Mesane tümörü, ürolojik sistemde prostat kanserinden sonra en yaygın ve kötü huylu kanser türü olarak öne çıkmaktadır. Erkeklerde, kadınlara göre 3-4 kat daha fazla görülür ve sigara kullanımı hastalığın gelişiminde yaklaşık %50 oranında etkili bir faktördür. Ayrıca, bazı endüstriyel kimyasalların da hastalığın ortaya çıkışında rol oynadığı bilinmektedir. Mesane tümörünün tedavisinde erken teşhis kritik öneme sahiptir. Peki, mesane kanseri belirtileri nelerdir?
Nadiren görülen hastalıklar sadece sağlığı değil görünüşü de etkileyebiliyor. Bedeninin fazla büyümesine veya küçük kalmasına neden olabilen bu hastalıklar dikkat çekiyor. 20 yaşındaki Aboli Jarit isimli genç kadın da nadiren görülen hastalığı nedeniyle çocuk gibi görünüyor. Ancak Aboli, hastalığının onu havalı gösterdiğini düşünüyor.
Yapılan ufak deneylerin sonuçları oldukça büyük problemlere yol açabiliyor. Yabancı maddelerle yapılan deneylerin sonucundan iç organlar zarar görebiliyor. Çin'de yaşayan 12 yaşındaki bir çocuk üretrasına soktuğu termometrenin fazla ileri gitmesi sonucunda saatlerce dayanılmaz acılar yaşadı.
Çanakkale’de, idrar yaparken yanma ve karın ağrısı şikayetiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi Üroloji Servisi’ne başvuran Hayrettin Gültekin'in (30) vücudundan çıkanlar şaşkına çevirdi. Gültekin'in mesanesinden ameliyatla, toplam ağırlığı 550 gram olan 20 taş çıkarıldı. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, "Dünya literatürüne baktığımızda bu boyutlarda taşlara pek rastlanmıyor" ifadelerini kullandı.
Adana'da köpeğin mesanesinden 55 taş çıkartıldı
Karaman'da hastanın mesanesinden 1 kilo 50 gram taş çıktı
Gün içerisinde sıklıkla idrar yapılıyor. Sağlığı korumak adına idrara çıkmak önem taşıyor. Ancak uzmanlar genellikle yanlış bir şekilde işendiğini belirtti. Doktor sosyal medyada yaptığı paylaşımda işemenin doğru yolunu anlattı. Oldukça etkileşim alan paylaşım birçok izleyicinin şaşırmasına neden oldu.
Her insanın duş alma alışkanlıkları farklılık gösteriyor. Birçok kişi duşta işemenin normal olduğunu düşünse de bunu yapmak sağlığınızı oldukça olumsuz etkiliyor. Uzmanlar duşta idrar yapmak hakkında uyarılarda bulunuyor.
Sık sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma ve kasık bölgesinde ağrı gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane sarkması kadınlar arasında yaygın şekilde görülebiliyor. Özellikle normal doğum yapan kadınlarda daha sık ortaya çıkan mesane sarkması sosyal yaşamı ve kişinin psikolojisini olumsuz etkiliyor. İdrar torbası, doğum kanalına ve bazen de dışarı doğru fıtıklaşabilmektedir.
Yapılan araştırmalarda sigara içilmese bile sigara dumanını solumanın mesane kanseri riskini arttırdığı öğrenildi. En çok rastlanan kanser türlerinden biri olan mesane kanseri, kadınlardan çok erkeklerde görünüyor. Uzmanlar mesane kanseriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Dışarıda tuvalet kullanamayan ve fobi yaşayan insan sayısı salgınla birlikte daha çok arttı. Bu durumun utangaç mesane sendromu olarak tanımlandığını belirten uzmanlar, insanların kendilerine hastalık bulaşacağı gibi endişe ve paranoyalar yaşadıklarını, tuvalet kullanmamak için de sıvı tüketmediklerini ve yemek yemediklerini ifade ediyor. Tuvalet kullanmamak için yeterli seviyede sıvı tüketmemenin başta böbrek yetmezliği ve üreme sorunları gibi birçok hastalığa yol açabilir.
Duşta işemek, zaman zaman fazla düşünmeden yaptığınız bir şey olabilir. Bununla birlikte iyi olup olmadığını da merak edebilirsiniz. Peki, duşta işemenin bir sakıncası var mı? Bu soruya geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla cevap veren Doktor Alicia Jeffrey-Thomas’ın paylaşımı ses getirdi.
Adana'da 62 yaşındaki hastanın mesanesinden 139 taş çıkarıldı
Mesane ağrısı yaşıyorsanız nedeni mesane taşı olabilir. Böbrekte olduğu gibi mesanede de taş oluşumu mümkündür. Mesane taşı farklı belirtilerle kendini gösterebilir. bunlar mesane ağrısı dışında idrara çıktığınızda fark edeceğiniz belirtilerdir. Mesane taşı tedavisi de prostat olup olmamasına göre değişebilir. Konuyla ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Murad Çeltik, mesane taşları, belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
Denizli'de hastaneye kabızlık şikayetiyle götürdükleri 11 aylık Esma bebeğin mesanesinde 2 santimetrelik taş olduğu saptandı. Teşhis sonrası ameliyata alınan Esma bebek, uygulanan tedavi ile sağlığına kavuştu.
