katili sapık Yunus Emre Geçti olayında ihmal üstüne ihmal! Kendi imzaya gitmiyor, polis savcılığa bildirmiyor

Kahraman polis memur Şeyda Yılmaz'ın Ümraniye'de bir suç makinesi tarafından şehit edilmesi akıllarda birçok soru işareti bıraktı. Bu kadar sabıkası olan biri nasıl hapiste olmaz? Olayın detayları incelendiğinde ihmaller gün yüzüne çıktı. Sapık katil Yunus Emre Geçti'nin 15 kez adli işlem gördüğü tespit edildi. Devam eden 5 davasıyla birlikte haftada iki kere imzaya gitmesi gereken Geçti bu görevini bile yerine getirmedi. Polisin de bu ihlali savcılığa bildirmediği ortaya çıktı.

Haber 25-09-24 08:26

Ticaret Bakanı Bolat, Goldman Sachs’ta konuştu: Yatırımcıları Türkiye'ye davet etti

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Ömer Bolat, 15. Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın genel merkezinde düzenlenen toplantıda konuştu. Bolat, yatırımcıları, Türkiye'deki fırsatlardan yararlanmaya, daha fazla üretim, ihracat ve refah için çabaları artırmaya çağırdı.

Finans 24-09-24 17:57

Fatih Erbakan 'Bir daha asla' diyerek AK Parti'ye kapı kapattı, ittifak için 5 partiyi sıraladı

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan AK Parti ve 'yeni ittifak' iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. "AK Parti ile yeniden bir araya gelir misiniz?" sorusuna yanıt veren YRP lideri Erbakan, ittifak yapabilecekleri 5 partiyi açıkladı. YRP'nin baraj problemi olmadığını da savunan Erbakan, partisinin oy oranını açıkladı.

Haber 23-09-24 13:28

Sabah dükkanı açmaya gelince zarfla karşılaştılar! İçinden para çıktı... Gece tek tek gezip bırakmışlar

Bilecikli esnaf, sabah saatlerinde 'siftah parası' şaşkınlığı yaşadı. Yeniden Refah Partisi İl Gençlik Kolları üyeleri, gece vakti kentte kepenkleri kapalı dükkanları tek tek gezerek mektup bıraktı. Sabah iş yerlerine gelen esnaf, kapının önündeki zarftan 5 TL siftah parası çıkınca şaşırdı.

Finans 23-09-24 10:59

Ekonomik refah için kemerler sıkılıyor... Kamuda tasarrufta yeni adım: Proje yok!

Ekonomik refaha erişebilmek için hükümet tasarruf tedbirlerini genişletmeye devam ediyor. Buna göre, 2025-2027 dönemi için planlanacak kamu yatırımlarına ve kamu yatırım harcamalarına çok sayıda sınırlama ve yeni kurallar getirildi. Bütçeyle ilave yük oluşturacak faaliyet genişlemesine ve yeni artışlara gidilmeyecek.

Finans 22-09-24 08:27

Gözler ocak ayında... SGK uzmanı hesapladı: Emekli ve memur maaşı için 3 farklı rakam söyledi! Yapay zekaya da sordu

Yıl sonuna yaklaştıkça memur, asgari ücretli ve emekli ocak ayında gelecek zamları merak ediyor. Birçok uzmanın açıklamalarda bulunduğu bu dönemde ocak zammını bekleyenler sıkı bir şekilde tahminleri takip etmeye devam ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, ocak ayı zammı için 3 senaryo söyleyerek açıklamalarda bulundu. Erdursun, "Benim görüşüm asgari ücretin 20 bin TL ile 21 bin 250 TL arasında olacağı" ifadelerini kullandı.

Finans 20-09-24 09:20

En düşük emekli aylığı, asgari ücret ve memur maaşları ne kadar olacak? Daha önce de bilmişti, 3 senaryo... Özgür Erdursun rakam açıkladı: Yapay zeka da tahminde bulundu

2025'te memur, emekli ve asgari ücretlinin maaşı ne kadar olacak? Yılın bitmesine 3,5 ay kala memur, emekli ve asgari ücretliye yapılacak zamlar konuşulmaya başlandı. Daha önce de doğru tahminde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında memur, emekli ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. 3 farklı senaryo çizen Erdursun, memur, emekli ve asgari ücret rakamlarını açıkladı.

