Meteoroloji Uzmanı Haberleri

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu illeri açıklayıp çağrıda bulundu: 'İdari izin verilmeli'

Günlerdir etkisini sürdüren sıcak havanın yanında yükselen nem oranları da hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcaklık ve nem tüm yurtta etkili olurken Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, gelecek hafta hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulacağını belirtti. Kadıoğlu, sıcaklığın 40 dereceyi bulacağı şehirlerde idari izin verilmesi çağrısında bulundu.

Haber

Meteoroloji uzmanı İstanbul için saat verdi!

Meteoroloji yarından itibaren ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşeceğini açıkladı. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu akşam saatlerinde Trakya ve Edirne ile birlikte İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını söyledi. Prof. Dr. Şen, "Bu yağış sırasında dolu yağışı da olabilir. İç Anadolu'nun kuzeyine ve İstanbul'a dikkat etmemiz lazım" dedi.

Haber

Meteoroloji Uzmanı açıkladı: Hava sıcaklığı müsilajı da artıracak

Endişe verici boyutlara ulaşan müsilajla ilgili Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Özdemir, "Hava sıcaklığı arttıkça denizdeki oksijen miktarı azalacaktır. Oksijen azaldığı zaman müsilajın biraz daha artması beklenir" dedi.

Haber

Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı: Sıcaklıklar artmaya başlıyor

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nin doğusu, Tekirdağ ve İstanbul'da sağanak öngörülüyor. Önümüzdeki hafta için hava durumu değerlendirmesinde bulunan Prof. Dr. Orhan Şen ise, "Sıcaklıklar yarından itibaren hafif bir yükselmeye başlıyor. Salı günü 4-5 derecelik bir artış var. Çarşamba birkaç derece daha artıyor." dedi.

Haber

Downburst nedir? Downburst hava olayı nasıl oluşur?

Downburst hava olayı anlamı en çok araştırılan konulardan biri oldu. Türkiye'de görülen hava olayları, aşırı sıcaklar, şiddetli yağışlar ve gök gürültüleri uzmanlar tarafından değerlendiriliyor. NTV'nin NTV Meteoroloji Yüksek Mühendisi Gökhan Abur, Türkiye'nin downburst adı verilen bir hava olayı ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. Peki, downburst nedir? İşte, yanıtı...

Haber

Meteoroloji'den kar yağışı ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girerek, hava sıcaklıklarının 4 ile 10 derece azalmasının beklendiğini açıkladı. Ayrıca 7 il için kar yağışı ve fırtına uyarısında bulundu. İstanbul ve Ankara'da bugün bazı bölgelerde dolu yağışı görüldü. Meteoroloji uzmanı Şen ise, "Gök gürültülü şimşekli sağanak yağış İstanbul'a giriş yapıyor. Dışarıda kalmasanız iyi edersiniz." dedi.

Haber

Çamur mu yağacak? Çamur yağması iyi mi kötü mü? Meteoroloji uyardı

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre Şanlıurfa ve Mardin'de Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı bekleniyor. Meteorolojinin yaptığı açıklama sonrası vatandaş çamur mu yağacak sorusunun cevabını aramaya koyuldu. Peki Şanlıurfa ve Mardin'de çamur mu yağacak? Çamur yağması iyi mi kötü mü? İşte yanıtı...

Haber