Aksaray’da emekli Fazlı Ağır’ın (66) mesanesinden, yapılan ameliyatla 50 taş çıkarıldı.
Mesane tümörü sebebiyle mesanesi alınan ve idrar torbasıyla gezmek zorunda kalan 2 hasta, ameliyatla idrar torbasıyla gezmekten kurtuldu. Sivas'taki bir hastanede gerçekleştirilen ameliyatta hastalara bağırsaktan mesane yapıldı. Hastalar artık daha konforlu bir hayat yaşıyor.
Mesane nedir sorusu şu şekilde cevaplanabilir, mesane boşaltım sisteminde işlev gören bir organdır. İdrarın vücutta depolandığı alandır. Mesane nerede bulunur? Mesane hastalıkları nelerdir? Detaylı tüm bilgiler yazımızda!
Şeker hastalarına nörolojik mesane problemi ile ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Tufan Tarcan, nörolojik mesane problemi yaşayan kişilerde önemli olan noktanın altta yatan hastalığın tedavisi olduğuna dikkat çekti.
Adamın cinsel tatmin için bu eylemi yaptığı anlaşılırken ameliyatı gerçekleştiren doktor 25 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir olaya tanık olduğunu söyledi.
Mesanesinden yumurta büyüklüğünde iki taş çıkarılan 37 yaşındaki kadın, taşları gördüğünde şaşkınlığını gizleyemedi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ömer Aydın tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatla mesanesinde bulunan taşlar alınan kadının ağrıları yapılan ameliyatla son buldu.
Zonguldak'ta, 3 yaşındaki U.T.'nin, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede mesanesinde tespit edilen 3 santim boyundaki taş ameliyatla alındı. Üroloji Uzmanı Dr. Okan Biçgi, bunun çocuklarda nadir görülen bir olay olduğunu belirterek, "İdrar torbasının içindeki taşı aldık. Şu anda ayağa kalktı, dolaşıyor. Şikayetleri büyük oranda azaldı" dedi.
Memorial Dicle Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Taner Kamacı, mesane reflüsü ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi.
ABD'de 42 yaşındaki bir adam son dönemlerde idrarını yaparken ve mastürbasyon sırasında büyük acı çekmeye başladı. Doktora gittiğinde ise ilginç bir gerçek açığa çıktı.
Samsun’da oturan Mustafa Aytürk’ün (62) mesanesinden ameliyatla 522 gram ağırlığında taş çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştirilen Üroloji Uzmanı Op.Dr. Can Aydın, 37 yıllık meslek hayatında ilk defa bu büyüklükte tek parça halinde bir mesane taşı vakası gördüğünü söyledi.
Isparta'da, halsizlik ve idrar yapamama şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın mesanesinden 10 santimetrelik taş operasyonla alındı
Gülmek, hapşırmak, hızlı bir şekilde öksürmek ve sonrasında gelişen idrar kaçırma durumu. Mesane zayıflığı adı verilen hastalık 35 yaşın üstündeki üç kadından birini etkiliyor. Ancak, kadınlar bu durumu tabu olarak gördüğü için sırlarını kimseyle paylaşmıyorlar.
Sivas'ta, 35 yaşındaki Burak Yılmaz'ın mesanesinden toplam 840 gram irili ufaklı taş çıkarıldı.
Sivas'ta, mesanesinden 7'si yumurta büyüklüğünde irili ufaklı toplam 840 gram taş çıkarılan 35 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu
Kocaeli'de idrar yolunda yanma şikayetiyle hastaneye başvuran 90 yaşındaki hastanın mesanesinden misket büyüklüğünde 35 taş çıkarıldı
Karabük'te idrar yaparken yanma şikayeti ile Karabük Özel Medikar Hastanesi'ne müracaat eden yaşlı adamın mesanesinden, 10 santim boyutunda ve yaklaşık 220 gram ağırlığında prostat dokusu çıkarıldı. Doktor, "Zor idrar yapma şikayeti ile geldi, 220 gram ağırlığında mesane taşı çıktı. 25 yıllık meslek hayatımda ilk kez rastladım" dedi. Hasta Osman Onaran ise kendisini bu sıkıntıdan kurtaran Üroloji Uzmanı Emin Coşkun’a ve ekibine teşekkür etti.
İdrar kaçırma kişinin istemsiz olarak mesane kontrolünü sağlayamaması sonucu idrarın akmasıdır.
Karabük'te rahatsızlığından dolayı hastaneye giden şahsın mesanesinden 1 kilo taş çıktı.
Samsun'da yaşayan 56 yaşındaki Ceyhan Güngör idrarından kan gelince doktora başvurdu.
Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rahmi Onur, aşırı aktif mesane hastalığının, tedavi edilebilen bir hastalık türü olduğunu söyledi.
İdrar kaçırma nedenleri 3 nedenden meydana gelebilir. Belirtileri takip etmek idrar kaçırma nedenini tespit etmede en büyük yardımcı olacaktır. Peki doğru teşhis için hangi noktalara dikkat etmek gerekir? İdrar kaçırma problemi yaşayan kişiler bu durumu önlemek için kendileri neler yapabilir?