Finans 19-09-24 23:51

2025 maaş zamları: Asgari ücret için 20 bin TL iddiası! Memur zammını hesaplandı, en düşük emekli maaşını açıkladı... %44 zam gündemdeyken, Mehmet Şimşek'e çağrı

2025 maaş zamları için geri sayıma geçildi. Asgari ücret zammı için 20 bin TL iddiasının hükümetin masasında olduğu belirtilirken, 2025 memur zammı ve en düşük emekli maaşlarını kalem kalem canlı yayında hesaplandı. Milyonlar "Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? 2025 en düşük emekli maaşı kaç TL?" sorularına yanıt ararken; yüzde 44 zam iddialarıyla ilgili Bakan Mehmet Şimşek'e çağrı geldi.

Finans 19-09-24 15:44

Memur maaşı yoksulluk sınırına yetmedi! Rakam 73 bin lirayı da aştı: Yüzde 80'i kiraya gidiyor

BES-AR açlık ve yoksulluk sınırı tutarını duyurdu. Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi'ne göre dört kişilik memur ailesinin açlık sınırını hesaplandı. Bu kapsamda dört kişilik bir memur ailesinin açlık sınırı 27 bin 270 lira, yoksulluk sınırı ise 73 bin 651 lira oldu. Memurların maaşlarının yüzde 80'ini kiraya harcadığı raporda yer aldı.

Finans 17-09-24 15:20

Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor... Asgari ücret için konuşulmaya başlandı! İşte OVP sonrası masadaki rakam

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Orta Vadeli Programı (OVP) açıklamıştı. Yılmaz, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 33'ten revize ederek yüzde 41,5 olabileceğini söylemişti. Asgari ücretli ise yıl sonu enflasyon beklentisine göre ocak ayı zammını merak etmeye başladı. Peki asgari ücret zam oranı ne olacak? Refah payı gündemde mi? İşte cevabı...

Finans 16-09-24 09:25

Merkez Bankası anketi ile 2025 emekli ve memur zammı tahmini! Ocak'ta en düşük maaş ne kadar olacak? İşte en yeni tablo

Emekli zammı ve memur maaş zammı için dün yeni bir ipucu geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yıl sonu enflasyon tahminini de paylaştığı Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. Böylece SSK (4A), Bağ-Kur (4B), Emekli Sandığı (4C) için Ocak 2025 zammında yeni rakamlar ortaya çıktı. İşte en düşük emekli maaşı için formül ve meslek meslek zamlı maaş tablosu!

Finans 14-09-24 07:34

Narin'in ölümü sonrası siyasi liderlerden peş peşe idam çağrıları! Bir daha kimse aklından geçiremeyecek

Narin'in ölümünün ardından siyasetçiler idam cezasını gündeme getirmeye başladı. Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici "İdam gelecek. İbreti alem için sallandıracaksın. Bir daha hiçbir zaman hiç kimse çocuklarımızın canına, ırzına tasallut etmeyi dahi aklından geçiremeyecek" demişti. Son olarak Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan "caydırıcılık" vurgusu yaparak idamın tartışılması çağrısında bulundu.

Haber 09-09-24 11:53

Milyonların alacağı paraya memur zammı dokunuşu! 65 yaş aylığı, engelli aylıkları, evde bakım maaşı… 10 bin TL’ye dayanacak

Memur zammı sosyal yardım ödemelerini de değiştirecek. Yüzde 41,5’lik yıl sonu enflasyon tahminine göre memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme dahil edildiğinde ortaya çıkan yüzde 9,3’lük artış milyonların maaşını yukarı yaşıyacak. Peki 2025 OCak memur maaşları ile 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ne kadar olacak? Rakam 10 bin TL’ye dayanıyor. İşte en yeni hesap…

Finans 09-09-24 08:54

Emekliye memura refah payı, seyyanen zam tarih mi oluyor? “Zam yapsak bile 3 gün sonra eriyor” dedi: Maaş zammında iki ihtimal

Enflasyon hedefleri değişti, milyonlarca kişi için Ocak zammı tahmini ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise zamlara ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Yılmaz enflasyondaki düşüşü işaret ederek kalıcı refah vurgusu yaptı. “Aksi takdirde bugün yaptığınız bir artış 3 gün sonra eriyip gidiyor” dedi. İşte detaylar…

Finans 06-09-24 07:26

YRP'li Suat Kılıç'tan erken seçim açıklaması! 'Mümkün değil' deyip tarih verdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Görünen köy kılavuz istemez; Türkiye'nin erken seçime doğru ilerlediğini görüyoruz. Parti olarak erken seçim tarihini de size ilan etmek istiyorum. 2025 yılı sonu olması halinde, 23 Kasım Pazar günü erken seçim için makul bir gün olacaktır" dedi.

Haber 05-09-24 16:50

Son dakika: En yeni memur maaş zammı ve emekli zammı tahmini! Daha bugün açıklandı: En düşük emekli maaşı için 15 bin TL formülü

Son dakika haberi… Emekli zammı, memur zammı ne olacak? Milyonlarca kişi için bugün Orta Vadeli Program’da (OVP) açıklanan yılsonu enflasyon tahmini Ocak 2025 zam dönemine bir kez daha fener tuttu. 2 aylık enflasyon rakamları netleşmişken yeni zamlı emekli ve memur maaş tablosunda dikkat çeken değişim yaşandı. Peki kim ne kadar zam alacak? En düşük emekli maaşı ne olacak? İşte en yeni liste…

Finans 05-09-24 14:48

‘Yüzde 15-20 civarında olacak…’ SGK Uzmanı canlı yayında oran verdi: Yüzde 5,78’i şimdiden garanti

Geçtiğimiz günlerde TÜİK ağustos ayı enflasyonunu yüzde 2,47 olarak açıklamıştı. Yıl sonuna doğru yaklaşıyorken emekliler ocak ayında gelecek zammı merak etmeye başladı. SGK Uzmanı Melis Elmen, emekli zammı ve memur maaş zammı için tahminini paylaştı. Bu kapsamda Ocak 2025 memur ve emekli maaş zammının yüzde 15-20 civarında olmasını beklediklerini dile getirdi.

Finans 05-09-24 09:37

AK Parti'ye geçeceği konuşuluyordu! Kasım Gülpınar kararını açıkladı: 'Geçsem nasıl olur diye halka sordum'

Son dakika haberi: Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nden istifa etmesi geniş yankı uyandırdı. Gülpınar'ın istifasıyla birlikte AK Parti'ye geri döneceği iddiaları gündeme geldi. Gülpınar iddialara canlı yayında yanıt verdi. Halka "AK Parti'ye geçsem nasıl olur" diye sorduğunu belirten Gülpınar aldığı yanıtla birlikte kararını açıkladı.

Haber 04-09-24 16:53

Yeni emekli maaş zammı ne kadar olacak? Uzman isim hesapladı! Memur ve emekli maaşı zammında 2 oran netleşti

Emekli ve memur zammı için Ocak 2025 zam takvimi işliyor. Ağustos ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Memur ve emekli maaşında 2 oran netleşti. Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, Temmuz ve Ağustos enflasyon oranlarıyla birlikte gelecek 4 aydaki rakamları da işaret ederek maaş zamlarında beklenilen artış oranını açıkladı.

Finans 03-09-24 20:35

Yeniden Refah Partisi'nde bir istifa daha! Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz partisinden ayrıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'dan sonra Yeniden Refah Partisi'nde bir istifa haberi de Konya'nın Yalıhüyük ilçesinden geldi. Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve altı meclis üyesi partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Haber 03-09-24 18:18

TÜİK ağustos ayı enflasyonunu açıkladı! Cevdet Yılmaz'dan enflasyon değerlendirmesi

Türkiye İstatistik Kurumu bugün yıllık enflasyonunu yüzde 51,97 olarak açıkladı. TÜİK'in enflasyon açıklaması ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yılmaz, "Enflasyon konusunda elde ettiğimiz pozitif sonuçların refah seviyesi ve gelir dağılımı üzerindeki etkilerini de önümüzdeki dönemde görmeye başlayacağız" dedi.

Finans 03-09-24 14:44

Kasım Gülpınar'dan istifa sonrası dikkat çeken hamle! Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile görüşecek…

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden eski AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la görüşeceği kaydedildi. Gülpınar’ın AK Parti’ye geçip geçmeyeceği ile ilgili tartışmalarla ilgili soruya verdiği bu yanıt çok konuşulacak. İşte detaylar…

Haber 03-09-24 12:56

SON DAKİKA: Enflasyon rakamları açıklandı! 7’den 70’e, emeklisinden memuruna herkesi etkiliyor: TÜİK Ağustos ayı için duyurdu

Son dakika haberi… Ağustos ayı enflasyonu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyuruldu. Böylece yılın sekizinci TÜFE verisi de netleşti. Böylece emekli ve memur zammı için de Ocak 2025 zammı öncesi 2 aylık enflasyon belli oldu. Peki enflasyon Ağustos ayında ne oldu? İşte milyonların cebini ilgilendiren rakamlar ve son dakika haberinin detayları…

Finans 03-09-24 10:01

Yeniden Refah Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, partisinden istifa etti

Siyasette parti istifaları ve partiler arası geçişler gündemdeki yerini korumaya devam ederken yeni bir gelişme daha yaşandı. Bu kez yaşanan gelişme ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili oldu. Yeniden Refah Partili Mehmet Kasım Gülpınar'ın partisinden istifa ettiği öğrenildi. Gülpınar'ın bağımsız olarak görevini yürüteceği aktarıldı.

Haber 02-09-24 12:54

SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ‘sıfır zam’ vakası daha! Enflasyonda Ocak 2025 senaryosu… Kimi 417 TL kimi 1.974 TL altında kalacak

Emekli ve memur zammı için Ocak 2025 zam takvimi işliyor. Yarın TÜİK Ağustos ayı enflasyonunu saat 10.00’da açıklayacak. Böylece SSK, Bağ-Kur ve memur ile memur emekli zammında 2 aylık enflasyon rakamları belli olacak. Ancak öncesinde ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentileri milyonlar için aynı tehlikeyi gözler önüne serdi. Hesaplar yapıldı… Yeni rakamlar enflasyondaki düşüş beklentisi ile sıfır zam ihtimalini bir kez daha ortaya çıkardı. En düşük emekli maaşının altında kalacak...

Finans 02-09-24 08:05

30 Ağustos kutlamasında tartışma yaratan duruş! Şeyh Said'in torunu YRP'li belediye başkanı da törene katılmadı

Elazığ'ın Palu ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen resmi kutlamada tartışma yaratan bir görüntü ortaya çıktı. Şeyh Said'in torunu, Yeniden Refah Partili Palu Belediye Başkanı Faruk Septioğlu kutlamaya katılmadı. Onun yerine katılan belediye başkanvekili Ağa Yılmaz’ın Atatürk Anıtı önündeki duruşu dikkat çekti.

Haber 30-08-24 15:59

Ocak ayına az bir zaman kala masada konuşulan zam oranları merak ediliyor... Memur ve memur emeklisinin zamlı maaşı için hesaplamalar başladı

Ocak ayına çok az bir zaman kaldı. Memur ve memur emeklisinin gözü ise ocak ayında yapılacak zamma odaklandı. Vatandaş gelecek zammı merak ederken masada konuşulanlar ise hesaplanmaya başladı. İşte detaylar...

Finans 27-08-24 11:47

TÜRK-İŞ'ten 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması! Memur çok almıyor biz az alıyoruz

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, ‘zordayız, geçinemiyoruz, sıkıntıdayız, huzurumuz yok’ başlıklı basın toplantı düzenlendi. Ekonomik zorluklara dikkat çeken Atalay, 'Memur çok almıyor, biz az alıyoruz' dedi ve 'Türkiye’nin en büyük mitingini yapacağız haberiniz olsun' ifadelerini kullandı.

Finans 20-08-24 20:58

Öğretmenlerin gözü kulağı oradaydı! Ek ders ücretlerine zam!

Temmuz ayı itibariyle memurların beklediği maaş zammının ardından, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler de ek ders ücretleri hakkında gelecek zam haberini bekliyorlar. Temmuz 2024 itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılan zamları, memur maaşlarına yapılan %19,31’lık yeni orana göre olarak belirlenecek.

Haber 19-08-24 16:57

'Erbakan yürüyüşü' viral olmuştu! İlk kez konuştu: Sosyal medyada görünce biraz sallayayım dedim

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medyada sık sık paylaşılan yürüyüşüyle ilgili konuştu. Farkında olmadan o şekilde yürüdüğünü belirten Erbakan "Sosyal medyayla yayıldı bu ama sonradan bizim çocuklar, evdekiler falan da dedi. 'Ya doğru' diye. Biraz da güldüler onlar da. Şimdi artık ben de biraz dikkat ediyorum" açıklamasında bulundu.

Haber 19-08-24 08:24